» »

Philips 1640P in BenQ 1620

Philips 1640P in BenQ 1620

Quikee ::

No za vse ki se ne veste.. BenQ 1640 podpira tudi OverBurnanje na DVD+R medije. Problem je le ker ne deluje noben program z njim razen Nero CD/DVD Speed in se to le za snemanje testnih medijev (z Create Data Disc).

Primer medija posnetega do 4630 MB.. kar je skoraj 150MB vec kot je drugace kapaciteta DVD+R medijev.

marjans ::

Ali je mogoče Philipsa 1628 oz. Benq 1640 flashat s Plextor 740 firmware?
Ali s tem kaj pridobim/izgubim? Je že kdo to preizkusil?

AlienRex ::

Arthur: Opazil sem, da uporabljas staro verzijo CD-DVD speeda. Poglej tukaj za zadnjo verzijo programa. Ce si naredil crossflash na Benq bi moralo delati bp.
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

AlienRex ::

marjans: mislim da so to ze poceli nekateri...malo pobrskaj po cdfreaks.com forumu.
Glede tega kaj pridobis/zgubis je odvisno katero enoto hoces preleviti v Plextorja. Ce Benq v Plextorja potem izgubis podporo v QSuite in pridobis moznost uporabe Plextoolsov. Ce Philpsa spremenis v Plextorja po moje ne zgubis nic, prodobis pa uporabo Plextoolsov.
Skratka enote so vse isti, pridobis/izgubis samo moznost uporabljati dolocen program. Noja....razlike so se v podpori glede FW (npr. Benq izda vec in pogosteje FW kot pa Philips, za plextor pa ne vem kako stoji okrog tega).

EDIT: pozabil sem omeniti da v vsakem primeru tvegas izgubo garancije
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AlienRex ()

TribesMan ::

OMFG overburning... tole bi pa tko rad mel...vedno mi zmanjka prav tistih zadnjih 100MB na DVDju...
Quikee kej ves kdaj lahko pricakujemo kak Nero z overburning podporo za Benqje? A 150MB je maximum? al se da še kej več našponat.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Quikee ::

Noja.. ne pridobis ravno podpore PlexTools ce flashas s Plextor 740 firmware-om.. oz. podpora je taksna, da izgubis polovico funkcionalnosti PlexToolsov in ostanejo vecinoma taksne, katere lahko komot nadomestis s kaksnim drugim programom. Negativnih lastnosti ce flashas s Plextor 740 je vec kot pa ce flashas z BenQ 1640 firmware-om tudi ker Plextor 740 firmware ne podpira SolidBurna in OverSpeeda.

TribesMan: Kdaj bo podpora za Nero ne vem.. novi Nero CD/DVD Speed je tudi ravnokar izsel in pravtako ne vklucuje podpore. Drugace sem pa jaz naredil program za pecenje ISO datotek cez vikend, ravno s tem namenom, da bi omogocal overburnanje z BenQ-jem ampak je se v zelo zgodnji fazi. Je pa mi z njim ze uspelo zapect medij (ravno ta dva scana sta iz medija, katerega sem zapekel z mojim programom).

Kolko je tocno meja za zapisovanje ne vem ker je odvisno od samega medija (isto kot pri CD-jih) ampak mislim, da kaj dosti vec kot na 4630 MB ni mozno zapisat na noben medij (najvec kaj sem videl do sedaj je 4660 MB z CMC MAG E01).

marjans ::

Quikee: Praviš da "... izgubis polovico funkcionalnosti PlexToolsov ...". A to pomeni, da Philips in Plextor nista HW enaki enoti, saj bi v nasprotnem delovanje Plextoolsov bilo odvisno zgolj od naloženega FW.

Tudi tvoja izjava "Negativnih lastnosti ce flashas s Plextor 740 je vec kot pa ce flashas z BenQ 1640 firmware-om ..." je nekoliko dvoumna. Po njej sodeč imaš v vsakem primeru negativne lastnosti, samo s plextorjevim FW-jem jih imaš več. Torej je najbolje ostati na Philipsovem FW-ju ali pa sem narobe razumel oz. si se nekoliko nerodno izrazil.

Quikee ::

Oprosti za dvoumnosti. Naj se enkrat razlozim..
Plextor 740, BenQ 1640 in Philips 1628(1648) so HW identicni in se razlikujejo le po firmware-u in sicer kaj ima katei firmware implementirano in kaj ne.

Plextor 740 firmware nima SolidBurna in ne OverSpeeda in je podoben enemu starejsemu firmware-u od BenQ 1640 (pred BSKB).
BenQ 1640 firmware BSLB je najnovejsi in vsebuje podporo za SolidBurn in OverSpeed. Polek tega lahko uporabljas QSuite.
Philips 1628/1648 firmware-i Q1.x in B1.x nimajo SolidBurna in ne OverSpeeda.
Philips 1628/1648 firmware-i Q2.x in B2.x imajo SolidBurna in ne OverSpeeda in se nastavlja v Nero-tu(vrjetno rabis enega od zadnjih). Drugace pa je firmware starejsi kot BenQ 1640 BSLB, kar se tice podpore medijem.

Kar se tice tega Praviš da "... izgubis polovico funkcionalnosti PlexToolsov ...". A to pomeni, da Philips in Plextor nista HW enaki enoti, saj bi v nasprotnem delovanje Plextoolsov bilo odvisno zgolj od naloženega FW.

Philips 1628 in Plextor 740 imata isti hardware.. samo PlexTools je bil pisan za Plextorjeve enote, ki jih je Plextor sam naredil. Torej za Plextor 708, 712, 716 in kmalu 760 in ne deluje z ne-Plextor narejenimi enotami popolno (le tisti del, ki ni bil narejen specificno za Plextorjeve pekace.. zato sem tudi rekel, da za te obstajajo alternative).

Arthur ::

zdaj mi pa dela, Benq bslb in nov cd-dvd speed.
prej sem imel ali kakšen drug fw, ali pa star program za skeniranje.

škoda ker graf ni več tako lep kot prej.

aks_! ::

Ojla!
Najbrz bom kupil Philips 1628, vendar še nism 100%. Predvsem razmišljam tudi o necu (pac najnovejši model). Če bi mi kdo lahko kakorkoli svetoval, bi bilo kar kul:D . Kakšna je sploh razlika med obema pekacema oz. kateri so po vasem mnenju boljsi.
thx

aks_! ::

Saj sem že kupil philipsa.:D
Zdaj me pa zanima, s katerimi medijimi deluje bolje, z dvd+r ali z dvd-r pa katera znamka medijev je najboljša (sem že nekaj bral temo o medijih in nekako dobil vtis, da je to Verbatim).
thx

destiny ::

bolj mu ležijo dvd+r, kup si pa kake verbatime 16x (dobiš povsod) al pa verbatim pastel made in japan (jae comp.).

MEDENA ::

quikee : dej mi sendaj tisti program za overburn :D

aks_! ::

Kako je pa kaj z regijsko zaščito na tem zapisovalniku?

H` ::

Ok ena verjetno ze 1000x odgovorjena ...

Imam svezega Philipsa 1628b, brez kakrsnih koli firmwarov, flasanja ... na forumu sem zasledil, da naj bi se ta model flashal tudi v Benq, kaj storiti? Najnovejsi firmware od Philipsa ali Benq, kateri? Mimogrede kaksne prednosti mi prinese flashanje v splosnem? Prosim za pomoc, sem novinec pri dvd writerjih

Lp, H
so be it

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: H` ()

Eschelon ::

H`
Najprej si preberi temo, preden postavljaš taka vprašanja;((.
Če boš imel potem še vprašanja, citiraj del teksta, ki ti ni jasen, da ti ga bom poskusil razjasniti.0:)
Vedeti, razumeti, znati.

H` ::

Rabil sem in se vedno rabim hiter in prakticen odgovor ... forum sem bezno pregledal, pa nisem nasel ustreznih tem ... namesto da lapas bi raje kaksen link pripopal, za kar bi ti bil iskreno hvalezen ;) ]
so be it

AlienRex ::

Prednosti, slabost...flashiranja med Philps, Benq, Plextor fw si lahko preberes v tej temi. Zacni z drugim postom na tej strani. Kaj bi zelel z navzkriznim flashiranjem sploh doseci oziroma kaj te zene to storiti?
Ce si novinec, potem ti priporocam da najpres nadgradis svojo enoto z uradnim FW. Dobis ga TUKAJ. Izberi pravi FW za tvojo enoto! Mislim da bo tale pravi V zip datoteki dobis tudi navodila kako narediti upgrade.
Preberi si nekaj nasvetov tukaj in pa prvi post tele teme.
Ce te bo zamikal navzkrizni (crossflash), potem si poglej tukaj. Pazi: zadevo delas na lastno odgovornost!
Dropbox: http://db.tt/Jg5BmDw
No brain - No tumors

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AlienRex ()

H` ::

Najlepsa hvala za informacije! Bile so v veliko pomoc!
so be it

H` ::

se eno vprasanje ...
ko pecem (v neroto), mi User Read Buffer kar hitro pade iz 100% na 0 in se potem komaj dviguje ... v povprecju na 16x hitrosti (Phillips1628) tko poln dvd rabi skoraj 10min, da se zapece ... nato pa je marsikter fajl na mediju popacen ...
ve kdo kaksno razlago ali morebitno resitev? trenutno uporabljam verbatime dvd-
so be it

e-marko ::

Če ni težav z ide gonilniki potem bi znalo biti, da zraven poganjaš kakšen program, ki dostopa do diska ( torrent klienti ali mula). Jaz imam včasih že pri 4x hitrosti težave, če ravno takrat diska meljeta zaradi mule ali Azureusa.

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

Ali pa fragmentacija diska.. odvisno keri buffer pade na 0.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Quikee ()

e-marko ::

CD-DVD Speed 4.10 je zunaj.

Changes:
Benchmark
Image files can be overburned
Added support for multisession CDs and DVDs (LJR)
Small improvements and bug fixes

Če je kdo zgrešil. :D

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: e-marko ()

e-marko ::

Pretvoril sem Philipsa v Benqa (hvala, Quikee) in tole so rezultati...

MCC 004 posnet z Nec 2500a pri 4x hitrosti:


MCC 003 posnet z Nec 2500 pri 4x hitrosti:


MCC 004 posnet z Benq 1640 pri 12x hitrosti:

in


Pa še eden MCC 004 posnet z Benq-om pri 8x hitrosti:


Prosim za kakšen komentar. Je to ok, ali pa bi moralo biti bolje?
Če je preveč slik, naj jih moderator pobriše. Ali pa pusti samo linke...

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: e-marko ()

marjans ::

Tudi jaz imam Philipsa 1628 pretvorjenega v Benq 1640 (firmware BSLB).
Na Verbatim +R 16x medije (MCC 004) posnete pri 8x hitrosti imam tipične vrednosti PIE okoli 10000 in PIF v rangu 100-200.

e-marko ::

Saj PIF vrednosti se mi zdijo malo visoke. Ali pač?
Preveril sem tudi overburning. Bolj za test...
Napravil sem ISO velikosti 4600 MB in ga zapekel z ImgBurn pri 12x hitrosti (WOPC off, Short Lead-Out v WOPC Tools on - ne vem če je to ok???). Prej sem preveril z CD-DVD Speed max overburn z MCC 004 in mi je javilo 4631 MB (Test Write v QSuite je bil ON).
Peka je bila ok, zalomilo se je pri preverjanju v ImgBurn.
Zapisan plošček sem preveril še v CD-DVD Speed.
Transfer rate:


in transfer rate z Nec 2500A:


Zanimovo pa je, da je bil Disc Quality napravljen z Benq-om zelo dober do 4507MB, ko je prišlo do nekakšnega trzanja za trenutek in disc quality score je padel iz 98 na 0?! Ne vem zakaj disc preveri do konca, transfer rate pa ne gre? Mo goče bo Quikee malo osvetlil vse skupaj? Ali pa Medena, ki menda tudi overburna...
Koliko sploh lahko max zapečem na MCC 004? No tule je še slika tega testa:


LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: e-marko ()

Quikee ::

Zanimovo pa je, da je bil Disc Quality napravljen z Benq-om zelo dober do 4507MB, ko je prišlo do nekakšnega trzanja za trenutek in disc quality score je padel iz 98 na 0?! Ne vem zakaj disc preveri do konca, transfer rate pa ne gre? Mo goče bo Quikee malo osvetlil vse skupaj?
A si izklopil SolidBurn in OverSpeed v QSuite? WOPC_Tools (se) ne omogoca teh nastavitev. Priporocam pa tudi, da pri overburnanju peces pri max 8x hitrosti.

Koliko sploh lahko max zapečem na MCC 004?
Jaz sem uspesno pekel na MCC004 do 4600MB. Mogoce gre tudi kaj vec.. 4630MB mogoce. Na vecino DVD+R medijev gre vsaj do 4600 MB in pa maksimalno do ~4630MB. Nekateri redki mediji (recimo CMC MAG) omogocajo tudi 4650MB.


Izsel je tudi novi firmware za BenQ 1640 -> BSNB.

e-marko ::

OverSpeed je izklopljen skozi. Solid burn pa ni omogočen za Supported discs. Saj MCC 004 je supported? Torej je bilo to dvoje na off.
Edino je bil mogoče problem v Short Lead-Out v WOPC Tools, ki sem ga enejblal tik preden sem dal peči? Res ne vem kaj bi bilo narobe...

BSNB si že kaj testiral?

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

e-marko: Mogoce je hitrost kriva.. tudi meni se je to zgodilo, ko sem pekel pri 12x na MCC004 in sem mel vse izklopleno. Na 8x je slo skozi ok pri vseh drugih mediji (hitreje kot 8x ne podpirajo =) ). Zelo mozno je tudi, da nastane problem zaradi short lead out-a.. drugace short lead-out nima ucinka pri BenQ 1640 ker je namenjen BenQ 1620, kjer pospesi pisanje za kaksnih 20 sekund.

BSNB se nisem probal.. kolko sem pa videl rezultate pa je nazaj spet problem pri skeniranju, kjer se skeniranje ustavlja v dolocenih primerih. Kvaliteta pisanja pa zgleda OK kolko sem gledal rezultate.. samo ne vem kaksna je razlika v primerjavi z BSMB in BSLB.

e-marko ::

To ustavljanje pri skeniranju sem tudi sam opazil. Začne skenirati nato pa malo po začetku ustavi in zopet pospeši. Saj je to?
Drugače pa sem mogoče pričakoval nekoliko boljše rezultate s tem pekačem. Tudi TY (YUDEN000T02) niso pripomogli... Imam skoraj boljše rezultate z MCC 004:
MCC 004, 8X burn z Nerom, BSNB:


in TY (YUDEN000T02), 4X burn z ImgBurn, BSNB:


Lepo bi bilo, če bi se vsaj PIF držal okoli 200...

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

To ustavljanje pri skeniranju sem tudi sam opazil. Začne skenirati nato pa malo po začetku ustavi in zopet pospeši. Saj je to?
Ja to je to.. to je bilo vedno prisotno pri BenQ-jih dokler v BSKB-ju niso tega odpravli. Zdaj pa je spet nazaj. Dogajalo se je tudi, da se je skeniranje veckrat ustavlo in pospesilo.. predvsem pri skeniranju z vecjo kot 8x hitrostjo.

Drugače pa sem mogoče pričakoval nekoliko boljše rezultate s tem pekačem. Tudi TY (YUDEN000T02) niso pripomogli... Imam skoraj boljše rezultate z MCC 004
500 PIF ni dosti in je se vedno zelo dobro.. 200 PIF je ze odlicno.. kar je pa pod 200 PIF je pa tak perfektno. Moram pa priznat, da bi lahko bili tvoji rezultati boljsi. PIF se na mojih YUDEN000T02 nisem imel nikoli nad 300.
Kaj pa kaj rezultat YUDEN000T02 na BSLB firmware-u. V skrajnem primeru bi se lahko spremenil strategijo za YUDEN000T02 v YUDEN000T03, ki nekaterim deluje boljse.

e-marko ::

Bom poskusil zapeči še kakšen TY z BSLB. Samo moram prej nekaj dl. :)
Glede spreminjanja strategije pa ne vem. Tega ne znam...:8) Imaš kakšen link do že spremenjenega fw?
Sicer sem te TY nabavil samo tako za test. Pač en paket pastel verbatimov. Če ne bom uspel dobiti boljših rezultatov bom ostal kar na MCC 004. :'(

LP
...somebody, somewhere...

e-marko ::

Evo, naložil BSLB in posnel Verbatim Pastel (YUDEN000T02) pri 4x hitrosti. Vse nastavitve v QSuite so default. Booktype na DVD-ROM.
Rezultat:



Bom poskusil še pri 8X hitrosti kasneje in primerjal.
Ali lahko kaj druga vpliva na kvaliteto zapisa? Npr. vklopljen Azureus, ki na polno šiba? Ampak, če buffer ne pade je tako vseeno? Vem, da se sliši neumno, ampak res ne vem več kaj bi lahko bil vzrok. Mogoče pa enostavno imam slabo pečko? Benq/Philips no more for me...;(

LP
...somebody, somewhere...

marjans ::

Za TY imaš relativno visok PIE. Za enake TY medije (Fuji +R 8x) imam pri 8x snemanju PIE razreda 20-50 tisoč in PIF 200-300 (skeniranje pri 6x).

Ampak vseeno je tudi s tvojimi vrednostmi ta DVD še vedno zelo dobro posnet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marjans ()

Quikee ::

Hehe e-marko.. prevec si obcutljiv. =) 300 PIF je super.

e-marko ::

Ja, samo moj ni 300... Pa še poln DVD ni. Za hec sem nabavil par komadov FUJIFILM DVD+R Colour, 8X. Sicer sem upal na kaj boljšega amoak so RITEK R03.:\ Nisem našel nobenih FUJI Made in Japan.;(
Evo tole je burn pri 8X hitrosti. Pri skeniranju sem se že veselil, ker je kazalo res super do malo čez 3 giga. potem pa tole. Kaj naj s takšnim ploščkom? Še za podstavek je preslab.



Jih bom zapekel pri 4x ali pa letijo v koš...

LP
...somebody, somewhere...

e-marko ::

Mislim, da se pri 4x hitrosti pečenja obnesejo precej bolje, mar ne?:P
Skeniral sem pri 6x:



TY pa mi očitno (zaenkrat) ni usojen.

LP

P.S.: Zdaj bom pa nehal lepiti te scane.Vsaj dokler ne popečem teh ploščkov, ki jih imam doma.>:D
...somebody, somewhere...

e-marko ::

No, tole sem moral še prilepiti...
Očitno so tile MCC 004 idealni za moj pekač. Ko bi le vsi bili približno takšni. :D
8X burn, BSLB:



LP
...somebody, somewhere...

Dr_M ::

zdele sm mal gledu na cdfreaks kasna je kej situacija z BENQ dvd pekaci in sm opazu neke 1650/1655 in DQ60 modele. kdo kej ve o tem vec?

Quikee ::

1650 je prenovljen 1640 (novejsi chipset, specifikacije pa kolko ej meni znano iste). 1655 je pa isti kot 1650, le z LightScribe podporo. Na DQ60 pa pozabi, ker ga nista naredla BenQ-Philips (Nexpheria chipset) temvec Teac (Matsushitin chipset) in je zanic. Edino kaj je razlike pri DQ60 je, da ima DVD-RAM podporo.. ce hoces DVD-RAM pekac je pa najboljsa izbira LG, ki ima izkusnje z DVD-RAM-om ze od vsega zacetka.

Dr_M ::

sam se da 1650/55 pr nas dubit sploh? v tujini so ze kr neki casa v prodaji.

e-marko ::

Problemčič...
Dam peči dvd v 1640 in po 20 minutah, ko se vrnem opazim, da je burn failed! Žal si nisem shranil log-a. Opazil sem samo, da je posnel samo ene pol dvd-ja. Ok, si rečem, se zgodi in vstavim nov plošček in dam ponovno peči. Ampak peče pri 1,2 -1,5x hitrosti. WTF?! Vržem ven dvd (imam sedaj dva nova podstavka za kozarce :D ) in poženem burst speed, ki pokaže 4MB/s. Pogledam v device managerja. Vse ok.
To se mi je zgodilo že enkrat pred nekaj tedni in nisem tako resno vzel. Po restartu je bilo nato zopet vse normalno. Zdaj bi pa rad vedel kaj ga serje. Ali je kriv Benq ali driverji za nforce? Vmes sem formatiral pc in imam vse gor frišno. Zadnji driverji za vse... Malo je tečno vsakič pred peko preverjati burst speed. Na istem kablu imam še Nec-a 2500 kot slave, ki pa ima burst speed ok. Naložen imam tudi Nero Image Drive in Daemon Tools 4.
Kakšen nasvet? Hvala.

LP




EDIT: Po restartu sem preveril burst rate. Nec 26MB/s, Benq pa samo 19MB/s. Ni to nekam švoh? Običajno bi bilo nekje okoli 24MB/s.
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: e-marko ()

polde66 ::

podobn se je men dogajal z pioneerjem 109D, s tem da mi 16x medije Verbatim pri tej hitrosti sploh ni hotel pečt, ustavil se je pri 1%, al pa ga je zažgal nekje na 4%, tko sem zmetu stran ene 20 komadov, "x sem ponovno naložil Windwse pa situacija ista. Tud 8x Verbatimi so mi ga sral. Pol mi ni blo jasn ali so krivi Verbatimovi dvd-ji al pečica. I omega dvd-ji pečejo na 12 x brzini od. Nekateri Verbatimi 8x + pečejo super. S tem pa da se na zažetku pri 1% vse nekaj časa ustavi zaganja in zaganja potem pa ali nadaljuje ali pa failde disk. Pekel sem z Nerom 6, in z Nerom 7, vendar se mi zdi da imam z nero7 malce problemov. Ne dela mi UltraIso tako kot treba. Moja plata temelji na Nforce2, probal sem vse novejše in starejše gonilnike, Atapi driverje. nič!!!!
Nazadnje sem vzel enoto ven, odprl iz fizično očistil laser lečo in vse kar je v škatli. Poleg tega sem zamenjal enoto in jo dal na master( prej slave), DVD player toshipa pa na njegovo mesto.
Sprobal sem Verbatimčka 16x zapečt na omenjeni brzini - dela!!, 8x Verbatimčka na 12x brzini - dela,
Morm oment da mi ga je pionerček začel srat kake 2 tedna nazaj. Prej je delal ok. Pač sem mislil da mu je življenski rok pošel, verjetno pa ga je bilo treba samo spucat. Presnel pa sem preceeeeeej dvd-jev. (cca. 1000) na njem.
Sedaj malo postoji pred 1% in se ne zaganja več tako kot prej in hitreje preide v peko.
polde

e-marko ::

No, ja... Imam Benq-a še v garanciji in ne bom odpiral. Pa tudi mislim, da ne bi nič pomagalo, saj je praktično nov. Mislim, da mora biti nekaj v zvezi z nastavitvami oz. registrom. Nekaj se nekje zalomi, ker po restartu je ok. Razen, da je burst rate malo nizek... Mogoče bo plata počasi fuč. Upam, da ne...

LP
...somebody, somewhere...

MEDENA ::

Čemu na LG 4167B ne dela DISC QUALITY SCAN?

e-marko ::

Sem naložil 5.52 driverje za IDE in je zdaj bolje. 23MB burst speed. Upam, da ostane vsaj tako...

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

MEDENA:
Ker LG 4167B ne podpira disc quality scan-a oz. noben LG ga ne.

e-marko:
Daj gor nazaj default MS driverje ce ne bo boljse. Z Nvidia IDE driverji so lahko sami problemi. =)

MEDENA ::

Kaka ideja, kako rešiti kak "slab" medij?

OldSkul ::

Jaz imam na Nforce4 Microsoft IDE driverje. Z Nvidia IDE driverji mi kdaj DVD sploh ni prepoznal medija!
Drugače pa sem novopečeni lastnik Philipsa 1628G in sem ga že modal v Benqa:)) . Je pa precejšnja razlika med NEC2510 in tem Philipsom. Ne morem verjet kak jajc je bil ta NEC!

|ViPeR| ::

Katera DVD pecica je trenutno best buy?

Priznam ni se mi dal vsega brat, ker je prevec.
No katerega priporocate? Ni mi toliko pomembna hitrost, pomembno je, da ne bom imel tezav z zapisovanjem.

Hvala!
Time is the best teacher; Unfortunately it kills all its students.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527268 (13027) GrimReaper
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Kaj kupiti
169297290 (26392) pingo76
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100900 (25409) nuclear
»

Katerega od plextorjev?

Oddelek: Kaj kupiti
191850 (1669) Caligula
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
897680 (5263) AtaStrumf

Več podobnih tem