» »

humus ?

humus ?

ns-miha ::

Hail Hitler !!

White Power

Fuck you luni prasec zajeban pa vsi moderatorji mi lahko samo še humus date banda kompostna !!!


p.s. a bo padla kaka zobata owca ali bom kar iz gnoja kompost nastal

:D:D:D:D
sovrazim niggerje, zide
  • spremenil: Tomi ()

ChiefThunder ::

tale post vklučue vse potrebne elemente... lol :D
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Sergio ::

prvo kot prvo, ns-miha, pridimo težavi do dna... Tvoja težava je nepoznavanje nemškega jezika, ki ga ti kot arijec extraordinaire poveličuješ.

Pravilno je: Heil, in ne Hail.

White power? Ja, res je, Ariel White Power čisti res dobro.

Čemu pa take žalitve? Eh, ns-miha, najlepše je, da te kar pustimo. Ne boš owca. Niti gnoj...

Nisi niti vreden omembe. Si niče. Mala ribica, ki s svojimi rasističnimi izjavami ne dviga prahu. Smliš se mi, res.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Tomi ::

V glavnem, vidim, da moraš imeti resne težave, da se spuščaš na takšen nivo. Kaj so ti zatajili vsi tvoji najljubši CD-ji, ali pa Panzerfaust ne dela. Ali pa Radio White?
Če te kaj muči, imajo na 080-1234 pomoč psihilogov, pa ti bodo pomagala izživeti frustracije.
metrodusa.blogspot.com

Sergio ::

ns-miha: lahko se pa tudi zneseš nad najbljižjim smetnjakom... ampak kaj ko ti ta bogi kup kovine ni nič naredil...
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

ns-miha ::

Sergijo dragi ne poznaš ti angleščine al kva:
Hail Hitler je v Angleščini Heil pa v Nemščini

a sem owca al kva ?
sovrazim niggerje, zide

Sergio ::

Hail angleška beseda? I do NOT think so.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Tomi ::

Tole je pa prav lepa zadeva za popestritev napetega dne.
Sicer pa poznaš ono foro, ko so se ljudje spomnili, da bi lahko pozdravljali Heilt Hilter ( torej pozdravi Hitlerja ), potem pa je bil odgovor, saj nisem psihiater. Ali tisto, ko so bili Hitler, Goebels in voznik v avtu, in so povozili psa gostiliničarja. In gobezdavi Goebels gre v gostilno, in reče:"Heil Hitler, pes je mrtev!", nakar vse tam prevzame navdušenje>:D
metrodusa.blogspot.com

Dalmatinc ::

Mislim ej to je pa tooo much ......:D

JLP ::

ns-miha:
Umir se sej bo bol. Pač maš slab dan dons.

Sergio:
Ja hail je pa čist lepa angleška beseda. Če sam Star Trek gledaš pol skos slišiš kak "Hail them!" pa "Hailing frequencies open, sir."
Live long and prosper!

ChiefThunder ::

ja, ja kokr "pokličite jih", pa "klicne frekvence odprte"... obvaladam... :D:D
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

ns-miha ::

kdo prav de Sodčk ni imel zgodovinske vloge :D
sovrazim niggerje, zide

Bessie ::

A to pomen, da se v sodčkih zbirajo prijatelji okoli avstrijskega žida, ki je koval zaroto proti nemškemu narodu in ga na koncu skoraj uničil???

||_^_|| ::

eh..ms-miha: krneki brezveze...po eni strani se mi smiliš po drugi te pa občudujem da se ti da take bedarije zganjat po tej vročini..

ABX ::

|O
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Sergio ::

ja... avstrijskega žida (4 koleno), ki je poveličeval arijsko raso (blond pa modre uče), ker jim je bil sam tako podoben... Bolno, vam pravim... Bolno...

In potem se najdejo še njegovi privrženci v Sloveniji - državi, katero bi on etnično počistil tako, da bi bil še oj.

Eh...
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Elemen_T ::

What's the point?

jeb ::

bravo, ns-miha! Tolk replyev na tako debilen topic je uspeh! Sicer nisi ne vem kako strasno inventiven provokator, ampak malo ti je pa le uspelo.
Ce si pa slucajno res tak asshole, kot se skusas prikazat, potem je pa seveda dodelitev katerega od ponizevalnih nazivov foruma prevelika cast zate. You're simply not worth it...

ns-miha ::

ja jebat ga :D
je pa res de je tud Tito hotu počistit Slovenijo vseh nekomunistov (no sej v nekem smislu mu je ratal )
pa ga eni še zmerom občudujejo !!!

p.s. Zaradi nasionalsocializma je umrl ene 10 miljonov ljudi, od boljševizma pa je samo v Rusiji umrl več kot 100 miljonov ljudi. Pa mi povejte kdo je večja svinja ?>:D, da ne govorim o drugih državah sveta, rečmo Kitajska al pa tud ex Yugoslavija
sovrazim niggerje, zide

MadMicka ::

problemi, sm mogu še enkrat pisat, grrr...

MadMicka ::

ns-miha, od kje teb te številke??

Ker, od komunizma jih je umrl v resnici 100 miljionov petsto dvatisočštiristodvaindvajest, od kapitalizma dvestoštiriindvajset manj, od fašizma in nacionalizma pa je bilo samo skurjenih židov in ostalih nevrednikov več kot 100 milijonov....

skratka, drugič povej vir, npr. enciklopedija ta in ta, str. ta in ta

ns-miha, a ta "ns" je kokr nova slovenija :)

ns-miha ::

mad micka ti nimaš pojma !
ns ne pomeni Nova Slovenija, ker je kratica Nove Slovenije Nsi !!>:D

aja židov je kao zgorel samo 6 miljonov !!
vzem si kakšno bukvo, pa ne une ka so jih pisal v ex yugo. ampak kako tujo pa boš vidla, kaj je delu komunizem. No ja sej bodo itak plačal za svoje grehe, tako kot so jih nacisti. Počasi se obrača, ker zločin proti civilistom in vojnim ujetnikom ne zastara;((

aja madmicka ti si zihr pr ZLSD al pa pr DESUS a ?
sovrazim niggerje, zide

Cr00k ::

teli indijanci kokr je ns-muha... se mi zdijo res smesni... namest da bi uzival mladost... se ukvarjajo s politiko...:))... mislm halo... ns-muha: sej bos meu pol dost cajta k bos 50 let str... ce bos pa zdej take zganju pa 50 let mogoce sploh vidu nous :)).......... chill out :)dj fotr rec nej ti klimo nabav :).. pa jo dej na 18 stopinj pa relaks jor self :)

ns-miha ::

za mad micko pa ostale pripšadnike komunizma

dr. Tine Velikonja
Govor v Kočevskem Rogu 10. junija 2001
Stojimo ob breznu, ki ne more skriti, da so mu delali silo. Razobličeno je in pohabljeno. Večkrat je bilo razstreljeno, ne iz objestnosti ali neznanja, ampak z namenom, da njegovo skalovje za vedno skrije posledice temnega zločina, ostanke žrtev, ki so v dneh od 28. maja do 10. junija 1945 padale vanj. Domnevamo, da je današnji dan, 10. junij, obletnica, s katerim je bilo množične morije na Kočevskem konec. Brezno naj bi bilo za vedno zabrisano, bilo je poravnano in prekrito z zemljo, skušali so zasaditi smreke, pa so se prijele samo v njegovi okolici. Dež je izpiral zemljo, voda jo je odnašala v globino, pokazale so se skale, med njimi so se zasvetile bele kosti. Treba je bilo razstreljevati spet in spet.
V vrtači pred jamo so žrtve slačili, jim izbijali zlate zobe, če so jih imeli, iskali denar, jih spet vezali, potem pa suvali navzgor do brezna in v smrt. Ne vemo, koliko jih leži v njem, Slovencev, Hrvatov, Srbov, zanesljivo ne samo nekaj nad tisoč, ne nekaj tisoč, ampak med pet in deset tisoč; vemo pa še za brezno pod Macesnovo gorico in tretje, še neodkrito brezno nekje pod cesto na začetku Rajhenavske doline, če se omejim samo na brezna na kočevski strani Roga.

Kaj iščemo vsako leto na tem kraju, kaj nas žene, da se tu množično zbiramo že dvanajst let? Počastiti želimo mrtve in njihovo zadnje darovanje. To ni tako, ko človek lahko gre ali ne. Ko pridemo sem, čutimo, kakor da bi izpolnili veliko in sveto obljubo. Obljubo, ki je nismo nikoli dali, a je v nas, kakor da bi jo bili izrekli ob najslovesnejši uri, ob zvonenju vseh zvonov. A ne gre samo za obljubo. Sem prihajamo tudi zato, da zvemo, kaj smo. Tukaj je nemogoče biti in ne vedeti, kdo si. Ali ni svoboda v tem, da veš, kdo si? Na svetu je tako, da nekateri ljudje nimajo kam iti. Tisti, ki so tu šli skozi zadnje bridkosti, pa so nam postavili kraj, da bomo vedno imeli kam iti. Ne samo mi. Nekoč bo to romarski kraj za vse, ki bodo v muki izgubljenosti hoteli najti samega sebe. Sem bodo hodili in ne na sto zlaganih krajev, zakaj nad tem krajem piše: Ecce homo - Glejte, človek! Nekoč je bilo tako, da je bila dopuščena velika muka in velika bolečina in nad vsakim, ki je šel skozi to muko in to bolečino, se je izpisalo: Ecce, Homo! - Glejte, človek! Ta resnica bo vselej nad tem krajem, da bo samo človek lahko stal na njem. To, vidite, je Rog: nad zgodovino in za vse ljudi in za zmerom.

Komunizem pa je bilo samo v zgodovini in je bil poražen. Ne na bojnem polju, sesul se je od znotraj; ni mogel nositi življenja. Bil je velika zabloda. Zgodovina je dala komunizmu "consilium abeundi - poslala ga je z odra. Tega, kar se dogaja pri nas, torej ne bi smelo biti: da se zavira vsak poizkus odkriti resnico o državljanski vojni, o revoluciji in njenih zločinih, o nasilju totalitarnega režima. Povsod po Evropi so raziskali nacistične zločine, zdaj pa raziskujejo in kaznujejo tudi komunistične, povsod imajo komisije, ki se s tem ukvarjajo, na Poljskem, v Vzhodni Nemčiji, na Madžarskem, Češkem, v Bolgariji. In pri nas?

Boljševiški poseg v slovensko zgodovino je bil kot drugod brez zgodovinskega smisla, zunaj tistega, kar mislimo, ko pravimo, da gre zgodovina naprej. Boljševizem je bil izstop iz civilizacije, napad na normalni tek zgodovine.

Francois Furet je ob padcu berlinskega zidu rekel sledeče:

"Dogodki, kakor leta 1989, niso bili revolucija. To kar se je zgodilo tega leta v državah vzhodne Evrope, ko so padali drug za drugim komunistični režimi, ni prineslo nič takega, kar ljudje ne bi že imeli. V tem mirnem prehodu ni šlo za postavitev novega reda na ruševinah preteklosti, šlo je za vrnitev k tisti preteklosti, ki je bila pred komunizmom.
Komunizem je bil veliki zgodovinski eksces. Ob obratu leta 1989 je šlo za izhod iz totalitarnega barbarstva in povratek v že doseženo: šlo je za jamstvo osnovnih čovekovih pravic, za uveljavitev svobodne ustave, za obnovo človekove lastnine, za svobodne volitve, vse to torej, kar je že bilo pred nastopom boljševizma."

Tudi stara Jugoslavija je bila evropska država. Kar so naredili nekdanji komunisti, - vsi vemo, kdo jih je pri nas podpiral - je bila slepa ulica, iz katere ni bilo izhoda.
Timothy Garten Ash, profesor na oksfordski univerzi, ki je zasledoval dogajanja v državah, kjer je bil komunizem na oblasti, pa je govoril Vzhodnim Evropejcem takole:

"Vi Evropi ne morete prinesti nobenih novih idej v politiki, v gospodarstvu, v pravu, v mednarodnih odnosih. Ideje, katerih čas je sedaj prišel, so stare, znane, preizkušene ideje. Vračate se v nekaj, kar je že zdavnaj bilo."
Zakaj pravimo, da je bil narodnoosvobodilni boj prevara? Narodnoosvobodilni boj je bil prevara, ker se je razglašal kot upor proti okupatorju, v resnici pa so komunisti z njim izpeljali revolucijo. Italijanski filozof in zgodovinar Benedetto Croce je takole razložil, kakšno vlogo igrajo človekove odločitve v zgodovini:
"Ni važno, kaj si ljudje ob določeni akciji ali ob vstopu v določena dogajanja mislijo, kaj želijo, važno je samo, kakšne institucije, kakšne ustanove ostanejo po njihovem nastopu."
Pri nas sta bili postavljeni dve ustanovi: smrt in nasilje; zaradi odločitve tistih, ki so se priključili narodnoosvobodilnemu boju, od komunistov vodenim, množični poboji in petinštiridesetletna totalitarna vladavina.
Ko je leta 1990 zmagal DEMOS, nam je v srcih zraslo upanje, da se bodo zadeve uredile, predvsem pa, da bo s tem končana državljanska vojna in bo prišlo do sprave. Sprava ni samo individualna sprava z Bogom in z bližnjim. Na osebni ravni smo se v resnici že davno spravili, na tej ravni ni sprtosti. Ne gre več za osebno spravo, ampak gre za narodni razkol, ki ga je treba premostiti, za narodno pomiritev, gre za to, da smo pred zakonom vsi enaki. Zakoni bi morali biti za vse enaki, tudi za domobrance. Ustava ne pozna razlik, ne govori o dvojnih ljudeh. Pač pa ta temeljna listina v uvodu vsebuje stavek, ki pravi, da so se v času totalitarnega komunističnega režima kršile človekove pravice. In kaj to pomeni? Ali to ne pomeni, da je treba napisati zakone, ki bodo te pravice uveljavili? Sedanji zakoni, za zgled bi omenil pet vojnih zakonov, pa še naprej sankcionirajo te kršitve. Jasno je, da je to absurd, da to ne more trajati. A po vsem se moramo vprašati: "V kakšnem svetu pa živimo!"

Državljanska vojna še traja. Sile kontinuitete, ki so zdaj na oblasti, izkoristijo vsak dogodek, da nam to dokažejo. Seveda sedaj ne gre za kri in orožje, ampak se uporabljajo druga, finejša sredstva. Zato te vojne večina ne čuti. Z vso silovitostjo je prišla na dan ob nedavnih jubilejnih proslavah širom po domovini. Vse so tolkle s svojo ostrino in žaljivostjo, vihrale so zastave z rdečo zvezdo in se pele komunistične pesmi. In mnogo ljudi je moralo spet ponoviti: "Nič se ni spremenilo!"

Na predvečer 27. aprila letos je predsednik državnega zbora v svojem govoru na proslavi v Cankarjevem domu izjavil, da " je partija v obdobju med 1941 in 1945 vodila legitimni boj proti okupatorju". To ni morda kak napačen zgodovinski podatek, to je potvorba neke bistvene zgodovine. In vendar so v parterju sedeli predsednik vrhovnega sodišča, predsednik akademije znanosti in umetnosti, rektor univerze, ne da bi kateri od njih kaj rekel. Tako je to, kar je bilo izrečeno na odru, dobilo najvišje možno potrdilo. Ne živimo samo v privatni, ampak v javni laži. Vsa država živi v laži. "Za božjo voljo," smo si rekli, "vsaj ploskati jim ne bi bilo treba!"

Tudi danes mnogo ljudi noče priznati resnice, kot je niso leta 1941 in 1942, ko so komunistični gverilci po ulicah pobijali ljudi. Krščanski ljudje, ki ležijo v tem breznu, pa so se temu uprli. To so bili pravi uporniki. Ko je začela komunistična milica pobijati po vaseh in mestih, se mnogi niso zavedli, kaj se dogaja: da gre za teror. Na neki način se vse to ponavlja. Svet, ki se je uveljavil z zadnjimi volitvami, postaja strašljivo ene barve. Ali hočete še dokaze?

Pravosodni minister, bivši varuh človekovih pravic, se je letos l3. marca udeležil v Semiču slovesnosti državnih tožilcev, ob obletnici ustanovitve totalitarnega partizanskega tožilstva, ravno tistega tožilstva, ki je botrovalo množičnim pobojem političnih in idejnih nasprotnikov in povojnim montiranim sodnim procesom. Zbranim je celo spregovoril.

A temu bednemu in klavrnemu času navkljub moramo povedati naslednje:

Ko so maja 1945 slovenski komunisti dobili v roke od Angležev vrnjeno domobransko vojsko, so jo, z maloštevilnimi izjemami, vso pobili. To je bil holocidni umor ali holokavst. To je bil uboj cele vojske. To je bil uboj mučeniške vojske. Zakaj trdimo, da je bila domobranska vojska mučeniška vojska? Iz dveh razlogov. Prvič zato, ker so morali umreti zato, ker so bili kristjani - ker so stopili na pot, ki se je končala na robovih opuščenih rudniških jaškov in brezen vzhodne Slovenije zato, ker so bili kristjani. Drugič pa zato, ker se ve, kako so umirali: Ker so umirali po krščansko. Slovenska domobranska vojska je bila, morda bi lahko šteli sem le še štiri leta prej v Katynu pobite poljske oficirje, v novejši zgodovini edinstven primer. Doletela jo je smrt vso in naenkrat in to je bilo poudarjeno krščanska smrt. Ko so šli pred brezna in pred brzostrelke, kolona za kolono, so izrekali neke besede. Nagi in z razbitimi usti so izrekali najsvetejše besede, ki so jih poznali. Teh besed jih je naučila Cerkev: una, sancta, catholica. Vedeli so, kaj se z njimi godi, v zadnjem živem predelu zavesti so tudi vedeli, kakšno vlogo imajo pri tem. Ti ljudje so naša garancija, ne predsedniki, ki pridejo in grejo, ne vlade, ki pridejo in gredo.

Ti ljudje so jamstvo za naš obstoj. Čas, ki ga živimo, ni naklonjen ne njim ne nam. Nič si ne bomo prikrivali: to je trd čas, sploščen in brezčuten. A mi vemo o njem še nekaj drugega: da je obsojen čas. Če bi hotel živeti, se bo moral spremeniti. Mi upamo in prosimo, da bi tolikšna smrt, ki se je tu spominjamo, dosegla, da bi se spremenil tako, da bi se spreobrnil.



--------------------------------------------------------------------------------
sovrazim niggerje, zide

ns-miha ::

pa še to de se vam bo svital kdo je bil LEON RUPNIK !!

Tine Velikonja:
GENERAL LEON RUPNIK
Pred petdesetimi leti, 4. septembra 1946, je umrl general Leon Rupnik. Umrl je junaško. Preden so ga pokosile krogle strelskega voda, je zaklical: "Naj živi slovenski narod!" Izstradano in trpinčeno telo ga ni ubogalo, še stati ni mogel brez opore. S pomočjo neznanih sil je vseeno glasno izpovedal tisto, kar je čutil. Kako neutrezen se je moral zdeti njegov vzklik ljudem, ki so nadzirali zadnje dejanje. Besede, ki so si jih lastili izključno oni, je zavpil človek z dna, zanje skupek fizične in moralne bede.
Ko se oziramo nazaj in razmišljamo o vlogi, ki jo je Rupnik igral v tako usodnem času, smo v zadregi. V predvojnem življenju ga Slovenija ni poznala. Vedelo se je, da imamo Slovenci generala in da se po njem imenuje utrjena bojna črta proti Italiji. Ob napadu na Jugoslavijo je zasedal visok vojaški položaj v Zagrebu, se po ustaškem puču znašel na cesti, se po razpadu za nekaj tednov ustavil v Celju, nato pa prišel v Ljubljano. Spomladi leta 1942 je bil skupaj z drugimi oficirji interniran v Italiji, se po dobrem mesecu vrnil in kmalu postal ljubljanski župan. Zasedel je mesto, ki ga je izpraznil dr. Juro Adlešič. Ta je odstopil, ker je spoznal, da je njegova vloga nenaravna in tvegana. Rupnik z vaškimi stražami ni imel posebnih stikov.

Ko je nastala po kapitulaciji Italije na ozemlju Ljubljanske pokrajine praznina, ni bilo dvoma, da je nekaj treba napraviti. Nazaj se ni več dalo. Partizani so v tistih šestih tednih, ko je bil okupator tako rekoč odsoten, pokazali, da jih zanima samo revolucija. Zato tako silovit obračun z domačim nasprotnikom. Vaški stražarji so kljub hudim izgubam in porazom vseeno bili še tu. Ohranili sta se dve močni bojni skupini, skupina Vuka Rupnika, ki se je v borbi pri Zameškem ubranila partizanov, in skupina, ki je pritavala iz Zapotoka čez Ljubljansko barje v Ljubljano. Obenem pa so ostale nedotaknjene močne posadke vaških straž v Polhograjskih Dolomitih in na robu Ljubljanskega barja. Upanje, da se bodo zahodni zavezniki v kratkem pojavili v Istri ali Kvarnerju, je splahnelo. Preostalo je samo, ali iti v gozd ter se na žive in mrtve tolči s partizani, ali pa doseči dogovor z nemškim okupatorjem in skrbeti za red in mir na ozemlju, za katerega so upali, da ga bodo lahko obvladovali.

Veliko je pisanja o tem, kdo je bil tisti, ki je pokazal na Rupnika. Ni bistveno, kako je prišlo do tega, da je ravno on postal prezident Ljubljanske pokrajine. Vsem je bilo razumljivo, da nekdo to nalogo mora prevzeti in da so se vsi, ki so delovali v Narodnem odboru, oddahnili, ko je bil izbran on. Drugo dejstvo pa je, da Nemci ne bi pristali na kogarkoli in Rupnik je bil eden redkih, ki je bil na nek način sprejemljiv za obe strani, morda celo edini. Zanje je bil visok oficir stare avstrijske šole z odličnim znanjem nemščine.

Rupnika zmotno ali zlonamerno primerjajo s Quislingom in Petainom, pa tudi Paveli?em
General Rupnik na enem od mnogih protikomunističnih taborov

in Tisom. Omenjeni štirje so zasedli svoje položaje takoj, ko so njihove države zaradi nemškega napada razpadle, in to v času, ko je bila Nemčija na vrhuncu svojih moči. Med njimi je Quisling prišel zraven zaradi politične sorodnosti svojega gibanja z nacifašizmom, Petain po sili, da bi vsaj delu okupirane Francije napravil življenje bolj znosno; Paveli? in Tiso sta bila nacionalista, ki sta izkoristila nastale razmere in oklicala nacionalni državi. Rupnik pa je postal prezident na ozemlju Ljubljanske pokrajine v času, ko je bilo jasno, da je za sile osi vojna izgubljena, da pa se pri vzdrževanju reda in miru ni mogoče zanesti na okupatorja. V uporu proti komunističnemu terorju mora sodelovati tudi domače prebivalstvo. Zdaj mu sicer očitajo, da je do konca verjel v zmago sil osi, kar pa je za prekaljenega vojaka neverjetno. Nekaj je retorika, drugo pa ocena dejanskega položaja. Šlo mu je za dobro Slovenije in Slovencev. Odločal se je iz čistih pobud in mu moramo priznati, da je ravnal kot pravi rodoljub.

Nemško vojaško poveljstvo je za razliko od Hitlerja in njegovih najbližjih sodelavcev, ki so skoraj do konca verjeli v čudež, takrat že spoznalo breizglednost položaja. Zato je bilo hitro pripravljeno na dogovore s partizani. Ne smemo pozabiti, kako sta se spomladi leta 1944 Djilas in Popovi? v spremstvu nemških generalov sprehajala po Zagrebu. Samo Hitler je preprečil, da se niso do konca pobotali. Obenem pa so bili Nemci skrajno nezaupljivi do svojega zaveznika po sili. Samo po sebi se jim je zdelo umevno, da jim bodo slovenski domobranci prej ali slej pokazali vrata in se postavili na lastne noge. Varšavski upor jim je dodatno nagnal strah v kosti. Kaj podobnega so skušali preprečiti na vse načine. Zato stalni pritisk gestapa na domobransko vodstvo in tako silovito ukrepanje, čim se je razvedelo, da iščejo domobranci pot iz dotedanje druščine.

Rupnik bi se moral bolj zavedati, kako nezanesljiv zaveznik je okupator. Ob kapitulaciji Italije je italijansko vojaško vodstvo v Sloveniji takoj našlo skupni jezik s partizani, obenem pa gladko pustilo na cedilu svojega zaveznika. Vedeti je moral, da se Nemci ob porazu ne bodo obnašali drugače. Tako kot Italijani bodo morali tudi oni prej ali slej odi
Na Orlovem vrhu na domobranskem pokopališču

ti, domobranci pa bodo ostali sami. Ko je torej gestapo zaprl njegove oficirje in vojake, ker so se skušali povezati z zahodnimi zavezniki, bi moral ukrepati. Nekaj je že vedel, kakšen je mednarodni položaj in da se protikomunistični strani ne piše dobro. Prihajala so opozorila, da je treba ukrepati, če se hočejo domobranci rešiti, pa ni napravil nič. Celo nasprotno. Dopustil je, da je šel glavni transport njegovih oficirjev v Dachau, in to prvega marca 1945, ko se je vojna že skoraj končala. Takrat bi moral zahtevati njihovo izpustitev in pri tem zagroziti z odstopom.

Nemci so hoteli lojalnostno izjavo in zato izsilili domobransko prisego, ki bi se ji morda dalo izogniti. Smemo reči, da je Rupnik mejo, ki jo določa mednarodna zakonodaja za obnašanje med okupacijo, večkrat po nepotrebnem prekoračil. Ustavil bi se samo ob njegovem slovarju, predvsem o komunizmu kot židovski zaroti. O tem ni govoril nekje na začetku, ampak tudi kasneje in celo zadnje mesece vojne. Početi kaj takega v času, ko je nemški uničevalni stroj sistematično iztrebljal judovsko prebivalstvo v deželah, ki jih je obvladoval, in je šlo število pomorjenih v milijone, pomeni najmanj pomanjkanje političnega čuta.

Še najlaže mu odpustimo njegov zagovor na procesu. Bil je posledica polletnega pranja možganov v oznovskih zaporih. Takrat smo bili razočarani, ko smo poslušali njegove odgovore, da so bili duhovniki, ki so jih partizani pobili, obsojeni na smrt zato, ker so bili izdajalci, in ne, ker so bili duhovniki; da so se vaški stražarji in domobranci borili za oblast, da so vodili borbo proti ljudstvu; da domobranski borci niso bili plemeniti borci in da se za svoj upor niso odločili iz ljubezni do naroda. Posebno nas je prizadel njegov zaključni govor, ki ga je prebral iz svojega notesa, v njem je izrazil obžalovanje, da se je dal zapeljati na napačno pot. Ko pa smo čez dve leti poslušali samoobtoževanja obtožencev na dachauskih procesih, smo zaslutili muke, skozi katere so ga gnali, preden so ga pripravili za nastop.

Naš zaključek bi bil, da se je slovensko politično vodstvo izognilo odgovornosti in ponudilo vodilno mesto nepolitičnemu vojaškemu človeku. Podobno kot to vodstvo se tudi on v času, ki ga je dvignil, da se je v lastnih očeh spreminjal v očeta naroda, a se nazadnje uničil, ni znašel. Slovensko politično vodstvo, ki je skušalo zaustaviti komunistični projekt, je delovalo zmedeno in neenotno. Če se že ni dalo ustaviti navala Rdeče armade in jugoslovanskih vojaških enot, ki so drvele proti Sloveniji, bi vendar bilo treba napraviti korake, ki so se ponujali, da bi vsaj rešili tisto, kar bi se moralo, domobransko vojsko. Rupnikova zamisel, da bi zgradili na Gorenjskem nekako protikomunistično trdnjavo, v kateri bi kljubovali nasprotnikom nekaj tednov, s tem pa spodbudili zaveznike, da pridejo na pomoč, ni slonela na realni oceni položaja. Nedavni dogodki v Bosni so nam pokazali, da bi zavezniki obstali in čakali, dokler ne bi Rdeča armada in njeni zavezniki opravili svoje. Podobno kot ob kapitulaciji Italije, ko zaradi neodgovornega ravnanja vodstva Italije niso vedeli, kako naj ravnajo, čeprav kapitulacija ni prišla iznenada, so se ob zlomu Nemčije domobranci znašli osamljeni in jim ni preostalo drugega kot beg v neznano in zaupanje v vojaško obljubo prevarantskih Angležev.

Politiki so se Rupniku odpovedali. Tako kot je bil osamljen takrat, ko je neprevidno taval po italijanskih taboriščih in iskal pomoči, je osamljen tudi danes. Ostali so samo njegovi vojaki, ki so ga ljubili in mu zaupali. Ni jih pustil na cedilu. Okoliščine so bile take, da so bili žrtvovani. Domobranci ga imamo za svojega. Za preživele je ostal naš, domobranski in kot tak je delil našo skupno usodo. V tem je njegova veličina, ki ne bo nikoli pozabljena.

p.s. več podatkov o komunističnih zločinih najdete na NSZ
sovrazim niggerje, zide

Cr00k ::

Tko k sm reku muhca ma vrocino :)... pejt babe lovit ... ne se pa polet [!] s politiko ukvarjat..pa zgodovino.... pust kur*** blo je kar je... uzivi :)

||_^_|| ::

ns-miha: ljudje niso umiral zato ker so bli kristjani ampak zato ker so bli bedaki. Umiral so zato ker so se spečal z okupatorjem (švabi) in to je DEJSTVO. Tko da ne bluzi prosm te. Cerkev je stala za domobranci pa ne rečt da ni. Ideja je bla da so raj pod nemčijo kokr pod komunizmom sam me prou zanima kolk bi jih preživel če bi se to uresničl.
Če bi takrat zmagal domobranci bi bli mi dons že v evropi (kot nemška provinca al pa kej tazga:)))
Ko se vrnem z morja ti bom pa jst par poglavij napisu.

McAjvar ::

Hehe, tole bo pa se zanimivo. ||_^_|| se povsem strinjam s tabo.

Sploh pa, ko je tolk sranja o dobrih ljudeh, pa velikih mozeh, klanjanju mrtvim in podobno kle, na to bi prej mislili, recimo takrat, ko so z vazelinom v roki v Bezigradu stali in se vsi mastni klanjali.

Da pa po drugih drzavah nimajo (tolk) telih problemov komunisti-domobranci je pa razlog ta, da so v tujini za ta bele takoj poskrbel tako kot je blo treba, pri nas pa ne, zdaj pa se je spet tolk plevela razraslo in buta ven. Spet bo treba ocitno mal red narest, ce ne bo gmaha hmal.

Se opravicujem, ce sem mogoce koga prizadel al karkoli, ampak ob vsem tem "mi nismo nic krivi, mi smo bli zmeri dobri, tud, ko smo stopli med izdajalce" ne morem ostat tiho.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

ns-miha ::

mcajvar teb so pa kar dobr v osnovni in srednji soli opral mozgane a ?

problem prejsnega rezima je : da so 90 % ljudi opral mozgane
sovrazim niggerje, zide

Dr.Miha ::

ns-miha pa očitno vročine ne prenaša prov dobr...


čujte, koliko stuffa vam je ostalo iz cajta, ko so bli rudeči na oblasti?Mi mamo na podstrešju veliko Titovo sliko z njegovim podpisom (moja babica je bla kuharica in je enkrat kuhala maršalu.Pol je pa to sliko dobila v dar).

In zakaj toliko ljudi govori kako je bilo takrat lepo?
Za domovino z Nintendom naprej!

McAjvar ::

ns-miha: Oprani mozgani? Nimam pojma o cem govoris, ze od rojstva nisem mozganov nic pral, so se original zapakirani. Pa kaj zdaj bos rekel, da ima cela Slovenija mozgane oprane, le pescica posvecenih se je ognila pranju, pa zdaj trobijo svoje naokoli? Mah...

Sploh pa si svoje mnenje ustvarjam sam, tako kot verjetno tudi velika vecina ljudi tu v forumu.

Sicer pa kej lepega povej al vprasej o humusu, ker si pac dal tak naslov topica, ne pa da se namesto o humusu spet kregamo zarat bedarij, ko eno gnilo jajce nacenja vse gnezdo.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

ABX ::

Glasajte za nas jer mi jedini smo spas!
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

MadMicka ::

ns-miha, zgodovino si lahko razlagamo na tisoč in en način...

dejstvo pa je, da velik, pretežni del slovenskega naroda ne mara domobrancev in na zgodovino ne gleda tako kot ti....

tako, da se ne preveč razmetavat ... :D

p.s.: seveda smo zavedeni, slepi, mamo oprane možgane, ampak hvala bogu mamo ns-miho in on nas bo naučil kako in kaj, on nam bo odpru oči...seveda...

Binji ::

|O
Dejte si prebrat knjigo Črna roka, tam prov lepu vse pise, da so partizani streljali vse cetnike (ki so jih BTW izdali), med katerimi so bili ponavadi glavni lih duhovniki in pa izdajalce, itd..
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

ns-miha ::

[ne bluzi]
sovrazim niggerje, zide

McAjvar ::

Zdej pa se z dobrimi argumenti utemelji, zakaj, ce se ze gres kozlarije.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

burekar ::

ns-miha: U SUCK!
Še en dripac si, ki si misli kak bo iztrebu vse skupi. Ne si delat sramote, ker na svetu ni niti ene čisto čiste rase. Če misliš kej spucat pojd čapce nazaj na jug terat, sam tak al tak se bodo vrnal. A ne bi blo bolje, če bi jih steral v šole in jih naučil kulture in manir, kot pa da jih tepemo?
Si še en zafrustriran osebek in misliš bedarije ter s tem škoduješ sammu sebi.
P.S.
Če bi bil pravi naci, a bi sploh pisu po nekem slo-tech forumu? Ne bi. Če bi bil pravi bi se drl na ves glas ein zwei in jedu klobase ter čapce tepu. Sram te bodi, narobe so te vzgojil.
Pejd raj sklece delat pa boks trenirat če že misliš bit naci.

msmiha ::

ns-miha kaj se neke zajbavaš pol mam pa jaz probleme mi sergio nekaj teži prek irca. Najprej sploh nisem vedel zakaj gre. I'm gona kill you if you do that again
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

ManOwaR ::

ns-miha je najbolj zobata ovca na svetu :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
We are the TEMPLERS of steel

OrlyTM ::

Joj, kake blodnje imajo pa eni v glavi. ns-miha, zares se mi smiliš. Toliko popolnega bedaka vrednih traparij si že natrosil, da ti zdaj verjamem, da bedak pač si.
Upam, da te nikoli v življenju ne bom srečal v živo.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

MaverickT ::

ns-miha: za take kot si ti obstajajo tudi slovenske rasistične strani kot je:
http://www.front14.org/patrioti. Če imaš kakšne rasistične izjave jih prosim umesti na zgoraj omenjeno stran. Prosim ne za to uporablajti forume, ki so namejeni pretežnoi računalništvu!
HVALA
Želim obvladovati neobvladljivo... toda obvladovanje je iluzija!

kn3z007 ::

burekar: in kaj imaš ti proti čapcem? koga bi ti na jug preganjal? Malo se umiri. Ne piši bedarij po forumu, ker nisi čisto nič boljši od ns-mihe. On je pač malo zafrustriran (kot večina njih), ti pa si tudi en nacionalist.
Lp
kn3z007

www.geneza.com

Huey P ::

ns-miha;
Ta tvoj "izpad" me je 100% prepričal, da nimaš pojma o čem govoriš (ali skrajšano - BEDAK SI)! V podpisu imaš napisano "Sovražim nigerje, žide". Si ti sploh kdaj v življenju srečal žida ali črnca, si sploh videl (v živo), da so pretepli belca zaradi njegove kože ali pa tak čist brezveze? Pa prosim ne mi nakladat tole s tem Leon Rupnikom, ker je tip bil idiot, ti sicer tega ne bi vedel, ker o njem bereš le na "belskih" straneh - zato ne nam govoriti, da so nam zaprali možgane. Prej so tebi zapravi možgane (se opravičujem, če jih nimaš), ker greš resnico iskat na takšne strani, kjer o resnici pišejo isti tipi kot ti (z zapranimi možgani).
Sicer pa ti nisi noben skinhead (ali kakšna grožnja drugim rasam). Povej mi miha, kolkokrat si prebral Mein Kampf?
Takšni tipi ko ti se mi gnusijo...
Sicer pa živimo v svobodni deželi (vsaj tako pravijo) in ti lahko mirne volje nadaljuješ svoje delo (kar pač počneš), vendar si prej preberi resnico o drugih rasah in si ne ustvarjaj resnice na tem kar ti tvoji skinheadi kolegi nakladajo...

Za konec pa še ena slika, samo za te;




..::DOOM III: The Legacy::..

G-Lab ::

ns-miha ko se ti lub.
Kr je blo je blo. A se nj jst zj sekiram zakva je Rimski imperij razpadu al kva.

Kr je blo je blo!!


sicr majo pa baje kanadčani neki v načrtu hitlerja klonirat da bo plačov za grehe predhodnika.
mislm eni so usekan.
Lenoba je huda pošast, še posebno, če večkrat napade.

MadMicka ::

G-Lab, hehe , ta o kloniranju Hitlerja, da bi plačal za grehe, heh, ta je pa res močna, take že dolg nism slišal >:D

drugač pa, kloniranje človeka, prej ali slej bo gotovo možno, ampak, enakega človeka ni mogoče ustvariti, vsaj v psihičnem smislu ne, podobnega da, enakega pa ne, kajti pri razvoju človeka je še kako pomembna vzgoja, okolje in cel kup raznoraznih majhnih stvari.... tako da, če bi se držal g-labove zgodbice, Hitlerja na ta način ne bi kaznovali....

MaverickT ::

Če bi kolonirali hitlerja bi ga veretno taradi take zgodbice kt je v igri Red Alert! in to ni dobro.
Želim obvladovati neobvladljivo... toda obvladovanje je iluzija!

Igoraus ::

E mali moj ti si skroz šenul :( !!!!!!

Oštija

A ti je teško najt svojo ideologijo, tuki se neki ukvarjaš z zadevami od katerih pojma nimaš kaj govoriš. :(
LP igoraus


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Sodelovanje z okupatorjem je državljanska dolžnost (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
63531353 (24871) Primoz
»

Postaviti Gregorju Rožmanu spomenik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
996417 (4410) Thomas

Opravicevanje kolaboracije z okupatorjem je nesmiselno. (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
71533029 (19451) IgorGrozni
»

Živela OF (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15112143 (9929) jype
»

Zločini KP

Oddelek: Loža
382237 (1783) Koci

Več podobnih tem