» »

Philips 1640P in BenQ 1620

Philips 1640P in BenQ 1620

««
«
1 / 7
»»

Quikee ::

Kaksna je razlika med Philipsovimi modeli 1620K in 1640K ter 1625K in 1645K?
Vsi ti modeli vsebujejo isti pekac Philips 1640P. Razlika je le v firmware-u in prilozenem software-u.
1620K - Nero 30-dnevna preizkusna razlicica za video plugin + firmware P2.x
1625K - Nero 30-dnevna preizkusna razlicica za video plugin + firmware P3.x
1640K - Popoln Nero + prazen medij + firmware P2.x
1645K - Popoln Nero + prazen medij + firmware P3.x
Modela 1620K in 1640K lahko nadgradimo na P3.x firmware.

Kaksna je razlika med Philipsov 1640P in BenQ 1620?
Interno razlike med tema dvam pekacema ni.. razlika je v firmware-u in izgledu. Tako lahko firmware od BenQ-ja poljubno uporabimo tudi v Philipsu in obratno ampak uporaba BenQ firmware-a v Philipsu in obratno ni priporocljiva in tudi ni potrebna.

Kaj je QScan in kje ga lahko dobim?
QScan je BenQ-jevo orodje za preverjanje kvalitete medija pred pisanjem na podlagi katerega se lahko odlocimo za najvisjo hitrost pisanja. To orodje lahko uporabimo tudi na Philipsu, dobi pa se ga tukaj.

S katerim programom lahko preverjam kvaliteto zapisanega medija in kje ga lahko dobim?
Kvaliteta zapisanega medija se preverja s programom Nero CD/DVD Speed, ki se dobi tukaj.
  • spremenil: Quikee ()

Quikee ::

zadnji Firmware za Philips 1640P:
P3.4
P3.2

zadnji Firmware za BenQ 1620:
B7T9

Sc0ut ::

Tako lahko firmware od BenQ-ja poljubno uporabimo tudi v Philipsu in obratno.

Uporaba BenQ firmware-a v Philipsu in obratno ni priporocljiva in tudi ni potrebna.

?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Quikee ::

Lahko... samo ni priporocljivo.. kaj ti ni jasno tukaj ?

Sc0ut ::

Ma zdi se mi, da en "ampak" vmes manjka :)) No saj vseeno.

En pozdrav iz Lj!
(poglej ZS)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sc0ut ()

destiny ::

Zanč sem kupil 10 Verbatim 8x DVD+R medijev made in taiwan (MCC03) ter vse preskeniral z QScanom (razen enega, ki sem ga že prej zapekel).

Pri 1/9 ni bilo priporočeno pisanje z 12x hitrostjo, 2/9 pa sta komaj prišla skozi test pri 4x hitrosti!

Pri večini ostalih je bil graf precej podoben našim Alpam (enkrat mi je celo Triglav izrisal :D), ampak tracking/focus error nista presegla kritične meje.

V glavnem povprečje se mi zdi precej porazno.
Zanima me kolk se lahko zanašam na QScan rezultate in če ostali tud dobite podobne rezultate s temi Verbatimi al sem mel smolo pri izbiri medijev?

Quikee ::

Pomoje si imel smolo pri izbiri Verbatimov.. vrjetno si dobil malo slabse. Moji Verbatimi made in India majo po navadi taksen graf..


Sicer pa TE/FE scan je samo priblizek ocene, kako kvaliteten je medij.. to pa lahko ugotovis le po pecenju =). Jaz delam TE/FE scan le redkokdaj ker rajsi zapecem pa stestiram v Nero CD/DVD Speed. Kaj si jih probal stestirat v Nero CD/DVD po pecenju... recimo onega ko se je najslabse odrezal?

destiny ::

Nope! Zaenkrat sem zapekel samo enega (edinega katerega nisem skeniral z QScanom). Nerov CD/DVD Speed graf pri tem dvd-ju je dober.
Ostali mediji še čakajo na svoje byte.

Kaj pa KProbe PI/PIF scan? A to naj bi blo podobno Nerovemu CD/DVD Speed scanu?

Quikee ::

Ja KProbe in Nero CD/DVD Speed - Disc Quality Scan merita isto.. samo KProbe deluje le na LiteON pogonih. Nero CD/DVD Speed pa deluje tudi na mnogo drugih pogonih.. prakticno vseh, ki podpirajo PI/PIF scan. Pri Philipsih in BenQ-jih lahko skeniras edino le v Nero CD/DVD Speed ali pa DVD Info Pro.
Nero CD/DVD Speed - Transfer Rate pa samo bere medij skozi in narise graf hitrosti iz katerega lahko pol vidis ce je prislo do zmanjsanja hitrosti (slabo) ali ne. Za natancno merjenje kvalitete se po navadi naredita PI/PIF scan in Transfer Rate test (v pogonu, ki bere cim hitreje). Po navadi pa jaz delam le PI/PIF v Philipsu ali LiteOn-u.

Tu je primer dokaj dobrega scan-a MCC003 media pecenega pri 12x na Philipsu:

oz. malo boljsega..


Jaz rajsi pecem te medije pri 8x.. kjer so rezultati dosti boljsi. =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

ping ::

Že ko se je tema pojavila v temah zadnjih 24 ur - Quikeejevi posti so me navdušili za nakup Philipsa 1640P zdaj me pa zanima s čem naj flasham in zakaj sta zgoraj dva linka za zadnji firmware (3.2 in 3.4) ?

destiny ::

KProbe deluje le na LiteON pogonih


A zato mi nikakor ni uspel zagnat scana :8)

Bom probal še z DVD Info Pro.

Hvala za vse informacije :))

destiny ::

@ping
3.4 naj bi na nekaterih sistemih povzročal težave. Več o tem najdeš v temi o NEC-u 3500/3520 (nekje proti koncu teme)
Orodje za flashat je zraven.

ping ::

Zraven? Kje zraven?8-O

destiny ::

V zip-u

Pa še Quikeejev odgovor na vprašanje kakšne probleme imajo nekateri z 3.4 firmwareom:
Ja BSOD ali pa ne pece ali kaj taksnega... predvsem tisti z NForce 2 platami. Sej pravim da jaz niam problemov.. pa mam tui NForce 2 plato. Mogoce pac to dela samo nekaterim.. ne vem. Bo treba pocakat na P3.5 ce bo kaj boljse. =)

EDIT:
" It's not a problem with burning, it's just a problem with booting. After much research (and not much help from Philips), I managed to pin down some of the problems. If anyone else has this problem then this information might help them.

Not being able to boot with the Standard Microsoft Drivers was traced down to pxhelp20.sys, which is a device driver made by Sonic Solutions that is known to be buggy. It's installed as the burning/ripping engine for Winamp 5. Unfortunately uninstalling Winamp 5 does not uninstall the driver, you have to delete all entries of px20help from the registry (including inside the upper/lower filters). If you still want to use Winamp as a player, there are installation options to leave out the Sonic burning engine.
This stops the machine from resetting at boot time with the MS IDE drivers, and the system is stable.

However using the Nvidia 2.6 or newer IDE drivers, the machine still hangs two-thirds of the time on bootup. I've done a XP repair install, removed all CD apps, virus scanners, any non-loading drivers, changed IDE cables, etc, and nothing helps.

So for now, the conclusion I've come to is that the 3.4 firmware has broken some compatability with the Nvidia IDE drivers that seems to be affecting my machine pretty badly. I've reported it to Philips (at least I hope their support has passed it on to their developers as requested), and I'll wait to see what newer DVD firmware or IDE drivers brings.

If the worse comes to the worse and there are significant worthwhile improvements in the Philips firmware, I can now at least switch to the Microsoft drivers to take advantage of it, but right now I get more advantage from using the Nvidia IDE drivers than a slightly improved DVD writer firmware."

Quikee ::

Firmware je implementiran v flasher. Tak je pri vseh uradnih firmware nadgradnjah za pekace tako da posebej orodja za flashat ne rabis. Samo zazenes exe pa pocakas 30 sekund... pol pa ti resetira in mas nadgrajen firmware. =) Priporocam 3.2 firmware zaenkrat.

destiny: Kaj pa Nero CD/DVD Speed - Disc Quality Check.. sej je isto kot DVD Info Pro.. samo DVD Info Pro se mi zdi da ima ADWare (nisem sigurn).

destiny ::

Quikee bom probal. Zaenkrat še nisem kaj preveč gledal kaj vse omogoča Nero CD/DVD Speed ker do sedaj tega niti nisem potreboval.

Ko pridem domov bom preveril.

ping ::

Našel, thx.:D

slamc ::

Odlocam se med nakupom nec 3520 in philips 1640p.Pomembnejsa mi je kakovost zapisa kot pa hitrost.
Kje kupit philipsa?
se opravicujem ce ste o tem ze debatirali, nisem nasel!

Quikee ::

V Comtronu majo Philipsa 1620K na ceniku.. samo ni na zalogi... v PC Hand majo 1620K, 1625K in 1645K. Jaz sem ga pa kupil v Merkurju samo ne vem ce se ga majo. =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

destiny ::

Pa v Comtronu majo le 1 leto garancije, v PC-Handu pa 2. Za Merkur ne vem...

destiny ::

Quikee zdele sem mal gledal tvoja CD/DVD Speed PI/PIF grafa. A drugi graf je zato boljši, ker ma manjši pi failure? Če je to tko, pol pi error ni niti približno tok pomemben kot pif?
Prejle sem zapekel en Verbatim na 12x hitrosti. Pa je precej časa kr dobr kazal (podobno kot pri tvojih grafih), čist na koncu mi je pa vsa povprečja ful gor nabil. Tko da je povprečni pi error 3.19 (max 21), pi failure pa 0.06 (max 6). Sicer pif ni tako slab glede na tvoja grafa, pi error je pa katastrofalen al je 3.19 še sprejemljiva vrednost?

Erazer ::

Škoda, da nisem vedel že prej za Merkur. Zdaj sem pa naročil pri Comtronu, ker mi je bil Pc hand malo daleč. Pri com-shopu sploh ne vem, kdaj bom dobil! Jim pošlješ mail, kako je z zalogo, pa ne odgovorijo. Naročiš dvdrw ter jim naročiš, da naj me obvestijo približno, kdaj bo dobava in spet nič. Telefonske pa nikjer na strani. ;(
Šest dni je že mimo, še 5 počakam pa grem v Merkurja. V com-shopu, bom pa odpovedal, samo kako? (Telefona ni, na mail ne odgovarjajo)

Ali imajo v Merkurju 2 leti garancije?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Erazer ()

Quikee ::

destiny: PIE ni tak pomemben dokler je tam.. manjsi kot 50 je se vedno zelo dobro. Pri PIF pa gledam kolko je PIF Total.. tam pod 1000 je se zelo dobro... seveda ce ni vecje gruce PIF nikjer na grafu. Kolko mas PIF Total ker PIF Avg. sploh ne gledam vec =) Pri vecini medijev je tak da se najvec napak pojavlja na koncu... oz na zunanjem robu medija. Pomemben je tudi Jitter... ker so nekateri pogoni na njega zelo obcutljivi samo za Philips/BenQ pekace je znacilno da ma zel majhen Jitter.. Nec in LG pa mata vecjega. (Philips/BenQ ma tam 9-11%.. LG in Nec pa vcasih celo preko 12%).

Erazer: Mislim da ja.. nisem niti pogledal ali vprasal.. ker vec kot 1 leto garancije tak ne rabim.. =)

destiny ::

Za DVD, ki sem ga včer testiral ne vem več, sem pa prejle stestiral moj prvi posneti DVD in to so rezultati:
General Information
Drive: PHILIPS DVDR1640P
Firmware: P3.2
Disc: DVD+R (MCC 003)
Selected speed: 8 X
PI errors
Maximum: 16
Average: 3.15
Total: 29522
PI failures
Maximum: 6
Average: 0.10
Total: 865
PO failures: 0
Jitter
Maximum: 14.8 %
Average: 10.58 %
Scanning statistics
Number of samples: 16450
Average scanning interval: 8.00 ECC
Glitches removed: 0

Medij je bil posnet z 12x hitrostjo, se pa tud pri tem na koncu pojavi precej več napak kot prej po celem mediju.

Quikee ::

Hmm.. zgleda dobro... le jitter maximum je 14,8% .. kaj to je ma jitter kaki spic do 14,8% ali zakaj je tak visok? Ker povprecn jitter je tak nekako kot pri mojih scanih. Drugace pa so vrednosti zelo dobre.. ce nisi zelo zahteven. =)

Erazer ::

Najbrž nas je kr nekaj, ki jih je Quikee navdušil nad Philipsovimi modeli. Kr se že več kot teden jebem z nabavo le tega, vas obdarujem z podatki o dobavljivosti:
Comtron - te en teden nategujejo pol pa ni nič
Pc hand (Trzin) - malo daleč zame 1620K 18. 290sit
Merkur - vsaj v mojem kraju jih imajo še dosti na zalogi 1620K 18.890 sit
Drugače jih pa imajo še na Merkurjevi spletni prodajalni po 19.900

Quikee ::

Za tiste, ki imate BenQ 1620: QSuite
QSuite vsebuje:
- BenQ Book Type Management
- QScan
- WOPC vklop/izklop
- Test Write

Podprti pekaci:
DW1620 Pro: Firmware version B7U9 and after
DW1625: BBAA and after
DW1640: BSAA and after

Na zalost ne deluje z Philipsvimi pekaci, vsaj ne z trenutno najnovejsim firmware-om.

ping ::

Philipsa sem naročil preko Comtrona - en teden ni bilo ne duha ne sluha potem pa sem jim zatežil po telefonu. So se opravičili potem pa že naslednji dan poslali.
Sem pa imel problem z "njihovo" dostavno službo (Yellogistics) - paket so 4 dni furali po Sloveniji preden sem ga dobil - no zdaj ga imam in ni mi žal da sem poslušal Quikeejev nasvet.

boštjan ::

ni slabo,18k za retail verzijo.18k pride pioneer 09 bulk pakiranje v JAE
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

destiny ::

No to je pa še Verbatim MCC03 zapečen na 8x z Philipsom 1620K (v3.2).


Ne vem zakaj ampak max. jitter je tud pri temu precej visok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: destiny ()

destiny ::

Aja, pa še to. Sem opazil trenuten velik padec hitrosti takoj na začetku in to pri vseh medijih. Zakaj se pa to dogaja?

Quikee ::

Kaj to pri pecenju ali PI/PIF ?

destiny ::

pi/pif

Quikee ::

Aja.. eh to je normalno. Majo vsi BenQ-ji 1620 pa Philipsi 1640P tak narejeno.. mislim da je to za nalasc.. samo ne vem zakaj je dobro. =)
BTW. To se tudi zgodi pri pecenju... samo da se ne opazi tak zaradi WOPC-ja. =)

Erazer ::

Meni je comtron storniral naročilo, ker ga kao ne morejo dobit, ker je en nov model na poti jabadaba........(cepci lažnjivi)
Šel v Celje v Merkur 1620k pride 18.900 in še dve leti je garancije.(v comtronu samo 1 leto)
Zdaj pa flashat, pol pa veselo na peko.

Quikee ::

Heh verjetno so kot nov model mislili 1645K, ki ga majo zdaj na internetu ali pa 1625K. Me pa zanima kdaj bo na voljo pri nas DVDR16LSK.. s podporo za LightScribe.. ceprav se mi zdi LightScribe popolnoma neuporaben.. drugih prednosti pa ta pogon pred 1640P tak nima. =)

humanoid ::

BenQ DW1625

Gre za pekač z LightScribe tehnologijo link do opisa:
KLIK

e-marko ::

Kar zanimivo... Predvsem zame ker pišem kot kura.:D
Žal pa traja zaenkrat tole pisanje (risanje) malo predolgo. Bolj za kakšne posebne predstavitvene ploščke ali kaj podobnega.
Ali se pri nas sploh dobijo mediji?

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

Ja no BenQ 1625 in Philips DVDR16LSK sta tak spet identicna. =) LightScribe medijev pri nas se ne mores dobit.. no vsaj jaz se jih nisem videl. =) Pomoje se bolj splaca printable medije in en CD printer.

Quikee ::

Po dolgem casu mi je le uspelo onemogocit WOPC tudi v mojem Philips 1640P s pomocjo modificiranega QSuite-a. >:D




Kvaliteta glede na to da je WOPC onemogocen in da je peceno pri 16x hitrosti je zelo dobra. So pa seveda mediji tudi eni med najboljsimi. =)

destiny ::

Kje pa si dobil YUDEN in kolk so?

Quikee ::

Em.. jaz sem te YUDEN000T02 kupil ze pred kr nekaj casa v merkurju.. in sicer so to bili FUJI 8x DVD+R 25 kom. Made in Japan in to za 5700 SIT samo jih zdaj vec nimajo (vsaj v MB). Majo pa v JAE ce se majo.. Verbatim Pastel 8x DVD+R Made in Japan za 1500 SIT 5 komadov, ki so tudi YUDEN000T02.

Quikee ::

Se nekaj dobrot za Philips/BenQ pekace in sicer:
MediaCodeSpeedEdit
Najnovejsa verzija omogoca menjave strategij pisanja za Philips 1640P in BenQ 1620 firmware in onemogoci zascito za branje. Branje s taksnim modificiranim firmware-om je sedaj pospeseno iz max 8x na max 16x!... za DL medije na max 14x!

mali tapravi ::

Mogoče ne spada ravno najbolj sem.
Ampak kako zapečti dvd z večjo hitrostjo kot je deklariran????





Teac dv-w516
Pa lep dan še naprej....

Quikee ::

Mas prav da ne spada sem ravno.. samo boljse je ze kot da novo temo odpres. =)

S kaksno hitrostjo lahko pises kateri medij je odvisno od tega kako je nastavljeno v firmware-u. Lahko je v firmware-u nastavljeno da je mozno pect z manjso hitrostjo kot je deklarirana (bolj pogosto pri CD-jih na DVD pekacih).. nekateri pekaci pa majo ze nastavleno v uradnem firmware-u , da pece hitreje od deklarirane.. tak je tudi Philips/BenQ, ki lahko pece recimo MCC003 medije, ki so deklarirani 8x pri 12x ali pa YUDEN000T02, ki so tudi deklarirani 8x pri 16x.

Obstajajo pa tudi nekateri modificirani firmwarei, ki omogocajo hitrejso peko za nekatere medije.. ali pa orodja s pomocjo katerih spremenis v firmware-u za tvoj medij da ga gre pect hitreje kot je nastavljeno. Tak je tudi MediaCodeSpeedEdit, ki podpira kar nekaj firmware-ov za razne pekace. Samo ce sam spremenis, da gre hitreje pect ni garantirano, da se bo vredu zapekel in tudi pri modificiranih firmware-ih je lahko tako.

Quikee ::

Se graf branja z Philips 1640P Speed Hacked P3.4:


BTW: Zdaj se lahko Nec, LG, Pioneer in tudi Plextor pri branju skrijeta pred BenQ/Philipsom. =))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

Quikee ::

Verbatim 16x DVD+R - MCC004 @12x. Prvi in trenutno najkvalitetnejsi 16x mediji.



Se pozna, da so mediji deklarirani 16x... predvsem na koncu ni povecanja PI in PIF vrednosti, kot je to znacilno za Verbatim 8x DVD+R - MCC003 peceni pri 12x.

IgorM ::

Lepo pozdravljeni.
Quikee lepo prosim kje se da dobit QSuite za Philips 1640P???
Hvala že v naprej.

Quikee ::

Quick Review novega BenQ 1640: klik

15 minut za DVD+R DL je impresivno.. =) ce bi se le DL mediji pocenli na kolko tolko znosne cene.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

MEDENA ::

Sam kakor gledam eni ste že svinjsko bolani glede teh pekačov pa načinom pečenja...jao
««
«
1 / 7
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527192 (12951) GrimReaper
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Kaj kupiti
169297178 (26280) pingo76
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100799 (25308) nuclear
»

Katerega od plextorjev?

Oddelek: Kaj kupiti
191842 (1661) Caligula
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
897660 (5243) AtaStrumf

Več podobnih tem