» »

Tujska Legija

Tujska Legija

«
1
2 3 4

savic ::

živjo!mene zanima če bi mi lahko kdo malo več napisal ali poslal kej o francoski tujski legiji!Nekaj sem že slišal in prebral,pogledal dokumentarc,vendar vem da je še veliko več kaj o temu!če do kaj ve ali je slišal naj piše!

lp,David
savic

Alec999 ::

Edina informacija, ki ti jo lahko dam je da tudi po odsluzenim roku tezko izstopis, zato mors pobegnt in se skrit.

STASI ::

"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

d0rK ::

Don't take anything you don't want to lose. Everything you bring will be stored in a duffel bag when you reach Aubagne. You will never see your belongings again if you're accepted.

Đizs krajst...Kva je to ena hardcore armija?

|CyGNUS-x ::

Tja hodijo morilci, posiljevalci oz. vsi tisti, ki bi bili obsojeno. So tudi izjeme vendar teh ni veliko. Tam te nobeden ne vpraša kdo si in kaj si naredu. zato pa so lahko vsi kriminalci tam.
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

Tear_DR0P ::

ja sam ne morš kr en kriminalc bit - se splača razumet kako besedico francosko. Poleg tega je fajn če maš tud mal telesa, fizični napori so že na sprejemu hudi.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

cryptozaver ::

Nihce te ne preverja. Niti imena. Lahko si karkoli, kdorkoli in od kodel koli. Francoscine se naucis - kolkor jo sploh rabis, vojaskih vescin tudi. Pogodba obicajno traja 5 let, po tem si izpuscen. Zasluzi se veliko denarja, je pa res da mors bit silno fizicno in po svoje tudi mentalno sposoben da preneses vse skup. Osip je velik, moznost za prezivetje pa med 5-10%.

Poznam dva osebaka ki sta bla in prezvela. Eden je sedaj taksist brez prihodnosti in relativno nenevaren okolju. Drugi pa lokalni posebnez in reden gost v prehodnih zaporih.

Matek ::

Preživetje v smislu da jih sam 5-10% dejansko pride not in zaključi teh 5 let al preživetje v smislu da jih sam 5-10% ne umre?

Sicer pa cryptozaver, na oni strani piše, da naj ne bi bil kriminalec, da manjša dejanja včasih spregledajo, sicer pa ne.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Sycroft ::

jasno da ne mors bit kriminalec. ehee, kdo pa potem kontrolira take ljudi? hehe, v vojski je pomembna predvsem disciplina in red, kolikor vem pa je kriminalci nimajo ravno na pretek. hehe. poznam paposredno nekoga, ki je sel tja 1 oz 2 leti nazaj cisto tako na suho. prijatelj ga je peljal v francijo, so se zamudili nekaj in ker so bli brez kesa je ta moral it oni pa je tam ostal. no kasneje sem zvedel da jo to od mamine kolegice sin in na vsake toliko slisim da se fant javi domov da je vse uredu, ne poznam pa tocnih podrobnosti...

DimmniBurek ::

Moj bratranc je resnu hotu it, sam pol si je najdu punco in si je premislu, je pa on pravi mali psihopat...
tam je pa ena sam krutavščina, na zajlicah po par ur visijo za zapestje sam na kakem drevesu, sprejem je nekako tak: V gnoj te vržejo in ti pravjo da si drek, in da ne boš zmogu vseh teh naporou....

Puške pa imajo FaMas, ki imajo shrambo v kopitu za hrano in pijačo-še zmer malo, samo s puško morjo prežvet nevem kolk cajta v divjini...
Slišu sm tudi da te majo po izpustu ves čas pod nadzorom... občasno verjetno sam preverjajo al neki že...
There Is No Stronger Drug Than Reality

cryptozaver ::

ups pardon hotu sem napisat da je smrtnost 5-10 odstotna.

Highlag ::

Kot so povedali v eni oddaji, dobiš na koncu lahko novo identiteto. Torej novo ime, potni list ... če hočeš. To je povezano s tistim, da sprejmejo skoraj vse. Ko prdeš ven si nov človek.
Never trust a computer you can't throw out a window

Stepni Volk ::

Smrtnost je zelo težko napodvedati. Tujska legija se uprablja tam, kjer se iz političnih, moralnih ali drugih razlogov ne želi uporabljati francozov.
V prevodu: za zelo umazane "akcije".
Zato uradnih statistik ni.

Procent preživetja je odvisen od tega, kaj si Francija "naumi". Če se udeleži kakšne vojne, uradne in neuradne, vedi, da boš v prvih in najbolj rizičnih linijah. Tujce je najlažje žrtvovati za francosko zastavo...
Vzami si v roko kakšen atlas sveta in poglej, kje vse ima še Francija svoje prste, Francoska Gvajana, razni otoki... poleg ostankov starega imperija, se "obiskuje" tudi vse svoje bivše kolonije.

Ena izmed baz in "Training groudns" je na Korziki.

Mislim, da obstajajo tudi boljši načini učenja francoščine :)

Če je kandidatov dovolj verjetno res preverjajo background, kadar jih manjka, pri njih ponikne ves svetovni kriminalni svet... temu pravijo: specializacija :-)
V Mladini je bil nakajkrat posreden ali neposreden čllanek o tem. Spomnim se malce bizarne zadeve, ko je nakaj mladih nemcev doma služilo civilno, zaradi ugovora vesti... potem so se pa v tujsko legijo javili. Seveda so jih ob vrnitvi lepo zaprli :)

MOJE MNENJE: Za nobeno stvar, državo, vero, ideologijo, človeka... se ne splača ubijati in biti ubit.

A če že moraš biti uradni morilec, se verjetno bolj splača vpisati v slovensko vojsko:
- jezik že poznaš
- procent preživetja veliko višji :D

Na okus ali so te zadeve čisto zares zate in da nisi imel nekih stripovsko romatnični predstav o konkretno zelo krutih zadevah, se tako lahko prepričaš doma.

Zgodovina sprememb…

meatwaad ::

Tudi ce ne ubijas in ce prezivis, nisi isti kot prej. Ti pusti prevec sranja na vesti. Je pa zanimivo, en tip je bil noter 4 leta in je cisto premaknjen, drugi pa je bil noter 16 let in ima celo nek visji cin in veliko denarja pa tudi z njim se pogovoris kot z vsakim normalnim clovekom. Zgleda da so najslabsi tisti ki imajo kup problemov ze preden prispejo tja, potem pa zdrzijo 4 leta in grejo nazaj ven.

Loki ::

kriminalno preteklost preverjajo, spregledajo lahko kaksne manjse zadeve (ala vlom, manjsa kraja....), recimo kaksen murder one pa lahko samo sanjas, da bos prisel notri. verjetno so v ta namen povezani z interpolom.

saj je logicno....poglejte zda (ok banalen primer), ko je bil tisti DC sniper, ko se dogajajo kaksne situacije s talci, da se ti samo lasje najezijo, ko otroci pobijajo... zakaj bi zelel kaksnega takega potencialnega se izuriti v tem, ga predpripraviti na nadaljne zivljenje (bolj krvavo?)??


btw. famas nima nobene shrambe za hrano in pijaco :)) :)) :)) ,



viseti par ur na drevesu je nemogoce (ne glede na to, koliko rambo si), ze samo zaradi tega, ker so misice v zapestju (in podlahti) relativno majhne po volumnu in zmogljivostih.

Gwanaroth ::

Posredno [prek strica] poznam enega, ki je bil tam 4 leta. Zdaj ima cca. 48 let in je clovek totalno nor. Agresiven, zivcen, mentalno na psu. Pa se zgleda kot bulldog.
Lights often keep secret hypnosis..

Damjan Jagar ::

MOJE MNENJE: Za nobeno stvar, državo, vero, ideologijo, človeka... se ne splača ubijati in biti ubit.

Sem malo premislil in obstaja možnost, da bi jaz tukaj človeka izpustil.
http://jagar.si

Backup22 ::

Ja itaq - človeka in državo (svobodo) je treba tukaj izpustiti.

Tujska legija je za ljudi, ki nima kaj izgubiti, ostalih je skoda.. Ko prideš ven si itaq spremenjen, kako močno pa je odvisno od tebe in tvoje psihe..

Famas so zakon puške in prvič čujem, da bi imele prostor za hrano v kopitu? Sicer pa s tako puško ni teško preživet v nekem gozdu, kjer je dovol vode in divjadi... Če maš scope ma celi vod 1 jelena za cel tedn>:D
//

cryptozaver ::

> A če že moraš biti uradni morilec, se verjetno bolj splača vpisati v slovensko vojsko:

Uradni morilec 8-O ???

Zalis vojaski poklic ali pa sploh ne ves kaj pises. Kdo v miru pomaga pri naravnih nesrecah, velikih pozarih, kdo prevaza ponesrecene planince? Ne poznam enega ki bi se odlocil za profesionalno sluzenje z namenom postati uradni morilec. So potem tut polcaji uradni morilci?

2tiLen ::

Vprašajte Jelinčiča... menda je bivši pripadnik tujske legije.

meatwaad ::

Ja, lih njega je za vprasevat. Enkrat govori proti balkanu, drugic ima slike Tita pred kamero in podobne finte.

Stepni Volk ::

cryptozaver - z naborom v tujsko legijo postaneš prav to: uradni morilec. Slovenska vojska se k sreči ne udeležuje masovnih vojaških pohodov nad druge države. A da postaneš uradni morilec imaš vseeno veliko možnosti v "mirovnih akcijah".

Cilj vsake vojska naj bi bil "varovanje". Toda hec, da lahko varuješ, moraš najprej znati ubijati.

Najbolj varna tovrstna služba je Švicarska vojska. Nazadnje so se borili proti Napoleonu.

Licence to kill: uradni morilec.

PersonaRudis ::

MOJE MNENJE: Za nobeno stvar, državo, vero, ideologijo, človeka... se ne splača ubijati in biti ubit.

Se podpišem.0:)

Sicer pa jaz tudi pozanam enga bivšega iz tam. Tip je suh kot trlica (prej ni bil), postal vegetarijanec in ima od tistega časa vedno pobrito glavo. Aja, mal bi bil baje 'pritegnjen', sam jaz še nisem opazil nič na njemu. Enkrat pa sem gledal zanimivo oddajo o človeku, ki je dobil Pulitzerjevo nagrado za fotografijo enkrat v 60.-ih. Slika je posneta v Vietnamu po eni veliki akciji in je baje ful znana. Skratka je tip rekel da je bil mornar pri 17-ih. V nekem francoskem mestu so naredili neko pizdarijo in so jih aretirali. Po par tednih pripora je prišel pač neki človek iz Tujske legije in jim ponudil vstop v Tujsko legijo (seveda pa bi jih potem izpustili). In je tako prišel tja.

Kerega leta je Francija izvedla zadnji nuklearni poskus? Se spommnim da je bilo na TV tistega dne. Blo je na morju, 'akcijo' pa so rihtali prav fantje iz Tujske legije (pač varovanje, snemanje ipd.)

Jaz nebi priporočal nikomur vstopa tja. To je taka organizacija na meji legalnega (marsikdaj tudi preko). In če si tam je zlo zlo velka verjetnost da boš mogel enega dne ubit nekoga (oz. bo on tebe). A je tist denar je tolko vreden?:\

Cr00k ::

Folk tle govorite, k da so to najvecji izmecki... mislm...

...ocitno nimate kej velik pojma...

Obstaja razlika med placancem in placanim morilcem...
Zelo malo legionarjev je ubijalo...

Notr grejo ponavad tisti k se jim je lajf cist sesul... v nesreci umrli vsi/en/vec bliznji...

Kriminalcev ni nikol vec k 10%... k ne zdrzijo tempa...
Kdo se hodi notr: imajo nekje 15-20% bivsih pripadnikov Navy Sealsov..., USA in drugih vojakov...

Zakaj hodjo notr vojaki... zaradi pustolovscine... za akcijo...

To so najbolj izurjeni vojaki na svetu (za temi besedami stojim 100%). Med vojno NATA na Milosevica... je bil en vod tam... kolk je pa spremenu potek vojne je pa manj znano...

Americani so z avijoni bombardiral beograd... po gozdu so pa legionarji pucal...

Med zlo dolgo tradicijo imajo le en poraz... se ne spomnim tocno kje Koreja/Vietnam... k so jih obkolil... pa strelal nanje...

Francosk ti ni treba znat niti besedice... tam te na Farmi pred podpisom pogodbe naucijo vsega... kar mors znat...
Morte vedet, da tja hod folk iz mongolije... k evropske abecede se vidl niso... pa se v letu dni naucijo vse...
Vedno je zraven, nekdo k zna francosk...in ti vedno pomaga... se pogovarja s tabo med prostim casom...

FAMAS je res huda varjanta... zdej je v uporabi verzija 2.


Legia patria nostra...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cr00k ()

d20 ::

kolonije je pa francija vsen vse popusila ...
http://www.worldjumpday.org

cryptozaver ::

V teh casih se pa imet kolonijo re ne spodobi vec! ;)

Backup22 ::

Cr00ck:
Obstaja razlika med placancem in placanim morilcem...
Zelo malo legionarjev je ubijalo...
Americani so z avijoni bombardiral beograd... po gozdu so pa legionarji pucal...

?


Tako kot je rekel Stepni Volk -> v tujski legiji postaneš uradi morilec. Zakaj bi sicer obstajala?!
//

MadMicka ::

Crook, legionarji že lep čas niso najbolj izurjene enote na tem svetu, če so sploh kdaj bili. In nadalje, glede tistega, za kar so jih rabl (da obdržijo Francoske kolonije), so pogorel na celi fronti. Vrgl so jih vn tako iz Alžirije kot iz Vietnama :D .

In kaj pol so legionarji? Ena navadna vojska. Nujno zlo sodobnega sveta. Nič posebnega skratka.

cryptozaver ::

>Tako kot je rekel Stepni Volk -> v tujski legiji postaneš uradi morilec. Zakaj bi sicer obstajala?!

Stepni volk je rekel:

>> A če že moraš biti uradni morilec, se verjetno bolj splača vpisati v slovensko vojsko:

Mal cudna primerjava a ne?

Cr00k ::

kriptozavr, bekap22, MetMicka:

Zakaj se jih drzi sloves placanih morilcev, ce so navadni vojaki?

Potem so vsi vojaki (na svetu) placani morilci... pa usi so navadni vojaki...

Nevem zakaj se potem ne govori niti prblizn tolk o vojski Brume (sej jo ma ane?), tam so tudi samo navadni vojaki notr...

Glede usposobljenosti... Ne bom polemiziral...

Sam tolk... v razmislek... Ce se komplet narod proti katerikol vojski upre, je zlo hudo... to so najveckrat dokazal glih americani...

Am pa se to...
>Crook, legionarji že lep čas niso najbolj izurjene enote na tem svetu, če so sploh kdaj bili.

Zaupaj mi kateri potem so... Pa sam napis Navy Seals... pa ti ene 100 linkov postam, kolk so nesposobni :)

MadMicka ::

Ne vem, če je teb jasna razlika: V tujsko legijo vzamejo vsakogar in vsakega, tako kot v katerokoli drugo pešadijo, zato jim pravim obična vojska, v specialne enote pa vzamejo zgolj najboljše izmed tistih, ki so že dlje časa aktivni vojaki.

Glede Navy Seals-ov: Toliko denarja, kot ga zmečejo ZDA v vojsko, ga ne zmeče nobena druga država. Zato pa imajo tudi najboljšo vojsko na svetu.

Myth ::

CooK: rad bi videl teh 100 linkov. In to tukaj v tej temi!
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

STASI ::

IMHO boljša enota od Tjulnčkov je SAS. :D
Sam primerjava je težka ker se še niso spopadli med seboj:'(
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

cryptozaver ::

>Ne vem, če je teb jasna razlika: V tujsko legijo vzamejo vsakogar in vsakega, tako kot v katerokoli drugo pešadijo, zato jim pravim obična vojska

V tujsko legijo res mogoce skoz vrata spustijo vsakogar. Verjetno res ne preverjajo stopnje izobrazbe kot pri nas. Kljucno je urjenje. Tu je osip veliiiik. Kmalu se pokaze kdo je tisti ki je sposoben telesno in mentalno zdrzat urjenje. Ne le telesno posebej mentalno (pa tuki IQ verjetno nima posebne vloge, vsaj ne za poveljnike).

>v specialne enote pa vzamejo zgolj najboljše izmed tistih, ki so že dlje časa aktivni vojaki.

???

Dlje casa?

Ne bi rekel. Obicajno kariera navadnega vojaka traja 5!!! let. Delo specialcev zahteva izredno dobro fizcno kondicijo in verjetno se malo 'mladostne norosti'. Po 30 letu je tak clovek -razen ce ne napreduje po poveljniski liniji- zakljucil s svojim delom. Tu je se druzina...
Verjetno si hotel reci da usposabljanje traja dolgo in da ostanejo le najboljsi. To pa ja!

Stepni Volk ::

cryptozaver - vklopi BBC prime, discovery, nationa geographic. V Navy Sealse, SAS in ostale "elitne enote" se pride točno tako, kot ti je bilo zapisano.
Najprej moraš skozi osnovni dril. Za navadnega vojaka / marinca.

Elitne enote so nadaljevalni tečaj za uradne morilce... in da že osnovna urjenja niso kar tako, velja pogledati statisiko domačih umorov po vrnitvi vojakov iz prve zalivske vojne.
Ubijanje ti pride v kri.
Statistično gledano je samo 5% ljudi sposobnih ubijanja. Takoj, brez treninga. Tu je še 10% omahljivcev, ki bi to tudi znali. Vse ostale moraš prisiliti, beri "izuriti".
In spet 10% jih bo zelo težko, in 5% ti jih ne bo uspelo izuriti za nekaj takšnega.
Prav zato imajo naborniške vojske visoke kazni za neudeležbo vpoklica, ter smrtne kazni, v primeru vojne.
Povprašaj ljudi, ki so bili prisiljeni služiti vojsko in so se udeležili vojne. Prav vsi se spomnijo prvega človeka, ki so ga ubili. Vsi.
Ostalih se ne spomnijo več.
Vidijo jih samo v nočnih morah, ki vedno znova prihajajo...

A dokler si mlad imaš romantične predstave o vojni... kot nekaj lepega, junaškega... ponos in domoljublje...
Zanimivo, na kako bedno propagando dobijo ljdudi, da prodajo svojo dušo...

Stepni Volk ::

Zgodovina sprememb…

cryptozaver ::

> Statistično gledano je samo 5% ljudi sposobnih ubijanja.

Odvisno od okoliščin. Jaz trdim da vecina. Tipicen primer so bratomorne vojne. Vedno najbolj krvave. Motiv ni denar ali domoljubje. Motiv je lastno prezivetje in prezivetje bliznjih. Takrat clovek naredi vse. Ker preprosto clovek tako funkcionira.

Druga stvar. Sicer se ne strnjam s terminom 'uradni morilec' ker je po vojnem pravu dovoljeno ubiti pod dolocenimi pogoji. Ampak vseeno bi nepoznavalcu odpustil. Ti pa trdis da SV sprejema in vzgaja 'uradne morilce'.

??? 8-O

Utk ::

Hja, čemu se čudiš, zidar zida, mizar žaga itd, vojak strelja (prej al slej ubije koga, ne). Brez veze se slepit. Kdor pa tega ne sprejme, pa ni za v vojsko. Sej lepo, da pomagajo tudi v nesrečah pa to, ampak za to jih ne urijo glih kaj preveč.

cryptozaver ::

Hja tak je. Jest bi tut raje: 'make love not war', ampak na tem svetu tko ne gre.

ZAL!

M-man ::

A Gotovina je bil tudi legionar?8-O Zanimivo.

Za tiste, ki jih zanima primerjava specialnih enot: Spetsnaz GRU - US Army Rangers (Wikipedia)
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

pazii ::

zašel sem na to stran, pa vidm da ljudje kar radi sestavljajo razno razne zgodbice, v stilu poznam tega in tega,...naredil je to in ono,...blablabla, bull shit. večina na tej strani o legiji nima blage veze. če hočeš dobit kolkor dobro predtavo legiji- internet-mislim da je najboljša stran james foreign legion al neki podobnega- ma kar neki linkov, pa pogledat je treba kakšen dokumentarec npr. warriors of the french foreign legion od discovery-ja. če hočeš kaj zvedet od njene zgodovine maš v slovenščini- prekleti umirajo težko, pa tudi avtobiografija rajka cibica slovenskega legionarja, ki je dosegel čin stotnika(capitain) in v 21 letih v legiji dobil kar neki odlikovanj med drugim legijo časti, je še kar uredu. veliko je tega gradiva. če srečas kakšnega ex-legionarja, pa ti bo najbolje razkril, kako zgleda vsakdan v tej vojski.eno je govoriti z legionarjem, ki je preživel alžirijo, čad(konec 60,70-ta), drugoo pa je govoriti z nekom ki je bil udeležen v mirovnih misijah na kosovu, makedoniji. dejstvo je da seje legija tekom let precej spremenila, postala je specializirana, brutalnosti je manj, selekcija je strožja.odvisno je tudi kje in kako si služil- padalec v 2.REP al pa kuhar v 1.RE. železna disciplina je ostala. dezerterjev je veliko. najpogosteje so le ti tisti ki širijo določene mite in legende o tujski legiji. lep pozdrav!

#000000 ::

Jest pa res 'čist zares poznam človeka ki je tam bil oz. je še'

No ti si pa verjetno tud bil tam k si tko fejst sznanjen, drugač pa dons to ni več taka tabu tema kot je bila za časa 'Juge' tko da teoretično vsak lahko pozna nekoga ki je tam dejansko bil. LP

Antares22 ::

Zanimivo bi blo slišat mnenja in zgodbe enega resničnega ex-legionarja !
Everything he touches turns to gold....

Vikking ::

MHO boljša enota od Tjulnčkov je SAS. :D

Kolikor sem jaz slišal so najhujši turški specialci, da se tjulenčki niti približat ne morjo turškim specialcem po fizičnih in psihičnih naporih.

Sicer pa veliko je mitov o tujski legiji. Po 5 letih izstopiš ter če želiš lahko dobiš novo identiteto, drugače nadaljuješ z staro. Vrneš se lahko v normalno življenje, dobiš službo..., prvo kar te naučijo v tujski legiji je Francoščine.

En zanimiv mit je ta, da tujska legija hodi trenirat v afriške države, kjer za trening pobijejo celo vas z družinami vred.... Tudi nekaj častnikov v slovenski vojski je prej bilo v tujski legiji. Če res ne moreš izstopiti, bi jih lahko že zdavnaj likvidirali, pa še vedno veselo tlačijo zemljo na tem svetu.

Witboy ::

Ma kake klobase, da se ne da normalno ven prit... res je da nisi vec taki kot si bil, to je pa tut vse... Stric od mojega oceta je bil v tujski legiji 15let zdej pa cist lepo spokojno zivi v ljubljani pa dubiva vojasko penzijo... Tak da o tem kak je grozno so tak sam zgodbice... Itak je pa res glede ubijanja... pac, vojna je vojna... pa najbolj od tujske so spedenani v padalski enoti... Drgac pa ko prides tja najprej preverijo tvoje prekrske pa psihicno stanje ter zdravstveno stanje... ko je vse ok ti dajo se podrobne informacije kako in kaj in predn podpises prvo pogodbo za 5 let te se enkrat vprasajo ce je ok... pol ko podpises ti vse tvoje osebne stvari ter dokumente poberejo... ne obstajas vec... potem te najprej poslejo na nek dril k sm pozabu koko casa traja... tm te dejansko sjebejo v nulo in fizicno in psihicno... men se zdi da je 1 leto pol pa te pocasi posiljajo okoli... po 5tih letih ti ponudijo podaljsanje pogodbe za nadaljnih 5 let... Redno dobivas placo ki jo seveda imajo oni pri sebi in jo lahko dvignes po poteku pogodbe oz ko ratas castnik... ti imajo redni izhod iz vojasnice in jekot sluzba z 8 urnim delocnikom... po 5tih letih imas moznost zaprosit za francosko drzavljanstvo in mozno dubiti tudi drug ID... in to je dejansko kar je v resnici ta grozna tujska legija... je pa res da ko ti se pogodba velja ne smes spizdit k te dejansko naj bi iskal in po svoje sodili

Loki ::

Gotovina je bil v tujski legiji.
glede legije pa priporocam, da gledate dokumentarc na discovery/ ng oz ga dobite kje drugje (knjiznice?). naslov je foreign legion.

Roadkill ::

Nisem bral topica in ne me linčat, če bom falil topic ampak heck it:

Povem vam lahko samo to, da je edini človek, za katerega vem, da je bil v tujski legiji, trenutno v zaporu zaradi konkretnih ilegalnih zadev. Poleg tega, da je edini, ki ga poznam, da je bil v tujski legiji je tudi edini poznanec, ki je v zaporu in bo še dolgo tam. Tko da mi ne težit, da mam sam neke stereotipne predsodke, da iz tujske legije prihajajo samo kriminalci ipd.
Sam dolgcajt mi je blo, pa sem tole sharal z vami.
Ü

satfinder ::

Plače Legionarjev v februarju 20001: http://www.info-france-usa.org/atoz/leg...

Legionnaire: 975.67 euros/month

Corporal: 1219.59 euros/month

Chief Corporal: 1372.04 euros/month

Zgleda, da denar ni vodilni motiv kandidatov za Legijo. Denarja je tle bolj malo.
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: satfinder ()

Nejc Pintar ::

AFAIK nimaš nič stroškov
Lahko je biti prvi, če si edini!

klemen22 ::

Ja plačilo je res uborno. Tut če greš kam na teren v kakšen Čad je pa okol 3000 evrov. Nikakvo skratka za take razmere. Je pa res da je notri veliko folka verjetno iz vzhodne evrope (romunija, slovaška itd). Za njih pa je to dejansko hudo veliko denarja.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojak 2017 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11818411 (14606) Unknown_001
»

Vojska ali policija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9229551 (21689) MasterTade
»

Poziv na sodišče

Oddelek: Loža
315314 (4135) Pšenični
»

V vojsko z dioptrijo

Oddelek: Loža
244013 (3167) BigWhale
»

West point ! - ameriška vojaška akedemija

Oddelek: Loža
272638 (2322) kr3dn

Več podobnih tem