Forum » Loža » ĐAMIJA
ĐAMIJA
Daedalus ::
Ne vem. A ti veš, kdo bi ti brez ustreznega policijskega varstva in prisotnosti lahko ukradel ali razbil avto ?
In kaj ma to veze z đamijo?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Brane2 ::
Kaksno ustrezno stopnjo varnosti pa imas v mislih oz. zakaj mislis, da jo rabis?
Rad bi vedel, da je obveščevalna služba preučila stopnjo nevarnosti in v zvezi s tem podala kompetentno mnenje, v skaldus katerim je država ukrepala.
Rad bi vedel, da nekdo v tej državi nosi dejanjsko odogovornost za to.
Rad bi vedel, da bodo padle konkretne odškodnine, če bi se kdaj pokazalo, da se je po tem kanalu dogajalo kaj znatno kriminalnega.
In da bo kdo od odgovornih v takem primeru tudi kazensko preganjan - učinkovito, seveda.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Ne vem. A ti veš, kdo bi ti brez ustreznega policijskega varstva in prisotnosti lahko ukradel ali razbil avto ?
In kaj ma to veze z đamijo?
Zakaj bi pri džamiji moral konkretno vedeti, kdo mi predstavlja nevarnost in nanj pokazati s prstom, pri drugih oblikah nevarnosti mi pa tega ni treba ?
kixs ::
Dzamija je znak - simbol in kot tak predstavlja tako dezelo kot muslimansko!
Hm, se pravi da če si s kolegi postavimo tempelj ateizma, bo pol Slovenija predstavljena kot ateistična dežela? Mislim, dajte skup spravit 1 (en) dober protiargument, ki ne bo temeljil na zabitosti, nestrpnosti, neobveščenosti, neizobraženosti in podobnih kvalitetah, pa bo to že kr uspeh. Ker tole kar pišete tu, je navadno kozlanje.
Kozlanje je to, kar pisete razni zagovorniki. Naj imajo molilnice, dzamije pa ne!
Kaj pa po tvoje predstavlja dzamija?
Sej ateisti ste prav zanimivi, zakaj se sploh mesate v to zadevo, saj se vas vere ne ticejo.
lp
Zakaj bi pri džamiji moral konkretno vedeti, kdo mi predstavlja nevarnost in nanj pokazati s prstom, pri drugih oblikah nevarnosti mi pa tega ni treba ?
Kaj sploh hočeš povedat? Da te đamija ogroža? Pejd na sprehod po Lj... pa premisli še enkrat.
Sej ateisti ste prav zanimivi, zakaj se sploh mesate v to zadevo, saj se vas vere ne ticejo.
Đamije za mene predstavlja verski objekt določene skupine vernikov. Kot cerkve v vsaki vasici. Mešam se pa v to zato, ker se lahko. Ker se me kot državljana RS še kako tičejo mnenja sodržavljanov. Sploh ona zgrešena, ki temeljijo na zgrešenih predpostavkah. Srečen? Al bi mi rajš zaprl gobec, kot vsem ostalim, ki niso po tvoji Podobi?
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
infidel ::
Sayer ta zascita bi bila aktualna tudi brez moseje. Ceprav tezko je govoriti o tem ali je pri nas perece potrebna, da to ne bi mogli ze obstojeci socialni zavodi pokriti. In potrebno je tudi raziskati ali je v Sloveniji to sploh problem?! V Slovenskem primeru gre za zelo specificno populacijo muslimanov in se ne more povleci vzporednice z muslimani, ki zivijo v Z Evropi. Tam muslimani prihajajo iz geografsko zelo razlicnih podrocij in tudi priliv le teh je bil vedno zelo velik, ker so sli s trebuhom za kruhom v okolja, kjer ze zivijo njihovi znanci.
lp, i
lp, i
Kaj sploh hočeš povedat? Da te đamija ogroža? Pejd na sprehod po Lj... pa premisli še enkrat.
Zakaj bi sploh kaj moral povedat na to temo ?
Če ne pa ne ogroža, potem bi pa ja človek pričakoval, da mu bo kdo od teh absurdno dobro plačanih širokopoglednih humanistov stresel garancijo za varnost državljanov brez problema, a ne ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
w00tnes ::
Osebno mi je vseeno ali dzamijo zgradijo ali ne (dokler denar ne gre iz mojega zepa ce ga nisem sam dal in ce je vse po zakonih), vendar pa nocem videti taksnih absurdov kot je to npr. v UK (da se mora policist sezuti ko hoce racijo nardit v dzamiji, a pri meni doma pa lahko vrate dol vrze in vleti direkt z njive ce mu pase pa podobne)
Enakost pred zakonom za vse jaz pravim
Enakost pred zakonom za vse jaz pravim
perci ::
Dej mi povej kater policaj bo vstopil v đamijo in aretiral muftija?Sej ga lahko aretira tudi zunaj, če se mu ne mudi.
Če ne pa ne ogroža, potem bi pa ja človek pričakoval, da mu bo kdo od teh absurdno dobro plačanih širokopoglednih humanistov stresel garancijo za varnost državljanov brez problema, a ne ?
Zato je odgovorna Policija, ne pa humanisti. Osnove, ane?
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Đamije za mene predstavlja verski objekt določene skupine vernikov. Kot cerkve v vsaki vasici. Mešam se pa v to zato, ker se lahko. Ker se me kot državljana RS še kako tičejo mnenja sodržavljanov. Sploh ona zgrešena, ki temeljijo na zgrešenih predpostavkah. Srečen? Al bi mi rajš zaprl gobec, kot vsem ostalim, ki niso po tvoji Podobi?
Ne, zato ker ste naivni, ker mislite, da ste vso pamet pozrli!
Js nobenemu nic nocem, nocem pa tega, da mi drugi vsiljujejo neko dzamijo, ki je NE potrebujejo!
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Ne, zato ker ste naivni, ker mislite, da ste vso pamet pozrli!
Temu ti rečeš - argumentacija?
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Sayer ::
infidel: Ja, seveda tudi brez mošeje, če pa je zadeva pereča v Sloveniji pa ne vem. Upam, da ni.
Tr0n ::
Ta debata trenutno izhaja iz bojazni, da bo izgradnja dzamije prinesla v Slovenijo vse-splosno paniko ter povecala nivo ogrozenosti slovencev.
Mene zanima, zakaj nekateri tako razmisljate. Ali zaradi tega, kar ste videli po televiziji ali imate osebne izkusnje?
Mene zanima, zakaj nekateri tako razmisljate. Ali zaradi tega, kar ste videli po televiziji ali imate osebne izkusnje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()
jype ::
kixs97> Ne, zato ker ste naivni, ker mislite, da ste vso pamet pozrli!
To ti je župnk povedu, kenede?
Brane2> Če ne pa ne ogroža, potem bi pa ja človek pričakoval, da mu bo kdo od teh absurdno dobro plačanih širokopoglednih humanistov stresel garancijo za varnost državljanov brez problema, a ne ?
Mene tut Srbi ogrožajo. Prej, k niso mel svojga kulturnega centra, me niso - zdej pa me!
Pa mi noben ne da nobene garancije, čeprav je tam not tut moj dnar, saj bo država plačala šestino!
To ti je župnk povedu, kenede?
Brane2> Če ne pa ne ogroža, potem bi pa ja človek pričakoval, da mu bo kdo od teh absurdno dobro plačanih širokopoglednih humanistov stresel garancijo za varnost državljanov brez problema, a ne ?
Mene tut Srbi ogrožajo. Prej, k niso mel svojga kulturnega centra, me niso - zdej pa me!
Pa mi noben ne da nobene garancije, čeprav je tam not tut moj dnar, saj bo država plačala šestino!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Zato je odgovorna Policija, ne pa humanisti. Osnove, ane?
Policijo upravljajo Humanisti. Kot vedno dosedaj. Ona ni nikoli odgovorna za nič efektivno. Sploh pa, tudi ko je odgovrna, je to samo simbolično.
Mene ne zanima, če bodo zamenjali stolčka šefa in podšefa policije v primeru sranja.
Rad bi videl konkretno odgovornost- da se nekdo prav fino udeleži kakega maratona na Povšetovi.
Tako odgovornost mislim. Tako policaja kot profesorja, ki ga je usmerjal.
Brane2> Rad bi videl konkretno odgovornost- da se nekdo prav fino udeleži kakega maratona na Povšetovi.
In kaj ma to z džamijo skupnega?
Vidim, da spet neki na pamet govorite:
Da povem, nisem veren, nikoli nisem hodil ne v cerkev, ne k veronauku, pa me vseeno moti, ker me posiljujejo s to dzamijo!
Da povem, nisem veren, nikoli nisem hodil ne v cerkev, ne k veronauku, pa me vseeno moti, ker me posiljujejo s to dzamijo!
Pa mi noben ne da nobene garancije!
In kaj še čakaš ? Vprašaj, če njegovo delo policija ustrezno krije.
Ko so recimo ob osamosvojitvi Kosova srbi tu imeli miting, ga je policija budno spremljala.
Nekaj ljudi se je na 24ur.com javilo, da jim je inšpektor potrkal na vrata in jih vprašal, kaj dejansjko so oni mislili pod mitingom na forumu.
Naj bodo zaradi mene verni ali pa ne, naj nas pustijo pri miru. Ne potrebujejo dzamije in ni razloga, da jo imajo.
Rad bi videl konkretno odgovornost- da se nekdo prav fino udeleži kakega maratona na Povšetovi.
Zahtevaj jo. Ko bo naslednjič Policija delala po svoje in ne bo nihče nič kriv, organiziraj proteste. Gladovno stavkaj, zrihtaj tri milijone podpisov za peticijo. Če misliš, da bo država delala sama od sebe dobro, si se spravil na napačno družbenopolitično ureditev.
Ne potrebujejo dzamije in ni razloga, da jo imajo.
Tvoje mnenje ni merodajno. Na srečo.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Daedalus ()
Brane2> Rad bi videl konkretno odgovornost- da se nekdo prav fino udeleži kakega maratona na Povšetovi.
V kolikor predstavlja lahko element nevarnosti, ta zahteva ustrezen nadzor in odgovornost.
Pa obojega nismo pri državi imeli videti prav velikokrat.
Zahtevaj jo. Ko bo naslednjič Policija delala po svoje in ne bo nihče nič kriv, organiziraj proteste. Gladovno stavkaj, zrihtaj tri milijone podpisov za peticijo. Če misliš, da bo država delala sama od sebe dobro, si se spravil na napačno družbenopolitično ureditev.
In ko ti naslednjič ne bo všeč moje mnenje, počni ti enako produktivne stvari.
Brane2> V kolikor predstavlja lahko element nevarnosti, ta zahteva ustrezen nadzor in odgovornost.
Brane2> Pa obojega nismo pri državi imeli videti prav velikokrat.
Torej ustavit _vse_ gradnje, takoj! Nema tu trte mrte stadion, če vemo, da to lahko predstavlja element nevarnosti. Samo fuzbalske navijače si poglejte!
kixs97> Naj bodo zaradi mene verni ali pa ne, naj nas pustijo pri miru. Ne potrebujejo dzamije in ni razloga, da jo imajo.
Huh? Nisem vedu, da si musliman.
Brane2> Pa obojega nismo pri državi imeli videti prav velikokrat.
Torej ustavit _vse_ gradnje, takoj! Nema tu trte mrte stadion, če vemo, da to lahko predstavlja element nevarnosti. Samo fuzbalske navijače si poglejte!
kixs97> Naj bodo zaradi mene verni ali pa ne, naj nas pustijo pri miru. Ne potrebujejo dzamije in ni razloga, da jo imajo.
Huh? Nisem vedu, da si musliman.
In ko ti naslednjič ne bo všeč moje mnenje, počni ti enako produktivne stvari.
Zarad tebe se ne sekiram.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Zarad tebe se ne sekiram.
No, sedaj veš, zakaj ne počnem tega sam.
Ne potrebujejo dzamije in ni razloga, da jo imajo.
Tvoje mnenje ni merodajno. Na srečo.
Ko bo dzamija, bos srecen? Povej zakaj?
lp
Če policija obvladuje nevarnost, zakaj bi ustavili gradnjo ? Če pa se policiji je*e in odgovornosti za svoje delo ne misli nositi, potem povsem razumem skrbi prizadetih sosedov in stadiona ne rabim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
kixs97> ne vem kje sem to nazadnje slisal, ampak ti si res en BEDAK!
Če nisi musliman, kako pa potem veš, da džamije ne potrebujejo?
Enostavno, ker Slovenija ni muslimanska dezela.
lp
Ker bo to kr dober dokaz, da Ustava in zakonodaja tule naokoli še celo nekaj pomenijo.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Tr0n ::
Torej, se vedno cakam na odgovor, zakaj nekateri mislite, da bo zaradi izgradnje dzamije ogrozena varnost slovencev.
Ker bo to kr dober dokaz, da Ustava in zakonodaja tule naokoli še celo nekaj pomenijo.
Hahaha... kje v ustavi pise, da morajo imeti dzamijo?
Bipo ::
Hahaha... kje v ustavi pise, da morajo imeti dzamijo?
Tam, kjer piše, da so vse verske skupnosti enakopravne.
Sej so.
A dzamija jih bo naredila pa res enakopravne? Kot pravim ze cel cas, dzamija ne, molilnice ja.
A dzamija jih bo naredila pa res enakopravne? Kot pravim ze cel cas, dzamija ne, molilnice ja.
Torej so enakopravne, samo one bolj enakopravne lahko gradijo verske objekte kakršnekoli narave, tiste malo manj enakopravne pa ne?
EDIT: Pa đamija jih ne bo naredila enakopravne (od kod ti taka ideja). Muslimani so po defaultu enakopravni ostalim državljanom republike Slovenije.
EDIT: Pa đamija jih ne bo naredila enakopravne (od kod ti taka ideja). Muslimani so po defaultu enakopravni ostalim državljanom republike Slovenije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bipo ()
kixs97> Ko bo dzamija, bos srecen? Povej zakaj?
Dol mi visi za džamijo.
Da bi kdo komu prepovedal gradit, samo zato ker se tistemu zgrajenemu reče džamija, me pa ornk pogreje. Nismo se za to boril, da bomo mel nakonc vseen fašizem.
Dol mi visi za džamijo.
Da bi kdo komu prepovedal gradit, samo zato ker se tistemu zgrajenemu reče džamija, me pa ornk pogreje. Nismo se za to boril, da bomo mel nakonc vseen fašizem.
Ziga Dolhar ::
nebivedu:
"politika" in "vera" nista nikjer v Ustavi "ločeni". Razen, če smo sprejel kakšno novo Ustavo, celo radikalnejšo od turške ...
Pa ne v eni ustanovi!!! Vera je ločena od politike po ustavi v sloveniji, pri njih tega ni, ker njihova vera je politika.
"politika" in "vera" nista nikjer v Ustavi "ločeni". Razen, če smo sprejel kakšno novo Ustavo, celo radikalnejšo od turške ...
https://dolhar.si/
Ne, prav gotovo se nismo za to borili, da bomo na koncu imeli dzamije!
He he, daj si še pripet prvoborsko značko, pa tulit z odra. In si jemat pravico, sprva na forumu, kasneje pa magari s čim bolj fizičnim, drugim vsiljevat svoje mnenje.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Pa zakaj najbolj zavedni dajete v nič državotvorni dokument Republike Slovenije, zraven pa še domnevate, da je država tak pussy, da ne bo mogla spraviti v red nekaj ljudi, če bi slučajno kršili zakone?
Tak odnos do države se mi zdi ignorantski in poniževalen. RS se zna pobrigat zase, vsaj v večini primerov.
Tak odnos do države se mi zdi ignorantski in poniževalen. RS se zna pobrigat zase, vsaj v večini primerov.
kixs97> Ne, prav gotovo se nismo za to borili, da bomo na koncu imeli dzamije!
Kdo bo imel džamije? Jaz ne bom imel nobene. Pa ti, predvidevam, tudi ne. Razen če sem imel prav in si res musliman.
A te je strah džamije?
Kaj pa trafike?
Kdo bo imel džamije? Jaz ne bom imel nobene. Pa ti, predvidevam, tudi ne. Razen če sem imel prav in si res musliman.
A te je strah džamije?
Kaj pa trafike?
infidel ::
S te debate tu na zadnjih dveh straneh se vidi, da je glavni strah, strah pred drugacnimi in drugo kulturo. Smesno pa je, kak strah ena stavba z minaretom lahko povzroci. Kot, da je dzamija s svojimi arhitekturnimi potezami simbol, ki krici, in od tam kao lahko predstavlja veliko zlo, ki seva v to naso malo dezelico pod alpami? Ni primerno za to okolje? Kdo dzamij v EU nima? Zakaj jih nima? To bi bilo zanimivo slisat en tak res posten odgovor. Zakaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: infidel ()
kixs97> Ni me strah dzamije. Samo nocem je gledat Sloveniji.
Saj je ni treba "gledat Sloveniji". Lahko jo gledaš kjerkoli na svetu.
Meni se tudi gabijo sosedovi vrtni palčki. A čmo ga deportirat, njegovo pa ekspropriirat in nacionalizirat?
Meni se tudi gabijo sosedovi vrtni palčki. A čmo ga deportirat, njegovo pa ekspropriirat in nacionalizirat?
Zgodovina sprememb…
perci ::
Enostavno, ker Slovenija ni muslimanska dezela.Slovenija tudi ni katoliška dežela (pa je cerkev na vsakem brdu). Pa samostane imamo, baje.
Slovenija ni niti muslimanska niti katoliška niti budistična dežela. Slovenija je dežela njenih državljanov in državljank. Muslimanov, katolikov, budistov, protestantov, ateistov, you name it.
Znotraj okvirov pravnega reda RS imajo vsi ti pod enakimi pogoji možnost početi kar hočejo. Če zmorejo v okviru veljavnih predpisov graditi minarete, pa naj jih. Vira financiranja naša država zaenkrat še ne omejuje.
Ne izključujem pa tudi možnosti, da bi RS naredila nek seznam držav, ki so po njenem mnenju "legla terorizma" in potem ne bi dovolila financiranja (na splošno, ne samo đamij) iz teh držav.
Vendar zaenkrat tega predpisa ni - ergo, lahko se zgradi 100 đamij, če zadostijo pozitivnemu pravu.
kixs97> Ni me strah dzamije. Samo nocem je gledat Sloveniji.
Sem ze napisal. Gres npr. v Tunizijo ali Turcijo... pa me te dzamije in minareti niti najmanj ne motijo, ker spadajo v to okolje. Dejansko jih je prav lepo za videt. Ne spadajo v Ljubljano ali Slovenijo.
Enostavno, ker Slovenija ni muslimanska dezela.Slovenija tudi ni katoliška dežela (pa je cerkev na vsakem brdu). Pa samostane imamo, baje.
Slovenija ni niti muslimanska niti katoliška niti budistična dežela. Slovenija je dežela njenih državljanov in državljank. Muslimanov, katolikov, budistov, protestantov, ateistov, you name it.
Znotraj okvirov pravnega reda RS imajo vsi ti pod enakimi pogoji možnost početi kar hočejo. Če zmorejo v okviru veljavnih predpisov graditi minarete, pa naj jih. Vira financiranja naša država zaenkrat še ne omejuje.
Ne izključujem pa tudi možnosti, da bi RS naredila nek seznam držav, ki so po njenem mnenju "legla terorizma" in potem ne bi dovolila financiranja (na splošno, ne samo đamij) iz teh držav.
Vendar zaenkrat tega predpisa ni - ergo, lahko se zgradi 100 đamij, če zadostijo pozitivnemu pravu.
Taksna je dediscina. Novih verskih objektov in to se neke tuje kulture nocem imet.
Aja, pa Đ-ja v slovenski abecedi ni!
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
kixs97> Ne spadajo v Ljubljano ali Slovenijo.
Tole bo treba malo bolj na široko razdelat, tako da se kar potrudi, če bi rad, da sprejmemo ta argument.
kixs97> Taksna je dediscina. Novih verskih objektov in to se neke tuje kulture nocem imet.
Saj ne boš imel. Muslimani bodo imeli. Muslimani, ki so, če ti je to všeč ali pa ne, slovenski državljani.
Tole bo treba malo bolj na široko razdelat, tako da se kar potrudi, če bi rad, da sprejmemo ta argument.
kixs97> Taksna je dediscina. Novih verskih objektov in to se neke tuje kulture nocem imet.
Saj ne boš imel. Muslimani bodo imeli. Muslimani, ki so, če ti je to všeč ali pa ne, slovenski državljani.
Zgodovina sprememb…
Ziga Dolhar ::
Če ga bo država s svojimi organi še lep čas biksala, bo na koncu res morala sama financirat izgradnjo :-).
https://dolhar.si/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 51819 (48143) | Ziga Dolhar |
» | Džamija v lj na cesti dveh cesarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 17177 (12720) | Daedalus |
» | referendum (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 36668 (35163) | Gr0unD Zer0 |
» | Trenja - DŽAMIJA:)?? (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Problemi človeštva | 34254 (26660) | kuglvinkl |
⊘ | gradnja đamije!Oddelek: Loža | 1829 (1544) | Gandalfar |