» »

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

««
25 / 30
»»

BaRtMaN ::

That's cool! :))

spitavc ::

A je že kaj bolj jasno kdaj pride 3540 in kakšna bo cena?
Zdaj imam namreč namen menjat cd z dvd pekačem ampak se ne morem odločit ali naj počakam nov model ali naj kar kupim tega.Če bi bila cena ista bi zagotovo počakal, če pa bi se cena dvignila za kakih 5 jurjev, potem pa bi za moje potrebe in za 5 jurjev razlike 3520 služil prav dobro.

Sami ::

A je že kaj bolj jasno kdaj pride 3540 in kakšna bo cena?

V UK se že prodaja. Sem pa verjetno pride čez teden ali dva.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Quikee ::

Mah sux ta Nec 3540.. Nec se je poslabsal... oz boljse receno ni se izboljsal. klik
Sploh ce ti pride en z LG 4163.. pa ti pokaze scan z 4 PIF total. Kaj naj recem... kapo dol LG-ju.

SebaR ::

Se pravi če imam na voljo 25k kupim tega LG-ja al kterega drugega?
Ker do sedaj sem čakal NEC-a :\
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

destiny ::

A je ta LG boljši od Philipsa 1620K? Morm kupit enga za kolega pa zdej ne vem katerga bi...

destiny: Ne ni boljsi od Philipsa... sta nekje na isti ravni ker imata oba svoje pluse in minuse.. tudi po kvaliteti pecenja sta si podobna. Bi pa bil LG dober nakup vsekakor (boljsi kot Nec IMHO).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Quikee ()

Dr_M ::

hm. jest mam pol problem.
mam ze zelo dolgo en tak odpor do philipsa in njegove kvalitete. cist vsaka stvar od philipsa mi je crknla v roku pol leta po poteku garancije. brez izjeme. tko da zdej tut njihovih zarnic ne kupim vec.
LG, bivsi goldstar. hja, ce bi se zastava preimenovala, bi potem delal dobre avtomobile?
Benq - podobno kot LG. drugac pa no comment sploh.
Pioneerju tut ne zaupam kej prevec, ker sm meu en dvdrom ze, pa je tut po hitrem postopku nehu delat.

kaj mi potem sploh se ostane?
Liteon - ga mam zdej, zbircen glede medijev, ampak ko najdes njegov G-spot, dela odlicno. fotr ma combota in tut dela brez problemov ze neki casa.
Nec. nimam izkusenj se.
Plextor. a se hecate. se en moj kolega, k res kupuje samo najboljse in najdrazje stvari, je reku da nikol vec ne kup plextorja. ce on tko prav, bo ze tko drzal. sploh je pa cena 8-O.
Sony - prepakiran liteon...
Samsung - kupujem samo monitorje, ostale stvari bom raj pustu pri miru.

eh, skoda da Yamaha ne dela vec pekacev :\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M: Prvo kot prvo.. poslplosujes. Ce nek izdelek od nekega podjetja zanic to se ne pomeni da so vsi izdelki zanic. Polek tega se se vse zelo hitro spreminja.. samo poglej LiteOn-a.. kje je bil v casu CD pekacev... kje so zdaj?.. isto za Nec-a.. 25x0 in 3500 sta bla super pekaca.. zdaj so ga prehitel drugi pekaci in to upraviceno. Drugo pa razmislas o pekacu kot da bi bila roba ki bi morala delat za vse vecne case. DVD pekaci so potrosna roba.. slej ko prej bo crkno.. ali pa slej ko prej si ga bos hotel zamenjat za enega novejsega. Sicer pa cene DVD pekacem bodo se padle.. pomoje na taksno raven kot so zdaj CD pekaci in ce ne bos moral prisparat v 2 letih za novega .. kolko pac je garancije recimo pri Philipsovem pekacu pol pa ne vem.

Jaz recimo nikoli ne gledam na to katero podjetje je naredilo pekac. Se sam sem mislil da so pekaci recimo BenQ-ja (torej tudi Philipsa.. ker sta tak en in isti pekac) in LG-ja zanic. Pa tudi sam sem mel slabe izkusnje Philipsovim CD pekacom. Samo zdaj mi to sploh vec ni pomembno... kateri pekac ima v trenutku najboljso razmerje cena/kvaliteta zapisa.. tistega priporocam (je pa tudi odvisno kaj kdo sploh pricakuje od pekaca.. recimo niso vsi dobri pri snemanju CD-jev tak kot DVD-jev). Kateri pa daje najboljse rezultate pa je za mene najboljsi.

Po drugi strani pa te popolnoma razumem.. ker le osel gre 2 krat na led.

Dr_M: aja na Toshibo si pozabo. :D

se strinjam s tem, da so tej opticni pogoni potrosni material, ampak se mi pa glih ne kupuje vsakih par mescov nov dvd pekac.
aja, pa cisto nic ne posplosujem - pri omenjenih firmah (philips,lg, benq) je ze pravi cudez ce dubis stvar ki dela mal dlje kot je garancija. :)

edit: aja mogoce bom pa res toshibo nabavu :)
ne, definitivno bo nec 3540 in liteon 1693:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

TheJack ::

>pri omenjenih firmah (philips,lg, benq) je ze pravi cudez ce dubis stvar ki dela mal dlje kot je garancija. :)

Če sem mal predrzen - že tale stavek je napačen. Mam Philipsovo televizijo, ki dela že najmanj 20-25 let. In ima še vedno odlično sliko. Drugo Philipsovo televizijo (precej večjo - 72cm) smo kupili cca. 10 let nazaj in še vedno dela tako kot takrat ko smo jo iz trgovine prinesli.

S posploševanjem in logiko ''tele firme ne kupujem ker je zanič'' človek sam sebi dela škodo, saj si po nepotrebnem zožuje možnosti pri nakupu.

Nekaj drugega je pač, če določene firme ne kupuješ iz načelnih razlogov. Recimo ''ne kupujem IBMovih (danes Hitachijevih) diskov, zaradi tega kako svinjsko se je IBM obnašal do svojih kupcev pri DeathStar aferi.'' Ali pa ''ne kupujem Nikeovih superg, ker 12-letni fantič v Indoneziji dobi za en izdelan par nekaj centov, meni jih pa prodajajo za 30 jurjev.''
Pritisk na korporacije in bojkot njihovih izdelkov kadar prestopijo črto, je vedno dobra ideja. Naj vedo, da je z vsem ne bodo odnesli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TheJack ()

TheJack: jest sm tut mel philips tv, ki je poginu po dobrih 15 letih, ampak slab priokus ostaja od ostalih stvari.

Lime ::

Sony - prepakiran liteon...

Če se že tako izrazaš, prej velja, da je Liteon prepakiran Sony.

Liteon samo Sony-jeve dele skupaj sestavi in jih prodaja pod lastno blagovno znamko.

o bad.
to sploh ni res.:\ :\
sony ze dolg ne dela lastnih enot, ce so jih sploh kdaj.

Ti jaz iz prve roke povem, da je to res. Če si lastnik Liteona, ga odpri in ti jaz garantiram, da je 90% delov Sony.
Sony proizvaja dele optičnih enot, Liteon jih samo skupaj sestavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lime ()

Od kdaj je te Mediatek-ov chipset od Sony-ja ? =) Za ostale dele je pa cisto mozno ceprav dvomim.
Podobno kot to BenQ uporablja Philipsove dele vkljucno z Philipsovim Nexperia chipsetom in tehnologijami kot so WOPC 2, BLER OPC, sliding cone mechanism, itd. Samo BenQ-Philips sta v "simbiozi". =)

Drugace gledano pa je Sony prepakiran LiteOn.. ker ce ne bi bil Plextor prepakiran Sanyo ker vecina delov v 716 je od njih.

Tudi TEAC-ovi pogoni so prepakirani Lite On-i.

Lime: a delas pri liteonu? al pri sonyu?

drugac pa v tem kar si povedu, ni niti trohice resnice. :)
brez skrbi, vsak se kdaj zmoti :)

Sami: Ja samo Teac-i so tudi prepakirani Pioneerji. =)

A je torej TEAC že umrl? Ker vidim, da ni več govora o njem. Včasih so bili takoj pod Plextorjem...delali so izredno kvalitetne CD-RW-je. Moj TEAC 4/4/32 še zmeri peče ko urca.8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

Nic ni Teac umrl. Samo ne dela svojih DVD pekacev (mogoce tudi CD pekacev ni.. kaj pa vem).. prodaja pa DVD pekace od drugih proizvajalcev pod svojo znamko.. tak da si niti ne zasluzi da bi se govorilo o njem.

Kot sem napisal, odprite svoje Liteone :D .
Ne delam niti za Sony niti za Liteon. Delam izključno zase. Na področju optike trenutno celo ne prodajam ne enega ne drugega.

Kako pa vem te informacije:
V aprilu je bilo CHS-ovo Sony srečanje, kamor sem bil povabljen in kjer je bilo nekaj uglednih ljudi iz Sony Evrope. Pri predavatelju za Sony optiko (mislim da je bil nek Madžar), ga je skupina slušateljev pri pogostitvi napadla zakaj govori o nevemkakšnih Sonyjevih tehnologijah in pogruntavščinah in naj preprosto pove, da so Sony optične enote prepakirani Liteoni. Tip pa se je nasmejal skoraj do solz, vzel Sonyjev dvd pekač DRU-800A in ga z nožem odprl (ker ni bilo izvijača) in nam vsem skupaj pokazal vsebino enote. In res so skoraj vsi deli Sonyjevi. Zagotovil nam je, da če odpremo Liteona, da bo vsebina popolnoma enaka in da Liteon svoje tehnologije nima.

Nam je pa razkril povezavo med Liteonom in Sonyjem. In sicer je taka, kot sem že omenil:
Sony proizvede dele in jih pošlje v Liteonovo tovarno, kjer jih sestavijo skupaj. Razlog vsega tega pa je seveda poceni delovna sila.
Torej kdo tukaj prepakira katerega, se pa odločite sami. Ali tisti, ki dele proizvede ali tisti, ki jih skupaj sestavi :D .

Mene je prepričal.
Sem pa dobil enake informacije tudi iz drugega vira, vendar tisto ni tema, ki bi jo pisal po forumih.

Quikee: res je, zato pa sem napisal 90%, kot je tudi Sonyjev možakar poudaril. Proizvajalca, ki bi imel 100% svojo tehnologijo v optičnih enotah po moje ni.

*apcih*
excuse me, i'm allergic to bulls shit.

sori, sicer sm dopuscu neki moznosti da mas prov, ampak sm odpru svojga liteona in nikjer ni niti najmanjsih sledov o sonyu.
pa res sm ze velik crapa prebral o pekacih po raznih forumih, ampak kej tok velkega pa se ne.

razn ce je to ksna top secret zadeva in si ti edn redkih ki to ve. sam verjetn te bodo mogl zdej mozje iz sonya ubit, ker si izdal top secret podatek. :)

uradno se vedno sony kupuje liteonove pogone in jih prodaja pod svojim imenom.

> Torej kdo tukaj prepakira katerega, se pa odločite sami. Ali tisti, ki dele proizvede ali tisti, ki jih skupaj sestavi.

Jaz sicer nisem strokovnjak, ampak ni tako preprosto. Ne gre se zato kdo proizvaja dele za pekač, niti ne zato kdo pekač skupaj sestavi. Bistven je tisti, ki je pekač dizajniral. Tisti skratka, ki je odločil, kam bo kateri del šel, če poenostavim do skrajnosti. Zdej ali je to Sony ali Liteon, jaz ne vem. Če so pekač naredili, dizajnirali Liteonovi strokovnjaki, potem je Liteonov in Sony prodaja rebadge enote. Če so ga Sonyjevi, pa obratno. A ni tako? Kakšni deli so v pekaču, ali Sonyjevi, ali Philipsovi ali Infineonovi ali bog si ga vedi čigavi še (tovarn ki izdelujejo takšne in drugačne čipe je kar nekaj) pa ni tako pomembno. Recimo, kolikor vem, je Toshibine pogone (bralnike) ''poganjal'' Z80 procesor. Kaj čmo sedaj reči da je SD-M1612 Zilogov in ne Toshibin?

Pa še nekaj (kot je že nekdo omenil) - glavni čip v Liteonovih in Sonyjevih pekačih je Mediatekov, ne Sonyjev.

Talula ::

Saj to ni nobena skrivnost, da so liteoni sestavljeni pretežno iz sony delov. Saj je bil celo intervju z enim izmed liteonovih mož objavljen, kateri je povedal, da gre pri tem sodelovanju za obojestransko korist s kompenzacijo med delovno silo in materialom med gigantoma.
Ampak tudi če liteon sestavlja optiko iz sony delov, je končni produkt še vedno liteon, kot je tudi v avtomobilizmu končni produkt Škoda in ne VW ali Opel in ne GM....
Tako po mojem mnenju ne moremo niti liteonu niti sonyju očitati, da prepakira enote od drugega proizvajalca. Pač sodelovanje in če sta enoti v notranjosti enaki, je še vedno octavia škoda in ne VW passat :)

Talula ::

Dr_M: vprašaj na liteonov servis kdo jim dobavlja rezervne dele za optiko ;)
Verjetno odgovora ne boš dobil, ti pa povem, da je uvoznik za S..Y tisti, ki jih dobavlja. Pa isti dobavlja rezervne dele tudi na Hrvaško in v BiH.

gujo14 ::

zivjo.
Dobu sm Neca 3520 in bi rad samo izvedel naslednje stvari. Preiskal sem zadnjih 10 strani te teme in našel ekspertistične zadeve, ki mi zaenkrat ne koristijo kaj dosti. Zato začnimo z osnovami.
1. Rad bi izvedel, kateri mediji so najprimernejši (trenutno imam 8x Verbatim iz JAE).
2. Koliko časa se običajno peče poln DVD pri 8x oz. 16x hitrosti?
3. Kje izvem, katero verzijo firmware-a imam in katero stran mi priporočate za nadgradnjo firmware-a?
4. Kateri Nero je najboljši (trenutno imam 6.6.0.12.)?
Hvala za odgvore in pomoč!

1. Najprimernejsi mediji.. pod to vrjetno mislis najboljsi mediji glede razmerja cena/kvaliteta. Pri teh bi rekel da so Verbatimi.. oz. MCC-ji. Seveda pa tudi vprasanje kateri DVD+R ali DVD-R, ker se pri tem razlikujejo in nekateri pekaci imajo rajsi DVD+R drugi pa DVD-R. To vprasanje je tezko odgovorit, ker vsak pekac (tudi isti modeli) pecejo na medije razlicno dobro zato si najprimernejse medije katere bo uporabljal po vecini izbere vsak sam. Splosno gledano so najboljsi mediji od proizvajalca Taiyo Yuden in jih prepoznas po tem da so narejeni na Japonskem in po MIDu TAIYOYUDEN (2x DVD-R), TYG01 (4x DVD-R), TYG02 (8x DVD-R), TYG03 (16x DVD-R), YUDEN000T01 (4x DVD+R), YUDEN000T02 (8x DVD+R) in YUDEN000T03 (16x DVD+R).. prodajajo pa se recimo pod znamkami Verbatim Pastel (vsi so TY), Fuji 8x DVD+R v 25 kom. totrti (made in Japan), Plextor (vsi TY),...

2.
za Nec 3520:
8x ~9:40
12x ~7:00
16x ~6:20

3. Kateri firmware mas vidis skoro vsepovsod, kjer je napisano ime pogona. Recimo v Neru.. ce kliknes na choose a recorder ti pokaze informacije o pogonu.. med temi tudi verzijo firmware-a (firmware revision). Lahko pa pogledas tudi v Nero InfoTool. Mah sej skoro ne mores zgresit. Sicer pa novi Nec 3520 trenutno se izhajajo z firmware-om 1.04.. v bodoce bodod vrjetno z novejsim 3.04. Stran z firmware-i je bila ze dostikrat omenjena.. ce si res prebral teh 10 strani bi jo moral opazit.

4. Nero... najnovejsi je najboljsi. Sicer pa ne vpliva verzija Nera veliko. Vsa komunikacija med programom in pogonom se pri pecenju dogaja po standardnih ukazih MMC ukazih. Tako tudi, da recimo pekac ne bi bil podprt iz strani nera, bi bilo pecene se vedno mogoce. Za kasne bolj finese kot je recimo bitsetting pa je podpora pekaca v programu potrebna.

Quikee, hvala za izcrpn odgovor, mislm, da bo še marsikomu drugemu koristil.
1. Najprimernejši medij sem misl, ker sem pred casom bral, da določeni pekači bolje pečejo na nekatere medije. Verbatim so bili povsod, kjer sem bral, ok, tako da sem jih nabavil v JAE. Zanimivo je to, da sedajle gledam in je en pack DVD+R 25 komadov made in India, drugi paket 25 komadov DVD-R je pa Made in Taiwan ?!?! :| Vkolikor razumem, jaz nimah teh japonskih... Ok, samo vem, kaj kupiti naslednjic. Kje pa prodajajo točno te primerke?
3. Za firmware sem sprešaval, ker sem opazil, da obstajajo uradni in neuradni firmware-i, in me zanima, s katere strani je najbolj sigurno posodobiti svoj firmware.
Še enkrat hvala.

http://www.de.nec.de./softwareoverview2.php/id/557

Tole je uradna NECova stran s firmwarei (verjetno ni edina - tale konkretno je nemška). Tu boš našel uradni firmware za 3520.

1. Polno informacij kje kupit katere medije najdes v temi " Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?". Drugace pa za MB dobis Fuji 8x DVD+R (made in Japan TY, YUDEN000T02) v InterSparu cena 4500 sit se mi zdi za 25 kom. in Merkurju 4000 sit za 25 kom.. ter v JAE dobis Verbatim Pastel 8x DVD+R (YUDEN000T02) in DVD-R (TYG02) 10 kom. za 1500 sit.. samo jih distikrat nimajo ker dobijo premalo zalogo... (ljudje se ponavadi zagrebejo za njih).

2. Polek linka do uradne strani, ki ga je podal TheJack je se uporabna Scorpiosoft-ova stran, kjer najdes skoraj vse firmware, razne uradne in neuradne.

res se zelo zahvaljujem za koristne odgovore!
Imam pa še eno vprašanje: Kje (če sploh) se da pekač nastaviti na trajni Region Free?
Hvala za odgovor.

destiny ::

z region free firmware-om (kaki modani firmware-i). Kljub temu pa rabiš pol še software. Jest uporabljam DVD Region+CSS Free... Aja, s tem softwareom v bistvu sploh ne rabiš met modanga firmware-a.

boštjan ::

NEC ND 3540 je prišel,cena v JAE 13.920,
nakupi.net-13.400
mimovrste;14.620
enaa;13.990
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

jest ga bom su kr iskat.
v pondelk dubim LCD, potem pa se v jae po ohisje, diske in upam da tut tegale Neca :)

evo pa ga mam.
Neca 3540 namrec. ze zmontiran, zdele gre pa pocas v test.
izdelan je aprila 2005, firmware pa verzije 1.01 :)

boštjan ::

ura in pol,ti pa si hiter.little update v prihodnje,o tem kako zadovoljen si z delovanjem
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

jest kar recem, to tut nardim/kupim ;)
vsaj zdej k mam kes :)
no za1x mal z dvd identifierjem mal pregledujem dvdje, kasna je njihova max hitrost s tem pekacem.
ce bi kdo rad, lohk nekam uljam txt nekam :)

Dr_M: Zakaj pa ... sej mas NecDump pa FW 1.01 za downloadat pa si lahko pogledas. =)
Mas pa ze na voljo neuradni LD 1.W1..

Zgodovina sprememb…

Quikee: cist iz uzitka :D

drugac pa sm ze flashu en firmware z riplock, rpc1 in bittsetingom (se mi zdi:) )
no uglavnem, zapeku sm en dvd ze...

lepo se vidi, da teli ricohi niso primerni za pecenje z 12x, ampak z max 8x, kjer pa so rezultati odlicni. :)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

Eh... skeniraj z Nec 3540.. Toti LiteOn 811 rad pretirava pri PIE. =)

eh, ne dela z kprobe.
cd-dvd speed je bedn. ksn drug dobr program? :)

JAO.. lahk bi ti dal mojega.. samo ne dam. =)

Zgodovina sprememb…

pol pa nc.

no uglavnem. cd-dvd speed pokaze se mal slabse rezultate. :)
drugac je pa zelo podoben graf.

In kaksen je to ? =)
Namrec... meni pece RICOHJPN R02 pri 16x na 3500 naceloma boljse kot tvoj graf prikazuje.

Zgodovina sprememb…

no, sej stekam, da bo treba pocakat se na ksn nov firmware :) :)

cd-dvd speed pokaze pa tko...

pi errors
avg 86.64
max 510
all 997409

pi failueres
avg 0.49
max 6
all 3807

ne da se mi slike delat.. :)

SebaR ::

Dr_M čimveč informacij :D
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

tkole cist na hitr.

zadeva dela kr uredu. ni prevec glasen (tko neki srednjega), pri branju dvd za1x ni tezav, tut s slabse pecenimi ne.
zdele grem pa se mal cdje sprobat.
za dvdje si bom pa se kasnej mal vec casa uzel. :)

All PIF total 3807! Ja te pa res boljse pri 8x pect. =))
Aja tak povprecna doba izdaje novega uradnega firmware-a pri Nec-u je 3 mesce. =) Probaj 1.W1 mislim da ze vsebuje izboljsave za RICOHJPNR02.
««
25 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28529580 (15339) GrimReaper
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

1692102089 (31191) pingo76
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34529512 (14463) e-marko
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282472 (1763) dean444
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

898519 (6102) AtaStrumf

Več podobnih tem