» »

DVD pekač

DVD pekač

«
1
2

foggy_arrow ::

Kakšno imate mnenje o dvd pekaču LG GSA 4120B??
Ali poznate kakšen boljši model LG, ki je že naprodaj?
LP
Let be Computer for your best pal!!

boštjan ::

NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

foggy_arrow ::

Hvala!

LP. foggy_arrow
Let be Computer for your best pal!!

Lime ::

LG je defenitivno zelo dober pekač.

Jaz osebno čakam na GSA-4160B.

boštjan ::

me pa res zanima zakaj čakaš na 16x,ko je nec3500 tu.zarad dvd-rama
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Lime ::

Ker poznam preveč nezadovoljnih lastnikov NEC-a in ker je dobil editor's choice award na zgornjem testu :D

Dr_M ::

teli LGji so eni slabsih pekacov sploh...
ze raj Liteona kupm....
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Lime ::

Dr_M utemelji tole tvojo trditev.

Sam imam LG GSA-4120B (A111) in ga ne zamenjam za noben drug pekač, razen GSA-4160B.
Prijatelji mi nosijo medije, ki so jih zapekli z raznimi NECi, Philipsi, BTC-ji...in jih sedaj ne morejo več prebrati, ker so zapečeni z napakami, da jih jaz s svojim LG-jem zripam na disk in ponovno posnamem. Z mediji, ki jih sam zapečem, ni bilo niti ene same težave (tudi z branjem pri drugih ne) :D .

Na LG-ja nimam niti ene same pripombe. Morda edino, da ga nisem mogel dobiti v črni barvi.

TheJack ::

Dr_M ::

zato ker poznam neki lastnikov teh LGjov, pa usi skos neki pizdijo, da ksn dvd ne dela. velik coasterjev proizvajajo.
vsekakor so NEC, Pioneer in Liteon delec pred LGjevm.
sej ne trdim, da je totaln crap al pa kej, sam je se velik boljsih.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Lime ::

V naši družbi je ravno obratno.

Pioneerja lahko tudi pohvalim in Plextorja. Ostali pa naj se držijo daleč stran od mene :D .

kr-en ::

jest mam ta pekač pa je res dobr pa mi čist usak cd zapeče pa še drag ni

Quikee ::

Cist vsak CD =) lol.. CD-ji pa res niso problem =)

1309976 ::

Zdravo!

Mene pa zanima, glede na to da sem pred nakupom, kakšna je - če je kakšna - razlika med Nec 3500A in NEC 3500i.. oziroma ali gre le za razliko v firmwareu ( katera je novejša, v tem primeru, in kaj je bilo posodobljeno)?

LP

Quikee ::

Ista sta.. ni razlike med njima kaj se tice specifikacij in firmware-a... mozno da razlika v barvi.. al pa ce je velika razlika v ceni potem je razlika med njima da je en OEM drugi pa Retail.. samo po moje je v barvi.
Vse kaj se tice NEC 3500 mas v tej temi. Dobro si jo je prebrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

flajer ::

Kupujem DVD pekač in po testih sodeč sta, poleg NEC-a, dobila zelo dobre ocene tudi Samsungov in Lite-On-ov pekač.
Ampak, ko sem iskal cene za slednja dva, jih nisem nikjer našel. Ali kdo ve kje prodajajo Samsung oz. Lite-On pekače (Kranj, Ljubljana ...)?

Quikee ::

Zraven Nec-a je dober pekac se Benq.. vsaj kaj se tice 16x.. LiteOn-ov 16x pekac ni ravno dober po kvaliteti pecenja.

para-site ::

ne sanjat, pioneer 108 je najboljši, takoj za njim nec3500, eden je 19.900, drugi pa jurja manj.
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2260

Quikee ::

Ne ti z Pioneerjem sanjat... to je 16x pekac pod vprasanjem. Pr anandtechu pa tak al tak ne znajo vrei testirat pekacev.. pa ceprav je zmago NEC 3500, ki ga mam sam. Najbolj gre zaupat kakemu CDrInfo ali CDFreaks.. kjer se bolj ali manj ukvarjajo samo z opticnimi pogoni in vsem kaj je povezano s tem. Benq je trenutno najboljsi pekac za DVD+R medije.. tak kot je NEC najboljsi za DVD-R medije.

Lime ::

Po tem testu bi rekel da sta NEC in LG v vrhu.

Unlike CDRs, the DVDR world is plagued with the dual standards, which make it slightly difficult to maintain compatibility with standalone DVD players. For this reason, the bitsetting feature might come in handy more than the ability to read and write DVD-RAM media. This is what kept LG's unit from winning the #1 spot, which we have awarded to the NEC ND-3500A.

para-site ::

sej je res, da sem bolj nahitro prebral review, samo če se ne motim, piše za pioneer da nima nobenih težav z mediji kar se tiče tako branja kot pisanja(more mature firmware bla bla...)
tko da je to itak težko ocenjevat, meni recimo pomeni dosti, da stvar deluje, brezpogojno in vedno, in v tem se pioneer baje odreže najboljše od vseh testiranih...

Quikee ::

Heh.. kaj mislis da NEC nea vedno deluje ? =) sej pa te mata z Pioneerjem isto cipovje noter.. za mene je Pioneer okrnjen Nec. Ker ne podpira 48x pisanja na CD-je .. ter ma Z-CLV pri 16x. Pa se pred kratkim je priso novi FW za Nec-a, ki ti dosti stvari popravi. Polek tega za Pioneera ne dobis FW za bitsetting.. za Nec pa ga. Kar se pa Benq-ja tice pa me menda zdaj najboljso uradno podporo... prek FW so lastnikom omogocli 16x DVD-R.. 4X DL.. kr tak.. zastonj. Pa novi firmware prihajajo ven pomoje vsak mesec.. ce ne se bolj pogosto. Kvaliteta zapecenih medijev na Benq-ju je pa da sn jaz samo gledo.

Lime ::

Quikee ::

Haha.. se en zelo dober review ja... =) Mislim testira hitrost pecenja.. ne testira pa kvalitete zapisanega =) Zdaj pa presodite sami kaj vam je bolj vazno.. hitrost ali kvaliteta ? =)

ferari ::

Berm tale forum in vidim da podpiraš Pioneer se ga splača kupit

Brutal Corpse ::

Ja jst tut zdej ne vem kaj kupit. Bil sm zihr da bom kupu pioneerja 108
sam zdej pa že oklevam med slednjim in necom

infidel ::

Imel sem NEC2500A in mi je po dveh mesecih crkjot. Oz je delal na pol... crknilo je nekaj v zvezi z mehanizmom elektroniko. Ce si ga fajn prebutal je potem kak teden deloval in potem spet crknil. Glava se je matrala nekaj prebrati, a je samo trzala nekaj :). Sem pa sedaj presel na Pioneerja in mi nekako vliva vec zaupanja. Tudi za moj obcutek boljse bere medije. Spekel sem ze veliko medijev za sebe in za kolege in vsem bere super. Podpora je pa tudi dovolj dobra - neuradni FWji. Pioneer se mi zdi dober nakup.

Quikee ::

Vredno je tudi razmislit o Philips 1640P (1620 je isti model).. jaz sem ga kupil danes in me je kr navdusil morem rect. Philips 1640P review. Pekac je sicer 16x DVD+R, 4x DVD+-RW, 8x DVD-R, 2.4x DVD+R9 samo se ga da z firmware-om nadgradit na 16x DVD+-R, 4x DVD+R9. Interno je pa isti kot BenQ 1620. Polek tega zgleda zelo dobro (plave diode). :)

Za DVD+R medije je ta pekac najboljsi... DVD-R mu delajo malo probleme... drugace pa je automatsko v firmware-u nastavlen tudi Book Type DVD-ROM za DVD+R medije tako da z kompatibilnostjo ni problemov. Zmozn je tudi skeniranja PI/PIF in Jitter... kar trenutno ne omogoca Nec.. Pioneer pa samo PI. Lahko pa tudi uporablas na njemu pripomocke, ki so namenjeni BenQ-ju.. kot na primer Qscan s katerim lahko preveris kvaliteto praznega medija brez da na njega snemas.. in tudi ti priporoca kaksno hitrost naj uporabis. Res vreden nakupa.. ceprav je malo drazji od Pioneerja in Nec-a (22.000).

M4TECH ::

Kupujem DVD RW pa sem si nagledal Plextor PX-716A.
Je kateri boljši ali naj kar tega vzamem. Cena ni problem !!

Quikee ::

Vse drugo samo Plextorja 716 ne.. Sej ni slab.. ampak je pa zelo izbircn pri medijih. Kak Nec, Philips, BenQ, Pioneer ti bo boljse sluzil.
Ah ja.. ali pa Toshiba SD-R5372... ce ga kje najdes.. samo dvomim. :) Najhitrejsi pekac trenutno... pri 12x pece tak kot vsi ostali pri 16x :) Seveda kvaliteta na nivoju :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

M4TECH ::

in na katere medije bi naj plextor po tvojem snemal ok ?
:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M4TECH ()

Quikee ::

Jah razisci malo... ne vem tocno katere.. vecinoma na bolj kvalitetne sorte.. medtem ko medtem ko popusi ce das noter kak slabsi medij. Samo tak kot je Plextor sam reko "Our average users won't notice the difference." ;)

Filmfan22 ::

Vse pekace, ki sem jih kupil na trgu do sedaj so bili LG.
Lg je najboljsi, kar se tice branja medijev vseh vrst, ter bere skoraj vse dvdje in cdje ki jih drugi dvd pekaci nocejo.
Model 4120b(imam ga) je zelo koristna zadevca. Pece dvd + R 12, Dvd -8, DVD +-Rw 4 Ram 5, cdje 40, obojestransko +r 2.4. In z najnovejsim firmwarom 112 rpc1 booktype settingom. Model 4160b ima DVD+ r16 in to je razlika. Najvecja pomankljivost je da nima in nebo imel(lg nebo izdal) booktypa, kar je ogromen -. $120 lahko nadgradis v 4160b, tako da ni problema. Booktype za +r medije je pomembnejsi kot 4x snemanja vec za dvd +r. V jaetu imajo ponudbo za lg pekac 4160b a ima nastavitve 4163 modela in mislim da je napaka v imenu samem. Kupi lg gas 4163b model ko proide sem. Zadeva bo imela dvd +-r 16, rw 8,8, ram 5, obojeslojno 4. Zadeva je najboljsi pekac zaradi branja medijev, in zato ga izberi. Nec ima nekatere boljse specifikacije a zadeva ni vredna.

Zgodovina sprememb…

M4TECH ::

Ok!
Prebral sem večino postov na sloteku v zvezi z DVD pečicami. Smejal sem se kot še nikoli ker ugotavljam da je večina mnenj slepa ulica. En pravi da je dober oni en pa da ta tretji.... Potem spet vsi blodijo z mediji (ker ne snema, ker slabo bere...).rofl !
Na mojo žalost sem iz vsega tega potegnil 0, še zdaj ne vem zakaj kupiti nec-a ali toshibo ali benq....
Izbral bom legendo --> Plextor. Zakaj ? Ker je plextor! Za 33k sit bo ziher delal kot treba.The legend will never die. 8-)

Dr_M ::

M4TECH: no vids. pravis, da vecina odgovorov vodi v slepo ulico, ti bos pa direkt tm pristal :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

mchaber ::

Sem skoraj umrl od smeha, ko sm prebral M4TECHov post:D :D
Za to ceno dobiš 2 NECa:\
.

M4TECH ::

bmk če dobim 2 neca. če hoče človek meti the best potem.... Zdaj pače kuoim plexija pa ziher ne bom zablodil, će pa bom sklepal iz postov drugih pa bom rabil večnost da razvem kerega mislijo da ja ok.

nič pobiči, grem po plextora ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M4TECH ()

Quikee ::

Hehe... finta je v tem da NI the best :) Pa ce bi si vzel malo casa pa malo prestudiro teste na kaki strani kot je CDRInfo, CDFreaks ali CDRLabs bi vido.

TheJack ::

Jap, Plextor kar dobro fura tale ''king od quality'' image, saj se očitno najde dovolj ljudi ki so pripravljeni izključno za ime plačati dvakrat ali celo trikrat več kot za konkurenčni proizvod.
Tudi drugje je podobno, čeprav se trenutno ne spomnim nobenega proizvajalca česarkoli, ki bi ''kvaliteto'' takole grdo molzel kot Plextor. Okej, saj tudi za BMWja človek plača bistveno več kot za podobno opremljenega hyundaija, ampak tam lahko, če že drugega ne, razliko v kvaliteti vidiš, čutiš in otipaš. Medtem ko domnevna superiorna kvaliteta plextorjevih pekačev temelji izključno na premeteni reklamni kampanji podjetja in vpitju naivnih fanboyev, ki česa drugega niso ne preizkusili ne videli.
Dejstvo je, da plextorjevi pogoni uporabljajo več ali manj enake dele kot konkurenca, dostikrat gre pa tako ali tako za pekač drugega proizvajalca s Plextorjevim logotipom spredaj. Neke razlike v kvaliteti ni (še posebej ne takšne, ki bi opravičevala dvakratno in trikratno ceno) in je tudi ne more biti. Tudi v praksi je tako, kar lahko potrdim iz lastne izkušnje. Moj prvi (cd) pekač, takrat grozljivo hypani plextor 8x mi je crknil po enem letu skorajda nikakršne uporabe (takrat so bili mediji bistveno dražji). Vsi pekači ki sem jih imel po njem so delali dlje in bolje.

Skratka, tale plextorjeva superiorna kvaliteta je imaginarna, v glavah fanboyev in rezultat premetene reklamne kampanje. Z ničemer ni dokazljiva in tudi v praksi se ne kaže. Ne nasedajte hypu in ne plačujte toliko denarja za nekaj kar lahko drugje dobite nekajkrat ceneje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

M4TECH ::

BMW je BMW, plextor je pa plextor.
Sam mam CDRW plextorja pa mi dela kot namazan, prej sem mel teac pa je crknil. No ni crknil samo snemati več noče :)).
Ziher je nekaj stvari ki jih ma PX-716 bolših od NEC-a.

Dr_M ::

in to so....??

plextor zivi samo se od stare slave in naivnezev.
nec ma med drugim zelo mocno neuradno podporo (kjer pa se vedno kraljuje lite-on:)), medtem ko se za tistih par plextorjevih pekacev sploh ne splaca ubadat.
se en moj kolega, k je res fanatik, pa hoce met samo najboljse stvari, je reku, da nikol vec ne kup plexa, ker ma same probleme z njim.:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Quikee ::

Ja itak da ma:
- PI/PIF skeniranje
- Auto Strategy
- mogoce se kaj

Nima pa nekaj kaj Nec ma:
- nima "neuradne" podpore
- mala podopora medijev v firmware-u

Samo dejstvo je da za denar, ki ga odstejes za Plextorja dobis 2 Nec-a... ali pa se boljsa varjanta.. dobis Philips/BenQ-ja (ali pa LG-ja, Pioneerja) pa Nec-a za malenkost vec. In se drugo dejstvo.. Plextor ne pece nic kaj boljse kot Nec(Philips/Benq, LG,..), vcasih celo slabse in to za polovicno ceno Plextorja. Ce bi bla cena nizja bi ti takoj reko da kupi Plextorja.

Quikee ::

Aja se nekaj.. na CDFreaks forumu je bil en zanimiva anketa:
Za Plextorja PX-716: klik
Za Nec 3500AG: klik

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

M4TECH ::

OK, potem pa vprašam tak:
Če bi vsi writerji stali isto bi vzeli katerega ? :D

Dr_M ::

jest bi su tko...nec, liteon, pioneer, benq.
ostalega se pa nebi dotiku.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Quikee ::

Hmm... dobro vprasanje... ce bi se zdaj mogo odlocit za en pekac glede na moje potrebe.. bi vzel vrjetno Philips 1620 (1640P) oz BenQ-ja 1620.. samo bi kupo Philipsa kr lepse zgleda (hehe). Takoj za njima pa Nec-a 3500/3520. Nec-a 3500 mam zdaj ze pol leta pa me se ni razocaro oz. me je navdusil glede kvalitete zapecenih medijev. Sploh ko vidis kaj je zmozen, ko ti zapece 4x medij pri 12x hitrosti pa je se vedno OK (z neuradnim firmware-om (mojim hehe)). Philipsa pa mam zdaj 1 dan.. in sem zelo zadovoljen z njim.. Na zunaj lepo zgleda (za moj okus).. pece DVD+R medije isto ali celo boljse ko Nec. Z njim lahko preverjam PI/PIF/Jitter... Lahko uporabljam BenQ QScan, ki ti poskenira medij pred pecenjem in ti priporoca hitrost, pri kateri naj peces te medije (Zelo dobra lastnost sploh za zacetnike). Book type automatsko nastavi na DVD-ROM. V glavnem odlicna izbira za zacetnike po mojem mnenju.. sploh zaradi QScan funkcije.

Quikee ::

Dr_M: Kaj pa kaj pravis na Toshibo SD-R5372: klik
pri 12x hitrosti tak hiter kot vsi drugi pri 16x hitrosti :)
Aja pa LiteOn-a nikoli ne bi postavo pred BenQ-ja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

cekr ::

Pri vseh zadevah je važna uradna podpora, pri kateri pa ostali pred Plextorjem lepo pokleknejo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Quikee ::

cekr: Ja pa seveda... Noben proizvajalec se ne tudi za svoje uporabnike tak kot BenQ in LiteOn... Ne vem da bi Plextor kdaj izdal kaksen firmware, ki nadgradi pekac iz uradnih specifikacij na vecje hitrosti in to zastonj.. polek tega tak kot BenQ kot LiteOn izdajata nove firmware za njihove pekace skoraj mesecno.

Dr_M ::

Quikee: liteon je se zmeri zakon, samo ga je nec zasencil z nizko ceno.
drugac pa, ko najdes za liteona taprave medije, pokosi vse ostalo za salo. :) verjem.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527215 (12974) GrimReaper
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34527013 (11964) e-marko
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100837 (25346) nuclear
»

LiteOn ali LG DVD pekač ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
525236 (4574) YenLoWang
»

Katerega od plextorjev?

Oddelek: Kaj kupiti
191843 (1662) Caligula

Več podobnih tem