» »

Diskriminacija kot posledica

Diskriminacija kot posledica

1
2
»

OrlyTM ::

Hmm ... bil sem pri nekaj islamskih družinah na obisku (v Sloveniji in v Srbiji) in vse kar sem videl je bila ženska SUŽENJ moškemu. Dokler jo je rabil, da nam je postregla, mu sezula nogavice in mu obula copate, je bila lahko poleg, kasneje se je na namig njegovih obrvi pokorno pospravila v notranjost hiše. TOLIKO O ČAŠČENJU ŽENSK !!!
Plus tega ima moški v islamskih državah popolnoma legitimno pravico prebutat žensko, če je po NJEGOVEM mnenju napravila kaj napak. ... lahko bi nadaljeval, pa nočem !

kozlaš ... kozlam na PREmnoge poste v tej temi ...

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Thomas ::


There was a pretty good story on Afghanistan on PBS last night that showed the plight of the people living there and why so many have fled their country. What I can't understand is why the people who fled still run around screaming in support of the gang of outsiders who took over their government and made their lives so miseragle they had to flee. Faith makes people do strange things.

- Grant



Pipe

A si ti musliman - ane? To (bi) pojani(lo) marsikaj.

Nej poudarim (spet), da so genetske razlike med ljudmi in narodi minimalne.

Nej poudarim (spet), da nisem noben rasist, sem pa kulturalist.

Dejstvo je, da je islamski nauk pogubna zadeva, ki peha v nesrečo predvsem svoje privržence. Bolj kot vse druge religije - z izjemo Hinduizma morda.

Sekularizacija islamskih držav je nujnost. Toda kaj, če je poskus spreobračanja muslimanov kazniv v večini najbolj ogroženih držav! Toda kaj, če imajo v središču krščanstva (Rimu) muslimani največjo mošejo v Evropi, "neverniki" pa ne smejo niti stopiti v bližino Meke.

Pol pa eni tlele plozajo kako strpen da je Islam.

Teden dni po WTC!

Sramota. Tako kot je rekel Orly - za bruhat!



Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

T|mor ::

Ok. Berem zanimive zadeve. Z Islamom se ne strinjam. Svet bi mogoče res bil boljši če ga ne bi bilo. Ampak to še ne pomeni, da je to stvar, ki pač nekako ne sodi v naše poglede, treba iztrebiti. Tako razmišljanje ni nova zadeva...poglejmo si samo Hitlerja. Genocid nad določenim delom sveta...oh tako zelo civilizirano. Ne podpiram terorizma in da menim da bi bilo treba močno sprementiti razmišljanje muslimanov (ekstremistov). Vendar pa mi gre na bruhanje, ko vsak dan poslušam patreiotske vzklike američanov o tem kako so oni "pravi", "edini", in so velika bwana sveta. Prosim vsi tisti, ki ste pač podlegli holivudski propagandi in ste veliki ljubitelji showov aka Ricky Lake, da močno premislite ali so se vam ure špricanja v šoli izplačale. Res je sak tudi jaz rad grem v kolosej in uživam v nekaterih ameriških izumih, priznam. Ampak tisti, ki verjamete da je amerika tisto pravo...vprašajte milijone brezdomcev v ameriki za katere se zda ne zmeni...poglejte njihovo zdravstvo?! Šolstvo!! Ljudje ne si želet amerike v Sloveniji. Mi smo lepa država z malo manj lepimi ljudmi...ampak za zdaj še kar gre...naj bo tako še vnaprej.
Bioenergetika...what?!

Thomas ::

Najprej - Amerika NI idealna.

Potem - jest ne zagovarjam iztrebljenja muslimanov, pač pa sekularizacijo in po možnosti ateizacijo islamskih držav.

Potem pa še - Slovenija brez Amerike - bi bila - kmečka dežela kot v 19. stoletju.

V najboljšem primeru.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Binji ::

Americani res nocejo niti razumeti, da lahko kaj delajo narobe. Sm objavil post na alt.tv.stargate-sg1 newsgroupu. In rezultat? Niti eden ni niti posumil o ravnanju ameriske vlade (all out vojna proti muslimanom,..) ampak sm bil jst tisti, ki ni hvalezen Ameriki, ker me sciti pred hudim, itd. LOL? Sej poglejte pa boste vidli.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

||_^_|| ::

Thomas: Slovenija brez amerike bi bla kmečka dežela v 19. stoletju.
Ok, če se gremo tko pol bi bla Amerika brez Evrope kontinent v kameni dobi.

Ne, nism musliman, sem cca. pol hrvat četrt slovenc pa četrt avstrijec. Vsi moji predniki so bli krščanske vere in jst sm uradno tut. Sicer me boli kurac ampak k glih težiš.

Glede odnosov do žensk. Orly ti maš takšne iskušnje, jst drugačne.
To da je v islamskih državah možu dovoljeno prebutat žensko je še en bedn stereotip. To definitivno ne velja v vseh državah.
K smo pa že glih tle. Zgodbe k pride Janez(krščanske vere) pijan domov napolu ubije ženo & otroke in jih vrže iz bajte pa seveda ne obstajajo. Nažalost jih je več kokr si gdorkoli predstavlja.

Nico ::

Muslimani so v rimu prav toliko strpni kot so katoličani v rimu. Če bi v meki stala cerkev bi bili katoličani prav toliko nestrpni kot so zdaj muslimani, če sploh so seveda. Torej v razvitem svetu ni takih verskih ekscesov kot na vzhodu, zakaj?? Thomas, ne boš mogel ateizirat muslimanov če jim ne boš vzel razlog za slepo predanost veri - to je relativna beda v kateri ti ljudje živijo. Današnja politika amerike pa je daleč od tega da bi se zavzemala za enakomernejšo porazdelitev bogatstva v svetu.
Orly: balkanci imajo drugačen odnos do žensk kot afganistanci.

Aggressor ::

Zanimivo, tudi na Mladininem forumu so me osebki, ki se niso strinjali z mano, instantno označili za Talibana. Naturaliziranega, menda. Ni pomagalo, ko sem jih hotel prepričati, da ne delim idej fundamentalistov. Taliban, pa basta. Besede denimo Gustinčiča in Chomskega, ki ju zadeva prav nič ne preseneča, so označili za laž, po možnosti komunistično. Po teh stvareh vidim, da bo referendum za Nato sila zanimiva zadeva.

Thomas, povsem res je, da bi bilo uničenje teroristov odprava grožnje človekovim pravicam, ampak v majhnem obsegu in za kratek čas. Tako neameriški kot tudi veliko ameriških vojaških analitikov si je zelo na jasnem, da oborožen spopad ni rešitev. Preprosto ni mogoče v Afganistanu brez kopenskega posredovanja teroristov in fundamentalistov izbezati na plano. Kopenska vojska pa bi doživela pekel, kot ga ni izkusila še nikoli. Boriti se v izjemno neprijazni, pusti divjini brez kritja, kjer sovražnik pozna vsako ped ozemlja in celo tvojo taktiko (Talibane so izurili Američani), je nočna mora. V Vietnamu se je pokazalo, koliko lahko tehnologija naredi proti gverili. Zelo malo. Talibani so mnogo bolje opremljeni in izurjeni kot Vietkongovci, predvem pa podobni ali pa še mnogo hujši fanatiki. Pa tudi če bi se vojaški poseg slučajno posrečil, bi bilo potrebno za izkoreninjenje fundamentalizma nešteto let, veliko več, kot pa jih je potrebno denimo za spravo med dvema narodoma. Vojna bi na dolgi rok tako sproducirala le še več terorizma, kajti bi veliko mislumanov bi z vojno dobilo še tisti zadnji zbodljaj, ki bi jih prepričal v sveto vojno proti okupatorju. Da ne omenjam, da vojna ne bi služila odpravi krivic (Talibanskega režima), temveč zadostitvi sle po maščevnju.

Drugič, Thomas, tvoje enačenje Islama in fundamentlizma je demagogija. Me zanima, če si prebral Koran. Očitno ne, kajti Islam v osnovi nikjer ne narekuje svete vojne. Zgodba je podobna, kot pri Katoliški cerkvi, torej problem institucije. Da se je lahko na Bližnjem vzhodu razvil tak fundamentalizem, pa se imamo zahvaliti predispozicijam v obliki kulture in civilizacije. Ne pa veri kot taki. Po tvoji logiki, Thomas, bi bilo treba odstraniti tudi Katoliško cerkev. A pri nas da so miroljubni, praviš? Da, saj tudi v Tadžikistanu in Uzbekistanu Islam prav lepo shaja brez kakršnihkoli pretresov, vsak fundamentalist je takoj izobčen. Ni poanta v veri, temveč kulturi in zgodovini!

Tretjič, Američani nosijo vsaj polovico krivde za to, kar se je zgodilo. Oni so Talibane in Osamo bin Ladena izurili, priskrbeli infrastrukturo, ne le to, CIA je aktivno uporabljala njihovo navezanost na Koran v boju proti Rusom, pri čemer so vedeli, s kakšnimi ljudmi imajo opravka! Hja, fundamentalizem je kar priročen, ko ga potebuješ, kajne, Thomas? Nadalje, podpora Izraelu je popoln nesmisel, ki ga bodo morale ZDA slej ko prej končati, če nočejo še kakšnega napada in pa izgube kompetence tudi v očeh Evrope, prav tako razmere v Egiptu in Savdski Arabiji kažejo, da strah Arabcev pred vdorom ameriške gospodarske moči ni iz trte zvit; obe državi sta že na vrvicah ZDA. Skrajni čas pa je, da nehajo tja uvažati svojo kulturo, ki jo Arabci odkrito zavračajo. Ampak, kot je že bilo povedano, Američani bi v talilni lonec svojih navad vtaknili kar cel svet. Da ne omenjam, da so velika grožnja človekovim pravicam prav ZDA same. Zanima, me, Thomas, če poznaš procedure za zaposlitev v večja ameriška podjetja? Kaj pa sodna nedotakljivost korporacij? Onesnaževanje okolja? Zasmehovanje boja proti rasizmu z neudeležbo na konferenci v Durbanu? Nepodpisovanje konvencij proti uporabi cele vrste orožij? Zagotavljanje šolanja? Sociala? Humanizem pa tak. Bla bla človekove pravice. Kaj imaš pa o tem povedati, Thomas? Aja, saj jaz sem vendar Taliban...

Slovenija brez ZDA kmečka dežela?? Koliko si pa imel zgodovino, Thomas?

Mimogrede, odnos do žensk v Islamu je zelo različen, večinoma pa res na žalost velja, da so izrazito podrejene možu, skratka, da je njihov položaj inferioren in sramoten. Proti temu se je vsekakor treba boriti.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Aggressor

> Zasmehovanje boja proti rasizmu z neudeležbo na konferenci v Durbanu?

ZDA so tam seveda bile.

Kar se pa rasizma tiče pa tole: Izrael, Avstralija in Nova Zelandija se niso smele udeležiti azijske regionalne pripravljalne konference o rasizmu v Durbanu, ker so po mnenju večine azijskih držav preveč belske države, da bi smele.

Večina svetovnega rasizma danes je usmerjenega proti belcem.


> Besede denimo Gustinčiča in Chomskega, ki ju zadeva prav nič ne preseneča, so označili za laž, po možnosti komunistično.

Oba sta stara komunista. Mar ne?


> res na žalost velja, da so izrazito podrejene možu, skratka, da je njihov položaj inferioren in sramoten. Proti temu se je vsekakor treba boriti.


> Skrajni čas pa je, da nehajo tja uvažati svojo kulturo, ki jo Arabci odkrito zavračajo


Kaj zdej - prvo ali drugo?



Nico


> Če bi v meki stala cerkev bi bili katoličani prav toliko nestrpni kot so zdaj muslimani, če sploh so seveda

Katoličan, ki zaide v Meko je linčan na licu mesta, če ga odkrijejo.

> Današnja politika amerike pa je daleč od tega da bi se zavzemala za enakomernejšo porazdelitev bogatstva v svetu

Ta politika se imenuje globalizacija, načela svobodne trgovine ... kakor že hočeš.

Zaradi tega in zaradi ameriške pomoči so se mnoge države izkopale iz absolutne revščine v kateri so bile prej.




Pipe ...


> Slovenija brez amerike bi bla kmečka dežela v 19. stoletju. Ok, če se gremo tko pol bi bla Amerika brez Evrope kontinent v kameni dobi.

Vedno sem trdil tako. Amerika brez evropskih naseljencev bi bila v kameni dobi.

Ampak tudi sama Evropa brez svoje izpostave na ameriškem kontinenti bi bila premajhna, da bi lahko obdržala civilizcijo. Kaj šele razvijala. O tem nas zgodovina 20. stoletja jasno pouči. Bodisi da bi nas v barbarstvo pahnil komunizem - bodisi fašizem/nacizem. Kdo pri zdravi pameti lahko to zanika? Kdo pri zdravi pameti bi sedaj napletal o komunističnem raju, ki ga je preprečila hudobna Amerika?


> Ne, nism musliman, sem cca. pol hrvat četrt slovenc pa četrt avstrijec

Odkod ti potem slavospevi Islamu?

Si tako nerazgledan ali kaj?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

T|mor ::

Thomas. Očitno še zdaj ne razumeš, da tisti ki so proti ZDA, še niso nujno muslimani. Mi enostavno predstavljamo opozicijo ameriškemu patriotizmu. Oziroma proameriškemu usmerjenemu prebivalstvu.

Evropa bi bila brez ZDA v kameni dobi?!
Zato ker naj bi nam pomagal premagati Hitlerja, ker naj bi nam pomagal v boju proti komunizmu!
No prvič...ZDA se je v vojno 2.sv vojne vpletla proti koncu...res je da je pripomogla k zmagi zaveznikov, tega ne zanikam. Ampak ZDA takrat še nikakor niso bile svetovna velesila...vsaj ne takšnih razsežnosti.Do tehnološkega vzpona so jim pomagali ravno nemški in italijanski znanstveniki, ki so po vojni ali med njo migrirali v ZDA. Ali misliš da bi ZDA lahko tekmovala z Sov.zvezo v osvajanju vesolja. Misliš, da bi razvili atomsko bombo? V glavnem, še danes ZDA uvaža na tone poceni intelektualcev, da razvija tehnologijo za njih.

Ampak ne, ker si ti očitno tisti tip človeka, ki ima obešeno ameriško zastavo v sobi, vsak dan ješ v McDonaldu, gledaš Ricky Lake, vsakomur na poti groziš z bombardiranjem, vohuniš za svojimi sosedi, se širokoustiš z tem kako civiliziran in napreden me boš sedaj obtožil da sem musliman...zato ker po definiciji...tisti, ki je proti ZDA je ali musliman bodisi komunist...hja če je tako stališče potem je vsak poskus prepričevanja zaman.

Poudarjam; ZDA je država v kateri črnci živijo v slumih; revni nimajo zdravstvene oskrbe; nimajo urejenih pokojnin; je stopnja kriminala med višjimi na svetu; je država v kateri višek kulture predstavljajo showi v katerih se ljudje pretepajo ali po možnosti vsaj psujejo med sabo; je država v kateri je kapital glavna vrednosta; je hinavsko puritanska.

Ne trdim, da smo mi kot družba boljši od njih. Vendar Thomas...ne razumem tvoje zagretosti pri branjenju ZDA. Nihče med nami ne pravi, da mamo Palestince, Afganistnce, na splošno muslimane raje kot Američane...mi samo vidimo, kako Američani kot vedno doslej reagirajo na probleme...oni niso nikoli krivec...oni se nikoli ne zmotijo...oni lahko pobijajo nedolžne ljudi...oni so demokratični...kdor ni z njimi je proti njih in ga je zato treba odstraniti. Oprosti če mi gre tako razmišljanje z njihove strani na živce. Tako arogantno obnašanje pri meni pač ne vzbuja občutkov simpatije.
Mi kritiziramo ZDA, ker je nihče drug(razen muslimanov, ki jih itak nobeden ne posluša) ne kritizira.
Bioenergetika...what?!

jetam ::

Torej mene na splošno je motilo ravnanje takoimenovane demokratične javnosti, ki brez pomisleka vsakega, ki se pač ne strinja s trenutno politiko ZDA ali ki je na zunaj podoben Afganistancu, Pakistancu ali kar pač že, označi za potencialnega terorista (o tem priča tudi spodnji sestavek antropologinje pakistanskega rodu, ki živi v ZDA). In to se je zgodilo tudi tu. Vse nekako v smislu "If you're not with us, you're against us". Thomas o demokraciji in spoštovanju človeka se moraš še veliko naučiti.


Shabana Mir, the Anthropoplogist from Pakistan - now living in USA wrote:

September 11 was described as the Pearl Harbor of the 21st Century.

Yesterday I could not stop feeling like this whole day was a horrible coming home.

When the headlines in Pakistani newspapers announced (many times) “Indian troops gather at border” I was on the other side of the border, and my parents had seen the 1965 war with India. The 1971 war had taken place in our absence, when my father was studying for a PhD
in London, and I was already two years old. When the Iranian hostage crisis happened, I was on this side of the Iranian border. When the newspapers screamed “Soviets attack Afghanistan”, I was there too.

I was there when Pakistan was targeted repeatedly for terrorist attacks while Pakistan was the conduit for US aid to the Afghan mujahideen against Soviet forces. Bomb blasts at crowded bus stops, unprecedented serial killings of unprecedented violence and brutality, and increasing rates of drug addiction due to drug trafficking from Afghanistan were some of the costs Pakistan bore for helping America fight its war on a distant land. And Afghanistan, in the end, was what brought the dreaded superpower to its knees. Hard to remember, now that bin Laden has made Afghanistan his headquarters.

Now Charles Krauthammer declares in The Washington Post that Afghanistan is the enemy of the US and war must be declared on it. Different Muslim nations, who were once allies, are being mentioned indiscriminately by media commentators as targets of possible revenge.

Jihad at that time was cool. General Zia with his Islamization policies was supported by the US. The Afghans were armed by the US, but they fought the USSR out of their land with the same spirit of jihad - struggle against the forces of evil. To this day, Afghans are plagued with the impact of the war – an appalling rate of disabilities, landmines, poverty, lawlessness and disorder. Did we pay attention to the Afghans when the Soviets were retreating and the Afghans found themselves free but traumatized? Or is it only when the Taliban started implementing their insane policies that we turned our gaze toward Kabul?

So difficult for Americans to imagine how it must be to live from day to day in the shadow of terror. We can’t imagine the lives of Iraqi mothers who, because of US sanctions, watch their infants die before their eyes. We can imagine the lives of American mothers fearful for their children’s safety in New York. We cannot know how it is to grow up in a Palestinian refugee camp, to have family members who have been shot dead in childhood, to know the place that used to be home. We know what it is to look toward the World Trade Center and to no longer find it there. We don’t know how it is to herded together by Serbs, starved and killed in concentration camps. We don’t know how it is to experience aerial bombings, together with collateral damage.

The terror is unprecedented, but Americans have no idea what it is to be “attacked.”

Yet suddenly, yesterday, I felt like I did in a Third World country, full of economic and political instability, surrounded by turmoil. Life was suddenly unpredictable again. Suddenly, my husband’s safety when he goes to work in DC is at risk. Suddenly, my cousin at the university of Maryland is not safe. She wears a headscarf.

Yesterday, a young woman (photographed in The Washington Post) was stopped and frisked by police because she wears a headscarf. The voice of a tearful Palestinian-American twenty-two year old narrated on a radio show how colleagues accused “her people” of committing this heinous crime. Two Muslim men - one of them is a friend-were beaten up in Chicago. Bulletin boards were spotted with messages of hate, racism and bigotry, targeting Muslims, Arabs, Pakistanis.

At the Islamic Community Center in San Francisco, a threatening phone call announced that a message had been left at the doorstep for bin Laden. The bag was full of blood, and the bag was labeled “Pig’s blood.”

At my home campus, Indiana University, yesterday alone six Muslim women were harassed. Two of them were physically threatened. All over North America, Muslim women who veil are being told to keep a low profile. Just like women in Afghanistan.

Muslims in America are doubly attacked. To the fear of terrorism is added the fear of undeserved revenge.

In all of the racist rhetoric against Muslims, Arabs and Islam, I felt like my name was being associated with Osama bin Laden and my soul revolted against that association. I am not bin Laden, I am not a terrorist, I am a Pakistani Muslim Sufi woman, I have spent years doing multifaith and intercultural work.

As we listened to television commentators and surfed the internet for news, the hearts of thousands of American Muslims sank yesterday.

Pearl Harbor was followed by the terrible internment of thousands of Japanese Americans. Will the terrorist attacks on the World Trade Center and the Pentagon be followed by similar acts of discrimination and persecution against American Muslims?

Have Americans learned that their greatest strength is in standing together? Have they learned to differentiate between friends within and enemies without? Have they learned the lesson that the United States has taught us—that we come from all corners of the world, that we are of all different colors and creeds, yet we are all united in our lives and loves in this homeland?

When you breathe a prayer of safety for your child in school, so does the veiled Syrian American mother in Virginia. When you attend university and learn about allegiance, democracy, terrorism and national security, so does the young Pakistani American man at Columbia University. Your sister or brother who works in New York might take a cab driven by a Somali American refugee working hard to send his children to school.

The terrorists—whoever they were, for it is hard to remember that we have no evidence to prove their identity yet—do not differentiate among Americans, Muslims and non-Muslims. A Pakistani civil engineer works on the 42nd floor of the WTC, and spent about two years rebuilding it. He survived the first bombing, and now he has survived this attack. Arshad, a New York Muslim who was planning a trip to Manhattan, barely missed the attack. I could have been at the Pentagon bus stop.

There are difficult times ahead. Our family has to prove its strength under times of crisis. We have made huge mistakes in the past, but we must show that we learned from them.

Hate is what characterizes terrorists. It succeeds when it enters your hearts.

Islam means peace. Islam does not mean world domination, whatever bin Laden and his brothers may think. It does not mean fighting anyone who is not a Muslim. Anti-abortionists who blow up a clinic full of women do not represent all Christians. Israeli soldiers who shot Muhammad Durra, the young Palestinian boy as his father tried to shield him, do not represent all Jews. Osama bin Laden does not represent me.

I shouldn’t have to say that. You should know. That’s what your justice system is based on. I am innocent until I am proven guilty, and it shouldn’t matter if a Pakistani is caught dealing drugs or a Muslim is convicted of terrorism.

I am not Osama bin Laden. I speak Arabic, but not with him. I pray five times a day, but not with him. I fast during Ramadan, but I do not break bread with him. I believe in democracy, peace, conflict resolution, the power of communication, justice, and compassion. When you fail to distinguish between him and me, you belittle American beliefs and you sabotage American unity.

I’m a graduate student, researching minority educational policy, looking forward to having a child in a few years, not a wealthy international terrorist blowing up planes full of men, women and children.

We miss our loved ones, laugh with our friends, take the metro to work, love a sunny day, bleed when you prick us. When schoolchildren speak in stereotypes they have learned at home or on TV, our children are hurt. We are upset when you send us a hurtful email, we are afraid when you make threatening phone calls, we are poor when you will not employ us, we are glad when you say we will stand together and that you understand the difference between peace-loving Americans and terrorists.

We are your local doctors, your children’s schoolteachers, your cab drivers from work, your neighborhood Seven-Eleven owners, your college professors, your colleagues, your fellow students at school and university. We are not Osama bin Laden.

Don’t, ever, lump us together.

||_^_|| ::

Thomas:
Večina svetovnega rasizma danes je usmerjenega proti belcem.
nevem če glih večina, ampak ni važn. Gdo je pa za to kriv? Koran ane?
Mislm da so tle američani (belopolti američani) največ krivi.

Pregledal sem vse moje poste, ampak nisem našel niti enega slavospeva islamu. Jst sam pravim da močno pretiravaš in se oklepaš stereotipov.
btw, a ti maš kakšno vero? Veruješ v kaj? (čist tko prašam)

Cr00k ::

No uglavnem... sploh niso krivi afganistanci... to so bli... FBI-jevci k so treniral ugrabitev letala...

Aggressor ::

Sicer ne vem natanko, zakaj se trudim. Imam morda neko iracionalno misel, da se da Thomasa pripraviti do nepristranskega razmišljanja??

'ZDA so tam seveda bile.'

Da. In predčasno odšle, ker konferenca ni hotela ugoditi njihovi ovčici Izraelu. Glede česa, pa oba veva.

'Kar se pa rasizma tiče pa tole: Izrael, Avstralija in Nova Zelandija se niso smele udeležiti azijske regionalne pripravljalne konference o rasizmu v Durbanu, ker so po mnenju večine azijskih držav preveč belske države, da bi smele.'

Da, ampak to je bilo stališče azijske regije, ne konference. Nikakor pa ne zanikam, da je tudi tu prisoten element rasizma. Ampak, s tem se oddaljujejomo od teme.

'Večina svetovnega rasizma danes je usmerjenega proti belcem'

Kje na svetu pa je omembe vredna belska manjšina, razen v JAR, kjer pa belski kmetje plačujejo svoje pretekle grehe, ne pa rasistične naravnnosti črncev? Če greš kot turist v Indijo in te tam malo postrani gledajo, je to bolj refleks na neznano in drugačno, ki izvira iz nevednosti, ne pa odkriti rasizem. Na že tako politično nemirnih območjih pa je nasilje nad belci posledica političnih konfliktov. Druga stvar je, da so ravno belci danes zaradi višjega gmotnega stanja največ potujejo, tako da je tudi konfliktov, v katere prihajajo, največ.

'Oba sta stara komunista. Mar ne? (Gustinčič, Chomski)'

Glede Gustinčiča bom tiho, ampak, da je pa bil Chomski komunist, tule si me pa od srca nasmejal.

'Kaj zdej - prvo ali drugo?'

Thomas očitno razmišlja takole: ker imajo Arabci nekaj praks, ki so v nasprotju z osnovnimi človekovimi pravicami, jim uvažajmo lasten način življenja. Z vsem, kar sodi zraven. Premisli še enkrat, kaj si napisal.

'Ta politika se imenuje globalizacija, načela svobodne trgovine ... kakor že hočeš.'

Ali drugače imenovano, uvedba preživetja močnejšega in pametnejšega kamorkoli. Za svobodno trgovino seveda to vleja, ne za globalizacijo v celoti. Berite Giddensa in Ulricha Becka.

'Zaradi tega in zaradi ameriške pomoči so se mnoge države izkopale iz absolutne revščine v kateri so bile prej.'

Da lahko sedaj služijo rasti ameriških korporacij in širjenju nebrzdanega marketinga in trgovine po celem svetu. Thomas, kaj res misliš, da je v "pomoči" državam tretjega sveta kaj plemenitega?

'Ampak tudi sama Evropa brez svoje izpostave na ameriškem kontinenti bi bila premajhna, da bi lahko obdržala civilizcijo...'

Mojo opazko, da ji to ne daje pravice izkoriščati celi svet, si pa očitno kar izpustil.

'Odkod ti potem slavospevi Islamu?'

Si prebral Koran, Thomas? Pa Sveto pismo? Se ti morda ob branju obeh knjig kaj dozdeva?
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

undefined ::

Tudi jaz se strinjam z MUCom in Thomasom.

In tudi meni je slabo od vseh tukajšnjih mujahedinov/talibanov/whatever.


Še najbolj smešno se mi zdi, ko nekateri osebki blatijo Ameriko, ko nekatere trgovine umaknejo igre iz polic kot so Red Alert 2 (zaradi WTC incidenta)... čeprav se dobro ve, da je bila ta igra (prav tako kot 99% ostalih iger) narejena v Ameriki.

Seveda je še OGROMNO podobnih cvetk, ki pa se mi jih ne da zdaj omenjati. Recmo le, da se vedete tako kot razvajeni mulci na steroidih - več vam kdo da, bolj ga brcate v jajca.

Aggressor ::

Iceman, večina tako imenovanih "umikov artiklov in pesmi iz razumevanja" je bila storjena na pobudo Američanov, celo oblasti. Toliko v vednost.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

> Da. In predčasno odšle, ker konferenca ni hotela ugoditi njihovi ovčici Izraelu. Glede česa, pa oba veva.

ZDA niso hotele dovoliti, da se sprejme resolucija, ki bi cionizem - gibanje za Izrael - izenačili z rasizmom.

Meni je ta podpora Izraelu všeč. Ker cionizma res ne gre enačiti z rasizmom.

Koncu koncev - Izraelci v svoj židovski narod povsem enakopravno prištevajo tudi Črne Žide - črnce, ki imajo enakopravno državljanstvo v Izraelu.

Izrael naj kar bo, kjer je. Palestincem naj pa dajo čimprej svojo državo.

Čeprav je mnogim Palestincem jasno, da je Izrael boljša opcija.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Malo si bil nedosleden tule, Thomas. Namreč, cionizem z. sionizem, kakorkoli že, je imel svoj poglavitni pomen (kot gibanje za ustanovitev židovske države) do ustanovitve Izraela. Potem cionizem ne pomeni več tega, temveč prvenstveno gibanje za uveljavljanje židovstva, ki ima tudi zelo konkretne posledice in znake na t.i. zasedenih območjih. Kot takega pa bi ga bilo nedvomno treba določiti za diskriminatorno gibanje.

Nadalje, Izraelci aktivno zavirajo ustanavljanje Palestinske države, kako, sem pa tudi tule že večkrat razložil. In pa, noben Palestinec si ne želi do konca življenja živeti v Izraelu. Niti izobraženci. O tem je bilo nedavno več člankov v SP.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

poweroff ::

Nekdo je spraševal za kakšen link o Carnivoru: tukaj. Oglejte si pa še wired news kakšen search...

Drugače pa če komu še ni jasno: Slovencev ni več! Srbov in Hrvatov tudi ne... pa tudi Albanci so gone... kar je fino - smo vsaj rešili vsa medetnična trenja na Balkanu.

So pa samo Američani in mudžahedini/Talibani. S tem da velja logika: kdor ni Američan je mudžahedin.

Ja, ja, ko se tepejo ljudje še gre, ko se pa začno tepsti bogovi (=ideologije), potem pa vojne ni več moč ustaviti...

poweroff ::

BTW: na kozlanje mi gre ko eni tle plozajo kako strpni in demokratični so Američani - pa ni dolgo minilo od takorat ko so morili po Vietnamu in ZRJ...

MUC: kdo je naredil atentat na papeža te zanima? Preberi si kakšno zgodovinsko knjigo - v ozadju so bile tajne službe. Obstajajo pa nekatera mnenja da je bila v ozadju - CIA!

undefined ::

"Drugače pa če komu še ni jasno: Slovencev ni več! Srbov in Hrvatov tudi ne... pa tudi Albanci so gone... kar je fino - smo vsaj rešili vsa medetnična trenja na Balkanu.

So pa samo Američani in mudžahedini/Talibani. S tem da velja logika: kdor ni Američan je mudžahedin.
"

Ja Matthai, in zdaj nas bodo Američani kar napadli, zato ker pač nismo eni izmed njih? Potem se pravi je ogrožena tudi vsa Evropa (Nemčija, Francija, Anglija...), Avstralija, etc.. Res, dobra logika tukaj.

Še se bomo smejal, ane Thomas? :D

OrlyTM ::

Moril po ZRJ ???????????? Dej no nehej no ;((

Kdo je moril po ZRJ ?

IceMan ... včasih je že kar žalostno, ne smešno.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Aggressor ::

Nihče ni rekel, da je Ameriki treba napasti. Lahko samo malce "pritisne", pri trgovini ali podobnem. Rezultati so pa lahko hipni.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

poweroff ::

IceMan - to o Američanih in mudžahedinih povzemam samo iz pisanja Thomasa in njegovih somišljenikov. Čim nekdo reče da ga ameriški problemi ne brigajo, je na tem forumu razglašen za muslimana, mudžahedina in podpornika Talibanov. Zato pravim da ni več drugih narodnosti, samo še američani (oz. njihovi podporniki) in mudžahedini (ki naj bi bili vsi ostali). Kakšno neumno črno-belo gledanje je to je verjetno vsakomur jasno...

Glede morjenja po ZRJ pa tole - bombandiranje civilnih ciljev je zame morjenje. Pa ko so bombandirali tisti konvoj beguncev...
Aja! Tisto je bila pa "collateral damage"... par mrtvih Albancev ali Srbov je itak postranska stvar...

poweroff ::

Upam da zadnjič jasno povem v čem je moj point. Ne sovražim Američanov, Talibanov, ali kogarkoli.
Nasprotujem ameriški politiki - njeni politični eliti.

Ne nasprotujem pa njenim deklarativnim ciljem - ciljem za katere se navidezno zavzemajo (demokraciji, tržnemu gospodarstvu, razvoju, svobodi,...). Nasprotujem njihovim skritim dejanskim ciljem - pravladati nad celim svetom, izkoriščati ostale.

Zato nimam nekih zadržkov ko berem ameriške knjige ali uporabljam njihovo robo. Nimam zadržkov ko podpiram demokracijo. Imam pa zadržke podpirati ameriško politiko ki te cilje in vrednote izrablja za nekaj drugega.

Thomas ::

Hehe, Iceman - najbrž se je res najboljš kr smejat telem modrijanom, ja! :D

Agressor

> Nihče ni rekel, da je Ameriki treba napasti. Lahko samo malce "pritisne", pri trgovini ali podobnem. Rezultati so pa lahko hipni.

Dobr veš, da to ni res. Ekonomski pritisk ne spravi Sadama Huseina z oblasti. Napaka je bila narejena, ker ga v Zalivski vojni niso zajeli ali vsaj ubili.

To, kar predlagaš ti, je zakrit "NAJ NE NAREDIJO NIČ!".

Matthai

> Ne sovražim Američanov, Talibanov, ali kogarkoli. Nasprotujem ameriški politiki - njeni politični eliti.

Bolj kot politiki afganistanskih oblasti? Zgleda že.

> Nasprotujem njihovim skritim dejanskim ciljem - pravladati nad celim svetom, izkoriščati ostale.

"Ameriška zarota", je torej po tvojem najhujša nevarnost za vse?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

'Dobr veš, da to ni res. Ekonomski pritisk ne spravi Sadama Huseina z oblasti. Napaka je bila narejena, ker ga v Zalivski vojni niso zajeli ali vsaj ubili.'

Aha, Irak je razvita industrijska država, torej. Namreč, te sem mislil kot potencialne tarče gospodarskega pritiska, saj smo menda govorili v kontekstu mednarodne politike, kjer je Slovenija, ki jo je Iceman podal kot primer. Očitno bereš površno. Nadalje, Huseina so na oblasti pustili zaradi mednarodnega prava. Razširjeno pa je tudi mnenje, da ga niso odstranili ravno zaradi ohranjevanja zunanjega sovražnika in možnosti preizkušanja svoje oborožitve in pripravljenosti na daljši rok. Ampak to je špekulacija.

'Bolj kot politiki afganistanskih oblasti? Zgleda že.'

Izgleda morda tebi, meni pa vsekakor ne.

'"Ameriška zarota", je torej po tvojem najhujša nevarnost za vse?'

Morda zato, ker je to logična posledica zbiranja moči na majhnem področju, Thomas? Morda zato, ker nas zgodovina o tem pouči? Mah...
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

> Aha, Irak je razvita industrijska država, torej. Namreč, te sem mislil kot potencialne tarče gospodarskega pritiska

To, da ima Irak kaj drugega kot nafto, je oslarija mislit Aggressor. Nobena "razvita industrijska država" ni, proti kateri bi pomagale ali ne bi pomagale sankcije. Eliti iraških in/ali talibanskih oblastnikov ni mar za drugega kot zase. Zato je napaka, pustiti jih zunaj zapora (ali groba, če bi bila aretacija preveč tvegana). Tastari Bush je naredil napako, ker ni uničil iraškega režima. Učinek desetletnih sankcij pa je bil sila klavrn. Ti pa jih kot učinkovito metodo predlagaš še naprej.

Zakaj mislim, da daješ kontraproduktivne predloge? Ker jih.

> Morda zato, ker je to logična posledica zbiranja moči na majhnem področju, Thomas? Morda zato, ker nas zgodovina o tem pouči? Mah...

Skratka - ne veš. Samo deliš (s talibani?) nekakšno tesnobo pred močjo Zahoda, in misliš da bi jo bilo potrebno omejiti.

p.s.

Sicer sem pa prejšnji post namenil Matthaiu - in ne tebi.

Pa nič hudega.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Thomas, te zadnje čase tarejo kakšne težave?

Seveda si prejšnji post deloma namenil tudi meni, od kje sicer moj nick tamle notri??

Tisto z Irakom pa je z moje strani ironično mišljeno, Thomas. Daj, preberi še enkrat moj pa Icemanov post, pa boš razumel, kaj je kontekst.

Imam nekaj znanja s področja psihologije, zgodovina pa jasno kaže, v kaj se izrodi volja po moči. Kot je nejevoljno rekel Virilio, Nietzsche se vrača.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Medved ::

američani so muslimani definitivno če ne so pa židje zato je vse to sranje buš trguje z ladnom itd:D
Medved že spet tuki in me natrguje odozad

Thomas ::

Lej Aggressor,

Ti si odgovarjal na vprašanje, ki sem ga jasno zastavil Matthaiu. Če misli, da je "ameriška zarota" najnevarnejša.

Reku sem tud, da nič hudega, če si odgovoril pa ti.

Moja napaka je bila, ker sem napisal "post" namesto "to vprašanje".

Se ekskuzam 100X!

> Tisto z Irakom pa je z moje strani ironično mišljeno, Thomas

Seveda, kaj sem pa jest mislu! Da boš ti dal kakšen resen predlog proti "sovražnikom amerikanskega imperializma"?!

Se ekskuzam še 100X, da sem te doslej sploh toliko resno jemal - kot sem te.

Morda Medved zasluži več pozornosti.

Medo - koga te matra?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Hm, a se mi samo zdi al v tej temi izginjajo posti?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

OrlyTM ::

? kaj kva ?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Thomas ::

Kaj pogrešaš TESKAn?

Jest nisem vrgu ven nič - če to namiguješ. Pa ne bi blo pretirane škode, tudi če bi.

Problem je po mojem v tem, ker je odprtih več sorodnih tem.

Počas bom začel sorodne teme zaklepat. In prenašat prispevke tja, kamor pašejo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Thomas, pogrešam TVOJ odgovor, v katerem rečeš nevemkomuže, naj si pogleda tvoj nov podpis, in pa moj odgovor, kjer sem napisal, da se je tega verjetno držal hitler...zraven je pa šel še tvoj odgovor na ta moj post in pa moj odgovor na tvoj odgovor. In nekdo je to brisal. Ne trdim, da si jih ti - nekdo jih pa je in lepo bi bilo, če bi ta nekdo povedal, zakaj jih je brisal - nazadnje je šlo tudi par tvojih postov in ne samo moji, Thomas...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Briga me za TISTE poste.

Kjer me nek bedak (oprosti - ne morem reči drugače) primerja s Hitlerjem zaradi mojega podpisa, ki sem ga kot je zmeraj razvidno, pobral od Henrija Fabra.

In kjer se potem "moram" še braniti.

LOL!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

Ne ne, Thomas, narobe si razumel. Šlo je takole:

A: 'Nihče ni rekel, da je Ameriki treba napasti. Lahko samo malce "pritisne", pri trgovini ali podobnem. Rezultati so pa lahko hipni.'

T: 'Dobr veš, da to ni res. Ekonomski pritisk ne spravi Sadama Huseina z oblasti. Napaka je bila narejena, ker ga v Zalivski vojni niso zajeli ali vsaj ubili.'

A: 'Aha, Irak je razvita industrijska država, torej. Namreč, te sem mislil kot potencialne tarče gospodarskega pritiska...'

T: 'To, da ima Irak kaj drugega kot nafto, je oslarija mislit Aggressor. Nobena "razvita industrijska država" ni, proti kateri bi pomagale ali ne bi pomagale sankcije.'


Je sedaj jasno?

Tvoje opazke glede pripavnosti brisanja postov so pa sploh cvetke.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

TESKAn ::

Aha, z hitlerjem sem te torej primerjal...zaradi tvojega podpisa. No pa ga poglejmo:

Seek those who find your road agreeable, your personality and mind stimulating, your philosophy acceptable, and your experience helpful. Let those who do not, seek their own kind


Hm, zanimivo.
Seek those who find your road agreeable
Hm, tudi hitler je iskal tiste, ki se jim je zdela njegova pot (s holokavstom do lebensrauma) sprejemljiva.
your personality and mind stimulating
Kolikor vem, je bil hitler za svoje ovce zlo hipnotična osebnost...
your philosophy acceptable
Tega, da so sprejeli njegovo filozofijo, najbrž ni treba povdarjat.
and your experience helpful. Let those who do not, seek their own kind
No, tega mu pa najbrž ne morem pripisat.

Za konec: s hitlerjem direktno te nisem nikoli primerjal. Čeprav imaš, kot on, nekak odpor do vseh drugače mislečih in po moje je moja sreča, da živimo v času, ko se drugače mislečih ne kremira več...

In upam, da res nisi bil ti tisti, ki je tiste poste vn pometal...ker da se 'braniš' tako, da preprosto pobrišeš poste, ki ti niso všeč...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Aggressor



M:Ne sovražim Američanov, Talibanov, ali kogarkoli. Nasprotujem ameriški politiki - njeni politični eliti.

T:Bolj kot politiki afganistanskih oblasti? Zgleda že.

M:Nasprotujem njihovim skritim dejanskim ciljem - pravladati nad celim svetom, izkoriščati ostale.

T:Ameriška zarota", je torej po tvojem najhujša nevarnost za vse?

A citira T-a:"Ameriška zarota", je torej po tvojem najhujša nevarnost za vse?'

A:Morda zato, ker je to logična posledica zbiranja moči na majhnem področju, Thomas? Morda zato, ker nas zgodovina o tem pouči? Mah...

T:Skratka - ne veš. Samo deliš (s talibani?) nekakšno tesnobo pred močjo Zahoda, in misliš da bi jo bilo potrebno omejiti.

p.s.

Sicer sem pa prejšnji post namenil Matthaiu - in ne tebi.

Pa nič hudega.



Zdej pa reč še enkrat, da jest nepazljivo berem!

> Tvoje opazke glede pripavnosti brisanja postov so pa sploh cvetke.

Kaj te je tako vznemirilo pri tem Aggressor? Da ti zbrišem kakšen umotvor? Ne bom, dokler znantno ne nadkriliš Medveda in Burekarja na njunem področju ekspertize.




TESKAn

A samo prvi konec mojega podpisa te spominja na Hitlerja? Ko si še enkrat prebral? Preber spet!





Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Aggressor ::

???

Thomas, se delaš ti malo norca iz mene, kaj? Govoriš popolnoma o nečem drugem. No, kot sem rekel, pri družboslovnih temah sva opravila. Se vidimo v PROTOKOLU, svoje dni. Topicu, da ne bo pomote.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Thomas ::

Ne razumem smisla tvoje zadnje izjave Aggressor - boš oprostu.

Kdo jo?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svoboda izražanja vs. islam (film Fitna ipd.) (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
96172081 (38610) Double_J
»

Izrael mora uničiti Islam, drugače bo Islam uničil Izrael (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Problemi človeštva
140462284 (37112) poweroff
»

Šaron na smrtni postelji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
936583 (5055) Dr Evil
»

35 razlogov v premislek...

Oddelek: Loža
171590 (1259) Balandeque
»

World Trade Center (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21516134 (5707) burekar

Več podobnih tem