Forum » Strojna oprema » NEC dvd-rw 3500/3520/3540
NEC dvd-rw 3500/3520/3540

Dr_M ::
dons sm se1x probu overburnat ene 50mb, pa ni slo.
tko da...dvd+rw se ne da overburnat.
tko da...dvd+rw se ne da overburnat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Caligula ::
Na NECu tud ne. Mogoce se da na DVD+-R. Skratka na rewritable ne gre. Ce bo kdo probal na navadnem naj pove.

Quikee ::
Hm.. kar se tice overbunanja si je vredno prebrat To. Sicer ni z novim Nerotom sprobano ampak vseeno.

liteon ocitno ne podpira overburninga na dvd-r, pri dvd+r se pa ne da simulacij delat....damn.

Tilen ::
Koliko MB je sploh "normalna" kapaciteta DVD ploscka ?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

to je blo pa ze velikrat napisano na temu forumu.

ok :)
DVD-R 4489MB
DVD+R 4483MB
pa sem ze mislis, da sem kaj overburnal ko sem zapekel 4488 ;) DVD-R
DVD-R 4489MB
DVD+R 4483MB
pa sem ze mislis, da sem kaj overburnal ko sem zapekel 4488 ;) DVD-R
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

Imam verzijo 6.6 in mi nekak ne gre overburnat.
liteon ocitno ne podpira overburninga na dvd-r, pri dvd+r se pa ne da simulacij delat....damn.
Zgleda da to drzi. Imam Lite-on
SOHW-1213S in mi ne gre.

Zgleda da to drzi. Imam Lite-on

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

polde66 ::
ma sem dal tud jest tole verzijo 2.17 pa sem razočaran ful. Prej mi je ripal dvd z dvd dekripterjem okol 10x zdej pa komej komej pride na 4x. Pol sem pa še bos k flashat pa ne znam dab si instalirl nazaj original. Al pa če je kaka druga varianta boljš. Tko mal sem togoten. Ma kdo kak predlog, al bo treba počakat na kak drug uradni firmware.
polde

Flashat ne znas ? mislim risat v Paintu je tezje kot flashat =) S tem flasherjem seveda =)

ma ne znam kaj čem, delam vse kej druzga pa tega pač ne. Pa tole me je kr srh spreletu. Sem pač bučk k o tej stavri nimam pojma. Mislm, je kaka razlaga simpl preprosta kako to storim. Prosim?
Hvala lepa v naprej in razsvetlite mi še to področje
Hvala lepa v naprej in razsvetlite mi še to področje
polde

Jah downloadaj si flashera najprej.. pa bos vido da so tak al tak samo 4 gumbi =) Si sploh naredo backup original FW? Trenutno je dober FW TDK 2.C8.. oz predelana verzija 2.C8 SE.. link: klik.
Torej downloadas flashera.. ga razpakiras in zazenes.. pol downloadas ta firmware.. razpakiras.. v Flasheru kliknes Flash... izberes bin file.. das ok.. in to je to. Nobena umetnost pravzaprav... =)
Aja rebootas se potem pa je stvar koncana.. =)
Torej downloadas flashera.. ga razpakiras in zazenes.. pol downloadas ta firmware.. razpakiras.. v Flasheru kliknes Flash... izberes bin file.. das ok.. in to je to. Nobena umetnost pravzaprav... =)
Aja rebootas se potem pa je stvar koncana.. =)

ej hvala za trud zdej bom probov to nardit
O beckupu pa nč. sem šen na intenetno stran naložu zadevo z exe, exetiral vse skupej in evo razopčaranja. BO že a ne.
Še enkat hvala
O beckupu pa nč. sem šen na intenetno stran naložu zadevo z exe, exetiral vse skupej in evo razopčaranja. BO že a ne.
Še enkat hvala
polde

igor0203 ::
mene pa zanima kakšni so DVD prkači od Sonyja al pa Teaca? a so tud dobri al so bl tko? k ni skor nč slišat da bi jih meu kdo vsi majo sam te Nece pa Pioneerje

mene pa zanima kakšni so DVD prkači od Sonyja al pa Teaca?
Dragi.
Dragi.

Sony pa Teac nea delata pekacov ampak od kere druge firme kupita.. recimo novi Sony pekaci so od LiteOn-a.. za Teac-a pa ne vem.

Ja in potem vsekajo gor Sony nalepko in prodajajo za vecje pare mislim visek!

Ja itak.. tak se dnar sluzi =) Kdo bo kupo Sony-ja ga bo kupo samo zaradi imena =) Ma ne sej hvala bogu.. drugace nei blo podpore za bitsetting na NEC-u.. in pa bolj rednih izdaj firmware-ov.. ker do zdaj se niso izdali niti enega uradnega.. vsi firmware-i za NEC-a temeljijo na TDK, IO-DATA in MAD DOG firmware-ih za njihove pogone =)

TheJack ::
Mogoče kdo kaj ve, kdaj (če?) pride ven nov uraden firmware za NECa 3500? Na CDRLabs se je nekaj govorilo, da NEC pripravlja 2.x9....
http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=17349&start=50
http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=18085
http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=17349&start=50
http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=18085

igor0203 ::
a pa so kvalitetne te DVD pečke od Sonyja pa Teaca? aja, sej niti niso tok dragi, tm okol 20-22k so, veš?

Toliko so kvalitetne kot liteoni, kajti današnji Sonyjevi in Teacovi pekači SO liteoni z drugačno sprednjo stranjo. Vsaj kolikor je meni znano.

TheJack: maz se MadDog 2.F9 =)
kaj se tice NEC-ovega uradnega firmware-a mam obcutek da ga se ne bo tak hitro =) Mislim govorilo se je ze te ko sem jaz kupo 3500 da bo priso ven.. pa se ga do zdaj niso izdali. Njim je tak vseeno.. vecino kesa tak od rebadgerjev dobijo.. =)
kaj se tice NEC-ovega uradnega firmware-a mam obcutek da ga se ne bo tak hitro =) Mislim govorilo se je ze te ko sem jaz kupo 3500 da bo priso ven.. pa se ga do zdaj niso izdali. Njim je tak vseeno.. vecino kesa tak od rebadgerjev dobijo.. =)

igor0203: Po meni dostopnih informacijah (testi, forumi...) so ena srednja žalost. Po tistem kar sem prebral povsod po netu, so trenutno najbolj vredni nakupa NEC 3500, Pioneer A08/108 in LG GSA-4160B.
Še nekaj testov, če te zanima:
Fall 2004 DVDR Roundup: Dual Layer and 16X DVD+R (Anandtech)
10 DVD Burners: 16x and Dual-Layer - or Nothing! (THG)
NEC ND-3500A (CDRInfo)
Pioneer DVR-108 (CDRInfo)
LG GSA-4160B (CDRInfo)
Še nekaj testov, če te zanima:
Fall 2004 DVDR Roundup: Dual Layer and 16X DVD+R (Anandtech)
10 DVD Burners: 16x and Dual-Layer - or Nothing! (THG)
NEC ND-3500A (CDRInfo)
Pioneer DVR-108 (CDRInfo)
LG GSA-4160B (CDRInfo)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheJack ()

Quikee: Po mojem bo pa kmalu zunaj, vsaj upam. Zadeva se je namreč začela prodajati v ZDA v retail izvedbi. Američani so pa običajno bolj zahtevni potrošniki in jih NEC ne bo mogel kar tako ignorirati. No ja, bomo videli.

koliko so pa LiteOni kvalitetni?
Jaz sem z mojim SOHW1213S spekel ze preko 100 DVD-jev bp. TIste Verbatim z Jae-ta, ki so bili v akciji oz jih zdaj se vedno prodajajo po 2700.
Jaz sem z mojim SOHW1213S spekel ze preko 100 DVD-jev bp. TIste Verbatim z Jae-ta, ki so bili v akciji oz jih zdaj se vedno prodajajo po 2700.

liteon ma najvecjo neuradno podporo. dobis prakticno vse. ni da ni.

mchaber ::
>8× Smartbuye DVD+R peče z 12×
to sem imel v mislih nec 3500 z tdk firmware da nebo kakega 'missunderstanding'
to sem imel v mislih nec 3500 z tdk firmware da nebo kakega 'missunderstanding'

.

mchaber: hvala za info =P
Verbatim 8x DVD-R MCC02RG20 tudi pece z 12x =) Fuji 8x DVD-R TYG02 tudi z 12x.. Maxell 8x DVD-R MXL RG3 pa z 16x =)
Z Liggy beta 8 firmware-om pa ti pece Maxell 4x DVD-R TYG01 celo z 12x isto TraxData 4x RITEKG04 z 12x =)
Verbatim 8x DVD-R MCC02RG20 tudi pece z 12x =) Fuji 8x DVD-R TYG02 tudi z 12x.. Maxell 8x DVD-R MXL RG3 pa z 16x =)
Z Liggy beta 8 firmware-om pa ti pece Maxell 4x DVD-R TYG01 celo z 12x isto TraxData 4x RITEKG04 z 12x =)

Tomay ::
Imam težavo, da mi nekaterih posnetih dvd-jev ne prebere. Ko kliknem na pogon odpre prazno mapo. V nerotu mi pokaže, da je gor posnet en session in koliko je velik, ne morem pa prebrat kaj je gor.
Sem pravkar update firmware naredil -> TDB 2.F9 nased on Mad Dog 2.F9.
A bi rabil kakšen program ali kaj podobnega ... ????
Medij je intenso 4x, posnet na 4x
DVD-ji so bili posneti z istim pekačem firmware 2.26 data mode.
Sem pravkar update firmware naredil -> TDB 2.F9 nased on Mad Dog 2.F9.
A bi rabil kakšen program ali kaj podobnega ... ????

Medij je intenso 4x, posnet na 4x
DVD-ji so bili posneti z istim pekačem firmware 2.26 data mode.
Voodoo 4Ever
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomay ()

BaRtMaN ::
Uf, fantje, hvala za tisto stran s firmwari zgoraj, vidim enega, ki ima +R SL booktype setting za ND-2510A. Vsaj tolk, da vem, da je tak firmware, ker mi komponenta +Rje bere brez problema.

Hehe.. upam da se ni ScorpioSoft zmoto ko je piso ono tabelo =) Herrie beta 5 FW je priporocljivo uporabljat za 25x0 =)

Da malo pogrejem za nazaj.
CDR DVD-RW SONY DRU-530A (-&+) 8x DVD-R
Mislim, višek res!
IN potem oh in sploh Sony...
Sorry for "off topic" samo nisem mogo da nebi...
CDR DVD-RW SONY DRU-530A (-&+) 8x DVD-R
Mislim, višek res!

Sorry for "off topic" samo nisem mogo da nebi...

Hehe.. to sicer ni not LiteOn.. samo vredn svoje cene kljub temu ni =) Za ta denar dobis 2 NEC-a =) al pa se boljse.. LiteOn CD writer, LiteOn DVD reader.. pa se NEC-a.. pa mas prfektno kombinacijo =P

TheJack: Prav si meu da bo priso uradni fw od neca kmalu... sicer ni 2.19 kot si mislo ampak 2.18 =)
Ima pa najnovejse pisalne strategije od vseh drugih neurani fw.. Klik
Ima pa najnovejse pisalne strategije od vseh drugih neurani fw.. Klik

Tomay ::
A mam lahko kake probleme, ker imam mad dog 2F9 firmware, ko flasham na 2.18?
V navodilih piše, da kao lahko flash-aš samo z 2.16.
V navodilih piše, da kao lahko flash-aš samo z 2.16.
Voodoo 4Ever

W_E_Coyote ::
Imam problem z NECom 3500. Kupil sem DVD-R medije firme SKC (cake 20 kom, bedak grem za prvic kr cake kupit). Zapeklo mi ga je normalno pri 4x brzini, toda sedaj mi tega DVDja ne bere. Ima kdo slabe izkusnje z SKC? No prebere koliko je gor zapisano to je pa tudi vse (nero 6.6). V explorerju mi redno zamrzuje. Imam pa se originaln firmware. Help please.

cbelica ::
Ce ne drugo, bojo dobri za podstavit pod 'guncajoco se' omaro...

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

nec 35000 mi ga je začel nekaj srat in sicer branje dvd zelo slabo cd-ja pa ni hotel v nerotu posnet. Skoz napaka pa javljanje scsi enoe pa atpi ni bil delujoč ... Tko da sem za foro zbutal sistem dol in k je bil itak potreben prenove in upal na najboljše pa nič. Nakar sem (k sreči mam še en kompjuter in na drugmu pioneerja a07 ter prklopu. Vse je delal kot namazano. Zaključek je seveda bil nazaj nest na servis in menjat.
Morm rečt da mi je prej nec odlično deloval kar naenkrat čez noč pa tema.
No prinesem nazaj novega vtaknem not isto sranje. Grem brat forum Quikee-jeve pametne stvari in seveda meni i roll back driver zadeva rata. Mam seveda DFI plato z Nforce2 driverji, ampak še vedno ne dela tko dobr kot v začetku. Branje z dvd decripterja 3-6 medtem ko z pioneerja do 10 brez problema.
tko da sem v necka mal skeptičn.
Quikee ti si pa faca in če neb blo tebe verjem da tale nec leti čez okn delč delč stran.
Če je še kej takzga kar ne vem pa se da izboljšat kar na dan z besedo.
Hvala
Morm rečt da mi je prej nec odlično deloval kar naenkrat čez noč pa tema.
No prinesem nazaj novega vtaknem not isto sranje. Grem brat forum Quikee-jeve pametne stvari in seveda meni i roll back driver zadeva rata. Mam seveda DFI plato z Nforce2 driverji, ampak še vedno ne dela tko dobr kot v začetku. Branje z dvd decripterja 3-6 medtem ko z pioneerja do 10 brez problema.
tko da sem v necka mal skeptičn.
Quikee ti si pa faca in če neb blo tebe verjem da tale nec leti čez okn delč delč stran.
Če je še kej takzga kar ne vem pa se da izboljšat kar na dan z besedo.
Hvala
polde

polde66:
Hm... naredi en screenshot v Nero CD/DVD Speed - Transfer Rate... tu se najveckrat vidi ce je kaj narobe ali ne.. pa mi ga poslji. Aja.. keri firmware mas ?
Hm... naredi en screenshot v Nero CD/DVD Speed - Transfer Rate... tu se najveckrat vidi ce je kaj narobe ali ne.. pa mi ga poslji. Aja.. keri firmware mas ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 29586 (15345) | GrimReaper |
» | Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Kaj kupiti | 102107 (31209) | pingo76 |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 29525 (14476) | e-marko |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2472 (1763) | dean444 |
» | DVD pekač (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8525 (6108) | AtaStrumf |