Forum » Strojna oprema » NEC dvd-rw 3500/3520/3540
NEC dvd-rw 3500/3520/3540

schurda ::
Zdej pa mi to nekdo pojasni: Verbatim DVD-R 2x (ti za video), zapečena z necom 2 zaporedoma, eden brez napak, pri drugim pa jih kar mrgoli in je neberljiv. Buffer je skoz na max (pri 2x to ni problem). Ali je taka razlika med mediji od iste firme?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Quikee ::
ja nekateri mediji so zelo variabilni po kvaliteti.. sploh 2x, ki so za na odpad.. glede na to kak dolgo jih vec ne delajo vec.. se 4x so nehali delat pred kratkim. Pa zakaj za boga na Necu uporablas 2x medije ? To je ko da bi mel v Pentiumu 4 noter edo rame od 486 =) Nabavi si kaksne kvalitetne 4x al 8x medije pa ne bos mel tezav z variabilnostjo. Recimo jaz sem mel z maxelli 4x DVD-R 25 od 25 uspesnih pek (se boljse.. PIF v KProbe nikoli nad 2).. in to z hitrostmi vse od 4x - 12x.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()

Ma sej je bedast odgovor, ampak resničen. Rabil sem še ta črne škatle za DVD-je in ker jih nikjer ni bilo, ker so vse trgovine izropali, sem vzel karton s 5 škatlami verbatim DVD-jev. Sej sem vzel tudi 8x (ti se OK pečejo na 12x), ampak glede na to, da je to ista firma, bi človek pričakoval enako kvaliteto na 2x (če ne boljšo) ali na 8x.

Ne vem ce je ravno bedast odgovor.. ker pomoje nihce ne ve zakaj ti je en medij vredu speklo drugega pa ne.
Hm... pravzaprav niti ne mores pricakovat enake kakovosti... vse stvari se scasoma izboljsajo.. in tak je tudi z mediji.. stari 2x so se meli se zacetne tezave ker je bila tehnologija izdelovanja tudi slabsa. Variabilnost kakovosti medijev je zdaj dosti manjsa kot je bila vcasih. Ne vem tudi zakaj mislis da bi mogla bit kvaliteta pri 2x na 2x mediju boljsa kot pri 8x na 8x mediju.. enaka morda.. boljsa pa vsekakor ne ravno od vzroka, ki sem ga prej omenil.
Hm... pravzaprav niti ne mores pricakovat enake kakovosti... vse stvari se scasoma izboljsajo.. in tak je tudi z mediji.. stari 2x so se meli se zacetne tezave ker je bila tehnologija izdelovanja tudi slabsa. Variabilnost kakovosti medijev je zdaj dosti manjsa kot je bila vcasih. Ne vem tudi zakaj mislis da bi mogla bit kvaliteta pri 2x na 2x mediju boljsa kot pri 8x na 8x mediju.. enaka morda.. boljsa pa vsekakor ne ravno od vzroka, ki sem ga prej omenil.

ganzi: najmanj 2x odgovorjeno v tej temi... odgovor: NE ni... razn barvi..
njok: kak mislis nad nazivno hitrostjo ? recimo nekatere 4x medije gre pect z 8x hitrostjo in ne rabis nic naredit za to... v nerotu ali pac v cem peces se je pac moznost izbire vecje hitrostii. Ce pa ne gre pol pa je edina moznost modifikacija firmware-a.
njok: kak mislis nad nazivno hitrostjo ? recimo nekatere 4x medije gre pect z 8x hitrostjo in ne rabis nic naredit za to... v nerotu ali pac v cem peces se je pac moznost izbire vecje hitrostii. Ce pa ne gre pol pa je edina moznost modifikacija firmware-a.

Tilen ::
Zanima me kako se kaj Plextorji obnesejo, ce jih primerjamo s tem NEC-om?
Ima kdo Plextorja? Glede na to da je bil to eden najboljsih zapisovalnikov na CD medije me zanima, kako se kaj obnese z DVD-ji.
Delno offtopic. Sorry.
Ima kdo Plextorja? Glede na to da je bil to eden najboljsih zapisovalnikov na CD medije me zanima, kako se kaj obnese z DVD-ji.
Delno offtopic. Sorry.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Ma niso nic kaj boljsi ko NEC... pravzaprav celo slabsi... 16x pekac so umaknili iz prodaje ker je bil zanic.. pa pride enkrat zdaj spet ven =) 12x pa je kr dober.. samo ga ne bi nikol zamenjal za NEC-a =) Najboljsa pekaca po mojem mnenju ta hip sta Benq in Nec.. ziher dobis od obeh isto ali celo vec kot za drazjega Plextorja. Ko bi le za NEC-a omogocili preverjanje kvalitete medijev :( potem bi bil idealen.

Jaz imam zdaj Lite-On-a SOHW1213S 12X in bi z doplacilom 5k lahko prisel do omenjenega plextorja 16x. Se dobro da si me opozoril :) Sem ze skoraj kupil.
Hvala.
LP.
Hvala.
LP.

Heh jaz bi dal 5 jurjov za Plexotrja polek ce bi bil na tvojem mestu.. vseeno je boljsi ko LiteOn SOHW1213S pomoje.

Po tvoje, pa ga sploh nimas in ne ves kako deluje. Ce Plextor jebe ni razloga da bi menjal, ker mi ta sluzi odlicno. Sem mislil, da so te Plextorjeve pecke tako fenomenalne kot njihovi CD burneri pa zgleda niso.

Ja sej ga ne rabim met... Plextorja tudi nimam =) Pac pravim ti kaj cujem od drugih.. in pravijo da nove generacija generacija LiteOnov (vsi za 832 ) ne dajejo kvalitetnih rezultatov.

ja ok kak ces... lahk pa primerjama KProbe =P Recimo MCC01RG20 pri 12x .. al pa TYG01 pri 12x...al ap bog ne daj CMC MAG AF1 ali F01 pri 12x =)
Zgodovina sprememb…

Dobro ves, da je odvisno od pisalnih strategij in da dolocene enote pisejo na dolocene ploscke bolje kot druge. Tezko bi mi2 izvedla ta test objektivno.

Eh itak se da objektivno to... ti izberes en medij pol pa jaz enega =) Pac uporabis najboljse znane pisalne strategije pa je.. =) Pol se se pa pridruzijo drugi pa lahko kr clanek za Slo-Tech napisemo ;)
Zgodovina sprememb…

njok ::
Quikee, ja, tako sem mislil.
Vprasal sem pa, ker se je tukaj omenjalo, da se verbatimovi 4x pecejo na 8x, 8x pa na 16x, jaz pa teh moznosti nimam (NEC3500AG, Liggy 2.18). A to slucajno velja samo za -R razlicice?
Vprasal sem pa, ker se je tukaj omenjalo, da se verbatimovi 4x pecejo na 8x, 8x pa na 16x, jaz pa teh moznosti nimam (NEC3500AG, Liggy 2.18). A to slucajno velja samo za -R razlicice?

Ja, Verbatim DVD-R 8x gre na 12x ne na 16x, +R pa ne. -R 2x gre samo na 2x, 4x pa še nisem proval, ker jih niso imeli.

njok: ja za -R je tak 4x z 8x in 8x z 12x ... za +r pa je max nazivna hitrost .. torej 4x z 4x in 8x z 8x =) Lahk pa si downloadas kaki ql firmware, ki omogoca za -R 4x z 12x, 8x z 12x. ter za +R 4x z 12x in 8x z 12x ;)

Tukaj
Samo ne garantiram dobrih rezultatov pri visjih hitrostih! Prav tako ne odgovarjam za to ce ti pogon crkne zaradi firmware-a.
Lahko ti pa recem, da se noben se ni pritozo, da bi mu kaj crknilo.. In tudi kvaliteta je OK ce je medij OK.. pac vse odvisno od medija.
Samo ne garantiram dobrih rezultatov pri visjih hitrostih! Prav tako ne odgovarjam za to ce ti pogon crkne zaradi firmware-a.
Lahko ti pa recem, da se noben se ni pritozo, da bi mu kaj crknilo.. In tudi kvaliteta je OK ce je medij OK.. pac vse odvisno od medija.
Zgodovina sprememb…

Caligula: Saljivec ;)
Zdaj bom probo spravit Memorex 4x DVD-R MBI01RG20 (ne MCC 01RG20 da ne bo pomote) da bojo pekli solidno pri 12x hitrosti. Po defaultu na NEC-u 4x ;) Uspel sem jih ze spravit na 8x z zelo solidno kvaliteto. Aja v BOFU jih prodajajo za jurja pa se nekaj ;)
Zdaj bom probo spravit Memorex 4x DVD-R MBI01RG20 (ne MCC 01RG20 da ne bo pomote) da bojo pekli solidno pri 12x hitrosti. Po defaultu na NEC-u 4x ;) Uspel sem jih ze spravit na 8x z zelo solidno kvaliteto. Aja v BOFU jih prodajajo za jurja pa se nekaj ;)
Zgodovina sprememb…

Caligula ::
KAj je kej s temi Sony 8 dvd+r k so po 1690 SIT/10 komadov v BOFu?
A so to te, ki se na 16kratni pecejo?
Sam so DVD+R.
A so to te, ki se na 16kratni pecejo?
Sam so DVD+R.

Sony 8x DVD-R so SONY08D1, ki pecejo z 16x na NEC-u.. za DVD+R pa ne vem.. mogoce ce kdo ve kaki je MID.. Mogoce so SONYD11 te gre pect samo z 8x na Nec-u. Mi smo dosegli dobre rezultate tudi pri 16x

kalcek16 ::
CD-R mediji NOVA (iz merkatorja) Na cd-jih piše da snema z 54x hitrostjo, men pa tale nec snema samo z 24x Kje je problem a moram fleshat neca al so cd-ji taki? (Kateri pa je najboljši in najnovejši flash)

pingec ::
am sej nec ti bo vse cdje s tako hitrostjo peku :D
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Odvisno od medija s kako hitrostjo ga bo peko... pr necu je priporocljivo it najvec do 32x.... vse to je ze blo tukaj povedano....

kalcek16 ::
Aja pa še to, jaz ne najdem več unga flasha k je baje ful dobr za neca. Ker trenutni imam 2.16 Malo zgoraj je dal Quikee link, pa žal ne najdem downloada. Zato te Quikee prosim če mi lahko pošlješ na mail: kalcek.kalce@siol.com
Aja, a ti tudi uporabljaš ta firmware al katerga druzga (to sprašujem zato ker ne odgovarjaš za posledice)
Aja, a ti tudi uporabljaš ta firmware al katerga druzga (to sprašujem zato ker ne odgovarjaš za posledice)

a za drug firmware pa odgovarja al kaj? Mislim tistega, ki ga uporablja? LOL. Kere finte.

Firmware dobis tukaj!... in ja jaz ga uporabljam in tudi sam sem modificiral ta firmware.. Zato ne odgovarjam za nic kaj se ne bo zapeklo vredu.. ce se kaj pokvari ali bilokaj. Vsak ta firmware flasha na lastno odgovornost. Ponuja pa pecenje nekaterih medijev z visjo hitrostjo in ali z boljso kvaliteto.. odvisno od medija. Pa tudi pri vecini ne priporocam najvisje hitrosti.. boljse je nizja.. v vecini primerov je to 8x.. Ce kdo hoce lahko tudi napisem rezultate pri visjih hitrostih za medije ko sem jih testiro.

Kaj zdaj se splaca, ce bi dobil Plextorja najnovejsega za 100EUR ? Hiter odgovor rabim kr se ravnokar dogovartjam. Hvala. Kateri so tisti plextorji bili s tezavami?
LP.
LP.

Robert_S ::
Kaj pa Pioneer DVR-108 .A ste že kej pisal o njem? Nisem gledal postov za nazaj, ker neki počas dela tale stran.

bond007 ::
Mene pa zanima, če bi drug firmware odpravil malenkost slabši burn. Torej na necu 3500 sem zapekel verbatin 8x@12x. Pred peko sem dal naj določi največjo hitrost pečenja, glede na to da imam p3 500, 80GB disk... in pokazalo je 12,4 ... zato je s peko nadeljeval na 12kratni hitrosti.
Zgleda da mu hitrost branja pade na tistih območjih, kjer prestavi v višjo hitrost pisanja ane?
Še slika
Zgleda da mu hitrost branja pade na tistih območjih, kjer prestavi v višjo hitrost pisanja ane?
Še slika
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()

Samo en speed drop vidim... pri 12x zapisovanju hitrost menja stiri krat (6x-8x-10x-12x).
Zgleda ze ko da je speed drop tam ko skoci iz 10x na 12x... lahko pa je speed drop zaradi cpu.. med transfer rate testom ne bi smel nic delat v backgroundu.. ker se pojavi lazje nihanje krivulje. Mogoce pri tebi to naredi tudi brez da kaj delas. Ponovi transfer rate test pa poglej ce se ti pojavi na istem mestu. Aja pa noben ti ne bo mogle odgovorit na vprasanje ce novejsi firmware odpravi slabsi burn.. ker je vsa stvar tak variabilna da bi mel lahko na novem firmware-u enkrat boljsi drugic slabsi burn. V povprecju bo pa boljse z novim firmware-om.
Zgleda ze ko da je speed drop tam ko skoci iz 10x na 12x... lahko pa je speed drop zaradi cpu.. med transfer rate testom ne bi smel nic delat v backgroundu.. ker se pojavi lazje nihanje krivulje. Mogoce pri tebi to naredi tudi brez da kaj delas. Ponovi transfer rate test pa poglej ce se ti pojavi na istem mestu. Aja pa noben ti ne bo mogle odgovorit na vprasanje ce novejsi firmware odpravi slabsi burn.. ker je vsa stvar tak variabilna da bi mel lahko na novem firmware-u enkrat boljsi drugic slabsi burn. V povprecju bo pa boljse z novim firmware-om.

bond007 ::
Pri ponovnem testiranju pade hitrost branja kar 3krat ... zdi se mi da je to od procesorja odvisno ( pač stari p3 500).No ja .. še dobro da peče tako dobro.. saj naj bi ble minimum specifikacije okrog 700 mhz
Pa flashal sm na 2.18.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 29591 (15350) | GrimReaper |
» | Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Kaj kupiti | 102122 (31224) | pingo76 |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 29529 (14480) | e-marko |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2472 (1763) | dean444 |
» | DVD pekač (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8525 (6108) | AtaStrumf |