» »

ĐAMIJA

ĐAMIJA

««
6 / 13
»»

Vanich ::

Žiga Dolhar: In kaj potem, če to Koran zapoveduje?

A misliš, da bo Ustavno sodišče ugotovilo, da je naša Ustava v neskladju s Koranom, in bo treba Ustavo spremenit?

Dokler smo mi v večini - ne. Ampak samo do takrat.

jype ::

Opium> Ste kdaj vi, Slovenci, donirali svoj denar za izgradnjo kakšne slovenske hiše v ZDA, kjer bi se lahko v miru zbirali tam živeči Slovenci? Niste!

Kar pa ne pomeni, da nismo donirali svojega denarja za kaj pametnejšega (izven slovenije).

Opium> Zakaj pa muslimane iz Hrvaške in verjetno tudi iz islamskih držav zanima, kje in kako se bodo družili muslimani v Sloveniji, in so zato pripravljeni donirati tudi svoj denar??? To je sedaj vprašanje...

V resnici te nič ne briga, ampak... Katoliška cerkev tudi na veliko preklada denar po svetu, za že dokazano sumljive reči, pa "jih še vedno trpimo".

Ziga Dolhar ::

Žiga Dolhar: In kaj potem, če to Koran zapoveduje?

A misliš, da bo Ustavno sodišče ugotovilo, da je naša Ustava v neskladju s Koranom, in bo treba Ustavo spremenit?

Dokler smo mi v večini - ne. Ampak samo do takrat.

Oh, grozote Demokracije!
https://dolhar.si/

Pepca*Kardelj> Dokler smo mi v večini - ne. Ampak samo do takrat.

To je seveda neumnost. Nobena večina ne more legalno izseliti ciganov iz države in nobena večina ne more islama zbasat v našo ustavo. Se ne da. Se ne sme dat.

Obstajajo tudi inštitucije, ki so višje od našega ustavnega sodišča, ki poskrbijo za take reči. Tako kot je Avstrija doživela sankcije zaradi Hajderjevih bedastoč, jih bi tudi Slovenija, če bi postala islamska država.

Pa ne bo. Če smo preživeli katolike, bomo tudi muslimane.

Pepca*Kardelj> Ne vem, če kje v Bibliji piše, da mora cerkev obvezno voditi državo? A? A piše?

Yuipe: Seveda piše.
------------------------------------------------------
Aja? Kje? Pa kaj če tudi piše, mi smo sekularna družba, za razliko od nekaterih fundemntalističnih teokratičnih družb drugod po svetu. Bi si upal rečti, da smo veliko bolj napredni od njih.

Pepca*Kardelj> Za razliko od Korana, ki ZAPOVEDUJE! Islam in Šerijat v vseh porah človeške družbe.

Yupe: V vseh teh svetih bukvah piše svašta. Fritzl je ziher v Bibliji našu inspiracijo, da je hčerko zaprl v klet in jo deset let naskakoval.

Pa js nč ne vidm, da bi ljudje rekl, da zdej pa ne bomo več teh čudnih špičastih bajt delal.
--------------------------------------------------------------
Ahhh..zavajaš, Yupe. Glatko si izmišljuješ neumnosti, zgleda da nimaš več argumentov.
Nimam pojma, kaj ima veze Fritzl z vsem tem, to veš samo ti.
------------------------------------------------------------------
Pepca*Kardelj> Kot sem že omenil, ni na svetu nobene države (mogoče edino Vatikan? -Nisem prepričan), ki bi imela zakon in ustavo utemeljeno na kakšnem verskem spisu .

Yupe: Daj malo zgodovino preštudiraj, no. Da boš videl zakaj je v bistvu nujno, da imamo v EU čimveč džamij.
A mi prosim ti razložiš? Čisto na kratko. Prosim.

Pepca*Kardelj> Kar je v današnjem času zelo žalostno, IMHO.

Yupe: Seveda, zato je pa neodgovorno pustiti muslimane, da postanejo religiozna različica sodobnih nacistov.
Too late for a lot of them.

Ubogi muslimančki, prepuščeni sami sebi zgleda da težijo k temu, da postanejo "religiozna različica sodobnih nacistov", (kot da to niso že po defaultu - po Koranu in Hadith-u) in jim je zato treba graditi čim več Đamij in potem bo vse v redu, kajne yupe?

Đamijo na usak vogu in potem bojo muslimani mirni in mirna Bosna, in vsi skupaj živimo v sreči obilju in veselju, ane yupe, tako bo, kajneda?:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

Žiga Dolhar: Oh, grozote Demokracije!

Demokracija se tisti trenutek neha, upam da se zavedaš tega.

kixs ::

Spremljam to temo in opazam kako nizko smo padli.

Eni so proti RKC-ju in prav zanalasc hocejo to dzamijo.

Eni so tako visoki, da dejansko zivijo v megli.

Logika sicer obstaja, ampak je, na zalost, cisto napacna.

Ne mi mesat dzamije s sosedovo hiso - razen, ce bi bila ta dzamija.

Se vedno ne vem, kaj izgubijo, ce dobijo namesto dzamije molilnice?

Dokler se islam ne modernizira oz. verniki, potem bodo vedno problemi.

Sicer pa ne vem, ce je kdo od krscanov ali pa normalnih zahodnjakov tako nor, da se bo sel razstrelit in to v imenu Boga?!

Naj imajo molilnice, a dzamije ne!

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

perci ::

Džamija bo javni prostor. Tudi katolik bo lahko šel notri, če bo spoštoval pravila. In če bo kak mufti notri izvajal sovražni govor, bo to predmet kazenskega pregona.

bluefish ::

anj imajo tisto džamijo, vendar pa ne v trenutno predvidenem obsegu in vsekakor tudi njihov stolp ni nujno, da je visok 40+ metrov. V Berlinu je visok približno 20 metrov,...

perci ::

Pa kva vas tok matra kok je stolp visok? Sej Emonika bo tut visoka, menda? Jst bi na splošno kakšno malo višjo stavbo v LJ rad videl.

Džamije so pa itak lepe in bi blo prov estetsko eno imeti v LJ.

krneki0001 ::

Če smo preživeli katolike, bomo tudi muslimane.

Zakaj bi jih sploh morali preživet? Pa sej je že dovolj, da jih sploh ne pustimo blizu in se nam ne bo treba sekirat.

Džamija bo javni prostor. Tudi katolik bo lahko šel notri, če bo spoštoval pravila. In če bo kak mufti notri izvajal sovražni govor, bo to predmet kazenskega pregona.

Dej mi povej kater policaj bo vstopil v đamijo in aretiral muftija? V angl9iji in na švedskem imajo take probleme, pa so ljudje posneli sovražni govor, pa nič ne morejo. Zakaj misliš da bomo mi boljši in bomo kaj storili proti temu?

ĐAMIJA, NE HVALA!!!

infidel ::

Moseje v EU, poglejte kje vse jih imajo:

Avstrija
Belgija
Bolgarija
Ciper
Ceska
Danska
Finska
Francija
Grcija
Irska
Italija
Litva
Madzarska
Malta
Nemcija
Nizozemska
Poljska
Portugalska
Romunija
Slovaska
Spanija
Svedska
Velika Britanija

Luksemburg (samo kulturni center)

Kdo pa jih nima v EU?

Estonija nima (cenzus 1400 ceprav se ocenjuje, da jih je vec)
Latvija nima (cenzus 200, ceprav se ocenjuje, da jih je vec)
Slovenija nima (cenzus 48.000, kar znasa 2,4% celotne populacije, ceprav se ocenjuje, da jih je vec)

A ni to mal cudno, skoraj cela EU jih ima. Slovenija ljuba pa niti ene. Zakaj? Socioloski problem strah pred drugacnimi (lej ga tega s cudno kapco na glavi, ziher ma slabe namene, hitr pozaklenmo pa se skrijmo v svojo lukno malo) in zapeckarstvo, ki ne seze prek sosednjega hriba (ujetniki dolin). A pa vesto kdo so sploh muslimani v Sloveniji? A so to Talibani, Kurdi, Saudijci, Indonezijci, Egipcani, Marocani, Alzirci, Pakistanci, fanaticni ekstremisti? Kako dolgo so ze tu pri nas? A so to tudi vasi sosedje? Sodelavci? Beeejzmo.

fajn vikend i.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: infidel ()

In zakaj bi ravno marali imeti đamijo? Zato, ker jo imajo drugi?
NE HVALA!!!

Tr0n ::

Zato, ker je folk hoce in ima to pravico.

Live and let live.

Zato, ker je folk hoce in ima to pravico.

Live and let live.

Nima pravice. Ima pravico do vere, ne pa do politike in islam ni samo vera, je tudi politika. Ko bodo to dvoje ločili, potem pa bodo imeli pravico.

Tudi do politike ima pravico.

Pa ne v eni ustanovi!!! Vera je ločena od politike po ustavi v sloveniji, pri njih tega ni, ker njihova vera je politika.

Torej pravis, da nasa cerkev ne deluje politicno?

Ne, tega pa nisem rekel.

Po pravilih tudi naša cerkev nebi smela delat politično, pa vemo kako dela, tako da že zaradi tega jaz đamije nebi dovolil v sloveniji, ker bodo oni izkoriščali enako kot cerkev.

Zero One ::

Tudi do politike ima pravico.

Če temelj njihovih versko-političnih prepričanj, tako kot večina njihovih voditeljev, odprto nasprotuje Slovenski ustavi ter deklaraciji o človekovih pravicah, ne bi smeli imeti pravice do te vere ali na njej temelječe politike. Če se je krščanstvo po 1500 letih lahko civiliziralo, naj se tudi islam, preden ga sprejmemo v civiliziran svet.
printf(%s, "No statements? Why no... whoops");
//well if we can't make a statement, we should just leave a comment instead.

Bipo ::

Pa ne v eni ustanovi!!! Vera je ločena od politike po ustavi v sloveniji, pri njih tega ni, ker njihova vera je politika.

Vera je po ustavi ločena od države, ne od politike. Drugače bi Krščanski demokrati imeli velike probleme, ne ;)?

Bipo, sej to sem mislu, izrazu sem se narobe.

Zakaj tudi v Sloveniji? Zategadelj, kar je ze tron rekel, zato ker je to pravica in ker je to edina moznost, da v glavah enkrat tudi kej klikne (vsem ljudem vseh ver ali pa nobene vere), da obstajajo tudi drugacne vere in da se z njimi, da tudi zivet in da ni samo ektremizem, politika in zurnalisticni clanek tisto, ki nas hipnotizira, da zivis v strahu pred njimi. Sploh pa se mi zdi izjemno ekstremno vlecenje paralel med muslimani, ki zivijo v Sloveniji in fanticnimi klikami v bliznje in daljno vzhodnem svetu.

lp, i

Zero One: Jaz ne bi kar tako posploseval vere, ki je ne poznam. Ze krscanska vera ima precej "skeletov v omari" in neumestnih prepricanj, pa vseeno za vsakega pomeni nekaj drugega.

Malo imejte open mind do teh stvari. Ne se bat, ne bomo kar izginili iz povrsja Zemlje. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

Zakaj tudi v Sloveniji? Zategadelj, kar je ze tron rekel, zato ker je to pravica in ker je to edina moznost, da v glavah enkrat tudi kej klikne (vsem ljudem vseh ver ali pa nobene vere), da obstajajo tudi drugacne vere in da se z njimi, da tudi zivet in da ni samo ektremizem, politika in zurnalisticni clanek tisto, ki nas hipnotizira, da zivis v strahu pred njimi. Sploh pa se mi zdi izjemno ekstremno vlecenje paralel med muslimani, ki zivijo v Sloveniji in fanticnimi klikami v bliznje in daljno vzhodnem svetu.

lp, i

Potem pa raje nobene vere. (jst sm itak takoj zato, da se vse vere v sloveniji prepove.

Jaz ne bi kar tako posploseval vere, ki je ne poznam. Ze krscanska vera ima precej "skeletov v omari" in neumestnih prepricanj, pa vseeno za vsakega pomeni nekaj drugega.

Malo imejte open mind do teh stvari. Ne se bat, ne bomo kar izginili iz povrsja Zemlje. ;)

To so tudi švedi govorili, danes imajo pa neskončne probleme z njimi.

hehe nebivedu... to je zelo radikalno ekstremno .... :D

Tr0n: Malo imejte open mind do teh stvari. Ne se bat, ne bomo kar izginili iz povrsja Zemlje. ;)

You're so open-minded that your brains have fallen out of your head.

Kar je žalostno, je, da še zdaleč nisi edini.

mtosev ::

Trenja vceraj na POPu so spet bla dobra. Jelincic je vedno zabaven za gledat.:D

mislim da gladko kot misli Jankovic ne bo. sem 100% da bi dobili dovolj podpisov za razpis referenduma. Janko je prevec samozavesen.

referendum bi bil za vse drzavljane al samo ljubljancane?

je kdo gledal te face na vju?

Jaz sem se ob gledanju neizmerno zabaval. :D Jelincic vedno zacini debato:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

@infidel
Mogoče je ekstremno, ampak zakaj se moramo slovenci vedno učiti na naših napakah, namesto, da bi se na tujih?

V tujini (vsaj na švedskem, češkem in slovaškem) so muslimani zelo lep pokazatelj nezmožnosti skupnega življenja z evropejci. So izjeme, vendar je več tistih, ki bi radi živeli po koranu in šeriatskem pravu.

Zgodovina sprememb…

Pepca*Kardelj: Jaz bi lahko isto rekel zate, pa raje ne bom. ;)

nebivedu pri nas so muslimani ze dekade... obkrozajo jo nas in zivimo z njimi z dneva v dan. Se pocutis ogrozeno?

Brane2 ::

mtosev:

Jaz sem gledal in dam Jelinčiču bolj prav kot Jankotu. Un bosanec je bil pa tečen.

Po njegovem so lahko vsi zapustili debato, ko jim je on podal diagnostiko, da so dvolične svinje in da karkoli rečejo, ne velja.

Prav skakal je po debatirajočih, jim odvzemal besedo itd. Če bi to počel Zmago, bi bla takoj štala.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

Dzamija je znak - simbol in kot tak predstavlja tako dezelo kot muslimansko!

Hm, se pravi da če si s kolegi postavimo tempelj ateizma, bo pol Slovenija predstavljena kot ateistična dežela? Mislim, dajte skup spravit 1 (en) dober protiargument, ki ne bo temeljil na zabitosti, nestrpnosti, neobveščenosti, neizobraženosti in podobnih kvalitetah, pa bo to že kr uspeh. Ker tole kar pišete tu, je navadno kozlanje.

Jaz sem gledal in dam Jelinčiču bolj prav kot Jankotu. Un bosanec je bil pa tečen.

V čem že?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

mtosev ::

meni je zanimivo da je islamska skupnost placala in poslala odvetnika oz pravnega svetovalca (Senico). ocitno imajo $$.:))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

nebivedu> To so tudi švedi govorili, danes imajo pa neskončne probleme z njimi.

Ne, nimajo jih. Samo ti jih imaš, pa to potem projiciraš na Švede.

Ena bajta, ki jo bodo zgradili, za radikalce ne bo spremenila ničesar - za zmerne muslimane pa veliko.

Jaz sicer imam zveze pri obveščevalnih službah in vem, da ste Pepca*Kardelj, nebivedu in Brane2 v bistvu mudžahedinski agenti, ki bi radi da bi se zmerni muslimani pri nas razpizdili, ker jih država ovira pri z ustavo zagotovljeni pravici do svobode veroizpovedi, ampak tudi če ne bi bili - it's none of your fucking business, kaj nekdo zakonito zgradi s svojim denarjem.

V čem že?

V tem, da je vse spravil na neposreden, oseben nivo in da je podajal končne sodbe v smislu "kadija te tuži, kadija te sudi".

On ti je reku da si dvoličnež in baraba brez podanih argumentov, v bistvu kot končno sodbo in to je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

nebivedu pri nas so muslimani ze dekade... obkrozajo jo nas in zivimo z njimi z dneva v dan. Se pocutis ogrozeno?

Ne, ne počutim se ogroženo, imam dost kolegov, ki so rojeni kot muslimani, ampak noben ne hodi ne v molilnice in ne v đamije, vsi pijejo alko in podobno.

nebivedu> To so tudi švedi govorili, danes imajo pa neskončne probleme z njimi.

Ne, nimajo jih. Samo ti jih imaš, pa to potem projiciraš na Švede.

Ali res? Hmm, malo si poglej kake švedske cajtnge, pa ...

Bi potem verjetno bilo boljse, ce bi hodili v dzamijo, namesto da bi pili alkohol.

Bolj zdravo.

durrenmatt ::

Na prvi strani sem zasledil da je MTB napisal da se sliši 20 km naokoli, kaj potem imajo kaki zvočnik zgoraj da se tako daleč sliši, kajti da bi se tako močno drl je nemogoče>:D

vsi muezini danes uporabljajo mikrofon, zato pa se tako grdo sliši njihovo dretje v turističnih krajih ala Kairo.

Jaz sicer imam zveze pri obveščevalnih službah in vem, da ste Pepca*Kardelj, nebivedu in Brane2 v bistvu mudžahedinski agenti, ki bi radi da bi se zmerni muslimani pri nas razpizdili, ker jih država ovira pri z ustavo zagotovljeni pravici do svobode veroizpovedi

Zveni smiselno. Se pravi, ti nisi še zapustil Slovenije zaradi nespoštovanja ustave itd, ne zato ker bi bil lažniva piz*a ampak zato, ker si v bistvu patriot, ki se je žrtvoval za mučno podtalno delovanje v dobrobit svoje države ?
Z drugimi besedami, tu si samo zaradi mene- v profesionalnem smislu, seveda ?

, ampak tudi če ne bi bili - it's none of your fucking business, kaj nekdo zakonito zgradi s svojim denarjem.

And it's not your fucking bussiness, če hočem zaščito države, ki mi po zakonih pripada.
Sploh pa, nikoli neisem rekel,d a sem proti našim vernikom ali džamiji- le ustrezno stopnjo varnosti hočem- ki mi po ustavi pripada.

Daedalus ::

And it's not your fucking bussiness, če hočem zaščito države, ki mi po zakonih pripada.
Sploh pa, nikoli neisem rekel,d a sem proti našim vernikom ali džamiji- le ustrezno stopnjo varnosti hočem- ki mi po ustavi pripada.

In kdo ti to varnost ogroža?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Kaksno ustrezno stopnjo varnosti pa imas v mislih oz. zakaj mislis, da jo rabis?

Ne, ne počutim se ogroženo, imam dost kolegov, ki so rojeni kot muslimani, ampak noben ne hodi ne v molilnice in ne v đamije, vsi pijejo alko in podobno.

Je pa zelo veliko ljudi muslimanske vere, ki ze v biti ne pije alkohola in se ne zakaja, pa si zelijo samo en dostojen kulturen objekt, kjer bodo opravili svoj verski ored in poklon.

lp, i

Sayer ::

V bistvu je tole varnost treba poskrbeti za same muslimane, npr. za poročene muslimanske ženske, ki se ločijo potem pa imajo težave, ker se ji cela familija včasih celo obe maščujeta za razvezo.

Švedska, Nizozemska imajo to poskrbljeno s posebnimi centri, kjer jim nudijo pomoč, anonimnost itd.

Rabimo prave zakone za zaščito tistih, ki jh bodo rabili.

In kdo ti to varnost ogroža?

Ne vem. A ti veš, kdo bi ti brez ustreznega policijskega varstva in prisotnosti lahko ukradel ali razbil avto ?
««
6 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Prispevki za gradnjo džamije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26451793 (48117) Ziga Dolhar
»

Džamija v lj na cesti dveh cesarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27817157 (12700) Daedalus
»

referendum (strani: 1 2 3 )

10036665 (35160) Gr0unD Zer0
»

Trenja - DŽAMIJA:)?? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
60734239 (26645) kuglvinkl

gradnja đamije!

171828 (1543) Gandalfar

Več podobnih tem