Forum » Loža » F1 - sezona 2005
F1 - sezona 2005

Tilen ::
Tudi jaz se strinjam z dj cotto poleg tega pa se mi zdi krivicno do tistih, kateri so dirkali, da jim na koncu niti roke niso hotli dat pa cestitat za to, da so prisli do cilja, KER je zgleda tudi do cilja bilo tezko prit gleden na stevilo uvrscenih na koncu dirke.
Pokale so jim zmetali tja kot vrzemu zjutraj psu kost.
Pokale so jim zmetali tja kot vrzemu zjutraj psu kost.

413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Myth ::
1. Možno
2. Ni možno
3. Je možno, ampak zelo dvomljivo
edit: Tilen, pretiravat pa ne rabiš. Pokale so lepo dobili v roko. Edino me zanima kaj so se pred tem zadaj menli. Tisto me zelo zanima.
2. Ni možno
3. Je možno, ampak zelo dvomljivo
Michelin je pač preveč tvegal, kot že velikokrat do sedaj. V preteklosti so zamenjali gume s tršo različico, letos pa to ni več mogoče. Pri vsem tem izgovarjanju na varnost, bi lahko nanjo mislili že pri izdelavi gume.Se strinjam. Glede gum so vedno delali bedarije. Sicer pa nimam pojma zakaj niso sprejeli možnosti pri FII da bi vsem menjali gume? S tem bi še Bridgeston prišel na bolje.
Ko pa je B imel težave z gumami in sta MS na eni dirki počili kar dve, je bilo pa vse dobro in vsi so se mu(jim) prikrito in neprikrito smejali.Sem že takrat dejal, da je to glupost. Zakaj nebi smel menjat celega seta gum? Zaradi varčevanja... mater ej... Takrat mu res nisn privoščo odstopa. V bistvu sn bil jezn, kr sn takrat zvedel za glupo pravilo.
Sicer pa je bilo vse skupaj le razkazovanje moči in voda na mlin velikim koncernom, ki si želijo drugačnega razreza kolača in že dolgo grozijo z GPCW.Se kar nekako strinjam. Lahko bi že enkrat karte položili na mizo in razjasnili zadevo, kako in kaj. Samo glumijo. Čista politika... (ne maram politike, btw)
In še tole: FIA je bila vedno neizprosna, tudi ko na njenem čelu ni bil Max Mosley in ko ni vseh niti v F1 držal v rokar Bernie.Čeprav mene takrat še ni blo, sem v mladosti zelo rad gledal posnetke formule 1. Takrat sn nekako vzljubil tale šport. Še zdaj imam doma majico iz nagrade za Mađarsko. Tako da se s tem, kar si napisal zelo strinjam.
edit: Tilen, pretiravat pa ne rabiš. Pokale so lepo dobili v roko. Edino me zanima kaj so se pred tem zadaj menli. Tisto me zelo zanima.

¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Myth ()

dj cotto ::
Znalci na 24ur.com:
lol!
Takrat je na dirkah sodelovalo 26 od okoli 30 dirkalnikov in ne tudi 24 in več! Lahko bi rekel tudi, da jih je bilo že takrat 6 in več.
Slabša moštva pa so se med seboj pomerila v predkvalifikacijah za kvalifikacijski trening, če me spomin še ni zapustil.
V preteklosti se je podoben incident - bojkot že zgodil. Nazadnje leta 1982, ko je dirko za VN San Marina v Imoli zaradi političnih razlogov bojkotiralo sicer veliko dirkačev, vendar je kljub temu tekmovalo 14 dirkalnikov, saj je takratno število moštev dosegalo tudi število 24 tekmovalnih dirkalnikov in več.
lol!

Takrat je na dirkah sodelovalo 26 od okoli 30 dirkalnikov in ne tudi 24 in več! Lahko bi rekel tudi, da jih je bilo že takrat 6 in več.

BigWhale ::
Tilen, grow up..
> In zakaj jih ni? Ker so pravila natancno dolocena in niso noben bullshit, kot ti pravis.
Ja, saj si imel dirko po pravilih. Tisti, ki meni, da se mu lahko kaj zgodi, zato ker je proizvajalec gum pripeljal pokvarjene gume, naj pac ne dirka, druge moznosti jim niso dali.
Pa imas dirko, kot jo imas danes. Se vedno mislis, da so pravila cisto ok? Pa koliko casa mislis, da se bo prvenstvo se obdrzalo, ce bo se vec takih dirk? :)
Ce bi prebral moje poste in jih mogoce tudi razumel, bi vedel, da jaz nikogar ne krivim za fiasco razen Michelina, ki je zjebane gume naredil. Zato, da je bila pa dirka taksna kot je bila, je pa kriva izkljucno FIA in nihce drug. Ker fia je bila edina, ki bi lahko naredila normalno dirko. Kljub temu, da je Michelin zajebal.
Al bi zdaj kdo rad povedal, da so krivi tisti, ki niso hotli vozit, ker so jim povedali, da jim bodo zelo verjetno gume razganjalo.
Evo, dam vam vsem kondome, pa pejte sexat z eno zensko, ki je HIV+. Ok, zdej vam dam pa kondome, k bojo zlo verjetno popokal med sexom. No, kdo gre sexat? Noben? Ja kako ne? Ze v prvem primeru ne? Matr ste picke...
> In zakaj jih ni? Ker so pravila natancno dolocena in niso noben bullshit, kot ti pravis.
Ja, saj si imel dirko po pravilih. Tisti, ki meni, da se mu lahko kaj zgodi, zato ker je proizvajalec gum pripeljal pokvarjene gume, naj pac ne dirka, druge moznosti jim niso dali.
Pa imas dirko, kot jo imas danes. Se vedno mislis, da so pravila cisto ok? Pa koliko casa mislis, da se bo prvenstvo se obdrzalo, ce bo se vec takih dirk? :)
Ce bi prebral moje poste in jih mogoce tudi razumel, bi vedel, da jaz nikogar ne krivim za fiasco razen Michelina, ki je zjebane gume naredil. Zato, da je bila pa dirka taksna kot je bila, je pa kriva izkljucno FIA in nihce drug. Ker fia je bila edina, ki bi lahko naredila normalno dirko. Kljub temu, da je Michelin zajebal.
Al bi zdaj kdo rad povedal, da so krivi tisti, ki niso hotli vozit, ker so jim povedali, da jim bodo zelo verjetno gume razganjalo.
Evo, dam vam vsem kondome, pa pejte sexat z eno zensko, ki je HIV+. Ok, zdej vam dam pa kondome, k bojo zlo verjetno popokal med sexom. No, kdo gre sexat? Noben? Ja kako ne? Ze v prvem primeru ne? Matr ste picke...

]Fusion[ ::
dj cotto:
1. Kazen bi bila kar precejšnja. Če tak gledamo je "kazen" ki bi jo Ferari kasiral če bi privolil zelo mala - samo par točk, še to ne ker bi verjetno bli prvi.
2. Načeloma se strinjam, samo je iz mojega zornega kota (torej kot gledalec formule 1) lepše gledat bolj enakopravno dirko z manj postanki.
3. podoben argument kot pri 2. + bi ovirali hitrejše B voznike.
1. Kazen bi bila kar precejšnja. Če tak gledamo je "kazen" ki bi jo Ferari kasiral če bi privolil zelo mala - samo par točk, še to ne ker bi verjetno bli prvi.
2. Načeloma se strinjam, samo je iz mojega zornega kota (torej kot gledalec formule 1) lepše gledat bolj enakopravno dirko z manj postanki.
3. podoben argument kot pri 2. + bi ovirali hitrejše B voznike.
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

2. Možno
Another option available to the teams would be running the existing tyres, but changing them frequently if they could show this was needed on safety grounds and if no competitive advantage was gained. Using more than their allocated tyres could, however, present further complications.
http://www.formula1.com/race/news/3197/...

Evo, dam vam vsem kondome, pa pejte sexat z eno zensko, ki je HIV+. Ok, zdej vam dam pa kondome, k bojo zlo verjetno popokal med sexom. No, kdo gre sexat? Noben? Ja kako ne? Ze v prvem primeru ne? Matr ste picke...LoL, BW.

Bi ovirali hitrejše voznike???!!! WTF?! Zakaj pa potem Minardija splo spuščajo na dirko???

]Fusion[ ::
če bi 14 od 20 voznikov vozilo pod povprečjem bi ostale ovirali, verjemi. Še posebaj če bi počasneje vozli na najhitrejšem delu proge.
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ]Fusion[ ()

Lansko leto je bilo več ali manj 18 takih, pa nič ne de. Sedaj pa bi 14 bil nek problem? 
Dirkanje se je začelo s tem, da bi ne glede na izhodiščne pogoje, dirkači dokazali, kdo je hitrejši in boljši voznik. Skozi zgodovino pa je dirkanje (isto je pri ostali športih) postalo predvsem zabava gledalcem. Kajti če nihče ne ve, da si najboljši, vse postane nekako brez veze. Ne glede na vse so dirkači gladijatorji našega časa in veliko bojev je že vnaprej izgubljenih, pa moštva, ali posamezniki že v naprej ne vržejo puške v koruzo, ampak se častno borijo. Tam so bili, da se na dirki spopadejo med seboj in niso se. Sram jih je lahko!

Dirkanje se je začelo s tem, da bi ne glede na izhodiščne pogoje, dirkači dokazali, kdo je hitrejši in boljši voznik. Skozi zgodovino pa je dirkanje (isto je pri ostali športih) postalo predvsem zabava gledalcem. Kajti če nihče ne ve, da si najboljši, vse postane nekako brez veze. Ne glede na vse so dirkači gladijatorji našega časa in veliko bojev je že vnaprej izgubljenih, pa moštva, ali posamezniki že v naprej ne vržejo puške v koruzo, ampak se častno borijo. Tam so bili, da se na dirki spopadejo med seboj in niso se. Sram jih je lahko!

TribesMan ::
Jest pa se popolnoma strinjam z tem kar so napisali na planetf1...
USGP Losers + Losers
In točno tako je... danes ni nihče zmagal, in nihče ni imel prav, pa lahko se še tako na zobe postavljate.
Sicer po mojem mnenju je največji zafuk naredila FIA sama, oziroma vodstvo le te.
LP
TribesMan
USGP Losers + Losers
In točno tako je... danes ni nihče zmagal, in nihče ni imel prav, pa lahko se še tako na zobe postavljate.
Sicer po mojem mnenju je največji zafuk naredila FIA sama, oziroma vodstvo le te.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Colt1911M1 ::
Se popolnoma strinjam z BigWhale-om. Res je da je michelin zasral in dobavil za nč gume.Sami so priznali krivdo in celo pisno. Pol pa namesto da bi FIA rešila situacijo jo je pa totalno zaj*!?#. Kdo je krivec za to zanič dirko - FIA.
Pa sploh mi ni jasn ka mate take probleme z Ferrarijem. Res je da se niso strinjal z kompromisom sam po moje je bila konc koncev odločitev v rokah FIJE.
In še nekaj glede pravil. Ko so se začele te omejitve glede vsega je blo to narjeno zaradi varnosti (prepoved uporabe turbin). Zdaj si pa zmišljujejo oslarije zato da bi bila formula bol "zanimiva". Določene stvari so dokaj pametne npr. ukinitev čim več elektronike druge pa spet delno nerazumljive npr. zmanjšanje največjega dovoljenega podlaka za 10 %. Na koncu bobo še gledal sam zlo drage formule z max hitrosjo 150 kok kruzajo po stezi!
Pa sploh mi ni jasn ka mate take probleme z Ferrarijem. Res je da se niso strinjal z kompromisom sam po moje je bila konc koncev odločitev v rokah FIJE.
In še nekaj glede pravil. Ko so se začele te omejitve glede vsega je blo to narjeno zaradi varnosti (prepoved uporabe turbin). Zdaj si pa zmišljujejo oslarije zato da bi bila formula bol "zanimiva". Določene stvari so dokaj pametne npr. ukinitev čim več elektronike druge pa spet delno nerazumljive npr. zmanjšanje največjega dovoljenega podlaka za 10 %. Na koncu bobo še gledal sam zlo drage formule z max hitrosjo 150 kok kruzajo po stezi!

Revenge is a dish best served cold. (An old Klingon proverb)

Pa koliko casa mislis, da se bo prvenstvo se obdrzalo, ce bo se vec takih dirk? :)
Ce bo se vec takih dirk pol bodo mostva sla k B.
Ce bo se vec takih dirk pol bodo mostva sla k B.

CHAOS ::
Za vse, ki čutite potrebo po tem, da zlijete nekaj srda na klik. Pametna poteza.

'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

frenk ::
zadeva bi se mogla tkole izpeljat...vsi bi šli normalno na progo s svojimi gumami, tisti vozniki z mišlen gumami pa bi mal pazil na hitrost in nebi tolk hitr vozil v 13. ovinku...mislm jest ne razumem kako vam to ne gre v glavo...če recimo v ovink ne morš it 130km/h boš šu raj težit naj spremenijo progo, kot pa da zmanjšaš hitrost in normalno prevoziš ovink...tale mišlen je zadevo totalno zajebal, FIA ni zajebala niti mal, bi pa zajebal, če bi dovolil šikano, ker bi s tem povzročila neenake pogoje moštvom
še enkrat...edini kdivec je mišlen in noben drug...niti FIA!!!!!!
a nej vam s kladvom to not zabijem al kva?
še enkrat...edini kdivec je mišlen in noben drug...niti FIA!!!!!!
a nej vam s kladvom to not zabijem al kva?

Glede tistih kondomov pa: Niti enemu dirkaču, niti eno moštvo ne more garantirati, da bo 100% preživel dirko.

perci ::
Tukaj je predvsem zelo veliko ljudi, ki bi radi povedal, da so krivi tisti, ki so dirkal

SebaR ::
dj cotto in frenk imata prav...konc debate

Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>
:>

perci, jaz nič ne krivim dirkačev. no, mogoče Ferrari ker ni mogel nič ziniti, kao mi smo z Fio... Potemtakem so ony pussy-ji, če si ne upajo nič rečt, ostali pa bi sklepali kompromise? 
Kvečjemu trdim, da je kriv Mischelin pa po nekakšni logiki FIA. Pa saj so meli 3 dni , pri milem bogu, da se zmenijo kak pa kaj. Ne razumem jaz tega.

Kvečjemu trdim, da je kriv Mischelin pa po nekakšni logiki FIA. Pa saj so meli 3 dni , pri milem bogu, da se zmenijo kak pa kaj. Ne razumem jaz tega.

Alexius Heristalski ::
MrIce, ali sta Ferrari in FIA kriva za slabe Michelinove gume?
Tisti, ki obtožujete MS-ja, da je izrinil RB-ja na travo, ste gotovo gledali na PopTV, kajne?
Tisti, ki obtožujete MS-ja, da je izrinil RB-ja na travo, ste gotovo gledali na PopTV, kajne?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()

Daedalus ::
>Glede tistih kondomov pa: Niti enemu dirkaču, niti eno moštvo ne more garantirati, da bo 100% preživel dirko.
Bla bla bla...Kondomi zdržijo en običajen sex recimo z ~ 95% možnosti, da ne bojo počli. Me zanima, kako bi ti sexal s kondomom, ki ima recimo ~60% možnosti, da zdrži. Če maš kaj soli v glavi - bi raje drkal.
Sicer pa še enkrat - Michelin je zajebal. Obstajala je možnost izogiba temule. Se ni zgodila -- FIA pač. V ozadju vsega skupaj pa niso gume in varnost ampak je merjenje moči. FIA je dobla v faco dokaz, kaj pomeni F1 brez večine moštev. GPWC skupina je danes prevladala nad Bernijem in Maxom. To je tisto kar šteje - ker jaz F1, kjer se ne da dogovarjat in kjer lahko ena stran blokira večino - ne mislim jemat resno. In marsikdo drug tudi ne.
Bi si skor upal stavit, da v kolikor FIA in Ferrari ne bosta postala popustljiva, boste lahko leta 2008 tifosiji gledali F1 z dvema Ferrarijema in kopico GP2 dirkalnikov. Ostali bomo pa gledali GPWC z dirkalniki, ki bo drugače nastopali v F1. In to je v ozadju bojkota te dirke - zamere, ki so se nabirale že zelo dolgo, situacijami z gumami pa je zadevo potisnila v eskalacijo.
>MrIce, ali sta Ferrari in FIA kriva za slabe Michelinove gume?
A je samo Michelin kriv za nerešitev situacije? Možnih rešitev je bilo več, vsi pa vemo, kdo jih je blokiral. Napake se dogajajo in rešitve je treba v takih primerih iskat sporazumno. Ne pa enostransko blokirat bilokako možnost kompromisa.
Bla bla bla...Kondomi zdržijo en običajen sex recimo z ~ 95% možnosti, da ne bojo počli. Me zanima, kako bi ti sexal s kondomom, ki ima recimo ~60% možnosti, da zdrži. Če maš kaj soli v glavi - bi raje drkal.
Sicer pa še enkrat - Michelin je zajebal. Obstajala je možnost izogiba temule. Se ni zgodila -- FIA pač. V ozadju vsega skupaj pa niso gume in varnost ampak je merjenje moči. FIA je dobla v faco dokaz, kaj pomeni F1 brez večine moštev. GPWC skupina je danes prevladala nad Bernijem in Maxom. To je tisto kar šteje - ker jaz F1, kjer se ne da dogovarjat in kjer lahko ena stran blokira večino - ne mislim jemat resno. In marsikdo drug tudi ne.
Bi si skor upal stavit, da v kolikor FIA in Ferrari ne bosta postala popustljiva, boste lahko leta 2008 tifosiji gledali F1 z dvema Ferrarijema in kopico GP2 dirkalnikov. Ostali bomo pa gledali GPWC z dirkalniki, ki bo drugače nastopali v F1. In to je v ozadju bojkota te dirke - zamere, ki so se nabirale že zelo dolgo, situacijami z gumami pa je zadevo potisnila v eskalacijo.
>MrIce, ali sta Ferrari in FIA kriva za slabe Michelinove gume?
A je samo Michelin kriv za nerešitev situacije? Možnih rešitev je bilo več, vsi pa vemo, kdo jih je blokiral. Napake se dogajajo in rešitve je treba v takih primerih iskat sporazumno. Ne pa enostransko blokirat bilokako možnost kompromisa.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()

Blokirala je FIA, ne Ferrari, čeprav je Mirsad drugačne zgodbice prodajal.

Moram te razočarati, gledal sem ORF1. Ker POP TV ne prenesem že dolgo ne kar se tiče formule 1.

Da gre za zakulisne boje, sem povedal tudi jaz, nekaj postov višje. Če se strinjaš s tem, potem lahko priznaš, da so vsi ostali izgovori nekako iz trte izviti. Je pa tudi res, da naj bi M moštva pristala na dirkanje brez točk, ali pa da B dirkače postavijo na čelo štartne vrste, v primeru da se postavi šikana in bi tako dirkali vsaj za gledalce. Vsekakor je tokrat izgubila F1.
P.S.: In zato so se vsi M-ovci odločili za javno drkanje, čeprav bi ga 10x počasi in brez tveganja lahko vtaknili.
P.S.: In zato so se vsi M-ovci odločili za javno drkanje, čeprav bi ga 10x počasi in brez tveganja lahko vtaknili.

Obstajala je možnost izogiba temule.
Charlie Whiting je dejal, da moštva lahko menjajo gume med dirko iz varnostnih razlogov. Zakaj to ni bilo sprejemljivo? Če je kdo meril moči, so jih Michelinarji, FIA je delovala lepo po pravilih. Pa povejte mi že enkrat, kdo zagotavlja, da bi šikana čudežno rešila vse?
Sem prepričan, če bi spremenili stezo, bi na kakšni drugi dirki spet kdo zahteval spremembo steze po svojih željah, izgovor bi bil seveda varnost. FIA bi po moje izgubila pravno veljavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()

In ja: stari maček Coulthard si je ne glede na vse želel dirkati. In če bi na stezi ostal samo en M-ovec, bi dirkal tudi Alonso - Team Radio, 2. ali 3. krog, ko so mu zagotovili, da so vsi zapustili stezo. Nekateri imajo pač jajca.

A ste res tok naivni, da vrjamete, da so vsi "prostovoljno" sli v bokse? Ne ga lomit no..
Coulthard je samo en primer, ker smo pac slisali po radiu...
Coulthard je samo en primer, ker smo pac slisali po radiu...

Meni se je zdel zanimiv radio talk Davida Coultharda, ki je v krogu za ogrevanje izjavil, da hoce dirkati do konca. Me prav zanima kaj bi bilo, ce bi se uprl in ostal na stezi.
Ostal bi brez bencina ob prvih postankih.

Daedalus ::
Ah bull. Vzemi za primer strategijo dveh postankov. Michelin gume bi naj po njihovih lastnih besedah zdržale ~ 10 krogov (fak, kak so zajebali). To pomeni na dirko 8! postankov v boksih - kar bi na zanimivost poteka vplivalo lih tako, kot je bojkot.
Sicer pa obstaja precedan temu danes:
Race Director Charlie Whiting
Ross Brawn’s drinking buddy released a letter that he got from Michelin with some smart answers as to why they couldn’t use different tyres on Sunday.
But he’s changed the rules for Bridgestone prior to a race so we’ve been here before. It's surprising nobody’s questioned why Whiting changed the tyre rules at the beginning of the 2003 Brazilian GP.
Back in 2003 you were only allowed to take one wet tyre to races, so you had to make your mind up before the event. Bridgestone arrived at Interlagos with their legendary intermediate tyre that was quite good in wet and mixed conditions. Michelin had a full wet that could run in more rain.
When the heavens opened before the race, Whiting delayed the start because the Bridgestone runners wouldn’t have been able to make it round safely. It was clearly Bridgestone’s fault for not bringing a full wet tyre, but as the argument has gone this weekend – they knew the situation…
After delaying the start the field was then sent round Interlagos behind the Safety Car until enough water was taken off the circuit. Had they released the field when it was suitable for the Michelins on full wets, then Fisichella would never have won the race in his Jordan and Kimi Raikkonen may well have got the win.
Nobody complained because it was a safety issue. Fast forward two years and Whiting is not prepared to compromise in another safety situation. This interpretation of the rules when it suits them makes F1 fans deeply suspicius - it's like there was an agenda here from the FIA.
Kaj boste pa zdaj porekli na tole? Še obvezen link.
Sicer pa obstaja precedan temu danes:
Race Director Charlie Whiting
Ross Brawn’s drinking buddy released a letter that he got from Michelin with some smart answers as to why they couldn’t use different tyres on Sunday.
But he’s changed the rules for Bridgestone prior to a race so we’ve been here before. It's surprising nobody’s questioned why Whiting changed the tyre rules at the beginning of the 2003 Brazilian GP.
Back in 2003 you were only allowed to take one wet tyre to races, so you had to make your mind up before the event. Bridgestone arrived at Interlagos with their legendary intermediate tyre that was quite good in wet and mixed conditions. Michelin had a full wet that could run in more rain.
When the heavens opened before the race, Whiting delayed the start because the Bridgestone runners wouldn’t have been able to make it round safely. It was clearly Bridgestone’s fault for not bringing a full wet tyre, but as the argument has gone this weekend – they knew the situation…
After delaying the start the field was then sent round Interlagos behind the Safety Car until enough water was taken off the circuit. Had they released the field when it was suitable for the Michelins on full wets, then Fisichella would never have won the race in his Jordan and Kimi Raikkonen may well have got the win.
Nobody complained because it was a safety issue. Fast forward two years and Whiting is not prepared to compromise in another safety situation. This interpretation of the rules when it suits them makes F1 fans deeply suspicius - it's like there was an agenda here from the FIA.
Kaj boste pa zdaj porekli na tole? Še obvezen link.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

@Alexius Heristalski
lol
@Daedalus
Če me spomin ne vara, so bile takrat monsunske razmere in tudi gume za dež ne bi dosti pomagale. Še posebno slabšim voznikom v dežju. Res pa je, da je CW dolgo na stezi držal varnostni avto.
lol
@Daedalus
Če me spomin ne vara, so bile takrat monsunske razmere in tudi gume za dež ne bi dosti pomagale. Še posebno slabšim voznikom v dežju. Res pa je, da je CW dolgo na stezi držal varnostni avto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dj cotto ()

Microsoft ::
S to sikano ste prav trmasti. Ce je sikana, je sikana za vse. Tako, da s tem vsi zgubijo na casu, hkrati pa na varnosti.
Mogoce tudi res, da se gre za stare zamere. Kakor koli ze, ce je cas za GPWC, potem je to sedaj. Taki big boss, kot je Flavio in Ron, pa se kdo, ki kaj pomeni, imajo dosti mocno roko, da poslihtajo stvari, kot se sika in tekmujejo za gledalce in ne samo za neke glupe rezultate (Sumaher & Ferari). Gledalcev ne zanimajo rezultati, ampak zanimivost dogodka. Ni dvomda, da je danes bilo zelo zanimivo...
by Miha
Mogoce tudi res, da se gre za stare zamere. Kakor koli ze, ce je cas za GPWC, potem je to sedaj. Taki big boss, kot je Flavio in Ron, pa se kdo, ki kaj pomeni, imajo dosti mocno roko, da poslihtajo stvari, kot se sika in tekmujejo za gledalce in ne samo za neke glupe rezultate (Sumaher & Ferari). Gledalcev ne zanimajo rezultati, ampak zanimivost dogodka. Ni dvomda, da je danes bilo zelo zanimivo...
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Ah bull. Vzemi za primer strategijo dveh postankov. Michelin gume bi naj po njihovih lastnih besedah zdržale ~ 10 krogov (fak, kak so zajebali). To pomeni na dirko 8! postankov v boksih - kar bi na zanimivost poteka vplivalo lih tako, kot je bojkot.
Jebiga, ampak bi bilo po pravilih. Saj so zato, da se spoštujejo.

A zdej pa ni blo po pravilih?
by Miha
by Miha

In ti, ki so danes ostali v boksih bi radi, da se o njih govori, kako so se vedno borili do zadnjega milimetra steze za naslov/ali kaksno prvo mesto? Tudi to se bo zapisalo ja.
Alexius Heristalski, gume bi naj zdrzale 10-15 krogov na dirki, dejstvo je da so s temi gumami dirkali ze prej tako da bi nove zdrzale RECIMO 20 krogov in bi za konec zadostovali 3 postanki.
Alexius Heristalski, gume bi naj zdrzale 10-15 krogov na dirki, dejstvo je da so s temi gumami dirkali ze prej tako da bi nove zdrzale RECIMO 20 krogov in bi za konec zadostovali 3 postanki.
Zgodovina sprememb…

Najbolj smešno pa bo na koncu, če bo kdo izgubil naslov zaradi teh dveh točk danes. Vsaka čast, če ne. A vemo, da so se v preteklosti izgubljali naslovi tudi za pol točke - Lauda pred Prostom 1984.

Tilen, sej se ti vid, da si star 15 let.
Nekaj je tekmovanje, nekaj pa norija 300kmh v zid. Ko bos imel izpit za avto in se mogoce se kdaj sam peljal, bos razumel, da je 200kmh svinsko hitro (z avtom), 300 je nepredstavljivo.
Pri taki hitrosti ga biksat je vec kot bedarija.
A vemo, da so se v preteklosti izgubljali naslovi tudi za pol točke
V sezoni 2002 je slo za tocko ali dve, ce se ne motim.
by Miha
Nekaj je tekmovanje, nekaj pa norija 300kmh v zid. Ko bos imel izpit za avto in se mogoce se kdaj sam peljal, bos razumel, da je 200kmh svinsko hitro (z avtom), 300 je nepredstavljivo.
Pri taki hitrosti ga biksat je vec kot bedarija.
A vemo, da so se v preteklosti izgubljali naslovi tudi za pol točke
V sezoni 2002 je slo za tocko ali dve, ce se ne motim.
by Miha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()

Kok si sele ti Microsoft, da niti profila ne znas prebrat.
Drugace pa se ne na mene spraulat, nisem jaz kriv da se je tvoj Montoya usral.
Mimogrede tudi izpit za avto imam, nisem se pa se peljal 200 ker pr nas se to ne sme :) Naceloma.
Drugace pa se ne na mene spraulat, nisem jaz kriv da se je tvoj Montoya usral.
Mimogrede tudi izpit za avto imam, nisem se pa se peljal 200 ker pr nas se to ne sme :) Naceloma.
Zgodovina sprememb…

@Microsoft
Pa naj se vozijo 280! Dirke ni konec, dokler ne pade karirasta zastavica. Lahko bi vsi z B odstopili., počasni Mišelinčki pa bi si razdelili točke. To se je v preteklosti že dogajalo. Kakšen je smisel tega? Kakšen smisel pa je, da Japončki (letos jih na srečo ni bilo) igrajo hokej s Kanadčani?
Pa naj se vozijo 280! Dirke ni konec, dokler ne pade karirasta zastavica. Lahko bi vsi z B odstopili., počasni Mišelinčki pa bi si razdelili točke. To se je v preteklosti že dogajalo. Kakšen je smisel tega? Kakšen smisel pa je, da Japončki (letos jih na srečo ni bilo) igrajo hokej s Kanadčani?

Lej, ostan ontopic pa povej kak pameten komentar. Ni govora o posameznem vozniki ampak o celem sportu.
Ce bi pa rad, se je Sumaher na zadnje usral. V Montrealu. Montoya in ostali pa so pokazali zdravo pamet.
by Miha
Ce bi pa rad, se je Sumaher na zadnje usral. V Montrealu. Montoya in ostali pa so pokazali zdravo pamet.
by Miha

Na to ne bo in nebi nihce pristal, da bi vozil po omejitvah. Se na cestih ne, kaj sele tam, kjer se dirka.
by Miha
by Miha

Jaz sem ti samo odgovoril na tvoje predsodke, napacne seveda. Mnenje o dirki taksni ali drugacni sem tudi ze podal. Samo berem se, ce pa se kaj tice mene pa pac odgovorim. Ce ti kaj ne pase glede moje starosti in izpita mi drugic pisi na ZS.

Torej gre tu za tekmovanje, kajne? Stoddard pravi, da je bil za bojkot in je podpiral M ekipe, a ko je Jordan ostal na stezi, se je odločil boriti po svojih najboljših močeh, čeprav nima šans.

Jst sem ti samo hotel povedati, da nimas pojma, kako izgleda 300 na uro, pa tudi ostali, zato pa govorite, da so se kao usral. Seveda je to bedarija, samo nekateri tega pac nocejo razumet.
Sploh pa, vse je slo po pravilih!!! Dirko si dobil, kot si hotu. MS je pownal! Kaj se sploh sekiras! Pejt ven pa se frendi naredte zur za njegovo zmago.
by Miha
Sploh pa, vse je slo po pravilih!!! Dirko si dobil, kot si hotu. MS je pownal! Kaj se sploh sekiras! Pejt ven pa se frendi naredte zur za njegovo zmago.
by Miha

Jaz se niti malo ne sekiram. Samo tvoje smesne komentarje berem.

In ko bos dost star, bos mogoce razumel, da je zmaga tu se najmanj pomembna. Danes si mel perfektno zmago. Tretji je zaostajal cela tri leta. Ferari povna po celi crti.
Samo, kaj imas od tega? Kaj je to bilo sploh danes? Dikra? Si zelis to?
by Miha
Samo, kaj imas od tega? Kaj je to bilo sploh danes? Dikra? Si zelis to?
by Miha

A se ti kdaj preberes preden postas? Pomoje ne.
Sem kje rekel da si zelim to ? Sploh ne. Mi je pa vsec da je MS zmagal, itak in da se je Montoya usral. To mi je všeč.
Sem kje rekel da si zelim to ? Sploh ne. Mi je pa vsec da je MS zmagal, itak in da se je Montoya usral. To mi je všeč.

Ti pa pojdi spat, ker te je vse skupaj že počasi zdelalo. Zgoraj sem ti napisal najpotem vozijo 280, če to ne gre pa 250, ali pa samo 50, če se jim to zdi najbolj varno. Ah, ne! Najbolj varno je, da hodijo peš. Nekako enako razmišljajo tudi naši zakonodajalci z ZVCP. Hitrost ubija! Le zakaj potem dirkati? 
In ne. Dirke nisen dobil kot sem "hotu". Hočem dirkanje ne pa vožnje v krogih, ki se dogaja zadnjih nekaj let. Nekateri se še spomnimo pravega dirkanja v 70-ih in 80-ih. Mogoče si že slišal kakšno srce sta imela npr. Giles Villeneuve, ali pa Nigel Mansell? Nigel se je boril do konca, pa čeprav je zaradi tega izgubil prvenstvo. Fangio, Ascari, Caracciola in ostali ne bi nikoli dirkali, če bi razmišljali kot ti. Imeli so srce in jajca. Tudi marsikateri dirkač, ki danes ni štartal jih ima. A danes ni šlo toliko za dirkanje, kot za boj v ozadju.

In ne. Dirke nisen dobil kot sem "hotu". Hočem dirkanje ne pa vožnje v krogih, ki se dogaja zadnjih nekaj let. Nekateri se še spomnimo pravega dirkanja v 70-ih in 80-ih. Mogoče si že slišal kakšno srce sta imela npr. Giles Villeneuve, ali pa Nigel Mansell? Nigel se je boril do konca, pa čeprav je zaradi tega izgubil prvenstvo. Fangio, Ascari, Caracciola in ostali ne bi nikoli dirkali, če bi razmišljali kot ti. Imeli so srce in jajca. Tudi marsikateri dirkač, ki danes ni štartal jih ima. A danes ni šlo toliko za dirkanje, kot za boj v ozadju.

Postavil sem samo vprasanje.
In se enkrat si pokazal, da si star samo 15 let, ker ne zasn drugega rect, kot da se je Montoya usral, ostalih 15 ji ni dirkalo se ni usralo, Ms pa je itak über car.
by Miha
In se enkrat si pokazal, da si star samo 15 let, ker ne zasn drugega rect, kot da se je Montoya usral, ostalih 15 ji ni dirkalo se ni usralo, Ms pa je itak über car.
by Miha

dj cotto, F1 je nevarna. Samo nekje je tveganje se v razumnih mejah, nekje pac ne. Danes bi bilo nerazumno in neumno tvegati.
by Miha
by Miha
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | F1 2007 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 82952 (55272) | 'FireSTORM' |
» | F1 2006 (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Loža | 81620 (39158) | Alexius Heristalski |
» | F1 - pred sezono 2006Oddelek: Loža | 2980 (2735) | Daedalus |
» | F1 2004 (strani: 1 2 3 4 … 40 41 42 43 )Oddelek: Loža | 83355 (50678) | Microsoft |
» | F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 42192 (26853) | balocom |