» »

Kaj sovražite pri drugih voznikih?

Kaj sovražite pri drugih voznikih?

««
9 / 10
»»

singular ::

ferdo raje ne povem kje ker potem bi vsak ki je iz tistega konca vedel kdo je to.. ni motor, avto je, ena meca..520hp:)
Valda se ne vozi zmeraj tako hitro, 330 je blo samo enkrat, ko se je testiral kolko gre.

Kar se pa motoristov tiče pa sploh skoda besed, kolega se je peljal po celovški in ko je šel naprej med dvema avtomobiloma ja desni avto tudi pospešil in začela zavijati levo v kolega ter ga zadel tako da je skoraj padel z motorja, potem sta se ustavila in tisti z avtom je imel popraskano levo stran in se je nekaj pi**** ubistv je bil pa sam kriv ker ni pogledal mrtvega kota.. Pol je hotu met še kupon ampak so pršli mem eni čapci (lol, ampak svaka jim čast takrt:)) k so vidl kaj je blo na cesti in rekl cloveku da ce bi on to njim naredu da neb vec hodu, pa frendu so rekl da grejo pricat zanga ce hoce, pa se je ata raj usedu v avto pa odpelu..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: singular ()

Utk ::

Med dvemi avti je šel? Če bi meni to naredil, ON več ne bi hodil. Motorist je bil kriv, jasno? Če ga vidiš, ga ne boš zbil nalašč, če ga ne, je pa njegov problem, tako se ne vozi.

Keyser Soze ::

V takšnih primerih je najbolje poklicati kolege iz PP. Čapci se razkadijo. Motorist pa bi zaradi nepravilnega prehitevanja in ogrožanja varnosti ostalih udeležencev v prometu plačal eno malo kazen in dal še kuponček(če bi bil pameten).

Priznam pa nekaj. Edini, ki je bil neumen v tej situaciji je bil tisti ata. Ker ni naredil tako kot je treba v primerih takšne prometne nesreče. Brez pogovarjanja in prepričevanja se pokliče policijo in je. Če se ne da lepo stvari poštimat se jih pa grdo.

ferdo ::

v tem primeru je grdo, da pokličeš policijo, zaradi suma izmikanju se odgovornosti.
naj policija razčisti.

Vmešavanje tretjih oseb je povsem nepotrebno in škodljivo.

singular ::

Ampak človek je zapeljal vanj, res da je prehitevanje po sredini prepovedano ampak da nekdo potem zapelje vate zarad tega pa tud ni normalno..
pa btw un ne bi mogel nič dokazat tud če bi po vašem klical policijo, blo bi več folka proti njemu..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: singular ()

Daedalus ::

>Ampak človek je zapeljal vanj, res da je prehitevanje po sredini prepovedano ampak da nekdo potem zapelje vate zarad tega pa tud ni normalno..

Jebat ga, kaj pa prehiteva na tak način, da dobesedno izziva nesreče. Verjetno ga voznik avta ni opazil...
Verjetno veš, kak mrtvi kot ma avto - in ne boš verjel, na to se motoriste posebej opozarja. Naj si tvoj kolega raje kupi zadnji izvod Moto.si revije in si prebere tistih par deset strani o varni vožnji z motorjem. Pa naj ne zganja akrobacij po cesti, če bi rad živel dolgo in srečno življenje. Če se mu pa mudi na britof - pol pa kr flat out po obvoznici/celovški:\ Sem že dostikrat videl, kake zganjajo eni motoristi po Ljubljani - in za ene par ne bi niti pogledal, če bi kam razleteli. Isto pa velja za nekatere voznike avtomobilov - sploh ponoči je zanimivo opazovat drag race al pa "navadno" dirkanje čez križišča pri 120km/h:|
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

poluks ::

ferdo: te tujci poznajo cesto tako kot ti in jaz

sm si prebral celo temo tolk da bos vedu in ne kadim, po drugi strani priznam da sm vcasih nestrpen voznik sam res pa je da te "tujci" tudi prehitevajo v desne ovinke itd. (en avstrijec k gre na morje tega ne bo naredu) in je bilo ze nevem koliko nesrec zaradi njih (dve sm celo sam vidu)

drugace me pa nisi razumu; jaz sem ti dal repliko na tvoje povprecne hitrosti kamijinov in na problem da se vecina kamijonov cez take odrocne predele ne umika ko naredi kolono

zakaj se pa v trebnjem vedno ustavijo in umaknejo? (policijski nadzor? ali samo vljudnost?)

glede tvojga sosolca pa--> v uni ovinek je pa mogu zelo hitro prpeljat da je naredu totalko, pa se v breg se je pelu?, to ti je pa tak ce neizkusen voznik divja po cesti z avtom ki ga sploh ne pozna, ces novi golf to more it (pol je pa noga pretezka).

tisto z moskim je blo pa nepotrebno zaljenje (po besedah sodec si podgurc) in ne se met za nevem kakega strokovnjaka zato ker si tovornjakar!!!!;(( ;(( ;((

El Barto ::

Mene pa najbol pogrejejo tisti, k ne vedo da majo desno nogo tudi za to, da pritiskajo na gas in ne samo na bremzo, sa pravi taki božje mamice šoferji, ki imajo vse na pamet naštudiran: CPP in samo vožnjo, k se pa usede za volan se pa ne upa pelat niti tolk k je omejitev - taki kakor je ferdo in njegov klub. Če se ne upaš pelat po omejitvi, pol pa raje doma ustan. Takim bi jest pobral vozniške.;((
Ponavadi take jest bl na tesno prehitevam, pa za zravn dobijo zvočn in svetlobn pozdrav, sicer pa si zaslužjo še kaj več...>:D

V primeru, pa če bo kdo perhiti tacga polža, bo pa un kical policijo - wtf8-O
Če se to men zgodi, bom jest tud začel to delat, sam bom obveščal policijo o polžih, k ovirajo promet na cesti.

Pa pavzaprav je tist, ki vozi počas in dela kolone kriv za nesreče (sej ne da je udeležen), ker bo vsak postal živčen in neučakan, če bo mogu vozit za enmo, ki se mu vleče že pol ure pred njim in bo šel perehitevat, pa magari tud v škarje, samo da pride mimo. Je pa problem na koncu, ker je kriv tisti k prehiteva sam za povod za prehitevanje pa nihče ne vpraša, ker tisti vzorn državljan in poznavalec zakonov bo videl samo "norca" ki ga je prehitel, sam bo pa pozabil omenit kako se je prej sam vozil k polž in delal kolone pa zelo živčne šoferje za sabo.

Kar se pa ta prehitrih tiče naj dokaže svoje znanje in hitrost, samo na svojem pasu naj ostane po ovinkih, pa nimam nič proti.8-)
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

Daedalus ::

> Ponavadi take jest bl na tesno prehitevam, pa za zravn dobijo zvočn in svetlobn pozdrav, sicer pa si zaslužjo še kaj več...

Takim bi pa jaz pobral vozniške...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Microsoft ::

Nisem bral cele teme...

Glede tega, kaj narediti. Se mi zdi, da je napacno to, da vidite resitev v tem, da bi kaznovali tiste, ki vodijo nad omejitvijo.
Bi bilo bolje, da se analizira nesrece in se pogleda, kaj se dogaja. Recimo, pred leti ubili fantje v Sempetru, ker so se peljali prehitro in zleteli z ceste v hiso. Zdej, bi rekli, da so krivi divjaki. Ne. Kriv je bli pijan voznik. In verjetno je veliko situacij, pri katerih je za nesreco kriva prehitra voznja, AMPAK vzrok te prehitre voznje ni pac to, da ta voznik standarndo vozi tako hitro, ampak alkohol.
Tudi samo prehitro voznjo bi morali razeliti vsaj na dva dela. Nekaj je hitra voznja, nekaj pa divjanje. Je ogromno primerov, kjer se verjetno vsi mi vozimo nad omejitvami, pa s tem nismo divjaki. Recimo, dvomim, da obstaja kak junak na tem svetu, ki se drzi omejitev pred cestninsko postajo. Pa se polno podobnih je. Po drugi strnai pa so divjaki, ki vozijo zgolj toliko hitro, kot se jim zazdi. Namen, zakaj to pocnejo, nevem.
Jst sicer vcasih grem na tako voznjo, samo vse je nekaj v okviru normale. Ne sekas ovinkov, si pozorn, se pripases, racunas na to "kaj pa ce kdo pride", ... Ravno vceraj sem se sel tako peljat do jame Pekel in potem tam gor na Ponikvo.
Ampak, to ni divjanje.

Osebno me tudi moti, da so nekater omejitve prav bizarne. Se mi ne da nastevat, me pa zanime, po kaki metodi to zmerijo, da je na dolocenih mestih taksna omejitev nujna in kako dolocijo posamezne odseke.

In pred kratkim je nekdo napisal, da ce vsi krsijo pravila (recimo mimo trzina ni junaki, ki bi se peljal 70 ali manj), ali se ne bi bilo smisleno vprasati, ce ni nekja narobe z postavljalci teh omejitev.:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Gandalfar ::

se pa ne upa pelat niti tolk k je omejitev


WTF? To, da peljem pod 10% je moja pravica in ce raje peljem 5 km manj, da mi ni treba se skoz sekirat, ce sem mogoce nad omejitvijo je to moja stvar in mas da lepo mirno peljes za mano.

BigWhale ::

Gandalfar, ja, samo on si potem vzame pravico, da te prehiti v skarje. ;)

Gandalfar ::

Hmm, mogoce bi jzt takrat mogu pospesit na tistih 10% cez ;)

poluks ::

gandalf ce se ne sekiras ko ti en za ritjo vozi pol se nekar ce ti se sredinca pokaze.:D :D

itak je vidis da te hoce prehitet pa je najboljse da mu to pustis/nakazes.

pa ne pretiravat z temi skarjami, ker nasilo prehiteva zelo mali procent voznikov(pusti ga naj prehiti!) ;) ;)

Tero ::

PM policaji.
Pred kako uro se vozim po Mariboru in me ustavijo policaji. Dobim kazen 30ksit ker nisem mel vseh rezervnih žarnic;(
A enega ko me je po naselju prehiteval pa je mel več ko 100km/h pa nič;((
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

ferdo ::

poluks, napačno izhodišče imaš, ker misliš, da tujci poznajo cesto tako kot midva, in tukaj se ti zelo zelo motiš...
Tako kot sami tujci, KI žal, res mislijo, da cesto poznajo, zato pa so že povzročili toliko hudiš prometnih nesreč!:|
In predstavlaj si, da, ko se boš vozil po Danski, ali madžaraski, ali ne vem kateri drugi tuji državi, da bodo domači vozniki tebe enako tretirali kot domače voznike, ZAVAJAJ sebe, in ne tukaj vpletene v tej temi! zato ker ne govoriš resnico, zavajaš!

Glede mojega bivšega sošolca, ki je naredil totalko.
Omenil sem že, da je bil na novomeški strani gorjancev, ker je šel zjutraj v šolo, doma je na drugi strani gorjancev v občini Metlika, peljal se je pa navzdol.

preden boš kaj govoril o mojem poklicu, moreš vedet kaj sem po poklicu:D in kje sem zaposlen ter kaj delam.
ČE pa misliš, da sem kamijonar, se pa tako zelo motiš, kot to, da tujci poznajo naše ceste tako kot ti in jaz...

Ne vozim kamijona, če se pa slučajno zgodi, da ga bom, bom vozil varno po predpisih, in sem prepričan, da bo veliko nejevolje za mano, zaradi nepoznavanja ceste, če bi vozniki vedeli, po kakšnih cestah se vozijo/mo bi razumeli nekatere, ki vozijo varno.

Azrael ::

IMO preveč voznikov ne obvlada vozila, ne vedo niti tega koliko je vozilo široko in dolgo (mnogokrat se je lažje na ozki cesti srečati s šleparjem ali avtobusom, kot neko mikro kripo). Običajno take šoferje krasi še nezbrana ali nezanesljivo obnašanje na cesti in slaboumno razmišljanje kako dobri vozniki so, ker se cjazijo daleč pod omejitvijo. Če dežuje ali sneži ali nekje vidijo policaja ali samo njegov avto, pa še malo brezglavega zaviranja. Za večjo "varnost" pa je vozilo okrašeno se z rdečo meglenko, ki sveti petek in svetek.

Za takimi primerki voziti je živ obup in tako se prej ali slej komu strga in prehiteva, včasih tudi v škarje, ki jih neredko povzroči prehitevani, ker gre po gasu, ker njega varnega in strpnega voznika, že ne bo nekdo prehiteval.

Biciklisti so slika zase. Premnogi se obnašajo, kot da so bog in batina in zanje pravila ne veljajo, (izsiljevanje prednosti, sekaje nepreglednih ovikov, vožnja v napačno smer, opletanje po celi cesti, vožnja po cesti, čeprav imajo kolesarsko stezo, vožnja raje treh v štric kot dveh...) potem pa jok in stok, ko kakšen tak butec, običajno po lastni neumnosti pride pod kolesa. O tehnični (ne)ustreznosti biciklov pa ni vredno izgubljati besed.

Zame biciklist nima kaj iskati na cesti, kjer je omejitev 70km/h ali več, ker ne zmorejo niti polovice hitrosti, kot je omejitev (tudi nek člen CPP govori o tem). Čudi me, da jih pri nas (na Hrvaškem jih) policaji ne lovijo in izločajo iz prometa, seveda s primernim potrdilom.
Nekoč je bil Slo-tech.

El Barto ::

Gandalf kar se tice tistih 10% nad pa ni nikakrsna redkost, prej pravilo. Sam bi blo bols ce bi ze prej tako vozil in ne sele takrat k te kdo prehiteva (dobr da mam ponavad mal fore v pospesku v prid zame oziroma predvidevam, da bo tip naenkrat zacel voziti z pravo hitrostjo in se ne bo vec vlekel kot polz).
Prehitevanje v skarje je pa posledica tistega kr sem napisal, ke se za nekom vleces se in se casa in ne da bi to pocel zmeraj.
Kar je pa Azrael napisal glede srecevanja je pa cista resnica, saj se ponavadi lazje srecam z vecjim avtom ali kamionom kakor z neko malo koreto (pa vozim vecji avto), da o biciklistih ne zgubljam besed.

PS: Se pravicujem za sumnike pac pisem na racunalniku, ki ni moj in ima privzeti jezik italjanscino.
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

gzibret ::

V Soboto sem se peljal po Celju, pa se je ena tetika, kljub temu, da je imela kolesarsko stezo, vozila po sredini voznega pasu. Ko sem jo že prehiteval, je nenadoma zavila levo. Moral sem trobiti, ni šlo drugače.... ;(

Kura! ;((
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Torej so tisti pocasni krivi, da bi prehitevate v skarje in ne vi, ki vec kot ocitno ne znate prehitevati? ;)

Bob Rock ::

gandalfar
Hmm, mogoce bi jzt takrat mogu pospesit na tistih 10% cez ;)


pri npr.90 omejitvi se teh 10%+5% od prej se ne pozna tako grozno....
men osebno grejo najbol na zivce taki, ki vozijo skozi ovinke 50, 60, ko pa koncno prides na ravnino, da bi ga lahko varno prehitel, pol pa navali po gasu ko cigan na bel kruh. Pa to vse dokler je ravna cesta....pridejo ovinki, kjer se ne da prehitet(varno), pa spet 50,60 ;(( ;(( ;(( ;(( ;((
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

BigWhale ::

V ovinkih se ponavadi pocasneje vozi, kot po ravnini. Al ti kar autocruise nastimas na 110 in samo zavijas? ;>

Gandalfar ::

Zakaj pa ne bi smel zvozit ovinka pri meni optimalni hitrosti, se posebaj, ce se prvic tam vozim, mogoce celo v sposojenem avtu?

flipflop ::

BW: Ovinke prevozi dinamično kot na dirki formule 1.;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Microsoft ::

Zato, ker je lahko tist ovinek vseeno toliko malo ovinek, da se ni treba jajcati. In ce nisi sposoben normalno plejati cez ovinek, ker mas neke predsodke, si nesposoben, ..., potem bi bilo bolj pametno razmisliti o pomoci tistim, ki ne znajo vozit, ne pa o tem, da se kaznuje tiste, ki "norijo" zaradi onih.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Bob Rock ::

Tocno to, kar je jimmy povedu....
(pa mislim, da ste vsi razumel poanto mojga prejsnega posta:\ )
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Gandalfar ::

Jah, ocitno ste vsi neverjetni carji. Meni pač ovinki še vedno delajo malo težave, ker se še nisem čisto navadil na avto pa tudi kilometre sem komaj začel nabirat. Boste pač lepo počasi za mano peljali :>

mercutio ::

Microsoft:
"Zato, ker je lahko tist ovinek vseeno toliko malo ovinek, da se ni treba jajcati. In ce nisi sposoben normalno plejati cez ovinek, ker mas neke predsodke, si nesposoben, ..., potem bi bilo bolj pametno razmisliti o pomoci tistim, ki ne znajo vozit, ne pa o tem, da se kaznuje tiste, ki "norijo" zaradi onih."

LOL, mislim krneki

Bob Rock ::

Meni pač ovinki še vedno delajo malo težave, ker se še nisem čisto navadil na avto pa tudi kilometre sem komaj začel nabirat.


ko prides pa na ravno cesto, mors pa zacet tiscat po gasu, da se te ja ne da prehitet?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Poldy ::

Meni pač ovinki še vedno delajo malo težave 8-O

Saj to se hecaš kajne?

Gandalfar ::

Bob Rock: ne, to ne. Normalno nadaljujem vožnjo, malo pod omejitvijo.

Poldy: ne, se ne.

Poldy ::

To mi pa sedaj res ni nič jasno...

Vedno več ljudi slišim, ko govorijo: nisem se še dobro navadil speljevati, ne gre mi bočno parkiranje, prehitevanja se bojim...

Kje taki ljudje delajo izpit (s tem ne mislim gandalfarja)?
Na izpitni vožnji sem moral voziti dinamično (tudi ovinke), bočno parkirati in tudi prehiteval sem... če mi katera od teh stvari ne bi šla dobro, bi padel.


Ni čudno da je potem tak kaos na cesti...

Gandalfar ::

Sej se naucis, ampak avto od avtosole pac ni primerljiv s fotrovim avtom ane? Pa sicer mas res neke relacijske, ampak preden ti prides do izpite lahko od unih relacijskih minejo mesci :>

Poldy ::

avto od avtosole pac ni primerljiv s fotrovim avtom ane

Hm, ne vem no, jaz sem avto v avtošoli, fotrov avto in kasneje svojega vozil na enak način. Obračam volan, zato da zavijem. :D

flipflop ::

Jaz tudi vozim dinamično, pa tudi v avtošoli sem moral vozit dinamično. Ampak eni si pod dinamiko predstavljajo sekanje ovinkov, vožnjo 1 cm za ritjo, pospeševanje do blokade, zaviranje na polno tik preden se je treba ustavit,... Ponavadi se neha, ko avto ne financira več ata, ko si je benz treba sam plačat, gume ki so se zaradi dinamike prehitro zlizale tudi,... :8)

Sicer pa, glede na to da se večina pritožuje čez tiste ki počasi vozijo, sklepam da imate vsi Marutije. Ker drugače vam prav posebnih težav človek ki vozi 60-70 tam kjer je 90 in se tudi da peljat 90 ne bi smel delat težav. Šaltaš dol in gasa mimo.Če gre pa več, pa ni več take razlike do 90 da bi se sploh splačalo prehitet. Ne pa rečt, da te kdo s počasno vožnjo sili v prehitevanje v škarje, to je samo slab izgovor za divjanje. Pa ne mislit da jaz ne naredim nobene napake, sem že imel par takih prilik, da sem se samo še križal lahko da se je tako izteklo kot se je. Ponavadi zaradi dobrih reakcij drugih, ne ker bi jaz tako dinamično pripeljal in primerno reagiral. Za pretirano dinamiko pojdite na Mobikrog, na mobisuxu redno objavljajo kdaj bo kak dan za dirke, se pridružite skupini, plačate nekaj tisoč in vozite cel dan. Na cesti se pa ne zaradi par minut ubijat, ker ni vredno. Pa namesto da tukaj naštevate kaj vas moti pri drugih, naredite kak seznam kaj vas moti pri sebi, pa se trudite tisto odpravit. Sam ne zdaj sebi lagat ker potem nima smisla.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Keyser Soze ::

Ja, ja dinamično. Če bi jaz sedel poleg enega, ki bi vozil dinamično skozi ovinke, bi mu na cilji dodobra "zdinamiral" rit. Vožnja skozi ovinke je takšna, da prtljaga ne leta iz enega konca avta na drugega, ter da se sopotnikom ni potrebno držat z obema rokama.

Razumem pa, da mladci bolj dinamično vozijo skozi ovinke in pač povsod. Zakaj? Ja zato, ker ni treba skrbet za udobje sopotnice. Ko bodo kakšno ujagali, bodo že znali lepše vozit.

Buggy ::

Azrael: tocno tako kot si napisal.

Keyser Soze: No no nikar ni treba pretiravat. Ce za ovinek ni postavljen znak na regionalni cesti kjer je omejitev 90km/h se ga da v normalnih okoliscinah NORMALNO prevoziti z omenjeno hitrostjo, ce pa se to nebi dalo imamo pa zato se prehitro postavljen znak za omejitev. Tako da ni nobenih razbitih glav in odtrganih rock v avtu ce gremo v ovinek po omejitvi in ne pod omejitvijo.

Vceraj je bila zopet nedelja in ceste so bile posute z raznoraznimi "vzornimi vozniki" s svojo voznjo po regionalki z 60km/h brez prizganih luci ...ne mores verjet ;(

El Barto ::

Kakorkoli že, Gandalfar ko si napisal tistih 10% čez, k te kdo prehiteva - no poj se pa sprašujemo zakaj v škarje, ker ko si vštric ti tipo kr na enkrat tiši gas do daske ??;((
Kr se pa bremzana pred policaji tiče sm glih pred uro zlo dobr bremzov, k je ena kura zabremzova iz 55 na 25 km/h8-O pri omejitvi 50 km/h (v naselju) pa ni zavijala nikamor, pa še policaj je sam zdu v avtu pa z enmo debatirov zravn.;((
Tolk, da se je potrebno zamislit unim, k se bojijo vozt, kaj lahko storijo: šola vožnje ali pa avtobus in vlak oz. taxi v nasprotnem primeru pa bejž s ceste! ;(
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

flipflop ::

Dobro je, če pred prehitevanjem oceniš ali se bo izšlo ali ne. Gandalfar pa če res vozi tako kot pravi, ne pospešuje ko ga nekdo že prehiteva, ker ve da bi to bilo v nasprotju z zakonom.

El Barto ::

Tisto ocenjevanje je en kurc vredno, če ti tipo pred tabo naenkrat, k ga greš prehitevat pa po gasu. Problem pa ostaja isti, tako početje je pravilo in ne redkost.:'(
Kar se pa porabe in obrabe tiče, sem pa vzel v obzir k sm avto kupu in stvar pokur kar pokur (če se hoč udobn in varn vozt, pa ne ustvarjat kolon za sabo je pač tako) in grem tankat, k je tank prazn(gledal sem kolk pokur samo po prvih dveh tankih, potem me ne zanima več, ker je blo tisto samo za info), popravila pa opravim sam (sebi bol zaupam,kot bednim pooblaščenim servisom).
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: El Barto ()

poluks ::

poluks, napačno izhodišče imaš, ker misliš, da tujci poznajo cesto tako kot midva, in tukaj se ti zelo zelo motiš...

Tudi sam zivim(nekako) ob tej cesti in vem da veliko teh tujcev (beri bosancev - to ni zaljitev)
se vozi vaki petek domov in vsako nedeljo nazaj na siht (ves katere mislim), pa ne mi rect da te ne poznajo ceste!
Ce pride pa kasen tujec ki gre na morje se pa ponavadi tako kulturno pelje, da si budala ce ga kakor koli napades (hupas in podobno).

glede tvojega poklica se pa opravicujem. Sem prehitro sklepal glede na to da imas izpit za tovornjak, pa se grdo besedo sem uporabu popolnoma nepotrebno. se iskreno opravicujem!

In predstavlaj si, da, ko se boš vozil po Danski, ali madžaraski, ali ne vem kateri drugi tuji državi, da bodo domači vozniki tebe enako tretirali kot domače voznike, ZAVAJAJ sebe, in ne tukaj vpletene v tej temi! zato ker ne govoriš resnico, zavajaš!


kaj in kako zavajam?

tudi sam sem se vozil ze po raznih dezelah evrope (ok ne danske:P ) pa nisem nikoli imel problemov iz strani teh drzavljanov, ker sem se pac prilagodil njihovemu nacinu voznje in razmeram na cesti. (moram rect da mi je blo najgrse peljat po italiji, se posebaj po avtocesti - ce razlozim; vozim 140 tik preden da prehitim tovornjak, ko da tovornjak zmigavec in kakor da me ni zacne prehitevati tovornjak pred seboj z hitrostjo 90, da moram bremzat ko zmesan;(( ;(( - v 2000km kar sem jih naredil od slo do firenc sem bremzal najmanj 10krat;( )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poluks ()

ferdo ::

A je mogoče skrivnost?, kje živiš? lahko samo kraj poveš.

poluks ::

metlika

b ::

Meni je bilo pa po Italiji prav fino vozit. Ampak mogoce je to povezano s tem, da sem se nekoliko prilagodil njihovemu stilu voznje, nekoliko pa je mogoce bil pozitiven faktor moja velikost - vozil sem 30 let star mercedesov kombi 406 - dolg 6m, sirok 2, visok pa ene 2.5m. Koncna hitrost nekje 80-90 km/h :) Temu kotalecemu kvadru pleha se vsak priseben voznik umakne in ne preizkusa srece:)

flipflop ::

Jaz vozim še večje vozilo, pa se vseeno kdaj najde kdo ki mi začne blendat in hupat za ritjo. Ko se mu pa umaknem, je pa tako razburjen da še nekaj časa blenda na prehitevalnem pasu za menoj in ne gre mimo. No večina je vendarle toliko kulturna, da v miru počaka da se umaknem in potem grejo lepo mimo.:\

gkovac ::

Kaj sovražim pri drugih voznikih? Evo vam par lepih primerov, ki pa jih je na naših cestah OGROMNO!!

1) Vožnja z dolgimi lučmi pri belem dnevu. :'(
2) Vožnja z zadnjo meglenko sredi dneva (brez dežja, megle ali podobnih ovir). :'(
3) Vožnja z dolgimi lučmi ko se pripelje avto za mene kot voznika.
4) Delovni stroji na najbolj prometnih cestah (s tem mislim PRAVE traktorje).
5) TAM-ovi kamijončki, ki so stari 50 let in "kadijo" smrdljiv dim (se je že kdo vprašal kako jim uspe priti čez tehničnega?)8-O
6) Dizli stari 50 let, ki prav tako kadijo smrdljiv dim (sem štejem tudi kamijone).
7) Prehitevanje kamijona, ki vozi 40 na uro z 5 prestavo in brzino 41 na uro.
8) Vožnja po prehitevalnem pasu po AC z hitrostjo 90 na uro.
9) Vožnja z prižganim "žmigavcem" (po možnosti na regionalni cesti)
10) Zavijanje (največkrat v desno), kot da bi imel vlačilec z prikolico in ne avtomobila (bremzanje pol ure prej... ustavljanje naslednje pol ure.. pred ovinkom se na pol ustavit, dat v prvo in potem zaviti). Če gre za nepregledni ovinek je potem tudi to sprejemljivo!!
11) Vožnja 60 na uro bilo kje na cesti (AC, naselje...).
12) Motoriste brez dušilcev! (strel v koleno!!! brez milosti)
13) Motoriste, ki hladno mrtvo vozijo po sredini ceste tudi ko nasproti pripelje avto on je pa tik zraven tebe.

In še in še pa mi ta moment ne pride na pamet (bom dodal še kaj). Pa še beseda o nedeljskih voznikih: NE se bati njih... bojte se tistih, ki nosijo klobuke / kape. Po mojih opažanjih pade cestni IQ (znanje vožnje) za 90% v momentu ko si na glavo posadiš klobuk.

Btw. nisem popoln.. trudim se vozit po predpisih (še posebej zaradi novih kazni) ampak zgornjih traparij pa res ne delam!

Na žalost je res tako da vsak kreten lahko dobi vozniški izpit (recimo moja znanka, ki je imela 150 ur vožnje in je glavno vožnjo 9 krat padla) :D :D brez komentarjev

Po moje bi moral mal gledat na to komu se da izpit in komu ne... in seveda komu se ga vzame
- moji stari mami recimo, ki je stara okol 70 in zelo zdrava.. .ampak jebiga.. vozit pa RES ne zna
- mulcu, ki ima 18 let in mu je oči kupil BMW, da lahko z njim dirka po Tržaški 150 na uro (zanimiv, da ga še niso ustavli)
- kretenu, ki se do smrti napije in napiha 2,5 (ja sej ga je čez eno leto spet lahko šel delat)
- nekomu, ki ne zna vozit "rikverc" in ne zna bočno parkirat...

VOZNIŠKI IZPIT JE PRIVILEGIJ NE PA PRAVICA!!!!!
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

Myth ::

SulC, se kar podpišem pod tvoj post. :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

fRiK0 ::

Men gredo pa najbol na jetra uni vozniki k me na vso silo prehitevajo na vecni poti v lj ce se pelem s frcakom 50km/h. Tam je omejitev 50km/h. Ce se kot prijazen motorist umaknes mal na rob se dejansko budale zrinejo med tebe (skor gres v kanal) in nasproti vozece vozilo, zato se jaz nikoli vec ne umikam z frcijem ampak vozim po sredini voznega pasa. Ce me ma pa kdo za prehitet pa naj me prehiti kakor bi me ce bi bil v avtu...
Hvala

LP Tadej

Tero ::

Ko sem se včeraj pelal na nest sta se na avtocesti pred mano prehitevala tovornjaka.
Se pravi jaz lepo po prehitevalnem pasu peljem(sem pred kratkim nekoga prehitel) in hočem še tovornjaka ko se en tovornjakar pri 91km odloči da bo prehiteval onega ko vozi 90. Moral iz 130 zbremzat na 90. Res nevem zakaj taki tovornjaki prehitevajo.:\
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

poluks ::

kaj je bil tovornjakar italijan???? :P :P :P


ce je bil mas odgovor na dlani:D :D
««
9 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Na cesti
1776242654 (213685) dzinks63

Več podobnih tem