Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yakumo predvajalniki
[DivXviD] Yakumo predvajalniki
piki64 ::
Odprl sem novo temo, za Vse, ki imaste težave s katerim od PYPS FW-jem.
Tema je P.Y.P.S. FW
Prosil bi če lahko sporočite Vaše slabe in dobre izkušnje s našim FW.
LP
Tema je P.Y.P.S. FW
Prosil bi če lahko sporočite Vaše slabe in dobre izkušnje s našim FW.
LP
podtalje ::
Da ne boste preveč iskali:
Zvok in slika > PYPS FirnWare
Zvok in slika > PYPS FirnWare
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()
BruBar ::
Zanima me, če ima kdo kaj problemov pri predvajanju XviD filmov in sicer takšne:
Film mi predvaja kot da bi bili v počasnem posnetku vendar ni (kot da bi bilo premalo slik na sekundo). Uporabljam FW041006c z Centersub na Yakumo zloglasni C verziji.
Zanima me če je to normalno ali samo pri meni.
Če je to že bilo napisano se opravičujem, vendar tega nisem zasledil.
p.s P.Y.P.S rules
Film mi predvaja kot da bi bili v počasnem posnetku vendar ni (kot da bi bilo premalo slik na sekundo). Uporabljam FW041006c z Centersub na Yakumo zloglasni C verziji.
Zanima me če je to normalno ali samo pri meni.
Če je to že bilo napisano se opravičujem, vendar tega nisem zasledil.
p.s P.Y.P.S rules
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BruBar ()
MilkoSan ::
Svaka čast Stepnemu Volku, ker po mojem mu gre veliko časa za tole, da odgovarja folku na ena in teista vprašanja :)...
tut jst nimam časa da vse preberem, sam pa vseen svaka čast ekipi P.Y.P.S.
klanjam!
lp,
Milko
tut jst nimam časa da vse preberem, sam pa vseen svaka čast ekipi P.Y.P.S.
klanjam!
lp,
Milko
Tihi Mi53k ::
@BruBar: Kot sem v postu eno stran nazaj ze napisal, tudi meni zelo nagaja slika pri praktično vseh filmih. Nekateri se popolnoma zataknejo, nekateri samo zatikajo kot si ti napisal, pa slika se razmaže, ostajajo sledi slike itd.
Rešitve še nisem našel, pa sem probal že vse FWje (imam verzijo C). Izgleda, da je s temi verzijami predvajalnika nekaj hudo narobe.
Rešitve še nisem našel, pa sem probal že vse FWje (imam verzijo C). Izgleda, da je s temi verzijami predvajalnika nekaj hudo narobe.
Meni se ne zatika pri vseh filmih, teško bi to rekel zatikanje kajti celi film se predvaja tako: Zvok in podnapisi potekajo normalno slika pa se predvaja čudno(kot da bi npr namesto 50slik/s prikazalo 40slik/s).
To se mi je zgodilo do sedaj pri dveh filmih.Oba filma sta Xvid formata, vse DviX filme mi pa predvaja normalno-naklučje?
LP
To se mi je zgodilo do sedaj pri dveh filmih.Oba filma sta Xvid formata, vse DviX filme mi pa predvaja normalno-naklučje?
LP
Pa folk vi niste resni. Pa kaj vi res nič ne berete. @brubar že 100x je bilo napisano da so problemi s filmi xvid+ac3, pa še vedno isto sprašujete. Še zadnjič sem sedaj odgovoril, potem pa več ne bom.
Ljudje zakaj smo hodili v prvi razred?
Da smo se naučili brati!
Lp
Ljudje zakaj smo hodili v prvi razred?
Da smo se naučili brati!
Lp
Zgodovina sprememb…
- polepsalo: Stepni Volk ()
Runnagain ::
Pa sej sprašujem neumnost, vendar ali na vsej treh tipih playerjev (Bellagio, Yakumo, Yamada) podnapisi izgledajo identično, in podpirajo 3 vrstice in pa 88 znakov; ter pravtako sivino pod podnapisi; sprašujem zato, ker je bellagion v akciji 13.990.- SIT in zato me zanima, ali je v čem "hendikepiran" proti Yakumi??
Drugače pa fantje, svaka vam čast, da najdete in žrtvujete svoj čas za izdelavo FW-jev.
LP, Runnagain!!
Drugače pa fantje, svaka vam čast, da najdete in žrtvujete svoj čas za izdelavo FW-jev.
LP, Runnagain!!
Jaz sem prebral forum in vem da izginjajo podnapisi pri tej kombinaciji, ampak meni ne delajo problemov podnapisi temveč slika-predvajanje.
LP
LP
BruBar: verjetno je film v packed bitstreamu.
Uporabi Mpeg4Modifier za odstranitev brez kodiranja.
Preveriš pa lahko tudi z najnovejšim GSpotom 2.52
Uporabi Mpeg4Modifier za odstranitev brez kodiranja.
Preveriš pa lahko tudi z najnovejšim GSpotom 2.52
Mislim da Yakumu malo nagaja Xvid format.
Jaz sem film, ki mi ga je totalno zatikalo, pretvoril iz Xvida v Divx in sedaj igra lepo.
Jaz sem film, ki mi ga je totalno zatikalo, pretvoril iz Xvida v Divx in sedaj igra lepo.
Saj če bi ga pretvoril iz Xvida v Xvid bi tudi delalo :)
Vse je odvisno od nastavitev, ki jih uporabiš.
Vse je odvisno od nastavitev, ki jih uporabiš.
Kakšen pa je najhitrejši način za pretvorbo?
Meni Dr. Divx pretvarja iz Xvid v Divx cca. uro in četrt.
Meni Dr. Divx pretvarja iz Xvid v Divx cca. uro in četrt.
sotlerx ::
Tihi Mi53k in ostali z problemom slik.Probal sem vse FW-re do danes in uporabljam zelo
pogosto Xvid in Dvix in če verjamete ali NISEM IMEL TEH PROBLEMOV .Ker če bi bil
problem Xvid-u ali Dvix-u potem bi to nagajalo tudi ostalim.Osebno mislim iz lastnih
izkušenj (imel sem drug problem zaradi katerega sem zamenjal 2 YAKUMA) da je problem
v samih mašinah.Poskušajte še preverit na kakšni CD-jih ali mogoče na DVD -ji so
zapečeni filmi in z kakšno hitrostjo in ali so mediji res kvalitetni. Mislim da sem dal za razmišljati tistim ki take proibleme imajo.
Lep pozdrav in uživajte v natančnem branju celega foruma ,kar mnogi tega ne naredijo
in potem ........
LP
pogosto Xvid in Dvix in če verjamete ali NISEM IMEL TEH PROBLEMOV .Ker če bi bil
problem Xvid-u ali Dvix-u potem bi to nagajalo tudi ostalim.Osebno mislim iz lastnih
izkušenj (imel sem drug problem zaradi katerega sem zamenjal 2 YAKUMA) da je problem
v samih mašinah.Poskušajte še preverit na kakšni CD-jih ali mogoče na DVD -ji so
zapečeni filmi in z kakšno hitrostjo in ali so mediji res kvalitetni. Mislim da sem dal za razmišljati tistim ki take proibleme imajo.
Lep pozdrav in uživajte v natančnem branju celega foruma ,kar mnogi tega ne naredijo
in potem ........
LP
sotlerx
@Sotlerx: Saj najprej sem tudi jaz sumil nekvaliteto CD-Rjev (največ imam Verbatim-ovih), pa sem pekel pri 8 kratni hitrosti, pa na drugo znamko, pa je bilo ves čas isto.
Še vedno dopuščam možnost, da je player defekten, ker sem videl tvoj post, ko si dva nesel nazaj pa je bilo potem vredu.
Bom tudi jaz probal reklamirat.
Smem vprašat, kje si ti kupoval, in katero verzijo si dobil po zamenjavi?
Še vedno dopuščam možnost, da je player defekten, ker sem videl tvoj post, ko si dva nesel nazaj pa je bilo potem vredu.
Bom tudi jaz probal reklamirat.
Smem vprašat, kje si ti kupoval, in katero verzijo si dobil po zamenjavi?
Tihi Mi53k
Prvega sem dobil iz Nazarja,zamenjali so mi pa v Izid d.o.o. pri avto sejmu.Takrat sem
zvedu da je od 100 kupljenih bilo le 5 zamenjatih od tega moja dva(si misliš kakšna
smola za mene).Sedaj nimam problemov niti z predvajanjem filma niti z podnapisi(mislim
da vsem nam podnapisi kar na lepem izginejo, za kar sem osebno zase ugotovil, kako ih
nazaj dobim, brez da film gledam od začetka.
Kar se tiče zamenjave probaj, ma mislim da ti ne bo uspelo.
LP
Prvega sem dobil iz Nazarja,zamenjali so mi pa v Izid d.o.o. pri avto sejmu.Takrat sem
zvedu da je od 100 kupljenih bilo le 5 zamenjatih od tega moja dva(si misliš kakšna
smola za mene).Sedaj nimam problemov niti z predvajanjem filma niti z podnapisi(mislim
da vsem nam podnapisi kar na lepem izginejo, za kar sem osebno zase ugotovil, kako ih
nazaj dobim, brez da film gledam od začetka.
Kar se tiče zamenjave probaj, ma mislim da ti ne bo uspelo.
LP
sotlerx
cortez ::
Lep pozdrav !
Že več kot teden dni prebiram forum o tem yakumu, pa me zanima še par stvari.
V pri meru nakupa (sm bil že v Comtronu, ga mel v rokah, vendar..) bi ga predvsem uporabljal kot privesek HI-FI sistemu (zaradi mp3,wma, CDRW podpore). Tle pa me zanima, al napiše Yakumo kaj o predvajanem mp3 (ime pesmi, datoteke) na sami komponenti. Namreč naprave nebi mel priključene na TV.
A mi lahko poveste kaj o kvaliteti zvoka iz naprave.
Nekaj sem bral, da ma yakumo probleme z mp3-ji, ki so v mapah in podmapah. Kako je s tem?
Mogoče poznaste kakšno napravo, ki je v prvi vrsti mp3 naprava (ID3 tag), sekundarno pa predvaja tudi divx, DVD,Xvid filme?
Kaj pa primerjava med yakumo in Gericom Bellagio ? Katerega rajše...?
Hvala za odgovore.
Že več kot teden dni prebiram forum o tem yakumu, pa me zanima še par stvari.
V pri meru nakupa (sm bil že v Comtronu, ga mel v rokah, vendar..) bi ga predvsem uporabljal kot privesek HI-FI sistemu (zaradi mp3,wma, CDRW podpore). Tle pa me zanima, al napiše Yakumo kaj o predvajanem mp3 (ime pesmi, datoteke) na sami komponenti. Namreč naprave nebi mel priključene na TV.
A mi lahko poveste kaj o kvaliteti zvoka iz naprave.
Nekaj sem bral, da ma yakumo probleme z mp3-ji, ki so v mapah in podmapah. Kako je s tem?
Mogoče poznaste kakšno napravo, ki je v prvi vrsti mp3 naprava (ID3 tag), sekundarno pa predvaja tudi divx, DVD,Xvid filme?
Kaj pa primerjava med yakumo in Gericom Bellagio ? Katerega rajše...?
Hvala za odgovore.
cortez ::
tisti ki maste probleme z xvid filmi... Zakaj ne spremenite samo uporabo codeka z FourCC Changer-erjem. Tko ne rabiste re-kompresirat ponovno film.
neuro ::
Meni se je tudi zgodilo, za zdaj samo en filem ( spiderman 2). V bistvu zvok gre naprej podnapisi tudi slika pa se ustavlja. Trenutno uporabljam zadnji fw od pyps 9c verzijo samo tudi na drugih verzijah je isto. Nekje sem prebral za program MPEG4Modifier in ga sprobal, samo funkcija packet bitstrem je osenčena in jo ne morem odkljukati. Z pomočjo dr.divx sem spremennil iz xvid v divx in zdaj mi filem dela brez problemov.
Zdaj me pa zanima če mogoče yakumo ne prebavlja vse zadnje kodeke od xvida?
Zdaj me pa zanima če mogoče yakumo ne prebavlja vse zadnje kodeke od xvida?
CaqKa ::
[DivXviD] Yakumo predvajalniki
cortez tale zgornji link si preberi.. pejdi do točke 15.
sicer pa ne verjamem da s spremembo four cc narediš kaj bistvenega za tisti problem
cortez tale zgornji link si preberi.. pejdi do točke 15.
sicer pa ne verjamem da s spremembo four cc narediš kaj bistvenega za tisti problem
zile ::
neuro: Isti problem S Spidermanom 2 na Yamadi 6600 . Samo meni MPEG4Modifier javi no packed bitstream. Potem sem z Nandubom še audio interleaving nastavil na every 1frame, pa nič boljš. Video se "hakla". Pa AC3 sound naj bi mel audio interleaving 64ms ali 96ms...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
colek ::
Tezave s peko CD-ja za Yakuma FW
Poskusil sem ze nekaj variant pa mi se vedno javlja unknown disc.
Najprej sem izbral v Nerotu ISO disc in nanj dodal ".bin" fajla. Poskusil sem 2x. 1x opcijo Trac at once in drugic disc at once. Ne dela!
Potem sem si prebral navodila, ki so dana v PDF-u. Da je potrebno zapeci .bin fajla z opcijo burn image. To je seveda izvedljivo, vendar v tem primeru lahko zapeces samo en (od dveh .bin) fajlov. V navodilih pa pise, da je potrebno zapeci oba.
Prosil bi, ce nekdo malce bolj natancno opise navodilo za peko FW cd-ja. Hvala
Se to, ali je potrebno pred peko FW-ja s podporo za sumnike, player upgrejdati z ostalimi (uradnimi) FW.ji?
... prejsnic sem poslal ze isto vprasanje v Yacuma forum, zato ga zdaj ponavljam, ...
Poskusil sem ze nekaj variant pa mi se vedno javlja unknown disc.
Najprej sem izbral v Nerotu ISO disc in nanj dodal ".bin" fajla. Poskusil sem 2x. 1x opcijo Trac at once in drugic disc at once. Ne dela!
Potem sem si prebral navodila, ki so dana v PDF-u. Da je potrebno zapeci .bin fajla z opcijo burn image. To je seveda izvedljivo, vendar v tem primeru lahko zapeces samo en (od dveh .bin) fajlov. V navodilih pa pise, da je potrebno zapeci oba.
Prosil bi, ce nekdo malce bolj natancno opise navodilo za peko FW cd-ja. Hvala
Se to, ali je potrebno pred peko FW-ja s podporo za sumnike, player upgrejdati z ostalimi (uradnimi) FW.ji?
... prejsnic sem poslal ze isto vprasanje v Yacuma forum, zato ga zdaj ponavljam, ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: colek ()
bluee ::
oj colek,
jaz sem imela podobne tezave, ker mi plejer ni zaznal upgrada.a si preveru kero verzijo mas trenutn na plejerju? je c ali ni?
imam nero 6 in sem morala tam pri opciji ISO (jezicek) vse kljukice, ki so na voljo odstanit, doloct verzijo iso1, pa nek format a/2 al neki podobnga (nism na svojem kompu doma).
uglavnem na tem delu malo naredi, pa beri kaj ti nero napise, ko spreminjas opcije v ISO, kdaj ti zadeve ne bodo zaznali vsi OS. izbrat moras najbol simpl verzijo.
upam da ti pomaga.
bluee
jaz sem imela podobne tezave, ker mi plejer ni zaznal upgrada.a si preveru kero verzijo mas trenutn na plejerju? je c ali ni?
imam nero 6 in sem morala tam pri opciji ISO (jezicek) vse kljukice, ki so na voljo odstanit, doloct verzijo iso1, pa nek format a/2 al neki podobnga (nism na svojem kompu doma).
uglavnem na tem delu malo naredi, pa beri kaj ti nero napise, ko spreminjas opcije v ISO, kdaj ti zadeve ne bodo zaznali vsi OS. izbrat moras najbol simpl verzijo.
upam da ti pomaga.
bluee
valf ::
@colek in @bluee:
Preden pečeta firmware na CD, popravita fajloma končnico .bin v .BIN, drugače Yakumo ne prepozna CDja: imeni fajlov morata torej biti YAD2710G.BIN in YAD2710.BIN.
Fajla zapečeš kot navadna fajla - nič Burn image ali kaj podobnega.
Preden pečeta firmware na CD, popravita fajloma končnico .bin v .BIN, drugače Yakumo ne prepozna CDja: imeni fajlov morata torej biti YAD2710G.BIN in YAD2710.BIN.
Fajla zapečeš kot navadna fajla - nič Burn image ali kaj podobnega.
se opravicujem vsem, ki sem vas moril in se zahvaljujem za ves trud
imam fw na yakumi ze spodaj napisan ...
05.00.03.05 -Version
0C.00.00.02 -SUB Version
... zato je postopek drugacen potrebno je preimenovati fajla, ki jih hoces zapect, kar tudi lepo pise v navodilih - zal spregledu
pa brez zamere, ker vas bom se rabu kdaj ...
imam fw na yakumi ze spodaj napisan ...
05.00.03.05 -Version
0C.00.00.02 -SUB Version
... zato je postopek drugacen potrebno je preimenovati fajla, ki jih hoces zapect, kar tudi lepo pise v navodilih - zal spregledu
pa brez zamere, ker vas bom se rabu kdaj ...
Kako centriram podnapise v direct sub-u?
Vse ostalo sem naredil, tako, da mi na Yakumi predvaja slo podnapise z PYPS FW-jem .
Torej konvertiral sem sub fajle z direct sub-om v srt-je, naredil v njem sinhronizacijo, ne znam pa jih scentrirati, na Yakumi mi jih poravna levo in malce previsoko.
Kje se to naredi. V mediatek options? V helpu navodil nisem zaznal.
Pa se nekaj, na DVD sem zapekel nekaj filmov. Stiri mi predvaja, Along came Polly pa - ko ga startam ostane samo ozadje od vstopnega menu-ja. Slisi se zvok, delajo podnapisi, slike pa ni. Enako je tudi z drugim delom filma. Gre za Divx z AC 3 zvokom.
In se to. Ali DVD-Divx playerji ne predvajajo fajlov s koncnico . mpeg? Jih moram preimenovati v .mpg?
Hvala
Vse ostalo sem naredil, tako, da mi na Yakumi predvaja slo podnapise z PYPS FW-jem .
Torej konvertiral sem sub fajle z direct sub-om v srt-je, naredil v njem sinhronizacijo, ne znam pa jih scentrirati, na Yakumi mi jih poravna levo in malce previsoko.
Kje se to naredi. V mediatek options? V helpu navodil nisem zaznal.
Pa se nekaj, na DVD sem zapekel nekaj filmov. Stiri mi predvaja, Along came Polly pa - ko ga startam ostane samo ozadje od vstopnega menu-ja. Slisi se zvok, delajo podnapisi, slike pa ni. Enako je tudi z drugim delom filma. Gre za Divx z AC 3 zvokom.
In se to. Ali DVD-Divx playerji ne predvajajo fajlov s koncnico . mpeg? Jih moram preimenovati v .mpg?
Hvala
colek
Podnapise centriraš z programom Center Sub 04-10-09. na www.medvedek.org/pyps/
in podnapisi morajo obvezno biti v SUB verziji,greš v Center Sub in ti avtomatsko pretvorijo v SRT in obenen se centrirajo.Pazi če film 25.000 v Center Sub moraš tudi
nastaviti 25.000.
Druge odgovore ti po posredoval kdo drug.
LP
Podnapise centriraš z programom Center Sub 04-10-09. na www.medvedek.org/pyps/
in podnapisi morajo obvezno biti v SUB verziji,greš v Center Sub in ti avtomatsko pretvorijo v SRT in obenen se centrirajo.Pazi če film 25.000 v Center Sub moraš tudi
nastaviti 25.000.
Druge odgovore ti po posredoval kdo drug.
LP
sotlerx
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sotlerx ()
@colek ti resnično ne znaš brati. A ko si PYPS FW dol jemal, a ni videl da je program CenterSub za centriranje podnapisov. To je naš FW, ki 100% podpira naše FW, če pa ti od Podtalje-a DirectSub ne dela pa se njemu žali.
To sta dva različna programa in še enkrat ponavljam da CENTERSUB ni isto kot DIRECTSUB. 100% podpora za PYPS FW nudi le CENTERSUB. Nalašč sem napisal z veliko, da ne bo spet kdo spregledal.
LP
To sta dva različna programa in še enkrat ponavljam da CENTERSUB ni isto kot DIRECTSUB. 100% podpora za PYPS FW nudi le CENTERSUB. Nalašč sem napisal z veliko, da ne bo spet kdo spregledal.
LP
Imam predlog za vse tiste ki sprašujejo po določenih problemih v vezi podnapisov, FW-je
in podobno da, če že dobijo odgovor da tudi na odgovor ODGOVORIJO, če so zadovoljni z odgovorom, mal sem zakompliciral ampak v časih treba tudi to.
LP
P.S Preberite FORUM ima samo 11 strani in veliko zaninivega za YAKUMO -ta.
in podobno da, če že dobijo odgovor da tudi na odgovor ODGOVORIJO, če so zadovoljni z odgovorom, mal sem zakompliciral ampak v časih treba tudi to.
LP
P.S Preberite FORUM ima samo 11 strani in veliko zaninivega za YAKUMO -ta.
sotlerx
@Caqka no ja se ne strinjam s tem. Ne vem zakaj bi nekaj spreminjal, saj ni enako ime kot DirectSUB. Kot drugo pa za tiste, ki ne berejo, se bi lahko imenovali tudi PYPS CENTERSUB, pa bi še vedno enako spraševali. Če je nekdo trmast naj bo, takšnim več ni pomoči in takšnim ne mislim tudi pomagat.
LP
LP
pitagora ::
Pozdravljeni sedaj mi vse dela kot mora hvala se enkrat vsem.
Sedaj sem v PHP-ju pa imam tam en kup problemov.
Filmov ne gledam dosti in tistega ki gledam je 100% dober.
Zanima me kdaj lahko pricakujem da bodo podnapisi v spodnjem delu ekrana tam kjer je crn rob.
seveda ce je film v formatu 16:9.
LP
pitagora
Sedaj sem v PHP-ju pa imam tam en kup problemov.
Filmov ne gledam dosti in tistega ki gledam je 100% dober.
Zanima me kdaj lahko pricakujem da bodo podnapisi v spodnjem delu ekrana tam kjer je crn rob.
seveda ce je film v formatu 16:9.
LP
pitagora
Valentin ::
> Zanima me kdaj lahko pricakujem da bodo podnapisi v spodnjem delu ekrana tam kjer je crn rob.
In kje jih bomo potem videli tisti, ki imamo TV formata 16:9 ?
In kje jih bomo potem videli tisti, ki imamo TV formata 16:9 ?
Stepni Volk ::
Pitagora in vsi ostali... na tej temi sem sicer o tem že pisal... a si lahko osvežite znanje tule [DivXviD] Yamada predvajalniki. Preberite Yanezov komentar... Mtk procesor 1389DE omogoča res marsikaj, toda programiranje tega žal ni dostopno vsem. Na bolj površinskih delih so različni entuziasti širom po svetu že marsikaj dojeli... vendar je to brez "source code" in navodil podobno iskanju igle v senu... zato se pač veliko ljudi loteva cepljenja različnih FW... tudi to ni enostavno... saj če cepiš breskev in slivo, dobiš dokaj sprejemljivo nektarino... s cepljenjem banane in ananasa... pa...
Fw... je pa žel še nedoumljiv za amaterje... ne ve se, kje se skriva kaj... stvar sreče, da nekomu uspe...
Fw... je pa žel še nedoumljiv za amaterje... ne ve se, kje se skriva kaj... stvar sreče, da nekomu uspe...
smonito ::
Pozdravljeni.
Zanima me če kdo ve kje bi se dalo dobiti original Firmware C verzijo za Yakumo, torej
05.00.03.05 -Version
0C.00.00.02 -SUB Version
Nujno rabim.
Lp
gregorsmon@email.si
Zanima me če kdo ve kje bi se dalo dobiti original Firmware C verzijo za Yakumo, torej
05.00.03.05 -Version
0C.00.00.02 -SUB Version
Nujno rabim.
Lp
gregorsmon@email.si
pitagora ::
@Stepni Volk je to ze napisal malo si poglej.
Tule mas navodila od njega
lenoba lenoba ja.
VER. C HACK
LOOK WHAT I GOT:
"We have found that name of firmware file for sub-ver 0C.00.00.02 is YGAD2710.BIN. Simply is need to rename YAD2710.BIN into YGAD2710.BIN.
It looks like a mistake of Yakumo in bad position of 'G' letter (vide YAD2710G.BIN).
Good luck in upgrading [:D]
Muchomorek & the team of www.divx.howto.pl"
My comment:
Be creative... and solution will come... Many thanks to Polish colegues at www.divx.howto.pl
[Ta odgovor je spremenil Stepni Volk dne 19.09.2004 ob 17:00:09.]
Tule mas navodila od njega
lenoba lenoba ja.
VER. C HACK
LOOK WHAT I GOT:
"We have found that name of firmware file for sub-ver 0C.00.00.02 is YGAD2710.BIN. Simply is need to rename YAD2710.BIN into YGAD2710.BIN.
It looks like a mistake of Yakumo in bad position of 'G' letter (vide YAD2710G.BIN).
Good luck in upgrading [:D]
Muchomorek & the team of www.divx.howto.pl"
My comment:
Be creative... and solution will come... Many thanks to Polish colegues at www.divx.howto.pl
[Ta odgovor je spremenil Stepni Volk dne 19.09.2004 ob 17:00:09.]
lp pitagora
smonito - ni veliko dela: prebereš prvo stran te teme. Vsa najbolj pogosta vprašanja (FAQ) so zapisana in odgovorjena. Na prvo stran prideš tako, da klikneš na številko 1 pri straneh te teme.
IN ŠE OPOZORILO: verzija C je očitno sestavljena iz drugačnih komponent, kot druge do sedaj znane. Zato lahko "trik" s prestavitvijo črke G in tako naložitev FW namenjenega za druge verzije ploščkosukov lahko povzroči marsikatero neugodnost.
Ena izmed njih naj bi bila tudi preglasnost "drive"-a po naloženem FW... vendar so se na glasnost uporabniki pritoževali (pri nekaterih modelih) še preden je verzija C sploh obstajala... glej prvo stran - Test ploščkosuka.
IN ŠE OPOZORILO: verzija C je očitno sestavljena iz drugačnih komponent, kot druge do sedaj znane. Zato lahko "trik" s prestavitvijo črke G in tako naložitev FW namenjenega za druge verzije ploščkosukov lahko povzroči marsikatero neugodnost.
Ena izmed njih naj bi bila tudi preglasnost "drive"-a po naloženem FW... vendar so se na glasnost uporabniki pritoževali (pri nekaterih modelih) še preden je verzija C sploh obstajala... glej prvo stran - Test ploščkosuka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
OMit ::
Za vse tiste, ki se se ne morete odlociti za nakup tega playerja in pazljivo spremljate dogajanje na tem forumu.
Moje izkusnje s playerjem so v glavnem pozitivne. Za nakup sem se odlocil ze pred nekaj casa (3.9.), izkljucno zaradi podpore (ZAHVALA gre timu P.Y.P.S.) in ogleda vseh tistih starih filmov divx.
Zdaj, po dolocenem casu pa ugotavljam nekaj pomankljivosti, ki so bile ze omenjene.
Podnapisi, ki izginjajo (xvid/ac3), problem pri previjanju filma nazaj, zatikanje slike in zvoka...
Problem pa se pojavlja tudi pri predvajanju mp3-jev, audio CD-jev. Imam priloznost narediti primerjavo kakovosti z drugim predvajalnikom (Mustek, cca. 3 leta star) in moram rec, da predvaja glasbo veliko boljse od Yakuma. Musteka sem kupil namenoma za poslusanje glasbe (mp3, audio), prej pa sem se pozanimal na razlicnih forumih.
Predvajanje audio CD-jev:
Nisem profesionalec in zvoka ne znam dobro opisati, tako kot verjetno tudi vecina izmed vas ne, a pri dolocenih frekvencah lahko slusis sum oz.pok, kar je lahko zelo motece. Nekaj let nazaj sem ze imel zaksen problem z boljsim CD predvajalnikom in ko sem ga dal na servis, so mi rekli, da je "sel cip ki nadzoruje frekvence".
Cena cipa = cca. cena predvajanika!
Ta sum oz. pok se slisi pri predvajanju audio CD-jev (originalnih) in samo pri dolocenih zvrsteh glasbe. Opazil sem ga pri rocku, pri komercialni glasbi pa ne.
Predvajanje mp3-jev:
Pri dolocenih komadih pride do zatikanja zvoka, da o kvaliteti v primerjavi z Mustekom ne govorim. Zvok je tisji, ni prostora in globine...
Ce ne bi naredil primerjave, verjetno niti ne bi opazil.
Yakumo DVD predvajalnik je po mojem mnenju primeren samo za predvajanje divx filmov in za ogled slik. Ceprav ne razumem zakaj se pri ogledu slik vklopi slideshow in imas potem za ogled slike samo cca. 5sek.
LP
Moje izkusnje s playerjem so v glavnem pozitivne. Za nakup sem se odlocil ze pred nekaj casa (3.9.), izkljucno zaradi podpore (ZAHVALA gre timu P.Y.P.S.) in ogleda vseh tistih starih filmov divx.
Zdaj, po dolocenem casu pa ugotavljam nekaj pomankljivosti, ki so bile ze omenjene.
Podnapisi, ki izginjajo (xvid/ac3), problem pri previjanju filma nazaj, zatikanje slike in zvoka...
Problem pa se pojavlja tudi pri predvajanju mp3-jev, audio CD-jev. Imam priloznost narediti primerjavo kakovosti z drugim predvajalnikom (Mustek, cca. 3 leta star) in moram rec, da predvaja glasbo veliko boljse od Yakuma. Musteka sem kupil namenoma za poslusanje glasbe (mp3, audio), prej pa sem se pozanimal na razlicnih forumih.
Predvajanje audio CD-jev:
Nisem profesionalec in zvoka ne znam dobro opisati, tako kot verjetno tudi vecina izmed vas ne, a pri dolocenih frekvencah lahko slusis sum oz.pok, kar je lahko zelo motece. Nekaj let nazaj sem ze imel zaksen problem z boljsim CD predvajalnikom in ko sem ga dal na servis, so mi rekli, da je "sel cip ki nadzoruje frekvence".
Cena cipa = cca. cena predvajanika!
Ta sum oz. pok se slisi pri predvajanju audio CD-jev (originalnih) in samo pri dolocenih zvrsteh glasbe. Opazil sem ga pri rocku, pri komercialni glasbi pa ne.
Predvajanje mp3-jev:
Pri dolocenih komadih pride do zatikanja zvoka, da o kvaliteti v primerjavi z Mustekom ne govorim. Zvok je tisji, ni prostora in globine...
Ce ne bi naredil primerjave, verjetno niti ne bi opazil.
Yakumo DVD predvajalnik je po mojem mnenju primeren samo za predvajanje divx filmov in za ogled slik. Ceprav ne razumem zakaj se pri ogledu slik vklopi slideshow in imas potem za ogled slike samo cca. 5sek.
LP
OMit - očitno nimaš sreče, moj ploščkosuk predvaja MP3 in audio CD-je BP. Zvok sem primerjal s Yamahin-im CD changer-jem, JVC DVD player-jem s podporo MP3 in še Hyundai DVD... nobene slišne razlike.
Testna glasba: Eddie Brickell - Volcano, Misa Criola (Jose Carreras), Rammstein - Mutter
Seveda vse z origninalnih CD-jev... in nato še doma prekodirano v MP3... poslušano na CD-R. Moram preveriti še DVD-RW, DVD-/+R.
In še pripomba: ROCK je komercialna glasba. Komercialno je vse, kar se prodaja ...
Testna glasba: Eddie Brickell - Volcano, Misa Criola (Jose Carreras), Rammstein - Mutter
Seveda vse z origninalnih CD-jev... in nato še doma prekodirano v MP3... poslušano na CD-R. Moram preveriti še DVD-RW, DVD-/+R.
In še pripomba: ROCK je komercialna glasba. Komercialno je vse, kar se prodaja ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
TMC ::
že mora obstajati kak razlog, zakaj se stvari prodajajo.
JAz imam tudi problem pri xvid+ac3 filmih pa tudi pri divx5.2 formatu. Priznam, da nisem prebral vseh 11 strani postov, sem prvo potem pa še zadnjo, torej vem samo da imajo nekateri podobne probleme.
V zadnjih dneh sem si pridobil kopije vseh 3 delo Matrixa, jih zložil posamično v en fajl (iz 2 pripravljenih za snemanje cd-jev) poiskal podnapise, jih uredil (to zna biti tudi čas in živce požirajoče delo, bi blo zlo fajn met kak tak editor, ki bi predvajal zraven film kazal podatke o framih al pa kr ponudo samodejno pretvarjanje če bi mu določil movie in pa subtitles file - a mogoče obstaja kaj takšnega???) in potem zapekel za DVD+R - zvok sploh ne dela - slika tak malo skače, kot je bilo že opisano, podnapisi pa mi delajo vredu. IMam prvi od Yaneza podpisani firmware.
Zanimivo je, da mi je The Matrix (ostalih dveh še do takrat nisem pregledal) delal podobne probleme na računalniku, nakar sem prenovil celoten nabor kodekov na mojem računalniku in je zadeva začela funkcionirati (slika zgleda, kot da bo skakala ampak se kasneje v gibanju to ne vidi toliko - na yakumotu pa).
V zvezi z divx 5.2 pa sem imel enak problem tako na računalniku kot na yakumotu, pri čemer sem na rač to odpravil tako da sem inštaliral divx 5.2 kodek, in še nek filter.
Torej sklepam, da mora biti problem pri yakumotu podobne narave in bi torej potreboval upgrade z novimi kodeki.
Se motim??????
JAz imam tudi problem pri xvid+ac3 filmih pa tudi pri divx5.2 formatu. Priznam, da nisem prebral vseh 11 strani postov, sem prvo potem pa še zadnjo, torej vem samo da imajo nekateri podobne probleme.
V zadnjih dneh sem si pridobil kopije vseh 3 delo Matrixa, jih zložil posamično v en fajl (iz 2 pripravljenih za snemanje cd-jev) poiskal podnapise, jih uredil (to zna biti tudi čas in živce požirajoče delo, bi blo zlo fajn met kak tak editor, ki bi predvajal zraven film kazal podatke o framih al pa kr ponudo samodejno pretvarjanje če bi mu določil movie in pa subtitles file - a mogoče obstaja kaj takšnega???) in potem zapekel za DVD+R - zvok sploh ne dela - slika tak malo skače, kot je bilo že opisano, podnapisi pa mi delajo vredu. IMam prvi od Yaneza podpisani firmware.
Zanimivo je, da mi je The Matrix (ostalih dveh še do takrat nisem pregledal) delal podobne probleme na računalniku, nakar sem prenovil celoten nabor kodekov na mojem računalniku in je zadeva začela funkcionirati (slika zgleda, kot da bo skakala ampak se kasneje v gibanju to ne vidi toliko - na yakumotu pa).
V zvezi z divx 5.2 pa sem imel enak problem tako na računalniku kot na yakumotu, pri čemer sem na rač to odpravil tako da sem inštaliral divx 5.2 kodek, in še nek filter.
Torej sklepam, da mora biti problem pri yakumotu podobne narave in bi torej potreboval upgrade z novimi kodeki.
Se motim??????
"He who spends the days dreamin', is slave of the days"
pino ::
ok ne me popluvat. Sem iskal pa ne najdem. Me pa zanima ce lahko
Yakumo FW04-10-09c verzijo prepisem z uradno yakumovo. In pa seveda pol to uradno verzijo nazaj z Yakumo FW04-10-09c.
Yakumo FW04-10-09c verzijo prepisem z uradno yakumovo. In pa seveda pol to uradno verzijo nazaj z Yakumo FW04-10-09c.
LP Pino
TMC - glede dela s podnapisi bi moral PREBRATI prvo stran, ne samo omeniti. Tam imaš točno navedene programe za sinhronizacijo filma s podnapisi...
Divx 5.2 - bo Yakumo prejel, ko se bodo pri Yakumi podvizali in ta codec cepili v FW.
pino - že nekajkrat odgovorjeno: Flash spomin se lahko večkrat ponovno zapisuje cca 1000x. Torej, če si bolj omahljive sorte in boš vsak dan 3x zamenjal FW, bo Flash zdržal 2 leti in 9 mesecev. :)
Divx 5.2 - bo Yakumo prejel, ko se bodo pri Yakumi podvizali in ta codec cepili v FW.
pino - že nekajkrat odgovorjeno: Flash spomin se lahko večkrat ponovno zapisuje cca 1000x. Torej, če si bolj omahljive sorte in boš vsak dan 3x zamenjal FW, bo Flash zdržal 2 leti in 9 mesecev. :)
TMC ::
Stepnivolk tnx, ja vem, sej mam subtitles workshop, kr lepo deluje, samo mu manjka par funkcij ki bi malo olajsale delo ipd... Rec za nekatere filme, za točno določen rip, nisem našel ustreznih podnapisov, al pa je delalo za prvi cd, pol pa za drugi ne, pa sem mogo delat zamike, centrirat, jih združevat, pol pa ugotovit da jih sw najprej samo prelepi bla bla, v glavnem predn sem vse prokužo in spravo skup tak kot sem hoto met je šal cel popoldna pa še pol večera. V tem času bi vse tri filme pogledal ampak kaj češ - sem pa ugotovil da ma zadnja verzija bs playerja-pro, dodatek za editiranje podnapisov, pa vem da obstaja še drugih programov. Bom sprobal.
ZA združevanje fajlov če kdo arhivira na dvd-je pa ga motita dva fajla za en film (in seveda dva fajla za podnapise za vsak film) Easy Video Joiner (v subtitle workshop je treba potem za drugi cd podnapisov najprej nardit zamik, preden jih lahko združiš pa še nacentrirat včasih - druga možnost pa je najt točno ustrezne podnapise - meni to nikakor noče uspet ponavadi) - če slučajno že kje ne piše. (hehe)
NAjbrz je za xvid - ac3 tud problem kodek, ker sem mel jaz na rac iste probleme kot na yakumotu dokler nisem dal novejsih pa več kodekov gor (sploh ne vem kere :)) kakih sto pa dela, en je že pravi (g-spot pravi da kr 5 :)) ) ) Mislim, da je AC3 tud nek nov)
Sicer pa zelo hvala za vse firmware upgrade super delajo :))
ZA združevanje fajlov če kdo arhivira na dvd-je pa ga motita dva fajla za en film (in seveda dva fajla za podnapise za vsak film) Easy Video Joiner (v subtitle workshop je treba potem za drugi cd podnapisov najprej nardit zamik, preden jih lahko združiš pa še nacentrirat včasih - druga možnost pa je najt točno ustrezne podnapise - meni to nikakor noče uspet ponavadi) - če slučajno že kje ne piše. (hehe)
NAjbrz je za xvid - ac3 tud problem kodek, ker sem mel jaz na rac iste probleme kot na yakumotu dokler nisem dal novejsih pa več kodekov gor (sploh ne vem kere :)) kakih sto pa dela, en je že pravi (g-spot pravi da kr 5 :)) ) ) Mislim, da je AC3 tud nek nov)
Sicer pa zelo hvala za vse firmware upgrade super delajo :))
"He who spends the days dreamin', is slave of the days"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TMC ()
Tokrat imam vprašanje za vas uporabnike Yakuma DVD Master DX4:
Nikito iz Estonije zanima ali je Yakumo DX4 Macrovision protected... v Slovenščini: Ali ste kdaj presneli kakšen film (DVD, DIvx) na videokaseto?
Bi že sam preveril, a sem VCR posodil mami, mama pa na dopust.. :)
Nikito iz Estonije zanima ali je Yakumo DX4 Macrovision protected... v Slovenščini: Ali ste kdaj presneli kakšen film (DVD, DIvx) na videokaseto?
Bi že sam preveril, a sem VCR posodil mami, mama pa na dopust.. :)
pino ::
Takole je to pri presnemavanju na videokaseto.
Slika se posname na video, samo slika utripa (svetlo- temno), utripa ene 10X potem pa obmiruje in je skoz zlo temna. Sicer se vidi kaj je posneto sam ni za gledat. Sprobano prek scarta in cinca, svhs pa na zalost nimam.
Slika se posname na video, samo slika utripa (svetlo- temno), utripa ene 10X potem pa obmiruje in je skoz zlo temna. Sicer se vidi kaj je posneto sam ni za gledat. Sprobano prek scarta in cinca, svhs pa na zalost nimam.
LP Pino
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 71815 (19634) | koks2005 |
» | [DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)Oddelek: Zvok in slika | 24681 (5179) | JanezC |
» | [DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 62217 (20631) | Caniggia |
» | [divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljateOddelek: Zvok in slika | 4337 (2159) | Nebomgabiksa |
» | [divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 24605 (13021) | piki64 |