Forum » Strojna oprema » NEC dvd-rw 3500/3520/3540
NEC dvd-rw 3500/3520/3540

Dr_M ::
ja pri ksnih visjih hitrostih ti lahko zacne buffer padat... recimo 12x in 16x....
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kuglvinkl ::
Zgoraj ej Quikee rekel, da ima 3250 težave s kvaliteto? Kaj si mislil s tem? Kvaliteto zapisa?
Your focus determines your reallity

Quikee ::
Ja kvaliteto zapisa... mediji zapisani z 3500 majo boljse rezultate kot isti z 3520. Recimo MCC02RG20 ali YUDEN000T02 sta ze 2 taka primera. Verjetno bo Nec to popravil z novim firmware-om.

majstor ::
Imam NEC 3500A in nov firmware originalen 2.18.
Ko probam skopirat kak DVD ali pa DVD-RW na katerem so divx filmi na disk, mi napise Data error:"cycle error...
In ne skopira nic na disk...
Kje je problem? DMA imam vklopljen.
Hvala!
Ko probam skopirat kak DVD ali pa DVD-RW na katerem so divx filmi na disk, mi napise Data error:"cycle error...
In ne skopira nic na disk...
Kje je problem? DMA imam vklopljen.
Hvala!

destiny ::
quikee mislim da on kopira iz dvd-ja na HD.
Cycling redundency check error se ponavad pojav ko medij ni več v celoti berljiv (po mojih izkušnjah se pojavi po pribl. 1. letu starosti zapisa na nekvalitetnem cd-ju, npr. Anni-jevi Pisanki; z dvd-ji nimam izkušenj)
Cycling redundency check error se ponavad pojav ko medij ni več v celoti berljiv (po mojih izkušnjah se pojavi po pribl. 1. letu starosti zapisa na nekvalitetnem cd-ju, npr. Anni-jevi Pisanki; z dvd-ji nimam izkušenj)

gibson ::
OK. Moram reč, da sem se potem, ko sem preprabl vse poste, odločil, da tudi jaz vzamem NEC-a. Odprto ostaja le še vprašanje ali NEC 3500, ki je preizkušen in ima že ustrezne firmware ali, ali NEC 3520, ki tega sicer še nima, vendar pa je to po moje samo vrašanje dnevov. Nekako imam občutek, da bo 3520 ravno tako raztural kot 3500, poleg tega ima nekatere boljše karakteristike.
Čeprav je vprašanje nekoliko izven teme, pa ga bom vseeno zastavil. Kako je z branjem medijev, ki so posneti z NEC-om v raznih DIVX predvjalanikih.
LP
Čeprav je vprašanje nekoliko izven teme, pa ga bom vseeno zastavil. Kako je z branjem medijev, ki so posneti z NEC-om v raznih DIVX predvjalanikih.
LP

Moonman ::
Tudi jaz bi vprašal, če se splača kupiti neca 3520, alii pa naj se držim preverjeno dobrega 3500?
Nec 3520 je še malo cenejši, pa še na zalogi ga imajo.
Nec 3520 je še malo cenejši, pa še na zalogi ga imajo.

destiny: Heh.. Cycling redundency check error je napaka ko nek del medija ni berljiv in se pojavi tudi zaradi uporabe nekvalitetnih ali pekacu nevsecnih medijev. CRC je algoritem za detekcijo napak. Prakticno je isto kot si ti rekel samo, da se lahko to pojavi tudi takoj po peki in da se to zgodi more bit z medijem nekaj hudo narobe.

Glede tega kerega Nec-a kupit je pa tak. Odvisno od vasih potreb, ce mislite dosti snemat na DVD+-RW potem se nekak bolj splaca 3520. Ce mislite, da boste v prihodnjosti dosti snemali na DVD-R DL potem se tudi splaca 3520. Ce pa rabite dober pekac za snemanje na DVD+-R takoj potem pa bi jaz vzel 3500. 3520 se bo izboljsala v prihodnjosti ni dvoma.. samo glede na Necevo frekvenco izdajanja firmware-ov se bo to trajalo kar nekaj casa.

Kot sem ugotovil teče na cdfreaks.com živahna debata tudi glede NEC-a 3520, trenutno stanje glede tega pekača pa je tako, da gre zaenkrat zgolj za otipavanje brez konkretnih rezultatov. Izdan je tudi Firmware Beta 2 (Liggy's And Dee's). Ali zadeva s tem že kaj bojle laufa ali pa je bil boljši Firmware Beta 1?
Če ima kdo kakšne osebne izkušnje s Nec 3520 in zgornjimi firmwari naj napiše.
LP
Če ima kdo kakšne osebne izkušnje s Nec 3520 in zgornjimi firmwari naj napiše.
LP

Mah... kaj dosti boljse pa tudi ne laufa z LD Beta 1 ali 2.. ce ni osnovni firmware dovolj dober potem hekan tudi ni kaj dosti boljsi.

Kar bo pa bo. Grem po NECA 3520. Eden mora biti prvi ?! če pa bom za*ebal ne bom ne prvič in ne zadnjič.

gibson: Hehe =) Sej 3520 bo isto dober kot 3500... pac dat mu mores cas.. pomoje ni zgresena investicija.. al pa tudi glede na to da prihaja Pioneer 109 z dosti boljsimi specifikacijami.. pa kak Philips 1640P ali BenQ 1620 z novim firmware-om je tudi boljsi kot Nec 3500/3520 po moje.. samo Pioneerja se nekaj casa ne bo pri nas (pa se drag bo pomoje).. BenQ-ja pri nas ne prodajajo.. Philips pa je kr drazji od obeh Nec-ev. Malo informacij o drugih proizvajalcih nikoli ne skodi :)

Moonman ::
Hvala za mnenja.
Ogromno pečem na DVD+-RW, pa še nekaj cenejši je.
Kot je napisal gibson: "če pa bom za*ebal ne bom ne prvič in ne zadnjič. "
Ogromno pečem na DVD+-RW, pa še nekaj cenejši je.
Kot je napisal gibson: "če pa bom za*ebal ne bom ne prvič in ne zadnjič. "

Quikee si napisal ... malo informacij o drugih proizvajalcih nikoli ne skodi...
Se strinjam. Vendar če bi ti vedel po kolkih urah negotovosti se sedaj odločam za NECA, bi ugotovil, da sedaj sigurno ni pravi čas, da mi omenjaš še Pioneerja, Philips ... Razen če me želiš ponovno vrniti v začetno točko ?!
LP
Se strinjam. Vendar če bi ti vedel po kolkih urah negotovosti se sedaj odločam za NECA, bi ugotovil, da sedaj sigurno ni pravi čas, da mi omenjaš še Pioneerja, Philips ... Razen če me želiš ponovno vrniti v začetno točko ?!
LP

Hehe.. ok.. vzemi Nec-a 3520. Sej je dober pekac.. samo ne tako dober kot je bil oz. je 3500.. vsaj zaenkrat se ne. Samo kot navaden uporabnik tega tak ali tak ne cutis.

ChraseR ::
Pozdrav
spet sm zasledil en problem.
Imam samo enoto Nec3500, in pri kopiranju DVD-jev moram seveda naresti image. No, uporablam Nero 6.6.0.3 in pri DVD Copy v tabulatorju Copy Options mi kot Read Speed da maximalno 6x hitrost. Probal sem dati not DVD Film, pa tudi DVD-R s podatki, in mi napiše zmeraj 6x.
V čem je problem ???
Hvala
spet sm zasledil en problem.
Imam samo enoto Nec3500, in pri kopiranju DVD-jev moram seveda naresti image. No, uporablam Nero 6.6.0.3 in pri DVD Copy v tabulatorju Copy Options mi kot Read Speed da maximalno 6x hitrost. Probal sem dati not DVD Film, pa tudi DVD-R s podatki, in mi napiše zmeraj 6x.
V čem je problem ???
Hvala

Hm? zakaj pa mors naredit IMG? Skopiraj podatke iz DVD-ja na disk in potem posnami DVD normalno v Neru.. razn ce je orginal DVD Video... potem pa DVD Decrypter in DVD Shrink v roke ;)

Ja, original DVD Video sm probal . Aha, hvala za ime programa , vendar kaj se tega ne bi dalo narest tudi v Nerotu ? OZ. zakaj mi pokaže samo tolko malo Read Speeda ?

Mah ne vem zakaj.. vprasaj Nero support. Nero itak ni dober za to delo.. ne vem ce sploh decrypta DVD Video ce ga snemas na tak nacin...menda ne. Tak da DVD Decrypter uporabi pa bo.
BTW: Nec ful pocasi bere DL DVD-je.. kar je so skraj vsi Video DVD-ji dandanes.. do max 7x samo.. tak da ti bo rippalo DVD kr nekaj casa.
BTW: Nec ful pocasi bere DL DVD-je.. kar je so skraj vsi Video DVD-ji dandanes.. do max 7x samo.. tak da ti bo rippalo DVD kr nekaj casa.

rippalo ? misleš delalo Image ? Ja no , rečmo če mam Igro na DVD-ju, potem ne morm uporabt tega decrypterya, in me jezi kr dela tko počas Image v Nerotu . Aja, in včer sm en originalen DVD Video skopiru z Nerotom, tko da sm nrdu Image -> seveda ga je delalo ful počas, enih 15-20 minut , sam film dela pa vredu.

Magic1 ::
A je kdo stestiral Ricoh dvdje na Necu? Ker se jih splača kupit, če so dobri. Jih imajo v Leklerku za 900sit 10 komadov.
Magic

AtaStrumf ::
Sem slišal, da se tile NEC-i 3520 ful nekaj kvarijo in jih folk na veliko reklamira - dobava od Jae. A kdo ve kaj več o tem?

dvince ::
Vedno ko menjam DVD medije mi NEC 3500 neha prepoznavat prazne medije. Zdej sem zamenjal soundX z EMTEC DVD-R in mi jih ne prepozna vec (pise da ni medija)Enako se mi dogaja z CD-R.
Firmaware imam Liggy 2.18.
Kaksen nasvet?
Firmaware imam Liggy 2.18.
Kaksen nasvet?

yanker ::
Glede Ricoh medijev je tu link na Ricoh stran RICOH TEST.
Jaz sem do zdaj z ND3520 zapekel dva brez problema!
yanker
Jaz sem do zdaj z ND3520 zapekel dva brez problema!
yanker

Ki te vidis ti na onem linku kaki test ? =) Ricoh-ti so ok.. vrjetno so RICOHJPNR01. Vecinoma so dobri.. samo jaz sem kupil TraxData 4x DVD+R, ki so RICOHJPNR01 pa sem dobival samo slabe rezultate. Mogoce sem mel smolo =)

schurda ::
Quikee, glede na to, da te stvari obvladaš: ali se da 3500-ko prpravit do tega, da bi pekel RW-je z 8x ali še višjo hitrostjo?
P.S. To je v bistvu odgovor na tisto, če ima kdo še kakšno željo.
P.S. To je v bistvu odgovor na tisto, če ima kdo še kakšno željo.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: schurda ()

hm.. ne ne gre.. ker je to ze izven njegovih specifikacij. Lahko bi probal samo dvomim da bi pustil. RW-ji so sploh delikatni.. se pri pohitritvi iz 2x na 4x lahko medij cisto unici.

NiggerBob ::
Ki te vidis ti na onem linku kaki test ? =) Ricoh-ti so ok.. vrjetno so RICOHJPNR01. Vecinoma so dobri.. samo jaz sem kupil TraxData 4x DVD+R, ki so RICOHJPNR01 pa sem dobival samo slabe rezultate. Mogoce sem mel smolo =)
Ha, zanimivo, jaz sem ravno s temi Traxdata 4x DVD+R (RICOHJPNR01) najbolj zadovoljen

Da pa bo ironija še večja, uporabljam na firmware NEC3500_2.28_QV2MR_Extreme, mislim, da je bil celo potegnjen s tvoje strani

Aja, PI pod 20, PO max.2, testirano na Liteonu 811, HSOK (speedhack+modificiran).
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NiggerBob ()

DarwiN ::
Ludi moji, tote naše NOVA DVD medije 8x mi noče pečt ,"power calibration error" al nekaj takega mi ven vrže, pozna kdo rešitev? kak FW mogoče...
any help apriciated
any help apriciated

Bobb ::
Mislim, da bi nekateri pekli tudi na dvdje in cdje, če bi jih na pločniku našli.
Samo da prišparamo
Samo da prišparamo

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bobb ()

NiggerBob: Sej pravim da sem po vsej vrjetnosti mel smolo.. pa sem dobil "pokvarjene" RICOHJPNR01. Tudi to se dogaja =) Kaj ti si jih snemal pri 12x z mojim firmware-om pa si dobil take rezultate?

Bobb ::
Jaz imam NEC 3500AG, pa sem ziheraš.
Pečem pač na 4X, 13minut, Verbatim, Memorex, pa od 120-tih posnetih dvdjev še enega ni zajebal. Lucky me
Pečem pač na 4X, 13minut, Verbatim, Memorex, pa od 120-tih posnetih dvdjev še enega ni zajebal. Lucky me

DarwiN ::
Naučili smo se pa kaj?..Da vsekakor ne kupit NOVA DVDjev v Big Bangu ali pač kjerkoli ker jih NEC nima rad..!
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

schurda ::
Kolega mi je enega spekel na Teac-u. Na NEC-u, ne da ni berljiv, še zagnat ga noče. NOVA ali SUPER NOVA!

I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

polde66 ::
ti so men tud na pioneerju 106 delal probleme, za A07 pa ne vem,
drugač pa Supernova DVD+r dela z NEC 3500 preizkušeno in to z Qekeejevim 2.18 firmwerjem.
drugač pa Supernova DVD+r dela z NEC 3500 preizkušeno in to z Qekeejevim 2.18 firmwerjem.
polde

CallMeAl ::
Z NECom 3500 in Nova DVDji je po mojih izkušnjah potrebno malo potrpljenja. V pekaču imam eno izmed predelav 2.18 firmwarea (ne vem točno katero) in mi je Nero javljal isto napako - nekajkrat (povprečno 3-5krat) sem poizkusil pognati snemanje in ugotovil, da je možno DVD uspešno posneti v kolikor uspe Nerotu dejansko začeti snemanje. Pojavljanje napake je bilo sicer povsem naključno, vendar mi je uspelo zaenkrat posneti vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CallMeAl ()

polde66 ::
No mislim da je bla pri meni tud ta fora, ampak za pečenje velikokrat uporabljam kar Easy CD/DVD od Roxia. Ta program pa manj komplicira pri teh ploščkih.
polde

Quikee, ja, z 12x hitrostjo. Traxdata, DVD+R 4x, RICOHJPNR01.
Skenirano s Kprobe 2.1.0. na 4x hitrosti, nastavitve: PI=8 ECC Blocks, PO=1 ECC Blocks. Liteon LDW-811S, modificiran HSOK.
Na začetku je PI bil okoli 5,6, šele na polovici ga je dvignilo na 10. Proti koncu medija pa je dosegel 20.
Vse OK, samo en kratek skok PI na 50, istočasno pa PO na 2, verjetno kakšna praskica ali prah.
Omenjen medij tudi Liteon 811 prebavlja zelo dobro pri 8x, ampak ne tako kot NEC
Ko bi se dalo na NECu še kako porihtat, da bi bral poškodovane/defektne/nekvalitetno zapečene medije tako kot Liteon, bi bil res idealen
Skenirano s Kprobe 2.1.0. na 4x hitrosti, nastavitve: PI=8 ECC Blocks, PO=1 ECC Blocks. Liteon LDW-811S, modificiran HSOK.
Na začetku je PI bil okoli 5,6, šele na polovici ga je dvignilo na 10. Proti koncu medija pa je dosegel 20.
Vse OK, samo en kratek skok PI na 50, istočasno pa PO na 2, verjetno kakšna praskica ali prah.
Omenjen medij tudi Liteon 811 prebavlja zelo dobro pri 8x, ampak ne tako kot NEC

Ko bi se dalo na NECu še kako porihtat, da bi bral poškodovane/defektne/nekvalitetno zapečene medije tako kot Liteon, bi bil res idealen

MID od SuperNova.....kolikor se spomnim, je VDSP******, na koncu je AB, se ne spomnim več natančno. Mislim, da je enako čudo kot tisti BigBang mediji
. Vsekakor ni vredno omembe. Sem zapekel samo enega, -R, pa je PI bil preko 1400

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 29586 (15345) | GrimReaper |
» | Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Kaj kupiti | 102107 (31209) | pingo76 |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 29524 (14475) | e-marko |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2472 (1763) | dean444 |
» | DVD pekač (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8524 (6107) | AtaStrumf |