» »

Vinjeta - jo že imate?

Vinjeta - jo že imate?

««
2 / 17
»»

Firebat ::

Kako se lahko odloči prometni minister da uvede vinjete kar od julija dalje, pa sprva samo polletne, ko pa bi moral počakati do konca leta da se vsaj letne kupi.

In tukaj v Sloveniji sploh nimamo kaj dobre razvite autocestne strukture, kot naprimer v Avstriji, da bi morali plačevati še Ljubljansko obvoznico ki je bila že miljonkrat povrnjena z cestninam(kot najkrajša avtocesta).

Kaj lahko naredimo taki, ki se vozimo po avtocestah samo parkrat na leto? Pa če naredimo anketo Kolikokrat na leto greste po avtocestah, bi bil zagotovo 70% odgovor do 10 krat. In tukaj naj prometni minister raje ponudi odstop, ker ga bomo javno linčali, pa tudi nalepili vse ABC škatlice in papirčke od vinjet na avto, najbolje še na hišo, ker ma cesto speljano do vrat.

Slovenska politika o cestah je kot avto brez koles. Najverjetneje tudi brez rezervnega.

Tilen007 ::

CrniE, sem mislil, da sem edini, pa sem vesel, da nism.

Dvomim, da na leto zapravim 55 eur za cestnine, pa tud po obvoznici se ne vozim veliko. Ampak sem pa vesel, da so vinjete. Upam na manjše gužve ob cestninah.
Ker pa sem iz Lj in imam do službe slabih 15 minutk, če ni zabasana cesta, mi sploh ni problem dat par eurov več, če bo na ta račun nekdo drug, ki se more vsako dan 1 uro vozt v do službe in 1 uro nazaj, mal prišparu na cestnini... ker vem, da mu služba ne povrne realnih stroškov, pa še 2 ure na dan zabije v avtu... z veseljem dam mal več, ker vem, da imam prednost pred njimi.

Vinjete so super. Če bo pa še malo manj gužve na cestninah, pa še tok boljš.

KaRkY ::

Jaz si že nem kupoval vinjete ker za tistih 2x na leto se mi ne splača se bom pač pelav po ostalih cestah. Po teh "ne-cestninjenih" avtocestah pa se skor nikol nisn vozo razen mogoče maribor slovenska-bisterca to je pa blo tut vse.

Tilen ::

Boš se pač enkrat tam pelal pa 500€ kazni plačal, kot pa da bi lahko mel vinjeto za 10 let. Se bolj splača, vrjamem. :8)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

djordjevic ::

Maribor-Slovenska Bistrica je kar lepi odsek. Tisti iz Šentilja bi bili recimo veseli, če bi se bili lahko vozili zastonj, tako kot smo se mi. Čisto z moje perspektive, sem dajal po +500 eurov na leto za cestnine, zdaj niti četrt toliko ne, ampak sem vesel, da so vinjete. Sumim sicer, da nam bodo nagrmadili davke, ker bo izplen manjši kot po zdajšnjem sistemu. Ne razumem pa tistih, ki jamrate, ker morate kupit dve vinjeti. Mislim, za nakup, servis in registracijo dveh ali več avtov imate, za dve vinjeti pa ne, al kaj? Dajte no.

username ::

Firebat < Kaj lahko naredimo taki, ki se vozimo po avtocestah samo parkrat na leto?
Naredite lahko recimo nekaj takega kot je malo pod teboj napisal KaRkY:

Jaz si že nem kupoval vinjete ker za tistih 2x na leto se mi ne splača se bom pač pelav po ostalih cestah.


Pa če naredimo anketo Kolikokrat na leto greste po avtocestah, bi bil zagotovo 70% odgovor do 10 krat.
In recimo če je teh 10x v resnici 5x vožnja LJ-Obala in nazaj, si zmetal za cestnino 44EUR - več kot za polletno vinjeto in se zelo približuješ ceni letne...

djordjevic < Sumim sicer, da nam bodo nagrmadili davke, ker bo izplen manjši kot po zdajšnjem sistemu.
Ni nujno. Dosedanji sistem je goltal velikanske stroške delovanja cestninskih postaj, plačevanja mitničarjev, vsaj milijon EUR letno plačevat licenco za uporabo sistema ABC, pa še in še...

djordjevic < Ne razumem pa tistih, ki jamrate, ker morate kupit dve vinjeti. Mislim, za nakup, servis in registracijo dveh ali več avtov imate, za dve vinjeti pa ne, al kaj? Dajte no.
Točno tako. Pa saj eni jamrajo na vse pretege že sa zgolj 1 vinjeto, jao jao...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

djordjevic ::

Evo, ko vstopi v veljavo vinjeta, se bom koj odpravil z dekletom in psičko na obalo na krajši izlet in kosilo. Prej bi odštel za pot tja in nazaj 20 evrov samo za cestnino, po novem bom dal samo za nafto. Enkrat se še zapeljemo na Bled, pa sem skoraj že izkoristil ceno vinjete. Mislim, ne jamrajte toliko, ampak raje poskusite razmisliti o prednostih. Ki jih je precej več, kot se zdi na prvi pogled.

AlienGT ::

Dodam še naslednjo misel oz. naj mi zdaj nekdo razloži še naslednje. Do sedaj smo plačevali nadomestilo za uporabo avtocest tako motoristi, avtomobilisti kot tovornjakarji (in še nekatere druge kategorije). Po novem so vozniki motorja ali avtomobila dolžni plačati za vinjeto tudi zgolj za uporabo ljubljanske obvoznice. Zdaj mi pa povejte, koliko bodo plačali vozniki tovornih vozil za vožnjo po rondoju oz. zakaj ne plačajo nič (to, da slednji uničujejo cestišče neprimerljivo bolj kot prvi niti ne bom omenjal). Zopet diskriminatorne cene?
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Phoebus ::

Ah jebiga, jaz sem jo pa na desno zapopal da me ne bo motla... upam da ne bojo težili, saj je na nezatemnjenem delu in kristalno vidna.... :-/

WarpedGone ::

>> Zdaj mi pa povejte, koliko bodo plačali vozniki tovornih vozil za vožnjo po rondoju oz. zakaj ne plačajo nič (to, da slednji uničujejo cestišče neprimerljivo bolj kot prvi niti ne bom omenjal). Zopet diskriminatorne cene?

Hočeš iskren odgovor? Zato ker tovornjakar lahko parkira svoj šleper počez čez obvoznico, podobno stori še 1000 drugih članov sindikata in izsilijo kar pač zahtevajo brez kazni za oviranje in zastoj celotnega prometa. Njim se horizontalno nasilje še vedno tolerira.

Če to storiva jaz ali ti nama pajek odpelje avto pa še štrafana sma da se kar kadi. Nama horizontalnega nasilja ne spregledajo več.
Zbogom in hvala za vse ribe

CoolBits ::

Nameravam kupit vinjeto.
Pa vendar se mi ne zdi pošteno, da do nekaterih krajev skoraj ni mogoče prit po "stari cesti" in moraš do tja nujno po cesti rezervirani za motorna vozila... primer v Koper.
Poznam starejše ljudi, ki grejo parkrat na leto v Koper in do sedaj niso plačevali cestnine, ker je tam ni... od zdej pa bo tudi tam potrebna vinjeta...
Če se hočeš pa temu izognit pa moraš čez neke rovte 10km naokrog...
Torej ja, tudi od takih bojo zdej kasirali.

RobertoSlo ::

a se, da koristit vinjeto že sedaj, če si jo kupil, ali to lahko storiš šele s 1.7.2008?

Phoebus ::

roberto: šele s 1.7. jo boš lahko koristil.

kixs ::

a se, da koristit vinjeto že sedaj, če si jo kupil, ali to lahko storiš šele s 1.7.2008?


Eni so res blond!

Zalostno je samo to, ker je takih kar precej 8-O

Tilen ::

Saj pa ti jo za naprej preluknjajo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

LuGi ::

Vinjete so odlična stvar..bom prišparal vsaj 200EUR 8-)

krneki0001 ::

A tablice tudi prenašaš iz avta na avto? Če imaš tri avte, potem se najbrž zavedaš, da vsak posebej rabi bencin, registracijo, gume in ja, tudi vinjeto... jebiga.


Ja in?! Vinjeta je plačilo za uporabo avtocest. To je res kraja, da moraš kupiti 2, če imaš dva avta, saj ne more (ena oseba) oba hkrati uporabljati. Pa nimam 2 avta, samo to je res neumno. Je pa valjda zato tako, ker sicer bi si ljudje med seboj sposojali vinjete po potrebi. Tele vinjete so neka neumnost, če mene vprašate, totalno nepošten sistem.


Pa sej ni poanta v ceni, ampak zakaj bi kupil 3 za tri domače avte, če pa vozim samo enega naenkrat. Kupiš pač eno in jo prestavljaš. Sej tut GPS-ov ne kupim treh, ampak enega in ga prestavim v avto v katerem se vozim.

Pa cena vinjete resnično ni dost pomembna, ker sem 3x na teden v mariboru na faxu, torej 1,55 + 1,30 + 2,55 vse skupaj x 2 (tja in nazaj) in x 3 (3x na teden), kar znese nekaj čez 30 evrov na teden, torej 120 evrov na mesec. Zaradi mene, tudi če bi bila 200 evrov, bi jo kupil, ker se splača.

WarpedGone ::

>> Pa sej ni poanta v ceni, ampak zakaj bi kupil 3 za tri domače avte, če pa vozim samo enega naenkrat.

A pavšalno uporabnino za državne ceste (po avtu glede na prostornino motorja) ti pa ni problem plačat? Pa je od oka trikrat višja kot tole za AC, kjer maš navsezadnje tudi možnost da je sploh ne kupiš. Glede državnih cest nimaš te možnosti. Kolikor avtomobilov imaš, toliko jih moraš registrirat in tolikokrat moraš plačat pavšal za državne ceste. Ko bi v svojih zahtevah bili vsaj konsistentni :|
Zbogom in hvala za vse ribe

kmetek ::

To je goljufija, nebivedu!!!!!!!!!! plačaj kot vsi pa nehaj stokati.

GPS ni vezan na avto, vinjeta je, ker s tem plačaš koriščenj AC z določenim avtom. Kakor ko plačaš do sedaj AC za vsak avto posebej boš tudi sedaj vsako vinjeto plačal za vsak avto posebej. In ja 55€ je absolutno prenizka cena. SLO bi morala uvesti 3 vrste:

2 tedenska 14,90€
6 mesečna 49,90€
letna 89,90€

tako nekako.....

LuGi ::

Zakaj se sekiras..če ga dobijo bo fasal kazen :D Drugače pa GL z izvedbo 8-)

WarpedGone ::


2 tedenska 14,90€
6 mesečna 49,90€
letna 89,90€


Takle cenik bi DARSu tko na prvi pogled navrgel ene 3x premalo denarja. Kaj pa potem? Proračun pomagaj (z višjimi davki pa potem pomagaj proračunu) in takoj vsaj podvojiti cene. Dejte se zavedat, da cena ni postavljena na to, kaj je pošteno in prav ampak je cena postavljena na zagotavljanje tistih 260 milijonov EUR kolikor jih nucamo, da odplačujemo kredite za izgradnjo. Na takle način nam bo uspelo malo bol udarit čisti tranzit čez Slovenijo in nam domačim bo v skupnem treba za ceste plačat kar nekaj milijonov EUR manj, ki bodo ostali v naših žepih. Je pošteno? Ni. Smo edini z nepoštenimi ceniki? Ne. V nepoštemen svetu najbol nasrka pošten človek.
Zbogom in hvala za vse ribe

Ziga Dolhar ::

W1, da tvojo argumentacijo izusti kak politik, in pride na usesa evropski komisiji ... No, meni se bo kar smejalo.

Ce bo potrebno, upam, da nas komisija/sodisce cimprej kaznuje.
https://dolhar.si/

WarpedGone ::

@Žiga Dolhar:
Misliš da bi morala Švica ukinit celoletne vinjete?
Zbogom in hvala za vse ribe

kixs ::

@Žiga Dolhar:
Misliš da bi morala Švica ukinit celoletne vinjete?


Sam Svica ni v EU.

Ziga Dolhar ::

Poleg kixs-a dodajam se:

Ne ukinit letnih, ampak uvesti vinjete za krajsa obdobja.
https://dolhar.si/

Karaya 52 ::

Čakam da Partljič napiše kakšno komedijo na temo: "mož s tremi avti in eno vinjeto".

PARTyZAN ::

Po AC se vozim zelo malo. Zdaj sem prisiljen placati vec, kot sem placeval prej z ABC.

Fer? Ne, ampak saj smo ze navajeni marsicesa v tej drzavi. ;)

Da ne omenjam njihove predpisane postavitve nalepke. Levo zgoraj? Zakaj ne kar na sredino levega dela vetrobrana?

Pfuj.

Matev ::

zaniumivo kako je kar naenkart toliko ljudi ki ima avto in se nikoli ne vozi po avtocestah

ali imajo po dva ali več avtomobilov in se jim di teh 35-55 eur previsok strošek


ccc

zelo zanimivo

BigWhale ::

Kaj hudica vas pa moti nalepka tam zgoraj? A preverjate za 'air-traffic'? ;>

moowy123 ::

Meni se zdi pa najbolj smešno to, da imajo nekateri ABC in se ne vozijo po AC niti toliko da bi prišparali z vinjetami.... ( leti predvsem na post od @PARTyZAN ).

Pyr0Beast ::

Kaj hudica vas pa moti nalepka tam zgoraj? A preverjate za 'air-traffic'? ;>
Mogoče zavira pogled na semafor ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Opkow ::

Zanimivo. Na Darsovi strani je vzorec hrbtne strani vinjete, kjer je razvidno, da mora biti nalepljena zgoraj levo.
Vendar v besedilu pise, da mora biti nalepljena na levi strani vetrobranskega stekla. Nikjer pa izrecno ne zapoveduje, da mora biti levo zgoraj.

Vinjeta je veljavna le takrat, ko je pred uporabo cestninske ceste pravilno nameščena na vozilu. Po odstranitvi zaščitne folije vinjeto nepoškodovano namestite na levo notranjo stran vetrobranskega stekla, in sicer tako, da je jasno vidna od zunaj. Nalepke ne smete namestiti na mesto, kjer je vetrobransko steklo zatemnjeno ali na stransko okno vozila.


Je pa res, da naj bi imeli obcasno nadzornike v hiskah na cestninskih postajah. In ker so okenca na visini strehe avtomobila, je lazje gledati vinjete, ce je nalimana levo zgoraj. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Opkow ()

krneki0001 ::

>> Pa sej ni poanta v ceni, ampak zakaj bi kupil 3 za tri domače avte, če pa vozim samo enega naenkrat.

A pavšalno uporabnino za državne ceste (po avtu glede na prostornino motorja) ti pa ni problem plačat? Pa je od oka trikrat višja kot tole za AC, kjer maš navsezadnje tudi možnost da je sploh ne kupiš. Glede državnih cest nimaš te možnosti. Kolikor avtomobilov imaš, toliko jih moraš registrirat in tolikokrat moraš plačat pavšal za državne ceste. Ko bi v svojih zahtevah bili vsaj konsistentni :|


Vinjeta ni vezana na avto, drugače bi morali imet kak register, kamor bi uvozili cifre od avta in od vinjete, pa potem preverjati, če se ujemajo. Cestnino pa plačaš na avto in je vezana na avto - tudi na računu je registracija vidna.

Pa namesto, da kupujemo vinjete, bi ta pavšal za ceste lahko dvignili za 55 evrov, pa bi bil mir, dokler pa tega ne naredijo, pa ena vinjeta za tri avte in konec.

dex123 ::

Mene pa moti dejstvo, da je zaenkrat moč kupiti le pol letne vinjete.
Če že drugih ni, naj bo njena cena vsaj polovica prihajajoče letne
vinjete ne pa, da nas prinesejo okoli za 7,5 eur. Se kdo boji, da bo
projekt propadel in skuša na hitro napolniti blagajno? :P

Utk ::

Počakaj na ceno letne vinjete, ko res pride. Po moje bomo v teh 6 mescih prišparali najmanj 7 evrov, ne pa na zgubi bli :)

PARTyZAN ::

@moowy123: ABC tablico sem dobil gratis ob nakupu rabljenega avtomobila.

šernk ::

Kaj hudica vas pa moti nalepka tam zgoraj? A preverjate za 'air-traffic'? ;>



ne boš verjel vendar levo stran hočem imeti čisto in pregledno. že tako vozim skozi toliko nepreglednih levih ovinkov in moram kar pogosto se nagniti, da prej vidim če pride nekdo s kamionom okrog ostrega ovinka, saj če sediš normalno se hitro zgodi da boš v tem primeru končal s popolnoma razbitim avtom.

sedaj moram pa najprej po zemljevidu poiskati pot v LJ brez da bi zapeljal na obvoznico
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

mesoreznica ::

Kaj hudica vas pa moti nalepka tam zgoraj? A preverjate za 'air-traffic'? ;>



ne boš verjel vendar levo stran hočem imeti čisto in pregledno. že tako vozim skozi toliko nepreglednih levih ovinkov in moram kar pogosto se nagniti, da prej vidim če pride nekdo s kamionom okrog ostrega ovinka, saj če sediš normalno se hitro zgodi da boš v tem primeru končal s popolnoma razbitim avtom.

sedaj moram pa najprej po zemljevidu poiskati pot v LJ brez da bi zapeljal na obvoznico


Ti se nagibaš v avtu da vidiš okoli ovinka?

Mater komplicirate glede te nalepke. Če te nalepka tolk moti, ne vem kako se lahko nekateri vozijo z spuščenim senčnikom.

Nalepite levo zgoraj in basta. Če ne zmorete vozit z to nalepko, pa prosim idite na avtobus.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

username ::

@Žiga Dolhar:
Misliš da bi morala Švica ukinit celoletne vinjete?


Sam Svica ni v EU.
Ni v EU, ampak ima neke sporazume (da nekaj profitira od skupnega EU-trga al kaj), zato mora na marsikaterem področju se pri čem že uklonit EUju.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Dr_M ::

Jest se vsak dan vozim v vsako smer 25km v sluzbo po AC, ampak nikjer ni cestninske postaje. Ce se mi je dalo, sem se izogibal cestnin, marsikdaj sem odpovedal ksn izlet do slovenskega morja, ker je enostavno predrago, da bi se vozil vsak vikend dol. Zdej z vinjetami bo pa cel luksuz zame. Ceprov nisem porabil niti 50€ za cestnine na leto, vseeno pozdravljam vinjete :) Bom pa zdej vec koristil AC, ker mi ne bo treba toliko placevat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

šernk ::

Ti se nagibaš v avtu da vidiš okoli ovinka?


ne temveč zato da vidim mrtvi kot

Mater komplicirate glede te nalepke. Če te nalepka tolk moti, ne vem kako se lahko nekateri vozijo z spuščenim senčnikom.


redkokdaj vozim tako, saj uporabljam zato sončna očala

in ne vem kaj je narobe s tem da bi bila na desni strani, ko smo šli skozi avstrijo, kar jaz vem smo jo nalepili desno zgoraj
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

ali3n ::

Očitno si bil še premajhen in se slabo spomniš... avstrijske vinjete se lahko lepi na tri pozicije: levo spodaj, levo zgoraj, ob ogledalu.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

WarpedGone ::

Da ne boste preveč pretepalih mrtvih konj, citiram post od Jurre-ta s prejšnje strani, ki je namesto gostilniškega jamranja, raje povprašal tam kjer šteje in dobil takle odgovor:

Na sami vinjeti smo označili, da je vinjeto potrebno nalepiti na vetrobransko steklo na levi strani zgoraj. To lokacijo smo določili, ker smo mnenja, da je v primeru nadzora tako najlažje dostopna/vidna cestninskemu nadzorniku in jo tako tudi najlažje preveri. Vsekakor pa ne bo nič narobe, če je nameščena tudi npr. v bližini vzvratnega ogledala ali v spodnjem levem delu vetrobranskega stekla, s tem, da je potrebno paziti, da ta del ni toniran oziroma zatemnjen. Uredba o cestnini in cestninskih cestah, ki jo je nedavno sprejela Vlada RS in čaka na objavo v uradnem listu, namreč v 12. členu med drugim določa: »Po odstranitvi zaščitne folije je treba vinjeto nepoškodovano in z originalnim lepilom na njej namestiti na levo notranjo stran vetrobranskega stekla, tako da je jasno vidna od zunaj (ne sme se npr. namestiti na mesto, kjer je to steklo zatemnjeno). Pri nameščanju je treba upoštevati navodila na hrbtni strani vinjete

Lepo pozdravljeni!

Romana Duša
Služba za komuniciranje
DARS, Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d.d.
sedež: Celje, Ulica XIV. divizije 4
izpostava: Ljubljana, Dunajska 7
tel.: 01/300-99-18, faks: 01/300-99-33
web: http://www.dars.si
Zbogom in hvala za vse ribe

mesoreznica ::

No lepo da so tam to povedal, vendar uradno šteje samo ena pozicija. To je levo zgoraj. In če ti začnejo težit (malo verjetno ampak vseeno obstaja možnost) bo rekel kaj? Mahal z sprintanim mailom?

Jaz jo bom nalepil levo navzgor. Me nič ne moti tam, za kak semafor bom pa glavo premaknil.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Pyr0Beast ::

Raje jo za špeglom (ne)vidim.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BigWhale ::

@moowy123: ABC tablico sem dobil gratis ob nakupu rabljenega avtomobila.


To sem jaz pozabil v avtu, ko sem ga prodajal!!! VRNI!

;)

BigWhale ::

Po mojem najbolje, da nalepke ukinemo, ker:

ovirajo pri voznji,
ljudje zaradi njih ne vidijo na semaforje,
ljudje ne morejo preveriti mrtvega kota pri ovinkih
ljudje ne lepijo nalepk na avto (ce niso startne stevilke)
imajo ljudje zatemnjena stekla in nimajo nalepk kam nalepit
se barva nalepk ne ujema z barvo karoserije
...

Po mojem je na avtrijskih in madzarskih cestah vsako leto vsaj 5000 mrtvih, ker niso vidli rdece na semaforju in so narobe speljali v kriziscu, vsaj 2000, ker niso mogli preverjati mrtvega kota v ovinku (karkoli ze to je) in vsaj 8000 je takih, ki so koncali na pomirjevalih, ker so se sekirali zaradi neujemanja barv na avtu...

Ukinit!

Glavni problem ljudi je to, da niso z nicemur zadovoljni. Sedaj ni bilo dobro, ker so bile kolone, sedaj ne bo vec cestnine, ni dobro, ker je treba nalepit nalepko na napacno stran. Najraje bi imeli nalepko na notranji strani zadnjega desnega blatnika (razen v primeru dirkanja na ovalu v indanapolisu, takrat gre nalepka na levi zadnji blatnik, da malo pomaga pri teziscu avtomobila, ki mora biti bolj na levi, ker avto skozi oval vlece v desno).

Najbolje, da so ceste kar zastonj! Pa se zdravstvo, pa penzija in vsa sociala! Dejmo bit GNU drzava!

krneki0001 ::

V avstriji lahko vinjeto nalimaš na desno stran prednjega stekla, pa noben nič ne reče, pri nas jo moraš pa pred voznika v zgornji levi kot.

In zadeva je moteča.

Mercier ::

Ja, avstrijsko lahko nalepiš na več mest, kjer te pač najmanj moti. Ovi hajvani te možnosti ne dajejo. Raje šparajo policaje kot nas. Sem jo nalepil danes na dva avta, na nobenem ne moti, ker sta pač takšna, kot sta. Pri nekaterih pa vem da moti.

Ziga Dolhar ::

Ali je kje določena kazen, če je nalepka nalepljena na "napačnem" koncu? (Se mi ne da gledat zdele, pa na bus se mi mudi :).)
https://dolhar.si/
««
2 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vinjeta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22348884 (32481) Mare2
»

Odstranitev letne vinjete? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5010762 (9262) steklo
»

Folija za vinjeto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10635558 (32720) pegaso
»

Vinjete 2009 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
717558 (5542) Buggy
»

Vinjete: od Ljubljane do Vrhnike 11 EUR!? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
55637130 (23038) moowy123

Več podobnih tem