» »

Električni avtomobilčki, za znoret!

Električni avtomobilčki, za znoret!

1
2
»

msjr ::

Na regionalnih cestah (90 km/h) je pa okrogel znak za prepoved vožnje mopedom, traktorjem, kolesarjem..
.

Samo dva primera:

Ljubljana - Kranj (in naprej): Ni tega znaka. Po regionalki se lahko pelješ z mopedom do Naklega, potem pa je treba malo naokoli naprej
Ljubljana - Postojna - Koper: Ni tega znaka. Po stari cesti gre z mopedom do Kopra.

Sem vse prevozil par let nazaj s 50ccm skuterjem.

Sicer pa je razlika, če bi vozil 90Km/h ali 45Km/h v 8 kilometrih točno 5 minut. Pa glede na to, da ne moreš zjutraj voziti povprečno 90 je razlika še manjša. Tako da ne vidim problema...

Icematxyz ::

Tudi na relaciji kjer se sam vozim občasno vidim ta "moped-avto".

Res pa je da sploh ni počasn. In se zna tudi tam kjer je omejitev 90 peljati tudi še malo več. Je pa smešno če stojiš na pločniku pa neveš ali pride moped ali avto.

T0RN4D0 ::

5 minut, v koloni recimo 40 ljudi, dvakrat na dan, petkrat na teden... dobiš v enem tednu 2000 minut vrženih stran zarad ene takšne prdalice. Še boljš je, ko se za kakšno takšno prdalico zalima šleper (ali dva), ki je ne more prehitet... in takšne kompozicije na naših cestah ne prehitiš kar zlepa. Da bi se pa ljudje v teh piksnah umikali, pa tudi ne vem če sm že doživel.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

GregiB ::

Cesta, ki ima zgoraj navedeni znak, kolikor se spomnim, je cesta rezervirana za motorna vozila. Označba za magistralno cesto pa je rumena obroba (primer, cesta Arja vas - Velenje). In kolikor se spomnim, je promet po takšni cesti za mopede, kolesarje, vprege in delovne stroje prepovedana... Seveda pa tega nihče ne sankcionira..
Kar pa se tiče 5 min... Načeloma drži, vendar pa to ob dejstvu, da grem cca. 220x letno v službo nanese kar nekaj. Gre pa načeloma za pretočnost prometa...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Senitel ::

ZVCP ne pozna pojma "magistralna cesta" ali "regionalna cesta". Imaš avtocesto (zelen znak), imaš cesto rezervirano za motorna vozila (moder znak) in imaš vse ostalo.
Magistralna/regionalna cesta je samo klasifikacija ceste. Tako kot je avtocesta pač avtocesta (A1; Ljubljana - Koper), je cesta rezervirana za motorna vozila lahko hitra cesta (H3; severna Ljubljanska obvoznica) ali pa magistralka (G1-104; od krožišča Tomačevo do Črnuč).
Ali imaš rumeno črto na robu ali ne nič ne pomeni, da ne bi smel jaz z biciklom na to cesto. Rumena črta je samo rob za vozila. Tipičen primer Tržaška cesta, ki gre od centra Ljubljane vse do Logatca ima tam mimo Brezovice in Dragomerja rumeno črto kakšne pol metra od roba ravno zato, da se lahko tam vozijo kolesarji. In je regionalna cesta druge kategorije (R2-409), tako kot cela pot od Ljubljane do Kopra po "ta stari" cesti.
Lahko pa imaš jasno na regionalki recimo znak "prepovedano za kolesarje/mopede/traktorje/konjske vprege/nlp-je", vendar boš tak znak dobil samo tam, kjer obstaja recimo lokalna cesta, ki te isto pripelje od A do B kot regionalka. Tipičen primer če se pelješ iz Ljubljane do Medvod imaš tam pri Stanežičah in Mednem prepoved za kolesarje/vprege/... po regionalki, ker se omenjen promet lahko enostavno prevaža po vzporedni lokalni cesti in ne dela zgage med avtomobilisti.
Upam da to dovolj podrobno pojasni... :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()

SmeskoSnezak ::

Pa saj sn že jaz napisal tole, da NI NA VSEH _običnih_ CESTAH (do 90kmh) teh znakov! To je samo na redkih cestah... vsaj po štajerski regiji teh Znakov NI videti večinoma!
@ Pusti soncu v srce... @

imagodei ::

Jaz se odpeljem na glavno cesto iz mojega domačega mesta, pa lahko vidim ta znak. A ga moram slikat, da boste verjeli?
- Hoc est qui sumus -
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26152757 (41963) Oki
»

perverzna lopovščina (1000 eur) (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
119485655 (58408) BlueRunner
»

Kaj sovražite pri drugih voznikih? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
45725435 (18640) Tilen

Več podobnih tem