» »

Vinjete: od Ljubljane do Vrhnike 11 EUR!?

Vinjete: od Ljubljane do Vrhnike 11 EUR!?

««
7 / 12
»»

LuiIII ::

Sam porabim vsaj 700€ na leto za cestnino tako, da se mi tudi letna vinjeta 200€ zdi čisto fer. Pravzaprav sem zdi, da je bolje, da je bližje 200€ kot pa 50€. Zakaj? Malo zaradi tega ker bo manj voznikov na AC, drug razlog je pa bolj razmišljanje v smeri kam strateško gremo, če nižamo stroške prevoza, kateri ima (gorivo) tendenco samo navzgor. Sam se zaenkrat še vozim na delo 65km daleč (45minut). Finančno breme sicer odpade na delodajalca, a se tudi meni več ne da zapravljati časa in nositi glavo na prodaj na AC. Zato je za moje delovno mesto dosti bolj efektivno, da delam na daljavo v bližini doma. Menim, da je takih delavnih mest kar nekaj in če hočemo biti tehnološko razvita država jih bo moralo biti še veliko, veliko več. V prihodnosti si predstavljam, da bomo v nekaterih dejavnostih, delali doma ali pa v bižini doma (javni promet, kolo,...) in da bo naša AC raje 1Gb optična povezava. Delo je na ta način sicer morda res malo bolj odtujeno in individualno, a roko na srce tudi veliko bolj efektivno in manj stresno. Poleg vsega naštetega taka delovna mesta generirajo vsaj nekaj novih delavnih mest kar vodi v zmanjševanje centralizacije in dnevnih migracij v metropole. Tako sam vidim svoje delo v bližnji prihodnosti.

Lui

Avby ::

Malo zaradi tega ker bo manj voznikov na AC


Takšna stališča so pa preprosto nesprejemljiva in sprevržena. Žal. To še dodam potem pa zaključujem debato z moje strani.

To je pač moj glas. Večina pa naj pove kako bo.

residual ::

no zgleda je po informacijah 24ur že odločeno ...

Bellzmet ::

Se pravi bomo imeli samo letne (55 EUR) in polletne (35 EUR). To je sedaj uradno. Glede uvedbe pa se omenja 1. julij (RTVSLO) ali 1. avgust (finance.si).

Motoristi letna 22,5 EUR.

lp

Azrael ::

Avby si ti tudi eden tistih, ki se vsak dan vozijo po AC iz enega konca mesta do drugega, kar je seveda sedaj free, potem pa ne bo več?

Sem slišal kar nekaj takih, da on pa vinjete sploh ne rabi, saj ne gre nič na AC (tisto, da gre po AC mimo mesta itak ne šteje). Ko se takemu pove, da bo po novem tudi on moral plačati z vinjeto, pa jamr do neba.

Drugače je cena 55€ dokaj nizka, lani se je z eno furo s prikolico (2. razred) z Bleda do MB in nazaj, skeširalo na mitnicah za približno 23€.
Nekoč je bil Slo-tech.

perci ::

Vinjeta bo torej veljala eno leto od nakupa? Ali bo veljavna za koledarsko leto?

perci ::

Aha, že vidim, za letne velja koledarsko leto. Torej bomo 1.7. vsi kupili polletne. Kaj se bo pa zgodilo z mojim dobroimetjem na ABC?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

residual ::

saj res, kja bo z našimi ABCji, Ali bo kakšno prehodno obdobje? Bo potrebno vrniti ABC, ki ga imamo kao v najemu?

hm..

T0RN4D0 ::

Sprejemljiva cena, čeprav letno ne dam za AC niti 50€. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

borchi ::

ABC dobroimetje vrnejo. neamortiziran znesek tablice tudi.
l'jga

WarpedGone ::

Je pa tole 'udarec' za Ljubljano, glede na trenutno stanje: za obvoznico bo treba met nalepko.
100% ljubljančanov in tistih, ki delamo v Lj bomo moral nujno kupit zdele takoj polletno, drugo leto pa letno vinjeto. Katera vlada bi si upala uvest 10 dnevne vinjtete po 20€ in letne po 200€ al pa 300€ pod tako prisilo?
Zbogom in hvala za vse ribe

BigWhale ::

S temi vinjetami bodo se tezave...

Sedaj bom sel na potovanje po evropi in bom imel na vetrobranu naslednje vinjete: avstrijsko, cesko, madzarsko, slovensko... ;>

Se dobr, da jih nimajo se francozi, spanci, svicarji in portugalci, pa italijani...

Avby ::

Odločitev bo tako kmalu znano če je bila pravilna. Najprej jih morjao pa seveda še uvesti. A bodo sposobni? Še vedno trdim da gre le za nabiranje političnih točk tukaj in da to ni situacija, ki bo dolgoročno vzdržna.

Morda pa se motim. V bistvu ne nasprotujem ampak pač razmišljam o zadevi.

Mislim da dolgoročno ne bo tako ostalo kot je sedaj zastavljeno ker je pač nemogoče.

noraguta ::

švicarji jo majo (celo prvi če se ne motim).
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

kopernik ::

švicarji imajo vinjete in to samo celoletne.

ahac ::

Najmanj bo torej 35€.
Res super turiste, ki se peljejo na morje. Na kakšne Nemce, ki se peljejo na Hrvaško bo Slovenija z tako ceno sigurno naredila odličen vtis in bodo sigurno razmislil o tem, da kdaj pridejo tudi k nam na počitnice... NOT!

Ene tolk dam jaz zdaj za celo pot od Slovenije do Francije (čez Italijo)... ne pa za par kilometrov ubogih slovenskih avtocest...


Upam pa, da bodo kakšne občine (Ljubljana, Trzin, Domžale) lahko tožile državo. Mislim, da ko se je gradilo avtocesto je bilo rečeno, da na tem delu ne bo cestnine (ker bi to ves lokalni promet poslalo na lokalne stare ceste, ki so že zdaj zabasane).
Ali naj pa država zdaj financira še razširitev lokalnih cest, da bodo lahko prevzele nov promet (pa čeprav so čisto ob avtocesti - sej ne bo edini tak primer na svetu).

Sicer nisem proti vinjetam, ampak naj obstajajo cenejše (kot recimo 10 dnevna v Avstriji za 7,70€) in avtoceste, ki so namenjene tudi lokalnemu prometu naj ostanejo free.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Zeberdee ::

To je totalno predvolilno. Kratek izračun: Večina familij gre vsaj enkrat letno na morje, enkrat v toplice in enkrat na smučanje. Recimo, da v koper iz ljubljane.
Povratna 8,80.
Večina familij gre enkrat mesečno v ljubljano (računano iz Celja) - 5.60

Jaz, ki potujem vsaj štirikrat tedensko v Ljubljano = 3,2*4~13 € tedensko
Jaz, ki potujem enkrat mesečno v Radence/Ptuj/Moravce - povratna okoli 15 €.
Jaz, ki potujem 5/6 letno na morje - povratna okoli 10 evrov.

Skrbi me, kako bomo te lukne filali. Glede na to, da sem (pozabil) kupiti vinjeto za avstrijo in jo v tem letu prevozil po dolgem in počez, glede na to da imamo odprte tri meje - kako bomo to kontrorirali?

Dami ::

Sedaj bom sel na potovanje po evropi in bom imel na vetrobranu naslednje vinjete: avstrijsko, cesko, madzarsko, slovensko... ;> Se dobr, da jih nimajo se francozi, spanci, svicarji in portugalci, pa italijani...

Če bi jih mel, bi se lahk pol vsemu temu reklo obvezni spominki>:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

ahac ::

Avstrijci včasih ves promet usmerijo z AC na nekakšno počivališče, ki je namenjeno samo preverjanju prometa in tam pregledujejo vinjete. Če te še niso dobil imaš srečo. :)

Me pa zanima kako bodo to pregledoval pri nas. Bodo gradil cela nova območja za preverjanje? Sigurno bo poceni...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

borchi ::

> Ene tolk dam jaz zdaj za celo pot od Slovenije do Francije (čez Italijo)... ne pa za par kilometrov ubogih slovenskih avtocest...

kako daleč v notranjost francije prideš s 35 EUR?

> bi se lahk pol vsemu temu reklo obvezni spominki

lahko bi se tudi reklo vinjeta w. extra car window tinting for free ;-)
l'jga

Bellzmet ::

Hmm kako bo šlo pa tole.

Kupim nov avto (ali star avto brez vinjete) rečmo decembra. Potem bom moral kupiti polletno vinjeto za 35 EUR (za december) in potem drugo leto - ali takoj na začetku leta ali po poteku polletne - še letno vinjeto za 55 EUR? Glede na to, da bodo letne vezane na koledarsko leto.

Dejansko se potem plača za manj kot en mesec uporabe (december) 35 EUR.

Svašta!

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

borchi ::

> Bodo gradil cela nova območja za preverjanje? Sigurno bo poceni...

takih območij je že mnogo. zgrajenih. reče se jim cestninska postaja.
l'jga

KandazaR ::

Letne vinjete veljajo za koledarsko leto, polletne pa za šest mesecev od nakupa.

WarpedGone ::

>> takih območij je že mnogo. zgrajenih. reče se jim cestninska postaja.

ne, reče se jim počivališče ali priključek na AC. V prvem primeru ves promet spelejo čez počivališče, kjer je treba upočasnit na kakih 20-30 in preverjajo čisto vsakega.
Al pa te enostavno pogledajo ko zapelješ dol iz AZ in če nimaš vinjete... hop cefizelj.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zeberdee ::

Ravno zadnjič sem se peljal v nedeljo iz LJ proti MB in naprej proti MS so bila vsa, ampak res še 200 metrov prej na odstavnem pasu, ta počivališča, pumpe, zaparkirane s tovornjaki. Na tisto pumpo pri celju (oemfav) sploh nisem mogel priti.

WarpedGone ::

Zeberde, to pa zato ker mamo prepoved vožnje tovornjakarjev čez vikende in praznike. Baje ker se takrat kao folk fura na dopuste in izlete. Pustmo to, da se čez teden 10x več folka fura v službo in dela gužvo. Čudit primer, ko pravila zaJ situacijo.
Zbogom in hvala za vse ribe

ahac ::

borchi:
DO Francije (oz. recimo do Albertvilla brez vštetih tunelov).


Preverjanje na obstoječih cestninskih postajah.... hm... OK. To bi lahko naredil na velikih cestninskih, kjer je veliko prostora ne pa tudi na majhnih, kjer sta že zdaj samo 1 ali 2 pasova. Od LJ do Kopra imaš torej 2 možnosti preverjanja. Od Vrhnike do Postojne pa nobene. No ja.. recimo, da je dovolj.


EDIT: Preverjanje na počivališčih in izvozih tudi deluje samo takrat, ko ni veliko prometa. Če se to spravijo delat sredi poletne sezone bodo kolone še daljše kot zdej pred cestninskimi...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Zeberdee ::

ne ArpedOne, to je še tisto pravilo o prepovedi voznje na relaciji mb-ms.

borchi ::

> ne, reče se jim počivališče ali priključek na AC.

veliko lažje se kontrola vinjet lahko dela na sedanjih cestninskih postajah (ki bodo ostale). avstrijci to delajo na počivališčih, ker cestninskih postaj enostavno nimajo. mimogrede, je že kdo videl kako avstrijci kontrolirajo vinjete na šentilju? postavijo se tja, kjer je bil prej kontejnerček za carinike in policiste. torej, precej podobno cestninski postaji. očitno že vedo, da je tako lažje kot pa na počivališu.
l'jga

borchi ::

> DO Francije (oz. recimo do Albertvilla brez vštetih tunelov).

se pravi si se pripeljal preko severne italije za isti denar kot se boš pripeljal čez slovenijo.

pizda, bomo lupli folk! pravi lahi bomo postali :D
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

WarpedGone ::

>> veliko lažje se kontrola vinjet lahko dela na sedanjih cestninskih postajah (ki bodo ostale).

Ja, če to dela avtomatika. Kamera te posname, kompjuter obdela in če na sliki ne najde vinjete gre v pregled človeku - če tudi ta ne najde, dobiš domov lepe pozdrave od DARSa in položnico od policije.
Ampak se bojim da bo kontrola ročna/očesna - ustavljanje po tem ko si zapeljal skozi obstoječo cestninsko postajo zna bit pa težavna reč.
Zbogom in hvala za vse ribe

djordjevic ::

Ne vem, kaj se sploh pizdite. Mene so prej lupili s to k***evo avtocesto po 500 evrov letno. Pa sem se vozil ponedeljek/petek mb/lj. In bi mi takrat, še v študentskih časih, vinjeta prišparala veliko denarja. Zdaj se peljem v LJ 3-4 mesečno, bom kupil vinjeto in roka. Pa tudi če se ne bi, bi kupil letno. Zakaj? Zato ker je 55 evrov jebeni drobiž, če upoštevaš, da se lahko potem zastonj pelješ tudi v Portorož na kavo, če se ti zljubi. Zdaj, da se bodo vinjete čez kako leto podražile, je lahko skoraj stoodstotno vsem jasno. Vinjete so med drugim pač tudi poceni volilni trik vlade, ki je z marsikaterim ukrepom prenekaterega človeka spravila ob več keša, kot ga bo zdaj večina prišparala na vinjeti. Pa itak imam občutek, da se najbolj pizdijo oni, ki so se prej na veliko hvalili, kak se na abc-rampah za drugimi avti švercajo. Osebno se mi pač zdi pošteno, da plačaš avtocesto, če jo uporabljaš. In zdaj recimo se vozim pogosto Sl. Bistrica - Rače - Maribor. In tud tu je avtocesta. Ki je ni doslej nihče plačeval. In jo zdaj bojo. Prejšnja ureditev je bila kvečjemu nepravična do tistih, ki so avtocesto bili primorani plačevati. Ampak še enkrat, ob tako nizki letni vinjeti je vsako razburjanje odveč. Te trgovci olupijo pri štirih družinskih nakupih bolj kot tale vinjeta. Sploh pa ne vem, kaj se imamo za razburjat, če bojo morali tujci plačevat polletne. I don't give a flying fuck. Za tranzit na Hrvaško in onesnaževanje pa povzročanje kolon naj kar lepo plačajo. Jo morajo tudi v Avstriji, Švici itd. In v Švici recimo te 25.12. nihče ne vpraša, koliko časa boš pri njih. Letna vinjeta, brez izjeme. Torej, rešitev je populistično gledano fenomenalna, a žal ekonomsko nevzdržna, kar se bo po mojem hitro pokazalo, in to predvsem zaradi večnih jebenih nergačev, upam pa stavit, da jih je ravno dovolj, da bi se izguba, ki bo nastala, pokrila, če bi tudi oni kupili vsaj polletno ali pa letno vinjeto. Rant over.

Azrael ::

Tukaj si lahko izračunate, koliko stane pot po AC sedaj.

Za turiste, ki bodo ostali na počitnicah pri nas, bo cena vinjete zlahka nižja, kot je z mitnicami sedaj, sploh če nameravajo obiskati več krajev. Tudi kdor bo vstopil na Šentilju in nadaljeval proti Kvarnerju in bo imel bivalnik ali avto s prikolico, bo stroškovno skoraj na istem.

Najbolj se bo podražilo za tiste, ki pridejo iz Italije in nadaljujejo po najkrajši poti na Hrvaško. Torej za čisti tranzit.
Nekoč je bil Slo-tech.

borchi ::

> Ampak se bojim da bo kontrola ročna/očesna - ustavljanje po tem ko si zapeljal skozi obstoječo cestninsko postajo zna bit pa težavna reč.

kot pravim, avstrijci delajo to ročno. mimo njega se pelješ z 30 km/h. vinjeto vidi na par deset metrov. če te ne more varno ustavit, zapiše tvojo reg. številko. 90% takih nezaustavljenih goljufov kupi vinjeto na naslednji bencinski. najraje letno, da imajo potem argument, da so že januarja kupili vinjeto in da jo imajo že skoz gor in da je kontrolor sigurno narobe videl. kakorkoli, ni namen VSAKEMU pogledat z mikroskopom vinjeto, da ni slučajno odlimana z druge avta itd.
l'jga

Longinus ::

Zdaj če si bom želel it kupit krofe v trojane bom si moral kupit vinjeto za pol leta ?
bah eni pač niso resni
a nebi bio enostavnejše uvest dnevno karto za nas ki se res redko vozimo po avtocesti ?!!ejej
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

ahac ::

Najbolj se bo podražilo za tiste, ki pridejo iz Italije in nadaljujejo po najkrajši poti na Hrvaško.


Ja... predstavljaj si, da gre nekdo z Trsta do Kopra. V bistvu je na istem, kot Ljubljančan, ki v Bauhausu ni najdu nekega izdelka in hoče še v Obi pogledat... samo, da je dost manj verjetno, da bo Italjan vinjeto rabil še kdaj.

Zarad tega mislim, da bi moral okrog mest bit brezplačno. Od Domžal do LJ, po obali, okrog MB, Celja, ... pač tam, kjer je veliko izvozov na kratki razdalji in kjer je veliko lokalnega prometa.
Če pa ne.. potem se pa naredi nekaj takega:

Spodaj avtocesta, zgoraj lokalna brezplačna cesta.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

djordjevic ::

Za krofe niti ne. Se do Trojan še zmeraj pride kar po stari cesti. Bojo pa najebali tisti, ki bi radi v Marche po mafine. Vendar takih najbrž ne bo veliko. Komur ni težko dat 8 evrov za pet mafinov, rade volje plača tisto vinjeto (katerokoli). Kdor se pa rad grinta, pa itak vedno najde razlog.

šernk ::

za 38€ se mi dozdeva da bo tudi marsikateri od turistov raje blodil po starih cestah. avtocesta je zato da se na cilj pride čim hitreje in čim ceneje. s polletnimi vinjetami pa to ni možno. in pustite primerjave z švico ker so 5x bolj razvita država kot mi
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

hamax ::

Ko gre Nemec cez Svico brez problema placa 35€, ker navsezadnje, Svica je razvita. Ko bo pa prisel v Slovenijo se bo pa po starih cestah peljal?

Zanimivo...

Tody ::

GPS bo rešil tujce :)

Mene zanima za kaj bodo zapravili 8 mio eurov za uvedbo vinjete ? A še komu to smrdi do neba da bo nekdo spet mastno zaslužil ??

Boste zarad tega ker je Janša uvedel vinjete volil za njega ? Ahhhh kakšen bulshit vse skupaj :\

Avby ::

Švica je imela ob uvedbi ceste že zgrajene in kredite odplačane. Mi pa ne eno ne drugo. Zato cena 35 e nikoli ne bo zdržala.

Saj če ne druga pa maximalno obdobje, da se kaj spet spremeni je tako 4 leta. Tako da sam se ne obremenjujem preveč. Morda pa se res izkaže za super stvar. Ampak bom šokiran če se. Prijetno.

Zheegec ::

Zakaj se ne vgradi v vinjeto nek čisto poceni čip/oddajnik, ki se ga da na par metrov zaznati z namensko napravo?

Lepo se snema nek določen del avtoceste, nad tem delom ceste je pa senzor za vinjete. Čas snemanja, ko nekdo ni imel vinjete se beleži, potem še ročno pregledajo vse posnetke zabeleženih časov, sprinta položnice in pošlje lastnikom avtomobilov.

Case closed.

Zdaj če si bom želel it kupit krofe v trojane bom si moral kupit vinjeto za pol leta ?

Call me stupid, samo jaz lahko prevozim smer Zagorje-Trojane-Ljubljana brez, da bi se vozil po avtocesti... si že slišal za regionalne ceste?
Boste zarad tega ker je Janša uvedel vinjete volil za njega ? Ahhhh kakšen bulshit vse skupaj :\

Dostikrat samo ena takšna stvar, ki se ljudem zdi dobra/pametna/napredna, prinese veliko glasov.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

lufthammer ::

Avby>> Zato cena 35 e nikoli ne bo zdržala.

Za pol leta bo 38€. Torej za tvoj premik iz CE v LJ bo treba dat 38€. A bo šlo? A se boš raje premikal čez Blagovico?

Tole berem in ne morem verjet. Kaj res mislite, da bo turistu, ki gre v apartma za 120€ na dan težko kupit vinjeto? Če ga bo sesulo 38€ naj raje ostane doma.

Tole jamranje za 55€ me spominja na telefonijo v avtu. Frajer vloži tudi par desettisoč v pleh, za prostoročno napravo pa nima. Isto z vinjetami. Denar za vse ostalo bo, bogih 55€ (kolikor nemalo ljudi plača telefona na mesec) je pa ubitačen problem. Tudi gume eni drsajo do platna in se jim zdi to hudo varčno.

A se mal norca delate eni, al pa ne znate mal primerjat, s cigaretami al pa s pirom, recimo.

Bom še enkrat napisal, pa si največji skeptiki lahko sami zračunate:

v SLO je registriranih 980000 osebnih vozil - brez motornih koles in tovornjakov, če komu ne potegne

v letu 2007 je prevozilo SLO 3 milijone tujih osebnih vozil - 3 milijone!

mejni prehod Dolga vas v letu 2006 milijon tovornjakov - samo Dolga vas!

DARSov finančnik je zračunal ceno 150€ s predpostavko, da bi vinjeto kupilo 300000 voznikov. Je treba upoštevati, da so s sedaj zbranim denarjem gradili nove cestninske postaje, plačevali 700 zaposlenih, čedne denarce je požrlo vzdrževanje ABC ...

Žerjav -zgleda- ni preveč naklonjen DARSovemu razsipništvu.

>> Mene zanima za kaj bodo zapravili 8 mio eurov za uvedbo vinjete ? A še komu to smrdi do neba da bo nekdo spet mastno zaslužil ??

Ceneje, kot izgradnja dveh novih cestninskih postaj, ki sta bili v planu in jih sedaj ne bo.

Tiskali bodo pa verjetno Avstrijci. So cenejši, kot Cetis? Verjetno.

Ch4N93 ::

Pismo, kaj pa klešče za luknjanje vinjet?

Aja. Še jih mamo od nalepk za tehničnega :P
Ni nam lahko...

residual ::

Okoli tiskanja vinjet šele bo kuhna.... glavni akterji pa itak že znani kot na razpisu bivših nalepk za avte (registracija na šipah), še pomnite! to je šele bila bedarija...

po moje je najcenej dat enmu ki že tiska... mogoče res kakšna avstrija ipd.

za neuporabnike pa itak rigorozne kazni, sploh tujce, in ne bo potrbno dodatnih stroškov z nekim elektronskih preverjanjem... kak RFID, ki je v knjigah v kjigarni še ajde, ampak kamera, zajem in obdelava slike, tu so pa sami problemi...

lufthammer ::

ahac>> Ene tolk dam jaz zdaj za celo pot od Slovenije do Francije

Prejšni teden sem bil v Torinu. V enem dnevu - tja in nazaj - sem zapravil skoraj celoletno slovensko vinjeto samo po Italiji (cca 52€, če se ne motim). Če greš ti v Francijo in tam ostaneš, pol še gre.

Tudi nemški turist, ki bo denar pustil kakšnemu Hrvatu, bo moral čez tri tedne še enkrat čez Slo in A, da bo prišel domov. V Slo bo mir, v Avstriji bo moral kupiti novo desetdnevno. Lahko gre tudi čez Madžarsko in plača 4,5€ 4-dnevno potrdilo, Slovaško in plača 4,5€ za 4-dnevno vinjeto, Češko in plača 8,5€ za 7-dnevno vinjeto, porabi kakšen rezervoar goriva več, ter "poceni in varno" pripelje domov.

jrtjtejtt ::

Tole berem in ne morem verjet. Kaj res mislite, da bo turistu, ki gre v apartma za 120€ na dan težko kupit vinjeto? Če ga bo sesulo 38€ naj raje ostane doma.

delim tvoje mnenje hamer. kaj mislite da se enmu nemcu, ki ma 4500€ plače kaj j*** za tisto vinjeto. da se bo šel jajcat z jesenic do portoroža po starih cestah. malo morgen.

Longinus ::

Kaj pa je z turisti ki želijo recimor skozi slovenijo na hrvaško
a tisti bodo tudi rade volje dali 38 evrov za po letno karto ? nebi rekel

kaj mislite da se enmu nemcu, ki ma 4500€ plače kaj j*** za tisto vinjeto. da se bo šel jajcat z jesenic do portoroža po starih cestah. malo morgen.

in seveda imajo vsi nemci take plače al ?


dnevno vinjeto treba naredit in so problemi voznikov rešeni to je to !!!
pa nekje sem slišal da če zdaj kupim letno vinjeto da mi velja sam do 1.1.2009 in ne do 20.3.2009 a je res to ?
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

borchi ::

> dnevno vinjeto treba naredit in so problemi voznikov rešeni to je to !!!

ne gre samo za probleme voznikov. če bi nam šlo samo za probleme voznikov, bi AC bile zastonj... :\
l'jga

lufthammer ::

>> dnevno vinjeto treba naredit...

Za koga? Za reševanje finančnih težav tujcev? Za domače nedeljske šoferje? Prvi me sploh ne zanimajo, drugi me skrbijo, ko sem na cesti, naj bodo raje še takrat doma, bo bolj varno.

Imajo kje sploh dnevne? Eni bi bili radi spet nekaj posebnega. Dajte si dopovedat, več variant, dražje je in manj denarja od tranzita.

Zgodovina sprememb…

««
7 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vinjete naj ostanejo, ostala načini cestninjenja niso fer (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
21950109 (42684) jalovec09
»

Adijo vinjete? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14322950 (19074) MrBrdo
»

Vinjeta - jo že imate? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
81256609 (26611) Mare2
»

Vinjete 2009 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
717623 (5607) Buggy
»

Trenja: Cestnina na SLO avtocestah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15013858 (9685) Pyr0Beast

Več podobnih tem