» »

Kakšen odnos imate do cigaret ? / Kdo od vas kadi...

Kakšen odnos imate do cigaret ? / Kdo od vas kadi...

1
2
»

sash ::

kadim ne sploh :D - nisem in tud (upam) da mi nebo treba n'kol
--------------------
Think different...
TOROiD Group

BigWhale ::

Kajenje v avtomobilu je pa sploh bizarno, se tiste pol kubika zraka, ki je not... brrr... Da o vonju avtomobila niti ne govorim.

Tko al pa tko je pa IMO kajenje v avtu tudi distracting, tako kot telefoniranje. Kolk se jih je ze zaletel, ker je iskal vzigalnik, da bi si cik przgal... Al pa se trudl zadet pepelnik pri otresanju... :)

zvitorepec ::

S tobakom so se indijanci na najbolj prefinjen nacin mascevali belcem za GENOCID!

Sicer pa ne kadim in nisem ravno toleranten do kadilcev.
HOWGH!

Daedalus ::

>Hmm. Dosti ljudi je takih, ki bi v takšem primeru na to vprašanje odgovorili z "Ne moti me", ker se pač nočejo nekomu zamerit brez potrebe in bodo potem preprosto vstali in odšli drugam, ti pa se kar zakadi in naj te rak pocitra.

Meni se ne bojo zamerili, pa mislim tudi, da če kadilec v nekadilski družbi vpraša, če lahko enga pripali, pa mu ostali rečejo da ne, se mu s tem ne bojo zamerli. Sej ko človek vpraša, ve da sta možna pač dva odgovora. Če se pa ostali raje umaknejo, kot pa da bi rekli, da jim cigaretni dim ne paše, je pa to njihov problem. Če me rak pocitra, je pa to spet my bad:P

Glede primerjave s telefonom v knjižnjici pa samo tole - sej človek prvo vpraša, če lahko prižge, ne prižge prvo, pa pol sprašuje, rajt? Pa v knjižnjici je itak znak, ki prepoveduje uporabo mobilnega telefona:)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

undefined ::

> Mi pa tisih 5 min kolikor se bo pogovarjal ne bo dost škodlo

Kdo pa pravi, da bo le pet minut? AHA, ti pričakuješ 5 minut, ta je pa druga potem! Kaj pa se zgodi, ko tip po pol ure še vedno ne konča in tebe pri preučevanju gradiva grozno nevrira in te ima, da bi pograbil tist gsm in mu ga zabrisal nekam skozi okno? :))

> Sej ko človek vpraša, ve da sta možna pač dva odgovora.

Sej ma človek tud na voljo dva odgovora, ko povabi bejbo ven, Pa poznam vse preveč tipov, ki so takim zamerili, ko so jih zavrnile. ;)

> Glede primerjave s telefonom v knjižnjici pa samo tole - sej človek prvo vpraša, če lahko prižge, ne prižge prvo, pa pol sprašuje, rajt?

Sej človek je tudi prvo prašal, preden je začel pogovor. Klic (zvonjenje) pa primerjaj zgolj s tvojo globoko željo po čiku, ki te prvo vodi do tega vprašanja "ali vas moti?". :)

Zgodovina sprememb…

hruske ::

Strinjam se z ali3nom, ki pravi, da je potrebna strpnost na obeh straneh. Pač, kjer vedo, da smejo kaditi, bojo kadili. Ni mi pa všeč, da ljudje tega ne prašajo in da jim vprašani ne odgovorijo po resnici.

Glede mene pa je tako, da ne maram kajenja, ker smrdijo in ker me osmradijo čisto celga, z enim večerom za naslednja dva tedna.

Zato se kadilcem skušam izogniti že na dolge proge, če pa to ne gre, pa običajno malo potrpim, ker so tud oni ljudje.

Če pa me vprašate, kdo se bi moral komu prilagajati, potem so to vsekakor kadilci, ker kajenje ni nujno. Vsaj ne v okviru preživetja. In to, da jim dovolimo kaditi, bi si morali šteti v privilegij.

_Tom_ ::

mk-klavz:ti pa bi si moral šteti v privilegij, da ti je sploh dovoljeno jesti nezdravo hrano npr.hamburgerje in sladkarije, kar tudi ni nujno za preživetje, povzroča pa mnooogo večjo škodo skupnosti, kot cigarete....včasih imam res občutek, da postaja ta forum zmeraj bolj konzervativen in nazadnjaški....


p.s.: da ne bo pomote, sem namreč bivši kadilec, take pa najbolj moti cigaretni dim.


ice-man: ponavadi se strinjam s tabo, vendar take budalaštine, kot je ta, da naj bi bile škodljive navade in razvade povezane z IQ, pa še ne.

undefined ::

> mk-klavz:ti pa bi si moral šteti v privilegij, da ti je sploh dovoljeno jesti nezdravo hrano npr.hamburgerje in sladkarije, kar tudi ni nujno za preživetje, povzroča pa mnooogo večjo škodo skupnosti, kot cigarete....

Imaš mogoče kakšen link, ki podpira to tvojo trditev, al si to pravkar potegnil iz riti? ;)

> ice-man: ponavadi se strinjam s tabo, vendar take budalaštine, kot je ta, da naj bi bile škodljive navade in razvade povezane z IQ, pa še ne.

In ker se "včasih strinjaš z mano", to pomeni, da naj bi jaz svoje mnenje nadalje prilagajal tebi na ljubo, da bi se vedno strinjal? Jok. Strinjaš se po lastni volji, nestrinjaš pa prav tako. Mogoče stvar res nima kaj dosti opravit z IQ, pač pa toliko bolj s psiho. Jest sm cigarete namreč poskusil, pa so me odvrnili. Kavo sem celo nekaj časa pil, dokler nisem dobil občutka, kot da bi sabo nosil en gnoj v želodcu, po zaužitju le-te (ta občutek je ponavadi od jutra trajal cel dan). Zato sem seveda tudi s tem nehal. Kaj pa vem, nekateri imamo zaznavne mehanizme na pravem mestu, kateri nam povedo kaj je dobro in kaj ne. :)

OldSkul ::

Ma jaz ne kadim.Sem probaj parkrat kakšno cigaro toda to enostavno ni zame.Tako da ne razumem ljudi, zakaj vdihujejo tisti dim??
No če kdo kadi zraven mene mi je vseeno tudi če je to sošolec, toda potem ta sošolce smrdi kot dihur in potem le ta sošolec sidi zraven mene pri pouku in jaz se dušim v temu smradu!!

Sami ::

Zakaj bi sploh kadili?;(

Če prašate mene sem že probu, ampak se mi zdi ogabno in nikoli ne bom kadil;(( !
To je metanje težko prisluženega denarja v smeti, pa še nezdravo je.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

TylerDurden ::

DRINA rulz
Let\'s make some soap ...

Zzzzzzz ::

Moje prepričanje: Ne kadim.

Razlogi:
-> Zakaj sebi zastrupljat življenje?
-> Zakaj drugim zastrupljat življenje?

PS: Pa še malce prišparam... :\

Tic ::

Jop, kajenje CIGARET je grdo.
persona civitas ;>

Backup22 ::

Zakaj bi sploh kadili? => zakaj bi alkohol pili pa se z avti vozli eč mamo h2o pa bicikl?... o tem brezveze debatirat..

Kajenje cigaret je užitek => če komu ne paše..pač naj ne kadi... :\

bradek ::

in tisti ki kadijo naj bojo obzirni do nekadilcev in obratno.

P.S.: Ne posplosujte :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bradek ()

Mercier ::

Ja, kaj je s tem, da je uzakonjeno da mora vsak gostinski lokal imeti prostor za nekadilce? Če gremo v celu kam po/pred poukom na pijačo vsepovsod kadi cela gostilna.
Je uzakonjeno, ampak kafana je tradicionalno prostor, kjer se pije i puši. IMHO bi nastali "privatni" kadilski klubi iz gostiln, če bi popolnoma prepovedali kajenje. Zakon je pa toliko neživljenski, da se ga lahko držijo le v redkih lokalih in toliko neživljenski, da niti nekadilcem večkrat ne koristi tam, kjer se ga izvaja kot je bil mišljen. Folk se v glavnem ne deli na kadilce in nekadilce, kot je neumno predvidel zakonodajalec.

IMHO bi morali uzakoniti kakšno učinkovito tehnično rešitev za tole, pa bi vsi imeli kaj od tega.

undefined ::

> IMHO bi morali uzakoniti kakšno učinkovito tehnično rešitev za tole, pa bi vsi imeli kaj od tega.

Imaš kak predlog? :)

Mercier ::

Predlog. Sem mislil, da se razume. Ustrezno prezračevanje. Saj ste kdaj bili kje, kjer se na veliko kadi in je vseeno dober zrak, ne?

undefined ::

> Saj ste kdaj bili kje, kjer se na veliko kadi in je vseeno dober zrak, ne?

Ne. Kje pa si ti bil, da je bilo tako? :)

snow ::

V Velenju imamo le par vredu pubov, pa ti so vsi tako zelo zakajeni, da se mi gnusi postati kakšno minuto v njem.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Barakuda1 ::

Da je kajenje škodljivo, tko al tko ni nič novga.

Nekateri se tej razvadi preprosto ne morejo ali ne želijo odreči, drugi pa kakšni drugi (napr. alkohol, ali še kaj hujšega) dobro ni pa nobeno.

Osebno me ne moti, če kdo kadi. Moti me, če je nekolturen in kadi ali v prsotorih, ki so za kajenje neprimerni (ali je kajenje celo prepovedano), kot tudi če nekdo kadi v prisotnosti oseb, ki jih cigaretni dim moti.

DavidJ ::

Sam ne kadim. Cigaretni dim me ne moti, dokler ga kadilci ne pihajo direktno vame. Enkrat sem sošolki, ki je zanalašč pihnila vame dim, potem ko sem jih povedal, da me to moti in jo prosil, naj samo piha v drugo stran, porinil v usta papirnat robček. To je bil ekstrem.

Dim mi ne smrdi. Smrdijo pa ogorki in peplniki napolnjeni s pepelom. Da ata kadi v avtu me moti le toliko, da morem potem jaz pucat tisti pepel, ki se nabere okoli šalthebla.

Aja.. poljubljati se s punco, ki je pravkar pokadila cigareto je vsaj 20x slabše kot z nekom, ki ne kadi. IMHO. :)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

Valery ::

Kako me veseli, da vas je malo, ki kadite. :)) Pred 15. leti sem pokadila zadnjo cigareto, in si rekla: NOBENE VEČ. Obljubo sem držala, čeprav so v službi skoraj vse ženske kadile in je bilo to nekako "nobel". Kaj menite, mi je bilo težko nehati? Sploh ne! Cigareta se mi zdi zdaj umazanija. Ne vem zakaj, toda tak je zdaj moj pogled. Kako se človek spremeni! Težko pa sem se odvadila prave kave, saj sem imela pol leta glavobol. Toda minilo je. Zmagala sem. Nisem več suženj poživilom. Sem osvobojena. :))

Ziga Dolhar ::

Če posplošim: cigaretni dim me moti do take mere, da sem se v preteklosti kadilske družbe izogibal v pretirani meri. (Velja za takrat, ko grozi nevarnost kajenja, ne na splošno, da ne bo napačnih interpretacij.)

a) namenskega pihanja dima v faco ne prenesem
b) ne preživim večkot 5 minut v zakajenem prostoru. Težko diham in oči se mi solzijo -- to je verjetno rezultat prepričanja, da dima ne maram ;).
c) vsak sprehod skozi zakajeno območje me zaradi vonja, ki ga potem prenašam s seboj, zelo moti v vseh aktivnostih.

Se mi je pa enkrat primerilo nekaj zanimivega: sošolec si je sposodil mojo nalivko za 1 podpis. Ko sem jo dobil nazaj, sem bil lep čas pasivni kadilec. ;( ;((
https://dolhar.si/

Yohan del Sud ::

a - enako
b - enako
c- malo manj ampak še vedno

Nič nimam proti kadilcem (sicer smrdijo ampak se do neke mere privadiš, konec koncev imam lahko tudi sam za nekoga odvraten vonj, ker ne pojem dve kili sadja vsak dan). Lahko živijo svoje življenje non sto s čikom v gobcu, če se ne interferira preveč z mojim.


Res pa je, da priložnostno tudi sam pokadim kakšno cigaro (tega se ne inhalira in se kadi samo za okus in aromo, in ne za dolgcajt živčnost in razvado - to je razlika)...

Freelancer ::

Nikoli nisem kadil, ne kadim in nikoli ne mislim zacet. Sprva me je kajenje motilo, zdaj pa sem se tega ze navadil, ker okrog mene itak vecina folka kadi. Pac jemljem to kot njihovo odlocitev, nej kadijo, ce hocejo. Je pa dost zalostno to, kolk je tega. Sploh pa recimo folk ki je ves zivcen, da se kar trese, pride ven, prizge cik, ga vlece kokr da ga hoce pojest in se potem pocasi vidno pomiri.
Anyway vonj mi gre pa na zivce. Ce kdo piha to pizdarijo okrog in okrog se lepo umaknem, isto se umaknem tud tistim, ki na kilometer smrdijo po cikih (hm ali pa po cem drugem... dost skoda, danes je voda (im milo) skoraj zastonj :>).

Aja pa se to - ce bi kadilci lahko videli, kaj so cigarete sposobne naredit v recimo dvajsetih letih, bi se tud mal zamislil...

PS: ce govorimo o avtu in stanovanju pa kajenja definitivno ne dovolim. Ugasin al pa nasvidenje :>

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

ucas sm mal kadil, zdej pa ze precej casa nism (nazadnje okoli novega leta) ...pac nocem razkirat glavobola za brez veze.
kadi pa moja punca in mi gre ze prov na zivce s tem - ucas sva se prov hudo skregala, sam sm ji zdej oblubu da ji ne bom vec tezil...:\ :\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

nicjasno ::

No, naj na tem mestu se jaz povem malo o meni in mojemu sovrastvu do kadilcev .

Pri nas doma kadijo sestra, mama in njen tip. Zadeva je neznosna. Moja soba je prakticno edini prostor v stanovanju, kjer se ne kadi. Po stanovanju lezi tu pa tam pepel, ko kdo kadi v kopalnici smrdijo tudi vse brisace ipd...

Zjutraj v kuhni ne vidis do drugega konca, tak je zakajeno (seveda jaz pocakam, da se zdevajo vsi vun in da se prostor prezraci, predno grem not).

Nesmiselno je se prepirat z njimi o tem, ker sem jaz tisti ki je "fukjen" ker ga to moti. Go figure.

Kadilcev ne prenesem, ker imam res bogate izkusnje z njimi. Vecina moje prosnje, da poleg mene ne kadijo ni razumela, in je hladnokrvno prizgala cik. Fant od moje mame gre celo tako dalec, da ko poje kosilo si ga takoj prizge, ne glede na to, ali se kdo je ali ne. Mislim da komentar tu ni potreben.

To da kajenje skodi zdravju je pac stvar posameznika, gre se pa za to, da ciki SMRDIJO. in to ogabno. Bolj motecega vonja od cigaretnega dima si tezko predstavljam. Vsi predmeti ki so v kadilskem prostoru prav tako. Enkrat sem kupu en 17" monitor od enega kadilca. Bil je rumeno rjav. Par ur sem rabu, da sem ga z alkoholom spravu na belo barvo, pa se takrat je na dalec smrdel. Seveda sem ga takoj prodal.

Prav tako mi ni jasno, kak kadilcev ne moti totalno zakajen prostor. Zakaj se sploh kadijo not? Naj rajse vdihavajo dim iz zraka ce jim je tako fajn.

Kar se pa tice strpnost, kadilci nekadilce vglavnem ignorirajo. Cisto vseeno jim je za njih. Kot kadilcu pa je tezko najt gostilno, kjer se ti nebi pod nos kadilo, medtem ko jes. Je pa to tudi stvar kulture posameznika. In ce mene vprasate tudi higiene.

undefined ::

Nicjasno, enkrat se mal upri, pa na skrivaj pokrad vse škatlice cigaret v hiši in jih odvrzi v smeti. Potem pa se naredi nedolžnega. 0:) >:D

ali3n ::

Mnja.. očitno imaste nedisciplinirane (nekulturne?) kadilce oz. slab red doma.. pri nas kadimo v dveh prostorih v celi hiši...
Tudi men ne paše spat v prekajeni sobi :D.
Da kadi pri mizi pa sploh...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

mrTwelveTrees ::

da men kdo kadi v avto ? znorim in mu zabičam, da če ne ugasne, da ga vržem iz avta ... grrr , kok avto smrdi če nekdo kadi notr....:|

sidney ::

ha jest sem nehou cca 2 meseca nazaj: prej pa 2+ skatle na dan;(( .... upam, da tko ostane ...
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Dr_M ::

sidney: cestitam!! *plosk*plosk* :) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Nov kadilski zakon !!!! (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
191871209 (40364) BigWhale
»

Prostori za nekadilce v gostinskih lokalih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1167199 (6041) #000000
»

Pasivno kajenje ali pasiven Cukjati (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
947009 (5590) poweroff
»

Ali kadite za volanom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
905315 (3987) perci
»

KAJENJE PRI 13-TIH??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
946585 (5529) blue96

Več podobnih tem