» »

Kaj sovražite pri drugih voznikih?

Kaj sovražite pri drugih voznikih?

««
8 / 10
»»

perci ::

Keyzer: Hehe, bangbus, dobra!

No, ko smo že pri ustavljanju voznikov in vabljenje na fajte naj povem naslednji primer:

Kolega se lepo vozi s svojo Škodo Favorit, nakar pred njim na Poljanski blizu Poljanske gimnazije nek model ustavi sredi ceste. Kolega mu potrobi, naj se umakne, ker ga zaradi polne črte ni mogel prehitet. Nakar iz avta izstopi večji osebek, stopi do avta kolega, ga potegne ven in namlati ko vola.

Ja, tut taki psihopati so na cesti. In nočem vedet, kaj vse je takšen osebek pripravljen napraviti med voznjo. Zriniti te s ceste?

ferdo ::

jaz imam tudi favorit škodilak, in bi izvedel manever vožnja mimo stoječega ali pokvarjenega vozišča, kaj je pa tisti na sredi ceste delal, pa who cares?.. pelješ dalje, ker kot praviš, res ni varno čakat.
In kaj je bilo po tem?

pravila dovoljujejo pod posebnimi pogoji, kdaj lahko prehitevaš, če tudi je polna črta:D
Vsa enosledna in počasna ter mirujoča vozila. Mirujoče ali pokvarjeno watever vozilo mora biti pravilno označeno, zato, če tisti ni vklopil vseh štirih smernikov je v prekršku:\ :) , pa hoja po sredini ceste "če ni cestar nima kaj delat, pa pravilno oblečen"...je bilo ponoči " je imel kresničko? "

Utk ::

Z razbitimi zobmi bi težko vse to povedal na sodišču:D
Mah, ko vidiš da gre vn iz avta greš naprej, boli te za CPP takrat...
Pred mojga Clia 1.2 60 KM se je pa enkrat v naselju pred mano postavu en s poršejem pa kar ustavu...wau, kako si ti coooool:D -sm si mislil...to mu je najbrž edini način da se mu dvigne.

Super Sonic ::

"Tak je ta folk. Prenaduti moški od 20 do 40 s predobrim avtom za njih. "
nevoščljivost in zavist - vedno prisotna stvar v slo.
Kdo si ti, da lahko določaš kateri avto bo kdo vozil?

"Kolega se lepo vozi s svojo Škodo Favorit, nakar pred njim na Poljanski blizu Poljanske gimnazije nek model ustavi sredi ceste. Kolega mu potrobi, naj se umakne, ker ga zaradi polne črte ni mogel prehitet. Nakar iz avta izstopi večji osebek, stopi do avta kolega, ga potegne ven in namlati ko vola."

Tudi temu sem bil že priča oz. že kar udelžen v tem - po cesti smo se vozili iz Žužemberka v Zagradec, voziš nekje okol 70, čeprav je cesta precej zje..., pa se nalima model s cliom na šipo, pa hupa, pa trobi, pa blenda, nakar zapelje pred menoj in me dobesedno skuša zrinit iz ceste. ok, se nekak rešim tipa, nakar se odpne mojmu kolegu, ki vozi za menoj (golf IV GTI) in model začne lovit tipa, ki me je hotel zrinit s ceste. Končal se je tako, da je tipo s cliom odletu iz ceste.

Pa je kolega precej miren ampak takrat se mu je pa strgal.

"Doma sem ob glavni magistralki Novo mesto - Metlika."
To bi lahko povedu še preden greš pisat okol traparije, da vem, da imaš olajševalne okoliščine :D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

BigWhale ::

Perci, zato se jaz, preden komu trobim/maham/zugam s prstom/blendam/... zaklenem v avto.

Enkrat me je en skozi skoraj zaprto okno hotel uzgati na gobec. Motorist, z neregistriranim motorjem in brez celade, potem se je odpeljal v rdeco in mi pobegnil.

Se danes se sprasujem, zakaj nisem takrat njegove roke zagrabil in stopil po gasu. :P

Taka filmska scena bi bila... No, saj mi ni zal, da nisem. :)

poweroff ::

Perci, zato se jaz, preden komu trobim/maham/zugam s prstom/blendam/... zaklenem v avto.
Jaz pa zato nosim za pasom dve pištoli, za sedežem kalašnikovko, v prtljažniku protiletalski top in par bomb pod sedežem. >:D :D

Aja, pa avto je blindiran s protijedrsko zaščito... :D :D :D
sudo poweroff

Keyser Soze ::

Tiste male sekirice, za vsak primer, če pozimi rabiš kakšno vejo odvleč s ceste ali kaj podobnega, prav lepo pašejo pod voznikov sedež. Pa še lepo sedejo v rokok, ker imajo gumiran ročaj. Pure Joy.

P.S.: Kaj pravite koliko je star radeon power in kakšen avto vozi? Glede na njegovo reakcijo bi rekel, da je kar precej očitno. Resnica boli, kajneda!?>:D

Zgodovina sprememb…

tony1 ::

Takole, Keyser Soze, takim mulcem bi jaz vzel vozniško!!!;(

Če nekdo vozi 250/h po prehitevalnem pasu AC, ti pa flegma zapelješ pred njega s 150/h, misliš da je to prav?? 8-O

Jok brate, pej brat zakon! In zakaj ne? Hja, ker si ga izsilil, fant!!! :\ A ti misliš, da si en pof*kan božji angel (z radarjem!!), da boš učil folk, kako se vozi po omejitvah (btw. na AC omejitev ni 150/h, tako da pljuvaš v lastno skledo!!). Za nadzor prometa je Policija. A misliš, da Provida takole izsililjuje v prometu??

To je isto, kot če pred nekoga, ki zunaj naselja pelje 100/h iz neprednostne ceste zapelješ, češ, kaj pa ni vozil po predpisih. Bedak!

(V živo sem doživel nasproten primer: kolona 3 avtov, vozi 90 zunaj naselja. Z desne nepredsnostne se vključuje avto in budalo, ki vozi prvo v koloni, bremza NA POLNO in hoče prijazno tistega spustiti na cesto. Ostali smo ju obvozili po levi in desni. Kako smo preživeli? Ne vem... :\)

Upam, da boš nekoč dočakal nekoga, ki ne bo dovolj zabremzal in se bo počil vate...

Seveda bom zdaj dobil flame fanatičnih oboževalcev številke 150/h na tahometru, in nakladanje o zabetoniranih omejitvah. Sorry, fant niso zabetonirane... Probaj kakšno vozilo s spremstvom izsiliti, ko bodo peljali 200/h (kar je z z utripajočimi lučmi čisto legalno), in se bo kdo, misleč, da si novi Oswald, na polno zaletel vate. :P

Keyser Soze ::

Ko boš dobil izpit, lahko pa prideš nazaj govoriti kaj in kako. Če ga pa že imaš pa vprašanje če nisi eden tistih, ki mislijo, da vozijo vozilo s prednostjo in ki jih muči precej huda nepismenost.

Zakaj si nepismen se sprašuješ? Če si znal tole prebrati seveda? A ma sploh smisel pisat? Ja no. Ti bo že mami prebrala če ne bo šlo drugače. V A R N O S T N A R A Z D A L J A.
Upam da je vsaj pri VELIKIH TISKANIH črkah malo lažje.

Ni se mi treba zahvaljevat, rade volje pojasnim takšnim kot si ti.

P.S.: A si slučajno zaposlen pri UVZju? Vprašaj njih, kdaj vozijo 200/h. Ali pa reševalce.

P.P.S.: Aja, pa še to. Ne S T O P E T D E S E T km/h, temveč S T O Š T I R I D E S E T km/h. 140 veš. Če ti je s številkami kaj lažje? Fiu. Upam da mu je sedaj uspelo prebrat.:\ To, da pa števci niso popolnoma natačni, ter da obstaja določena toleranca oz. odstopanje pri merilnih napravah mu pa ne bi razlagal. Lahko mu kdo drug. Meni se ne da pisat s presledki in "vpit" po forumu.:)

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

"Tak je ta folk. Prenaduti moški od 20 do 40 s predobrim avtom za njih. "

"Kaj pravite koliko je star radeon power in kakšen avto vozi? Glede na njegovo reakcijo bi rekel, da je kar precej očitno. Resnica boli, kajneda!?"

Lahko bi to napisal skupaj, saj ne rabiš pisat v dveh postih o eni stvari, se ti ne zdi?

No, lahko te potolažim, da je avto ki ga vozim moj in sem ga kupil sam, očeta nimam, mama pa ima raka - torej delam za par ljudi okoli sebe in lahko si samo misliš kaj si mislim o tebi.

p.s.
pa da boš lahko še mal bolj nevoščljiv, moja plača je pomnožena z lihim št. povprečne plače, pa to ni ena

topic on:
na živce mi gredo tud vozniki, ki parkirajo čez 7 parkirnih mest:)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

tony1 ::

Keyser Soze: Pravljice o tistih, ki (n)imajo izpita trobi kje drugje, prav?

Ko boš s tvojimi 140/h (whatever..) IZSILIL nekoga, ZATO ker bo šel on pač 150/h bi ti moralo biti jasno, da si naredil bedarijo ;((.

O pismenosti tistih, ki ne zmorejo razumeti, da ti tvoje (ne)upoštevanje CPP ne daje nobene božje pravice, da ogrožaš druge. Hočeš izpasti human filantrop s svojo kvazi vožnjo po omejitvah, in misliš, da lahko menjaš pasove, kadar se ti zdi :\.

Taki me spominjajo na folk, ki ob zeleni luči brezkompromisno spelje, čeprav dva avta še vedno zavijata levo in se križišče še ni spraznilo, češ SAJ IMAM ZELENO LUČ! (Imaš ja, v glavi :|). Da moraš počakti, da se križišče sprazni, še slišali niso...

Dej, v svoji herojski vojni za upoštevanje CPP (The 140 kmh Keyser Way, seveda) kdaj zapelji pred kakšen 3 tonski avtodom, ki bo peljal 141/h, če si upaš, heroj.

Tvoj problem je, da TI misliš, da si iz MNZ in da TI misliš, da voziš vozilo s prednostjo. :D

Keyser Soze ::

Jaz imam bolj filing, da si ti želiš, da bi ti bil kdo nevoščljiv. Ker to kar naprej omenjaš. Sicer pa... Kar sem napisal ni letelo na nikogar konkretno. Edini tako naiven, da se je obregnil ob to, si bil ti. In kaj nam je potem sklepati. Verjetno to, da si dano situacijo in kritiko poosebil s seboj in vzel vse skupaj kot kritiko svoje vožnje. Kar nam lepo pove kakšen stil imaš.

In ker si tako močno užaljen nam potem obrazložiš še celoten socialni položaj svoje družine in sebe, ki ima z vsem skupaj veze "ama nič". Kurja župca za tvojo dušico ne? Pa niti ni bilo prvič.:\

P.S.: @tony - Ej, jej, jej. Naj mu nekdo razloži v materinem jeziku. Jaz sem poizkusil v slovenščini pa ni šlo. Je fant kar neke svoje štorije ven potegnil. Ne da se mi ubadat s takšnim nivojem, ki niti osnovnega pomena "malo"stavčnih povedi ne zna razvozljat. Pa ti bi mene z bedakom obkladal. Nauči se branja in razumevanja jezika potem pa trosi svoje nebuloze po tem forumu.:'(

Zgodovina sprememb…

tony1 ::

Keyser soze: Ne jamri.

Sorry, ampak ljudi, ki mislijo, da so na prehitevalnem pasu carji, ne maram. :\

Zato sem preventivno usekal. Kot Bush po Iraku. 8-O

singular ::

Če prehitevaš lahko prekoračiš omejitev, torej če vas po AC nekdo prehiteva z 160kmh mu nimate kaj ven skakat. Meni se dvigne tlak ob takih voznikih..

Druga je če nekdo pelje konstantno po prehitevalnem pasu nad omejitvijo, to je seveda prekršek, ampak tisti zapelje na prehitevalni pas pred takim voznikom je zame debil, ker s tem samo še poveča nevarnost!

Sva se peljala s kolegom na morje po prazni AC ene 250 in prleti en pr sežani gor s škodo, kar direkt na prehitevalni pas, to je bolano, nevem kaj majo taki vozniki od tega da se postavijo pred tabo.. res sva šla preveč ampak kako naj frend vozi mu jest nebom govoru, niti me hitra vožnja ne moti, mi gre najbolj na živce cjazenje po cestah:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: singular ()

Super Sonic ::

"Kar sem napisal ni letelo na nikogar konkretno"

Sej ne sme, ker drugače brišejo post (tolk si se zgleda že naučil od kar si tu)

"Kar nam lepo pove kakšen stil imaš."
Jest imam predvsem svoj stil, ki pa nima pravzaprav ničesar skupnega s tistim, s katerim ti "obmetavaš" ljudi na forumu (pašem zraven; beri; če pravim da se da peljati po dočenem odseku 170+, me obsodiš "znevemčim" da divjam, čeprav nisem nikjer omenil, da jest vozim tako hitrooz. divjam).

"In ker si tako močno užaljen nam potem obrazložiš še celoten socialni položaj svoje družine in sebe, ki ima z vsem skupaj veze "ama nič". Kurja župca za tvojo dušico ne? Pa niti ni bilo prvič."

Ja zdej ko veš kako stojiš je lahko bučke prodajat, prej tega nisi bil zmožen, zato sem te samo popravil v tvoji zmoti, ker si brcal močno v temo. In to mi gre na živce (beri: pameten in prepotenten tip).
Da bi bil užaljen?
Iz pod časti mi je prebirat določene stvari določenih ljudi, ki ne vedo "ama nič" (oz. kar je še huje - mislijo da vedo vse).
Ampak to sploh ni tema pogovora.


"Če prehitevaš lahko prekoračiš omejitev, torej če vas po AC nekdo prehiteva z 160kmh mu nimate kaj ven skakat. Meni se dvigne tlak ob takih voznikih.. "

No tu je stvar relativna - sam sem zelo proti, če vozim 150, nato pa se nekdo z škodo trese za menoj pa blenda, da bi šel rad naprej, potem pa vozi 155. Je pa res, da ne razumem ljudi, ki se hodjo nastavlat na pas . Moroni pač.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Utk ::

Kje pa to piše, da lahko prekoračiš hitrost ko prehitevaš? To so samo legende.

flipflop ::

Prekoračiš hitrost?

Drugače ti pa vsak inštruktor v avtošoli pove, da je boljše da pri prehitevanju prekoračiš omejitev. Prehitevanje je pač nevaren manever in je boljše da ga čimprej končaš, ne pa da štrikaš na levem pasu pol ure pa gledaš na števec da ja ne boš šel preko omejitve. Potem raje sploh ne prehitevaj.

BigWhale ::

> Sorry, ampak ljudi, ki mislijo, da so na prehitevalnem pasu carji, ne maram.
> [:\\]

Pa saj ti isto zase mislis... :P

Utk ::

Nam je inštuktor povedal da je seveda dobro čim prej it mimo, če prehitevaš, in če že pride takšna situacija boš seveda šel čez omejitev, ampak če te bo policaj dobil na radar boš pa pač plačal, še zmeraj pa boljše to kot da se ubiješ. Razen če bo pameten policaj in te spustil, odvisno od situacije. V zakonu pa tega ni.

flipflop ::

Sem kje rekel da je to v zakonu? Imam pa vseeno raje voznika ki med prehitevanjem gleda na cesto kot tistega ki se obremenjuje s števcem.

jarre ::

Še jaz dodajam svoje.

Vsak dan vozim s štajerskega konca proti Ljubljani in nazaj (služba pač). In vedno znova doživljam kako vehementno in slonovsko počasi prehitevajo tovornjakarji drug drugega. Vsako takšno prehitevanje traja najmanj pol minute, včasih celo minuto ali več. Vem, da v Nemčiji policija takšne kamionarske "frajerje" visoko kaznuje. Pri nas pa... nič.


Enako mi ni jasno, da čeprav so v Sloveniji zakonsko obvezne prižgane zasenčene luči, ubogi policisti, ki imajo na kontrolnih točkah (bivših mejnih prehodih) z Avstrijo in Italijo "ogromno" dela, pa tujcev niti ne opozarjajo, da kršijo zakon (hja.. saj tudi nikjer ni nobene opozorilne table ob vstopu v Slovenijo, da so pri nas obvezne zasenčene luči). Mene pa bodo naslednjič pol ure "mučili", ker mi bo manjkala ena žarnica v rezervnem kompletu...

Dan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jarre ()

flipflop ::

A je mogoče kje, kjer kamioni prehitevajo eden drugega znak Prepovedano prehitevanje za tovorna vozila? Ni? Kaj potem pričakuješ od policajev da bodo kaznovali šoferje ki vozijo po predpisih? Če si pa ti tolko nervozen da ne moreš počakat, si si pa sam kriv. Res mi ni jasno kam se ti mora tolk mudit, tebi pa še večini drugih v tej temi. Pa prej pojdi od doma da ne boš toliko živčen.;(

Pa tud v Nemčiji kaznujejo samo tam kjer je ta znak (sicer na zelo veliko odsekih). Tam kjer ga ni pač lahko prehitevaš, pa če tebi paše al pa ne. Lahko si pa pacient in greš po odstavnem pasu mimo. Mogoče boš svet rešil ko ti ne bo treba za kamionom čakat da do konca prehiti. Malo mu še poblendaj (čeprav te itak ne bo videl tam zadaj), da se boš boljše počutil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

jarre ::

flipflop: Sicer ne bom trdil, toda vseeno mislim, da imajo vsi, res VSI kamioni oznako, da je njihova najvišja dovoljena hitrost 80 (z besedo: osemdeset) kilometrov na uro.

Hm... res mi ni jasno zakaj se razburjam, če se pred menoj muči na prehitevalnem pasu polno naložen kamion s hitrostjo okrog 80 km/h (te omejitve tako in tako ne upošteva noben voznik kamiona), jaz pa bi rad (mogoče nisi opazil, da sem omenil, da se vsak dan vozim na delo v Ljubljano iz česar sledi, da zame pomeni prehitra vožnja, alkohol in podobno, enostaven odvzem vozniškega dovoljenja in nato "pa-pa" dobra služba...) vozil s svojimi običajnimi 130-135 km/h (ker se (hvala za nasvet in skrb) zbujam dovolj zgodaj, da si ob tako prekleto hitri vožnji lahko privoščim občasno še krof na Trojanah ali mirno jutranjo kavo pred pričetkom dela)!

Če že znaš popolnoma nepotrebno napadati kogarkoli, ki napiše svoj osebni komentar, se potrudi in sestavi vsaj prizemljen odgovor... Hm.. ali pa se mogoče motim o odraslosti ljudi v tem forumu?!

Kakorkoli.. popolnoma prav imaš... veličastno in dokončno.

der_Alte ::

Danes okoli sedme zvečer na Ljubljanski obvoznici... od Brda po klancu navzdol... so tovornjakarji prehitevali eden drugega in pa tistega, ki je bil na začetku, ker so vozili v koloni. Veste kdo je bil na začetku? Ena blont, ki je vozila okrog 50. Premikajoča se cestna ovira.;(( Nekateri naj raje ostanejo doma, kot pa da v špičakih s počasno vožnjo ogrožajo še druge.

Ikarus ::

Mene najbolj moti vožnja na način "jaz imam prav" namesto na način "čimveč nas naj čimprej čimvarneje pride na cilj". Kultura - če je smiselno, odstopiš prednost, ne ker moraš, ampak ker tako povečaš pretočnost za vse skupaj. Več kot alkohol, pobije ljudi na cesti nekultura: nevarna prehitevanja, izsiljevanja, testiranja sebe in opreme, ustvarjanja vtisa na druge, tveganja, plemenski vzorci poguma (ki je v resnici brezciljna objestnost) - to je vse ne-kultura.

Lakmus so stari ljudje. Eni ne pašejo na cesto in so celo nevarni. Večina jih je pa samo počasnejših, v sluhu, vidu, misli, ampak še lahko vozijo. In smo do njih kulturni, če so peš - jih ne zmerjamo, ko štejejo drobiž na blagajni, jim ne zatulimo na uho, ko se z vrečko vrinejo pred nas na ozkem prehodu, jih ne brcamo s kolesa, ko se komaj premikajo na kolesarski stezi....ko so pa enkrat na cesti: mlada fanta, očitno na počitnicah in verjetno na poti na kavo, skačeta po troblji in vragolirata levo desno za 75 letnikom, ki se pelje 5km/h pod omejitvijo; ali pa počasneje spelje, zavije s ceste, karkoli...

In to je to, ne-kultura. Ta dva fanta v resnici motijo tudi vsi drugi na cesti, stari je samo lakmus, druge bosta divje prehitela, izsilila, jim pobliskavala, parkirala na mestu za invalide, v tretje se bosta zaletela, "ker imata prav" in "imata prednost".

Nimata pa kulture.

Nutcracker ::

jarre:

...ki imajo na kontrolnih točkah (bivših mejnih prehodih) z Avstrijo in Italijo

O kakšnih kontrolnih točkah to govoriš? To so še vedno pravi mejni prehodi.

tujcev niti ne opozarjajo, da kršijo zakon

Si prepričan? Govoriš to iz prve roke? Si jih kdaj spremljal pri delu?

saj tudi nikjer ni nobene opozorilne table ob vstopu v Slovenijo, da so pri nas obvezne zasenčene luči

Res? Ali ob vstopu v Slovenijo še nikoli nisi videl take table?
Qui tacet, ubi loqui debuit ac potuit, consentire videtur.

poluks ::

glede kamijonov; naj huje je ko kamijon dela kolono in se noce umakniti (pa ce prav je v cpp lepo napisano da ce delas kolono se moras umakniti.), se hujse je pa da policaji to vidijo in ne ukrepajo ampak samo bulijo ko ena teleta. (dobro da se krofa ne jedo:P )

ferdo ::

no ko ste ravno pri kamijonarjih:D
imam C in E kategorijo.

Kot sem že omenil, sem doma ob magistralki Nm-Metlika.
na tem delu ceste kjer sme doma je omejitev 50km/h.

cca. " P O V P R E Č N A hitrost "
Povprečna hitrost voznikov z A kategorijo je 90km/h
povprečna hitrost voznikov z B kategorijo je 60km/h
povprečna hitrost voznikov z C kategorijo je 60km/h
povprečna hitrost voznikov z C+E kategorijo je 60km/h
povprečna hitrost voznikov z D kategorijo je 50km/h

se je zgodilo:
KAmijon kategorije C+E tosepravi z prikolico, POLN peska je šel z 70km/h proti mestu.
poklical sem 113, povedal kaj sem videl, in so rekli, bomo postavli radar, pol sem pa rekel, saj če ga boste tam dolej, bodo vsi pravi čas bremzali "ker vedno tako bremzajo, da je pravi čas", ker pač vozniki si sporočajo.
In sem rekel, zakaj nimate patrulje v civilu?, ki je mobilna na odseku 5tih kilometrov Gotna vas - Črmošnjice "podgurje po domače... in so rekli, da nimajo, pol sem zatežil, da zaradi preslabega nadzora lahko pride do hudih nesreč tukaj, ker jih je full doskrat, in se je zgovarjal da vedo in da se trudijo itd....
Pol sem pa vprašal, če lahko postavijo stacionarni radar?, pa so rekli, da to ne gre zlahka, da bi blo lažje, če se bi krajani zmenili ker v množici je moč, in pošlemo predlog/prošnjo in seveda, moramo se obnašat pokorno in plačevat davke itd "tudi še pločnika nimamo" potem bo kaj, če bomo mi krajani težili....

In to je absurd! kličeš in poveš, kaj se dogaja, in ni nič!
Lani je bil na tem delu ceste od moje hiše stran 500m mrtev mlad fant, ker se mu je mudilo v šolo!;((
Eni ne razumete, kaj je hitra vožnja, za kamijon ali avto, ali kolo, ki ga poganjaš z nogami!;((

gorej sem napisal povprečne hitrosti, veste kaj je povprečje? pa da gre mimo moje hiše na dan po več tisoč vozil?....

Groza in strah!

ferdo ::

vedno ko preberem kakšen izgovor? se vprašam, kako odgovoren boš bil svojim otrokom, ki jih boš vozil sabo!?##$%&/()

Izgovore govorite luni soncu, svojemu BOGU, meni jih že ne boste, če se srečamo.


Spet sem šel danes zjutraj iz Ljibljane:), pa me je prehitel ljubljančan, ni zdržal tempa po magistralki Ivančna Žužemberk, in sem vozil povprečje 70km/h in za te ovinke je idealna vožnja, ponekot sem šel 90, ko je ravnica itd, ampak, njemu se je mudilo, in še nekaj.

ko sem si našel novo službo, sem rekel: kako je, delovni čas, kako je če slučajno zamudim, in so mi rekli, ni problem, če je bilokaj, sporoči, nič ni narobe, delaš 8 ur, eni žal nimajo te sreče, dela so različna, ampak, smo ljudje!

Če bi bil jaz direktor podjetja, bi naredil sklep: če kdo ve, da bo zamudil, je dolžan sporočit, in to ne bo prekršek ali smatrano kot neki slabega...

singular ::

Jah meni je inštruktor v avtošoli lepo povedal, da če prehitevam grem lahko čez omejitev, kar sem naredil tudi na glavni vožnji večkrat pa sem vseeno naredil, tako da nevem zdej a piše to kje v zakonu al ne.

poweroff ::

Ko berem tole temo, vidim, da bi lahko voznike - po vaše - razvrstili v nekaj kategorij:

- Jaz: to je najpomembnejši voznik. Skrbi za pretočnost prometa in nikoli ne naredi napake. Je nekakšen Kristus na štirih kolesih, saj pogosto trpi za napake drugih voznikov.

- Starec: napol slep in senilen, ne zmore slediti hitremu tempu, zato vozi prepočasi, s čimer ogroža sebe in druge. V dobro njega in drugih bi mu bili treba odvzeti vozniški izpit. Ko ga srečaš, mu je najbolje potrobiti in požugati. Fizično nasilje ni zaželjeno, saj gre za osebo vredno pomilovanja zaradi svoje starosti.

- Baba: "le kdo ji je dal izpit". Njen problem je pomanjkanje intelektualnih sposobnosti za vožnjo in strah. S svojo počasno vožnjo in nepredvidljivimi reakcijami (na primer ustavljanje ob znaku STOP!) v prometu povzroča zmedo in nesreče. Tudi tukaj je rešitev trobljenje in žuganje, po možnosti z vulgarnimi gestami. Fizično nasilje prav tako ni zaželjeno, saj se v civilizirani družbi ni kulturno fizično spravljati na osebe z nižjimi umskimi sposobnostmi. "Baba" je lahko ženskega ali moškega spola in vseh starosti.

- Policaj: to je tip osebka, ki na cestah dela zmedo. Je popolnoma neučinkovit in vedno kaznuje napačnega, torej voznika tipa "Jaz". Ima kompleks manjvrednosti, ki pa ga kompenzira z modro lučjo, pištolo in radarjem. Zato ostale udeležence v prometu "zajebava". Seveda selektivno - tiste, ki vozijo pravilno redno kaznuje in pikolovsko išče najmanjše prekrške, proti tistim, ki bi jih bilo treba kaznovati pa ne ukrepa. S tem še dodatno "zajebava" dobre voznike. Sam seveda redno krši prometne predpise in se pri tem zanaš ana stanovsko solidarnost svojih kolegov. Kakršnokoli obarčunavanje s tem tipom osebka ni zaželjeno, saj ima pištolo in radar (pa še modro luč). Če ga srečamo, je najbolje zmanjšajti hitrost, ko pa ga izgubimo izpred oči, pa lahko spet stopimo na plin.

- Divjak: to so načeloma vozniki, ki so bistveno hitrejši od voznika tipa "Jaz". Imajo močne avtomobile, ki jih redno polirajo in čistijo. Tudi ti imajo manjvrednostni kompleks, ki ga kompenzirajo z velikostjo svojega avta. S svojo divjaško vožnjo ogrožajo druge voznike, poleg tega pa pričakujejo, da se jim bodo drugi vozniki celo umaknili s ceste. Njihova največja napaka pa je, da jih vozniki tipa "Jaz" ne morejo prehitevati, saj imajo slabše avtomobile. Najbolje jih je pustiti pri miru, saj so pogosto nasilni in nevarni psihopati. Namesto kakršnegakoli obračunavanja je bolje varčevati za nov, večji avto, s katerim jih bomo nekoč lahko prehiteli.

- Zajebant: ta tip voznika najbolj podlo ogroža prometno varnost. Vozi po omejitvah ali celo malo pod njimi in s tem ustvarja nevarne situacije ter gnečo. Ima tiho podporo policajev, zato je skrajno predrzen. Takega voznika je najbolje opozoriti z divjim trobljenjem in žuganjem, včasih ga je potrebno celo zriniti s ceste ali pretepsti.

Še kdo?

:D :D :D :D :D :D
sudo poweroff

ferdo ::

to ti je rekel iz tega naslova, DA BOŠ ČIM HITREJE! zaključil maneveer prehitevanje, KAR pa NE pomeni, da je to VARNO, ker, ko že prehitevaš maš samo eno možnost, čim prej to zaključit.
POGOJ je pa takšen, in tega se ti moraš držat!
Prehitiš lahko počasnejše vozilo, če ne boš prekoračil hitrosti, če je to varno!, imaš en kup pogojev če, tako, da se ti ne more zgoditi, da boš šel čez omejitev, če pa greš, si pa v prekršku, sedaj razumeš?

če si prehiter, teh pogojev nisi upošteval in zato si v prekršku..

Ti si inštruktorja zvito vprašal, in če imaš argumentiran razlog da si bil prisiljen iz varnostnih razlogov pospešit in prekoračil hitrost, potem je "recimo temu" gledanje skozi prste, nebi pa se smel izpostavit taki situaciji, zato imaš pa varovalke, ki imajo spredaj ČE... štekaš?
-recimo, videl si motorista, ki pelje nasproti z neprilagojeno hitrostjo, samo ponavadi vsi bremzajo, ker mislijo, da je bremza njihova varnost, bremza naj tisti, ki je počasnejši! če ti mene prehitevaš v taki situaciji, bom moral najprej jaz bremzat...

darh ::

A kdo upa priznat napake ki jih dela sam?

- Včasih vozim krepko čez 130 na AC (ko opazim koliko mam na števcu spustim gas)
- Zgodi se da pozabim dati smernik ko zavijam, ampak to se ponavadi dogaja ob zelo malo ali neprometnih situacijah
- Sem in tja sem nestrpn do drugih - v zadnjem času se odvajam od tega in mi tudi lepo uspeva. Ob koncu vožnje se počutim dosti bolje.
- Se zgodi da se nerodno znajdem sredi križišča, "onesposobim" kako drugo vozilo da me mora spustit naprej.
- Če ne najdem parkirnega prostora parkiram na pločniku -- trudim se čim manj ovirat pešcev ali vozil na cesti.

Gre kdo z mano na NEST? Imam prostora še za enega oziroma dva, če bosta oba imela LCDje... :)
Excuses are useless! Results are priceless!

gzibret ::

Matthai - LOOOOOLLLLL :D >:D

Samo ena pripomba:

> - Policaj: to je tip osebka, ki na cestah dela zmedo.

Povsem pravilno, vendar ta efekt nastane zaradi tega, ker vozniki tipa "baba" in "starec", ko vidijo policaja, avtomatsko stopijo po premzi ter ga obvozijo s 30 km/h (za vsak slučaj).
Vse je za neki dobr!

Utk ::

Matthai je čisto pravilno napisal, samo da on se je hecal, jaz(in kar nekaj ostalih najbrž) se pa ne, na žalost je situacija res taka. Samo malo manj smešna:D

ferdo ::

tukaj dopuščajo hece, v prometu pa ne.

Utk ::

V Sloveniji je itak problem, ker so (bile) vse glavne ceste speljane direkt čez vasi. Zakaj za boga je niso naredili mimo. Samo zato ker so je stari rimljani že tam postavli... Potem pa še ko so delali nove hiše, naselja, jih ne bi nardili 300m stran od ceste, ne, direkt zraven. Potem pa jamrat.

ferdo ::

zato, ker, so starejši čustveno navezani na zemljo.

Zemlja j ebila njihova mladost, ker so garali, da so preživeli, zato je pa nočejo dati oz. prodati, da bi tam zrasla nova cesta. Ker tega ne razumejo, da dandanes se razvijamo mnogo hitreje kot včasih, oni starejši ljudje, pa želje po razvoju več nimajo, ker niso zmožni absorbirat toliko znanja, in jim je to odveč, zato imamo tako vijugaste ceste, drugi problem pa je teren in razdrobljenost slovenskega prebivalstva, ker je predrago, da bi v vsaki vasi delali obvoznico, lažje se postavi znak z aomejitev hitrosti in flika ceste in popravlja vogale hiš.

zato, ker pač tako razmišljamo.
Ko bomo naredili slovenske avtoceste pridejo na vrsto v večjem obsegu magistralne ceste in nato nižje kategorije cest, ker vsa ta mehanizacija, ki jo sedaj uporablajo, ne bo smela stat/mirovat, počakajte še 10let.

gzibret ::

Sicer ne paše v to temo, ampak na Dravskem polju in v Prekmurju ceste dobesedno sledijo parcelnim mejam in ne obratno. Zgodi se, da imaš 2 km ravnega odseka in pol kar naenkrat 90 stopinjski ovinek ;( ;((. Kaka beda.....

Lokalni folk pa misli, da se bomo še 500 let vozili z volovsko vprego.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

BigWhale ::

Dejmo, cez tvojo parcelo speljat eno cesto, tako, da ti jo razdeli v dva nepravilna stirikotnika ali celo trikotnika. Ok? ;)

gzibret ::

Za primerno odškodnino ni problema.
Vse je za neki dobr!

der_Alte ::

@xbite: jaz! Večinoma vozim prehitro.:D
@ferdo: po tisti magistralki je še 90 počasi.>:D Pa tudi iz NM v Metliko se pride v desetih minutah.

ferdo ::

kaj ti RedBull tankaš?

al maš prelaz z višino 615m novo mesto je pa na 200m :D ok, če pomisliš, da imaš samo dva ovinka levega in desnega, ti bi še verjel:P

BigWhale ::

Se sreca, da se jaz tam ne vozim. ;>

poluks ::

ferdo; povprecje mas 70, ampak ko pa prides na ovinek i bremzas do 30 kjer bi z navadnim avtom peljal 60 se pa ne vprasas zakaj neki bi te jaz rad na vsak nacin prehitev? Razmisli!

ce smo ze na cesti NM-Metlika, kolikokrat se je zgodilo--->Tovornjak, Golf2(bosanci),Golf2(bosanci),Golf3(dedek in babica),Pasat(bosanci),jaz----->recimo. In tovornjak vozi z hitrostjo 50km/h kdo ga bo prehitel, ker se itak ne bo vmaknu?
Se pravi ce hocem prispet iz Nm-Metlika v 25min(kar je normalno) kako bom moral voziti?
Vsako priloznost moram iskiristiti(ce je fraj), da prehitim najprej kolono za tovornjakom i pol se tovornjaka(ki mi po moznosti se seka ovinek), ki se nebi pod nobenim pogojem vmaknil iz ceste(je zadosti odsatvnih mest), pa ceprav mu to vzeme 20s.

pa povej ce ni res!!!!!!>:D >:D >:D >:D

ferdo ::

poluks, voziš na lastno odgovornost in usodo drugih...in ob primeru nesreče, odgovarjaj, če si za kaj odgovoren, takrat pokaži da si moški.

Oporekaš vožnjo tujcu, ki ne pozna ceste, ne ve kakšen je ovinek, to te dela nestrpnega, kaj pa pričakuješ od tujcev?, da poznajo cesto tako kot ti? daj se zresni! ne bit nestrpen voznik, vstavise "če kadiš" enega pokadi, da se pomiriš....
Primer:
Odpraviš se na dolgo potovanje, najmanj 500km dolgo pot, in si zamisli, da voziš umirjeno, pol ti pa takšen voznik "nestrpneš" kot ti zadaj izkazuje nejevoljo in nakazuje z vožnjo po belih črtah, da se mu mudi...a voziš v koloni, in ni varjante, da bi po cesti, ki jo ne poznaš prehiteval...in voziš po predpisih, po predpisih, keteri dovoljujejo tvojo vožnjo, a zadaj nekomu to sploh ne potegne v glavi...

nekateri tukaj so že dojeli, kako to vse skupaj poteka, očitno nisi prebral celotne teme, ker se ti zdi časovno predolgo, tako kot na cesti....

Moj sošolc iz sredne šole, je na poti v šolo zjutraj razbil NOVEGA 2 dni starega golfa, ker je prišel prehitro v ovinek in naredil totalka. Fotr mu več kot leto dni ni zaupal avtomobila, ker ga ni imel za odgovornega voznika.
To je pa bilo na novomeški strani prvi zelo oster ovinek od gostilne "badovinc" ob cesti, tam je en hud levi ovinek, če greš proti metliki, no v tem ovinku se je v grivo zabil.. in je imel srečo v nesreči, da ni prišel nihče tist moment nasproti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

singular ::

moje napake:

-260 po ac, to ko sem padel not ko smo šli z morja, seveda sem zmanjšal (na 200..) ko sem videl kaj je na števcu:) frend pa 330 po ac, to je pa recmo da insane za slo ac, ampak da pa se..
-vse v prometu se za mene odvija prepočasi, zato si kdaj "privoščim cesto"

Drugače pa zmeraj vozim bolj "dinamično", pač za ene je to slabo za druge ne..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: singular ()

ferdo ::

se voziš z motorjem?

kje pa si šel tako hitro?

Jst ::

Kaj mi JE všeč:

- če ljudje držijo varnostno razdaljo, da jih lahko prehitiš, če vozijo počasneje;
- uporaba smernikov;
- blendanje, kot opozorilo na nevarnost;
- če se tovornjak umakne, ker dela kolono;
- ljudje, ki se zavedajo, da po določeni cesti niso zmožni voziti kot kolona avtomobilov in se umaknejo iz ceste;
- če nekdo vozi zelo hitro in me ima namen prehiteti, da me prej opozori z blendanjem, tako, da ga opazim in se zmanjša nevarnost;


Kaj mi NI všeč:

- delanje kolone in ignoranca do ljudi za njimi;
- čudna interpretacija varne vožnje (recimo to, da ne vozijo tako, kot tok avtomobilov (sam generalni direktor (?) izjavil na neki oddaji na TV, kar se mi zdi logično in normalno in se tega tudi sam držim) in s tem naredijo samo zmedo in nejevoljo na cesti);
- ljudje, ki se pizd**o na motoriste, jih nočejo spuščati naprej na križiščih (10 motoristov, ki so prvi na križišču, zadržijo kolono, kot dva avtomobila (ali pa še to ne)), tako, da jih ignorirajo ter se obnašajo, kot da je za njimi avtomobil (čeprav sam nisem motorist; v bistvu nikoli nisem vozil motorja niti mopeda);
- nedeljski vozniki;
- ljudje, ki stojijo na križišču, čakajo zeleno, ter stalno v intervalih pritiskajo na stopalko za plin;
- uporaba meglenk, ko je mokra cesta (ker meglenke svetijo v tla, se v primeru mokre ceste, žarek odbija in nekje na razdalju 50m od srečanja, ti te meglenke svetijo direkt v glavo in te zaslepijo); drugače me meglenke ne motijo;
- nesmiselno manevriranje na avtocesti (še posebej: prehitevalno pas je za Prehitevanje, ne pa za vožnjo 130km/h!!);
- "lepo" parkiranje;
- neko nerazumno "šraufanje" izpuhov na normalne avte, da misliš, da gre mimo letalo z afterburnom, v bistvu se pa vozi 50.



---

Kakšne neumnosti sem delal jaz:

1. Ko je prišla zima sem se hotel malo obračati z ročno. To sem delal med dvemi tovarnami (? ne vem kaj je tisto... ) stekel, oken, vrat, ki so oddaljene ene 25 metrov. Ene parkrat mi je uspelo lepo narediti 180. Enkrat sem pa imel preveliko hitrost, tj 50, in je avto odletel direkt proti eni stavbi, kjer sem se s prvim koncem zabil v steno. V steni sem naredil luknjo premera meter in pol in za mojim crashom so se vidle žice v steni. Tona in pol + 50km/h + sneh + ročna = no go (luknja v armiranem betonu). Mojemu avtu ni bilo nič. Levo luč in levo meglenko sem moral zamenjati, ter malo kozmetičnih popravkov.

2. Ko sem imel Audija 2.6 V6 sem se vozil po avtocesti ponavati 200. Če gledaš dovolj naprej, se lahko, v primeru ovire na cesti, ustaviš tudi na nulo. In, ko se voziš že nekaj časa 200, se ti zdi to čisto normalno. Zame je bila neumnost 250 po AC. Pri 250 se pa ne moreš več normalno ustaviti.

3. Za kakšno zmedo v križišču sem tudi odgovoren.

4. Ko sem šel vzvratno iz lastnega dvorišča na cesto, sem na drugi strani zbil znak. Audiju nič, samo spolirati sem ga moral. Znak še vedno leži na tleh.

5. Parkrat sem izsilil prednost. Kdaj po nesreči, kdaj pa ne:)

6. ... še kaj bi se našlo.

---

Sam se nimam za dobrega voznika. Sem namreč še voznik začetnik. Za Audija sem plačal 320 k sit zav+reg. Sedaj imam traktorja (Passata TDI) in se ne vozim več po AC 200. Vozim se dinamično, tako kot tok avtov v katerem sem. Od kar imam Passata manj prehitevam :). Poskušam predvidevati čim več prihajajočih nevarnosti, ker imam za seboj premalo KM, da bi lahko rekel, da bom pravilno odreagiral v kritičnih trenutnih. Redko kdaj se zgodi, da koga zadržujem, in če se to zgodi, upočasnim pred ovinkom, za katerim vem da bo ravnina, da če je prosto mu (človeku za menoj) dam znak, naj me prehiti. Nehal sem se razburjati med vožnjo in me boli ku*ac za ostale.


Lepo vozite še naprej.

McMallar ::

Mene pa moti nekaj, kar dosedaj ni še noben omenil. Namreč, včeraj se vozim domov iz službe po LJ obvoznici. Omejitev je 100 km/h, jaz se peljem nekje 110 (moj prekršek :D). Nato me prehiti avtošola s sigurno 130+ med tem ko inštruktor (bil je sam v vozilu) še lepo telefonira. In tak ti bo solil pamet na vožnjah in izpitu??!! Če bi to počel v svojem privat avtu ga ne bi "spoznal" in bi si mislil pač še en voznik, ki to počne. On pa je to praktično počel v službenem avtomobilu, ki je namenjen učenju pravilne in varne vožnje v prometu.

Saj če bi bil jaz inštruktor mi tudi ne bi bilo problem voziti se okoli in dosledno spoštovati omejitve (točno pri znaku 50 imeti na števcu 50 in podobno). Pač služba kot služba.

No ja, če lahko inštruktor, potem lahko tudi jaz...

edit: In to se ni zgodilo samo enkrat...
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: McMallar ()
««
8 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Na cesti
1776242718 (213749) dzinks63

Več podobnih tem