» »

Ekonomija

Ekonomija

1
2
»

IgorGrozni ::

Tale tema : Ekonomija, bi bila vredna pozornosti ( moje;) ) če ne bi :

1. Poiskušala stisniti ekonomije v aksiomatski logični sistem, ki ga pa za tako (.... opotekajočo, nenapovedovalno...), nelogično vedo ne moreš uporabiti, vsaj takšnega ne !

2. Če ne bi bil tale plesure/pain že enkrat uporabljen v Avstrijski mikroekonomski šoli ( prelom 19/20 stoletja), ki je nekako funkcioniral pojasnjevalno na nivoju posameznika, ko pa je hotel pojasniti gibanja večjih skupin (agregatov) je odpovedal v natančnosti in predikciji - kot skoraj vsaka druga ek. ˝šola˝.
Torej nič novega P/P ! In nič uporabnega.

3. Če ne bi TH(..ali prevladujoča šola TH na S-T, Thomasova ) zatiskala oči pred dejstvom, da so skoraj vsi veliki dosežki v zgodovini plod SODELOVANJA posameznikov in ne neusmiljenega tekmovanja teh posameznikov.Vseh posameznikov v verigi.

Holy writ modernega tehnološkega napredka in produkcije je že (vsaj) trideset let = TEAM WORK. Sodelovanje posameznikovje ključ do uspeha. Simplifikacija do smešnosti, nepomembnosti je razlaga=vsak proti vsakemu.
Prav tako - izjemni posamezniki so edini gibalci razvoja.

Če je mogoče taka razlaga konstruirana zadovoljivo za svet ˝idej˝,(npr. v akademskem krogu slovenskih reformistov), v realnem svetu, kjer je za res pomemben tehnološki podvig potrebno sodelovanje velikega števila posameznikov( realnega sveta, ki ga očitno le-ti .. in drugi.. ne poznajo), pa takšen razmislek ne funkcionira, ne daje pomembnejših rezultatov.. In če ne deluje... škoda časa.

Transhumanizem, kot je tukaj predstavljen, je malo Kur(t)z..,


LP. IgorGrozni

Thomas ::

Pretepaš slamnatega moža.

TI si mi implantiral "vsak proti vsakemu" maksimo. Potem pa obračunavaš z njo, ne z mano.

Sodelovanje ali nesodelovanje, kooperacija ali defekcija, je oboje možna strategija. Kakor katera, kakor kdaj. Žogo boš podal ali ne odvisno od tega, v katerem timu je tisti pred tabo. Vendar tudi znotraj tima antagonizmi so in je produktivno, da so.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IgorGrozni ::

Nič ˝osebnega˝ti ne implantiram. Ideji. In ne pretepam... ideje. Nekako ne gre.

Godfather stil. Vse je osebno. ..Obrambe, obrambe...

LP. IgorGrozni

Thomas ::

Obračunavaš z idejo, ki ni moja, niti je ne delim. Homo homini lupus.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gzibret ::

Razvoj gre definitivno v smer avtomatizacije dela. Se že kar veselim dne (če ga bom dočakal), ko bom lahko cele dneve poležaval in ne bo treba hodit v službo, ker bo tam namesto mene robot.

In jaz bom vlekel plačo od tega robota.

Ali pa imel zadosti delnic, da bom živel od dividend.

Ali pa sam organiziral delo in kasiral % od robotov.
Vse je za neki dobr!

amerikanec ::

Nism vse prebral, tko da me ne preveč popluvat, če bom kej povedu kar je blo že napisa, samo sm se mogu oglast k sm tole prebral.

Socializm oz.komunizm so skenslal zarad tega, ker so prišli do dognanja, da je zelo dobr socialistični sistem še vseeno slabši od slabega kapitalističnega sistema. To se je zgodilo v Jugoslaviji. Zdi se mi pa nesmislno trdit, da če bi bili na vrhu ljudje, ki si prizadevajo za tehnološki razvoj kej bolj.

Pest ljudi ne more razmisliti o tem, kaj potrebuje celotna država, to lahko dela vsak posameznik. Če bi bila v Sloveniji podjetniška klima na visoki ravni bi lahko vsak opazoval, kaj v Sloveniji manka, kaj bi se dal izboljšat, kje je tržna niša. To lahko delš ti, jaz, vsak ki ga vidiš. Tehnološki razvoj ni samo nekaj znanstvenega, kar se dogaja v laboratorijih za velike denarje. Primer revulocionarnega tehnološkega napredka je transport zabojnikov, ki je drastično revulocioniral ladijski prevoz. Ideja je samo ta, da se stvari pač nabaše v standardizirane zaboje.

Država mora skrbeti samo za to, da če ti tako idejo maš, da jo lahko čimprej čim ugodneje spraviš v resničnost. To je vsa naloga države na področju gospodarstva.
"Zdrava pamet je od vseh reči na svetu porazdeljena najbolj enakomerno:
Vsakdo nemreč meni da je ima zadosti." Rene Descartes

Thomas ::

Tako je. Inovacije in praktično najpomemebnejše inovacije ne prihajajo iz IK CK KPD (Izvršnega Komiteja Centralnega Komiteja Komunistične Partije Domovine). Niti ne prihajajo iz Slovenske Akademije Znanosti in Umetnosti v Ljubljani.

Niti ne iz Ministrstva za Znanost vlade Japonske v Tokiu.

Kdor bi jih rad kanaliziral tja, jih bo prej zatrl.

Svobodno pojetniško okolje in svobodno izumiteljsko okolje je pravo gojišče napredka. Tudi v raznih prostovoljnih spregah z raznimi univerzami in inštituti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kill the bank (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27731411 (26752) Okapi
»

Konec kapitalizma? (zeitgeist addendum napovedal ekonomski propad?) (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Problemi človeštva
1355131903 (105070) T-h-o-r
»

Denar v obtoku

Oddelek: Problemi človeštva
405046 (4205) borchi
»

Davčna merca (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15811225 (8478) Thomas
»

o svetovni ekonomiji - tako vseobsežno - variante, zgodovina, komunistične/kapitalist (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25718860 (15643) M-man

Več podobnih tem