Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yakumo predvajalniki
[DivXviD] Yakumo predvajalniki
murchixxl ::
Z nekaj neprespanimi nočmi in pomočjo ekipe P.Y.P.S. sem končno
nastavil Yakumo-ta tako, da mi sedaj dela 100/uro in brez problemov.
Fantje so res carji, ker se toliko trudijo za nas DivX odvisnike s cenenimi
DVD predvajalniki.
Imam pa še eno vprašanje: in sicer bi želel Yakumo DVD master XD4
povezati z PC-jem, vem da je s KISS prevajalniki to možno.
Vsakršna pomoč na to temo bi bila dobrodošla.
Morda je kdo, ki že ima takšne izkušnje?
lp
mare
nastavil Yakumo-ta tako, da mi sedaj dela 100/uro in brez problemov.
Fantje so res carji, ker se toliko trudijo za nas DivX odvisnike s cenenimi
DVD predvajalniki.
Imam pa še eno vprašanje: in sicer bi želel Yakumo DVD master XD4
povezati z PC-jem, vem da je s KISS prevajalniki to možno.
Vsakršna pomoč na to temo bi bila dobrodošla.
Morda je kdo, ki že ima takšne izkušnje?
lp
mare
gorann ::
sem nov uporabnik foruma, vendar berem ze dolgoooooooooocasa in sem se dolgo casa poskusal prijavt ampak ni slo, zdaj nekako ratal:)
imam yakumota dx4 in morm pohvalt edino ceno ki ima nic vec, slika mi niti prblizno ni taksna kot bi si zelel, xvid kodeki mi nagajajo, nekateri filmi se zatikajo drugi tekoce delajo, problem s podnapisi se da resit, amapk slika je pa zanic!zdaj pa prosim tebe pred mano, na kaksen nacin si ustimal yakumota da ti dela 100%, ker FW od pypsa je dober ampak oni samo polepsajo original in naredijo nekaksne popravke glede podnapisou, kar sepredvajanja tice pa menda nemorejo nicesar postoriti.
imam original c verzijo, in nikakor nevem in neznam razmisljat a se bo dalo narest da delajo filmi na divxvid kodekih normalno brez zatikanja, kot na naketaerih drazjih plosckosukih
zakaj drugi lahko predvajajo bp tale akumo pa ne, zakaj bi delal neke modifyje ce ni treba ali pa konvertiral v divx in s tem zgubljal cas.?
no upam da nism prevec pesimisticno izpadel, ampak res nevem kak naj bi bil zadovoljen s tem yakumotom, ceprav je poceni in ce samo dvdje zjam je ze dosti naredil:)
ampak vse nas bi najboljse zadovoljil ce ne bi bilo problemov pri gledanju filmov, podnapisi gor dol najvecji problem je menda zatikanje in kakovost slike, imam 100Hz tv in se vse pikice kockice packe sledi premikanja, vidijo in je motece
lep pozdrav in hvala PYPS da se trudi delat za nas nezadovoljneze:)
imam yakumota dx4 in morm pohvalt edino ceno ki ima nic vec, slika mi niti prblizno ni taksna kot bi si zelel, xvid kodeki mi nagajajo, nekateri filmi se zatikajo drugi tekoce delajo, problem s podnapisi se da resit, amapk slika je pa zanic!zdaj pa prosim tebe pred mano, na kaksen nacin si ustimal yakumota da ti dela 100%, ker FW od pypsa je dober ampak oni samo polepsajo original in naredijo nekaksne popravke glede podnapisou, kar sepredvajanja tice pa menda nemorejo nicesar postoriti.
imam original c verzijo, in nikakor nevem in neznam razmisljat a se bo dalo narest da delajo filmi na divxvid kodekih normalno brez zatikanja, kot na naketaerih drazjih plosckosukih
zakaj drugi lahko predvajajo bp tale akumo pa ne, zakaj bi delal neke modifyje ce ni treba ali pa konvertiral v divx in s tem zgubljal cas.?
no upam da nism prevec pesimisticno izpadel, ampak res nevem kak naj bi bil zadovoljen s tem yakumotom, ceprav je poceni in ce samo dvdje zjam je ze dosti naredil:)
ampak vse nas bi najboljse zadovoljil ce ne bi bilo problemov pri gledanju filmov, podnapisi gor dol najvecji problem je menda zatikanje in kakovost slike, imam 100Hz tv in se vse pikice kockice packe sledi premikanja, vidijo in je motece
lep pozdrav in hvala PYPS da se trudi delat za nas nezadovoljneze:)
piki64 ::
Centrirani podnapisi so postali resničnost!
Danes najdena koda, ki bo omogočila avtomatsko centrirane podnapise na playerju.
Fw skupine pyps bodo že danes opremljeni s to možnostjo.
LP, piki64
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
Stepni Volk ::
gorann - Pospološevanje ni dobra lastnost. Koliko filmov si preveril? Kateri codec-i?... Saj lahko nek nov lastnik Yakuma vstavi film zakodiran v Divx in Ogg Vorbis zvokom... in potem pravi, da mu noben film... se pravi 100% noben film ne dela!
Ni ploščkosuka na tem svetu, ki predvaja vse codece (Divx, Xvid, 3vix, Matruska, Ogg Vorbis, AC3..) in tudi tiste, ki jih zmore... ne more vseh pravilno. Divx 3.11 je tako "napol legalen", ker je v bistvu predelan Microsoft-ov codec... zato je tudi uradno podporo težko pričakovati... glede ostalih motenj se vedno najde rešitev. Samo precizen moraš biti:
film v katerem codec-u ne dela?
film v katerem codec-u se zatike?
Pod codec mislim tako video codec kot audio codec. S programom G spot lahko pogledaš v vsak film iz česa je sestavljen.
Ni ploščkosuka na tem svetu, ki predvaja vse codece (Divx, Xvid, 3vix, Matruska, Ogg Vorbis, AC3..) in tudi tiste, ki jih zmore... ne more vseh pravilno. Divx 3.11 je tako "napol legalen", ker je v bistvu predelan Microsoft-ov codec... zato je tudi uradno podporo težko pričakovati... glede ostalih motenj se vedno najde rešitev. Samo precizen moraš biti:
film v katerem codec-u ne dela?
film v katerem codec-u se zatike?
Pod codec mislim tako video codec kot audio codec. S programom G spot lahko pogledaš v vsak film iz česa je sestavljen.
mikimaus ::
Stepni volk
bi našel minutko in mi odgovoril na vprašanji glede barv in glede programiranja vrstnega reda predvajanja avdio CDjk 4 poste nazaj? Please? Sem nesel yakumota na servis in jim ga tam pustil, pa si kar mislim da mi ga bodo vrnili brez da bi ga sploh vzeli iz škatle.
LP
M
bi našel minutko in mi odgovoril na vprašanji glede barv in glede programiranja vrstnega reda predvajanja avdio CDjk 4 poste nazaj? Please? Sem nesel yakumota na servis in jim ga tam pustil, pa si kar mislim da mi ga bodo vrnili brez da bi ga sploh vzeli iz škatle.
LP
M
stepni volk
najvec problemov imam z novejsimi divxi(to naj bojo vsi filmi tud xvid divx itd kodeki, ok) filmi, katere imam doma ze nekaj casa, zacuda vse dobro vrti brez zatikanja, novejse filme pa skoraj vsakega drugega zatika, vecinoma so v xvid kodeku in mp3 in ac3 zvoku, vem da ni plosckosuka ki naj bi predvajal vse, ampak glede na starejse plosckosuke, npr. philips 737 ki je starejsi od yakume kaksne pol leta in vec, pa delajo xvid brez problema, men ni problem podnapis, samo zatikanje je res motece, pa slika je tud lepsa pri philipsu, cena je tud pri philipsu velik vecja, heh:)
hvala za odgovore:)
lep pozdrav
najvec problemov imam z novejsimi divxi(to naj bojo vsi filmi tud xvid divx itd kodeki, ok) filmi, katere imam doma ze nekaj casa, zacuda vse dobro vrti brez zatikanja, novejse filme pa skoraj vsakega drugega zatika, vecinoma so v xvid kodeku in mp3 in ac3 zvoku, vem da ni plosckosuka ki naj bi predvajal vse, ampak glede na starejse plosckosuke, npr. philips 737 ki je starejsi od yakume kaksne pol leta in vec, pa delajo xvid brez problema, men ni problem podnapis, samo zatikanje je res motece, pa slika je tud lepsa pri philipsu, cena je tud pri philipsu velik vecja, heh:)
hvala za odgovore:)
lep pozdrav
gorann - že v drugo posplošuješ. Preciziraj: kateri codec. In še za kratek test pojdi z istim filmom do kolega / trgovine in preveri kvaliteto slike na drugem Yakumo DVD master DX4. Glede kvalitete slike se je pritoževalo že nekaj članov različnih forumov in vsi so zamenjali ploščkosuk... in bili potem zadovoljni. Kvaliteta očitno niha.
Xvid - če bi bral forum, bi vedel, da ga Yakumo uradno ne podpira. Se pravi vse kar navkljub temu predvaja, je "dar bogov" :)
mikimaus - pričakoval sem, da ti bo odgovoril kak drug član foruma, ker sam do sedaj nisem prišel do tega, da bi "programiral" skladbe na CD-ju. Bom preveril, ko pridem domov.
Xvid - če bi bral forum, bi vedel, da ga Yakumo uradno ne podpira. Se pravi vse kar navkljub temu predvaja, je "dar bogov" :)
mikimaus - pričakoval sem, da ti bo odgovoril kak drug član foruma, ker sam do sedaj nisem prišel do tega, da bi "programiral" skladbe na CD-ju. Bom preveril, ko pridem domov.
stepni volk
vem da uradno ne podpira xvid, menjat pa tud nemorm yakume ker mi nobeden ne bi zamenjal po enem mesecu:) zanimivo pa je da mu je bog dal v dar da samo nekatere xvid lepo predvaja:) drugace je kar soliden plosckosuk, podnapise mam zdaj tud v xvid ac3, ce malo zmuxam avi:) vem da nepase sm, samo ti vsaj hitr odgovoris;) mam dr divx in ce hocem film ki steka prekonvertirat iz xvid ac3 v divx , kak in kje naj izberem nastavitve(ce se spoznas na dr divx seveda?) zadnjic sem prekonvertiral film iz xvid ac3 v divx mp3 in slika je bla v redu zvoka pa nism mel na yakumi, no to sem napisal v upanju da dobim odgovor v tej temi;)
lep pozdrav
Goran!
vem da uradno ne podpira xvid, menjat pa tud nemorm yakume ker mi nobeden ne bi zamenjal po enem mesecu:) zanimivo pa je da mu je bog dal v dar da samo nekatere xvid lepo predvaja:) drugace je kar soliden plosckosuk, podnapise mam zdaj tud v xvid ac3, ce malo zmuxam avi:) vem da nepase sm, samo ti vsaj hitr odgovoris;) mam dr divx in ce hocem film ki steka prekonvertirat iz xvid ac3 v divx , kak in kje naj izberem nastavitve(ce se spoznas na dr divx seveda?) zadnjic sem prekonvertiral film iz xvid ac3 v divx mp3 in slika je bla v redu zvoka pa nism mel na yakumi, no to sem napisal v upanju da dobim odgovor v tej temi;)
lep pozdrav
Goran!
CongaS ::
Hmmm Pri Yakumotu mi približno po 10 minutah zginejo podnapisi. Včasih mi jih je uspelo priklicati nazaj z večkratnim pritiskom na tipko ZOOM. Sedaj mi ob pritisku na tipko ZOOM ploščosuk preprosto zablokira. Potreben je reset (OFF/ON). To mi že počasi preseda ker moram potem zmeraj z funkcijo GO TO na željeno minuto filma in to ti vzame kar nekaj časa,
Ima kdo kakšno rešitev??
Ima kdo kakšno rešitev??
sotlerx ::
CongaS
To navodilo je bilo že večkrat napisano in predlagano na forumu(če bi prelistal 15 strani
foruma, bi verjetno to našel.)
STEP 1) TIPKA PAVZA
STEP 2) 16X hitro naprej in toliko nazaj in nato OK
STEP 3) TIPKA PAVZA in mal počakaš in podnapisi morajo pridet NAZAJ
Če bo delovalo PIŠI KAJ IN PREKOMENTIRAJ???
Da prideš do 16x hitrosti normalno da moraš najprej pritisnit 2x,4x,8x .....
LP
To navodilo je bilo že večkrat napisano in predlagano na forumu(če bi prelistal 15 strani
foruma, bi verjetno to našel.)
STEP 1) TIPKA PAVZA
STEP 2) 16X hitro naprej in toliko nazaj in nato OK
STEP 3) TIPKA PAVZA in mal počakaš in podnapisi morajo pridet NAZAJ
Če bo delovalo PIŠI KAJ IN PREKOMENTIRAJ???
Da prideš do 16x hitrosti normalno da moraš najprej pritisnit 2x,4x,8x .....
LP
sotlerx
mikimaus - nisem ugotovil nič novega, "programiranje" se lahko vrsti le od št.1 naprej, kar pomeni, da ne moreš poslušati samo 11 in 14 komad. V navodilih je govora le o Video CD-ju. Morda obstaja še kakšna finta za Audio CD-je...
gorann - dr.divx-a ne uporabljam, je pa na tem forumu več tem o konvertiranju med različnimi formati in codec-i.
CongaS - glej prvo stran te teme.
gorann - dr.divx-a ne uporabljam, je pa na tem forumu več tem o konvertiranju med različnimi formati in codec-i.
CongaS - glej prvo stran te teme.
CongaS
Če si že preiskusil moj nasvet, lepo bi bilo da daš svoje mnenje tako da tudi drugi
z istim problemom lahko to koristijo.
LP
Če si že preiskusil moj nasvet, lepo bi bilo da daš svoje mnenje tako da tudi drugi
z istim problemom lahko to koristijo.
LP
sotlerx
murchixxl ::
piki64
Moderator v enem od svojih postov pise, da je mozna povezava Yakumo/PC.
To povezavo ti je menda uspelo izvesti v sodelovanju s poljaki.
Morda bi bilo zanimivo kaj napisati se na to temo.
lp
mare
p.s.
sotlerx: tvoji napotki glede ponovnega priklica podnapisov so O.K.
hvala!
Moderator v enem od svojih postov pise, da je mozna povezava Yakumo/PC.
To povezavo ti je menda uspelo izvesti v sodelovanju s poljaki.
Morda bi bilo zanimivo kaj napisati se na to temo.
lp
mare
p.s.
sotlerx: tvoji napotki glede ponovnega priklica podnapisov so O.K.
hvala!
congaS
men tud zginejo ce mam xvid ac3 in pritiskam slow ter ffw in nazaj, ampak enkrat zasteka in treba vse izklopt ter nanovo z go to iti na zelejno minutazo.
precej butast posel, ce mene vprasas:) ampak uporabi "avi mux gui" ter v settings daj kljukco stran tam kjer mas neki dml al nekj takega output pa potem zmuksaj(pritisni start v programcku), preverjeno ko posnames taksn avi na cd, podnapisi delajo do konca filma;)
PYPS- a bo kmal FW na voljo? torej bo vseboval auto centriranje plus barve fontou kot do zdaj? hm nice:)) sm opazu da mam na tv velik sirso sliko kot pa ce prek pcja zjam na tvju isti film, prvo prek yakume hkrat pa prek pcja na tv , pa mi slika velik sirsa kot od pcjeve:) je kr lepo vidt:)
stepni volk- a nima bellagio ad2020 enak cip ter pogon kot yakumo? pa sem nekje videl da podpira xvid, a ma tud enake probleme? menda sta si podobna med sabo, pa zakaj eni lahk vrtijo fajn divxe drugi pa stekajo? kaj jih matra da je taksna razlika med predvajanjem? od tebe bom vsaj pametn odgovor slisal, sm ze veliiiiiik foruma prebral pa se kr nevem tocn.
lep pozdrav
men tud zginejo ce mam xvid ac3 in pritiskam slow ter ffw in nazaj, ampak enkrat zasteka in treba vse izklopt ter nanovo z go to iti na zelejno minutazo.
precej butast posel, ce mene vprasas:) ampak uporabi "avi mux gui" ter v settings daj kljukco stran tam kjer mas neki dml al nekj takega output pa potem zmuksaj(pritisni start v programcku), preverjeno ko posnames taksn avi na cd, podnapisi delajo do konca filma;)
PYPS- a bo kmal FW na voljo? torej bo vseboval auto centriranje plus barve fontou kot do zdaj? hm nice:)) sm opazu da mam na tv velik sirso sliko kot pa ce prek pcja zjam na tvju isti film, prvo prek yakume hkrat pa prek pcja na tv , pa mi slika velik sirsa kot od pcjeve:) je kr lepo vidt:)
stepni volk- a nima bellagio ad2020 enak cip ter pogon kot yakumo? pa sem nekje videl da podpira xvid, a ma tud enake probleme? menda sta si podobna med sabo, pa zakaj eni lahk vrtijo fajn divxe drugi pa stekajo? kaj jih matra da je taksna razlika med predvajanjem? od tebe bom vsaj pametn odgovor slisal, sm ze veliiiiiik foruma prebral pa se kr nevem tocn.
lep pozdrav
gorann - o Xvid in AC3 je že na prvi strani in še neštetokrat vmes. Gericom in Yakumo sta brata dvojčka (za detajle vprašaj Piki64, ki ga poseduje). Jaz ti lahko podam le razliko med Yamado 6600 in Yakumo DVD Master DX4. In ja tudi Yamada šteka. Posebej prvi Divx cocec 3.11
Je pa res, da bi se dalo Gericom-ov Firmware cepiti na Yakumo... v obratno smer gre. Bo treba preizkusiti, vendar tega ne počni brez povezave PC / DVD.
In ko bo nekdo izvohal, kje v firmware-u se skrivajo codec-i... uf.. takrat se bo začela veselica :)
Je pa res, da bi se dalo Gericom-ov Firmware cepiti na Yakumo... v obratno smer gre. Bo treba preizkusiti, vendar tega ne počni brez povezave PC / DVD.
In ko bo nekdo izvohal, kje v firmware-u se skrivajo codec-i... uf.. takrat se bo začela veselica :)
murchixxl - povezava Yakumo PC je izvedljiva. In to lažje, kot na nekaterih drugih ploščkosukih (Rimax), ker imaš na mamaplati že narejn konektor in sicer na zgornjem desnem vogalu.
KLIK
Potrebuješ torej RS232 na eni strani, na drugi ta konektor. Naredi se pa tole tako:
POVEZAVA PC / DVD - popravilo zaflešane komponente.
Monako je identičen post objavil tudi na tem Forumu... a je toliko strani nazaj, da ga ne najdem več ;(
In kot vidiš je mamaplata Yakumo in Yamada prav tako identična... razlika je v izhodih... in seveda FIrmware-u.
KLIK
Potrebuješ torej RS232 na eni strani, na drugi ta konektor. Naredi se pa tole tako:
POVEZAVA PC / DVD - popravilo zaflešane komponente.
Monako je identičen post objavil tudi na tem Forumu... a je toliko strani nazaj, da ga ne najdem več ;(
In kot vidiš je mamaplata Yakumo in Yamada prav tako identična... razlika je v izhodih... in seveda FIrmware-u.
Zgodovina sprememb…
gorro1 ::
SOTLERX
Jaz sem prav tako preiskusil tvoj nasvet,če izginejo podnapisi,vendar mi ne uspe vedno.Ali je to odvisno tudi od tega,kateri Firmware imam naložen in kateri center-sub uporabljam,povej kaj imaš ti.
PIKI64
Včeraj je bilo govora v temi-Centrirani podnapisi so postali resničnost!
Kdaj bo to in kje.
Hvala
LP
Jaz sem prav tako preiskusil tvoj nasvet,če izginejo podnapisi,vendar mi ne uspe vedno.Ali je to odvisno tudi od tega,kateri Firmware imam naložen in kateri center-sub uporabljam,povej kaj imaš ti.
PIKI64
Včeraj je bilo govora v temi-Centrirani podnapisi so postali resničnost!
Kdaj bo to in kje.
Hvala
LP
gorro
Lime ::
>Včeraj je bilo govora v temi-Centrirani podnapisi so postali resničnost!
>Kdaj bo to in kje.
Za vse nepismene:
http://www.medvedek.org/pyps/
>Kdaj bo to in kje.
Za vse nepismene:
http://www.medvedek.org/pyps/
Gorro1
Še iščem in raziskujem da bom definitivno prepričan zaradi čega izgenejo podnapisi.
Uplivajo codeci, potem hitrost snemanja ,kvaliteta medija.Isti film sem posnel z
32 x hitrost -slika je izginila (zmrznila)
16 x zelo redko so mi zginili podnapisi
4 x tudi je bilo optimalno in v redu
Medij CD 52 x podnapisi so mi zginjali
Medij CD 48 x zelo redko recimo na 10 filmov 1x sem uporabil moj recept za povrnitev
podnapisov.Ugotavljam da podnapisi bodo še naprej zginjali .
Poskušajte sami malo raziskovati in poročajte o svojih ugotovitvah.
LP
Še iščem in raziskujem da bom definitivno prepričan zaradi čega izgenejo podnapisi.
Uplivajo codeci, potem hitrost snemanja ,kvaliteta medija.Isti film sem posnel z
32 x hitrost -slika je izginila (zmrznila)
16 x zelo redko so mi zginili podnapisi
4 x tudi je bilo optimalno in v redu
Medij CD 52 x podnapisi so mi zginjali
Medij CD 48 x zelo redko recimo na 10 filmov 1x sem uporabil moj recept za povrnitev
podnapisov.Ugotavljam da podnapisi bodo še naprej zginjali .
Poskušajte sami malo raziskovati in poročajte o svojih ugotovitvah.
LP
sotlerx
grizli123 ::
Hay!
Najprej bi rad pohvalil vse, ki so nam navadnim revežem pomagali do SLO napisov, menijev, spremembo ozadij na Yakumo DVD playerju...
Če vas pot zanese v SV del SLO, mi sporočite. Častim, ampak čisto resno....
Ja, tako kot drugi, sem si ga tudi jaz nabavil Yakumotov predvajalnik in sproti spremljam nove update. Žal novi linki na strani http://www.medvedek.org/pyps/ ne delujejo... Damn!!!
Na playerju me moti nekaj stvari oz. sem opazil nekaj porodnih krčev playerja in sicer:
- Centriranje podnapisov = to bi naj bilo odpravljeno z novim FW (UPAM), kajti ne ljubi se mi vedno spreminjati podnapise z CenterSub-om
- Pri DVD-Video medijih, ko izbiraš podnapise, ponavadi v izbirnem meniju ne piše Slovenski jezik, ampak je samo prazno polje, podnapisi pa delujejo v redu Npr:
Podnapisi: 1/4: Angleški,
Podnapisi: 2/4: Nemški,
Podnapisi: 3/4: -=> Tu bi moralo pisati Slovenski... je pa prazno
Podnapisi: 4/4: Hrvaški,
- že omenjeni problemi s XviD codecom in AC3 ter podnapisi
- Pogrešam branje podatkov o skladbah na Audio CD-ju - CD TEXT; Je kaka varianta, da se sprogramira tudi to?!?
- Kar pa me najbolj moti, je to: Player prebere samo 14 znakov dolgo ime, ostalo odreže. Problem pri skladbah MP3, recimo. A je kaka možnost, da bi player, če že ne prebral daljše ime datoteke, vsaj izpisal podatke iz ID3 taga?!? Bilo bi jako ludo i nezaboravno....
Drugače pa sem zadovoljen s playerjem, kajti je zelo poceni, pa še veliko vrst medijev podpira....
Kakorkoli, Hvala P.Y.P.S.u in drugim.... Polepšali ste mi dneve... TNX!!!
Have a nice day....
Najprej bi rad pohvalil vse, ki so nam navadnim revežem pomagali do SLO napisov, menijev, spremembo ozadij na Yakumo DVD playerju...
Če vas pot zanese v SV del SLO, mi sporočite. Častim, ampak čisto resno....
Ja, tako kot drugi, sem si ga tudi jaz nabavil Yakumotov predvajalnik in sproti spremljam nove update. Žal novi linki na strani http://www.medvedek.org/pyps/ ne delujejo... Damn!!!
Na playerju me moti nekaj stvari oz. sem opazil nekaj porodnih krčev playerja in sicer:
- Centriranje podnapisov = to bi naj bilo odpravljeno z novim FW (UPAM), kajti ne ljubi se mi vedno spreminjati podnapise z CenterSub-om
- Pri DVD-Video medijih, ko izbiraš podnapise, ponavadi v izbirnem meniju ne piše Slovenski jezik, ampak je samo prazno polje, podnapisi pa delujejo v redu Npr:
Podnapisi: 1/4: Angleški,
Podnapisi: 2/4: Nemški,
Podnapisi: 3/4: -=> Tu bi moralo pisati Slovenski... je pa prazno
Podnapisi: 4/4: Hrvaški,
- že omenjeni problemi s XviD codecom in AC3 ter podnapisi
- Pogrešam branje podatkov o skladbah na Audio CD-ju - CD TEXT; Je kaka varianta, da se sprogramira tudi to?!?
- Kar pa me najbolj moti, je to: Player prebere samo 14 znakov dolgo ime, ostalo odreže. Problem pri skladbah MP3, recimo. A je kaka možnost, da bi player, če že ne prebral daljše ime datoteke, vsaj izpisal podatke iz ID3 taga?!? Bilo bi jako ludo i nezaboravno....
Drugače pa sem zadovoljen s playerjem, kajti je zelo poceni, pa še veliko vrst medijev podpira....
Kakorkoli, Hvala P.Y.P.S.u in drugim.... Polepšali ste mi dneve... TNX!!!
Have a nice day....
Some people... they call me GRIZLI... :)
Hi!
Novi FW bodo kmalu na voljo, samo par stvari je potrebno dodelat. Eni ste se tako razvadili, da če ni neke novosti v parih dneh kar godrnjate. Dan ima 24 ur in to je premalo za vse novosti, saj Yanez dela na grafičnih popravkih in teh zadevah, sam pa spreminjam kodo, tako da boste lahko imeli centrirane podnapise, pomaknjene na spodnji rob ekrana, dolga imena datotek in še nekatere novosti. To je že vse preizkušeno na Bellagio, samo potrebne so še spremembe na ostalih playerjih.
LP, Piki64
Novi FW bodo kmalu na voljo, samo par stvari je potrebno dodelat. Eni ste se tako razvadili, da če ni neke novosti v parih dneh kar godrnjate. Dan ima 24 ur in to je premalo za vse novosti, saj Yanez dela na grafičnih popravkih in teh zadevah, sam pa spreminjam kodo, tako da boste lahko imeli centrirane podnapise, pomaknjene na spodnji rob ekrana, dolga imena datotek in še nekatere novosti. To je že vse preizkušeno na Bellagio, samo potrebne so še spremembe na ostalih playerjih.
LP, Piki64
Pabo ::
SUPER!
Komaj čakam te FW. Sicer pa godrnjajo tak la tak samo enateisti!
Tisti potrpežljivci pa smo zadovoljni že s tem kar smo dobili do sedaj!
P.Y.P.S. RULES
Komaj čakam te FW. Sicer pa godrnjajo tak la tak samo enateisti!
Tisti potrpežljivci pa smo zadovoljni že s tem kar smo dobili do sedaj!
P.Y.P.S. RULES
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!
gorro1 ::
PIKI64
Kupil sem yakumota,pa bi rad firmvare.
Žal linki na strani http://www.medvedek.org/pyps/ ne delujejo,ali so še kje drugje.
PROSIM
LP
Kupil sem yakumota,pa bi rad firmvare.
Žal linki na strani http://www.medvedek.org/pyps/ ne delujejo,ali so še kje drugje.
PROSIM
LP
gorro
tabornik ::
A se da kje vsaj prejšnjo verzijo F/W dol snet; sem danes kupil še enga Yakumota, pa je s šumniki skregan. Vsaj toliko, da pride nova verzija.
tabornik - pošlji mi email in ga dobiš.
Zgodovina sprememb…
Runnagain ::
Tudi sam sem hotel sneti FW z piki-jeve strani, vendar datoteka ni na voljo (ali ni placa na serverju??).
Bi pa predlagal, da se stran malo dopolni (navodila za upgrade, malo več informacij, kaj FW podpira, zgodovino FW-jev, stari FW-ji na voljo), pa mogoče še mirror (mirror lahko postavim na domačem WEB serverju (ni nek velik UL, vendar boljše kot nič), pa mogoče dopolnim stran (seveda prostovoljno in z informacijami vas, razvijalcev - PYPS-ja), da bo stvar še nekoliko bolj dosegljiva in preglednejša.
Sem pa totalni fan PYPS-a, in fantje, le tako naprej (zelo zadovoljen z vašim delom).
Lp, Runnagain!!
Bi pa predlagal, da se stran malo dopolni (navodila za upgrade, malo več informacij, kaj FW podpira, zgodovino FW-jev, stari FW-ji na voljo), pa mogoče še mirror (mirror lahko postavim na domačem WEB serverju (ni nek velik UL, vendar boljše kot nič), pa mogoče dopolnim stran (seveda prostovoljno in z informacijami vas, razvijalcev - PYPS-ja), da bo stvar še nekoliko bolj dosegljiva in preglednejša.
Sem pa totalni fan PYPS-a, in fantje, le tako naprej (zelo zadovoljen z vašim delom).
Lp, Runnagain!!
Boš dobil podatke in jih lepo "zrcali". Seveda mi najprej pošlji email.. glej link zgoraj.
Zgodovina sprememb…
antepante ::
Danes sem nabavil Yakumo dx4 in ga poskušal nadgraditi prvo z Pyps firmware in nato še z uradnim z yakumo.de nobenega mi ni zaznalo javlja Unknown disc. Preveril sem verzijo in mi izpiše:
ver. 05.00.03.05
sub: 0c.00.00.04
A se je ze kdo srecal s to verzijo in kako ga nadgraditi?
ver. 05.00.03.05
sub: 0c.00.00.04
A se je ze kdo srecal s to verzijo in kako ga nadgraditi?
Zgodovina sprememb…
- odbrisalo: Stepni Volk ()
antepante ::
p,s. cd je posnet v ISO in pa vse je napisano z velikimi črkami
uradni upgrade je v 4 fajlih: YAD2710.BIN, YAD2710G.BIN, YGAD2710.BIN TER YWAD2710.BIN
uradni upgrade je v 4 fajlih: YAD2710.BIN, YAD2710G.BIN, YGAD2710.BIN TER YWAD2710.BIN
Zgodovina sprememb…
dj cotto ::
@mikimaus
Programiranje audio CD-jev.
Pritisneš:
< Program >
< +10 >
< 1 >
< +10 >
< 4 >
Odjadraš na START in poslušaš 11. in 14. komad do nezavesti.
Programiranje audio CD-jev.
Pritisneš:
< Program >
< +10 >
< 1 >
< +10 >
< 4 >
Odjadraš na START in poslušaš 11. in 14. komad do nezavesti.
MihaK ::
Pozdrav,
mene pa zanima kako yakuma podpira Regional Coding enhancement(RCE)?
Nikjer nisem opazil govora o tej temi, pa bi rad preveril.
Baje je to neka nova zaščita, ki jo dajejo studiji vneto na svoje plošče, da bi se zaščitili glede regij. Baje, da zadeva resnicno deluje in ploščki s to zaščito ne delujejo na marsikaterem t.i. region-free predvajalniku.
Ali je kdo ze sprobal?
Trenutno je to na samo omejenih ploščah, jih bo pa vedno vec.
Vec info je na naslovu:
http://www.dvdtalk.com/rce.html
Thx!!
P.S. Cestitam za novo odkrito posodobitev FW na podrocju podnapisov.
Ce se da še kaj narediti na področju kuhanja kave.... se priporočam! :D
mene pa zanima kako yakuma podpira Regional Coding enhancement(RCE)?
Nikjer nisem opazil govora o tej temi, pa bi rad preveril.
Baje je to neka nova zaščita, ki jo dajejo studiji vneto na svoje plošče, da bi se zaščitili glede regij. Baje, da zadeva resnicno deluje in ploščki s to zaščito ne delujejo na marsikaterem t.i. region-free predvajalniku.
Ali je kdo ze sprobal?
Trenutno je to na samo omejenih ploščah, jih bo pa vedno vec.
Vec info je na naslovu:
http://www.dvdtalk.com/rce.html
Thx!!
P.S. Cestitam za novo odkrito posodobitev FW na podrocju podnapisov.
Ce se da še kaj narediti na področju kuhanja kave.... se priporočam! :D
tomba ::
Zivijo vsi,
najpre pohvale za vase delo, PYPS!!! Sicer (se) nimam Yakomuta, sem se pa ob citanju vsega tega kar navdusil in sem si ravno hotel omisliti enega, Comtron je namrec dobil novo posiljko te robe. Ampak, glej ga smenta, spet problem: Comtronovci pravijo, da ne morejo nadgraditi Firmware-a, da nekaj steka, da so poskusili s PYPS ter z "uradnim" Yakumo FWjem, pa nic ni slo... Jaz seveda nocem imet taksne robe, kjer je oglasevano, da delajo slovenski podnapisi, potem ti pa povejo, da joj , zal ne gre...
Zanima me ce se je kdo ze srecal s tem problemom, oziroma, kaj Comtronovci delajo narobe, da jim to ne gre? Kaj vec podatkov zal nimam... A je komu kaj jasno? Pa da jim mi povemo, kaj naj naredijo, ceprav bi morali to itak ze sami zrihtat, PREDEN ponudijo robo v trgovini. Letak so pa tudi ze teden 10 dni prej delili, ko robe sploh se imeli niso. Pa to je za "poj v kisto" najraje bi jim naprtil inspektorja...
najpre pohvale za vase delo, PYPS!!! Sicer (se) nimam Yakomuta, sem se pa ob citanju vsega tega kar navdusil in sem si ravno hotel omisliti enega, Comtron je namrec dobil novo posiljko te robe. Ampak, glej ga smenta, spet problem: Comtronovci pravijo, da ne morejo nadgraditi Firmware-a, da nekaj steka, da so poskusili s PYPS ter z "uradnim" Yakumo FWjem, pa nic ni slo... Jaz seveda nocem imet taksne robe, kjer je oglasevano, da delajo slovenski podnapisi, potem ti pa povejo, da joj , zal ne gre...
Zanima me ce se je kdo ze srecal s tem problemom, oziroma, kaj Comtronovci delajo narobe, da jim to ne gre? Kaj vec podatkov zal nimam... A je komu kaj jasno? Pa da jim mi povemo, kaj naj naredijo, ceprav bi morali to itak ze sami zrihtat, PREDEN ponudijo robo v trgovini. Letak so pa tudi ze teden 10 dni prej delili, ko robe sploh se imeli niso. Pa to je za "poj v kisto" najraje bi jim naprtil inspektorja...
ombre ::
Pa kupi player kje drugje kot pa v comtronu. Recimo na mimovrste ga majo pa na izishop.net.
OmbreMan - Galaxy of knowledge
tomba ::
Ja, sem ze razmisljal, ampak vseeno bi raje v zivo sprobal streoj, preden ga kupim. Danasnja roba je zelo nezanesljiva...
Comtron se je na verziji C naučil, da je bolje prodajati ploščkosuk, ki dela BP.
Saj v nasprotnem primeru stranke kličejo, vračajo itd... in vsi vemo, da na koncu ploščkosuk dela... vedno je potrebno malce časa.
Trenutno se tehnični del PYPS-a ukvarja s centrirnaimi podnapisi. Zaradi tega so linki do FW trenutno nedostopni.
Se opravičujemo zaradi neljubih motenj v dobavi najnovejših Firmware-on.
Za vse lačne starejših verzij, lahko greste nekaj strani nazaj, kjer Mato46 ponuja predelane PYPS Firmware.
Z najnovejšimi Yakumo-i še nimam izkušenj... je morda zunaj NOVA VERZIJA C?
Bomo videli... poročajte... če nadgradnja z uradnim Firmware-om ne dela... bo ponovno potrebno odkriti "cako".. :)
Saj v nasprotnem primeru stranke kličejo, vračajo itd... in vsi vemo, da na koncu ploščkosuk dela... vedno je potrebno malce časa.
Trenutno se tehnični del PYPS-a ukvarja s centrirnaimi podnapisi. Zaradi tega so linki do FW trenutno nedostopni.
Se opravičujemo zaradi neljubih motenj v dobavi najnovejših Firmware-on.
Za vse lačne starejših verzij, lahko greste nekaj strani nazaj, kjer Mato46 ponuja predelane PYPS Firmware.
Z najnovejšimi Yakumo-i še nimam izkušenj... je morda zunaj NOVA VERZIJA C?
Bomo videli... poročajte... če nadgradnja z uradnim Firmware-om ne dela... bo ponovno potrebno odkriti "cako".. :)
Blazz ::
jaz sm bil tud v Comtronu pa so mi povedal isto, da iz slo-tech firmware ne gre gor... in zadevo mi je lih pred nosom umaknu iz prodaje, super... , kaj pa na to pravijo nasi ustvarjalci firmwarea????
...
added: ok prebral zgori 1 min me je prehitu grrrrr =)
...
added: ok prebral zgori 1 min me je prehitu grrrrr =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blazz ()
walti ::
Pozdrav vsem..
Včeraj sem tudi sam kupil Yakumo v Comtronu. Meni so jo še prodali, kasneje so jo mislim da umaknili iz prodaje, ker niso uspeli dobiti FW. Zadeva z starim upgrade-om ne dela. Vedno javi Uknown disk. Verzija je res 05.00.03.05 in 0C.00.00.04 .. Zadeva s tem FW sicer za silo dela, ni Č in ž in podnapisi so poravnani v levo,tako da se da gledat, ampak to ni to.. Zato , ko boste uspeli zadevo pogruntat v čem je catch, nas bo nekaj zelo veselih.. Vsekakor se priporočam tudi sam.. Thanks..
Včeraj sem tudi sam kupil Yakumo v Comtronu. Meni so jo še prodali, kasneje so jo mislim da umaknili iz prodaje, ker niso uspeli dobiti FW. Zadeva z starim upgrade-om ne dela. Vedno javi Uknown disk. Verzija je res 05.00.03.05 in 0C.00.00.04 .. Zadeva s tem FW sicer za silo dela, ni Č in ž in podnapisi so poravnani v levo,tako da se da gledat, ampak to ni to.. Zato , ko boste uspeli zadevo pogruntat v čem je catch, nas bo nekaj zelo veselih.. Vsekakor se priporočam tudi sam.. Thanks..
http://www.rolan.si/index.cfm?str=artik...
Za vse tiste ki bi radi kupili brata Yakumo-ta Bellagio 2020 po ceni
15.990,oo sit pojdite na tale zgornji link.
LP
Za vse tiste ki bi radi kupili brata Yakumo-ta Bellagio 2020 po ceni
15.990,oo sit pojdite na tale zgornji link.
LP
sotlerx
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sotlerx ()
@Walti: kontaktiraj Comtron, danes že imajo verzijo za tvoj Yakumo.
Potem pa se iščejo testeri za Yakumotove FW. Rabil bi nekoga ki ima PC povezavo, tako da lahko zaflešan player oživi nazaj. Najbolje eden, ki je delal upgrajd z Yad2710.BIN, YGad2710.BIN, ....
Prosim javite se na pyps@medvedek.org, da stestirate nove FW preden gredo v splošno uporabo.
V emailu pripišite katero verzijo Yakumota imaste oz. s katero datoteko delate upgrejd.
LP, piki64
Potem pa se iščejo testeri za Yakumotove FW. Rabil bi nekoga ki ima PC povezavo, tako da lahko zaflešan player oživi nazaj. Najbolje eden, ki je delal upgrajd z Yad2710.BIN, YGad2710.BIN, ....
Prosim javite se na pyps@medvedek.org, da stestirate nove FW preden gredo v splošno uporabo.
V emailu pripišite katero verzijo Yakumota imaste oz. s katero datoteko delate upgrejd.
LP, piki64
grizli123 ::
Ravno izdelujem tiskanino, jutri nabavim material in upam, da bo vse delovalo ok; rade volje pomagam pri razvoju, saj je tudi meni veliko pomagal ta forum.
Imel sem namreč zloglasno verzijo:
VERSION: 05.00.03.05
SUB-VER: 0C.00.00.02
Težave z UNKNOWN DISK. Preimenoval datoteko BIN in potem je vse steklo gladko.
Sedanja verzija:
SUB-VER: 00.00.00.04
TNX vsem, ki ste kaj prispevali na tem forumu...
LP,
GRIZLI
Imel sem namreč zloglasno verzijo:
SUB-VER: 0C.00.00.02
Težave z UNKNOWN DISK. Preimenoval datoteko BIN in potem je vse steklo gladko.
Sedanja verzija:
SUB-VER: 00.00.00.04
TNX vsem, ki ste kaj prispevali na tem forumu...
LP,
GRIZLI
Some people... they call me GRIZLI... :)
NOVI FW ZA YAKUMA SO ZUNAJ:
- centrirani podnapisi
- dolga imena datotek
- izbor 8 razlicnih tipov podnapisov
- ....
LP, Piki64
- centrirani podnapisi
- dolga imena datotek
- izbor 8 razlicnih tipov podnapisov
- ....
LP, Piki64
@Piki64
Vsaka čast! Centrirani podnapisi, različne velikosti in barve! Super! Zdijo se mi le nekoliko prenizko. 16:9 TV. Pravkar sem jih prestavil malo višje. Bom videl, če bo bolje.
LP!
P.S.: PM me, če si za pivo, ali dve in pošten stisk roke.
Vsaka čast! Centrirani podnapisi, različne velikosti in barve! Super! Zdijo se mi le nekoliko prenizko. 16:9 TV. Pravkar sem jih prestavil malo višje. Bom videl, če bo bolje.
LP!
P.S.: PM me, če si za pivo, ali dve in pošten stisk roke.
Uspelo. V prvem poskusu sem zadel za Letterbox! Y=378
Piki64, a imaš mogoče podatek na kateri višini so bili fonti v starem FW (041006b)? Čisto tako, informativno.
Piki64, a imaš mogoče podatek na kateri višini so bili fonti v starem FW (041006b)? Čisto tako, informativno.
piki pa yanez, res sta carja;) res lepo narejeno, tolk razlicnih podnapisou, ni vrag da komu ne bi pasal;) sam matra me pa nekj, ne da mi miru:(
v cem je fora plosckosuka da sam srt predvaja pa da mora bit enak ime filma kot podnapisa? zakaj ma philips lahko drugacne crke pa vseeno zazene podnapis? 737 model philipsa pr kolegu, ok sam je tale fw velik boljsi ze zarad hudih podnapisou ter ozadja:))se enkrat svaka cast fanta.
p.s. zakaj ni vec logo pyps, mate probleme med sabo al je to stvar dogovora?odgovor ni nujen, upam da se dobr stekate:)
ciao
v cem je fora plosckosuka da sam srt predvaja pa da mora bit enak ime filma kot podnapisa? zakaj ma philips lahko drugacne crke pa vseeno zazene podnapis? 737 model philipsa pr kolegu, ok sam je tale fw velik boljsi ze zarad hudih podnapisou ter ozadja:))se enkrat svaka cast fanta.
p.s. zakaj ni vec logo pyps, mate probleme med sabo al je to stvar dogovora?odgovor ni nujen, upam da se dobr stekate:)
ciao
tabornik ::
Fantje nočem kvariti zmagoslavja, ampak moj Yakumo z verzijo
05.00.03.05
0C.00.00.04
novi F/W vztrajno zavrača (unknown disc, kljub temu da so imena DEFINITVNO pisana z velikimi črkami).
Pomoč?
05.00.03.05
0C.00.00.04
novi F/W vztrajno zavrača (unknown disc, kljub temu da so imena DEFINITVNO pisana z velikimi črkami).
Pomoč?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 71821 (19640) | koks2005 |
» | [DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)Oddelek: Zvok in slika | 24682 (5180) | JanezC |
» | [DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 62230 (20644) | Caniggia |
» | [divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljateOddelek: Zvok in slika | 4339 (2161) | Nebomgabiksa |
» | [divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 24608 (13024) | piki64 |