» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
17 / 28
»»

sotlerx ::

James Bond
Brez zamere, ampak ali ti knjigo bereš mal v sredini in potem zadnjo stran knjige?
V teh 16-tih straneh je veliko zanimivega in koristnega .Verjemi da nisi edini ki ni prebral vsega.Pač, komot smo in hočemo imeti
vse na dlani.
LP vsem ki ne berejo 16 strani.
sotlerx

JamesBond ::

Tebi na cast sem so prebrat vse strani na bozicni vecer (ki bi ga lahko prezivel z druzino)
Imam verzijo 0C..04 vendar mi delajo šumniki in v kotu pise piki69 tak da je kul.:D
Malo me skrbi za te Xvid filme, ki se res zatikajo.
Bom probal z Videocleanerjem convertat v DivX, pa bom potem porocal ce zatikanje izgine.

alsl ::

Pred nekaj dnevi sem kupil v Comtronu predvajalnik z FW

version: 5.00.03.05
sub. ver.: 0C.00.00.04

Nato sem ga nadgradil z zadnjo verzijo PYPS. Nadgradnja zgleda, da se izvrši vendar ni nobenega dodatnega menuja za izbiro podnapisov, skratka nič se ne spremeni, FW verzijo mi pa tudi javlja nespremenjeno.

Mobidick je napisal, da je preimenoval datoteko YAD2710.BIN v YFAD2710.BIN in da potem deluje. Moti me pa, da je piki64 malo više v forumu napisal, da novi FW, deluje tudi na novejših predvajalnikih, ter da naj se nič ne preimenuje.

Zadeva mi sicer deluje OK, vendar bi rad imel možnost izbire podnapisov.

Ali je še kdo poskušal s preimenovanjem ?

Stepni Volk ::

Comtron nadgrajuje ploščkosuke s P.Y.P.S.-ovim Firmware-om, zato ni "sprememb" :)

iElectric ::

Hvala, ker ste pomagali sedaj dela vse vredu. Res nimam časa da bi bral vse te strani pa bom še enkrat vprašal: Kako je z regijsko zaščito?

Pabo ::

@sotlerx
se opravičujem ker tak pozno odgovarjam ampak je bil božič,rojstni dan ...
No z 48x hitrostjo zapisovanja jih pečem!

Se opravičujem za nejasen post

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Samo je kar jeba, zdaj sem komaj opazil da je vecina filmov, ki jih dobim, v xvid formatu, pretvarjanje pa tak dooolgo traja :(

Putimir ::

Men se že mal blede od vseh teh verzij, fajlov, C-verzij in podobnega navlake: zato vprašam

- Yakumota (pomoje je C) sem v štartu že nadgradil iz 05.00.03.05, 00.00.00.02 (se mi zdi) na zdajšnji P&Y 05.00.03.05, 00.00.00.04
- Rad bi sedaj probal FW 12-22 in me zanima, katere file moram uporabit in po potrbi preimenovat za nadgradnjo + kaj je novega?

Thx!

...never mind mi je ratal :)) (YAD2710.BIN in YAD2710G.BIN)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Putimir ()

emilo:
v menijih poišči kje ti piše MPEG4 in se ti bo na desni strani odprl meni kjer si boš lahko spremenil barvo in velikost podnapisov!

VČASIH JE TREBA LE KANČEK SAMOINICIATIVE IN ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI POSTANEJO ZELO ENOSTAVNE!

putimir:
Lepo da si se malo potrudil.Za tebe tudi velja zgornje debelo napisano

ervinja ::

toliko problemov imate vsi naj kdo pove če je preiskusil kak film ki je sinhroniziran v slovenščino in naj pove če dela jaz sem probo dva na enem ni zvoka na drugem slika blokira ma kdo kaj izkušenj

erivnja - Jep, delajo... vsi do zadnjega.

Vojkodlak ::

Pabo!
Kar je bilo napisano o izbiri 8 različnih pisav in menuja MPG4 ne drži.V Comtronu prodajajo Yakumote z FW by Piki64 (vsaj moj kupljen decembra),ki je verzija 05.00.03.05 in 0C.00.00.04
Torej verzija FW-ja,ki je novejša,kot sem razumel,nima pa možnosti izbire različnih fontov in trovrstičnih podnapisov.Če prav razumem,bi bilo treba z najnovejšo verzijo FW-ja updejtat player,in še to z spremembami črk zadnjega FW,zaradi C verzije.
LP

trto ::

HELLO

Mene pa zanima kako bi lahko podnapise dal malo višje na TV-ju, ker se mi spodnja vrsta skoraj ne vidi.
Imam Yakumo DX4

Lp Tomaž

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trto ()

@Vojkodlak
no ne vem kaki FW so ti dali v comtronu gor!
potegni si iz pyps strani novi FW v katerem so fajli ki so že preimenovani in so za ve verzije "C". DL in speci na CD-RW in si naredi upgrade!

@trto
če si DL FW iz pyps strani je bilo v .zip fajlu več datotek od tega je bila ena .exe. No in to je MTKSubXY ki je program za spreminjenje položaja podnapisov po X in Y osi! pač si nastaviš .BIN fajl po svoje kak ti najbolj ustreza!

tudi za tebe velja debelo napisano v mojem postu malo višje!

LP pabo

Mobidick ::

Kar bi bilo po mojem mnenju pametno nardit je to, da bi v FW teh novejših Yakumotov, ki so 0C.00.00.04, implementirali to možnost za izbiro pisave podnapisov, ker se s preimenovanjem datoteke yad2710.bin v yf...bin poslabša branje nekaterih (vsaj pri meni nekoliko starejšega -1,5 leto) filmov.

Pa noben ni komentiral dejstva, da zadeva bere SUB podnapise, le da ti niso sinhronizirani.

lp
The future is digital!

seveda je bilo nekje omenjeno da zadeva bere .SUB podnapise!
če pa niso sinhronizirani pa se da vse popravit v SubtitleWorkshopu.Ampak .SRT podnapise bere 100% zanesljivo in pravilno!

o zatikanju filmov pa ne morem nič rečt ker se meni to ne dogaja ( niti pri starih filmih )

LP pabo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pabo ()

Vojkodlak ::

Pabo
OK-ej,sprejemam to možnost.Mislim da je original FW iz Comtrona datumsko nekje okoli 15.12.2004 (vsaj po karakteristikah opisanih od userjev na tem forumu).Sem pa opazil,da je na strani PYPS najnovejši FW datiran 22.12.2004,in to bo najbrž ta o katerem ti sedaj pišeš.
Torej ni treba nič spreminjat črk.
Pa še to;če slučajno novejši FW dela kako sranje,kako se spravi player nazaj na starejši FW? A gre samo z "updejtom" starejšega FW,ali je treba kabel na PC,pa se stvari lotit malce drugače?
TNX
LP

nič še nisem sam delal z Yakumom, le filme sem gledal! Glede dl-ja FW in nalaganja na player sem bolj butaste sorte. Kupil sem ga v Comtronu okoli 15.12, naloženo pa ima verzijo 0004 ali nekaj podobnega. Kaj lahko oz. moram naredit?

Lp Tomaž

Zgodovina sprememb…

@trto
malo bi lahko prebral ta forum da nebi bil tak butaste sorte to je prvo.
drugo pa si moreš DL FW iz p.y.p.s. strani , odzipat, zapečt vse .BIN fajle na CD ali RW in vstaviti v ploščkosuk. Potem pa te bo itak dalje samo vodilo in strogo upoštevaj navodila ( tu predvsem mislim da odstraniš CD in ne izkljaplaš naprave. ).

@Vojkodlak
To velja za oba FW tudi tistega malo starejšega. Ta novejši ima le še dodano funkcijo da lahko izbereš ali boš imel centrirane podnapise ali levo poravnane. To ti pride v poštev če imaš že posnete kakšne filme na CD-R in podnapise obdelane z CenterSub-om, da ti ne prikazuje tisith heroglifov.
AHA, vojkodlak mislim da gre player spravit v prvotno stanje le z flashanjem z PCjem.

LP pabo8-O

Zgodovina sprememb…

ne vem zakaj ne dela povezava odzgoraj

KLIKNI tukaj in bo delala!

LP pabo

OK zgornja tudi dela
PARDON

Zgodovina sprememb…

ervinja ::

stepni volk povej v čem je stvar jaz mam gor ta zadnji fw pa ne dela slika je super zvoka ni ali pa zvik je pa slika zatika

Jaz sem ze cist obupan, je mozno da bi nekateri xvidi dobro delali, da se ne zatikajo vsi?
Ce ne, kak je najitrejsi nacin pretvorbe v Divx, ker 2+ uri cakat je ubijajoce.
Pa zdi se mi da je 80% meni dosegljivih filmov v Xvid formatu.. T_T
Kako se vi s tem spopadate?

1 Ne obupujemo.
2 Vzamemo G-spot, da preverimo točno o katerm zvočnem in video codecu je reč.
3. Ukrepamo.

(BTW osebno nisem niti enega samega filma konvertiral... pardon enega... tisti je bil v .ogm... in sem mu moral .ogg del spremeniti nazaj v mp3.)

odzipu sm une BIN fajle zdej me pa zanima a moram dat zraven slučajno tudi programček MTKSubXY al ne

LP Tomaž

Ok, za primer, tu so podatki od enega filma, mislite da bo delal v redu al ne, in ce ne, kaj mi je storiti:

Size: 700,20 MB
Length: 1:43:4
No of CDs: 1

[video]
Codec: Xvid
FourCC: xvid
Bitrate: 810 Kbit/s
Width: 576
Height: 320
FPS: 23,98

[audio]
Codec: MPEG Layer 3
Identifier: 85
Bitrate: 117 Kbit/s
Channels: 2 (stereo)
Samplerate: 48000 Hz

Zdaj sem se spomno, da je eden napisal, da je problem samo pri doloceni kombinaciji audio/video kompresiranja.

packed bitstream, Qpel... pobrskaj malo nazaj... poglej še pod Yamado... rešitve je našel podtalje.

@trto
ni ti treba snemat programčka zraven tudi .txt fajlov ne samo .BIN fajle.

posnameš samo:
YAD2710.BIN
YAD2710G.BIN
YGAD2710.BIN
YWAD2710.BIN

LP pabo

Pabo - ni čisto tako.. sedaj že druga verzija C hoče YFAD2710.BIN.

Zgodovina sprememb…

no pa damo na cd še YFAD2710.BIN za "novo" C verzijo pa more špilat. al se motim?

LP pabo

VSEM NA FORUMU ŽELIM LEPE PRAZNIKE IN VSE NAJLEPŠE V NOVEM LETU 2005!

Stepni Volk LP
Naletel sem na problem v vezi filma ki ima končnico .mpg,podnapis
pa je v SUB-u.Konvertiral sem ga v srt in filma predvaja podnapis
pa ne pozna (V čem je problem)??
(Ali mogoče ta datoteka sploh ni SUB ni SRT)

LP Sotlerx
sotlerx

Sotlerx - Divx podnapisi so za DIVX / Xvid filme, le ti imajo vsi končnico .avi
.mpeg - ni DIVX in je potrebno podnapise integrirati v sam film... obstaja že nekaj tem, kako se tej stvari streže.

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk

Hvala za izčrpen odgovor,zdaj je vse jasno.

LP in Srečno v Novem 2005 letu

Sotlerx
sotlerx

Prekleto, jaz pa res nimam srece.
Zdaj sem ugotovil, da treba pac odstranit packed bitstream, vendar mi program mpegmodifier ne dela, kljub temu da sem instaliral tisti 1.1 framework al ka ze je. Kar neki clr error mi javi ;(
Mi se kaj preostane?

Edit: sem poizkusil z starejso verzijo, pa je slo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JamesBond ()

Um, kako pa shranim spremembe?
Tam dam Unpack (za ta bitstream) in tisti p na koncu pri user data spremenim v n, potem kliknem save,
prepisati fajla nikakor ne gre (javi, da je fajl ze v uporabi, uporabla pa ga itak le program sam :S), ce pa dam novo ime pa ravno tako ne, napise nekaj object reference not set...
Kako pa vi to delate? Prepisete stari .avi in spila al kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JamesBond ()

Aja, malo sem precital forum in videl, da sta ze dva al trije pred mano imela iste tezave, pa jima ni nihce odgovoril, dak da verjetno noben ne ve, kako resit zadevo...

Podnapise sm zrihtu tko da mi špilajo!!!! HVALA ZA IZČRPNO POMOČ
Zanima me še neki druzga:
-a se da spremenit še barvo in velikost podnapisov:D

Lp Tomaž

DA.

trto
vsekakor
v setupu greš na zadnjo postavko in imaš takoj prvi meni MPEG4 in si lahko izbereš barvo,velikost ter ali boš imel podlago ali ne!

UPAM DA TI BO RATALO

JAVI

LP pabo

Za velikost nisem našel!!!

Ostalo mi je uspelo sam ................ Imam še nekaj vprašanj kaj se bi dalo naredit:

- podnapisi se mi ponekod ne pokažejo do konca (recimo na koncu naredi pomišljaj in dalje nič). Ali je to kaj narobe s podnapisi al se da še kaj nastavit?

- podnapisi so ponekod v 2. vrstah. Če je podnapis samo v 1. vrsti, mi da to vrsto v isto višino kot če bi bila 1 vrsta še spodaj

Toliko zaenkrat ....:D

LP Tomaž

Zgodovina sprememb…

podtalje ::

Malo sem se lotil C# ter malo spremenil MPEG4Modifier tako, da je sedaj omogoča odpravljanje
packed bitstream-a v vseh .avi datotekah v nekem direktoriju.
MPEG4ModifierMod

@podtajle
super je ta zadevca
sprobal in deluje full vredi

LP pabo

podtalje ::

Spisal sem še eno super zadevico.

Ker se venomer pojavalja veliko enih in istih vprašanj, sem spisal en tutorial, kako preveriti,
da se bodo filmi predvajali brez problemov.

http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=142847&mesto=def

V zmedo različnih Firmware-ov za Yakumo DX4, se je izgleda prikradla že tretja "verzija C":
Version 05.00.03.05
Sub-ver 0C.00.00.05
8032 05.00.03.05
Servo 18.03.00.00
RISC 05.00.03.05
DSP 03.03.01.27

Prva je imela:
Sub-ver 0C.00.00.02 (potrebuje YGAD2710.BIN za nadgradnjo)

Druga je imela:
Sub-ver 0C.00.00.04 (potrebuje YFAD2710.BIN za nadgradnjo)

Izgleda imamo sedaj že 6 verzij Yakumo-e... zgoraj omenjene 3 verzije C in: YAD2710.BIN, YAD2710G.BIN, YWAD2710.BIN.

To bo veselo na forumu :)

Zgodovina sprememb…

msebre ::

Imam ravno to tretjo "verzijo C", ki jo je Stepni Volk omenil in sem jo lahko nadgradil s slovenskim OSD - menijem ! :)

Volk| ::

Stepni Volk:
Ali boste prevedli tudi menije? Mislim celotne menije?
Jaz sem kupil mami tega Yakumota pa bi blo fajn če bi blo vse v SLO.

gumby ::

pravkar sem kupil stvarco v comtronu. nastavim slovenski jezik in opazim v spodnjem kotu napis "mod by piki64" :)

cestitke pyps

seveda saj comtron nadgrajuje ploščkosuke z P&Y FW!

ne vem kaj sami ne znajo nič ali kaj?

Volk - menu-ji so prevedni v slovenšćino že dalj časa (skupno delo Pharaoh in Yanez-a)... morda so za tvojo C verzijo ta del "izpustili"... čemu je tako postavi vprašanje v temi PYPS Firmware... če se ti da... pa poglej na prvi strani, kje se dobi MTK orodja in iz strejših FW prenesi slovenske menije v tvoj FW. Simple kot pasulj :) (Če imaš dovolj velik lonec seveda)

Pabo - pri Comtronu so pametni, zakaj bi odkrivali "toplo vodo", če sam Yakumo bolj malo da od sebe... in kaj se zgodi, v obratni smeri si poglej pod temo o Yamadi.

lopardus ::

ok dans sem kupo dx4 ali kaj je pa mam

Version 05.00.03.05
Sub-ver 0C.00.00.05
8032 05.00.03.05
Servo 18.03.00.00
RISC 05.00.03.05
DSP 03.03.01.27

in mi nedelajo podnapisi zakaj in fw sem dau na cd tak kod pise in nedela napise ni diska ali nekaj takega ve kdo kaj naredit
lp lopardus

mafijc ::

pozdravljeni!
najprej želim vsem veliko sreče, zdravja, veselja, ljubezni... in veliiiiko izpolnjenih želja ter takih in drugačnih užitkov v letu 2005.

oče je kupil ta yakumo dx4 s tretjo "verzijo c" FW-ja in me zanima, kateri FWji bi delovali, ter katere datoteke je treba speči na cd. če ima kdo kake informacije ali če mi lahko pošle delujoč FW: aljosa@sint.net
mu plačam pivo :)

moram pa še pohvaliti vaš trud in se vam zahvaliti za vse informacije, FWje,...

Lp, Aljoša
««
17 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35871821 (19640) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

1524682 (5180) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

38462231 (20645) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

194339 (2161) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

24124608 (13024) piki64

Več podobnih tem