» »

Diskriminacija kot posledica

Diskriminacija kot posledica

«
1
2

jetam ::

Prvi dan napada je bilo zaradi terorističnega napada samo v New Yorku ubitih več Arabskih Američanov predvsem pakistanskega rodu. Drugje po ZDA so številke rasističnih zločinov proti pripadnikom arabskih narodnosti skokovito narasle. To je bilo očitno tudi tisti trenutek (in moram reči da je bilo to takoj) ko so začeli na vseh TV postajah poudarjati da niso vsi arabci oz. muslimani avtomatično teroristi. Med drugim so to tudi besede Busha Jr.
Včeraj smo lahko gledali kako so z letališča JFK pripadniki varnostnih sil odpeljali večje število "osumljencev", ki so jih kasneje izpustili in se jim opravičili. Opravičilo pa je bilo, da je to "pač" zaradi splošne psihoze in strahu.
In vse to v najbolj demokratični državi na svetu. Stigmatizacija, diskriminacija, ksenofobija, psihoza če hočete. Vse to bo posledica to je dejstvo. Kar se mene tiče: FCUK tako državo. Demokracija samo takrat ko jim paše. ko jim pač ne se požvižgajo na vse pravice vključno s tistimi najbolj popularnimi - človekovimi...

Še bolj žalostne so trenutne razmere na Bližnjem vzhodu, kjer Izraelci načrtno začenjajo z rušenjem palestinskih območij, seveda pod pretvezo iskanja teroristov (kako je lahko 6 letna deklica terorist mi ni jasno; verjetno je imela predispozicije za kaj takega).

Torej če ste mislili, da ste do sedaj videli "state-sponsored terorism" počakajte na povračilne ukrepe ZDA. Kot je nekdo v WTC threadu napisal: "license to kill". In to vse in vsakogar, ki že od daleč spominja na arabca.

Ali bomo imeli za vse te žrtve (tako ameriškega maščevanja na domačih tleh, kot tudi izraelskega iskanja "teroristov") kakšno minuto molka tu na Slo-Techu in še kje drugje... Hmmm verjetno ne... Sami so si krivi kaj pa bombardirajo nedolžne civilne cilje (kolikokrat so palestinci to trdili za Izrael, ali pa iračani za ZDA) a ne...

V brk licemernikom, ki so tako histerično kritizirali vsakega, ki si je drznil reči kakšno besedo čez včerajšnje tri minute molka...

Uporabnik ::

itak da. zdej bojo američani počel tist k so prej srbi. sicer so bodo "najbrž" izogibali civilnim žrtvam, sam če se spomnemo na vietnam pol že vemo kam ps taco moli.

jetam ::

Še eno vprašanje iz Verskega fundamentalizma:
Kakšna je razlika med "Allah uekber!" arabca in "For god and country!" američana?

jetam ::

No da vidimo....

frudi ::

In vse to v najbolj demokratični državi na svetu. Stigmatizacija, diskriminacija, ksenofobija, psihoza če hočete. Vse to bo posledica to je dejstvo. Kar se mene tiče: FUCK tako državo.

in ti dejansko verjameš, da bi pri nas bilo kakorkoli drugače?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

MUC ::

jetam = mudžahedin zahojen

jetam ::

frudi: Slovenija se ni nikoli proklamirala kot najbolj demokratična država na svetu. Še več od tam smo svetlobna leta daleč.

Sploh če pogledaš kaj pišejo razni MUCki ipd.:D

luni ::

MUC drzi se normalnega pogovora, drugace bos svoje "mnenje" bil prisiljen izrazat nekje drugje.
Artificial Intelligentia

Elton ::

Teroristi niso verski fanatiki ampak, neke druge vrste fanatiki, ki so izrabili vero, kot masko za zločinska dejanja!

frudi ::

jetam: ne, ampak naši forumi so polni postov o neumnih američanih in podobnih. v bistvu smo pa krivi enakega arogantnega in samovšečnega obnašanja, katerega obtožujemo američane. seveda ne v svetovni politiki, kjer smo neopazni, ampak zato toliko bolj v našem lastnem malem kotičku sveta.
v bistvu so američani za moje pojme ob teh dogodkih pokazali več pozitivnih lastnosti kot pa slovenci... deal with that...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

jetam ::

Pa lahko pravičnost enkrat velja bolj kot drugič? Ali pa človekove pravice? Zakaj če jih vseskozi poudarjaš kot vrhovni izkaz človečnosti in demokratičnosti, že naslednji trenutek pa jih poteptaš ker je pač "psihoza" taka pa taka. Ker strah in jeza vladata med ljudmi imajo le-ti pravico zavoljo maščevanja pobiti par ljudi določenega verskega, rasnega, karkoli drugače prepričanja?. Jaz pa naj bom tiho in se pač sprijaznim da tako pač je in bo še pač nekaj časa... Vse zahodne države, tudi mi, smo bili zgroženi, ZDA pa imajo sedaj ekskluzivno pravico do osebne vendette, ker so pač neposredno udeleženi. Ostal zahodni svet naj bo pa sedaj zaradi sporazumov lepo tiho in naj se samo strinja. Še nekaj me muči: če je bil napaden cel zahodni svet, zakaj niso tudi drugje, recimo pri nas, iz maščevanja in rasnih predsodkov ubijali svojih muslimanskih sodržavljanov?
In ali ni ravno največji odraz demokracije in človečnosti sposobnost priznati da nisi nezmotljiv?

Monster ::

itak bojo tale napad porabili predvsem za politične namene al pa za kake stare zamere in pol bo še mogoče reskot je napovedal nostrdamus, po treh mesecih #.svetovna vojna... We will wait and see
Ka zaboga...

T|mor ::

Problem Amerike je ta, da je imperialist. Priznani imperialist. Kako pa naj se imperialist vede če ga brcnejo v jajca...jasno...maščevanje. To se mi ne zdi nenormalno. Vsi (razen Američanov samih) vemo, kako je s slavnimi izreki o Ameriki kot SVOBODNI državi...STEBRU demokracije. Skratka so hipokratska družba...in to je tudi moj največji očitek. Ki me pošteno rakuri.
To da se bodo maščevali je samo po sebi umevno. Imajo pravico...so namreč najmočnejša država na svetu...kdo jim bo preprečil? Britanci? So prezaposleni s tem da lezejo Američanom v ...Francozi? Ne morejo. Nemci...jih utišajo. Kitajci...mogoče čez par let. Rusi...imajo s sabo preveč težav, hvala bogu.
Naša civilizacija še ni dovolj razvita da bi bila sposobna odpuščati in posegati po drugih rešitvah kot orožju...verjetno nikoli ne bo.
Rad bi samo poudaril, da še noben imperij v svetu ni obstal...in na svetu je bilo že veliko imperijev, nekateri še močnejši od ZDA v današnjem času...tudi ZDA bo mogla nekoč prepustiti žezlo...vprašanje je samo kdaj in za kakšno ceno.
P.S. Pa da ne bo kdo mslil da podpiram terorizem. Terorizem obsojam vendar hočem poudariti, da je politika ZDA do ostalega sveta povsem napačna in nedorasla ideji demokracije. Ideja demokracije pa je plemenita. Ampak saj veste katera ideja je najbolj idealna...socializem - vsi vemo kako se je končala ta zgodba. Samo da se ne bo še demokracija končala na tak način.

TheJack ::

V zadnji SP sem prebral stavek, bi po mojem mnenju zadene bistvo o ameriškem odnosu do sveta:

Ves svet, vključno z Evropo misli, da je Amerika imperij, ki se imperialno obnaša. Američanom, pravi Američan Jedediah Purdy, pa se zdi, da so vse njihove vrednote (in interesi) univerzalne in da se torej svet , če jih sprejema, pač normalizira. V talilni lonec svojih vrednot in interesov bi vtaknili kar ves planet.

Kdor razume te stavke, razume vse probleme, ki so izhajali, izhajajo in bodo izhajali iz ZDA.

MUC ::

Vsi tolk čez ameriko, drugač pa zelo radi vživate vse produkte, ki jih Amreika simbolizira : bogastvo, razvoj, svobodo ipd. Če vam to ni všeč, pejte v Afganistan, kjer vam bodo vzel vse, prepovedal interet, bičal ženo če ne bo nosila tančice v javnosti, ipd .. IT IS A FREE COUNTRY .. pejte v Afganistan se borit proti Ameriki!

Kr mal sem se nasmejal ob raznih postih, da so ZDA imperialist (ne nekej pisat če ne poznaš pomena besede!), pa da so nečloveški, ker se spravljajo nad muslimane. Samo nekaj bi vas vprašal: ali ste se postavili v njihoovo kožo, ko družina v eni uri izgubi enega ali oba starša in otroci naj bodo zdej "demokratični" in naj bi že čez dva dni oprostili storilcem, ko je že zdej jasno, da za tem stoji večina muslimanov, le da se jih je le nekaj upalo to narest. Večina muslimanov je proti ZDA, ker jih hujskajo, samo verjamem, da jih je tudi večina proti temu načinu, ki so ga skrajneži uporabili za nasprotovanje.

Zelo me čudi, da nisem že nekaj časa videl posta, ki bi obsojal to gnusno dejanje, vsi samo pišete proti Ameriki, češ kaj si dovilijo, ko bodo branili svojo državo in državljane.. sramota! .. Najboljša obramba je napad in to kar se bo zgodilo SE MORA zgoditi, če ne želimo tudi mi v Evropi živeti v strahu pred terorzmom, če bo le kdo kdaj storil komu nekaj, kar mu ni pogodu.

Terorizem je treba iztrebit, ker uničuje človeštvo bolj kot katera koli vojna in sedaj je zadnji trenutek, da se to stori. Res je, da bodo padle spet nedolžne žrtve, toda padle so tudi v Ameriki. Če ne bomo tudi v Evripo podprli ZDA se bo tudi pr nas mogoče kdaj zgodil kakšen terorostičen napad in takrat boste vsi vi, govorili povsem drugače. Nujno si je izbiti iz glave našo tako priljubljeno misel, da se to pa nam ne more zgoditi!

||_^_|| ::

Po zadnjih novicah bo ameriškim agentom dovoljeno načrtovanje in izvajanje umorov zunaj področja ZDA. zdej pa res več nevem gdo je večji norc&terorist, afganistanci al američani?

TheJack ::

MUC: Različni ljudje, različni okusi. Tebi ZDA simbolizirajo razvoj in svobodo, meni pa imperializem (ja, poznam pomen besede. Lahko ti pa tud napišem definicijo iz SSKJ, če češ), neokolonializem, kapitalizem, smrtno kazen, velike razlike med revnimi in bogatimi, vmešavanje v tuje zadeve...itd.

Še nekaj: Američani in pa ljudje kot si ti, bi radi naredili iz svoje tragedije svetovni problem. VSI bi jim morali zagotoviti brezpogojno podporo, VSI bi morali začeti križarsko vojno proti terorizmu (s tem da se državnega terorizma, ki ga že od pamtiveka prakticirajo ZDA, sploh ne omnenja). Jok brate, odpade. To NI moj problem, to NI moja tragedija, terorizem meni NE grozi. Moja vlada namreč (zaenkrat) še ne pošilja letal nad nedolžne ljudi.

TheJack ::

A, še nekaj: V nasprotju s tistim, kar se zadnje čase govori, Američani NISO izumili svobode in človekovih pravic. So jih pa patentirali, na žalost. Ker če te fante poslušaš na raznih forumih in televizijah, ti na vsak način hočejo povedati, da je edino njihova svoboda prava (freedom copyright (c) USA), vse ostale so napačne in njihovi inferiorne. Enako velja za človekove pravice (human rights (c) USA). Šestim milijonom ljudi v zaporih, navkljub.

MUC ::

Terorizem ne sme vladati svetu, upam da se tu strinjava. Povem pa ti tudi, da si preberi svoje stavke .. terorizem je poblem ZDA in jim ne mislimo pomagati, ker niso napadli nas. Če se tako obnašaš tudi v privatnem življenju mislim da nimaš nobenega prijatelja, ker prijatelji si pomagajo v stiski, še posebej če je problem globalen in terorizem je globalen problem, ker se pojavlja v ZDA, Rusiji, Japonski, Španiji, Angliji, Irski, Italiji (poskus atentata na papeža), .. lahko ti naštevam še in še .. in ti praviš, da nismo ogroeni od terorizma.

Čas je, da se vsi zbudite in doprete oči in začnete ramišljati malo bolj realno in predvsem malo manj sebično.

Še tole za vse sodelujoče v temi: Vsi, ki nasprotujete ZDA, da obračuna s tetoristi me zanima dvoje:
1.) Ali terorizem podpirate
2.) Če ga ne, kakšni so vaši predlogi za rešitev problema. ( Ne pisat bla bla diplomatski ipd, povejte nekaj konkretno in ne mlatit prazne slamne!)

TheJack ::

Na hitro, pogovor s tabo je namreč podoben gledanju CNN-a (oz. poslušanju našega vrlega zunanjega ministra):

1. Amerika ni moj prijatelj.
2. Terorizem je direktna posledica njihove nore zunanje politike.
3. Gledano globalno je terorizem simptom bolne družbe, znak, da je z družbo nekaj narobe.
4. Obračunati s teroristi? Tisti, ki so zapeljali avione v stolpnice, so že mrtvi. Morda misliš obračun z ženskami in otroci (le s temi se bo namreč vršil obračun, če misli ''hrabra'' vojska ZDA spet uporabiti stare metode. Iz aviona se terorista namreč težko prepozna...)
5. Ja, pravim, da nismo ogroženi od terorizma. To navsezadnje praviš tudi ti. Med ''ogroženimi'' državami, ki si jih naštel, namreč ni Slovenije....
6. Ne, ne podpiram terorizma. Ne podpiram pa niti ameriške politike. Podpiram pa boj za svobodo.
7. Rešitev problema? Kakšnega problema? Jaz nimam nobenih problemov. Jih bom pa izgleda kmalu imel, ko pridejo vrli fantje s CIE k našim IP-jem in od njih zahtevajo namestitev Carnivora na njihove strežnike (kot se je zgodilo v ZDA). Boš takrat tudi tako ogorčen?

TheJack ::

BTW: Poskus atantata na papeža se je zgodil nekje na začetku osemdestih. Še dobro, da nisi omenil tudi turških vpadov...:\

MUC ::

A te smem vprašat:
1.) A si ti musliman
2.) Nisi mi še povedal, koliko prijateljev imaš?

PS: Atentat na papeža je skušaj speljati msliman :) .. naključje ane? Povej, kaj je gnilega v Vatikanski družbi, da so si dovolili to?

TheJack ::

1. Ne, ateist (čudno, ne? Ker se ne strinjam z ZDA, bi mogel biti po definiciji musliman, kajti le muslimani se ne strinjajo z ZDA...Čudno, prečudno. Ampak ti si gotovo baptist, ne?)
2. 1345.8 (Tonetu je vlak čez noge zapelu...)

MUC ::

Mogoče bi Tone celo obdržal noge, če ne bi ti poleg nega rekel, da je to njegov problem ane .. jao .. in ti se maš za nekej več vrednega in bolj plemenitega od ne vem koga vse

Pa še prosim, da se konstruktivno pogovarjašš in odgovarjaš na vprašanja:

1. Kaj je gnilega v Vatikanu, da so si zaslužili teroristični napad
2.) Kaj naj storijo ZDA, da zaščitijo nadaljne napade po tvojem mnenju?

TheJack ::

Dokaj znano je tudi, da so za poskusom atentata na papeža stale tajne službe, NIKAKOR pa ne muslimanski fundamentalizem.

Nemelk ::

ma, vazn da americani vsaj za 50% pocistjo muslimane in ostalo zdraho te sorte s tega sveta!>:D
Nemelk ™

TheJack ::

Pa dobro je. človek, kaj bi ti rad povedal? Da če ne maram ZDA in če se ne počutim osebno prizadetega, da sem zato slab človek???? Ni mi treba prenašati takega sranja, še posebej ne od človeka, ki me sploh ne pozna.

1. Kaj je gnilega v Vatikanu? Ti to resno? Ti kakšno knjigo predlagam? Ampak vsa ta ''gniloba'' ni imela z atentatom popolnoma nič. Za njim so stale tajne službe, za njimi pa politični interesi. Sploh pa to nima s terorizmom nobene veze. Atentat je atentat, ne pa terorizem. Ne posplošuj.

2. Odgovor je preprostejši, kot si misliš. Naj prenehajo uvažati kapitalizem in ''american way of life'' tja, kjer ga nočejo. Naj prenehajo ekonomsko izkoriščati in uničevati dežele tretjega sveta. Naj nehajo brezpogojno podpirati Izrael. Naj umaknejo svojo vojsko od tam, kjer nima kaj iskati (torej iz ne-ameriškega ozemlja). Drugič naj dvakrat premislijo, preden začnejo uriti mudžahedine (brez dvoma veš, so Osamo Bin Ladna in Talibane izurili Američani, ne?)

TheJack ::

One more thing... Zakaj mi polagaš besede v usta? Kje sem napisal, da sem jaz stal ob Tonetu in mu rekel, da je to njegov problem? Res, pravi razpravljalec si mi ti: Najprej si nekaj izmisliš, potem pa s sabo debatiraš. Nadvse patetično.

MUC ::

Ker očitno podpiraš terorizem in povrhu vsega ne veš niti to, da atentat je oblika terorizma (zelo smešno glede na tvojo vsesplošno razgledanost in poznavanje zgodovinskih dejstev) je najbolje, da zaključiva to debato.

||_^_|| ::

kaj je "Carnivor"?
Dej kej več povej o tem ameriškem urjenju muđahedinov itd.
Nevem glih velik o tem.

TheJack ::

Jap sine, podpiram terorizem. Očitno. Debatiraj sam s sabo naprej. Še prej pa mi dokaži (veš, kak pomeni dokaz, ne?), kako je atentat oblika terorizma.... Ampak, a ja saj res, ti boš raje nehal, dokler (po tvoje - motiš se) še izpadeš pameten. Upam, da ti je lulek zrasel.

Carnivore je program, ki ga je razvil FBI. Namesti se na strežnik, nakar lahko pregleduje njega vsebino, predvsem pošto. Pred kratkim je kongres sprejel zakon, po katerem FBI za namestitev Carnivora na strežnik ne rabi več naloga.
Poleg tega je pred sprejemom zakon, po katerem bodo zakonsko (!) prepovedani vsi kodirni programi, ki jih ameriška vlada ne bi znala razbiti. Kar po domače pomeni, da ne samo, da ti bo lahko FBI pregledal vsebino računalnika, ampak bo celo ilegalno, da bi jo pred njimi skril. Vse seveda v imenu obrambe pred ''terorizmom''.
Gotovo bo še kdo o tem povedal kaj več.

CIA je med sovjetsko zasedbo Afganistana oboroževala, urila in drugače podpirala ''borce proti sovjetski okupaciji'', danes bolj znane pod imenom Talibani. Med njimi je bil seveda tudi osebek pod imenom Osama Bin Laden. Takrat jih zgleda njihova fanatičnost ni motila.


||_^_|| ::

thx!

hm..a pol če bom jst neki šifreranga z xxxx klučom poslau enmu frendu me bojo zaprl oz. mi nabil kazn? a je to sploh legalno??

TheJack ::

Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost.... Jaz še vedno upam, da obstajajo (tudi v ZDA) razsodni ljudje, ki bodo nparavili konec tem posegom v zasebnost.
Za vse ostale pa tale stavek:

Tisti, ki si pustijo omejevati svoje pravice v imenu varnosti, si ne zaslužijo ne enega ne drugega!

TheJack ::

aja. še ostale naprošam za podatke ali linke o Carnivoru in ostalih posegih v zasebnost.

Thomas ::

Strinjam se z MUCom !

Slabo mi je od vseh mujahedinov tukaj na slotechu.

Bye!

simon ::

TheJack ::

Po pravici povedano, je tudi meni slabo. in to zaradi ljudi, ki se predstavljajo kot demikrati in zagovorniki člov. pravic, hkrati pa označijo za terorista vsakega, ki se ne strinja z ameriško uradno politiko. Je tudi Noam Chomsky mudžahedin, Thomas, MUC? Glede na to, kaj se trenutno dogaja v ZDA, se tudi tamkajšnji oblastniki strinjajo z vama. Prisluškovanje, prepovedi (celo open source je v nevarnosti, prepovedali so nekatere pesmi...), vse to vodi v dokončno uničenje ''sovražnika'', torej vsakega, ki ne tuli v isti rog z ameriško uradno ''resnico''. Od ''demokrata'' do fašista je tako kratka pot, kajne Thomas?

jetam ::

Iz ameriških ust v Muckova in Thomasova ušesa:

This is an email that I recieved from a friend 2 days ago:

I was supposed to fly today on the 4:30 PM American Airlines flight from LAX to JFK. But tonight I find myself stuck in L.A. with an incredible range of emotions over what has happened on the island where I work and live in New York City.

My wife and I spent the first hours of the day -- after being awakened by phone calls from our parents at 6:40am PT -- trying to contact our daughter at school in New York and our friend JoAnn who works near the World Trade Center.

I called JoAnn at her office. As someone picked up, the first tower imploded, and the person answering the phone screamed and ran out, leaving me no clue as to whether or not she or JoAnn would live.

It was a sick, horrible, frightening day.

On December 27, 1985 I found myself caught in the middle of a terrorist incident at the Vienna airport -- which left 30 people dead, both there and at the Rome airport. (The machine-gunning of passengers in each city was timed to occur at the same moment.)

I do not feel like discussing that event tonight because it still brings up too much despair and confusion as to how and why I got to live. a fluke, a mistake, a few feet on the tarmac, and I am still here, there but for the grace of.

Safe. Secure. I'm an American, living in America. I like my illusions. I walk through a metal detector, I put my carry-ons through an x-ray machine, and I know all will be well.

Here's a short list of my experiences lately with airport security:

* At the Newark Airport, the plane is late at boarding everyone. The counter can't find my seat. So I am told to just "go ahead and get on" -- without a ticket!

* At Detroit Metro Airport, I don't want to put the lunch I just bought at the deli through the x-ray machine so, as I pass through the metal detector, I hand the sack to the guard through the space between the detector and the x-ray machine. I tell him "It's just a sandwich." He believes me and doesn't bother to check. The sack has gone through neither security device.

* At LaGuardia in New York, I check a piece of luggage, but decide to catch a later plane. The first plane leaves without me, but with my bag -- no one knowing what is in it.

* Back in Detroit, I take my time getting off the commuter plane. By the time I have come down its stairs, the bus that takes the passengers to the terminal has left -- without me. I am alone on the tarmac, free to wander wherever I want. So I do. Eventually, I flag down a pick-up truck and an airplane mechanic gives me a ride the rest of the way to the terminal.

* I have brought knives, razors; and once, my traveling companion brought a hammer and chisel. No one stopped us.

Of course, I have gotten away with all of this because the airlines consider my safety SO important, they pay rent-a-cops $5.75 an hour to make sure the bad guys don't get on my plane. That is what my life is worth -- less than the cost of an oil change.

Too harsh, you say? Well, chew on this: a first-year pilot on American Eagle (the commuter arm of American Airlines) receives around $15,000 a year in annual pay.

That's right -- $15,000 for the person who has your life in his hands. Until recently, Continental Express paid a little over $13,000 a year. There was one guy, an American Eagle pilot, who had four kids so he went down to the welfare office and applied for food stamps -- and he was eligible!

Someone on welfare is flying my plane? Is this for real? Yes, it is.

So spare me the talk about all the precautions the airlines and the FAA is taking. They, like all businesses, are concerned about one thing -- the bottom line and the profit margin.

Four teams of 3-5 people were all able to penetrate airport security on the same morning at 3 different airports and pull off this heinous act? My only response is -- that's all?

Well, the pundits are in full diarrhea mode, gushing on about the "terrorist threat" and today's scariest dude on planet earth -- Osama bin Laden. Hey, who knows, maybe he did it. But, something just doesn't add up.

Am I being asked to believe that this guy who sleeps in a tent in a desert has been training pilots to fly our most modern, sophisticated jumbo jets with such pinpoint accuracy that they are able to hit these three targets without anyone wondering why these planes were so far off path?

Or am I being asked to believe that there were four religious/political fanatics who JUST HAPPENED to be skilled airline pilots who JUST HAPPENED to want to kill themselves today?

Maybe you can find one jumbo jet pilot willing to die for the cause -- but FOUR? Ok, maybe you can -- I don't know.

What I do know is that all day long I have heard everything about this bin Laden guy except this one fact -- WE created the monster known as Osama bin Laden!

Where did he go to terrorist school? At the CIA! How embarassing is that?

Don't take my word for it -- I saw a piece on MSNBC last year that laid it all out. When the Soviet Union occupied Afghanistan, the CIA trained him and his buddies in how to commits acts of terrorism against the Soviet forces. It worked! The Soviets turned and ran. Bin Laden was grateful for what we taught him and thought it might be fun to use those same techniques against us.

We abhor terrorism -- unless we're the ones doing the terrorizing.

We paid and trained and armed a group of terrorists in Nicaragua in the 1980s who killed over 30,000 civilians. That was OUR work. You and me. Thirty thousand murdered civilians and who the hell even remembers!

We fund a lot of oppressive regimes that have killed a lot of innocent people, and we never let the human suffering THAT causes to interrupt our day one single bit.

We have orphaned so many children, tens of thousands around the world, with our taxpayer-funded terrorism (in Chile, in Vietnam, in Gaza, in Salvador) that I suppose we shouldn't be too surprised when those orphans grow up and are a little whacked in the head from the horror we have helped cause.

Yet, our recent domestic terrorism bombings have not been conducted by a guy from the desert but rather by our own citizens: a couple of ex-military guys who hated the federal government.

From the first minutes of today's events, I never heard that possibility suggested. Why is that?

Maybe it's because the A-rabs are much better foils. A key ingredient in getting Americans whipped into a frenzy against a new enemy is the all-important race card. It's much easier to get us to hate when the object of our hatred doesn't look like us.

Congressmen and Senators spent the day calling for more money for the military; one Senator on CNN even said he didn't want to hear any more talk about more money for education or health care -- we should have only one priority: our self-defense.

Will we ever get to the point that we realize we will be more secure when the rest of the world isn't living in poverty so we can have nice running shoes?

In just 8 months, Bush gets the whole world back to hating us again. He withdraws from the Kyoto agreement, walks us out of the Durban conference on racism, insists on restarting the arms race -- you name it, and Baby Bush has blown it all.

The Senators and Congressmen tonight broke out in a spontaneous version of "God Bless America." They're not a bad group of singers!

Yes, God, please do bless us.

Many families have been devastated tonight. This just is not right. They did not deserve to die. If someone did this to get back at Bush, then they did so by killing thousands of people who DID NOT VOTE for him! Boston, New York, DC, and the planes' destination of California -- these were places that voted AGAINST Bush!

Why kill them? Why kill anyone? Such insanity.

Let's mourn, let's grieve, and when it's appropriate let's examine our contribution to the unsafe world we live in.

It doesn't have to be like this.

luni ::

Skoda le, da so taki posamezniki v Ameriki redki kot le kaj.

Od raznih pro-ameriskih maloumnezev pa mi je itak slabo.
Artificial Intelligentia

Thomas ::

Zna biti, da imate mujahedini številčno premoč.

Ampak samo števično. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TheJack ::

Thomas, ti bereš, ampak ne prebereš. Ne samo, da ne razumeš, kaj ti skušam povedati - z vso silo NOČEŠ razumeti.

To, da vsakega, ki se ne strinja s tabo, označiš za mujahedina, pove veliko o tebi. Namesto bi se se spoprijel z našimi argumenti, nas ožigosaš za mujahedine in nas tako poskušaš diskvalificirati. To je preprosto najbolj nizkotna oblika diskutiranja, ki se je poslužujejo le tisti, ki z argumenti ali pa z inteligenco ne morejo doseči sogovornika.
Sicer je res, da sem ti že velikokrat očital tvoje metode diskutiranja, ampak tokrat si se pa spustil pod vsako mejo, pod vsako kritiko.
Težko bi sicer rekel, da sem te kdajkoli pretirano spoštoval, imel sem te pa vsaj za inteligentnega človeka. S svojimi zadnjimi posti pa sem začel dvomiti tudi o tvoji inteligenci.
Skratka Thomas, to kar delaš je žaljivo. Ne samo do mene in tistih, ki delijo (morda le deloma) moje mnenje, ampak do tega foruma v celoti. Obnašaš se kot majhen, razvajen otrok, ki se začne cmeriti in cepetati z nogami vsakič, ko ni vse po njegovem. Ko si ugotovil, da veliko ljudi na forumu ne deli tvojih pogledov na zadeve, si namesto da bi svoja mnenja argumentiral, pojasnil in pustil še ostalim, da naredijo isto, si se naredil užaljenega in ogorčen odšel (le vsake toliko časa se oglasiš z žaljivim stavkom ali dvema). S tem si končno tudi drugim (jaz sem te že zdavnaj spregledal) pokazal, kakšen si: trmoglavec, ki preprosto odide, če ni vse po njegovem. Morda je že počasi čas, Thomas, da se začneš obnašati kot odrasel, odgovoren človek, ne pa kot razvajeno otroče.

jetam ::

Thomas in Mucek dobro bi bilo tudi, če bi se pozanimala o razliki med Mudžahedini in Talibani.

Pa še malo ameriškega "patriotizma":

"The Christians raped, pillaged and murdered everyone in the towns they conquered, the Muslims on the other hand let everyone go in the towns they managed to win back. So who are the better in this situation?

I hate to admit it, but the reaction to this situation was predictable. I myself, am passive-aggressive though. I think violence is a stupid option, and would only resort to it if it was completely and utterly necessary. Which it isn't yet. To make a point, I wore a button of the American flag upside down today, as a protest you could say, I've already been threatened a few times. This only goes to show, I suppose. Americans are people of pride, and once that pride's damaged they mope and complain, and lash out until they can win that so called "pride" back. To tell you the truth, I'm more worried about what's going to happen to the innocents in the Middle East, because with the ferver our people have been whipped up into, it won't matter who's a soldier and who's a mother of three. Americans don't care anymore.

A boy asked me today "If you had the chance, you'd shoot a towelhead right?" I was horrified, because he was dead serious. So I responded seriously: "No", needless to say he sneered and hasn't talked to me since. It's revolting when I look at what's happening all around me, I feel like I'm the only one that can see clearly and everyone else is just running around with Red, White and Blue blindfolds on.

Heck, just a few days ago a man was killed at his gas station because he looked Middle Eastern. He was an Indian. . . The people don't care anymore, and Bush was right when he said we wouldn't bother discerning who's the enemy from the others. Americans seem to have taken this to heart and geographic location doesn't even factor in. Just as long as you look the part, you deserve to die.

The icing on the cake, of course, is Pat Robertson, King of the Christian Coalition, announcing that "God" had lifted his protection from us and that's why this has happened. "God" has left us because of all the 'homosexuals, pagans, and heathens'. That is beyond disgusting. That someone so vile could use something supposedly pure to his and his cult's, yes I'm going to call them a cult because they're far beyond fanatics, personal gain. He's preying on the anger that now riddles our population and hopes to gain converts from it. If that's the America that we're turning into, then that's the America I don't want to live in.

Violence isn't going to garner anything but more violence, and if there's anything we don't need it's more fighting and more killing. You can call me whatever names you want, and criticize me for being "Part of the Problem", but to tell you the truth, I can't help it. America is the problem. I just happen to live here. . .

Oh and to all the people who tell me to go to another country, give me the money and the plane tickets and I'll be heading North. I'd rather learn French than continue to sit in what's quickly boiling into a cauldron of hate."

Očitno res niso vsi "brainwashed" kot vidva...

Thomas ::

Med Telebani in Mujahedini ni omembe vrednih razlik. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

Se ekskuzam - med Talibani in Mujahedini.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jetam ::

Hja Thomas tipično stališče večine američanov, a ne... Samo da so na daleč podobni arabcem so že teroristi. Ni važno iz kje izhajajo, kakšno je njihovo versko prepričanje, vsi so enaki... ergo... teroristi.

Demokracija in človekove pravice so trenutno v predalu, kaj?

Thomas ::

Nasprotno - gre za odpravo groznje clovekovim pravicam.

5000 ljudi je bilo ubitih v zadnjem napadu tistih, ki jim naprimer tudi doma v Afganistanu ni dosti do pravic ... 'njihovih' zensk naprimer.



Bush lahko zaradi mene govori kolikor hoce, da ni "Islam kriv" - ampak se kruto moti.

Call me anything you want - but this is, what's going on:


The symptom of the truly unique almighty God should be the dominant position of his followers here on Earth.

So, if the Americans as the center (West) of the West don't worship Allah, they should be either destroyed (via God's will followers), or American might should be shown as just an illusion.

Else, the ontological position of Islam is not secure.

It's not the question of the Palestine. At least not for those extremists.


- Thomas


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ABX ::

Sej sploh ni važno kdo je na vrsti Teroristi, Američani, Črnci, Židi...

Rabimo samo enega sovražnika, katerega lahko obsojamo ter pozabimo na lastne težave.

Vedno je bilo tako, vedno bo ... igralci se spreminjajo štorija ostaja ista.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Nico ::

Vero se itak da krojit okoliščinam primerno.
Teroristi verjamejo alahu, američani verjamejo cnn-u.

||_^_|| ::

Thomas...ti si...prfuknen direkt.

||_^_|| ::

Odprava grožnje človekovim pravicam?!
Med Telebani in Mujahedini ni omembe vrednih razlik?!

Nespoštovane ženske?
Model..ženske so v nekaterih islamskih državak najbolj spoštovana oseba! To da morjo bit zakrite itd. to izhaja iz islama. Ampak da pa trpijo in so zapostavljene in blablabla to pa izhaja iz Amerike!!!
Sploh neveš kaj govoriš. Enkrat ko boš v Münchnu pejt mal okol. Ustavi se v npr. C&A pri ženskemu spodnjemu perilu. Neboš verjel, NINĐE kupujejo tangice in samostoječe nogavice.
Pejt mim sexšopa. Spet neboš verjel, NINĐA pride vn z vrečko. Pogovarji se s kakšno mlado "islamsko zakrito punco". Ne boš verjel, povedala ti bo da jo to sploh ne moti da more bit zakrita, ker doma je ona tolk spoštovana da bi si vse ženske na svetu želele to. Po tvoje jo mož prefuka vsak večer k pride domov pol jo pa še nabriše. Resnica? Mož ko pride poje kosilo/večerjo, jo pelje v kino, se pogovarja z njo, ji obrije noge, itd.
Procent nespoštovanih in zapostavljenih žensk je nasrečo veliko manjši od procenta da nerečem "čaščenih" žensk.

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svoboda izražanja vs. islam (film Fitna ipd.) (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
96172084 (38613) Double_J
»

Izrael mora uničiti Islam, drugače bo Islam uničil Izrael (strani: 1 2 3 426 27 28 29 )

Oddelek: Problemi človeštva
140462284 (37112) poweroff
»

Šaron na smrtni postelji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
936583 (5055) Dr Evil
»

35 razlogov v premislek...

Oddelek: Loža
171590 (1259) Balandeque
»

World Trade Center (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21516134 (5707) burekar

Več podobnih tem