» »

Ponovitev 11. septembra?

Ponovitev 11. septembra?

«
1
2

Tassador ::

A gledate cnn? v zivo prenasajo. V Ameriki v New Yorku (Queens) spet strmoglavilo letalo tipa Air Bus?8-O
Kwa mislte gre za teroriste al za kaksno okvaro?
  • zaklenil: Thomas ()

ChiefThunder ::

aja?
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Sergio ::

okvaro. ker ce je bil pa TO terorizem, pol pa ameri nimajo za pol bureka o varnosti :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

G-Lab ::

glede na to da so evakuiral Empire state building pa zaprl predore mislim da bi šlo lohk tudi za kaj takege.

sicer pa zanimivo da kr tko odpade motor.

BTW če je kdo posnel sliko na CNN kok letal je trenutno v zraku nad ameriko bi prosu da jo prilepi na forum.
Lenoba je huda pošast, še posebno, če večkrat napade.

Tomi ::

Skoraj gotovo gre za nesrečo, ker ne verjamem, da bi bin Laden še enkrat napadel NYC, sploh pa ne nekega predmestja..
metrodusa.blogspot.com

G-Lab ::

Ja pravjo da je bila nesreča. Glih kr je en na TV reku da so letalo nazadnje pregledal 11 Oktobra 2001 a ni blo to včeraj??
Mislim kaj so pa gledal sedeže???
Lenoba je huda pošast, še posebno, če večkrat napade.

Dami ::

Baje se je en motor vnel in odpadel. Letalo je padlo potem nekam drgam.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Tassador ::

Ja. Pomoje je tud okvara na letalu kriva za strmoglavljenje.

Cwetto ::

očitno zdej talibani trenirajo samomorilske ptiče, ki se zaletavajo organizirano v motorje letal :)))))

Ah sam so smešni teli američani, zdej bo pa vsaka nesreča terorizem. Sej ne da bi prvošu, ampak nesreče se bodo vedno dogajale, in ne smemo zdej kr za vse obtožt talibane.

tejo ::

Kaj bi šele zganjali, če bi prišlo do nesreče v kakšni njihovi jedrski elektrarni? Po moje bi takoj ene 50 at****ih vrgli na Afganistan.

ahac ::

Ah sam so smešni teli američani, zdej bo pa vsaka nesreča terorizem.
Kdo je pa to reku?
Kot sem slišal pravijo, da ne izključujejo terorizma.

luni ::

cwetto good one :)
Artificial Intelligentia

Thomas ::

cweto - neslana neumnost!

luni - a misliš, da je tole duhovito?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Sem jez lepo reku naj izkoristjo polovicko dokler so jo se mel.

Zdaj pa je sranje-klicat nimajo vec koga, publiki se jebe za mnenje, polovicka ti pa full pomaga ce pol globusa ostri noze...

Najlepsi napad je nesreca, zato bojo zdej mel extra sranje s preiskovanjem vseh nesrec...


Tassador ::

A se ve ze kaj vec glede strmoglavljenja?:\

Kekec ::

Ja motor so slab prišraufal>:D

undefined ::

Thomas, luni sploh ne ve kaj misli...

Cwetto ::

joj, poveš majhno šalo, pa je že vse narobe.
Samo hotu sem poudart s to šalo, da američani (mediji) pretiravajo. Če si gledal CNN takoj po padcu, je bilo govora samo o terorizmu. Po znanih dogodkih pa je šlo za (tragično) nesrečo in ne terorizem. Torej...

undefined ::

Cwetto, nesreča ali terorizem, meni se ne zdi niti malo smešno ne eno ne drugo, za te pa ne vem.

Cwetto ::

mah dej ne filozofirej zdej klele

undefined ::

Ne gre se za filozofijo, gre se za osnovno človeško moralo, Cwetto.

ChiefThunder ::

neverjetno, kolk se eni obremenjujejo z američani... zakva tolk osebno to jemleš?
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Cwetto ::

OK, torej si ti zelo kreposten, moralen človek, in se ne zafrkavaš ob tragedijah.
Naj najprej še enkrat povem, da mi ni kul, da je padlo letalo dol in da je umrlo toliko ljudi. Sploh se ne naslajam ob tej misli. Res pa je, da kakšne velike žalosti tudi ne čutim, saj nisem poznal nobenega izmed teh ljudi. Tudi vsi, ki tole zdej berete, ne čutite kakšne velike žalosti ob tej nesreči, čeprav se vas večina dela kako vas boli srce, kako žalujete in molite vsak dan za žrtve. OK, zdej sem pri nekaterih, ki še vedno hočejo biti krepostni, že zapisan kot človek brez srca, brez čustev.... Ane IceMan. Ampak vsi ki tole berete in ste tako "krepostni, moralni", če malo premislite, do tistih ljudi, ki so umrli v ameriki ne čutite popolnoma nič več, kot do tistih, ki so umrli v Afganistanu. Samo po načelu, kar je ameriško je boljše, se delate, kako so bogi američani, talibani pa naj kar umirajo. Mar poznate tistega američana na 54. sedežu v letalu bolj, kot mamco, ki je šla v Kandaharju na črni trg po krompir in jo je pri tem zadela granata oz. bomba, oziroma karkoli drugega.
Pri tem naj omenim, da ameriških letalskih napadov NE podpiram. Kot tudi večina ljudi, ki vsaj malo zase premisli in ne verjame samo medijem, ki so itak vsi pod zahodnim vplivom, spet po načelu, kar je ameriško je boljše.

No, malo sem se odmaknil od teme, ampak IceMan, mam še en primer. Recimo, mojemu kolegu je umrl oče par let nazaj. In smo šli sošolci na pogreb. Ampak nismo vsi jokali s tem kolegom ampak smo ga s šalami, prijateljskim pogovorom skušali vsaj malo razvedriti.
In en teden pozneje je bil maturantski ples. In smo ga sral, smejal, nažgal do konca, tud ta kolega.
Je torej ta kolega nemoralen? Smo bili mi na pogrebu nemoralni, ko smo poskušali dosežt, da ne bo padel popolnoma v depresijo?

undefined ::

ChiefThunder

>neverjetno, kolk se eni obremenjujejo z američani...

Ne, se sploh ne obremenjujem z američani, al nemci, al francozi, al s katerikolimi drugimi. Meni narodnost ne pomeni ravno veliko, ljudje mi pomenijo dosti več, tako na eni kot na drugi strani.
Zdaj pa še za tiste (TESKAn&TheJack&Co), ki se bodo takoj spet oglasili zakaj potem odobravam napad Ameriških sil na Afganistan, preprost odgovor: zato, ker od tam prihaja terorizem, ki povzroča še več človeških žrtev (WTC - brezpotrebni poboj ljudi iz vsega sveta, Američanov tam ni bilo največ), in temu je treba narediti konec enkrat za vselej!

>zakva tolk osebno to jemleš?

Vsako šalo, ki se nanaša na človeško tragedijo ali nesrečo, jemljem zelo resno, in avtorja le-te takoj označim kot nedozorelega, mentalno starega 13 let. In ne, tudi jokal ne bom, če umrejo ljudje, ki jih ne poznam. Šal na to temo pa vseeno ne prenesem.

Cwetto

Vse odgovore na svoja vprašanja si lahko najdeš v zgornjem komentarju na Chief-ov post.

P.S. Jaz se še nikoli nisem šalil in smejal na nobenem pogrebu, ne na pogrebih svojcev, in ne na pogrebih prijateljev, in se tudi nikoli ne bom. To je vsekakor nemoralno dejanje, samo za nedozorele otroke je to razumljivo.

Mercier ::

Mogoče to ne sodi sem, mogoče pa prav sem

Humor, v moralnem smislu, sam po sebi ni ne dober ne slab. Važen je namen in važen je trenutek. Vsak pozna kakšen primer, najbrž je že vsak od nas to storil, uporabe (zlorabe) šale proti sočloveku. Namen je očiten, prizadeti, užaliti, ponižati. Ampak prva asociacija na šalo bi bila vse prej kot: šala-nemorala. Torej lahko je eno ali drugo. Kot sex. Lahko je: »ah, ne najdem besed«, lahko je posilstvo.
In trenutek. Židi in bosanci, lahko bi še našteval, so znani kot ljudje z odličnim in svojevrstnim smislom za humor, tudi na svoj račun (tega osebno najbolj cenim). Čeprav so šli skozi pekel koncentracijskih taborišč in ravno zato, imamo mnogo (zelo smešnih) šal na to temo. In v njih ni prav nič nemoralnega. Ne moremo se šaliti (vsaj dobronamerno ne) na račun nekogaršnje bolečine ali trpljenja kadar ga oseba doživlja, razen če smo s tem sposobni odvzeti težo in moč trpljenju ter bolečini. Trenutek seveda ni mišljen kot časovno obdobje, kot zgodovinska distanca, v smislu: od tu naprej je zgodovina - zdaj pa lako pokamo vice, odvisen je od prizadetega (glavnega junaka šale).

Cwetto ::

Glede pogreba si verjetno preveč resno vzel tisto o šalah. Normalno, da nismo zdej pravl vice o nunah v bordelu, al pa kakšnih takih krutih.... Pač smo se pogovarjali o dogodkih v šoli, KI PA SO BILI smešni....

Drugače pa praviš, da boš na pogrebih vedno resen, ne boš nobenega ogovoril, ker bi mogoče rekel kaj hecnega, in bo poslušalec dobil nasmešek na usta.
Dej ne bod tko hudičevo visok. OK, sej te nočem zdej žalt, sorry.
Samo o 13 letnikih s pa motiš. Ravno folk te starosti (če niso popolni idioti) naj bi bili najbolj moralni, ker ko prideš v dvajseta in več, malo misliš s svojo glavo in veš da ne morš zdej za vsakmu žalovat, oziroma na splošno, morš resnost jemati z rezervo, drugače kmalu postaneš občutljiv na vsako stvar, in te psihično zjebe.

OK, sej ql, vsak ma svoje mnenje.


Zdej pa nekej izven teme. Harsh Realm maš napisan za podpis. Gledal sem prvo epizodo in je stvar full dobra. Si gledal še kakšne epizode naprej?

undefined ::

No, ko se že omenjajo šale o Bosancih in Židih, in ker teče beseda o osnovni človeški morali, bom takole rekel (moje osebno mnenje, da se ve)... Splošne šale o Bosancih so 'ok', vsaj tiste v smislu Mujota in Hasota, ter Fate etc.. Šale take narave se ne nanašajo na nobeno člkoveško tragedijo, in se mi zdijo kar smešne. Šale o Židih pa _se_ nanašajo zgolj na njihove tragedije, in se posmehujejo židom, ko so jih nemci mučili, sežigali, etc., podobni ali enaki so vici o črncih, in verjetno še kakih drugih ljudeh. Ti vici izhajajo iz čistega nacizma, in takih vicev jaz enostavno _ne_ prenesem, period. Treba je razlikovati med šalo, in med bedno/nemoralno ne-šalo.

_Mortal_ ::

Ja če se smeješ enmu k je neumen je moralno ane Cweto ma prav največ vicov o bosancih so bosanci rekl k jim se ni žal zajebavat na svoj račun kdo je še tega sposoben. če rečeš komu drugmu slo-slo alpa crno-crno bo takoj jezen i
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Mercier ::

IceMan: Mislim, da nimaš prav. Ne gre v smislu: »Pride revni žid Izak k rabinu...« - to je prolazno, »Pride Hans do lager barake žida Izaka...« - to je tu mač. Gre za namero, ne intenziteto (ni ravno treba uporabljati težkih besed, da nekoga spraviš na rob obupa). Židi si pač niso zmišljevali for na svoj račun zato ker se sovražijo in si hočejo slabo. Ej, in njihove fore so del človeške kulturne dediščine, res so svetske! Ali Švejk, tam je mnogo krutih, pa mi je to najljubša leposlovna knjiga.

TESKAn ::

No, ko že IceMan pravi, da bom planil, pa bom:
Ja, samo v Afganistanu so teroristi. Na Irskem jih ni nič, v Franciji jih ni nič, v Španiji jih ni nič...samo v Afganistanu so in samo Afganistanski teroristi pobijajo civiliste.
Kaj čem povedat? Ne moreš kar tako se it, neko 'svetovno protiteroristično vojno', pol pa napadeš samo ENO deželo, kjer naj bi se teroristi trenirali. Če se že greš svetovno - delaj svetovno.
Še glede črnih vicev - z njimi je pač tako, da nekaterim ne pašejo, nekaterim se nam pa zdijo smešni. Zato se ne bom opravičeval nobenemu.
In še glede pogrebov...velja podobno, kot za vice. Nekateri pač mislijo, da se morejo držat tko, kot da imajo kol v r***, nekaterih nas pa nasmešek ali kaka anekdota ne vrže instant v luft in nas obda z neizmerno željo človeka, ki je izustil, obdolžit za karkolipačže. In govori zdej ti in Thomas kolikor hočeš o tem, da sem karkoliže, je moj odgovor tle že vnaprej napisan:
'I just don't give a F***, what you think!'
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

undefined ::

TESKAn

>Ja, samo v Afganistanu so teroristi. Na Irskem jih ni nič, v Franciji jih ni nič, v Španiji jih ni nič...samo v Afganistanu so in samo Afganistanski teroristi pobijajo civiliste.

Na Irskem jih ni nič??? WTF? Od kje si pa ti prišel? Iz Marsa?

Double_J ::

Heh lol iceman si pa res omejen:)

TESKAn ::

Iceman, očitno me ne razumeš. To
Ja, samo v Afganistanu so teroristi. Na Irskem jih ni nič, v Franciji jih ni nič, v Španiji jih ni nič...samo v Afganistanu so in samo Afganistanski teroristi pobijajo civiliste.

je bilo mišljeno ironično. In očitno nisi prebral mojega posta do konca - čene bi vedel, kaj mislim. Da pa ne boš čudno gledal - teroristi so v veliko državah po svetu. Zakaj jih torej skušajo SAMO v Afganistanu izničit z bombardiranjem? V čem se Afganistan razlikuje od drugih držav, kjer so teroristi, da ga je treba bombardirat?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

undefined ::

TESKAn, enostavno zato, ker so ravno Afganistanski teroristi v enem dnevu pobili največ folka. In to ravno v Ameriki as well. Kaj misliš, bo držalo? Američani so bili prvi, ki so rekli "Ne, dosti je! Terorizem je treba ustaviti!". Saj so bili Američan tudi glavni povzročitelji demokracije v svetu, pač so zdaj spet prvi, ki se zavzemajo za boj proti terorizmu.

Ti kot zgleda se dobro zavedaš teroristov po celem svetu, in še vedno ne misliš, da je tem treba narediti konec enkrat zavselej? Al ti je ljubše klicati Američane "glupi ameri", enostavno zato ker se bojujejo proti terorizmu? Oh ja...

Thomas in ostali, ne se smejat, no. :D

TESKAn ::

Ti kot zgleda se dobro zavedaš teroristov po celem svetu, in še vedno ne misliš, da je tem treba narediti konec enkrat zavselej? Al ti je ljubše klicati Američane "glupi ameri", enostavno zato ker se bojujejo proti terorizmu? Oh ja...


ja, zavedam se, da so teroristi povsod. In mislim, da bi jih bilo treba zatreti POVSOD po svetu. In mislim, da xyz ton bomb pač ni lih najboljši način...in sploh - kdo je vedno propagiral pogajanja, kdo je bil vedno za to, da se ne preliva kri? Kdo je žugal s prstom, ko je neka država usmrtila ljudi, pa čeprav zločince? Nekako so pozabili na ta svoja načela, se mi zdi...ja no, je pač res, da je najbolje za nekoga, da se obrača, kot veter piha...ampak, kot sem že povedal, take ljudi preziram. Zato, ker so vredni prezira.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

OrlyTM ::

V čem se Afganistan razlikuje od drugih držav, kjer so teroristi, da ga je treba bombardirat?

Teskan, razlikuje se v tem, da je Afganistanska vlada (Talibani) odkrito in jasno povedala, da je Osama pri njih, vendar ga ne dajo! V tem se razlikujejo od drugih držav po svetu.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ahac ::

Važn, da so prebivalci veseli osvoboditve, ki so jo omogočile ameriške bombe.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Thomas ::

Ahac!

Prebivalcem in zlasti prebivalkam Afganistana je bila nujnost in dobrodošlost ameriško-britanske vojaške intervencije jasnejša prej in bolj kot premnogim našim spoštovanim rojakom Slovencem!

Oni in Osama bin Laden skupaj z mulo Omarjem edini še gonijo lajno o krivičnosti "imperialističnega vmešavanja"!

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

p.s.

Rad bi se zahvalil ljudem - ki se z mano včasih (ali celo dostikrat) sicer ne strinjate - a smo vendarle skupaj bili na strani razuma, spodobnosti in civiliziranosti, ko se je MNOGIM zazdelo, da je prišel čas Osame in da mu morajo pod "parolo uporništva" začeti hlapčevat!

Thnx - IceMan, Orly, Ikarus, Ahac, asPeter - in še kdo!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

heh, ni izključeno da današnji osvobojenci v afganistanu ne bodo tolkli en drugi dan po američanih. take stvari so se že mnogokrat zgodile. In se pravkar dogajajo.
Dejstvo je, da če nekomu pomagaš, mu izpodkoplješ samozavest, to pa porodi dejanja ki so skregana z vsako logiko in moralo.

IceMan: američani pa se s teroristi bojujejo (skorajda) vsakih 10 let. Je sedaj zadnjič? Močno dvomim.
Everybody banana on your head!

OrlyTM ::

Thomas: :D

Tko pač je :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

TESKAn ::

Samo da odgovorim OrlyTM - ju.

Teskan, razlikuje se v tem, da je Afganistanska vlada (Talibani) odkrito in jasno povedala, da je Osama pri njih, vendar ga ne dajo!


Tukaj si na koncu pozabil napisati:

Dokler jim ZDA ne pokažejo dokaze, da je bil res Osama. Zdej ne vem, ZDA pravijo, da imajo TRDNE dokaze o vpletenosti osame. Sedaj pa vprašam: ZAKAJ niso vsaj poskusili z dokazi? ZAKAJ so šli brž na bombardiranje? Zakaj, če imajo dokaze, niso poskusili na miren način dobiti Osame? Sedaj bo kdo rekel, da ga talibani itak ne bi dali - hja, vsaj poskusili bi lahko, kaj jih pa stane? Vsekakor jih to, da bi pač poslali eno pošto v Afganistan ne bi toliko stalo...Zaboga, več jih košta že en B52, ko gre enkrat metat bombe! Zdej če bi ZDA vsaj POSKUSILI, potem bi sedaj lahko rekli: 'Pokazali smo jim dokaze, bili so trdni, niso ga hoteli dat - zdej jih pa bombardiramo'. Tako pa - ves čas so v vseh vojaških krizah po svetu tulili, kako je treba spore reševat z diplomacijo - sedaj pa se sami niti ne potrudijo.

P.S.: Ne vem, če je kdo od nas tukaj že videl te 'dokaze'. So rekli nekaj v smislu, da jih 'ne morejo pokazat, ker bi to ogrozili nevemkajže'.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ahac ::

Dokaze se pokaže ob sojenju ne ob izdaji tiralice!
To je blo že 100x povedan! Sploh pa Talibani vedo kaj dela Osama.

OrlyTM ::

Dokazi ... pa saj je ze sam priznal!
Poskusili so pa tudi z diplomacijo ... do tega pa tega nam dajte Osamo, cene....

pač so Telebani izbrali cene!


lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

TESKAn ::

In KAJ bi spremenilo, če bi dokaze povedali že tedaj? In mislim, da če se s tem, da pokažeš dokaze, lahko izogneš bombardiranju...potem je sprejemljivo.

Hm, čudno je to pojmovanje diplomacije...to je ultimat. Diplomacijo jaz pojmujem pod tem, da se dve sprti strani usedeta za mizo in predebatirata. To 'do tega pa tega dejte osamo, čene...' se pa za diplomacijo ne kvalificira.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

TESKAn

Ti mene spominjaš na nekoga, ki se je odloču (tko, za šport) dokazovat, da je 2+2=5.

ZAKAJ Američani ne dajo v javnost dokazov? Ker nočejo izdati svojih ljudi infiltriranih v teroristične organizacije in arabske vlade. Tudi ne drugih svojih virov tam. Tudi ne npr. ruskih agentov med pakistanskimi oficirji.

Kdor dokazuje Ladnovo nedolžnost - ali je njegov odvetnik - al ....

[Pomagaj si z: "Ko rano rani - il je pekar il ..."]

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

TESKAn ::

Se pravi, Thomas, da imajo ZDA pri teroristih vohune? Kako torej, da niso vedeli za napad?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

undefined ::

Za napad so vedeli že prej, vprašanje je le, zakaj ga niso ustavili... tega pa tud jaz ne vem. Verjetno niso imeli vseh potrebnih podatkov...

TESKAn ::

Zakaj niso nič naredili, najbrž ne bo noben nikoli izvedel. Sicer bi lahko tle napisal 1001 teorijo zarote, ma bi se potem samo kregali, kar se mi pa ne da. Bomo videli, kaj bo zgodovina povedala čez 50 let.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Niti samomorilski ugrabitelji enega aviona najbrz niso vedeli za drugega. Agentov dovolj v vrhu teroristične organizacije pa zgleda ni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osama bin Laden dead! (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
707150003 (14686) FoxKnox

Ameriški interesi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
604232 (3549) Thomas

Kaj za božjo voljo se dogaja? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28114934 (11561) TheJack
»

Torej, začelo se je! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25771985 (68866) burekar
»

Diskriminacija kot posledica (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
905331 (4354) Thomas

Več podobnih tem