» »

F1 - sezona 2005

F1 - sezona 2005

««
31 / 52
»»

Tilen ::

Tvoja mentalna starost pa seveda izžareva v "nadpovprecju". Enostavno ne da se mi s tabo ubadat in grem raj spat. Se prej pa nazdravit zmagi. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Myth ::

dj cotto, tisto so res ble dirke. če se ne motim majo včasih na discovery-ju neke posnetke. :\
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

dj cotto ::

Za koga? Za dirkače, ali za šefe moštev. Kolikokrat naj ti še ponovim, da sata najmanj DC in Alonso bila pripravljena dirkati?

Microsoft ::

dj cotto, se ti ne zdi, da "za" dirkacem stoji kak meneđer, pa tudi sam sef mostva? Mogoce tudi dirkacu ne leti denar kar tako na racun in ga dobi od "nekoga". In tist "nekdo" ima tako tudi moznost, da rece, da ne sme dirkat. Sej, ce se Alonso ne strinja, pa naj gre v drugo mostvo.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

dj cotto ::

To je kot bob ob steno! Meni je to jasno, tebi kot kaže pa je postalo šele sedaj. Tudi to sem že večkrat napisal, da gre po moje za boje v ozadju. Za merjenje moči med moštvi in FIA.

Imeli so možnost dirkati - niso. Imeli so možnost najti kompromis - niso ga. Imeli so priložnost popularizirati F1 v ZDA - niso je.Vse skupaj je bila blamaža za ta šport. Če bi se to dogajalo v Sloveniji, bi že vsepovprek padale tožbe na sodiščih in vsak bi v nedogled gonil svojo. Saj res! To se je dogajalo v ZDA. Tam znajo biti podobni.

Pa lahko noč!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dj cotto ()

der_Alte ::

@BigWhale: ko smo že pri "kondomih"...
FIA je lepo napisala, da smejo moštva zamenjat pnevmatike z novejšimi, ki jih je Michelin pripeljal. Po pravilih seveda. Kompromis sploh ni bil potreben. Šikana je pa bila sploh bolna ideja. Homologacije steze se pač ne naredi čez noč, pa še precedens bi se ustvaril. Potem bi pa na naslednji dirki recimo "Mostkamenčkovi" zahtevali spremembo steze, ker imajo "nevarne gume". Mišelinkoti so pač izsiljevali in naredili s*anje.

Se eden... Itak. Res zanimivo, kolko znanstvenikov je kle, ki ve dosti vec od onih, ki dejansko tam delajo. Ampak mozno, da prek nekih skritih kanalov komunicirjao, da tolko vedo...:\

by Miha

In vsi tisti, ki strogo zagovarjate poteze od FIA, sa stalno streljate v koleno, vkljucno z Tilenom in co.

Ko je bilo treba leta 98 99 na predzandji dirki "prvaka" in "mostvo" "oprostit", ker so sli za 1cm cez rob (Ross B. se je celo zgovarjal, da pride pri izdelavi do odstopanja. Pa naj naredi bat z 1cm odstopanaj pa bo videl, kako dalec se pride.). In jih enostavno niso diskvalivficirali, ces potem pa zadnja dirka ne bo zanimiva, ker je zmagovalec znan ze na predzadnji dirki.
Kje so bile taksne odlocitve leta 2002?! In vceraj? Mislim, skrajni cas da F1 propade in da se zacne znova.

by Miha

ČIP 008 ::

Eni so celo proslavljali zmago. Zdaj se je celi svet prepričal da je Šumi res pokvarjenec da mu ni para. V nešportni in brezsmiselni dirki bi lahko "prvak" po prvem krogu dirke odpeljal v bokse, lahko bi na koncu Barrichella spustil predse in se mu nekako odolžil ter tako vsaj malo opral svoje grehe. Vendar nič od njegovega fer pleja ostal ja zvest svoji izredno pokvarjeni naturi in tradiciji ter pograbil še eno od 84-tih dvomjlivih zmag. Res malo je športnikov po svetu ki bi zraven mnogih športnih zmag potrebovali še nešportne. Bravo "prvak" !:D

archer ::

A boli, a??
Dripac butast!!!
Pač so zmagal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: archer ()

]Fusion[ ::

Tak kot ta tema bodo verjetno v naslednjih mesecih izgledala sodišča :P
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Alexius Heristalski ::

ČIP, saj se zajebavaš, ne?
V nešportni in brezsmiselni dirki bi lahko "prvak" po prvem krogu dirke odpeljal v bokse

Zakaj bi po nepotrebnem tvegal sankcije?

lahko bi na koncu Barrichella spustil predse

Kdor pozorno spremlja F1, dobro ve, da se je to že večkrat zgodilo.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Vlady ::

Sam sem zvesti navijač Ferrari-ja, ampak včerajšnje s*anje me je pa potolklo, da sploh nisem gledal dirke od štarta naprej. Pridt do zmage na tak način je zelo podlo, priznam tudi sam, pa čeprav sem za "tardeče". Dirko bi mogl skenslat, pa mogoče že zarad tega, ker je bilo na štartu manj kot polovico vseh dirkačev. Dirka je bila pomoje pravi dolgčas, ko se je 6 dirkačev lepo fijakalo po stezi in vsi so vedeli kdo bo zmagal še pred štartom.
Že prejšnja sezona je bila dolgočasna, ker je zmagoval samo šumi, letošnja pa se bliža temu. ;(( :|
Sicer je pa največja "poslastica" tega športa ravno drzno prehitevanje, hitri zavoji, prikaz tehnike vožnje...., ki pa je čedalje bolj redka ker dirka na dirkah samo 6 "drkačev". Michelin si zagotovo ni naredil dobre reklame, vendar je varnost dirkačev seveda na prvem mestu. Upam da bo nsalednja dirka kaj bolj zanimiva... :\
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

shock ::

Važno da je čevljar zmagal. Druge so pičke ki se ne upajo zaletavat v zid s 300km/h. Kake prpe so, mislim :\.

A res ne znate nekateri razmišljat, al ste hodili prov v šolo da ste tak neumni? In kaj bi se zgodilo če bi tudi kljub temu počila guma, če bi šel počasneje? Zgodilo bi se marsikaj celo kakšna posledica s smrtjo. Nekateri so hoteli dirkat, samo logično da šefi moštev niso dovolili, da ne bi prišlo do podobnega scenarija kot sem prej povedal. Upam, da boste tifoziji imeli čimveč takih zmag in posledično še mokre sanje zraven ko bo šumi stal na najvišji stopnički.

WarpedGone ::

Čip, MS, Ice, ...

A za letošnjo točo bo tut Ferrari oz. MS kriv?

Sej bo nehalo bolet, slej ko prej. Čas vse pozdravi... Hja, razen neumnosti ...
Zbogom in hvala za vse ribe

OrlyTM ::

jao jao ... kake mate to eni :\

FIA je ravnala povsem pravilno! Popustit izseljevanju luzerjev, ki so si zajebali gume bi bla najvecja napaka! Ce bi blo po mojem bi Michelin gladko letu in gume dobavljal sam se Bridgestone ... pa da je koncno konec tej gumarski vojni, ki je prov bedna! Gume odletavajo na obeh polih, ze celo sezono! Zej sta se na Toyotah (ki se je igrala z pritiskom v gumah) razfookalo gumi, zej bomo pa pravila popravljali pa moralo se sli pa sikane delali ... pa sj niste resni no ... to je dirkanje, ne pa pussy cup! Ferrari je v zacetku sezone parkrat pusil ravno na racun zanic gum, pa se niso nic preseravali in izsiljevali, pac so pozrli, da so gume slabe in delali naprej ... ne, Michelinovci pa na racun tega, ker jih je precej, zelijo, da se zemlja ustavi in popravi njim v prid, pol gremo pa naprej ... yeah right ... luzerji!

FIA jim je dala na izbiro cist legitimne in realne moznosti:
"As explained in our earlier letter, your teams have a choice of running more slowly in Turn 12/13, running a tyre not used in qualifying (which would attract a penalty) or repeatedly changing a tyre (subject to valid safety reasons). It is for them to decide. We have nothing to add."

...ampak, to se seveda niso mogli strinjat, je blo treba poizkusit izsilit, da bodo popravili SVOJO napako brez posledic ... aha ... malo morgen!

---------------------
Je pa res, da je tokrat se najvec izgubila cela F1! Ker tole jim ni v ponos! Krivda je pa zgolj in samo na strani Francozov!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

zigi ::

pa še moj pogled na tekmo :)

Michelin zaj**e gume zato priporoči (svojim) ekipam da se iz varnostnih razlogov ne udeležijo dirke. Ekipe to mnenje upoštevajo. Vsi ostali se dirke normalno udeležijo.

Je treba še sploh kaj dodati?

nope! takim, ki znamo mal razmisljat, je vse jasno ... sore looserjem pa ni, zato pa tok prelitih pixlov :D

lp
OrlytM

Zigi:

Ja:

Amen :)

Big_Al ::

še moj ščepec...

Če bi dirkači odločali ali dirkati ali ne, mislim da bi videli na normalno dirko. Odločili so se timski šefi in prav je tako, saj guma ni bila varna. McLaren & Co sicer pravijo, da je problem specifičen in se pojavlja samo pri Toyoti, ampak vseeno. Michelin je rekel, da raje ne in noben razumljivo noče prevzeti odgovornosti. Mogoče da je tukaj v igri tudi politika in razkazovanje moči ter posledic, ampak vseeno.

Zajebal je Michelin in noben drugi!! Ne FIA, ne Ferrari. Vsem tistim, ki krivite fijo - naslednjič bo Jordan jamral, ker mu v 3. ovinku na progi X zavibrira desno ogledalo in je zaradi tega situacija potencialno nevarna, ker dirkač ne vidi nazaj. Dajmo prosim spremenit tisti odsek proge tako, da tega problema več ne bo...

Možnosti za dirko so bile. Folk je plačal keš zato, da dirko vidi. Pač vsakih 10 krogov v box, gumo zamenjat. Pač zmanjšat hitrost v kritnem odseku. Pač zamenjat gume z ustrezno rešitvijo, ki jo je Michelin imel na voljo, in vzet v zakup kazen (odvzem točk osvojenih na dirki in morda pogojno ena dirka).

Pravila igre so jasna! Prav tako za Michelin! Zdaj ali so smiselna ali ne je druga tema. So jasna in s tem morajo timi živet!

Nekateri se bi tu radi šli nekakšno demokracijo al kaj.

Če bi fasalo eno ali dve moštvi (vključno s Ferrarijem) bi se jim samo smejali in dirkali po svoje.
Ker pa je fasalo 7 moštev, Ferrari pa ne, je pa sedaj ogenj v strehi in vsi so usrani ker jim niso skozi prste pogledal.

Pa kaj še.

hunter01 ::

se strinjam z zadnjimi posti da pač ferary, jordan, minardi niso ČIST nč krivi! krivi so pri Michelinu kateri so to tudi priznali!

Naj zapelje v bokse po prvem krogu...

To je tak kot če bi ti v službi reku da neboš delal ker jih je 14 na bolniški! 6 jih pa zdej nebo delalo! hahahaha bojte no resni :\

Scorpia ::

9 od 10 moštev je hotelo novo šikano. Samo Ferrari je bil proti, pa neki jokajo. Ko pa je prej Ferrari imel težave z gumami, noben jih ni uprašal zakaj. Kot da ni nič, sam še bolj veseli so bili, da ne bi Ferrari bil med hitrejšimi. Tko mislim da so se pravilno odločili, da ne bi kar spreminjali stezo oz. da so bili proti. Drgač bi nujno morali vrniti menjavo gum v boksih, sicer je res da je bolj zanimivo, ter bo kakšna nesreča posamezinika kot npr. Kimi v nurburgringu. Če bojo spet nesreče na naslednjih dirkah/treningih, ne bomo presenečeni če bomo še kdaj videli tako dirko kot je včeri bila. Me prav zanima kako bo v Monzi, kjer bo vroče. Takrat bojo šele gume trpele, ker je pred skor vsako šikano/ovinkom je hitrost vsaj nad 300km/h...

Če vprašaš kakšnega človeka, ki spremlja formulo že več let kot samo zadnjih 7-8 let, ti bo rekel, da čeprav je kirv Michelin, da so se pravtako v nogo streili FIA in Ferrari na vrhu z egoističnim Schumacherjem. In nehajte glumit neke izjave, ker s tem samo sebi ego vzdigujete in se delate "high" kakor tale vaš Schumi. Vam noben nič ne more, vi ste glavni, vi imate vse res. Oh in sploh.... Yeah, right... Smešni ste mi. :)

zigi ::

preveč osebno vse skup jemleš...

btw, ne navijam za Schumacherja, niti za Ferrari

Če bi to jemal resno oz. bilokaj v life-u, dvomim da bi še tu bil Toliko o osebnem. :)
Povedal sem kako vsi ostali to vidijo in nekatere izjeme ki navijajo za ferrari (vem da so) .
Tukaj na forumu pa se tifozziji preveč nosijo, kakor Schumi. :)
Ko smo že 100krat povedali kako in kaj. In da ne krivimo za bedarijo ravno Ferrari. Ampak FIO in Michelin. Ne, nekateri pač ne preberejo kar piše in morajo napisat svoje mnenje, čeprav so ga že prejle. :)

zdaj pa pustimo špekulacije in da se FIA in politiki pa mogotci zmenijo kako in kaj, če se bodo. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Myth ()

mr|ice .. resno ne razumem, s cim se je tu v nogo ustrelil Ferrari? A to ti tko, ze iz navade, k je treba Ferrari mal kurcat, al kaj? Odfural so dirko po vseh pravilih! Cist vse so nardil prov, ampak ti jih bos se vedno pljuval? hudi ste res :\

Tut FIA je ravnala edino pravilno! Sicer je zdaj resno cas, da ukrenejo nekaj glede teh gum, ki so ze celo sezono ena najbolj kocljivih komponent v F1 in so varnostno rizicne ze cel cas (ob koncu prenosa dirke je blo neki posnetkov iz prejsnjih dirk, kako so gume pokale ze veckrat)! Slick in proste menjave naj bodo za vse! Tokrat pa bi blo popustit izsiljevanju nedopustno!

lp
OrlyTM

Soon ::

Pozdrav
Nisem pristaš Ferrarija ampak roko na srce: Če bi imel Ferrari iste probleme z gumami mislim, da ostale ekipe ne bi dovolile uporabo šikane. Šlo je za preprosto izsiljevanje ekip, ki so v vojni z FIA in že nekaj časa grozijo z svojim tekmovanjem.
Mislim, da je krivično valiti krivdo na Ferrarija.
Miran

njok ::

Ja. Dirka se zaradi publike. In ravno gledalci so vceraj ostali najbolj razocarani. In FIA, kot organizator bi morala kaj storiti.

gaso ::

ampak eni pa še kr ne zastopjo... da so rdeči odločitev preložil na FIO in nikjer napisal da so proti. Če bi FIA rekla, dal bomo šikano kljub kršitvam štirih členov... bi ferrari vseen dirkal ali pač ne?

bzp ::

je se kdo opazil na tiskovni, je bil Rubens cist cuden, mu ni bilo cisto nic vsec vse skupaj. Propadanje formule, pa da, ceprav ni storil nic narobe, ni na isti strani kot 90% njegovih dirkaskih kolegov. Meni se je kar zasmilil. Schumi pa tako kot komplet ozadje Ferrarija, kot da je popolnoma normalna dirka. Boli ga k**** za ostale, samo da je zmagal. IMHO

Soon ::

ampak eni pa še kr ne zastopjo... da so rdeči odločitev preložil na FIO in nikjer napisal da so proti. Če bi FIA rekla, dal bomo šikano kljub kršitvam štirih členov... bi ferrari vseen dirkal ali pač ne?

BI DIRKALI !!!!!

Ostali pa so raje odstopili od dirke.
Potek pa kao "neko upravičilo" za nešportno potezo - kriv pa je Ferrari, ker ni dovolil šikane, ker je M... dobavil en kur#%&... gume. Lahko bi dirkali zaradi publike. Pa če bi bilo potrebno pa bi 10 krat zamenjati gume. Tako pa so raje odstopili, ker niso mogli izsiliti svojo voljo.
NEŠPORTNO !

Lp
Miran

cryptozaver ::

Ferrari je ravnal popolnoma prav. V skladu s svojimi interesi in nic drugace. Kaj je tu slabega? Je njih in Bridgestone kdo kaj vprasal ko so se spopadali s tezavami???? Problem je v predsodku prenekaterih. Ce bi na Bridgestonu vozilo se nakaj dobrih ekip se ne bi nihce prtozval.

Krivec je nedvomno Michelin, del odgovornosti gre pa tudi FIA in Berniu. FIA sprejema butasta pravila, recimo ene pnevmatike na eno dirko, je za moje pojme cisto poigravanje z zivljenji. Bolje bi blo omejit kolicino goriva. Ce ga zmanjka avto obstane, drugega tveganja NI!!! Kaj pa predstavlja na pol razpadla guma pa smo videli ze parkrat. Drug tepec je pa Berni, ki bo moral pocas v penzijo. To, da morajo pri glasovanju upostevati glas VSE-h je njegovo maslo. Nacelo demokracije je sicer over 50% - glasovanje v svojem interesu pa je stvar in dolznost vsakega posebej.

Tole bo se zanimivo.

Forza Ferrari. Pocasi spet drzim pesti za M$!!!

BigWhale ::

Orly:

> Ce bi blo po mojem bi Michelin gladko letu in gume dobavljal sam se Bridgestone

Ne poznas ravno zgodovine F1? Ves kaj je bilo nazadjne, ko so od enega dobavitelja gum zahtevali, da pripelje se gume za drugega, dvakrat v sezoni, ker je prvi zajebal gumo? Hja, prvic jih je pripeljal. Drugic je pa rekel fuck off in ostal je samo se en dobavitelj. :) Goodyear takrat. :)

Alte:

FIA je rekla, da lahko uporabijo gume? Ja ampak Michelin je rekel, da nimajo pojma, ce bodo tudi te gume zdrzale. Uporaba teh gum bi bila po mojem se bolj vprasljiva, saj so bile narejene za cisto drugo pisto. To kar so mostva naredila je bilo v bistvu pricakovano.

---
FIA bi dejansko lahko resila dirko. Edino FIA je imela avtoriteto, da to ni naredila. No, kostalo jih bo kar drago. Skoda.

gabl136 ::

1. Krivec za tako zmešnjavo je na prvem mestu Michelin in NOBEN drug. Zajebali so sami in sami so zato krivi. Bojkot sicer podpiram, saj dirka v nasprotnem primeru nebi bla varna.

2. Drugi in ZADNJI krivec je tukaj FIA, ki je NESPOSOBNA in že kar nakaj let vodi formulo v propad...elektronika, programčiči za štartanje, sistem proti zdrsu koles...še pet let, pa bojo lahko opico pastavl za volan...

3. Dirkači tukaj niso imeli NOBENE besede, za bojkot so se odličil šefi moštev in pa posredno Michelin...

4. Ferrari bo tuki zdej z Schumacherjem na čelu samo grešni kozel, pa čeprav so samo zagovarjali svoje interese...če bi isto kot so zahtevala moštva ki vozijo z Michelinkami zahtevali Ferrari, Jordan, Minadry bi bil odgovor v stilu '' koj kuras so oni tuki, da bojo pravila spreminjal''...je pa normalno, da sta se minardi in jordan strinjala s šikano, ker itaq oni v formuli danes ne igrajo popolnama nobene vloge, in njihova beseda sploh ni važna...

5. Glede skorajšnjega trčenja obeh ferrarijev...isto kot je naredil Schumacher bi naredil vsak pravi dirkač sem prepričan in lahko nehate maha po Schumiju, ker tukaj ni bil nič keriv...

6. Se pa prav vidi da nekateri ne stvar ne znate pogledat dovolj objektivno in da favorizirate določena moštva...razmislite malo preden ferrarijevce zmerjate z idioti, Michelinovce s počkami, itd...postavite se v njihovo kožo

Sploh pa ta komentar da so ''pičke'' - me zanima, če bi ti šel na cesto vedoč, da ti bo počila guma pri 350kM/h...tuki si zdej idiot izpadel ti...pa brez zamere...

Drugače pa naj samo še poudarim, da sem glede ''favoriziranja'' določenih moštev in dirkačev osebno neopredeljen...

Za ališiča in POP-TV je pa tudi sramota, da daje take ''neobjektivne'' konemtarje...sicer pa to velikokrat počne! Pravi komentator samo poda dejstva (iz. medij), tako da se lahko potem gledalec/poslušalec/bralec sam odloči kdo ima prav...skratka tole Ališičevo ODKRITO favoriziranje mu jest skrajno zamerim (in pomoje tudi marsikdo drug)

Mah Alisic itaq pojma nima. Vceraj sem za primerjavo spremljal HTV2 in POP. Hrvata sta dost bolj tehnicno podkovana, spremljata dirko in komentirata z distanco. Poleg vsega sta se vcer se ZNALA!!! mal ponorcevat iz nastale situacije. Skratka PROF-i. Mirsad pa razlaga o bejbah in Slavici Echelstone, njenih bratih... Skor vse TeamRadio ignorira. Niti ne poslusa niti ne da poslusalcem moznosti da bi poslusali.

Ko sta se Ferrarija prehtevala je zagnal tak halo kot da se je potopilo pol Amerike. Sledili so posnetki, katere je POP po svoji navadi zamudil zaradi reklam. Zadeva je na prvi pogled izgledala res cudno, ampak z drugih kotov nic posebnega. Pac borba za 1. mesto. Lepo je blo vidno, da je Barikelo prehitro pripeljal in je moral zato peljat naravnost. M$ ni imel pri tem NIC.

@cryptozaver: sicer še enkrat poudarjam, da sem neopredeljen, vendar se POPOLNOMA strinjam s tabo...
Jest sem tut mal poslušal na hrvaški in morem rečd, da je iz strokovne plati 500% boljše

Kar se pa tiče Ališiča, pa mene prav bolu kkk Slavica in njene hčerke, pa kero je spet Coulthard ''nategnu''...če gledam formulo jo gledam zarad športa...če hošem pa trač pa kanal A pržgem in gledam Extra

Sem pa gledal posnetke od takrat, ko je še Mihelič komentiral formulo (cca 10 let nazaj) na nacionalni...popolnoma drug svet:\

Kar se pa skorajšnjega trčenja tiče, Barichelo je bil na zunanji strani in je bil prehiter, in tukaj nima kaj ''praskat''...;(( ...isto kot je naredil MS bi recimo naredil tudi Alonso, Raikonen, itd...

Pa še to: Kljhub Ferrarijevemu nasprotovanju in kot nekateri pravite Egoističnemu vedenju...če bi se FIA odločila, da postavi tisto šikano, se lahko Ferrari na glavo postavi, pa ne bi dosegel NIČ.

Al bi jim pa enostavno dovolil met druge gume...

In problem je rešen...ampak kot se je že večkrat v krajsi zgodobini pokazalo FIA samo štrene meša...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gabl136 ()

Jaz bom poudaril, kar sem povedal, ker očitno malce vse skupaj mešate.
1, Za gume in izključno za njih je kriv Michelin (basta, konec, the end)
2. Za dirko kot takšno je kriva FIA in moštva ki kuhajo zamere... pač politika, ki me en k briga, jaz hočem videt dirko, ne pa fijakanje
3. Za Ferrari sem pa rekel, da je pussy, ker je odločitev prepustil FII, sicer pa se tak ve da hodi FIA v navezi z Ferrarijem (oziroma bolje se sliši obratno).
4. Prav tako sem rekel da bi blo zelo zabavno videti tam, da bi trčila, nisem trdil da je kdo sploh kriv za tisto situacijo.
5. Na tiskovni konferenci je Schumacher rekel, da sta oba z Barrichelom dirkala za zabavo , 3. je rekel da to ni zabava, ampak resna dirka. Kako se lahko zabavaš pri 300km/h meni ni jasno. Sploh da ne omenjam da se je Barrichelo raje vgriznil v jezik kakor da bi nasprotoval karkoli Schumiju , že njegov obraz je povedal vse.
6. Meni je vseeno kdo bi bil v takšni situaciji... isto bi rekel, če bi katero drugo moštvo kaj takšnega naredilo.
7. Konec koncov pa se mi vsi smilijo, ovi niso smeli dirkat zaradi šefov, Ferrari si takorekoč naredil blamažo da je šel dirkat, prav tako se mi smili 3. ker se edini veselil točk, ki v bistvu na tej dirki niti to niso.

Ampak to je gledano z stališča nas, gledalcev. Ozadje prepuščam tistim vrlim politikom in predstavnikom FIE, etc. S tole dirko sem jaz zaključil debato... Me bolj zanima naslednja dirka. :|

Po eni strani smesno, ampak slika pove VSE!!!

borchi ::

a so michelin moštva vprašala bridgestone, če lahko uporabijo njegove gume? a bridgestone je mel tolk gum, da bi jih opremu? a je bridgestone reku ne? a je michelin reku ne?

sicer bi bil bridgestone butast, če bi pustil tako špijunažo njihovega materiala, ampak vseeno, a je bla ta možnost sploh na mizi?
l'jga

Mislim da ne, so pa pred precej leti enkrat naredili tocno TO.

Takrat so bli pac drugi casi...

@borchi: govorilo se ni nič o tem...ampa sej pomoje sploh ni možno, ker nastavki niso popolnoma isti (vsaj jaz tako mislim...če se motim me popravite)...

globoko grlo ::

a niso gume tok specifične, da bi bilo čist vseen če bi dal savine eskimo gume gor

sej je cel dirkalnik prirejen za gumo, oz. ima vsako moštvo do neke mere čisto specifične gume, tak da šaltanje na B bi bil čisti kaos, verjetn se še naravnost ne bi mogl pelat>:D

LOL ker komentar dirke na: www.f1-magazin.com

"Veličastna zmaga Ferrarija
Ferrari je dosegel prvo zmago letos in to kar dvojno.

Schumacher je z agresivno in odlično vožnjo najhitreje prevozil vseh 73 krogov slovitega ovala v Indianapolisu, kjer so dirko spremljale navdušene množice čezlužnih gledalcev. Tesno za njim se je v cilj pripeljal moštveni kolega Barrichello.
Presenetljivo s svojo najboljšo uvrstitvijo že v prvi sezoni formule 1 pri Jordanu si je privozil Portugalec Tiago Monteiro, ki s taktiko treh postankov ni mogel konkurirati premočnima Ferrarijema. Prav tako je odlično četrto mesto pripeljal njegov moštveni kolega, Indijec Krtek Jan. Za njima sta se s požrtvovalno predstav uvrstila še oba Minardija, Albers pred Friesacherjem, ki se jima je tako posrečil odlična predstava in prav tako uvrstitev v točkah.
Nekaj časa je celo kazalo, da bo Barrichello uspel prehiteti Nemca, vendar so moštveni interesi in ukazi seveda na prvem mestu. Ferrari je tako uspel še povečati svojo prednost pred moštvi Jordana in Minardija.
Naslednja dirka bo čez 14 dni VN Francije."

---------------------
hahahaha ... :D

lp
OrlyTM

Tilen ::

Da citiram zigi-ja se 1x:

Michelin zaj**e gume zato priporoči (svojim) ekipam da se iz varnostnih razlogov ne udeležijo dirke. Ekipe to mnenje upoštevajo. Vsi ostali se dirke normalno udeležijo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

borchi ::

upam, da se bo michelin "spravu k seb" za nadaljevanje sezone. drugo leto pa naj končno že izberejo samo enega opremljevalca gum. menda je jasno, da to ne bo michelin.

kar sicer ni najbolj fer. če ne bi bilo gumarske vojne, se kaj takega verjetno michelinu ne bi pripetilo. gume bi mele dovolj velik "safety treshold", ker ne bi blo treba bit skoz na meji. ampak "frogs" so zajebali, naj pač požrejo in se spucajo iz f1.
l'jga

globoko grlo ::

jp Orly, neki v slogu 1. aprila, so si mogl dt mal duška

ajd

Scorpia ::

3. Za Ferrari sem pa rekel, da je pussy, ker je odločitev prepustil FII, sicer pa se tak ve da hodi FIA v navezi z Ferrarijem (oziroma bolje se sliši obratno).

Če bi bilo tako, ne bi Ferrari bil spet tako slab. Vsa pravila ki jih je FIA določila je večinoma šlo v slabost Ferrarija, ker so non stop zmagovali. Glavna taktika, da so zmagovali so bile menjave gum. Hoteli so zanimive dirke. zdej jim je vspelo z gumami. Problem je v tem da mogoče poleg ZDA pa še kakšna, ne bo zanimiva dirka. Če se spomnite lansko leto, ferrari niti polovico ni dobil pole position v sezoni, zmagovali pa so zarad tega ker so taktično šli prej/kasneje v bokse, in naredili par hitrih krogov, da gume čist uničijo in zamenjajo. Letos pa tega ne morejo, pa so poskušali z polno posodo goriva, vendar se jim do neke mere obrestovalo ali samo v san marinu, drugje pa je schumaheru počila guma oz. spustila.
««
31 / 52
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 2007 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Loža
116782949 (55269) 'FireSTORM'
»

F1 2006 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

186881616 (39154) Alexius Heristalski
»

F1 - pred sezono 2006

152980 (2735) Daedalus
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

214183350 (50673) Microsoft
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119242191 (26852) balocom

Več podobnih tem