» »

Kaj sovražite pri drugih voznikih?

Kaj sovražite pri drugih voznikih?

««
3 / 10
»»

Bakunin ::

mene bolj kot omejitve hitrosti v mestu moti, da policija ne kaznuje "biserjev", ki se zavedno vozijo po enostranskih (v napacno smer!), ker jim je blizje in ti se potem hupajo, ko jih na to opozoris. Ali pa parkiranje TIK do krizisca, kar ti da zelo lep pregled v njem. Nimam nic proti "divjemu" parkiranju, dokler se s tem ne ogroza varnosti (beri preglednost ceste).
Najbolj ironicno pri tem pa je to, da se zgoraj nasteto dogaja v soseski, kjer je policijska sola (kotnikova).

ferdo ::

Buggy, ko boš dovolj star bož razumel.

StepniVolk, zato pa lahko kaj prispevaš k temu, pošiljaj predloge, preko ljudi, ki so za to zadolženi, kako pa nastajajo spremembe, misliš, da se kar same napišejo?
Moraš bit izobražen, in svoje težnje argumentirat, ne moreš kar nekaj določit, mora bit to strokovno podkovano, na večih straneh, da pride do kakšne spremembe, naredi analize, veliko je materiala v obdelavi, veliko sprememb še bo, VOZNIKI pa smo vsi, ki imamo dovoljenje za vožnjo, in smo DOLŽNI sami sebe informirat o novostih iz tega področja, kdor pa tega ne naredi in se naredi francoza, si je sam kriv!!!
Zelo hecno je, to, da voznik si zapomne kje so luknje na cesti in ko jih več ni ve da je nekaj novega na cesti, tolk pa je ta voznik ne informiran, da misli, da se pravila še niso nič spremenila. Zato bi bilo pametno da bi vozniško dovoljenje "teorijo" obnavljali na cca 10let!
Selekcija bi bila, in manj nesreč tudi!

PS: me res zanima, kolko voznikov se s tem predlogom strinja..

-več časa si bi vzeli za vožnjo, to bi bila edina sprememba, in za večino je to zelo težko udejanit, ker lahko pride do krčevitih gospodarskih in socialnih sprememb:D

si lahko zamislite, kako enostavna sprememba?
jaz si vzamem za 15km dolgo relacijo v službo 30min časa, in ne hitim, nisem pod stresom, ne onesnažujem toliko kot bi, če bi hitel, skratka.. enostavno.
To je za pot v službo, ki drugačna kot obisk k žlahti ali kolegu.
in resnično, to je lahko gospodarski in socialni problem, če nimaš časa..........

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

BigWhale ::

> da je čistost avta obratno sorazmerna z voznikovim dobrim obnašanjem v prometu.

Se pravi, bolj je cist avto, slabse se voznik obnasa?

Hm, povsem mozno. Ampak ne nujno. Avte glancajo tisti, ki imajo avte zato da so cool in da lahko dirkajo in jih tunajo in kaj jaz vem kaj se vse. Glancajo jih pa tudi penzionisti.

Moj avto je bil pa mogoce trikrat v pralnici... V stirih letih... ;>

Tilen ::

BigWhale, pa se to vrjetno takrat ko si sal na NEST :P J/k :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

gzibret ::

> ne onesnažujem toliko kot bi, če bi hitel, skratka.. enostavno.

Če nebi rad onesnaževal, pejt s kolesom ali s sredstvi javnega prometa.

BW - ja, točn to sem mislil.
Vse je za neki dobr!

Stepni Volk ::

Bakunin - Kotnikov ulica v Ljubljani je že nekaj časa DVOSMERNA po vsej dolžini.

OmegaBlue ::

Za tiste ki radi dirkate - OPOZORILO ni za občutljive želodčke.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Gandalfar ::

Varna vožnja, je pa izključno tista, ki se odvija v toku dogajanja na cesti (če kolona vozi 90, vozi 90 naprej, neglede, če je omejitev 70) in ne tista, ki je navedena v knjigici.


Ne ?!?

Kot voznik zacetnik pac nocem tvegat mojega komaj pridobljenega dovoljenjenja in se bom lepo vozil po pravilih, ker sem mnenja, da so tam z namenom in ker sem egoisticen prasec in nocem se enkrat zmetat kup denarja za avtosolo, ko mi ga bodo vzeli, ker 'so vsi prehitro vozili'.

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

ferdo - moja poanta ostaja, teorija zaostaja za realnostjo. Večino problemov, ki jih imamo, so stvar kulture in obzirnosti. Velik razkorak je tudi med predpisi in izvajanji le teh.
Da ne govorim o tem kolikokrat vidim može v plavem, kako kršijo predpise. O njihovem nepravilnem parkiranju je nekaj časa obveščala tudi Mladina :)

Tudi Radar pred Golovcem je v bistvu neumnost (čeprav je že povrnil sroške >:D). Zakaj?
Smiseln bi bil sistem kamer, ki bi preverile hitrost vozil v tunelu. Tako prihaja do absurdne situacije, ko vozniki vozijo predpisanih 80km/h pred tunelom in potem pospešijo nazaj na svojih 140 v tunelu.

Zakaj se slovenci vedemo tako kot se v vozilih, je že Dr. Rugelj večkrat obrazložil.

BigWhale ::

Se nihce ni argumentiral zakaj je bolj varno voziti hitreje, kot malo pocasneje.

A bo kdo? Ker me res zanima.

Stepni Volk ::

Big Whale - ko že prosiš, hitrejša vožnja je varnejša v naslednjih primerih:
- prehitevanje
- izogibanje oviram in drugim vozilom (pospešiš, da te ovira ne zadene ali če za tabo teče dinozaver)
- vožnja poškodovanca ali rojevajočo žensko do bolnišnice
- drugi izjemni dogodki (npr.: na radiu javijo, da je večja nesreča pred teboj in pohitiš tja, da pomagaš)

Dejstvo je, da ne moreš predpisati vseh situacij. Zato govorimo o "neživljenskosti" predpisov. En takšen primer je alkoholiziranost in zaspanost. V laboratorijskih simulacijah je dokazano, da enako vplivata na voznikove sposobnosti, a ker se zaspanosti ne da "izmeriti", jo tudi ne kaznujejo tako, kot alkoholiziranost.

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

"Ne ?!?"
"Kot voznik zacetnik pac nocem tvegat mojega komaj pridobljenega dovoljenjenja "
1. lahko bi vedel, da če cela kolona vozil vozi 90, namest 70, ni bojazni, da bi tebe (da če nisi ravno prvi) ustavljal in dal kazn, ker si bil revež najbrž edini, ki je kršil zakon.

2. bi lahko vedel, da če obstaja v danem trenutku radar na cesti, se bo _vsa_ kolona upočasnila

3. bi lahko vedel, da če lahko 10 vozil okoli tebe pelje "varno" 90, potem najbrž (če si le sam naredil izpi) nisi motoričen debil in si zmožen peljati varno tudi tako hitro kot oni.

4. in lahko bi vedel, da neglede da vse, če boš ti tisti, ki bo vozil 70 (po možnosti raje 65) namesto 90 (tok dogajanja), boš oviral promet za seboj in to neglede na to kaj piše v knjigici oz. zakonu. In ti boš tisti, ki boš povzročal živčnost in čudne poglede v stilu: Pa kaj ta dela tle?, ker se ne boš prilagodil.

še živali so spoznale, da so v skupini močnejše???

In to ti govori nekdo, ki opravlja delo trgovskega potnika in letno prevozi do 90 tisoč km, in zaenkrat (trkam na les), brez nesreč in kazni, je pa jasno res, da ne divjam.


in če tega ne razumeš, potem bo še mal špinače v igri, oz. kakšna neprijetna nesrečka, pol boš pa dojel.


S tisto knjigo si pa lahko v tem primeru samo rit obrišete.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

gzibret ::

> npr.: na radiu javijo, da je večja nesreča pred teboj in pohitiš tja, da pomagaš)

LOOOOOL :D
Vse je za neki dobr!

ferdo ::

stepni volk, pa dej no, meči sebi pesek v oči, nehaj mi nakladat z izgovori, ti si ti, polcaj je pa polcaj, ti se brigaj zase.

bigwhale, nevem!?:D ,maš kakšen primer?

recimo:
Formula1, za formulo je bolš da gre hitrej, ker bo prej na cilju.

drugače pa v prometu, jaz smatram, da se ne da na tako obliko vprašanja odgovorit.


JE pa nekaj. Hitrost vožnje moraš pogojit sledečim faktorjem:
-razmeram na cesti
-omejitvi na cesti

zdaj pa lahko ponovno zastaviš vprašanje, kakršno želiš, bigwhale....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

Utk ::

Mah tisti, ki se jim res nikamur ne mudi, bi bli lahko vsaj tolko prijazni in se umaknili, ali pa vsaj tam ko je pregledno ne pospeševali, da jih bi lažje kdo prehitel. Če ne drugega, bi stem vsaj pokazali, da majo kaj pameti. Ne pa bedaki ki se vozijo 60 čez ovinke, na vsaki ravnici pa po gasu... Če se jaz vozim po neki cesti, ki je ne poznam, in pride zadaj nekdo, ne bom potem na ravnici nekaj pritiskal, naj gre naprej. Samo nekateri mislijo da se jim bo potem takoj nekaj skrajšalo še za 5 cm, če jih kdo prehiti.

Stepni Volk ::

ferdo - zelo se motiš. Pred zakonom smo vsi enaki in če policijsko vozilo nima vklopljene sirene in luči se mora v prometu obnašati enako kot vsi ostali, ne sme obračati preko dvojne polne črte, voziti v rdečo luč, v napačno smer po enosmerni ulici, voziti hitreje od omejitve...

ferdo ::

radeon power, a veš da se motiš?

Bodi trmast kolko češ, izgovori te ne rešijo materialne in še kakšne odgovornosti za storjeno.


stepni volk, se strinjam s tabo, če bi napisal, kadar nima prižganih rdečomodrih luči! tako si pa mimo brcnil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

Buggy ::

ferdo: vsak dan naredim 100km za pot v sluzbo in nazaj po regionalki, kjewr je omejtiv90km/h in ne 60km/h. Ja res je, taksnih kot jih omenjas ti res ne prebavljam saj resnicno mislijo, da so s svojo voznjo dosti pod omejitvijo tako prekleto vzorni vozniki. Po vecini taki "ferdoti" sploh ne vejo kje in kaksne so omejitve in zato vehamentno vozijo svojih 70Km/h in jih prav malo briga kaj se za njimi dogaja. Poleg tega pa je za pricakovat od takih ferdotov da te bodo presenetili z kaksnim nepredvidenim manevrom ali pa nepricakovanim bremzanjem...ja ko zagledam takega pred sabo...hitro iscem ugoden trenutek in ga cimprej pustim za seboj, samo zaradi tega, ker mi moja varnost veliko pomeni, ko pa vozim za taksnim "vzornim vozinkom" sem pa ogrozen od njega in od drugih "zal ze zivcnih" voznikov ki gredo prehitevati na noz in se potem vrivajo v kolono.

Super Sonic ::

"radeon power, a veš da se motiš?"

po tvoji knjigici vem da se
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Stepni Volk ::

Taxi Rhonda je imel nekaj časa "zanimivo" organizirano svojo službo. Centrala je samo sporočila po frekvenci, kje stranka čaka in potem so taksisti začeli dobesedno divjati proti destinaciji. Šele, ko so povzročili več nesreč, so zadevo organizirali nekoliko drugače.

Drugače pa se zahvaljujem manjši vozniški nesposobnosti mojega bivšega dekleta za svoj obstoj. Na križišču se je namreč vklopila zelena luč in ko je speljala je prehitro spustila sklopko. Avto je crknil in obstal. Ravno sem zbiral besede s katerimi bi jo začel zbadati, ko je iz desne priletel Mercedes Benz zgoraj omenjene Taxi službe, se zataknil za robnik in treščil v betonsko ograjo.
Če bi punca splejala normalno bi naju direktno nasadil in mene kot sopotnika zelo verjetno ubil.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Ja če se cela kolona vozi čez 90 namesto 70 je vredu ne. Noben od teh pa ne pomisli zakaj je 70 omejitev...morda zato, ker je nekje en priključek, in bi rad še kdo prišel na to cesto, če gre nekdo proti njemu z 90 namesto 70 pa takoj rabi vsaj 50m več prostora. Škoda da prevozi nekdo 90k na leto pa mu osnovne stvari niso jasne.

globoko grlo ::

da se vam pridružim

Če je omejitev 90, se voz od 80-100, ne pa kurčevih 60!
Na AC se voz od 100-150, ne pa 70!

A je to res tok težko razumet?

Glih včeri se pelem pod Golovcem in se pelem 100, pa me ena šičura mlada z mazdo 626 prehiti z 110, potem se pa očitno spomni, da je tm radar in hop pobremza na 100 in se pele vštric z mano in na moje presenečenje začne kr vame rint, PA PIZDA JI MATERNA NESPOSOBNA! In kaj bi nardil taki kokoši, potem so pa ženske kao bolj varne voznice, pa misli, da se avto za njeno ritjo konča.

Pa varno in srečno vožnjo!

Stepni Volk ::

Za zlate ribice, takšna debata je že potekala v:
Za vse, ki ljubite radar,
Prekoračitev hitrosti v naselju,
Prehitra vožnja - ugovor

Gandalfar ::

1. lahko bi vedel, da če cela kolona vozil vozi 90, namest 70, ni bojazni, da bi tebe (da če nisi ravno prvi) ustavljal in dal kazn, ker si bil revež najbrž edini, ki je kršil zakon.


Am, po kaksni logiki ni bojazni? Saj policaj se postavi in zacne z radarjem merit. Mogoce bom pa jaz ravno prvi, ali pa tretji se preden bo celotna kolona upocasnila na hitrost primerni radarju.



2. bi lahko vedel, da če obstaja v danem trenutku radar na cesti, se bo _vsa_ kolona upočasnila


In ce mene prvega najdejo?


3. bi lahko vedel, da če lahko 10 vozil okoli tebe pelje "varno" 90, potem najbrž (če si le sam naredil izpi) nisi motoričen debil in si zmožen peljati varno tudi tako hitro kot oni.


Hmm, tam se prvic vozim. Kaj jaz vem kaj me caka za naslednjim ovinkom.



4. in lahko bi vedel, da neglede da vse, če boš ti tisti, ki bo vozil 70 (po možnosti raje 65) namesto 90 (tok dogajanja), boš oviral promet za seboj in to neglede na to kaj piše v knjigici oz. zakonu. In ti boš tisti, ki boš povzročal živčnost in čudne poglede v stilu: Pa kaj ta dela tle?, ker se ne boš prilagodil.


Lepo. A krsim CPP s tem?

še živali so spoznale, da so v skupini močnejše???


Lepo, ti to kar povej policaju. Jaz nocem te priloznosti.



In to ti govori nekdo, ki opravlja delo trgovskega potnika in letno prevozi do 90 tisoč km, in zaenkrat (trkam na les), brez nesreč in kazni, je pa jasno res, da ne divjam.


Super. Torej si veliko bolj izkusen od mene in se lazje prilagajas situaciji. Jaz si (se) ne zaupam toliko, da bi vozil hitreje tam kjer je dolocena neka omejitev.



in če tega ne razumeš, potem bo še mal špinače v igri, oz. kakšna neprijetna nesrečka, pol boš pa dojel.


A ker bom vozil po omejitvah?

Stepni Volk ::

Zavorna razdalja - to povezavo sem podal že v prej omenjenih temah. Razlika v zavorni razdalji med 40km/h in 60km/h je 18m.

SavoS ::

@gandalfar... saj noben ne jamra če voziš po omejitvah......pizdimo samo ker vozijo 20-30 km/h pod omejitvami in to so pol KAO VARNI VOZNIKI!!!!! zamislite se malo nad svojim obnašanjem - varni vozniki!!
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SavoS ()

ferdo ::

vidim, da se nekaterih ne da premaknt, trma..

naslov teme = kaj sovražite pri drugih voznikih.
OBENEM bi se mogli, ko pišete komentarje zavedat in imeti izhodišče varnost v cestnem prometu, to pomeni, da imate pred sabo zakon o varnosti iz cestnega prometa, kjer vse lepo piše, in tisto, kar se krši vas bi moglo motit.

Nekateri pa imate napačno izhodišče, in izhajate iz svoje vožnje, zato se pa ne bomo razumeli.
Nekaterim gre v nos, da pokličem na 113, me nekdo ozmeri za morona, zdaj se že piše, da je takih kot semjaz polno, in obračate, kot da sem jaz BAD guy... "mogoče za vas, ker sme nekaterim trn v peti" .

Če bo šla tema v tej smeri, odstopam od sodelovanja. Zato ker v meni vidite oviro, imejte svojo temo.

PS: s časoma vas bo vedno več isto mislečih, in skupnega jezika že sedaj nimamo.

moderator lahko pobriše moje poste... - ker več ne sodijo v to temo.

buggy, ne vem od kje tebi to, kakšen sem voznik
radeon power, če sem ti jaz problem, nevem kje si našel kako mojo knjižico..

LP

Gandalfar ::

SavoS: jah, radeon power se usaja =)

ferdo ::

porabil sem za to temo že 2 uri službenega časa, hočem neki pozitivnega povedat, eni imate interes uveljavit svoje izgovore , opravičujete svojo zmoto, svoje grešenje na cesti, obenem pa mene označujete, kot voznika, kater je kriv za vašo neprimerno kulturo na cesti
skratka z asvoje grehe druge obtožujete...


mislim!, otroci, nedorasli ste, kje imate odgovornost? bost enaredili nesrečo, pa boste kaj? jokali, pa se opravičevali pa po kolenih se plazili in prosili odpuščanja, po toči zvonit je prepozno.

Dokler nisi naredil nesrečo je še čas, to je pa tukaj, ampak dej se delat frajerja, pe ne reč, da se pri čem motiš.
Fotr te naj na bije, mama te nej zlasa, pa reče mulc prokleti, kje maš pamet...
18 let star, tako pameten kot nekateri tukaj, pa je obležal na haubi svoje R5 ves krvav... dohtarji so se čudli, kako srečo je mel, in so pogruntali, da je to znak, da se zresni, živlenska izkušnja, sedaj, več neče avta vozit.
eni pa bodo še vedno pametovali... kako je neumen, sej to ni nič takega, ampak hecno, tako je tudi on mislil....

ferdo ::

Hočem folku dopovedat, pa če pokažeč črno na belem, pa folk reče, neee, mi smo trnajbul pametni, mi to po svoje, in nas way je tapravi, klubovanje se nikoli ne splača, preživi tisti, ki se prilagodi, prilagodit se pa moraš v tem primeru predpisom in pika.
Če boš vozil po predpisih, bo OK, če bi vsi vozili po predpisih, nebi blo nesreč, edino če je višja sila to pa pomeni, da odpove mehanika robotika uglavnem nežive stvari, če imamo predpostavko, da znamo vsi idealno vozit.

Stepni Volk ::

Ena bolj motečih stvari so prižgane meglenke v dežju, še posebej ponoči. Zakon predpisuje, da imaš lahko vklopljene meglenke a moraš potem voziti 50km/h.
To sem spoznal ob plačilu kazni pred leti, ko sem se vozil s sposojenim vozilom in nisem vedel, da jih imam vklopjene. Paradoks je bil, da je bila megla dejankso cca. 3 km nazaj od Trebenj, kjer sem kazen potem prejel.

Kar nekaj voznikov boste srečali na AC, ki vozijo s prižganimi meglenkami tudi v normalni vidljivosti, kar je izredno moteče tako, za voznike zadaj, kot tiste pred njimi.

ferdo ::

in še 1x, če bi kdo rad da še sodelujem naj jasno napiše, ja, čene me ni več tle, povedal sem svoje.

ne odgovarjam več, dokler ne dobim te informacije.

Gandalfar ::

ti kar sodeluj. Saj se samo pogovarjamo :)

ferdo ::

glede meglenk je tko...

- če jih nimaš jih nimaš
- če jih maš ni nujno da jih moraš uporabit, kazen mislim, da ne plačaš, če jih ne prižgeš.
-če jih maš prižgane, ko niso pogoji za to, je kazen
pogoj:
-vidljivost manjša od 50m "če sem se zmotil me naj kdo popravi"

Velik voznikov vozi z prožganimi, tudi ko ni megla ali pa je, samo vidljivost je dobra, in to je kaznivo oz. plačaš kazen, če te polcaj vidi, se je že zgodilo!

Pa še nekaj!
Moj kolega je razbil odbijač, in si je nabavil takega z meglenkami, ker je bol fensi, ni pa imel funkcije, da jih bi uporabljal, in ko je šel na tehnični pregled, ga ni opravil, dokler mu avtoelektričar ni zvezal kable in dal stikalo, da je imel to možnost meglenke uporabljat.

gzibret ::

Ferdo - če se počutiš užaljenega, ker drugi o tebi ne mislijo točno tistega, kar si sam misliš o sebi si si sam kriv. Malo pazi na svoj jezik, ne žalit vsepovprek in tudi drugi se bodo do tebe enako obnašali.

Naj naštejem, kaj sem imel v mislih:

> Buggy, ko boš dovolj star bož razumel.
> mislim!, otroci, nedorasli ste, kje imate odgovornost?
> no da vam še malo zavežem jezičke.., ki tako pojejo in reglajo.
> Savos, katere kategorije imaš v vozniškem kot dovoljenje za vožnjo?
> Dej ne bluzit !
> nič ne drži, samo važi se, hoče bit frajer, pol bo pa očita klical, oči ga bo pa nalomu...., če ma pravega fotra!, seveda

Pa še kaj bi se lahko našlo. Sicer pa, a sodiš druge ljudi po sebi......
Vse je za neki dobr!

Stepni Volk ::

Zgodbice o tem, kako se nekatere ženske urejajo med vožnjo, sem večino časa jemal za izmišljene. Dokler nisem doživel, da se je šminkala s pomočjo zunanjega ogledala.

In še vprašanje, ste poskusili voziti vozilo v visokih petkah?
To ne prašujem zato, da bi razveselil tranvestita v vas, temveč zaradi čisto fizičnih problemov, ki nastanejo ob tem.
Že v coklih je problematično.

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

Eh ferdo, zaradi takih kot si ti dobim neropravičene, pa ne govori mi da se ne pozna, saj če pridem v križišče 2minuti prepozno v prvem ciklu še ne pridem skozi semafor. izgubim ca. 5minut na 10km relaciji.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

ferdo ::

gzibret:


> Buggy, ko boš dovolj star bož razumel. - to je žalitev? to je destvo resnica v oči!
> mislim!, otroci, nedorasli ste, kje imate odgovornost? - sem pretiraval, priznam.
> no da vam še malo zavežem jezičke.., ki tako pojejo in reglajo. -napisal preveč kočasto, lahko bi bol pošteno.
> Savos, katere kategorije imaš v vozniškem kot dovoljenje za vožnjo? to je žalitev?, to sem ga lepo vprašal
> Dej ne bluzit ! - dobro, priznam, sem žalil
> nič ne drži, samo važi se, hoče bit frajer, pol bo pa očita klical, oči ga bo pa nalomu...., če ma pravega fotra!, seveda - tole žalitev?:\ moraš vedet na kaj se nanaša in cel stavek napisat.

povej še kaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ferdo ()

nodrim ::

ma bluzite vsi povprek po nepotrebnem ...

avto je orodje, ki te pripelje s točke A na točko B (da ne bom nadaljeval v slogu Adamsa in obvoznice :D )

ne pa da ratate celo živčni, ker se nekdo pred vami pelje počasneje kot vi .. uau! .. počasnej se bom moral peljat .. kr znorel bom..

sej je men tak folk tut smotan, če se ne vozijo toliko kot je omejitev oz. kolikor dopušča cesta znotraj te omejitve ... ampak to ne pomeni, da bom živce zgubu, ker se bom vozu za njim ...

vsak ma lahko različne razloge zakaj se pelje tko in tko hitro .. lahko je smotan, lahko da se prvič pelje po tej cest, lahko je še začetnik, lahko mu avto kej štrajka, lahko da vozi neke stvari, ki se ne smejo premetavat v avtu, mogoče mu na zadnjem sedežu rojeva žena, sestra, soseda, sami dodajte še 55 drugih možnih razlogov .., na koncu pa dodajte še, da je človek debil in da zanalašč dela zastoje na cestah .. potem pa postanite živčni zaradi enega bogega komaj verjetnega razloga ...

če se vam mudi, si spremenite svoje življenje in poskušajte vsega sfolgat samo s prehitro vožnjo ... če se radi izživljate na cesti, pejte rajš na dirkališče ... vozilo je prevozno sredstvo in naj bo namenjeno samo temu .. svoje frustracije nosite kam drugam in ne na cesto ...

omejitve so prilagojene povprečnemu vozilu in povprečnemu vozniku ... če imate nadpovprečen avto (kar se tiče voznih lastnosti) ali celo res znate vozit avto, to še ne pomeni, da imate pravico vozit kokr vam zapaše .. na cesti je vse preveč ljudi, živali in nepredvidljivih stvari (recimo kamenje, blato, ...)

pol ponavljanja izpita CPP bi lahko na 5 let uvedli tudi ponavljanje izpitne vožnje in obvezen bi moral postati tudi tečaj varne vožnje (sneg, led, mokro cestišče) ... kakšen je zdaj sistem, ko oseba dobi izpit po enih 30 urah vožnje .. mislim, ja, to pa je dovolj izkušenj, da enga samega spustiš v ta kaos na cesti ... in samo redki čez deset let vedo kaj več o vožnji (idealna linija, pravilno zaviranje, pravilno prestavljanje, pravilno prehitevanje, ...) od punce mama ima že več kot 20 let izpit in še vedno niti ne razmišlja kako prestavlja .. zadnjič je spet pripeljala do ovinka v 3. prestavi in tik pred ovinkom prestavila v 4. in speljala ovinek .. kaj to pove? da ne razmišlja o vožnji niti pol procenta ... in takih ljudi ni malo .. oz. jih je kar večina ...

avto in ceste so namenjene samo premiku z ene točke na drugo, zato vse ostale stvari, ki jih izpostavljate nimajo nobenega pravega pomena, ker na tehtnici z nesrečo na drugi strani nimajo nobene teže .. če nekdo pred tabo vozi prepočasi glede na omejitev, boš ti lepo popeesdil in se tolk zživciral, da ga boš na koncu prehitel v nepregleden ovinek in priletel čelno v drugi prepočasi vozeči avto, ki ma ravno nosečnico na zadnjem sedežu ..

dejte se mal kontrolirat in živite svoje življenje drugje, ne na cesti ... vožnja je seveda lahko užitek, a je pri vožnji prva odgovornost in ne vaš užitek in vaši živčki ubogi ...

ferdo ::

končno se je nekdo oglasil, ki podobno razmišla ko manjšina v tej temi.

gzibret ::

> moraš vedet na kaj se nanaša in cel stavek napisat.

Nanaša se na mene.

Mah, saj ni važno. Pozabi. Se opravičujem.
Vse je za neki dobr!

sumadinac ::

Lepo je povedal, ampak če bi preživel toliko časa na cesti kot jst, ko razvažam pijačo po lokalih in sm na cesti povprečno 10 ur na dan bi govoril drugače vsaj o teh ljudeh ki vozijo prepočasi, ki ti dobesedno požrejo, živce ker se na cesti z omejitvijo 90km/h peljejo 50km/h in ga nimaš kje prehite ne da bi povzročil nesrečo. Čeprav za take voznike obstaja zakon in določena kazen zaradi oviranja prometa.

LP

profii ::

če nekdo "nori z gavo" je 99% skoncentriran na vožnjo. ne pa neka mama & ata ki se vozita po sred ceste in gledata na njivo kako lepo raste krompir. potem pa pravijo da so hitri vozniki rizični.

se mi je že zgodilo da je nekdo ko smo ga prehiteli mahal trobu in nevem še kaj, za nazaj poti je bil pa zapičen v edinem drevescu daleč okol. ni mu bilo nič.

BigWhale ::

Stepni,

> - prehitevanje
> - izogibanje oviram in drugim vozilom (pospešiš, da te ovira ne zadene ali če za
> tabo teče dinozaver)
> - vožnja poškodovanca ali rojevajočo žensko do bolnišnice
> - drugi izjemni dogodki (npr.: na radiu javijo, da je večja nesreča pred teboj in
> pohitiš tja, da pomagaš)

Moram priznat, da sem najprej resno vzel zadeve... ;)

BigWhale ::

Tisti, ki "nori z glavo" je 100% skoncentriran na voznjo in vozi po omejitvah, ker tudi takra ne ve, kdaj mu bo kaj priletelo pred avto.

:) Se ti ne zdi?

sumadinac ::

Tisti, ki "nori z glavo" je 100% skoncentriran na voznjo in vozi z hitrostjo prilagojeno rezmeram na cesti, ker tudi takra ne ve, kdaj mu bo kaj priletelo pred avto.

Zdej pa povej katero je bolj pravilno

LP

profii ::

ja je res.

men grejo na živce tisti vozniki ki vozijo 50 pa jim pride nek pred avto se primejo za glavo in grejo naravnost v tisti predmet ali pa zavijejo v drevo/prepad.
nekateri so pa taki ki bi v isti situaciji z šeenkrat večjo hitrostjo rešili situacijo in meni nič tebi nič obvozili srno/kamen/otroka. take voznike bi bilo treba nagradit ne pa kaznovat ker so vozilo 10 preveč

Stepni Volk ::

Zanimivo je, da 90% voznikov zase trdi, da so nadpovprečno dobri vozniki. Kam se prištevate vi?

Nemški Avto Bild ima vsako leto tekmovanje za najboljšega voznika Nemčije. Najprej se gre skozi teoretičen del, nato praktičen, kjer vam postavijo celo serijo nalog. Verjetno ne bi bilo slabo tudi pri nas organizirati nekaj podobnega, recimo v sklopu AMZS...

sumadinac ::

Jst zase pravim da sem povprečen voznik sm pa naredil razne šole varne vožje in imam za sabo več kot 100.000 km 2 totalki ne po moji krivdi v moji kratki karijeri. 2 leti šele izpit. Po poklicu sm pa prometni tehnik

LP

Zgodovina sprememb…

SavoS ::

@Ferdo...sem spregledal vprašanje glede vozniških kategorij....:
A-le do 50, B, C, G, H, ....brez uradnih zaznamkov....od 17.12.1990....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
««
3 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Počasni vozniki (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Na cesti
1776241900 (212931) dzinks63

Več podobnih tem