» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
14 / 28
»»

Caligula ::

Ne noče tega rečt-in Yakumo zelo lepo bere karkoli sam zapeces.
+- RWje,.. vse...

perci ::

ja, kva pa pol hoče rečt >:D

Se sam ne ve verjetno. Verjetn je hotu povedat, da lih sam Tajvanci res vse normalno berejo, razni Sonyji pa taki jajci pa tricetrt stvari sploh brat pol nocjo, k so preobcutljivi.

Stepni Volk ::

pitagora - si že sam ugotovil: slab kontakt (kabel ali priključek na TV ali ploščkosuk-u).

Perci in caligula - to gre takole, če kupiš Yakumo (to je kitajček ne Taiwanček - razlika le v politiki-družbeni ureditvi države), pomeni, da nimaš denarja, ker je poceni. Zato ploščkosuk sprejme vse kar mu daš :) Noče te finančno obremenjevati s posebnimi mediji, zgolj originali itd...
V primeru, da moraš imeti nekaj dragega, te pač ta draga naprava vsak dan znova opozarja na to, da je nekaj posebnega... oh in sploh: Ne sprejme kar vsake smeti :)
Snobi in draginja tako ali tako med Divx ;) nimajo kaj početi. Divx je že začel pol legalno (z odtujitvijo Microsoftove code)... Originalnih Divx ;) je tako prekleto malo... zato snobi-ven-cashol-bi kupuje in gleda stari dobri mpeg2 = DVD.

In psst... ne mu povedati, da bi za 100K Sit dobil PC predvajalnik/snemalnik... in za cca 50K SIT X-box ali Play station2, ki tudi znata vrteti vse. :)

Wortex ::

piki64 : Ne mislim kar dodajt nekih stvari, ampak bi rad samo spremenilkak tekst, tako kakor je to narejeno v pyps fw;

Primer:

1. --- Glavni meni --- | Meni nastavitev
00 008A 026C 05FF 29EA 0001
1. Pic 25 | Splošne nastavitve | Slovenski prevod: PharaoH
0003 0019 008B 0090 0001 0000 0000 0000 0000 0000 00
Unleash your fury twards the gowermant!

CaqKa ::

perci: ja caligula me je razumel :)

Runnagain ::

Eto fantje, eno malo bolj nenavadno vprašanje; torej danes sem kupil Yakumo-ta, pa je že imel naložen PYPS FW (se vidi na začetnem zaslonu); kako naj sedaj vem, ali imam zloglasno C verzija in ali je naložen pravi FW (torej tisti, ki je pravi za C verzijo in ne preimenovani običajne verzije PYPS-ja) ??

LP, Runnagain!!

Zgodovina sprememb…

piki64 ::

Runnagain: Stvar je sledeča, če hočeš z našim najnovejšim FW nadgradit, posnameš vse 4 datoteke na CD in to je to. Zraven je berime.txt kjer lepo piše kako in kaj

LP

Runagain - Zelo dobro vprašanje. Kako veš, da gre za verzijo C, če je nekdo pred teboj že naložil drugačen Firmware?
Prva misel: nato lahko odgovori semo tisti, ki je naložil FW na ploščkosuk.
Druga misel: Verjetno gre za fizično razliko, ki se je ni še nihče resno lotil... poglej fotografije na moji Internteni strani (link na prvi strani te teme) in poglej še svojega... detajlno...Recimo drugačen DVD drive? Drugi čipi...

DODATNO: Potrebujemo še fotografije notranjosti ploščkosuka, ki je definitivno verzija C... in primerjati npr. z mojim, ki to ni.

Wortex - PYPS Firmware ima svojo lastno temo. Tam bo bolj primerna debata. Hvala.

Volk| ::

Pozdravljeni!
Imam samo eno vprašanje. Kaj ta Yakumo podpira datoteke wmv?
nekaj filmov imam v tem posnetu in me zanima če bo to bral?!
Hvala vam v naprej

Nekako je Yakumo obljubil firmware upgrade, ki naj bi podpiral tudi WMV, kdaj tocno pa se bo to zgodilo pa se ne ve.

ervinja ::

eno vprašanje zakaj yakumo noče predvajat zvok film je namreč sinhroniziran v slovenščino

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ervinja ()

Ker ne razume slovensko >:D
Še resno: codec?
Zvok dela drugje... kaj pove G spot?

in kaj sedaj storit da bo znal govorit slovensko

a lahko malo bolj natančno opišeš problem? kaj točno ne dela. itd...

ac3(0x2000)dolby
4 compatibiles codecs
0kb/s cbr 24000hz to so audo podatki

Pa za film?

to so podatki z gspot-om drugih podatkov za audio ni to da je ac3 filter

to je verjetno samo pri tem specifičnem filmu?
očitno je file foo. tak da beg vrži to datoteko.

/edit: to sklepam iz tega ker tam piše da je bitrejt 0

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Fantje, katera verzija od PYPS-ja je to:
Sub 00.00.00.04 (bi bilo dobro napisati zraven na vašo stran, kako se dejansko odraža verzija na playerju oz. primerljive verzije napisat)

Hm, že kdo ugotovil, kako veš, ali imaš C verzijo (PYPS je bil naložen že v trgovini), in ali je že kdo poskusil naložiti C verzijo FW-ja na ne-C model predvalanika in ali je bilo kaj narobe?

Ali so mogoče vsi novejši playerji C verzije ali ne?

Lp, Runnagain!!

Zgodovina sprememb…

tabornik ::

Zdravo!

Naložil sem zadnji FW (hvala PYPS), zamenjan je bil logo na ekranu in dodani so bili SLO menuji, prav tako ni težav s šumniki.

Ko pa sem preveril verzijo, je bila enaka kot pred upgreade-om! (Sub verzija 0C......)!!!

Predvajalnik sem kupil prejšnji teden.

Je kaj narobe?

tabornik, kje si kupil predvajalnik, v Comtronu v Ljubljani v BTC-ju mogoče?

PS: ne nič ni narobe, sam sem ga kupil v comtronu, pa je bila gor že verzija brez C, ampak sumim, da je bilo tako naloženo v trgovini (torej, preimenovana navadna verzija v YGAD (PYPS FW je bil naložen že trgovini), pa bi rad gor dal "pravo" verzijo za predvajalnik (C verzijo, če je predvajalnik C verzije)

Lp, Runnagain!!

tabornik - vse je tako, kot mora biti. Yakumo je končno objavil tudi uradni Firmware za verzijo C. In zadnja verzija PYPS vsebuje tudi tega (YGAD2710.BIN).
Ploščkosuki so narejeni tako, da vgrajeni firmware gleda le za "svoj" Firmware. Tako verzija C vedno išče le omenjeni file YGAD2710.BIN.
To so pred časom odkrili Poljaki in vsi lastniki verzije C so veselo "pretentali" Firmware in mu podtaknili YAD2710G.BIN s tem, da so ga preimenovali v YGAD2710.BIN.
Problem pri tem je, če ti že v trgovini naložijo PYPS Firmware. Ne veš ali je bil orignalno verzija C ali ne. Prejšnje verzije PYPS Firmware do bili narejeni le za datoteki YGAD2710.BIN in YAD2710.BIN.
V prevodu: ko enkrat na verzijo C naložiš firmvare, ki v bistvu ni namenjen verziji C (YAD2710G.BIN preimenovan v YGAD2710.BIN)... firmware gleda le za datoteko YAD2701G.BIN... namesto YGAD2710.BIN.

Za lastnike z verzijo C, ki so že nadgrajevali s preimenovanjem FW:

V zadnjem uradnem Firmware-u ali PYPS-ovem... morate ponovno pretetntati ploščkosuk, tokrat v obratno smer. Datoteko YGAD2710.BIN preimenujte v YAD2710G.BIN in nadrgaradite... Po preverjanju tipa Firmware-a vam bo spet "svetila" črka C in firmware bo dovoljeval nadgradnjo Firmware-a le če je to datoteka YGAD2710.BIN

Za potencialne lastnike z verzije C, ki so jim nadgradili FW v trgovini:

1. Povprašajte v trgovini kateri Firmware je bil v osnovi na ploščkosuku.
2. Odprite pokrov in poglejte v notranjost in primerjajte s slikami mojega, katerega notranjost je objavljena na moji Internetni strani:

Motherboard:

Moj definitivno ni verzija C.
3. Naprošam lastnika verzije C, ki ve, da ima to verzijo, da poslika notranjost in jo pošlje na moj email.

Če kdo ve, v čem se razlikuje verzija C od ostalih, naj sporoči, da bodo uporabniki, ki so jim namestili Firmware že v trgovini vedeli pri čem so.

Zgodovina sprememb…

Hja, v trgovini (ravno klical) bolj ne-vedo kot pa ja. Vse po vrsti nalagajo z ne-C verzijo (po besedah prodajalca "na koncu imajo vsi isto verzijo 00...", če pogledaš v meniju), pravi pa, da dobijo mešano, C in ne-C verzije; še enkrat se izkaže, da je vseeno, če človek ne vpraša, pa ne bo nič manj vedel.

Sicer pa, še enkrat vprašam: ali je lahko kaj narobe, če naložiš C verzijo na ne-C predvajalnik? Je že kdo poskusil?

Lp, Runnagain!!

kinza2000 ::

No pa se spet oglašam...

Dolgo časa sem uporabljal PYPS firmware verzijo Yakumo_041009b in program CenterSub verzijo CS_041009. No, pa sem se pred nekaj dnevi le odločil za najnovejšo verzijo obeh (041124).
Super podnapisi ni kej... ampak opazil sem, da se mi nekje film zaustavi in celo blokira kakršnokoli komando, pomaga samo OFF/ON na predvajalniku.

Da malce opišem primer:
Cd1:
- firmware z datumom 041124
- film1.avi
- film1.srt (urejene z Centersub 041124)
- film1.en.srt (original-brez centriranja)
- film1.sub (za morebitne bodoče kasnejše FW)

Cd2:
- film2.avi
- film2.srt (urejene z Centersub 041009b)

1. Če uporabim privzete podnapise film1.srt, mi predvajalnik nekje na določenem mestu blokira!
2. Če uporabim podnapise film1.en.srt (original-brez centriranja), mi predvajalnik dela normalno
3. Če uporabim Cd2, ki je delal na FW verziji 041009b brez problema, mi predvajalnik tudi blokira!
4. Če naložim FW 041009b mi delata oba CD-ja OK!

Kakšna ideja, zakaj temu?
LP,milan

kinza2000 - Ta dopis bi bolj sodil v drugo temo in sicer: [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare. Pozabil si navesti katero verzijo Yakumo DX4 imaš.

kinza2000 ::

Stepni volk - nimam zloglasne verzije C.
Moderator - naj prestavi na ustrezno temo ([DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare)

lp, milan

murchixxl ::

Imam yakumo predvajalnik z zadnjim fw in directsub-om in me zanima s katerim predvajalnikom lahko na pc-ju vidim dejansko stanje podnapisov karšne mi bo predvajal yakumo. Seveda podnapise uredim v directsub.

Kater previever ali displayer za predogled podnapisov? :\
dost mi je uničevanja cd, dvd-jev! ;((

Zgodovina sprememb…

dj cotto ::

@murchixxl

Uporabljaj CD-RW, DVD+-RW. 8-O

murchixxl ::

Hvala!

Kratko in jedrnato za vse tiste, ki boste na forumu še spraševali po podnapisih.
Mislim pa, da bo ekipa "Yanez & company" v kratkem morda rešila problem! 0:)

lp
mare

podtalje ::

murchixxl: Tak previewer ne obstaja.

Stvar bi bila sicer izvedljiva, vendar bi bilo potrebno precej dela, po drugi strani pa ne vidim nobenega pametnega
razloga, zakaj bi to rabil. Zakaj sploh uničuješ CDje. Če te kaj muči glede DirectSUb, mi pošlji PM.

murchixxi - Yakumo mi predvaja vse podnapise točno tako, kot sem jih zapekel = max 60 znakov, 30 na vrstico. Yakumo emulator ne bo šel nihče delat.

kinza2000 - prestavljanje deluje le iz oddelka v oddelek (ne tudi iz ene teme v drugo). Kot rečeno: postavi vprašanje v pravi temi.

Zgodovina sprememb…

Alec999 ::

Oldi >> Jst se s tem nebi cist strinju za to ceno mas npr. Mercury, ki ima avtomatsko centriranje fontov, izpis v treh vrsticah, velike bele fonte na sivi podlagi ( po moji zaslugi :D ), SHINWA DVD enoto...

Koker vem Yakumo se nima avtomatsko centriranih podnapisov, se pa dela na tem?
Pa oba predvajalnika ne predvajata GMC in QPEL?

Je pa res, da majo predvajalniki temeljeci na MTK superiorno underground podporo.

[Oldi-jevo vprašanje ni bilo stvar te teme, zato je izbrisano in posledično tudi tvoj odgovor. Vsi imajo možno pogledati temo [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik? in se odločiti. Za omenjeno ceno dobi npr. Tudi Yamakawo s MTK čipom, avtomatskim centriranjem in podporo GMC QPEL... BTW tudi Yakumo jo podpira... s pravilnim cepljenjem Yamadinega FW, ki je tudi dober kandidat do 17K SIT]

Zgodovina sprememb…

majstor ::

Kaj to da ta player nima Progresive Scan je zelo slabo? Ali drugace vprasano, koliko je boljsa slika ce ima player progressive scan?

Yakumo DX4 IMA Progresive Scan in sicer preko SCART izhoda.
Progresive scan je po domače povedano "non-interlaced". Kar pomeni, da klasična televizija tega tako ali tako ne zna, ker so vse Interlaced. Novejše predvsem LCD, Plasme in računalniški zasloni so druga pesem.
Televizije prikazujejo 50-60Hz slik na sekundo (100 če je 100Hz).

INTERLACED - prikaže v prvi sliki llihe vrstice, v drugi soda, v tretji lihe, četrti soda itd.
Non-INTERLACED - pri vsaki osvežitvi slike prikaže VSE vrstice.

Interlaced pri 50Hz tako prikaže dejansko le 25 fps... Non-Interlaced pa 50.

Tehnićno gledano je INTERLACED 100% boljši. Toda, ker je vmes še sposobnost naših možgan in oči, te razlike naše telo ne more "dojeti" v takšni meri.

Zgodovina sprememb…

majstor ::

Kaj pa ce imam 100hz TV?

Poglej tehnične podatke ali je sposobna Progressive Scan (non-interlaced) prikaza.

MihaK ::

Pozdrav,

pred kratkim sem kupil Yakumo in sem do sedaj zelo zadovoljen.
Imam Panasonic 83cm 100Hz zaslon z moznostjo predvajanja interlace in noninterlace vsebih.
Po resnici povedano, niti ne vem v kakšnem načinu gledam, vendar je slika super in ne bom nic spreminjal.
Imam pa en problem.
Opazil sem, da je slika na levem in desnem robu odreza. Ce sliko pomanjšam lahko vidim, da je odrezana za cca 7-9mm. Podobno je ce sliko povecam. Ceprav vem, da je npr na levi strani še slika, se ne morem pomakniti do konca v levo (tu mislim na premikanje s puščicami).
Za zoom mi je vseeno, zanima pa me ali je to normalno, da odreze sliko pri normalnem gledanju?
TV ima podporu tudi za ntsc in secam ter vso ostalo šaro (skupaj je na voljo 9 formatov), sem probal na vseh pa nikjer ne dela.

Vnaprej hvala za pomoc.
M.

podtalje ::

Je normalno in se imenuje Overscan; glej Google. (res pa je, da bi bil lahko manjši)

firbec ::

Vprašanje

Že kar nekaj filmov in muzike sem pregledal in preslišal, včeraj pa se mi slika pri gledanju originalnega DVD-ja nekje na sredini ustavi (kot bi dal na PAUSE) in od takrat Yakumo ne povoha nobenega DVD-ja ne CD-ja več. Prva stran (PYPS) se prikaže, do nastavitev tudi lahko dostopam (spreminjal nisem nič), to pa je tudi vse. Kupljen je bil nedavno (Comtron), verzija pa je 05.00.03.00, 00.00.00.04, firmware je še iz trgovine.

Je imel kdo podoben primer ?

kartom ::

zivjo

pred kratkim sem kupil yakumota v Comtronuz nasnetim FW. Do sedaj sem predvajal samo originalne DVD-je, vendar sem opazil, da je zvok za malenkost hitrejsi od slike. Je imel kdo isti problem in kako ga je resil. Drugac je pa to vrhunska stran, le tako naprej.

sotlerx ::

firbec
Poskušaj naložiti ta zadnji FW
LP
sotlerx

firbec ::

sotlerx

Saj pravim, poskuša prebrati (slišim da zavrti plošček), prebere pa nobenega...

Tudi nov firmware ne pride v poštev.

Zgleda, da bo šel nazaj pod garancijo.

sotlerx ::

firbec
Potem če je tako , takoj nest nazaj.Jaz sem 2 Yakumota zamenjal in sedaJ TRETJI DELA
tako kot treba.Meni se plščkosuk prei upgradu enostavni ni zaprl nazaj
Veliko sreče pri zamenjavi
LP
sotlerx

mikimaus ::

Zdravo!
Super stran, odkril sem jo ko sem iskal info o YakumoDVDMasterDX4, presenečen sem koliko ljudi uporablja ta player. Zato me pa zanima, ali sem jaz edini ki se mu zdi da so barve slabe, izprane (če jih nastavim na TVju, so seveda potem na vseh ostalih kanalih vsi kar pomarančasti v obraze). Sem sprobal kar nekaj DVDjev, isto. Je možno da gre za napako na playerju?
Pa še to: A je možno Overscan kaj zmanjšati z menjanjem nastavitev za TVoutput (panScan, Letter...)???
LPMatej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mikimaus ()

Pozdrav,

še eno vprašanje glede Yakumo ce lahko..
Pri pregledovanju slik se pa ne da zoomirat, ne?
Ali pa ne najdem.
Ce uporabim zoom gumb, mi samo napiše 100% zoom

Vnaprej hvala za pomoc.
M.

mitcho ::

MihaK.:

Po pritisku na zoom, spreminjaš povečavo z gumboma za preskok naprej/nazaj (spodaj desno)!

LP, Mitcho

mikimaus ::

Zdravo II.!
Kako deluje sprogramiranje samo npr. 11. in 14. komada iz avdioCDjke? Ploščkosucker hoče da začnem določati vrstni red pri prvem komadu in lepo po vrsti, sploh ne morem izbrati samo 11. in 14. Je to res tako ali sem kaj spregledal?

LPM

mitcho:

Hvala za pomoc. Sem našel :)
Dela mi samo do 200% kar mi je pri 8MP sliki sicer malo, vendar vseeno bolje kot nic.

Thx!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MihaK ()
««
14 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35872222 (20041) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

1524724 (5222) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

38462586 (21000) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

194366 (2188) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

24124848 (13264) piki64

Več podobnih tem