Forum » Zvok in slika » FIlmi štekajo na dixx komponenti !
FIlmi štekajo na dixx komponenti !
mrTwelveTrees ::
Opazil sem, da novejši filmi, ki jih potegnem dol, slika šteka !
no, potegnil sem dva filma dol, edn je Terminal, drugi Collateral, ampak to ni pomembno.. oba 2x 700 mb
ok, zapečem na dvd, probam na Yamadi, ŠTEKA, probam na Belagio... ŠTEKA, sodelovec proba na svoji Yamadi, šteka
on potem še en moj sodelovec, z drugim filmom Spiderman, probal isto na na dveh Belagiotih, Yamadi šteka...
sprobali smo že posodobili firmware, ni razlike, potem sem filme zapeku za navadne cdje, isto šteka...
podnapsi delujejo normalno, isto zvok, slika pa šteka
mogoče ve kaj je "fora", ali pa je taka "kompresija" da jo divx komponenta ne prebre dobro ?
na računalniku pa deluje ok... če se ne motim so filmi v codecu xvid..
(cdje sem snemal z manjšo hitrostjo, probal različne medije, isto dvd, pa ni rašitve... )
je pa res, da na predvajalniku Waitec Vision SLX deluje ok ! ( preverjeno!)
http://www.waitec.com/trade/productview/276/21/
no, potegnil sem dva filma dol, edn je Terminal, drugi Collateral, ampak to ni pomembno.. oba 2x 700 mb
ok, zapečem na dvd, probam na Yamadi, ŠTEKA, probam na Belagio... ŠTEKA, sodelovec proba na svoji Yamadi, šteka
on potem še en moj sodelovec, z drugim filmom Spiderman, probal isto na na dveh Belagiotih, Yamadi šteka...
sprobali smo že posodobili firmware, ni razlike, potem sem filme zapeku za navadne cdje, isto šteka...
podnapsi delujejo normalno, isto zvok, slika pa šteka
mogoče ve kaj je "fora", ali pa je taka "kompresija" da jo divx komponenta ne prebre dobro ?
na računalniku pa deluje ok... če se ne motim so filmi v codecu xvid..
(cdje sem snemal z manjšo hitrostjo, probal različne medije, isto dvd, pa ni rašitve... )
je pa res, da na predvajalniku Waitec Vision SLX deluje ok ! ( preverjeno!)
http://www.waitec.com/trade/productview/276/21/
- zaklenil: CaqKa ()
Phil ::
Povsem mogoče je da ima divx komponenta prešvohen procesor. Vedno boljša kompresija, vedno večji filmi (po velikosti) , pomeni vedno večji bitrate in posledično potrebuješ močnejši procesor za predvajanje. Poskusi z recompress-om pri nekoliko nižjem bitrate-u (program dr. divx, virtualdub, ...).
LP
LP
krneki ::
Pri mojem Pioneerju DV-575 je v 100% primerov v filmih, ki jih releasa scena, kriv packed bitstram (NVOP), ki ga odstranim z MPEGModifier (1.1.0 !) predno jih zapečem na DVD in tako zaenkrat še nisem doživel, da mi kakšen film s scene ne bi delal.
Aja, še to. Novejši releasani filmi so v 90% vsi kodirani z Xvid packed bitstram opcijo vključeno.
Aja, še to. Novejši releasani filmi so v 90% vsi kodirani z Xvid packed bitstram opcijo vključeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki ()
CaqKa ::
hvaljenja z warezom ne podpiramo.
spiši temo na novo tako da se bo držala pravil.
lp moderator
spiši temo na novo tako da se bo držala pravil.
lp moderator
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 4 … 42 43 44 45 )Oddelek: Zvok in slika | 325026 (50370) | cryptozaver |
» | [DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 62232 (20646) | Caniggia |
» | [divxvid] Waitec predvajalnikiOddelek: Zvok in slika | 5052 (2322) | steve29 |
» | [divXvid] štekanje/trzanje pri predvajanju (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 13719 (7608) | yoco |
» | Mpeg4ModifierModOddelek: Zvok in slika | 5465 (3218) | podtalje |