» »

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

««
13 / 30
»»

Quikee ::

Hehe ql, da se RICOHJPNR01 tak lepo pecejo z mojim firmware-om. =) Sicer niso isto kot moji MCC003 peceni z Philipsom pri 12x kjer mam PI max 11 in PIF max 5 total 841 (skenirano z Philipsom pri 8x - PIF sum 8 ECC blokov) ampak so kr OK.
BTW: novi QME firmware ma druge strategije za RICOHJPNR01. Morm probat ce bo kaj boljse.. mam se en TDK 4x ko je RICOHJPNR01.
aaaa... VDSPMSAB 01... isto sranje kot ADM 4x DVD-R.. mam se enega praznega lahko kaj probam =)

Caligula ::

WHOA!

Zdejle sem spekel en Maxell 4* DVD-R (Tiyo yuden is 25 packa) in ga je do roba polnega s tvojim firmwerom zapekel v 6.41 !!!
Ze takoj na zacetku je po par sekundah skocil na 6kratno hitrost,..

Hudo!

pingec ::

rabli bi torej ksen updejtan povzetek kere DVDje ma nec rad k so trenutno v trgovinah :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zdejle pecem enako vsebino se na Verbatimov DVD-R iz 10pack tortice-BOF za 1.600 SIT se mi zdi in gre enako kot z Maxellom. Prav tako v 6.41. :D Tega je tudi DVDinfopro brez tezav preletel.

Tudi Smartbuye ima NEc kar rad.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Caligula ()

zvitorepec ::

@Caligula: a so to 8x, made in taiwan (sem videl pa tudi take made in india)? Take -taiwan- sem namrec nabavil v Comtronu, ampak zaenkrat nisem spekel se nobenega.
Kateri FW uporabljas in kaksna je potem hitrost pecenja teh dvd-jev?
HOWGH!

Maxelli so TYG01
Verbatimi so MCC02RG20
MAide in Taiwan Mitsubishi chemical 8krat certified
DVD-R

Firmware mam pa ta od Quikeeja, ki je linkan kaksno stran ali dve nazaj. Priden Quikee 0:)

Hitrost je 12kratna in pece jih men 6:41

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Caligula ()

BaRtMaN ::

Verbatimom iz Indije se izogibajte, ker so crap!

Caligula: Ki si dobo te TYG01 ? pa po kolko ? Morm probat z novim firmware-om. =) Razlika med 8x in 12x je ogromna.. medtem ko med 12x in 16x je skoraj zanemarljiva. Zato poskusam cimvec 4x in 8x medijev spravit na 12x. Je pa zanimivo to da imajo v zelo dostih primerih 4x mediji manj napak pri 8x in 12x kot pa 8x mediji :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Quikee ()

polde66 ::

teh verbatimov sem glih pol stran zmetu, jajc svetovn!!!!
polde

Kako je zej z updejtanjem firmwara? jst ga nism se nic upgrejdal tko da mislim da je gor un tovarniski, kirga nej dam gor zej, da bo cim bols delal pa kaj nekaj pise da ne dela official na OEM?

Ja firmware-ov mas polno razlicnih... modificiranih.. nemodificiranih kaj ces ;) Firmware-a da bi ti vse najboljse delalo ni... in je cist odvisno od tvojih poterb. Ce hoces obdrzat garancijo potem mas na izbiro samo uradni 2.18 firmware... za drugo pa pac odvisno kaj bi rad. Aja pa vsi delajo tudi na OEM.. tak da to ni problem.

Zakaj pa izgubim garancijo, a ne morem potem dat več official gor nazaj? Katerga pa vi uporablate in zakaj?

Ja lahko das nazaj gor stari firmware... samo vedno pa spet ne.. lahko je kaj narobe pri flashanju pa se ti povozijo ukazi za flashanje... kaj bos pa potem =) No dobro to se redko kdaj dogaja.
Mogoce jaz nisem najbol primeren za odgovor ker firmware uporabljam in zakaj ker sam firmware modificiram. Moj modificiran firmware lahko dobis tukaj. Obstajajo se drugi.. dobis pa jih tukaj. Predvsem dober modificiran firmware je tudi od Liggy & Dee.
Oba (Moj in LD) ti pa ponujata visje hitrosti zapisovanja na nekatere medije s tem da moj podpira vec pohititev :), pogon naredita region free, odstranita riplock in podpirata booktype setting.

Zgodovina sprememb…

BaRtMaN ::

A se da booktype nastavljat še s katerim drugim programom, kot je DVDInfoPro? Nekaj se spominjam, da ima Nero podporo za to, ampak naj bi bla zanič.

EDIT: Hm, očitno bo kar Binflash pravi odgovor. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaRtMaN ()

Maxell TYG01 sem kupil v Comtronu ze par mesecev nazaj (25 pack za 3400 SIT takrat).

Mislim, da so to tele TUKAJ za 2600 SIT.

ktere medije pa majo trenutno v comtronu alpa bigbangu da so zlo všeč :) NECu?

jRk0 ::

Jaz pa lahko samo povem da moj stari Teac 40x prebere bolj sfukane cd-je kot NEC 3500 :)
sicer niti teac ni zmogel do konca prekopirat fajlov, ampak nec niti enega fajla ni zmogel.
You fuck up once, you loose two teeth.

Ne pricakuj, da bo DVD pekac najboljsi citalec CDjev. Sploh pa ne NEC. Jz sm sam vesel, da je 3500 svetlobna leta pred 2500, ko gre za branje.
Sicer pa naj bi bila pri DVD pekacu glavna dobra peka DVDjev. 0:)

Trancedeejay ::

No naj pa se jaz nekaj omenim.
Danes sem sel kupit nov Necov pekac 3520, ki pa je sedaj ko sem ga vgradil totalno sranje od sranja. Sploh ne vem kaj vidite v teh pekacih. Doma imamo LG-jev pekac,ki je 10 razredov boljsi, tako v branju kot v vsem, izdelavi.....NEC je totalno sranje ne morem drugac povedat, jutri ga bom nesel nazaj.
Sem v DVD shrinku dal kao na zacetku da izpise v programu kater audio, kompresija videa itd, kjer kaze tudi video preview. Pri LG-ju naredi to v 1min 42 sekund, pri NEC pa 4min 50sekund. Pri LG-ju je video preview tekoc film le pohitren, pri NEC samo slike. LG dela backup 34 min, NEC 1h 36min. Pa to je totalno sranje.
Pri LG-ju nisem nic slatal firmware zato je tak kot sem ga kupil.Pa se bolje je LG narejen. Tile testi na internetu so pa samo zavajanje kupcev.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Vsaj vem zakaj je LG drazji.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay: A mislis taksne kot je ta test? ;) BTW.. testov Nec-a 3520 se nisem zasledil.
Ja no izkazalo se je da je res 3520 zgresen.. bere pa pise na medije zelo slabo.. tak da bi priporocal vsem naj si kupijo kaksen drug pekac ali pa Nec-a 3500 al pa pocakajo na Nec-a 3540 ;) Aja.. DVD Shrink dela tak pocasi zaradi tega ker je RipLock vkljucen v firmware-u.. drugace bi slo malo hitreje. Po cem pa sklepas da je narejen LG boljse kot NEC?
No ja zgleda da je LG prevzel vodstvo v svetu DVD pekacev.. samo se mi zdi Philips/BenQ boljsi.. ma kar nekaj prednosti pred LG-jem kot so PI/PIF/Jitter skeniranje.. in overspeeding na dosti vec medijih kot LG, WOPC Gen.2 =)

Glede LG-ja sem rekel, ker doma ze imamo LGjev DVD rekorder. Ze pri predvajanju DVD-ja NEC-u skoraj zmanjka sape.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Imamo doma 8x LG rekorder in ne tistega,ki je na tvojem linku. Mislim da je model 4081 a je mozn.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Pri delovanju ?? kak to mislis? Mojemu se nikoli ni nic sape zmanjkalo... Nec 35x0 bere SL medije hitreje kot LG... pravzaprav najhitreje od vseh trenutnih DVD pekacev zunaj.. DL pa najpocasneje.. idjoti.. =) Se vedno pa nisi rekel po cem sklepas, da je LG boljse narejen kot NEC ? Vem za folk ko je nevem kaj vse ze delo z svojim Nec-om 3500.. flashal preko 100x... tudi z firmware-om od 3520.. jaz pa sem tudi ze dal DVD z gumo, ki je na vrhu nove torte v Nec-a pa sn mislo da ga bo razneslo.. samo se vedno dela ;)

Aha... tega mislis? :)
Kupi tega LG-4163 ko je v linku namesto Nec-a 3520... zal ti ziher ne bo =)

Jutri bo LG pri meni :)
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Glede boljse izdelave LG je mislil to da je bolj masiven, bolj masivna sprednja plosca, platar in se lepo se zapre, je skoraj neslisen. Pri NEC lucka pri branju tako utripa da si clovek ze misli uh zdele se bo pa zataknilo, LG pa vsake kvatre in se bolj zanesljiv se mi zdi. Na tem LG ju sem zapekel ze toliko DVD-jev, ma ne morem ga prehvalit. Jutri ga nesel NEC-a nazaj, denar nazaj in lepo v Comtrona po LG-ja.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Heh moj Nec 3500 je prvi pogon k ma tud gumco na plosci d ako se zapira ne nardi bum, pa tud motorcek je najtisji od vseh podonov (liteon pekac, teac pekac, lideon dvd-,..) LG dvd pekač (ne vem točen model) ki ga ma sošolec pa prov grdo škrta >:D pa še pravi da mu določene dvdje ne piše najbolje druge pa spet fenomenalno...

HI
No sedaj imam LG-ja enkrat hitreje bere DVD, tko da NEC ni sans. LG-ja lepo dobis v skatli, dobis navodila na DVD-ju, software...ne pa NEC v vrecki.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Khem... Nec je OEM... LG je Retail.

mislim ej kaki argumenti... Tud LGja lahk dobis v vrečki in tudi Neca lahko dobiš v škatli, a zdej k si ga dubu v škatli pa je bolši al kaj in zej ko maš škatlo jo lahko stalno gledaš ane?

Lahko le recem da je omenjeni LG bolsi od NEC 3520, se kaj?, pa naj bo NEC v skatli ali ne. In kaksna je razlika v ceni med temu NEC in LG v skatli. 2 jurja. Omenjeni NEC ne bi bil vreden denarja tut ce bi bil 10 jurjev.

Have a nice Day

Matt
Music is the key

MEDENA ::

LOL trance...to si bil pr nas dons v kranju :D

dvince ::

Zadnje čase se mi NEC3500 ustavi med peko DVD-jev v NEROTu (lučka od pekača nekje na 50-70% neha goret a medij se še vedno vrti?!)
Kakšna ideja zakaj ta problem?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dvince ()

AtaStrumf ::

Quikee od kje ti info, da je 3520 zgrešen? Imaš kak link? Meni je zelo sumljivo, da so tako hitro začeli delati na novem modelu 3540, ki se prav hardwaresko razlikuje od 3520 in ni samo kak firmware update.

d3k0 ::

3520 ni zgrešena izdaja...mam ga doma in pece zlo fajn!

kaki novi firmware bi se dalo dobit....pa kako ga namestit?
!.....Happy new 2005.....!

AtaStrumf:
tukaj se lepo vidi tezave, ki jih ma 3520 proti 3500 pri branju... kaj se pa tice pecenja pa mas tukaj pa tukaj nekaj scanov. Sej to vse bi se dalo resit z novjesim firmware-om... samo ce vprasanje kdaj bo kaki firmware upgrade glede na to kak poredko jih Nec izdaja.
Aja pa zmoto sem se... 3530 je ne 3540. In ce bojo z 3530 resli vecino tezav z pecenjem in tudi tezave z branjem bo zelo dober pekac. Sploh ker bodo povisali branje DL medijem na iz 7x na 12x in upam da bodo tudi povisali hitrost pecenja pri 8x. Ce moj Philips 1640 je skoro minuto pa pol hitrejsi kot Nec 3500 pri 8x.

Sem na CDRinfo forumu prebral, da naj bi 22.01. 2005 (jutri) objavili full review NEC-a 3520. Upam, da res, ker me prav matra kaj je zdaj s tem pekačem. Prvi mini testek, je bil dokaj obetajoč, vsaj za DVD+R. Prebral sem tudi, da se govori, da naj bi NEC 3530 izšel že aprila 05 in da 6X DVD+/-R DL ne bojo podprli v 3520.

Mene osebno boli k za nek hud speed, zanimata me le kvaliteta in cena. Par minut gor ali dol me res ne gane.

Ja seveda ni vazna hitrost... samo ce bi bla kvaliteta boljsa pri Nec-u kot pri Philipsu bi se reko.. samo kaj ko mi Philips pece enako dobo ali boljse kot Nec 3500 pri 8x.. s tem da je Nec minuto pa pol pocasnejsi =) Pa nei reko da na Nec-u nei blo mozno dobit zapect v takem casu.. samo kaj ce so idjoti pa dajo 4x-6x-8x ZCLV namesto 6x-8x ZCLV za 8x. Pa kvaliteta sploh ne bi trpela kar se vidi ce zapeces isti medij pri 12x.
Zato za moje pojme je cas se kr vazen in je najbolj idealno iskat najboljse razmerje med casom/kvaliteto/ceno.

A Philips je kao ful dober DVD pekač al kaj? Kateri model pa to? Za uč je nedvomno prijeten, ampak tudi moj Philips 4x CDR pekač je bil zelo lep, o posnetih CDR-jih imam pa še vedno nočne more ;(:D.

Philips 1640P.. oz. prodaja se kot Philips 1620 in 1640.. samo razlike med njima ni razen v prilozenem software-u. Interno je isti kot BenQ 1620 ker ga lahko nadgradis z firmwareom od BenQ-ja in obratno.. samo za to ni potrebe =) In ja meni in marsikomu drugemu je BenQ/Philips boljsi kot Nec 3500 po kvaliteti pecenja.. s tem da se je zmozn PI/PIF/Jitter skeniranja kar Nec ni.

Alexius Heristalski ::

Če je Philips res tako dober, kot praviš ... zakaj, za vraga, imamo to ogromno temo o Necu? Morala bi biti o Philipsu! Al ga takrat še ni bilo na trgu? Daj razpiši se malo, kaj je trenutno najboljša izbira.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Hja tak veliko temo o Nec-u mamo za to ker je Nec bil poceni pa si ga je dosti folka nabavlo. Mislim skoro vsaka racunalniska trgovina ga prodaja. Samo zdaj so se cene od drugih skoraj izenacle z Nec-om in Philipsa kolko jaz vem dobis za okoli 18 tisoc in to box verzijo. Polek tega pri nas nikjer ni za dobit BenQ-ja 1620, ki bi po ceni OEM razlicice konkuriral Nec-u.. sta pa z BenQ in Philips interno ista.
Kaj se najbolj splaca je tezko rect... jaz osebno ne bi vzel Nec-a 3520 sploh pa zdaj ko vem da cez par mesecev pride ven 3530 in glede na to kaksne tezave ma.
Recimo zdaj se splaca kupit LG- 4163, ki podpira 8x DVD+RW in 6x DVD-RW zapisovanje in prav tako daje zelo kvalitetne rezultate za DVD+R in DVD-R. Slabosti LG-ja so pa, da podpira samo 4x DL ce je to komu vazno in ce kupuje za prihodnjost ter da ne podpira PI/PIF/Jitter skeniranja in nima dosti medijev podprtih za visje hitrosti od deklarirane.
Philips 1640P je pa kr star pekac ze.. in je po specifikacijah isti kot Nec 3500 z najnovejsim firmware-om. S tem da podpira PI/PIF/Jitter skeniranje in z njim lahko uporablas kr nekaj uporabnih BenQ-jevih orodij. Recimo, da analiziras medij pred pecenjem in ti potem priporoca s kaksno hitrostjo ga naj zapeces.
Zdaj kmalu pa pride ven tudi Pioneer 109, ki bo zelo zanimiv pekac in se splaca pocakat na njega. Podpiral bo 6x DL, 8x/6x RW in koncno tudi pravo 16x CAV pecenje na SL. Kolko bo stal in kaka bo kvaliteta pa bomo vidli. =)
V tem trenutku tezko kaj priporocat.. pac odvisno od potreb. Sta pa LG 4163 in BenQ/Philips 1620/1640 trenutno na vrhu po kvaliteti zapisovanja na DVD SL medije.

tt2 ::

Si lastim NEC 3520A pekač in imam Bigbang-ove dvd-r, ki mi jih noče prepoznati. A mi kaj priporočate, ali so to slabi mediji. Kaj pa je to firmware???????

boštjan ::

Kaj pa je to firmware???????

nekaj takega kot BIOS na plati.bigband DVD?že sliši se sumljivo,skoči v JAE in kupi verbatim
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Jah glede na to, da mi NEC zapece poln DVD za dobrih 100 SIT z odlicno kakovostjo v manj kot 7 minutah bi rekel, da me briga, ce je kje se kak pekac, ki zmore kaj podobnega v +- 10 sekundah pri podobni kvaliteti. NEC je svinjsko poceni, pece zlobno dobro na te MAxelle ...

Tko da pojma nimam zakaj bi razmisljal se o cem drugem :D

Caligula: Ja ti tak ne... tak mas Nec 3500. Samo 3520 pa ne zapece tak odlicno vseh medijev.. slabo zapece ze medije kot so MCC02RG20 al pa RICOHJPNR02. In glede na to da Nec 3500 vec ne izdelujejo in bodo pocasi izginili iz prodajnih polic.. kaj pa potem. Nec 3520 ni najboljse razmerje med cena/kvaliteta ker je zgubil dobersen del kvalitete in tudi ostali so se pocenli. Tak da je treba upostevat tudi alternative kot so LG, Philips in Pioneer.

Zgodovina sprememb…

TheJack ::

Vem da se je o nihanju bufferja pri 3500-tkah tu že pisalo, ampak jaz sem to šele sedaj opazil. Med pisanjem na DVD+R (Verbatim 4x, 4x hitrost pisanja) buffer vsake toliko časa pade na nulo. To se je začelo dogajati nekako po tistem ko sem nadgradil firmware (2.16->2.18) in Nerota (iz 6.5... na 6.6.0.6 ). Pri pisanju na cedeje se to ne dogaja. Sistem in IDE driverji (nForce) so isti.
Posneti DVDji so drugače v redu, tako toshiba kot NEC jih brez problema in nihanj prebereta s 16x.

Na cdfreaks forumih sem prebral da je to normalno, ker pekač kao prilagaja strategijo pisanja. Ampak po mojem to velja bolj za višje hitrosti pisanja in se pri 4x ne bi smelo dogajati. Ali pač?

Preverja, ce bi mogoce kje lahko zacel peci hitreje a se za to zgleda ne odloci, ker se mu medij sproti ne zdi dovolj dober.
««
13 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28529585 (15344) GrimReaper
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

1692102103 (31205) pingo76
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34529522 (14473) e-marko
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282472 (1763) dean444
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

898523 (6106) AtaStrumf

Več podobnih tem