» »

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

««
11 / 30
»»

Quikee ::

Heh sej ni ravno priporocljivo Verbatime 8x DVD-R snemat pri 16x... samo vseeno se mi zdijo boljsi pri 16x kot pa SONY 8x DVD-R ali TDK 8x DVD-R pri vseh hitrostih ;)

blblb ::

Pozdravljeni

Mene pa nekaj zanima oz. zanima mojega oceta..
Ali je ta NEC oz. katerikoli danasnji DVD pekac sposoben peci DVD-Audio ter SACD-je?

lp,
blblb

Dr_M ::

ne in ne.
dvd-a mogoce nekoc ksn pekac, sacd nikol.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Clone ::

Eno vprašanje!

Imam NEC-3500, pred parimi dnevi sem nadgradil originalni 2.16 firmware z novim ki je na netu na Nec-ovi strani se pravi 2.18. Pred tem nisem imel nobenih težav s peko DVD-jev (res da sem pekel samo na Vrerbatim 4x in DVD-RW Maxell 2x, in DVD+RW TDK 4x). Probal sem peči še na Melody DVD-je ki so printable, zapeče jih normalno prepbati pa jih noče. Zato sem si nadgradil firmware na 2.18 (z necove strani) Sedaj pa mi na Verbatimove DVD-je bere bolj počasi, ko dam data veryfication se pri 80% malo zatakne in kre naprej samo z 8x hitrostjo (prej s 13x-15x).

A je kakšna varianta da bi dal nazaj originalen firmware. In če ima še kdo težave s peko na DVD-R firme MELODY? Kupljeni v Merkurju.

Tomay ::

Sem imel podobno težavo, da mi nekih no-name dvdjev ni hotel potem prebrat. Zapečeni so bili z 2.16 fw. Nisem še uspel ugotoviti v čem je problem, ampak zdaj kupujem samo še firme (maxell...)
Voodoo 4Ever

No samo to sem hotel slišat, da problem ni v pekašu temveč v nekakovostnih medijih. Aja pa še to kaj je sploh drugačen Fw2.18 in 2.16=

JACK1 ::

Imam NEC-3500 in nevem kaj je to narobe:
Ko vstavim CD-R smartbuy 52x in ko želim zapeči ta cd mi v NERO zazna samo max.
32x in nevem zakaj ne 48x ker pekač mi podpira 48x!!!
In ko pečem z 32x hitrostjo mi BUFER za pekač skače gor in dol od 0 do 100%.
PS. PEKAČ JE ČISTO NOV!
Prosim pomagajte.

LP

JACK16: Preberi si celo temo...

Preveč je za prebrat prosim če mi oprostite in mi lahko kako pomagate če veste v čem je problem!

HVALA:))

Vklopi si DMA v device managerju in začni opuščati smartbuy.

Quikee: v čem se razlikujeta official firmaware 2.16 in 2.18, zraven ni bilo nobenega texta ki bi navajal popravke in novosti. TNX

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Clone ()

Emm.. dodana je podpora za novejse 16x medije.. in izboljsano pisanje na nekatere ze obstojece. Mogoce se kaj druga izboljsano.. ne vem.
JACK16: ne gre ti pect z 48x zato ker je odvisno od medija s katero hitrostjo pece... torej ce mas taki medij, ki ga Nec podpira pect pri 48x ga bo pekel pri 48x. Ce ne pa ga ne bo... Sicer pa je tak al tak priporocljivo pect z 32x ker je kvaliteta dosti boljsa pri tej hitrosti razlika v casu pa minimalna. Buffer ti skace kakih 10x pri pecenju DVD-jev... to je zaradi AOPC in je normalno. Ce ti pa nonstop skace pa mas problem z IDE driveri.

Ja in kaj pomeni če mam z IDE drajverji problem?
Kje jih naj dobim ali kaj updejtam nevem?
Pošlite kak link.:\

thnx

ChraseR ::

pozdrav
pri necu ne morm nastimat DMA settings v device manegerju, ker tam Setting tabulatorja sploh ni.Neca mam na Master, disk pa brez jumperja , vsak na svojem kablu. Mogoče treba zamenjta jumperje al ... ?
pa tudi sm ustavil not dvd-je Verbatim dvd+r 8x pa mi zazna samo 8x hitrost. A ne bi moglo vsaj tudi 12x, kakor se bral na forumu ?

hvala

destiny ::

Na moje vprašanje je skor ziher že napisan odgovor nekje v tej temi ampak je preveč zajetna, da bi jo šel celo brat :8)
V glavnem zanima me kater firmware je trenutno najboljši in mogoče še link do njega.

hvala

ChraseR:
Verbatim 8x DVD+R je podprt samo pri 8x z nemodificiranim firmware-om. Aja pa DMA se ne stima pri NEC-u v device manageru ampak pri IDE krmilniku.
destiny: Najboljsega firmware-a ni... odvisno kaj rabis..

destiny ::

@Quikee : hitrost niti ni tako važna, bolj mi je pomembno združljivost z mediji in glasnost. Kateri pa so trenutno najbolj vroči in katerega uporabljaš ti?

Ja te je najboljse da uporabis uradni 2.18 firmware... ce hoces spreminjat book type za DVD+R pa 2.28 ali Liggy 2.18. Firmware ne bo nic vplival na glasnost ker ta pac je kaksna je.. samo tak ali tak je Nec 3500 med najtisjimi 16x pekaci.
Jaz uporabljam moj moddan firmware, ki temelji na 2.18 ali 2.28.. trenutno pa mam Liggy 2.18.. samo to se lahko kaj hitro spremeni ;)

ZDRAVO!
Ampak jaz še vedno nisem odpravil napako!
In sicer imam NEC 3500 in ko pečem cd-r,dvd-r...in vse kar pečem mi BUFER skače gor in dol nevem kako bi to odpravil da nebi več skakal!!!
In nima veze pri keri hitrosti pečem.In ko pečem dvd velikost okoli 3,5G pri hitrosti 8x mi peče okoli 22min. Medij pa imam VERBATIM 8X.
Nevem če to normalno da toliko časa peče?
Uglavnim najbolj me pa zanima če mi lahko nekdo pove kako odpravit to da BUFER nebi več skakal gor in dol??

PROSIM ZA POMOČ.

LP

boštjan ::

mogoče bi najnovejši nero to pomagal,novejši ide driverji ali pa odstrni ide driver,na katerem je nec,ponovno zalaufaj mašino in naj ide uporablja MS driverje
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Predvsem IDE driverji ;)

schurda ::

Še tole: Maxell DVD-R 4x@12x. 8x@16x, brez problemov. Fimrware Quikee 2.18 extreme.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Yap :) pa ne samo to :)
Verbatim DVD-R 4x (MCC01RG20) -> 12x
Verbatim DVD+R 4x (MCC002) -> 12x
Verbatim DVD+R 8x (MCC003) -> 12x
Mah pa puno drugih se...
Pripravljam tudi Extreme 2, ki bo vseboval:
MAM 4x DVD+R (MPOMEDIA040)-> 8x
Memorex 4x DVD+R (MBIPG101R03)-> 8x
Memorex 4x DVD-R (MBI01RG20)-> 8x ali celo 12x
Ma se kdo kaksno zeljo ? =)

Hmm, meni se zdi, da sploh ni tako tih, kakor pravijo drugi, in sicer tako pri branju dvd-jev kot cd-jev kadar vstavim v pekač cd,dvd.

In kolko DVD pogonov si ze mel ali mas se drugih ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Quikee ()

Cloud_Strife ::

JACK16:
Jaz sem imel isti problem, skakanje bufferja in zeeelo pocasno snemanje, tako kot navajas. Resitev? Ali da gor Service Pack 2 )tako sem jaz naredil, ma nekje sem prebral, da nekateri programi imajo lahko probleme in pol sem formatiral) ali formatiraj disk in instaliraj Win na novo. Koliko cajta sem izgubil ker sem probal nastimat in DMA in EIDE in levo in desno. Ce bi takoj formatiral bi si prisparal miljon ur...
Formatiraj!
100% Otaku

Racunalnik ::

No jest sem pa tega Pioneerja kupil in upam da nisem zgresil,drazji je jurja od neca tako da upam da se mi bo to poznalo.Pravijo tudi da lazje bere cdje,drugace pa itak ce imata isto drobovje ali cip je vseeno.

Zanima me se ce obstaja za pioneerja kaksen firmwire kot obstaja za neca.Ampak mislim tako stran k je zanesljiva,da ni to kr nekdo delal sam.
Zanima me pa tudi kaj pridobim z temi upgread flashi firmwirea?

@Quikee
To je moj prvi DVD pogon, drgač sm pa prej mew TEACA 40x write.
In tud tisti ni bil prov tih
Aja pa še nekaj sem opazu, ko se vratca odprejo, in pri momentu ko se vstavijo tud malce zavibrirajo. To normalno, al ne ?

Hm meni nic ne zavibrirajo...

njok ::

Sem bil zelo pozoren in sem opazil da se res malo zatresejo. Ampak ce nas ne bi opozoril ne bi nikoli opazil. :)

Mah tisto malo kaj se zatresejo pomoje ni nic :)

Primoz78 ::

A se ze ve, ce bo mogoce NEC-3500 z firmware-om predelat v NEC-3520?...:\ 3

Lp Primoz

Stampl ::

jst sm ga dubu ne dolg nazaj nec 3500A
in sm ful zadovoljn...
peku sm dvd+r super nova 4x, in jih zapece v 8 minutah in tud bere lepu
navadne sm pa peku smart buy 52x in od philips nova 54x in jih zapece v 4min(nisem peku na max hitrost)

in nisem mel nobenih problemu dokler nisem nastimal da je master in cdrom slave:\

Primoz78: to smo ze use predelal....:\ :\

snayper: Kaki je MID od supernova DVD-jev ?

Primoz78 ::

DR_M...se opravicujem, nisem sledil debati in sem samo zadnjo stran teme prebral...:8)

Lp Primoz

V JAE majo na ceniku Nec-a 3520 za 17.400 ce koga zanima... Samo jaz bi se kr rajsi vzel 3500... kolko sem videl scan-e je 3500 boljsi kot 3520 pri pecenju DVD+-R.. tudi na kvalitetnih medijih. Predvsem je to zaradi cist novega firmware-a in chipset-a in se ni optimizirano kot bi moglo bit. Mogoce ko bo naslednji firmware na voljo bo ze boljse.. do takrat pa kdo ne rabi 8x DVD+RW, 6x DVD-RW in 4x DVD-R DL naj raje vzame 3500. :)

Zakaj mi NEC 3500 peče en dvd z hitrostjo 4x okoli 22min.?????
Medij pa uporabljam Verbatim.

HVALA ZA POMOČ

JACK16: Ma kero maticno mas ?

boštjan ::

JACK16,povej kako maš ide zadeve pošlihtane.moraš met na UDMA 33 in ne PIO MODE
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Grimlord ::

OK. PPL, vi ste nori :D Taka dolgaaa tema, da ko sem prebral (ne vsega), sem bil bolj zmeden kot pa prej, ko še nisem prebral te teme.

Stvar je taka, da sem zasledil v bofu (zdaj nevem če še majo) tega neca3500a, za cca. 16k, pa ga mam namen kupit.

Zdaj pa, če bi lahko Quikee (ki ima največ postov v tej temi :P ) al pa kdo drug, zbral vse tiste ključne podatke ki bi jih folk moral vedet, preden gre kupit NEC 3500A.

;)
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimlord ()

BaRtMaN ::

No, lahko se jaz malo potrudim:
- NEC je poceni (v primerjavi s Pioneerjem).
- NEC hitro in predvsem kakovostno peče.
- N$EC ima odlično (neuradno) podporo, recimo forumi na www.cdfreaks.com

mchaber ::

kupi NEC ND-3520
.

OK da malo pokomentiram... oz dodam detajle ;)
"NEC je poceni (v primerjavi s Pioneerjem)."
Nec je poceni v primerjavi z vsemi ;)
"NEC hitro in predvsem kakovostno peče."
Jap se strinjam, samo pri 8x bi lahko bil malo hitrejsi. Glavno da je kvaliteta na nivoju.
"NEC ima odlično (neuradno) podporo, recimo forumi na www.cdfreaks.com"
Se trudimo kolko se lahko :)
"kupi NEC ND-3520"
Ah 3520 ma probleme z kvaliteto.. precej hitro so firmware skupaj naredli (Vzeli firmware od 2.18 in ga skompajlali za HW od 3520).. trenutno je 3500 se vedno boljsa ampak se to lahko v prihodnjosti spremeni.

Glavne pomankljivosti Nec-a 3500 pa so:
- nima PI/PIF skeniranja
- pocasno branje DL medijev

Pomaknljivosti, ki se odpravijo z firmware-om pa so:
- RipLock
- BookType setting za DVD+R/RW medije

Ql, to se hotel. Nekaj me še samo zanima: - nima PI/PIF skeniranja .. in to je ?

ce ne ves kaj je to, potem tega ne rabis.
preprotso kot pasulj :)

Ja itak.. PI/PIF/Jitter skeniranje je ze finesa :) V Nec-ovem primeru tega ne rabis ;)

Okey ql. Zaj pa še samo počakam na leto 2005 (kak se to smešno sliši), pa grem pa ga ubodem :D

praetorian ::

Zdravo!

V ponedeljek sem v Metroju kupil eksterni NEC 3500AG za cca 95€.

Do sedaj mi je zapekel 1 DVD na tretjino, ostalo pa je vse uničil (4 DVDje).

Lahko pečem z Nerotom ali pa s priloženim Cyberlink programom, pa bo nekaj časa pekel, potem pa lučka na DVDju ugasne, in se ne zgodi več čisto nič. Dokler s task managerjem ne izklopim uporabljenega programa. DVD pa je zanič.

Res je, da sem kupil najcenejšo 10 pack torto za 990SIT (ADM), vendar mi je tako uničil tudi en DVD RW.

Moram kupiti boljše DVDje, ali naj vrnem enoto?

LP
Marko

Brez vec informacij ne bo nic.
Mogoce ti bodo tu kaj bolj znali pomagat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Quikee ()

maticm ::

kater FW za NEC ND-3500AG zdej mam 2.18 in mi je določene DVDje spekel tudi 4* višjo hitrostjo
««
11 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28529591 (15350) GrimReaper
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

1692102122 (31224) pingo76
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34529529 (14480) e-marko
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282472 (1763) dean444
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

898525 (6108) AtaStrumf

Več podobnih tem