» »

Philips 1640P in BenQ 1620

Philips 1640P in BenQ 1620

fosil ::

Ja to se pa zgodi če ljudje samo na pol preberejo temo :D
Benq-ov v Sloveniji uradno ne prodajajo (bi blo treba dat uvoznika čez kolen).
Philips 1648 pa sploh še ni naprodaj, ampak Quikee prav da naj bi prišel ven zdele v avgustu, upajmo samo da bo uvoznik hitr, da ne bomo še mesece čakal da pride v slo.
Tako je!

Utk ::

Philipse so imeli v comtronu.

teac ::

A je že kdo videl ta dva pekača (Philips 1648, BenQ 1640) kje v slo? :\
Počasi bom zgubil potrpljenje. :D

PS: V Comtronu jih nimajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: teac ()

Quikee ::

teac: ti je ze fosil pred 1 tednom odgovoril. =) Philipsa 1648 ne mors dobit ker se ni v prodaji... BenQ 1640 pa nikjer pri nas (se) ne prodajajo. Ce hoces met pekac, ki temelji na BenQ 1640 je edina moznost nakup Plextorja 740 ali pa nakup v tujini.


BTW: 15.8 naj bi prisel QSuite 2.0 in nov firmware za BenQ 1640 s podporo za SolidBurn. To bo se zanimivo. =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

fosil ::

Na Pchandovi strani imajo na ceniku Philips DVDR1628K, a je to ta nov Philips, torej na osnovi Benqa 1640?
Tako je!

Quikee ::

O 1628 zanimivo =). Ja 1648 in 1628 bazirata na BenQ 1640... 1628 je po informacijah od Philipsa OEM verzija. Sem gledal se pred kratkim pa se ni blo ne duha ne sluha o njem. Ze nacrtujem, da ga nabavim. =)

fosil ::

Ne se prehiter veselit, sem klicu na Pchand za 1628, nimajo na zalogi, ampak pravjo da bodo drug teden dobil in sicer črne.
So me pa na vsak način hotel prepričat da naj kar 1645 vzamem, da je isti oziroma ma iste zmogljivosti samo zraven ma več programske opreme :\, jih sploh nisem mogu prepričat da nista enaka, majo pa na ceniku za 1628 navdene napačne specifikacije, tako da jih očitno to mal bega :D.
Tako je!

e-marko ::

Čeprav sem imel namen kupiti NEC 3540 bom malo počakal, da vidim kaj se bo izcimilo s tem Benq-om oz. Philipsom.

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: e-marko ()

TheJack ::

PHILIPS DVDR1628K DL, int., ret. 10.525 12.630

Je to ta? A je ziher, da je to najnovejši BenQ 1640? Takole poceni? Pa črne dobijo? Hmmm.... Nej slabu.:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

TheJack ::

Okej, a obstaja kakšna uradna Philipsova stran s tem pekačem? Kakšna slika?

//kolk sovražim strani od mulinacionalk, ker na njih ne najdeš ama nič.

Quikee ::

TheJack: Te popolnoma razumem.. jaz sem tudi vecinoma zgubljen na taksnih straneh. =) Sem pa kljub temu nasel nekaj... klik.

Zdaj ne vem ce je ta 1628 OEM ali ne. Jaz sem dobil "second hand" informacijo, da bi naj bli 1628 OEM enote, 1648 pa retail. Glede na oznako in informacije na strani pa zgleda kot da je ista finta kot je pri 1620/1625 proti 1640/1645.. torej razlika v software-u in se to v prilozenem MPEG 2 encoderju. OEM enote pa imajo drugo oznako.
Cena pa je tudi za mene malo presenetljiva.. sem pricakoval, da okoli 14.000. Drugace je pa kar realna glede na to, da se BenQ 1640 prodaja v tujini po okoli 55€ do 60€.

TheJack ::

Hvala za sliko. No ja, reč je sicer precej...hm...estetsko neposrečena, ampak okej. Upam da črn bolje izgleda.

Drugače je meni vseeno ali je OEM ali ne. Pomembno mi je le to da gre za prepakiran BenQ 1640 in da obstaja možnost crossflashanja. Da gre v glavnem za isti hardver. Sicer Plextor 740 zgleda precej bolje, ampak skoraj 10 jurjev za lepšo prvo stran pa ne bom dal.

Quikee ::

Hvala za sliko. No ja, reč je sicer precej...hm...estetsko neposrečena, ampak okej. Upam da črn bolje izgleda.
Noja meni izgleda kar vredu... tudi stari model mi je vredu zgledal. Tisti "plain" Nec in Plextor 740 videz mi ni precej vsec.. taksne so namrec OEM verzije tako BenQ 1640 kot tudi vrjetno Philipsa (pac vsak ma svoj okus). Bom probal najt kje sliko crnega starega Philips 1640P in ce si odmislis "fancy" led diode bos priblizno lahko videl kak bo crni zgledal.

TheJack ::

No, seveda. O okusih se ne razpravlja.:D Ker pri meni je ravno obratno. Bolj ko ima enota generično, nevpadljivo prvo stran, bolj mi je všeč. Da ne ''štrli'' iz kompjuterja. Tako kot NECi, recimo.

Okusi so različni.

TheJack ::

Je 1628 takle? Ker to bi bilo idealno...

Quikee ::

Ja tak zgledajo OEM enote... kot sem prej reko pa ne vem ce je ta 1628 taki ali ne. Ker 1640 OEM je imel oznako PBDV1640G.. retail pa DVDR1645K (oz. DVDR1625K). Ta enota na ceniku pa ima isto oznako DVDR1628K kot so to mele retail enote.

Jeba je s temi Philipsovimi oznakami... zdaj sem se jaz zmeden malo hehe. =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

TheJack ::

Aha. Še nekaj me zanima.... Kako je s firmwarei (če si o tem že pisal na forumu, se opravičujem) za Philips pekače? Uporabljajo isti firmware kot BenQi? So enako ažurni? Je možno Philipse kar fleshati z BenQovim firmwareom, brez kakšnih ''neuradnih'' programov?
Kateri firmware ti uporabljaš na svojem Philipsu? Originalni ali BenQov?

Quikee ::

Ja o tem je napisano na prvi strani.. natancen postopek pa nekje na sredini. Za crossflashanje rabis drug neuraden flasher in tudi firmware v CVT formatu, ki ga tudi ni ravno enostavno dobit. Ampak ko enkrat pekac "pretvoris" v BenQ-ja potem lahko nadaljno uporabljas uradne firmware. Ce pa zelis preit nazaj na Philipsove firmware pa mores spet uporabit neuradni flasher pa Philipsov firmware v CVT formatu.

Firmware ni isti.. Philips dela svoje firmware.. mislim, da se Philipsov uporablja tudi v Plextoru 740. Kaj se pogostosti izdaje tice je slabsa kot pri BenQ-ju ampak kljub vsemu so Philipsovi firmware-i na priblizno istem nivoju ker jaz se nisem videl razloga zakaj bi crossflashal na BenQ 1620 firmware. Prednost, ki jo ma BenQ firmware je edino, da ne mores uporabljat QSuite z Philipsom.. to sem potem jaz mogo "popravljat" z mojim WOPC Tool, ki nadomesti nekaj funkcij, ki jih ma QSuite (pravzaprav bi lahko nadomestil vse.. z QScanom vret).

Mam pa tudi ze par slicic od QSuite 2.0, ki bo izsel okoli 15.8 in bo mel SolidBurn podporo.. samo jih ne smem objavit. Ce QSuite 2.0 spet ne bo podpiral Philipsa bom pac nadgradil WOPC Tool, da ga bo. =)

TheJack ::

Hvala za informacije!

Eschelon ::

Edina razlika, ki jo je najti na Quikeejevem linku med PBDV1648S/35 in DVDR1628K/00 je manjek Ahead Nero Suite 6 pri slednjem (specifikacije). :)
Vedeti, razumeti, znati.

Quikee ::

Eschelon:
Pravzaprav pise za PBDV1648S/35: Ahead Nero Suite 6, za DVDR1628K/00 pa Ahead Nero Suite 6 : Nero Burning Rom 6, InCD 4, Nero Vision express 2, Nero media Player 1 (nekje vmes pise). =) Torej oba imata Ahead Nero Suite 6.

Samo glede na oznako mislim da je PBDV1648S/35 OEM/bulk verzija.

FXMagic ::

Ok, jaz sem čisto zmeden s temi oznakami. A mi lahko en razloži, kateri je zdaj ta Philips 1648 ( DVDRW1645K Retail ali DVD RW*16 Philips DVDRW1620K Retail. :\

Quikee ::

ne prvi in ne drugi.... =)
1648 ima oznako DVDRW1648K, DVDRW1628K.
1640P ima oznake DVDRW1645K in DVDRW1625K ter DVDRW1620K in DVDRW1640K.
To je vsaj kaj se tice retail verzij pekacev. OEM majo pa spet druge oznake, ki so PBDV16xx namesto DVDRW16xx.

Kaj bolj jasno zdaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

FXMagic ::

Super, zdaj mi je bolj jasno vse skupaj. :D

e-marko ::

Upam, da bo prvi ki bo imel kaj novih informacij glede Philips 1628 pri pchand (ali kje drugje) te tukaj delil z nami... Sem že malo nestrpen, ja.;) :)

LP
...somebody, somewhere...

sejmon ::

-a so kateri od tukaj v redu,predvsem -.(katere se splača kupit?
A se da kje kupit Verbatim >-< made in japan?

-kaj je razlika med :
×PIE
×PIF
×JITTER
in kolk je za katero (povedano v številkah)dobro oz.povprečno?
(če je že kje opisano,se opravičujem)


-kaj pravite o tem
×zakaj je pif 0
×bi pri večji hitrosti pregleda napak večje napake bile?

TheJack ::

Klical na PC-Hand ravnokar. 1628 še nimajo, mi je pa tip besno priporočal 1645K, ker sta menda enaka. ''Pa še 1645 ma lepšo prvo stran.''

Kolikor jaz vem, nista enaka. 1628 je baziran na BenQu 1640, 1645 pa na BenQu 1620 (tisti ki se je pri teh dveh firmah domislil označevanja modelov, bi moral leteti iz službe...). Kajne? 1628 piše na DVD+RW in DVD+DL z 8x, 1645 pa s 4x. Je še kakšna razlika v specifikacijah?

Ena totalna zmeda s temi oznakami....
Bonis nocet, qui malis parcit.

e-marko ::

Jaz sem jim v torek poslal mail in jih pobaral glede dobavljivosti. Tudi opomnil sem jih, da imajo napačne specifikacije napisane za ta model (1628K).
Do danes še nobenega odgovora.
Res so ažurni, ni kaj...

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

TheJack: Ce se sami ne vedo kaj prodajajo oz. bodo prodajali...

"1628 piše na DVD+RW in DVD+DL z 8x, 1645 pa s 4x. Je še kakšna razlika v specifikacijah?"

Da... 1628 6x DVD-RW in 4x DVD-R DL... medtem ko 1645 DVD-RW 4x, DVD-R DL pa sploh ne podpira + podpora za SolidBurn ter Dual Cooling System.

Ce se bos kdaj klical reci naj si pogledajo domaco Philipsovo stran glede 1628 in jim ponudi se link. =) Prodajalci nesposobni. =)

Quikee ::

kaj je razlika med :
×PIE
×PIF
×JITTER
in kolk je za katero (povedano v številkah)dobro oz.povprečno?
(če je že kje opisano,se opravičujem)

Parity Inner (PI) je prva stopnja popravljanja napak.. PIE je stevilo napak, ki jih pekac zazna pri branju. PIF so napake, ki jih ni bilo mogoce popraviti in nadaljujejo v PO stopnjo popravljanja napak. Najboljse je imeti cim manj PIF napak.. in prav tako cim nizje stevilo PIE napak. Stevilo max PIE po standardu ne sme biti vecja kot 280. PIF pa naj ne bi bil visji kot 16 PIF (pri intervalu 8 ECC pri kerem skenira Philips). Samo standarda se ni dobro strogo drzati in boljse da si meje postavis sam (bolj kriticne) Bolj pomembna je po moje gostota PIF.

Za jitter pa natancne definicije ne poznam.. je pa povezano z razliko pricakovanega casovnega signala in dejanskega. Vrednost mora prav tako biti cim nizja in naj ne bi presegala 12%.. ampak toleranca je lahko visja.


-kaj pravite o tem
×zakaj je pif 0
×bi pri večji hitrosti pregleda napak večje napake bile?

PIF je 0 ker ne podpira tvoja stara verzija firmware-a PIF skeniranja.
Vecja je hitrost skeniranja ali branja vec napak "lahko" dobis (ni nujno).. najboljse je pri 1x samo se skenira pri visji zaradi krajsega casa trajanja. Skeniranje se na BenQ/Philipsih "standardno" opravlja pri 8x (CAV).

TheJack ::

>Da... 1628 6x DVD-RW in 4x DVD-R DL... medtem ko 1645 DVD-RW 4x, DVD-R DL pa sploh ne podpira + podpora za SolidBurn ter Dual Cooling System.

Skratka pekača se kar precej razlikujeta. Dovolj, da bi moral prodajalec poznati razliko. Navsezadnje se hitrost peke DVD+-Rjev (ki je izgleda za prodajalce edina opora za razlikovanje :D ) ne bo več spreminjala, takih in drugačnih novih modelov bo pa še dosti. Ne pravim da bo med njimi in sedanjimi kakšna bistvena razlika, ampak če že kupuješ pekač, verjetno hočeš najnovejši model.
Bonis nocet, qui malis parcit.

e-marko ::

Malo sem iskal o tej SolidBurn zadevi (http://www.cdfreaks.com/news/12056) in opazil tam tudi ta stavek:
The company is not planning to allow users to do jitter tests to check the quality of burned discs.

Sedaj pa me zanima kako je s tem jitter preverjanjem pri teh novejših pekačih (1628K)?
Quikee?;) :)

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

e-marko: Ja gre enako jitter preverjat kot na drugih BenQ/Philips pekacih. To sem jaz tudi cudno gledal ko sem videl napisano.. pa so vrjetno mislili, da ne bodo izdali software-a, ki bi omogocal preverjanje jitterja.. torej jitter preverjanje v QSuite ali kaksnem svojem Philipsovem programu.

e-marko ::

Aha, hvala. Se mi je potem že zdelo, da bo nekaj takega. Čudni so...:\ :D

LP
...somebody, somewhere...

e-marko ::

Kolikor vem, dobijo 1628G (baje isto kot K, samo brez programja, torej Bulk) ta teden. Upam, da se z nakupom ne bom opekel.;) :) No, če ga nabavi tudi Quikee, potem bom malo bolj pomirjen, ker ga bo ziher še "popedenal".

LP
...somebody, somewhere...

e-marko ::

Ne vem zakaj ne morem editirati sporočil.:\

Quikee, poglej prosim zs.

LP
...somebody, somewhere...

FXMagic ::

A še ga vedno nimajo v nobeni trgovini tega BenQ 1648? Sem gledal malo po eTrgovinah, pa ga nikjer nimajo. Kdaj ga sploh mislijo dobit? Zdaj pa že malo dolgo čakam...upam, da mi potem nebo žal

e-marko ::

Verjetno misliš Benq 1640? Ne, nimajo ga baje še nikjer.

LP
...somebody, somewhere...

FXMagic ::

Ne, ne mislim 1640, ampak 1648 oz 1628. Saj sta ista, ne? Samo da je pač eden oem, drugi pa retail verzija, ne?
Jeba so te oznake philipsove ja. ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FXMagic ()

e-marko ::

Mislim, da ne bo držalo. Naj bi bilo takole: Benq 1640K (retail) = Plextor 740A = Philips 1628K (retail) = Philips 1628G (oem, bele barve) = Philips 1628B (oem, črn). Za Benq 1640 oem pa ne vem kakšno črko ima zadaj.
Lahko pa počakaš kaj bo Quikee povedal.:)

LP

EDIT: Odgovor na spodnje vprašanje. Vsi čakamo na 1640 od Benq-a. Vsaj jaz.:)
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: e-marko ()

FXMagic ::

Katera verzija pa je potem 1648? Ker zdaj sploh več ne vem, katera je ktera verzija 8-O , me samo zanima, kateri je zadnji model BenQ-a zdaj, ki ga vsi tak čakate(mo). :\

Quikee ::

BenQ 1640 = Philips 1628 = Philips 1648 = Plextor 740 = ? (vrjetno bo nov Sony temeljil na BenQ pekacih namesto LiteOn-ih)

BenQ 1620 = Philips 1620 = Philips 1640 = Philips 1625 = Philips 1645

BenQ 1625 = Philips 16LS = HP 640c

teac ::

Samo eno vprašanje? Kdaj sploh (če sploh) mislijo začet prodajat Benq 1640 v slo?
Je blo v tej temi napisano, da naj bi v avgustu. Zdaj je že skoraj september, pa še zmeraj nisem nikjer zasledil tega modela. A se ga da kje iz tujine naročit?
Ni mi več za čakat, da se bo kdo usmilil in pripelo tistih 50 pekačev v našo kuro, ker sem zdaj na tega čakal.

e-marko ::

Mene tudi to zanima. V Avteri ne vedo kdaj, ker jim dobavitelj ne zna povedati datuma začetka prodaje.:\ Mislim, da bo moral Benq moral dobiti drugega zastopnika za Slovenijo. Povsod drugod mi odgovarjajo, da ne vedo kdaj, ponujajo Liteone in vse drugo. Pa madona, no! Če hočem npr. Mercedesa mi tudi ne bodo ponujali v avtosalonu Golfa!?
V glavnem kaže slabo zaenkrat. Jaz bom tako ali drugače dobil ta model in pika. Slej ali prej...
Zanima me še samo če je Quikee že nabavil in kako se kaj obnese.:)

LP
...somebody, somewhere...

Du5aN ::

Pri PC H.AND-u imajo preverjeno model 1628 Bulk na zalogi in sicer tako 1628G sivega kot 1628B črnega

Swiwer ::

Hja, groza, BenQ DW1640 res ni za dobit pri nas. Pisal sem na Mimovrste, JAE, KFM, Mlacom in klical na Avtera ter vprasal ce je mogoce na KAKRSENKOLI nacin dobiti/narociti ta pekac. Iz Mlacom-a mi se niso odpisali, ostali (vkljucno z Avtero po telefonu) pa so vsi rekli NE. Pisal sem tudi v neko prodajalno v Avstriji od koder so mi sporocili da naceloma paketov ne posiljajo v Slovenijo zaradi previsokih stroskov in me vprasali ce imam moznost paket prevzeti na kaksni Avstrijski posti.

Drugace pa se da baje dobit BenQ DW1640 pri Trendnet-u (http://www.trendnet.si) ampak samo na podlagi predplacila po predracunu. Jaz sem sicer predracun dobil ampak naj bi pred placilom le-tega moral preveriti zlogo (???). Rok dobave je menda okoli 2 tedna. No na zalost dlje nisem prisel ker so ravno takrat prisli vmes drugi nepricakovani stroski. Skratka veljavnost predracuna je potekla zato sem pred parimi dnevi zaprosil za novega vendar nisem nic dobil, ker so ocitno Trendnetovci na dopustu. Me pa res zanima kaj bi se zgodilo ce bi predracun placal. Ce Avtera ne more dobit tega potem ne vem od kod oni to dobijo. Kakorkoli ze, cene ki mi jih je napisal g. Pirh s katerim sem komuniciral preko e-mailov so celo malo nizje kot tiste v njihovem ceniku:

DW1640, Retail (škatla) ..... 13.443 SIT
DW1640, Bulk (brez škatle) ..... 11.884 SIT
DW1640, Bulk (brez škatle) ..... BLACK 12.079 SIT

Jaz bom pocakal do 5. Septembra ko se bo g. Pirh vrnil z dopusta pa bomo videli ce bom dobil nov predracun in kako dodatno informacijo o dobavljivosti. Sicer pa pisite na Sergej.Pirh@trendnet.si in poskusite sreco se sami. :-)

-----------
Perplexer

Swiwer ::

Pravkar sem dobil se odgovor na dodatno vprasanje iz Avstrijske trgovine ko sem vprasal koliko bi znasali stroski pakiranja in postnine. Neverjetno promptni so moram reci. Skratka PTT je 17.64 EURO kar je se ugodno glede na nekatere druge trgovine v Avstriji in Nemciji. Pekac sam pri njih stane pa 44.63 EURO. Skupaj torej 62.27 EURO kar je okroglih 15.000 SIT + stroski posiljanja oz. nakazila denarja k njim (placa se seveda vnaprej). Vem da stroski za priporoceno vrednostno pismo vrednosti 18.000 SIT do Nemcije znasajo 1.200 SIT (posta Slovenije) se pravi podobna zadeva v vrednosti 15.000 SIT do .at verjetno okroglih 1.000 SIT. Ce bi poslal pa kar v navadni pisemski kuverti z znamko bi bilo pa 100 SIT (ce bi si upal). Obstaja pa seveda se moznost bancnega nakazila vendar ne vem kaksni so stroski pri tem. Drugace pa je tu ze smiselno razmisljati o smiselnosti. :-) Plextorju PX-740A/T3 je cena padla ze na 17.815 SIT (PC H.AND) in tudi uveljavljanje morebine garancije bi bilo v Sloveniji precej cenejse.

http://www.it-designworks.at/stage/pd17...

-----------
Perplexer

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Swiwer ()

e-marko ::

Lepo si se razpisal, ni kaj.:) Hvala za info. Jaz te trendnet trgovine sploh nisem našel, ko sem iskal morebitne prodajalce Benq-a. Bom tudi sam počakal do 5. septembra, da vidim če bo kaj iz tega. Upam samo, da obstaja tudi črna retail verzija 1640.

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

Jutri dobim BenQ 1640 retail.. ko bodo kaksni rezultati jih objavim. Prav tako je danes izsel firmware za BenQ 1640 - BSLB, ki odpravi nekaj napak pri SolidBurn-u.. tako, da bom testiral na tem zadnjem firmware-u.

e-marko: Kaj pa danes ne obstaja v crni verziji. =) hehe

Swiwer ::

Quikee, od kod pa bos dobil pekac; si ga nasel kje v Sloveniji ali ga dobis iz tujine ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527107 (12866) GrimReaper
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Kaj kupiti
169296980 (26082) pingo76
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100597 (25106) nuclear
»

Katerega od plextorjev?

Oddelek: Kaj kupiti
191839 (1658) Caligula
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
897615 (5198) AtaStrumf

Več podobnih tem