» »

F1 2007

F1 2007

««
9 / 24
»»

Icematxyz ::

Sicer pa, če ti F1 ni všeč - ne glej. So tud manj "plemenski bikci" na voljo. Ni pa treba teme smetit z nekimi neumestnimi primerjavami ala MotoGP. Motor je pač čisto druge vrste zverina, kot avto. In so direktne primerjave bolj al manj - nemogoče.
:\

Na ta zbluz sploh nimam besed ne.

Drugače pa če je formula po tvojem okusu še ne pomeni da ,more takšna ostati.

In bom gledal in se pritoževal koliko hočem zato da se bo slišalo in ko bo takšnih kot sem jaz dovolj bodo spremebe.

Ok?

Potem pa spet ti neboš zadovoljen logoično.

Ampak takrat pa bo to tvoj problem in boš ti z neumestnimi smetil kako bi rad spet formulo 1 brez prehitevanj.

Daedalus ::

Daj, nehaj se pogovarjat sam s sabo, pa rajši odgovarjaj na trditev. Bo šlo?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mislim da ti bolj konkretno kot sem ti nebi mogel odgovoriti?

'FireSTORM' ::

Ko se lih eni jadate o otrocih in ženskah - nesreča Kubice posneta s tribune. In tip hoče dirkat v ZDA8-O

Primerjaj to
z tem:

Kar zmrazi me ko pogledam ta posnetek...
ampak to ni moj point...
Point je, kubicin crash zgleda 15x bolj brutalen in če bi pogledal samo tisti del kjer se razbije v zid z skorajda max hitrostjo bi rekel da nima šans za preživetje. Senna je samo od strani poljubil zid in na žalost umrl. Tu je dokaz varnosti kako je napredovala. Če bi kubica v tem primeru sedel v dirkalniku iz časa sennine nesreče pravtako nebi preživel ali pa vsaj tako lepo je nebi odnesel. Ne vidim razloga zakaj nebi hotel dirkati v ZDA? Če je z njim vse vredu brez poškodb itn. zakaj pa ne?
Morda se mnogim zdi nor 1 teden po taki nesreči spet za volan in gasa do daska, ampak moraš upoštevat da ni človeka v bolidu ki vsaj malo nebi bil nor. Oprosti ampak jaz bi se usral pri 320+kmh na uro, pa čeprav ljubim andrenalin in hitrost, ampak verjetno bi prej 10x pomislil preden bi sedel v to in tiščal do konca kot tiščijo vsi dirkači tukaj.
Potem sedite za TVjem in se derete, MA NIMA MUDA, zato ker ne gre prehitevat, morda jih nima, jaz in verjetno jih niti nebi imeli tolko se vsesti v to in odpeljati 70 krogov pod polnim gasom in priganjanjem do konca.
Po drugi strani pa spet, zakaj bi tvegal, ogrožal svoje zdravje in morda tudi svojo kariero za bogi dve piki? Raje 8 pridobljenih pik kot pa morda 100 izgubljenih.
Enako kot kdaj sami vozite avto, se vam na drugem sedežu nekdo dere, ne prehitevaj pa kaj si zmešan avto gre, ali pa kontra idi prehitevat to še prideš skozi, voznik sam najbolj lahko preceni kdaj se splača in ne splača prehitevat.
Tako kot je npr. Sato popapcal Alonsa >:D (Sorry fani, moral sem)

Edit:
Na tem videu se tudi vidi zanimivost "prejšnje" formule. Prizor (pred nesrečo) ki ga dandanes več skorajda nikoli ne vidiš. Od štarta in do nesreče sta se Schumacher in Senna gnala, en za drugim in to 7 krogov...
Zdaj morda vidiš 2-3 kroge kako se ženeta in pikata potem pa eden ponavadi naredi napako ali pa mu prvi spizdi za pol ure naprej.
Zakaj je tako? Formula je postala samo velik kufer z dnarjem.
In nekateri imajo na tone dnarja drugi pa so skorajda brez ficka. Sploh nekdanji minardi, sploh nevem če so kdaj prišli iz zadnjega mesta naprej, so zmeraj krompir vozili.
Zakaj? ker niso imeli keša za sodoben dirkalnik, niso si morali privoščiti vse te elektronike itd itd
Zato pravim, vun z elektriko in naj se pokaže sposobnost dirkača in ne katera ekipa ima več denarja.
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

jeti51 ::

>> Senna je samo od strani poljubil zid in na žalost umrl. Tu je dokaz varnosti kako je napredovala.

No ja... če bi tudi Kubica dobil lastno obeso skozi čelado, vprašanje, kako bi jo odnesel. Glava je kljub vsemu še vedno kar dosti izpostavljena. Tudi npr. Wurz (mislim da) je letos že imel kar nekaj sreče, ko se je zapletel v trčenje in je tisti drugi avto odletel malo mimo njegove glave.

ripmork ::

Senna bi v primeru, da mu tista nesrečna osovina ne bi priletela direkt v vizir ne samo preživel - glede na to, da drugih poškodb praktično ni imel, bi najverjetneje odkorakal ven iz bolida.
To je pač potrebno upoštevat...da bi tista os zletela malo vstran, se odbila od čelade, pa bi bila zgodovina povsem drugačna.
Boljša primerjava z nesrečo Kubice bi bila nesreča Ratzenbergerja: oba sta priletela s konkretno hitrostjo v beton, le da je en končal z zlomljenim tilnikom in instant smrtjo, drugi pa se lahko predvsem sistemu HANS zahvali da je ostal živ in ima cel vrat. Brez tega sistema dvomim da bi preživel.

Mi pa še vedno ni jasno kako je lahko takole praktično brez konkretnih poškodb preživel tole, v 10+ letih kar gledam f1 sem videl že kar nekaj spektakularnih nesreč,
ampak ob tejle me je pa srh spreletel kot že dolgo ne - res sem bil ZIHER da je mrtev...:(

Na srečo sem se pošteno motil :)

Em, Kubica je odletel v zid pri 270 km/h. Kot je rekel Ripmork - rešil ga je HANS, pa monokok, ki je narejen za to, da prenese ogromno silo. Pa veliko sreče, seveda. Verjetno še najbolj v tem, da je priletel v steno z dvignjenim nosom dirkalnika, ker čisti head on crash bi bil:(
[J.P.Sartre]

BlackHole ::

Srečo je imel, da ni priletel v zid direktno, pod pravim kotom, ampak bolj od strani, tako da ga je odbilo naprej.
LP Marko

WarpedGone ::

>> .. res sem bil ZIHER da je mrtev

Same here. Monokok res da dela 'čudeže' vendar so še vedno pojemki taki, da se ti notranji organi lahko potrgajo iz pantov.
In ko vidiš kako je opletalo z njim in ga odbivalo ko biljard kuglo... 8-O Takoj v tistem momemntu bi mogu it pisat loto, očitno ga je sreča mela zelo rada.

Kolk časa bo še trajalo, predno bojo zaprl kokpit oz. nardil eno konkretno zaščito za glavo?
Zbogom in hvala za vse ribe

Srečo je imel, da ni priletel v zid direktno, pod pravim kotom, ampak bolj od strani, tako da ga je odbilo naprej.

Senna je tudi priletel od strani in te sreče ni imel...
Ok gaj ga je ubilo ali udarec v zid ali obesa zdaj ni point
Mislim da mu že udarec ni prijal kajve dobro, v posnetku Live prenosa iz ESPN komentatorja pravita da z težo čelade in glave pri trku z takšni hitrostjo, glava "poleti" z 15-20G

Ampak je pa zanimivo zakaj je Senna sploh zletel iz steze, kot pravi analiza
Avto je bil prenizek, v ovinku je z zadnjim delom le za delček sekunde nasedel na stezo(iskre iza avta), z tem delčkom sekunde je v ovinku pri skoraj 200mph izgubil stik z podlago (z gumami mislim) zato je avto od zadaj začela odnašat ven, takrat naj bi Senna kot kaže analiza volan potegnil v desno da bi rešil zadek, ampak ko je potegnil volan so sprednje gume prijele, takrat se je katapultiral v desno stran, telemetrija pravi da je stal na bremzi z polno močjo ampak Senna je izgubil stezo oz. podlago z drugimi besedami bil je v zraku. Kar se na posnetku tudi vidi, ko zleti iz steze, Steza - Trava - asfalt ali beton - stena.
Zato se nikjer na posnetkih ne vidi da bi poskušal kako zavreti ali kakorkoli rešiti avto...

In potem nekdo tukaj reče da bi avte naj znižali. Da spet ponovimo GP Imole 1994? Dve smrtni nesreči in kar nekaj hudih nesreč še, (Barichello, zlomljen nos, Berger in začetna nesreča kjer so delci avtomobilov na štartu poškodovali mnogo gledalcev in baje tudi 2 policaja)

Ok morda je umrl zaradi obese ki ga je morda zadela v glavo ampak vseeno, varnost je napredovala v formuli in morda ravno zaradi te varnosti ni več možnih takih prehitevanj ob nešteto drugih dejavnikih seveda...

Ampak je pa zanimivo zakaj je Senna sploh zletel iz steze, kot pravi analiza

Glavni razlog so IIRC ble neogrete gume (po reštartu zarad varnostnega avta), zardi česar je bil tlak v njih prenizek, avto pa posledično kak mm preblizu tlom. Ostalo je sledilo, kot si napisal. Na normalno ogretih gumah bi sfural ovinek.
[J.P.Sartre]

ru7 ::

Meni se je splačalo gledat že samo zaradi konca, kamikaza je naredu šale :D :D :D

Hockey ::

Schumacher je najboljši voznik.

WarpedGone ::

Sodelujoče pozivam naj ne nasedajo flaimbaitom. Škoda teme.
Zbogom in hvala za vse ribe

Prebral sem na wikiju, res je Senno je zadela obesa z potačem in mu predrla vizir na čeladi in ga "pičila" malo nad desnim očesom. Piše tudi da bi Senna morda preživel nesrečo če nebi imel tako dobrih reakcij, torej ko mo je rit odneslo je hitro volan potegnil v desno in se katapultiral v zid, če nebi bi se morda sam odvrtel v steno.
Peljal je nekaj čez 310km/h do zida je pa zavrl na okrog 210km/h.
Torej Kubica je nabasal zid z večjo hitrostjo kot je nekdo rekel tukaj 270km/h.
Kar pa je zanimivo pri Sennini nesreči nikjer ni pokazana zadnja sekunda posnetka iz njegvega avtomobila ko nabaše zid, vsi posnetki se končajo prej.
Še bolj pa napetost poveča da so os med volanom in osjo med potačama mojstri kar sami odrezali in privarili nazaj gor in baje da se v posnetku njegovega zadnjega kroga vidi kako je Senna zavil volan v levo do "lock-a" potači so pa ostali ravno naprej.

trdoreh ::

Grozno, res škoda za tako velikega šampijona in sploh za vsakogar, ki umre na tako banalen način!

Lp, Jan

Še bolj pa napetost poveča da so os med volanom in osjo med potačama mojstri kar sami odrezali in privarili nazaj gor in baje da se v posnetku njegovega zadnjega kroga vidi kako je Senna zavil volan v levo do "lock-a" potači so pa ostali ravno naprej.

Nekaj je blo govora, da so na željo Senne podaljšali os volana, ker bi mu naj bla prekratka. Eni so pol špekulirali, da se je zarad tega odlomla...sam tak, common sense mi pravi, da če so taisti mojstri sposobni zvarit skup recimo podvozje dirkalnika, da se ne polomi med dirko (kjer nanj delujejo bistveno večje sile, ko na volanski drog) pol je verjetno taka teorija rahlo za lase privlečena.
[J.P.Sartre]

BlackHole ::

Piše tudi da bi Senna morda preživel nesrečo če nebi imel tako dobrih reakcij

To pa verjetno res, ker pol ne bi sedel v F1 bolidu.
LP Marko

Tistih nekaj sekund posnetka ki manjka, mi je bilo od nekdaj sumljivih - v primeru da se je res volanski drog prelomil PRED nesrečo bi se namreč nazorno to pokazalo na zadnjih sekundah on-board posnetka.
Se mi zdi da je Frenky sebi in ekipi rešil kožo ko je dal ključne trenutke iz posnetka izbrisat, on že ve zakaj jih je dal - in so bile na to temo že kar težke debate.
Na koncu so vseeno šli pred sodišče...

Nesmiselno bi bilo sicer že tako takrat močno prizadeto ekipo huje kaznovat, toda Williamsove trditve, da je "kamerman kriv" da ni tistega končnega dela posnetka enostavno ne verjamem.
Ekipe imajo že konkretno obdobje celoten čas dirke na voljo on-board kamero lastnih dirkačev in moralo bi biti presneto veliko naključje, da bi ravno takrat kamero ugasnila sama od sebe - tik pred nesrečo.

preiskovalna ekipa, ki je šla analizirat posnetek z steze je prišla do zaključka, da prednji kolesi nikakor nista bili vzporedni, pač pa je ena gledala čisto po svoje - kar bi pojasnilo da je nekaj konkretno narobe šlo z volanskim mehanizmom...a onboard kamera tisih trenutkov nismo videli nikoli.

analiza slik
kjer se dobro vidi na zadnjem frame-u, da je nekaj bilo konkretno z avtom (volanskim mehanizmom) narobe (glede na to da si gumi navzkriž gledata) še pred samim trkom.

Čeprav se tudi meni druga teorija o prenizkem dirkalniku, iskrenju in izgubi podtlaka zdi najbolj verjetna, pa je tole še vedno uganka...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Jaz bi verjel tej teoriji o nasedku avta in izgubi nadzora nad avtom ko je poravnal gume v desno da je ujel zadej in da so v tem trenutku sprednje gume prijele, da ga je zato katapultiralo iz steze. Morda je res potem ko je nasadil travo ob stezi, se na posnetku vidi da je avto malo odskočil, morda je tam poškodoval volanski mehanizem, zdaj ali je za to krivo krajšanje osi ali ne pa verjetno nikoli nebomo vedeli, ker kot po zapiskih na wikiju piše da ima Williams avto spet nazaj.

In niso mu volana daljšali ampak krajšali. Ampak ker so zelo zaostajali v skupnem seštevku oz. je Senna zaostajal za Schumacherjem že celih 20 pik, ker prvih dveh dirk ni končal in ni bilo časa da bi to strokovno lahko izvedli in počakali na celotno krajšo os, so volan odžagali, malenkost skrajšali os in volan nazaj privarili.

Ok ne verjameš da bi se pri tak dobrih varilcih ki zvarijo skupaj osovje in zdrži celo dirko to lahko zgodilo. Jaz pa skorajda ne morem verjeti da sestavljalci vesoljskih plovil lahko naredijo napako pri zvaru in potem gre po gobe celotno plovilo in posadka, ampak se je vseeno dogajalo...

dzinks63 ::

:)) No pa malo nazaj na tekoče dogajanje.
Ta vikend bo dirka v ZDA na ovalu Indianapolisa. prvi petkov trening
Za Mclaren po pričakovanjih, zelo dobro se je odrezal mladi novinec Sebastian Vettel rojen: 03.07.1987 dosedanji testni voznik BMW. Zgleda da po Šumijevem odhodu kar dežujejo nova imena in bo prihodnost prav zanimiva.

In še kakšno je stanje po točkah pred dirko v ZDA:

1 L.Hamilton 48
2 F.Alonso 40
3 F.Massa 33
4 K.Raikkonen 27
5 N.Heidfeld 26
6 G.Fisichella 13
7 R.Kubica 12
8 H.Kovalainen 8
9 A.Wurz 8
10 N.Rosberg 5
11 D.Coulthard 4
12 J.Trulli 4
13 T.Sato 4
14 R.Schumacher 2

SP Moštva

1 McLaren 88
2 Ferrari 60
3 BMW Sauber 38
4 Renault 21
5 Williams 13
6 Toyota 6
7 Super Aguri 4
8 RedBull 4

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Ok ne verjameš da bi se pri tak dobrih varilcih ki zvarijo skupaj osovje in zdrži celo dirko to lahko zgodilo.

Lahko se zgodi, seveda. Sam minimalno verjetno se mi to zdi. Uradna razlaga je po mojem mnenju precej bolj verjetna. 100% itak ne moreš vedet, pa vzameš tisto, kar ti zveni najbolj verjetno, to je to.
[J.P.Sartre]

lufthammer ::

Tole se je dogajalo čez lužo. Nisem mogel verjet, Katarina je šla kar peš v ambulanto. Če ste že videli in sem spregledal, se opravičujem.

Upam da bo na tako širokem dirkališču kakšno prehitevanje tudi na cesti ne le v boksih.

Čas bi že bil da Formula 1 postane spet dirkalni šport vsaj na kakšnem dirkališču katero to dopušča.

Zgodovina sprememb…

Ja kje pa Indianapolis to dopušča?
Ko vodilni pospešijo po ovalu pred prevažalci krompirjev? Ok niso take razlike med motorji, saj ni vse motor, tukaj moraš gledat kateri avto lahko čimprej pospeši iz ovinka z polnim gasom in tu je ponavadi McLaren v ospredju takrat je pa sledeči voznik že malo predaleč nazaj da bi lahko se vtegnil v zavetrje.

Sicer tudi sam upam da bo nekaj prehitevanja izven boxov...
Upam da bo Sato spet raztrgal :D (še ena taka Sato-va dirka in bom že njegov fan)

Sicer sem vprašal že prej ampak nisem dobil odgovora, bom še pa enkrat.
Se da kje videt oz. dobit celotne posnetke dirk iz 70ih 80ih? Ne mislim izsekov najbolj zanimivih dogajanj iz teh let, ampak posnetke dirk, trening, kvalifikacije, kvalifikacije, warm-up, dirka, štart do cilj...

Alexius Heristalski ::

Sicer sem vprašal že prej ampak nisem dobil odgovora, bom še pa enkrat.

O ja, pa si ga. Kar lepo nazaj gledat, kaj je bilo.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

TribesMan ::

Mogoče kot zanimivost... ravno nekje v teh urah naš ultramaratnonski kolesar Jure Robič na dirki RAAM kolesari proti Indianapolisu. Trenutno je prvi med solo tekmovalci in ima priblizno 7 ur naskoka ;)
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Da on je tudi kot formula 1. Ne dovoljuje prehitevanja. Pa še čas ima da si v miru pogleda veliko nagrado in nadaljuje. Zakaj le bi drugače tako hitel. :D

No, da se vrnemo nazaj k temi, Kubica NE vozi!

Lp, Jan

:)) Pravkar poteka kvalifikacijski trening, direkni prenos na HTV2, ...

Na Rai tudi.

Malo OT: Mogoče kdo ve kje in kdaj se bo dalo ogledat 24ur Le Mans, mogoče kar na netu?

Lp

1. Hamilton8-O
2. Alonso
3. Massa;((
4. Raikonen;((
5.Heifeld
6. Kovalainen

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trdoreh ()

CHAOS ::

Go Hamilton, Alonso pa v jok. Ferrari pa razočaranje, saj smo se že navadili.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

Jutri bo še zanimiva dirka...glede na najhitrejše čase Q2, je razlika med McLarnoma in Ferrarijema - zelo majhna. Razlika v kvalifikacijah pa je verjetno na račun bencina Kimi, in pa napake, ki jo je naredil Massa. Drugače je težko pojasnit razliko...

[J.P.Sartre]

Drugače je težko pojasnit razliko...
Sploh ne, Meclarnu gre dobro s temi gumami, to je razlog! Pa veliko aerodinamike so naložili, za tiste par ovinkov.

Glede strategije Raikonena, ne vrjamem nič, Massa pa tudi ni naredil kakšne velike napake, če bi bil hiter bi se to pokazalo že v Q1, Q2...

Lp, Jan

Massa je konkretno skočil prek robnika v drugem hitrem krogu:\ Pa glej Q2 čase, ko vozijo prazni, flat out. Ne pa da nekaj na pamet pišeš.

Sploh ne, Meclarnu gre dobro s temi gumami, to je razlog! Pa veliko aerodinamike so naložili, za tiste par ovinkov.

Po tem sem pa sploh prepričan, da se ti sanja ne, katero razliko sem mel v mislih.
[J.P.Sartre]

Ne pa da nekaj na pamet pišeš.
** ** ***** ***! Povedal sem točno to kar je povedal komentator, na ita. tv, ampak ocitno si ti bolj informiran...

Lp, Jan

w1: behave!

Zgodovina sprememb…

overlord_tm: hvala za link
pravkar sem si ogledal dirko leta 1985 GP Holland, to je dirka ne pa to kar gledamo zdaj :D
Sploh pa te kvalifikacije so tako bedno narejene
nima veze če si bil najhitrejši v prvih dveh runih, glaven je zaden round...BS...
In nisem Alonsov fan da bi jokal zaradi tega, mojega fana nažalost več ni tukaj v tem spektaklu, vsaj na stezi ne :D

mavec ::

Mi lahko nekdo pove, če je res, da se zopet po jezikih vlači, da naj bi Alonso šel naslednje leto baje k Ferrariju.;((
Nisem gledal kvalifikacij....

matjazx ::

Ja sj drugo leto bo McLaren težko izplačeval dve ornk visoki plači, tko da čist možn, da en zapusti moštvo. Po moje je najbl verjetn, da se Alonso vrne v Renault.

sam odkar je šel Alonso ven iz Renaulta je bolj zbluz pri njih... nekdaj zmagoviti rumeno-modri dirkalnik, zdaj pa oranžna mediocre ekipa z Fisichello na čelu.
Bi bilo zanimio videt staro ekipo + Alonso + mladi Piquet, pomoje bi tako dosti prej Renault zlezel nazaj na vrh kot pa s trenutno zasedbo.

Tisto o prestopu Alonsa k rdečim se mi pa mal pretirana zdi
Mi je pa škoda Kimija - nekdaj agresiven mladec se še vedno počasi privaja na novo ekipo...res bi ga rad videl spet zmagati.

Hamilton pa itak raztura, že v gp2 je scat peljal vse, tukaj pa še toliko bolj očitno.:D

Mi lahko nekdo pove, če je res, da se zopet po jezikih vlači, da naj bi Alonso šel naslednje leto baje k Ferrariju.;((

Buče.

Mi je pa škoda Kimija - nekdaj agresiven mladec se še vedno počasi privaja na novo ekipo...res bi ga rad videl spet zmagati.

Bo že prišel k sebi, muči ga pač novi dirkalnik (verjetno ni najbolj prilagojen njegovemu stilu vožnje), nove gume, novo moštvo. Najbolj me čudi nestabilnost Ferrarija na bremzanju - takoj, ko se hoče lotit ovinka bolj agresivno, mu beži zadnji del - nekontrolirano. Ker svoj čas je z McLarnom znal prav rally style noret skoz ovinke (kvalifikacije Hockenheim 2005, vstop na ciljo ravnino), pa ga to ni nič motlo.Pa tud slediti ne more nikomu dosti blizu, ker zadeva zgublja aerodinamični oprijem nenormalno hitro. Pomoje ne zaupa najbolj dirkalniku, pa ni preveč agresiven.

Sej tud Alonso ma svoje probleme, čeprav zaenkrat zgleda, da so mu dirkalnik poštimali - po uvedbi dodatka na sprednje krilo se je kr k sebi spravil (ajd, Kanada je bla bolj švoh, zdaj pa spet dobro kaže).

Hamma jih pa konkretno šola, to pa. Čeprav v drugi polovici sezone IMO ne bo več pred Alonsom - izkušnje delajo svoje.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

mare_ ::

Pa kako so lahko na rtl-u in pop tv-ju reklame hkrati? :D Najprej gredo na rtlu na en kurzen boxenstop, nato pa prešaltam na pop tv in še ravno ujamem, da bodo z nami čez nekaj trenutkov:D

No, da ti nekaj povem. A če kopiraš izjave komentatorjev in jih lepiš sem noter, si pa kaj več?
Mh, vsaj poveš nekaj kar drži! Seveda, so to specifični podatki, ki jih uporabiš zato, da si ustvariš nekakšno mnenje o situaciji in o tej kasneje poročaš oz. predebatiraš...Al ne gre tako?!:\

@Daedalus, samo ti jih pa tudi trosiš ja, še dobro da se maš za nevem kakšnega poznavalca!?
Pozabu sem napisat zakaj tako mislim...Zadnji post, ne morem se strinjat z njim, v niti enem stavku!

Lp

Jst ::

Hamilton je car!

---

Ta tekma je bila pa celo zanimiva!!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

No, ker se nic ne dogaja bom se pokomentiral, zakaj se mi zdi, da govoris neumnosti...

1. Nekdo, ki je 6x zmagal od 7 srecanj in mu gre osmič slabo, se ne gre taktike, ampak zalostno zaostaja.
2. Kako sploh lahko rečeš, da se Raikonen šele privaja, pa kaj si ti not, sej govorimo o profesionalcu, človeku, ki je med najboljšimi vozniki na svetu, zato pa vozi v F1. Kaj pa misliš, da je delal ceu premor, z beciklom se ni vozu!
3. Kakšne izkušnje neki ima Alonso, ko pa je prav na prejšnji dirki zaradi živcem travo kosil, pa Hamilto je kar dobro obranil današnjo Alonsovo motivacijo in to brez blokiranih gum, dober opazek (ki ni moj)!

Lp

p.s. tinkec, vsaj priznam, ko nekoga kopiram, pa ti?!

Hamilton je car!
Zau se morem strinjat, nevrjetno!

Lp

slatko ::

Jest pa mislim da bo Hamilton letos kar ustak pred Alonsom. sploh ko pride na evropski del, kjer proge pozna + izkušnje si bo nabiral kar lahko samo še zboljša njegove preformance, alonso se verjetno ne more več tok zboljšat kot Hamilton. Kapo dol:))

Daj Jan, kaj te muči? Mogoče nezmožnost malo logičnega sklepanja?

@Daedalus, samo ti jih pa tudi trosiš ja, še dobro da se maš za nevem kakšnega poznavalca!?:\

Ene par let že spremljam F1, pa ne tak, da se s pirom v roki pred TV-jem derem (vstavi ime dirkača po želji) je car! Se ubadam tud z bolj tehničnim vidikom športa, kolko to pač informacije, ki se jih da zbrat po internetu, dovolijo.

Pozabu sem napisat zakaj tako mislim...Zadnji post, ne morem se strinjat z njim, v niti enem stavku!

Jaka ti argumentacija:D

Sicer pa - Kimi je postavil najhitrejši čas današnje dirke - tako da Ferrari ni tolk švoh. Štart morajo popravit in tisto "lepo" lastnost, da ni možno blizu slediti dirkalniku pred sabo. Mam občutek, da bi se dirka razpletla rahlo drugače, če bi Kimi obdržal 4 mesto po štartu, al pa celo preskočil Masso. Prehitet ga ni mogel - lih zarad k*rčeve aerodinamike.

Dirka pa drugače zelo kul, se je dogajalo 300 na uro. Hamma je spet dominiral, zdaj ratuje pa že resen kandidat za prvaka...

1. Nekdo, ki je 6x zmagal od 7 srecanj in mu gre osmič slabo, se ne gre taktike, ampak zalostno zaostaja.
2. Kako sploh lahko rečeš, da se Raikonen šele privaja, pa kaj si ti not, sej govorimo o profesionalcu, človeku, ki je med najboljšimi vozniki na svetu, zato pa vozi v F1. Kaj pa misliš, da je delal ceu premor, z beciklom se ni vozu!
3. Kakšne izkušnje neki ima Alonso, ko pa je prav na prejšnji dirki zaradi živcem travo kosil, pa Hamilto je kar dobro obranil današnjo Alonsovo motivacijo in to brez blokiranih gum, dober opazek (ki ni moj)!

Kaj si mislil pri prvi točki - mi ni jasno. Verjetno nikomu ni, še tebi ne.

AD2 - Hmm, 5 let pri enem moštvu, na enem tipu gume, pol menjava moštva, s tem komplet menjava načina dela, popolnoma drug dirkalnik in gume, kar skupaj zahteva konkretno spremembo stila vožnje. Dosti je na to temo povedal recimo Kubica, večkrat. Mu kr verjamem. Ampak za ene to sploh ni big deal, kje pa. Ziher bi ti boljše opravil njegovo delo, a ne?

AD3 - Izkušnje Alonsa? "Par" let dirkanja, 2 kratni svetovni prvak, še v času "nepremagljivega" Čevljarja. Spet, kaj pa to pomeni. Ti bi ziher to boljš opravil, 100%. Sam vprašanje je, kaj se tu trolla igraš, namesto da bi se zdaj polival s šampanjcem v Indiju? Vsak ma kdaj slab dan in verjemi, Hamilton še bo travo kosil in razbijal avte. V Monaku je mel ogromno sreče (po lastnih besedah je šestkrat podrsal po ograji!), pa v Indiju je na treningih nekajkrat pripelal zelo blizu steni. Enkrat bo konkretn bum, pa bomo pol vidli, kak (če sploh) vpliv bo to melo na njegovo dirkanje. Danes so pa itak v McLarnu uporabili moštvene ukaze, zato je pa mel mir pred Alonsom zadnjih par krogov.

Jest pa mislim da bo Hamilton letos kar ustak pred Alonsom. sploh ko pride na evropski del, kjer proge pozna + izkušnje si bo nabiral kar lahko samo še zboljša njegove preformance, alonso se verjetno ne more več tok zboljšat kot Hamilton.

Jaz pa ne bi bil tak 100%. Indy nikol ni bil kaj posebno prijazen do Alonsa...tak da tole danes ni nujno jemat za neko prerokovanje. We'll see.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

:)) Vedelo se je , da je dober. Pa vendar Hamilton preseneča vse po vrsti. Vsi čakajo kdaj bo naredil kakšno večjo napako, napake pa ni od nikoder. Vozi zelo prefinjeno in prekaljeno. Ne pusti se znervirat in celo dirko vozi skoncentrirano in z glavo. Če bo bo tako nadaljeval in bo avto delal brez napak , bo začel postavljati nove rekorde v svetu F1.
««
9 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Na cesti
3664288181 (183649) ABX

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189186445 (149690) WarpedGone
»

Formula 1 2009 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

127290718 (53097) ABX
»

Formula 1 2008 (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

72256532 (35686) PrimozR

Več podobnih tem