» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
16 / 28
»»

Stepni Volk ::

gorann - philips737 bazira na popolnoma drugem procesorju... toliko bi pa že lahko vedel: [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

gorann ::

vem vem stepni volk:=) sam a se skriva fora podnapisou pa kodekov v cipu al je druga fora? ves kolk sm vsega prebral o teh predvajalnikih na tem forumu, huh,res bi lahk vedel marsikaj, ampak kaj ma kaksna stvar v plosckosuku pomen, kaj ona tocno dela, pa se kr ne vem;)
to je kot pri avtu, vazno da dela:) ampak kaj pa kaksna stvar tocno dela v avtu pa vecina mehaniku in elektrikarjev tocno ve, jest pa ne:)

gorro1 ::

STEPNI VOLK PIKI64

Pravkar sem namestil zadno verzijo FW za yakumota od 15.12.04 in sem tako ostal brez podnapisov,na predzadnji verziji pa so mi delali samo da so bili odrezani če so bili daljši.
Imam verzijo

VERSION: 05.00.03.05
SUB-VER: 00.00.00.04

Prosim če mi povesta ali so še kakšne dodatne nastavitve,jaz sem FW snel iz strani http://www.medvedek.org/pyps/ in vse naredil po navodilih kot pri predzadnji verziji,ki mi je delala z manjšimi napakami

z vajino pomočjo smo že marsikateri problem uspešno rešili in se vama zahvaljujem za opravljen trud,ki pa ga sigurno ni malo.

LP
gorro

gorann - bom odgovoril čisto preprosto: zakaj ne morem s Toaster-jem peč na PC-ju?
Ker je bil pisan za Apple...
Teoretično lahko za vsak čip prilagodiš marsikaj... vprašanje je stvar interesa proizvajalca. Če bi hotel stlačiti podporo za vse možne codec-e in formate, bi poterboval večji EPROM (višja cen)... in še število konfliktov med njimi bi se drastično povečalo (npr. AC3+Xvid = podnapisi srt izginejo)... naenkrat proizvod ni več ugoden... in bi znal biti PC in Xbox cenejši in bolj vsestransko uporaben.

gorro1 - pravi naslov je Piki64 in Yanez... postavi jima vprašanje v temi: [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare. Po možnosti navedi tudi verzijo, ki jo je imel naloženo ploščkosuk ob nakupu.
Ali vsi podnapisi ne delajo?
Dealjo podnapis, če se naloži prejšnji FW?
itd.

kvesiyu ::

Živjo!

Imam isti problem kot tabornik in me zanima če se bo dalo kaj uredit. Se pravi yakumo verzija softa je:
05.00.03.05
0C.00.00.04

CD zavrača oziroma napiše da ni diska.
Vse sem naredil tak kot je treba!

Verjetno sprašujem neumnosti ko sprašujem če se bo dalo kaj narest , saj takšni mojstri kot ste boste tudi ta problem rešili karseda hitro.

Še enkrat vam hvala za vaš trud!

Matic

copy paste iz pyps firmware teme!, upam da ni nic narobe ce prepisem

ko sm nabavu yakuma sm mel c verzijo.
potem sem iz pyps fw nadgradu tako da sem prestavu crko G odspredaj(pise kater file je blo treba preimenovat za c verzijo), in sm nato dobil drugo verzijo ni bila vec c verzija. nato so naredili pypsovci se en FW za katerga so rekl da treba nam ki smo prej nadgradil c verzijo s preimenovanjem , zdaj zopet preimenovat nazaj in zapect.to je bil uradni fw za yakuma z njihove strani!! ko sem ga nalozil mi zopet pisalo da imam c verzijo, tokrat je bila uradna verzija, zdaj najnovejsi fw od pikija ter yaneza, sm pa zapekel normalno, vse stiri filete z velikimi crkami, in ga je nalozilo brez problema, podnapisi delajo, vseh 8 vrst podnapisou, razlicnih barv in velikosti!!
probaj prvo nadgradit s preimenovanjem(mal pobrskaj katerim) ce ti ne rata pa probaj zapect tako kot je, in ce mas praviln ime, nima kj napisat unknown disc!!
probaj 10x ce treba , zadnja dva fileta sta za c verzijo, tako sm prebral enkrat:) prva dva pust, ker ce preimenujes file(mislim da 3. po vrsti) rata enak drugemu, in preimenovanje ne uspe, torej sam zadnja dva fileta posnem pa sprobaj, javi!

Pabo ::

@gorann

Seveda ti je nadgradilo C verzijo z novim FW saj ima .BIN fajle prirejene za C in normalno verzijo!!!!
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

firbec ::

Preden bi se spravil nadgrajevati firmware, me zanima sledeče:

Sedaj imam verzijo

VERSION: 05.00.03.05
SUB-VER: 00.00.00.04

Kateri VERSION: in SUB-VER: imate tisti, ki ste uspešno nadgradili Yakumo-ta s firmware-om z dne 15.12.04 ???

A je možno, da je enako ?

Vprašanje ni kaj imate sedaj... VPRAŠANJE JE KAJ STE IMELI OB NAKUPU!

Zunaj je sedaj že 5 različnih Yakum. In futrajte jih s tem primernim Firmware-om.
Moj od prvega dne naprej lepo požira YAD2710G.BIN.

Če ste vmes menjavali Firmware... s trikom preimenovanja datoteke, morate ta isti trik ponoviti v obratni smeri. Drugače PLOŠČKOSUK IŠČE IN NALOŽI NAPAČEN FIRMWARE!

Lastniki prve verzije C niso nikakor mogli nadgraditi svojege ploščkosuka, dokler poljakom ni potegnilo, da je potrebno preimenovati datoteko YAD2710G.BIN v YGAD2710.BIN.
Pojavili so se marsikateri stranski učinki. Saj s tem postopkom naložiš drug Firmware, ki tudi v naprej išče napačnega= YAD2710G.BIN

Ko se je končno pojavil uradni Firmware... je bilo potrebno YGAD2710.BIN preimenovati v YAD2710.BIN... in imeli ste pravi Firmware na pravem ploščkosuku...

Zgodovina sprememb…

Meni še vedno ne dela! Na cd sem zapekel vse 4 bin datoteke pa ne najde diska.
Imam pa verzijo
05.00.03.05
0C.00.00.04
a morda igra kakšno vlogo tista 4 na koncu ,ki je pri starejših verzijah bila 2 ali je kaj drugega krivo.

LP
Matic

BABO ::

Jaz pri upgradu nisem imel težav. Zelo dober opis postopka je objavil walti 17.12.2004 na forumu Slo-Tech Forum > Zvok in slika > [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare. Jaz sem sledil njegovim napotkom in zadeva je stekla brez problema. Pomembno je da sta imeni datotek napisani z veliko.

Zanima me katere formate podnapisov pozna ta novi FW ?

Hvala.
BABO

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BABO ()

noteadmin ::

Lep pozdrav vsem!

Po celem zabitem dnevu z verzijo

05.00.03.05
0C.00.00.04

lahko z gotovostjo trdim, da je s CD-ja NE gre upgradat z zadnjim PYPS-ovim firmwarom oz. katerimkoli firmwarom. Ob tem naj povem to, da sem prebral vse forume (morda slabo?), preimenoval datoteko iz ...g na yg...., velike črke, blah blah...ne dela. Zadeva je bila kupljena 17.12. pri Comtronu.

Poskusil bom še z hardwarsko varianto (s programatorjem) in bom javil, kako se je kaj po(ne)srečilo.

Bistre glave, hitro tuhtajte kako "nategnit" verzijo 04.

adijos

piki64 ::

hi!

Jaz imam FW za playerje kupljene v decembru. Še danes ga bom dal na stran gor, samo me nekaj FTP zajebava.

Kot prvo je njegovo ime YFAD2710.BIN
Kot drugo ne spreminjat imen od prejšnih in gor pečt, ker je dokaj drugačen FW in lahko se vam zgodi da vse skupaj zmrzne.

Kot pravim bom danes dal ga gor na stran in še sem enkrat poslal sporočilo ko bo gor. Tako da ne boste preveč v skrbeh

LP, Piki64

Hi!

Sedaj tudi podpora za nove YAKUMO DX 4.

DL si zadnji FW za yakumo na www.medvedek.org/pyps

Da ime zip-a je enako samo dodan je novi FW noter in je celotna velikost okoli 4,45MB.

LP, Piki64

peromesar ::

kupil sem še enega yakumota in sem hotel naložit fw in glej kaj se je zgodilo
vstavim cd po nekaj čadsa vse naredi izvrže cd po kakšni minutki ugasnem plajer in od tega trenutk ne dela več kot,da je hin.kaj je narobe
malo vem a še to povem

dc10 ::

Ugasnil si player ???!!!!!8-O

Moral bi počakati, da se DVD pogon zapre, nato pa ga lahko po mili volji ugašaš in prižigaš !!!! 8-)

lp:\

@peromesar:
ja to pa res ni dobro kar si naredil. Sedaj še ga lahko samo preko PC-ja oživiš.

LP

a mogoče ti to znaš ti plačam
malo vem a še to povem

@peromesar
Seceda znam. Kontaktiraj me na piki64@medvedek.org pa se bova zmenila, da ne bova tu po forumu debatirala.

LP, Piki64

pubi ::

helo
sem novi uporabnik teh predvajalnnikov in sicer dvd master dx4 ravnam po vaših navodilih o nadgradnji in sem naložil že cel kup teh FW, samo podnapisov mi še pa vedno ne prikazuje
na forumu nikjer ne najdem navodil od začetka
lepo prosim za pomoč
a moram naložit program centersub, sem poskušal pa ne znam
pubi

Zdravo vsem!

Najprej lepa hvala Limetu (lime@email.si), ki mi je poslal delujoč firmware za nove yakumote (c...04). Zadeva dobro deluje (vsaj kolikor sem do sedaj uspel potestirat).
Če si ga je kdo zaflashal imam tudi originalen firmware backupiran, lahko pa ga tudi flasham preko PC-ja - lokacija Maribor, če kdo rabi slučajno.

LP.

Volk| ::

Stepni Volk:
Včeraj sem kupil novega Yakumota v interšparu za 15 čukov. Verzija je 05.00.03.05 (0C.00.00.04), torej verzija "C".
Moram povedati da delajo podnapisi, pa še na sredino so poravnani.
Sploh ne rabim novi FW.

Očitno so zadevo popravil.

LP

Volk| ::

Prej sem pozabil dodat...
Domnevam da ja gor FW od P.Y.P.S. tako da se zahvaljujem tej skupini ki nas osrečuje:D

piki64
Zadevo sem uredil in dela brez problemov.
Še enkrat vam hvala za trud!
LP
Matic

boty ::

Dvd predvajalnik yakumo master divx - mpeg4 ali dvd predvajalnik bellagio ad 2020 divx mi zna kdo reci kak naj se odlocim hvala
boty

Zgodovina sprememb…

• polepsal: CaqKa ()

vseeno ti je!
Vse je isto le proizvajalec in ime sta drugačna!
Pa FWji so tui za oba dosegljivi

@NOTEADMIN: Ti pa si rahlo pozen. Skupina PYPS ima tudi svoj FW za najnovejše Yakumo-te.

Bi bilo zanimivo, če bi mi lahko poslal tvoj FW na pyps@medvedek.org, saj me zanima kaj ponujaš več od našega. Sicer sem pa jaz tudi iz MB-ja in lahko tudi naredim upgrejd preko PC-ja. Da boš malo konkurence imel in da bodo ljudje vedeli, da pri meni dobijo FW iz prve roke :) :)

BTW: mislim da bi moral administrator takšne reklame dol zbrisat (seveda z mojo vred)
Lp, Piki64

piki64 ti si za nas car kar tako naprej z ostro besedo
malo vem a še to povem

Lime ::

Noteadminu sem poslal firmware pred nekaj dnevi, ko je objavil post, da ima težave z nadgradnjo in še ni bil dosegljiv na spletni strani. Je pa popolnoma enak (tudi datum datoteke) in sem ga dobil v Comtronu.

Dejancek ::

No danes tud jaz postal latnik tega YAKUMO-ta DX4 :D

Zdej men se res neb dalo brat vseh teh 16 strani, da bi videl ča ma kdo isti problem kot jaz, tak da se vam lepo oproščam..

Problem vidim za 1x sam u tem da filmi mi rahlo štopajo... A je to normal al kako al se da kako to uredit ? ;)

Če se že da bi lepo prosu da nekdo kaj pove o tem ...

Tnx

CaqKa ::

pa ko so tako lepo teme označene.. pa bognedaj da bi pogledal če slučajno obstaja tema z takim naslovom...

[divXvid] štekanje/trzanje pri predvajanju

Ah sej te razumem CaqKa kaj hočeš povedat... Sam pač nise mi dal brat teh strani pa bla bla bla.. aniway nima veze, tnx :D

No da delim tud jaz mojo izkušnjo z vami :

Pač kupil tega predvajalca, dobr da poznam fanta ki dela u Com-shopu u BTC-ju in dobil lepi popust pa mi je tud rekel da je on osebno naložil mi trenutno najboljši FW ...

No upam da je res :))

FW:

version: 5.00.03.05
sub. ver.: 0C.00.00.04

A je to sedaj najbolje al ... ? ;)

ČE že je to najbolje kar je trenutno zuni potem ni pene, edin kar bi rad zamenjal na temu playerju je main sliko, ki je HORIBLE :(

Kje in kako dobiti sedaj sam sliko da bi menjal, v predpostavki da je ta FW špica ?!? 0:)

tnx

piki64: Ničesar ne ponujam, ker se ne ukvarjam s tem, uporabljam vaš firwmare, kabel pa imam za lastne potrebe in za potrebe tistih, ki so si kaj zeznili pri flashanju. Da sem iz MB sem povedal zato, da ne bi kdo po nepotrebnem kam vozil ali pošiljal svoje kante predaleč. Ne vem iz česa si razumel, da ponujam kak drug firmware. Če bi pozorno prebral, bi vedel, da sem samo backupiral tistega, ki je bil gor ob nakupu, če bi ga kdo slučajno potreboval.

[cnezurirano nekaj malega. Pravila so za upoštevanje tukaj ]

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

CaqKa ::

ne piki takih zadev nebomo brisali, so povsem dobrodošle.

na svoj page si napišite kdo vse ima te kable, ter za katere predvajalnike, ter predvsem odkod je.
to bi lahko bila ena fina baza.

A bo kdo kaj na volji in namenil nekaj ternutkov njegovega časa pa mi poskušal pomagat pri mojem prejšnjem postu ? >:D

Hvala za trud :P

Mobidick ::

No, tudi jaz sem postal lastnik Yakume in imam FW:

version: 5.00.03.05
sub. ver.: 0C.00.00.04

Vendar nikjer ne najdem tistih 8 različnih podnapisov. Torej, zanima me enako kot Dejancka, ali je to najnovejše, če ni, katere .bin fajle (izmed teh v yakumo_041215.zip) naj spečem na RW, da ne bom kaj zaj..al?

lp
The future is digital!

Mobidick :
En dan se nas bo že kdo usmilil ... :8)

pucvoler ::

Evo problem! Tut js sem zadevo dans kupu. Namrč slika na TVju ful miguta, če prklopim preko SCARTa. Probal P/N tipko (PAL/NTSC) pa ne pomaga, vendar na P ne miguta tako fejst. Problem je ker ima TV samo scart. Kompozit oz. vido out pa je OK (sprobal posnet na kaseto).

Je mogoč kako prepletanje krivo?

Se da odpravit z kakim F/W-om?

V čem je problem TV al predvajalnik.

Naj nesem nazaj zamenjat???

Thanks
Ne me poslušat!!!!!!

Meni sta se osvetljevala gornji in spodnji črni rob pri gledanju filmov preko SCARTa. Če priklopiš zadevo preko s-video kabla (rumeni činč na vsaki strani) potem je slika vredu. Lahko pa kupiš oni adapter adapter za scart, kamor potem vklopiš s-video kabl. Samo ta stane okoli jurja kje v big bangu, Čipu, HTE,... Ne gledat conrada za cene, ker majo zasoljene. Tak nekak mam jaz povezano, sicer nimam preko tega adapterja, ker imam kabl, ki gre na eni strani v scart, na drugi pa se činč gor vklopi, pa gre lepo dalje v Yakumota.
Tako da prosim, da kdo potrdi to, če ne bom pa jaz jutri probal, ker mam en tak scart adapter doma.

lp
The future is digital!

problem!!!

zadnja dva filma ki sem ju posnel na cd memorex z 24x speedom!
eden je bil ace ventura kodiran z divx, drugi pa sky captain and the world of tomorrow, kodiran z xvidom ter mp3 audio kodekom!!
namrec ko vstavim cd v yakumota, mam najnovejsi p&y firmware mi napise VCD1.1 PBC IZKLOPLJEN

nevem kaj ma vcd veze, ce mam mpeg4 format?
prosim za nasvete, bom pa probal zdaj se na drug cd oz dvd rw zapect da vidim ce problem v cdjih!:)
lep pozdrav!

sotlerx ::

Gorann LP

Poskušaj vse Dvix filme posneti na CD ki ima oznako 48x,film
posnemi z max. hitrostjo 16X lahko probaš tudi 8x (treba se
"IGRAT" da sam ugotoviš kaj je najboljše za te)
Poročaj o svoji ugotovitvah.Upam da sem mal pomagal!

LP
sotlerx

sm pol ucerj zvecer posnel isti film na prepisljiv dvd pa mi spila brez problema.
Ucerj sm snemal na memorex cdje z 24x speedom na OS linux mandrake10.0
na prepisljiv dvd pa prek winsou xp
zdaj snemam na prepisljiv cd z 10x speedom prek linuxa pa da vidimo, kdo ga serje, al so cdji al linux:))
mogoce je pa hitrost prehitra ali prepocasna, menda bi moral v vsakem primeru posnet dobr, ker na pcju delata oba filma prek obeh cdjain dvd-rwja brez problema;)

No, končno mi je uspelo 0C.00.00.04 zaflešat v 00.00.00.04 in s tem imam na voljo 8 podnapisov. Moral sem YAD2710.BIN preimenovat v YFAD2710.BIN, da jo je zagrablo (in ne v YGAD2710.BIN kot je napisano na prvi strani, čeprav je tisto za 0C.00.00.02).

Je pa še nakaj zelo čudno. Meni je prej bralo tudi SUB podnapise!!! Samo niso bli glih sinhronizirani z zvokom. Jih je pa predvajalo. Zdaj ne vem, če je že to kdo omeno, sem iskal, pa nisem nikjer videl.

Samo zdaj sem probal s to verzijo 00.00.00.04, pa ni ravno najboljše za nekatere filme. Medtem ko bere novejše filme lepo (Troja, unpacked stream), mi recimo Collateral Damage bere dosti bolje verzija C. Čeprav v obeh primerih niti zvok, niti podnapisi .SUB (v primeru s C FW) niso sinhhronizirni med seboj, mi z uporabo 00.00.00.04 dosti bolj šteka film in zvok. Zvok se ustavlja!

lp
The future is digital!

JamesBond ::

Tudi jaz sem kupil to kisto, pa mam 2 vprasanji (ne da se mi vseh 16 strani citat).
Ali lahko specem vec DivX-ov na en DVD (jih prebere) ?
Na kaksni hitrosti pa ostali snemate filme na CD-je? (en je prej reko 16x al pa 8x, me zanima ce vsi tak delate)
Hvala.

seveda da prebere filme posnete na DVD pa jih je lahko več normalno da!

jaz pečem filme z 48x mam na CD-R na CD-RW pa z 10 pa mi niti en film ne šteka!

tak da...

samo FW snemam z 4x ali pa 8x

LP pabo

sotlerx ::

Pabo
Ali misliš da je oznaka CD-ja 48x,ali ti pečeš z 48x hitrostjo,
mislim da si malce nerazumljivo napisal.James Bond na DVD medij
lahko zapečeš 6 DviX filma in ti bo normalno prebralo(to ti je
Pabo povedal).
LP
sotlerx

James Bond preberi prvo stran.

iElectric ::

uuups

Zgodovina sprememb…

JamesBond ::

Hvala vsem. :))
Stepni Volk: Saj ce nebi blo 16 strani bi vse precital, pa ce bi vedel da je an 1. bi pac celo precital.
««
16 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35871821 (19640) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

1524682 (5180) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

38462230 (20644) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

194339 (2161) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

24124608 (13024) piki64

Več podobnih tem