» »

FIlmi štekajo na dixx komponenti ! (popravljena tema)

FIlmi štekajo na dixx komponenti ! (popravljena tema)

mrTwelveTrees ::

Popravljena tema, kesam se ker se kršil slo-tech pravila ! :\

http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=127418

Opazil sem, da novejši filmi, divx (xvid) štekajo...
ok, zapečem na dvd, probam na Yamadi, ŠTEKA, probam na Belagio... ŠTEKA, sodelovec proba na svoji Yamadi, šteka
on potem še en moj sodelovec, z drugim filmom , probal isto na na dveh Belagiotih, Yamadi šteka...
sprobali smo že posodobili firmware, ni razlike, potem sem filme zapeku za navadne cdje, isto šteka...
podnapsi delujejo normalno, isto zvok, slika pa šteka
mogoče ve kaj je "fora", ali pa je taka "kompresija" da jo divx komponenta ne prebre dobro ?

na računalniku pa deluje ok... če se ne motim so filmi v codecu xvid..
(cdje sem snemal z manjšo hitrostjo, probal različne medije, isto dvd, pa ni rašitve... )

je pa res, da na predvajalniku Waitec Vision SLX deluje ok ! ( preverjeno!)
http://www.waitec.com/trade/productview...
  • zaklenil: CaqKa ()

Povsem mogoče je da ima divx komponenta prešvohen procesor. Vedno boljša kompresija, vedno večji filmi (po velikosti) , pomeni vedno večji bitrate in posledično potrebuješ močnejši procesor za predvajanje. Poskusi z recompress-om pri nekoliko nižjem bitrate-u (program dr. divx, virtualdub, ...).

ej, pa kaj ti pričakuješ da bom vsakemu filmu spreminjal birate ?
si nor? pa sej ne moreš vedit, če bo film deloval tekoče na divxk kmponenti, dokler ga ne posnameš na cd in sprobaš, no to ti že vzame čase
jaz posnamem na cd, in imam arhiv filmov, če divx komponeta ne zmore takih filmov brat je to pol za en ku*** ... to je lih tako kot če bi na starejši avto dal novejše gume, pa ne gre in moraš narest nove lukne v feltne..

zdej če bojo počasi vsi filmi v tem "bitratu" potem rajši kupim novo boljšo komponento , ki bere vse brez problema, če se ne da nič postoriti na sami komponenti kot je Belagio in Yamada... no ja sej res, kaj pa lahko pričakujemo za cca 15.000 sit ? :\

krneki:
Pri mojem Pioneerju DV-575 je v 100% primerov v filmih, ki jih releasa scena, kriv packed bitstram (NVOP), ki ga odstranim z MPEGModifier (1.1.0 !) predno jih zapečem na DVD in tako zaenkrat še nisem doživel, da mi kakšen film s scene ne bi delal.

-----------------------------------

in kako to izklopim ? če je to to..

CaqKa ::

tema že obstaja tukaj: [divXvid] štekanje/trzanje pri predvajanju

treba bo počakat, da se glavce skup spravijo in spišejo en kulturn odgovor.
če rabiš odgovor prej pa v [divXvid] temah poišči poste s ključnimi besedami packed bitstream.

ker želim da oddelek ostane popredalčkan bom tudi tole temo zaklenil.
hvala za razumevanje, moderator.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] Yamada predvajalniki (strani: 1 2 3 490 91 92 93 )

Oddelek: Zvok in slika
4609544385 (55268) GaS
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325029 (50373) cryptozaver
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

38462232 (20646) Caniggia
»

Snemanje avi filmov

Oddelek: Pomoč in nasveti
373282 (2678) gruntfürmich
»

Ali yamada 6600 res ne bere...

Oddelek: Kaj kupiti
151852 (1624) joze

Več podobnih tem