» »

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

NEC dvd-rw 3500/3520/3540

««
24 / 30
»»

Timmah ::

medena pastej link do firmwareja pliz :D
donde esta francesca

AtaStrumf ::

Dr_M a si že kdaj vidu kakšne scane od RW-jev in jih primerjal z R-i? Če si, bi moral videti očitno razliko, če pa še nisi pa le poglej.

MEDENA ::

Dr_M ::

AtaStrumf: ja doh. mam liteona (k-probe rulz) ze od decembra 2003.
in kr neki razlicnih dvd+rw medijev.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kero verzijo pa mas ce smem prasat :D
donde esta francesca

Quikee ::

Dr_M: Smem vprasat kaj ti je bolj vsec pri K-Probe proti recimo DVD Info Pro ali Nero CD/DVD Speed ? =)

Sami ::

Pa za bozjo voljo nabavi si DVD+RW medije =)

He he...sem že nabavil 2X Creation DVD+RW 4.7GB 2.4X za 390SIT.8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

Ali lahko na mojega Nec-a 3520a naložim FW od Nec 3540A in imam 3540?

Smem vprasat kaj ti je bolj vsec pri K-Probe proti recimo DVD Info Pro ali Nero CD/DVD Speed ?

bolj tocni rezultati :)
sej ves, da univerzalne zadeve niso kej prida, ker si te zadeve vsak po svoje razlaga.

"Ali lahko na mojega Nec-a 3520a naložim FW od Nec 3540A in imam 3540?"
Hehe.. ne ne mores trenutno.. bo pa mogoce kdaj mozno. =) Sicer lahko nalozis gor firmware... samo pol ti ne bo delal vec. =P

sami tga pa res ankar ne dewej
donde esta francesca

Kako pa pogledam kateri FW je gor? Sem gledal pa ne najdem?

Dr_M: Rezultati med programi niso bolj in manj tocni.. ker so vsi tocni. To je prevsem zato ker vsi na enak nacin dobijo podatke.. kaj pa potem naredijo z njimi je pa drugo.. ker jih lahko vsak drugace interpretira in pokaze na zaslon. =)

Sprasujem pa zaradi tega...

=)

sami : a za 2.4+rw si dal 195? jao k maš pr comtronu smartbuye 4x +rw za 220...ne vem no......lol

Sami?? Skoro vsak program ti pokaze verzijo firmware-a. Recimo v Neru gres pod meni Recorder/ Choose Recorder oz. CTRL+R. V Nero CD/DVD Speed mas to ze combo boxu napisano za imenom pogona. =)

Quikee: Hvala. Moj FW je 1.04. Jst se na tele DVD-RW ne spoznam tko zlo, ali mi lahko prosim poveš točno kateri FW naj si naložim da bo najnovejši, ker jih na linku ki ga je dal medena kar velik?
Hvala.

Na Nec-ovi strani je najnovejši FW 3.04. Klik!

Uradni... Nec 3.04 (oz. IO-DATA.. v resnici je uraden Nec firmware)
Neuradni (garancija papa)... LD 1.UD (ki se ga ni na Michaelovem page-u) je pa tukaj BTW. ta podpira 6x DVD+R DL pecenje na MKM001 (Verbatim) medije. Temelji pa na 3.04... torej podpira tudi PI/PIF skeniranje... ter dodan mu je booktype setting iz firmware Mad Dog 1.F3.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Quikee ()

Evo naložil sem uradni Nec-ov FW 3.04 in vse dela kot more. Hvala!8-)

Dr_M če meni ne verjameš pa poglej tele scane pa mi ti povej kateri so boljši:

DVDRW

DVDR

R33D3M33R ::

Opazil sem da ta pekač podpira overburn, koliko MB več lahko zapečem na DVD? :\ Thx
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

par MB...3-4...več že ne.

KontraCepec ::

Kolega me je zelo strasil, da je ta NEC 3520 ni najboljša izbira. Medije naj bi sicer dobro pisal a zelo slabo bral (celo lastne!). On ima 2500 in je zelo zadovoljen z njim, 3520 pa naj bi bil slabši...

Zanima me, kako stojijo stvari sedaj. Zelo nujno rabim en dvd pekač, pa se ne bi rad nasral...

Lahko mirne vesti kupim 3520, kaupim kaj drugega ali počakam na nov NECov pekač.
Krijejtiv

pingec ::

lahko ga mirne vesti kupiš pomojem :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Seveda ga lahko kupiš, jaz imam z Nec 35xx serijo dobre izkušnje in prihajajoči 3540 bo v osnovi enak.

KontraCepec: Sej ni bil dalec od recnice... le da 2500 ma probleme z branjem... celo lastnih medijev. 3520 je boljsa pri branju samo se vseeno ma probleme ko je jitter malo visji. Glede na to da pride 3540 v parih dneh se mogoce bolj splaca pocakat na njega. Seveda pa lahko tudi razmislis se o kerem drugem pekacu.. saj Nec ni najboljsi. Poglej si se reviewe na netu malo. =)

Caligula ::

Spet en cas nisem sledil...

Ker firmware je zdaj najnovejsi in najboljsi za NECa 3500?

KontraCepec po moje je bil pa zelo daleč od resnice, razen če je 5 minut za verify (preverit) celoten polno posnet DVD veliko. Glih bere kot raketa tale NEC, to mi je tolk všeč pri njemu (posname in preveri poln DVD v pod 19 minutah na 4x hitrosti snemanja, LG mi je isto delal pol ure!) Kako piše bo pa čas pokazal :\.

Ker firmware je zdaj najnovejsi in najboljsi za NECa 3500?

Caligula: Najnovejši uradni FW za Nec 3500 je 2.19, dobiš ga tule.

AtaStrumf: kaj pa vem. slabi mediji, slab pekac...
kot sm reku, mam ene 5 razlicne proizvajalce dvd+rw medijev, pa z nobenimi ni nikakrsnih tezav, za razliko od dvd+-r

Quikee: se vedno mam raj kprobe, ker je pac najboljsi :)
najboljsi je pa zato, ker je narjen samo za enga proizvajalca in tako zadeva spila najbolje. ostalo univerzalno daje zelo nezanesljive rezultate. verjem, sm ze marsikej sprobu.:)

Dr_M: Ja sej jaz sem tudi ze poskusil dosti stvari in vem tudi kak stvar deluje.. pa tudi muhe LiteOn 411/811 pekacev poznam prav dobro, ki ti lahko dajejo zelo razlicne rezultate na istem mediju ce jih 2x testiras. =) Natancnost ni tista, ki daje prednost KProbe-a proti ostalim (ker je ista za vse).. ampak marsikatera druga lastnost predvsem pa UI je lepsi in boljsi pri KProbe kot pri ostalih. =) FInta pri teh programih je da univerzalni ne morejo bit.. ker noben proizvajalec nima enakih ukazov za testiranje kot drugi.. tako da jih mores prilagodit v vsakem primeru.

pa tudi muhe LiteOn 411/811 pekacev poznam prav dobro, ki ti lahko dajejo zelo razlicne rezultate na istem mediju ce jih 2x testiras.

to sm tut jest mislu, dokler nism random pretestiru ene 10 razlicnih medijev in vse rezultate shranu in jih primerju.
razlike so ble mogoce 1%...

Ja no ne vem ce je za tebe razlika med tem:

in tem:

le 1% =)
Pride pa se tretji scan, ki je bil opravljen takoj za drugim.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

to mas ti neki sfukan. pr men nikol ni blo takih razlik. :)
pa ni vazn, al sm delu scane zaporedoma, al pa v razmiku parih dni.

OK se tretji..

Umm.. kje je ze tisti PIF hrib ki je bil na zacetku ? =)

Jah ne ni nic sfukano.. tak je pri PI/PIF skeniranju.. nikoli ti ne pokaze 2x isto, kako mocno se razlikuje je pa odvisno od pekaca. =) Pa se to.. uporabljen je firmware FS07 kateri kaze dosti bolj realni PIE in PIF vrednosti... ce bi uporabil keri novejsi firmware bi bila razlika se vecja. Lahko ti tudi pokazem razlike med firmwarei kateri test sem delal nedavno na istem YUDEN000T02 mediju.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

Caligula ::

Kaj pa neuradni?

LD 2.TC =)

Review Nec 3540..
Sicer pokaze le kaksne so hitrosti in ne pokaze kaksna je tudi kvaliteta zapecenih medijev.. za to bo potrebno pocakat na kak bolj obsiren review. =)

Compared to the average previous-gen 16X DVD burner, which, using the Z-CLV method to burn at a maximum speed of 16X, required 7 minutes to complete a full 4.38GB DVD disc, the NEC ND3540A coupled with the CAV method are far quicker, saving the user more than one minute per DVD disc.

tole mi je zelo usec.
sem pritstas CAV nacina pecenja. Z-CLV me nikoli ni preprical. ne po hitrosti, ne po kvaliteti. :)

Dr_M:
Ja keri razen Pioneer-ja 108/A08 je te pekel 16x v Z-CLV nacinu ? Sicer pa razen 16x in 13x se vedno Nec vse pece v Z-CLV hehe. =) Jaz sem pa pristas P-CAV =P
Heh.. v review-u pise tudi da zapece 8x DL disc v 18 minutah in da je najhitreje kaj so videli.. samo ocitno se v casu pisanja clanka niso videli BenQ-ja 1640, ki to opravi v 15 minutah =)

sej CAV in P-CAV je ista zadeva, samo da je pri P-CAV hitrost cez cas umiri in je konstantna.
vazno da ni tistih navpicnih crt :)

Ja keri razen Pioneer-ja 108/A08 je te pekel 16x v Z-CLV nacinu ?

am, vsi liteoni? pa se ksni bi se najdl, sam zdele se mi ne da iskat.

Ah.. koncno lahko odgovorim.
Vsi 16x LiteOn-i pisejo z P-CAV in CAV... torej 16x pisejo z CAV =)
Pa P-CAV in CAV ni ista zadeva.. ne mores tega rect. P-CAV je kombinacija CAV in CLV tak kot je Z-CLV poseben CLV. Ista zadeva pa ni ker mas lahko recimo 16x P-CAV (LG 4163) in 16x CAV pa se po hitrosti razlikujeta. P-CAV je pa po drugi strani najboljsi priblizek CLV hitrosti kjer si omejen z rotacijsko hitrostjo.. ko je dovolj visoka rotacijska hitrost se priblizuje in postane CLV.. ko pa ni pa slej ko prej preide v CAV.

Ma CAV je sranje, lepa krivulja za gledat, samo fora je v tem, da mora laser stalno korigirat moč, za vendno večjo linearno hitrost, kar je precej ifi zadeva. Najboljš je CLV pri nižjih hitrostih oz. če sem prav razumel opis P-CAV-a pol je tudi to dost cool. Jebeš tisto po***ano minuto, tega nikoli ne bom razumel.

Quikee: poglej tole da bos razumel. :)

AtaStrumf: CLV je ql, ampak to dela samo do 6x hitrosti, vsaj pri nekaterih pekacih, pri nekaterih samo do 4x.
Z-CLV je pa najslabsa zadeva.
P-CAV je tut zelo dober, ampak s tem nikol neb dosegu 16x. zal.
:)

AtaStrumf:
Sej pri CLV-ju se tudi more moc lasterja prilagajat.. oz. ce se ne dobis na koncu slabsi rezultat kot pa da se ne ker pogoji na notranjemu in znanjemu robu so drugacni. Zato pa so uvedli mehanizme ala WOPC 2 in AOPC ko dinamicno prilagajajo moc glede na izmerjeno kvaliteto in ne samo tisto, katera je zapisana v strategiji. =) Je pa res, da pri CLV-ju predvsem zaradi nizke hitrosti rabis manj mocen laser kot pa pri CAV, kjer rabis bolj mocnega.

Dr_M:
Jao.. sem videl ze dosti CAV, CLV, P-CAV in Z-CLV grafov da vem kak zgledajo. Samo potrdi se da je P-CAV kombinacija CAV in CLV... in da ni ista zadeva kot CAV. =)

"P-CAV je tut zelo dober, ampak s tem nikol neb dosegu 16x"
16x P-CAV uporablja LG-4163 in pise pri 16x skoraj zadnji 1 GB.. kar ga naredi najhitrejsega med DVD pekaci. Da to doseze zavrti medij do 10 000 RPM ali ekvivalentno 52x pri CD-jih.. za CAV 16x pri vseh ostalih pa ga zavrtijo le do okoli 9000 RPM ali ekvivlaentno 48x pri CD-jih.

BaRtMaN ::

To me spomni na nek video, ki je bil nekaj časa nazaj v eni novici, ko so na Dremel mašinco nataknil CDje, jih zavrtel do 10kRPM in pol spustil.
Od nekaterih ni nč kej dost ostalo po bližnjem srečanju s steno.

Kar bi pravzaprav rad vprašal je, če je višja hitrost od 16x sploh možna za sprejemljivo kvaliteto in tudi glede na obstojnost medija.

Ce se ne motim je tista masinca CD-je vrtela pri dosti vec kot 10 000 RPM-ih... mislim da 40 000 ali nekaj takega samo nisem ziher. Je pa blo fajn demonstrirano kak raznese CD zaradi vrtenja. =) Pol sta tipa naredla se Q-pipe da se ni v steno zaletel ampak ga je nazaj v luft vrglo. Tisto je blo sele dobro za videt. Skoda ker vec nimam tistega videa hehe.
Sem se pa tudi menil z administratorjem na CDRInfo pa je rekel, da so meli CD pogoni ene firme napako (ni mi hotel povedat katere) in niso ustavili CD-ja ko si pritisnil eject.. pa je ze CD po luftu letel. =)

Ja za visje hitrosti moras met tudi bolj mocen laser in pa seveda je vecja nevarnost da ti medij raznese.. sploh ce uporabis kaksnega bolj poceni sorte. Kvaliteta bi trpela.. saj je ze pri 16x medijih problem z kvaliteto ko peces pri 16x tak da 16x P-CAV je maksimum kaj bos videl pri DVD pekacih.. razen ce uporabijo kaksno drugo tehnologijo zapisovanja recimo s pomocjo vec laserjev samo dvomim da bo to kdaj uresnicljivo. Tak princip branja je mel Kenwoodov 72x CD-ROM, ki je res da bil najhitrejsi so se pa po drugi strani na veliko kvarli. Je pa tak princip tudi tezko prilagodit za pisanje.

Kar se kvalitete pri 16x tice sem pa naredil danes nekaj testov medijev na Philipsu in sicer: TYG02 @16x (5:35), YUDEN000T02 @16x (5:32) in MCC004 @ 16x (5:22).

BaRtMaN ::

Kul, frizbi thrower. :>

O tem Kenwoodu nisem nič slišal, ampak za učinkovito povečavo hitrosti branja in pisanja bo očitno treba izumiti kakšen nov design medija, ker se z nadaljevanjem ideje CDja streljajo v koleno. Večplastnost prinaša komplikacije, ampak nov design bi prinesel še več komplikacij, stroškov in nezdružljivosti. Bah, nasploh se mi zdi, da je v računalniški industriji bolj malo svežih zamisli, vsaj na področju IBM-compatible PCjev.

pingec ::

Jst vem da če liteona pustiš da lepo začne vrtet cd na ful obratih pa stisneš reset na kompu pa eject na pogonu pa dobiš tud helikopterček ven =)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Evo.. review Kenwooda 72x. =)
Najvecja revolucija na tem podrocju bo ko bodo hologramski mediji prisli... koncept bo tukaj drugacen saj bos z enim branjem dobil vec podatkov.

"Hologram recording is regarded as a future mega-storage technology capable of recording 1TB of data (200 times the capacity of the DVD) on a DVD-equivalent disc and transferring data at 1Gbps (40 times the speed of the DVD)."

Podobno kot to je tudi recimo, da trenutni senzor ne meri le prisotnost odbitega laserja ampak tudi spremembo valovne dolzine laserja oz. barvo. Sej ideje so.. samo vprasanje je kdaj bodo zrele za serijsko proizvodnjo. =)
««
24 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28528535 (14294) GrimReaper
»

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije? (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

1692100118 (29220) pingo76
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34528488 (13439) e-marko
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282408 (1699) dean444
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

898164 (5747) AtaStrumf

Več podobnih tem