Forum » Strojna oprema » NEC dvd-rw 3500/3520/3540
NEC dvd-rw 3500/3520/3540

polde66 ::
nec tkole, medij pr obeh isti super nova dvd-r, mal sem lesen pa ne znam slike zravn prlimat. kaka pomoč pa dobrodošla
Hvala
Hvala
polde
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polde66 ()

bjacky2004 ::
Probal sem nekaj skopirat en dvd 7.8 GB z Nerom na DVD + R dual layer, pa mi takoj od začetka javi power calibration error - kdo kaj ve okoli tega?

Kowy ::
Quikee: še enkrat hvala za pomoč, morm rečt da mi zdej dela normalno razen tega, da mi pri 8x hitrosti zapisovanja DVD zapiše v pribl. istem času, kot pri 4x hitrosti (cca. 11-12 min.). Podatke dobiva dovolj hitro, saj sta oba pomnilnika zmeri polna. Ni mi jasno...
Malo sem še prebiral tale topic (se je kar nekaj post-ov nabralo) in malo ogrel za tale firmware. Zdej ne vem al bi flash-al z uradnim firmwarem (1745_FW_ND-3500A_win218.zip) al s tem 2C8_SE_Ritek_4X_DL.rar??? Najraje bi z uradnim, sam me je neki zmedlo v priloženem txt fajlu:-------this Update works only with NEC ND-3500A(G) retail/ bulk, not with OEM releases. (OEM means part of a full PC package or external USB/FireWire variant of this burner)----------. Pomoje imate vsi te OEM verzije. Al se sploh kej razlikuje ta verzija, razen o vsebini paketa?
Pa še eno vpr.: kateri firmware naj bi bil boljši: uradni 2.18 ali ritek-ov oz kirga mi priporočate.
THX, Jani
Malo sem še prebiral tale topic (se je kar nekaj post-ov nabralo) in malo ogrel za tale firmware. Zdej ne vem al bi flash-al z uradnim firmwarem (1745_FW_ND-3500A_win218.zip) al s tem 2C8_SE_Ritek_4X_DL.rar??? Najraje bi z uradnim, sam me je neki zmedlo v priloženem txt fajlu:-------this Update works only with NEC ND-3500A(G) retail/ bulk, not with OEM releases. (OEM means part of a full PC package or external USB/FireWire variant of this burner)----------. Pomoje imate vsi te OEM verzije. Al se sploh kej razlikuje ta verzija, razen o vsebini paketa?
Pa še eno vpr.: kateri firmware naj bi bil boljši: uradni 2.18 ali ritek-ov oz kirga mi priporočate.
THX, Jani

Tilen ::
Za to so krivi winsi oz ide gonilniki. Ze veckrat povedano. Preberi temo win xp SP2.
Lp.
Lp.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Quikee ::
Najboljsi FW trenutno: Liggy 2.18
Pred parimi urami ga je Liggy ponudo... prvi firmware, kateremu je bil dodan bitsetting.. torej ta firmware ma bitsetting od 2.FA firmwarea =) Aja.. ni razlike med OEM in Retail kar se tice pogona.
Pred parimi urami ga je Liggy ponudo... prvi firmware, kateremu je bil dodan bitsetting.. torej ta firmware ma bitsetting od 2.FA firmwarea =) Aja.. ni razlike med OEM in Retail kar se tice pogona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()

A lahk sam še napišeš, v čem se razlikuje ta firmware od originalnega 2.16 (kaj mu je dodano in kaj izboljšano in kaj sploh vse vsebuje)?
Lp, Jani
Lp, Jani

Uh ful se razlikuje od 2.16.. dodana je podpora za mnogo novih medijev.. izboljsane so strategije pisanja za stare.. ima izkloplen riplock, naredi pogon RPC1 ter vsebuje Bitsetting podporo.

Se pravi, da je trenutno najprimernejši firmware od Liggy 2.18? A ga je že kdo mogoče sprobal?

Hm... ce kdo hoce probat 2.18 SE + RitekG04 in Sony04D1, ki podpirata pecenje na 8x namest 4x dobi firmware tukaj.

SAWman ::
Quikee!
Mene pa zanima če si slučajno probal ali izvedel kakšna je razlika med:
- 2.18 SE + RitekG04 in
- Liggy 2.18
Hvala!
Mene pa zanima če si slučajno probal ali izvedel kakšna je razlika med:
- 2.18 SE + RitekG04 in
- Liggy 2.18
Hvala!

Ja mendaja vem.. ce sn sam modificiro firmware da podpira RitekG04 pri 8x... =) Firmware temelji na Liggy 2.18.

Jah pac LiteOn... Nec je mel probleme z RITEKG04 ze pri 25x0... Samo s MCC01RG20 strategijo pisanja pece 3500 odlicno RITEG04 medije pri 8x. Sem probal.. =)

Cloud_Strife ::
Sem pobral dol firmware od Liggy samo ima koncnico .bin!
Kako lahko flasham?
Kako lahko flasham?
100% Otaku

dvince ::
Imam en problem z NEC-3500 pekacem,.po enem mesecu mi sploh noce vec pect, ko vstavim prazen CD-R ali DVD-R medij mi ga sploh ne zazna oz. napise da ima kapaciteto Obytes, ceprav je prazen..
podobno tezavo imam tudi s starim Samsungom- mi zapece cdje ampak pol, ko jih provam prerbrat mi pokaza da so prazni..
Kaj bi lahko bilo narobe?
LP.
podobno tezavo imam tudi s starim Samsungom- mi zapece cdje ampak pol, ko jih provam prerbrat mi pokaza da so prazni..
Kaj bi lahko bilo narobe?
LP.

Tilen : Za to so krivi winsi oz ide gonilniki. Ze veckrat povedano. Preberi temo win xp SP2.
Sem prebral to temo, pa nisem nič zasledil o tej hitrosti peke. A bi si mogu SP2 inštalirat al so samo driverji?
Če slučajno veš, kje to piše, pa da ne boš še ti enkrat, mi prosim pošlji link.
Lp, Jani
Sem prebral to temo, pa nisem nič zasledil o tej hitrosti peke. A bi si mogu SP2 inštalirat al so samo driverji?
Če slučajno veš, kje to piše, pa da ne boš še ti enkrat, mi prosim pošlji link.
Lp, Jani

Tilen ::
Fora je da ta SP2 vcasih nekaj zmrda z IDE gonilniki ali ne vem s cim. Skratka ko sem jaz namestil WinXP SP2 integrated mi je peklo tako kot ti pravis, ko sem namestil WinXP + SP2 mi peka dela vredu. Zakaj? Bog si ga vedi.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Se pravi, da so to ziher kaki Ide gonilniki krivi, ker še niso tolk pretestirani in posodobljeni in je še vse kolko tolko 'frišno' na tem področju DVD peke.?
BTW: a je keri že sprobal firmware od Liggy-a 2.18? Nočem bit jaz poskusni zajček :)
BTW: a je keri že sprobal firmware od Liggy-a 2.18? Nočem bit jaz poskusni zajček :)

Itak da nisi poskusni zajcek... jaz sem ze probal marsikateri firmware.. in tudi take ko sn jih sam modificiro.
Dosti ljudi je ze probalo Liggy 2.18... in ni melo problemov. Sicer pa Liggy 2.18 prinasa samo BitSetting podporo v 2.18 firmware.. druga je isto kot pri uradnem 2.18.
Dosti ljudi je ze probalo Liggy 2.18... in ni melo problemov. Sicer pa Liggy 2.18 prinasa samo BitSetting podporo v 2.18 firmware.. druga je isto kot pri uradnem 2.18.

In v čem je fora tega Bitsettinga?
Ker če ni take razlike oz. ta Bitsetting ni tolk pomemben, je pol bolš uradni firmware gor dat, da ni pol kakšnih komplikacij pri garanciji...
Ker če ni take razlike oz. ta Bitsetting ni tolk pomemben, je pol bolš uradni firmware gor dat, da ni pol kakšnih komplikacij pri garanciji...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kowy ()

Ma o bitsettingu je ze blo dosti napisanega tukaj... malo prebrskaj...
Ce ti vse DVD+R in DVD+RW-je zazna DVD komponenta (ce jo sploh mas) pol ne rabis bitsettinga..
Ce ti vse DVD+R in DVD+RW-je zazna DVD komponenta (ce jo sploh mas) pol ne rabis bitsettinga..

bbobst ::
Čez nekaj dni dobim 3500.
Sem še zelo svež s temi firmweri pa me zanima,kaj je srž bitsettinga.
Sem še zelo svež s temi firmweri pa me zanima,kaj je srž bitsettinga.

Ravno sem flashal NEC-a z Liggy-jem 2.18. Zaenkrat dela vse OK razen tega, da mi v device manegerju za regije spreminjat pokaže samo še 2-krat ???
Help!
Help!

Dr_M ::
sej men pr liteonu tut pise, da lohk se 1x spremenim, pa sm ze ene 10x spremenu, pa se se kr da spreminjat.

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Aha... Pol pa ni blema... nimam še tolk izkušenj s tem, pa sem mislu, da pol še vseeno piše changes remaining 5x. THX

schurda ::
Mene pa zanima ena čisto enostavna stvar. A je pri teh hitrostih pečenja potrebano dati pogon na 80 žilni kabel ali ne? Meni dela nec 3500 pri 8x brzini OK, ko pa pečem Verbatim DVD-R 8x na 12x, potem mi buffer skače. A je medij kriv, kabel ali zato ker je midij deklariran za 8x? W win2k imam nastavljeno na DMA (opcija je samo DMA if available ali PIO). Firmaware Liggy 2.18.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

puto ::
men buffer pr 300 nec ful skače gor pa dol med snemanjem
pa en dvd pače 15 minut
a je to normalno al ne
pa en dvd pače 15 minut
a je to normalno al ne
msi k8n neo platinum, athlon 3000 64, geforce gt 6600, sata wd 200, lc6420

Caligula ::
Puto, verjetno mas te zloglasne IDE tezave, ce ti prav skos skace buffer. Ce mas zdrav, defragmentiran disk,.. ti tega ne sme pocet.
Normalen cas pecenja medija na 4kratni hitrosti je cca 14 minut.
Kake medije mas?
Kako ti skos skace? Za koliko, kaki casocni intervali,.. ker OS mas?
Normalen cas pecenja medija na 4kratni hitrosti je cca 14 minut.
Kake medije mas?
Kako ti skos skace? Za koliko, kaki casocni intervali,.. ker OS mas?

puto ::
ja jest mam verbatim tisti ki so bli 25 pack za 2700
buffer pa se nafila in potem sprazni pa opet nafil ain isprazni
a ga naj zamenjam al kaj
buffer pa se nafila in potem sprazni pa opet nafil ain isprazni
a ga naj zamenjam al kaj
msi k8n neo platinum, athlon 3000 64, geforce gt 6600, sata wd 200, lc6420

Caligula ::
Ni pekac kriv. Tvoji windowsi, driverji,.. serjejo. Drugi bi ti delal enako.
Probaj se igrat z instalacijo in odinstalacijo IDE driverjev pa se malo po tej temi pobrskaj. Kolegu je npr pomagal sele reinstall windowsev.
Njegov pekac je pri meni normalno delal, v njegovi kisti pa tako kot tebi.
Hardwer tu ni nic kriv in s tvojim pekacem ni nic narobe.
Probaj se igrat z instalacijo in odinstalacijo IDE driverjev pa se malo po tej temi pobrskaj. Kolegu je npr pomagal sele reinstall windowsev.
Njegov pekac je pri meni normalno delal, v njegovi kisti pa tako kot tebi.
Hardwer tu ni nic kriv in s tvojim pekacem ni nic narobe.

Aja pa ne rabis met 80 zilni kabel.. pekac je itak Ultra DMA 2.. Jaz mam 40 pa pece brez problema pri 16x ker je pri tej hitrosti max. prenos 22 MB/s... ki je sele 33 MB/s kolko maksimalno podpira UDMA 2. =)
Offtopic: V Big Bangu sem zasledil SONY 8x DVD-R za 2 jurja 10 komadov, ki so SONY08D1 in pecejo pri 16x hitrosti na NEC-u in so pomoje bolj kvalitetni kot Maxell 8x DVD-R oz. MXL RG03.
Offtopic: V Big Bangu sem zasledil SONY 8x DVD-R za 2 jurja 10 komadov, ki so SONY08D1 in pecejo pri 16x hitrosti na NEC-u in so pomoje bolj kvalitetni kot Maxell 8x DVD-R oz. MXL RG03.
Zgodovina sprememb…

Sem nabavil tole 3500-tko.
Mam pa 2 vprašanji:
1. Ko se zapekel nakaj na navaden CD Goldin 56x ni je nero ponudil hitrosti pečenja 8x,16x in 24X . Kje so višje hitrosti peke ?
2. Sem nabavil tortico Fujifilm DVD-R 4x in v Neru v data DVD nastresel 42 filetov v skupni velikosti 4470Mb- tako je pokazal Nero. Nero je velikost DVD-R a izpljunil 4489Mb.Peka se je na 40% končala ,po preteku tistih cca 15 minut pa je jevil ,da je peka neuspešna. Bufer je bil vseskozi okoli 95%.
ali sem dal preveč Mb.jev ?
Mam pa 2 vprašanji:
1. Ko se zapekel nakaj na navaden CD Goldin 56x ni je nero ponudil hitrosti pečenja 8x,16x in 24X . Kje so višje hitrosti peke ?
2. Sem nabavil tortico Fujifilm DVD-R 4x in v Neru v data DVD nastresel 42 filetov v skupni velikosti 4470Mb- tako je pokazal Nero. Nero je velikost DVD-R a izpljunil 4489Mb.Peka se je na 40% končala ,po preteku tistih cca 15 minut pa je jevil ,da je peka neuspešna. Bufer je bil vseskozi okoli 95%.
ali sem dal preveč Mb.jev ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bbobst ()

1. Nabavi boljse CD-je pa bos mel visje hitrosti
2. Ja seveda Nero se je pri 40% spomno da bo mogo prevec posnet in je rajsi delo zakljuco =)
2. Ja seveda Nero se je pri 40% spomno da bo mogo prevec posnet in je rajsi delo zakljuco =)

Sem vstavil še:
Princo 56x - max ponujeno 24x
Fulifilm 32x - max ponujeno 32x
Ne štekam.
Ali so princo CD-ji zanič ?
Zakaj so potem deklarirani na 56x ?
Ali je potem vse odvisno od pečice ?
Ali je potem NEC 3500 šrot,ker ne peče Princotov na 48x ,kolikor je max hitrost pekača ?
PS
Če ima kdo doma Princo CD 56x naj prosim pogleda max hitrost ,ki jo ponuja Nero na Nec-u 3500.
Princo 56x - max ponujeno 24x
Fulifilm 32x - max ponujeno 32x
Ne štekam.
Ali so princo CD-ji zanič ?
Zakaj so potem deklarirani na 56x ?
Ali je potem vse odvisno od pečice ?
Ali je potem NEC 3500 šrot,ker ne peče Princotov na 48x ,kolikor je max hitrost pekača ?
PS
Če ima kdo doma Princo CD 56x naj prosim pogleda max hitrost ,ki jo ponuja Nero na Nec-u 3500.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bbobst ()

Pa še to.
Ali mi lahko nekdo razloži kaj je to bitsetting in kako se uporablja.
Sem že 2x preletel vse strani te teme pa nisem našel primernega odgovora.
Ali mi lahko nekdo razloži kaj je to bitsetting in kako se uporablja.
Sem že 2x preletel vse strani te teme pa nisem našel primernega odgovora.

Za bitsetting sem 2x najmanj povedo kaj je tukaj... malo slabo si preletel ti to...
in ja... Princo so zanic CD-ji in DVD-ji... zakaj so deklarirani na 56x... zakaj pa tui ne.. bos kupoval moje CD-je ce bi bli deklarirani 60x ? Sicer pa .. Nec je za pecenje DVD-jov namenjen ne CD-jov... in pa ... kaka te razlika med 24x in 52x... tisto minuto gor al dol...
in ja... Princo so zanic CD-ji in DVD-ji... zakaj so deklarirani na 56x... zakaj pa tui ne.. bos kupoval moje CD-je ce bi bli deklarirani 60x ? Sicer pa .. Nec je za pecenje DVD-jov namenjen ne CD-jov... in pa ... kaka te razlika med 24x in 52x... tisto minuto gor al dol...

Zdravko ::
Jaz bi tudi rad kupil tega nec-a in prodal svoj stari cd-rw. Zanima me kako se obnese pri snemanju cd-jev.

Jaz bi flashal mojega NECa 3500 z uradnim firmware 2.18 ampak pise da se lahko flesa na 2.18 samo iz 2.16. Trenutno imam MadDog 2.F9. Kako lahko naredim, da bo delalo?
100% Otaku

Uporabi Liggyjev BinFlash... Ne vem ce bi so stet kolkokrat sem to omeno ze v tej temi...
Ah glej.. celo na tej strani sem ze omeno to... in to tebi =)
Ah glej.. celo na tej strani sem ze omeno to... in to tebi =)
Zgodovina sprememb…

kalcek16 ::
Jz mam tud neca 3500 in imam trenutno gor firmware 2. 16, zanima me kateri je najnovejši firmware, kje ga dobim in kaj z njim pridobim?

Ja res je
!!
Ampak sem spraseval za Liggy firmware, zdej me pa zanima za uradni 2.18... NE bo nic narobe ce grem direktno iz norega psa 2.F9 na uradni 2.18???

Ampak sem spraseval za Liggy firmware, zdej me pa zanima za uradni 2.18... NE bo nic narobe ce grem direktno iz norega psa 2.F9 na uradni 2.18???
100% Otaku

Kaj bi te blo narobe... =) to NEC samo folk stras... sicer je res da ne mors z originalnim flasherjem flashat... z Liggy BinFlasherjem pa lahko iz bilokerega v bilokeri firmware flashas.

Ratalo!!
He he, jaz sem vedno vlekel dol win32 na binflash.cdfeaks.com zdej sem probal win32 GUI in je slo brez problemov! Upam, da ne bo jajcanj pri snemanju nisem se probu, se mi ne da zdej
Quikee, jasno ti si pa meeega faca! Hvala
He he, jaz sem vedno vlekel dol win32 na binflash.cdfeaks.com zdej sem probal win32 GUI in je slo brez problemov! Upam, da ne bo jajcanj pri snemanju nisem se probu, se mi ne da zdej

100% Otaku
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 29591 (15350) | GrimReaper |
» | Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Kaj kupiti | 102122 (31224) | pingo76 |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 29530 (14481) | e-marko |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2472 (1763) | dean444 |
» | DVD pekač (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8525 (6108) | AtaStrumf |