» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
9 / 28
»»

Stepni Volk ::

@kinza2000 - omejitev je 40 znakov!

CaqKa ::

kinza2000 ::

@Stepni Volk - Hvala.
Kaj pa FW od piki64? Mora biti naložen njegov FW, da se v podnapisih ne vidijo tisti čudni znaki, ki jih generira njegov program Centersub?

Zgodovina sprememb…

piki64 ::

Kinza2000, če hočeš da bodo podnapisi, ki si jih naredil s programov CenterSub centrirani na TV, potem rabiš FW od skupine P.Y.P.S, na strani www.medvedek.org/pyps

Valentin@ ne vem kaj si mislil s tistim znakom 160 pa je potem vse centrirano? A to ti na Yakumotu tako dela?

LP

Pabo ::

FW ki so ga naredili P.Y.P.S. dela brez kompromislo! Podnapise je predhodno potrebno spremeniti z programom Centring od Piki64.
JAZ SE SKUPINI P.Y.P.S. ŠE ENKRAT NAJLEPŠE ZAHVALJUJEM ZA POMOČ, PODPORO IN ŽIVCE, KI SO JIH ZGUBLJALI OB MENI (NAS).
:D :D
lp Pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Valentin ::

@piki64
>Valentin@ ne vem kaj si mislil s tistim znakom 160 pa je potem vse centrirano? A to ti na Yakumotu >tako dela?

Ma ne, to sem jaz zamešal teme. Sem mislil, da gre za centriranje z DirectSubom, ki ga je naredil Podtalje. To velja namreč za Yamado.

mitcho ::

Vprašanje o "miganju" črk novega PYPS firmwara, v meniju in med predvajanjem Divxov. Se komu to dogaja, ali samo meni?
In še eno vprašanje, namreč črke so sedaj višje in ko med predvajanjem preklopim MUTE ali SLOW, ostane spodnji del napisov na filmu oz. v meniju viden. Je možno da je pisava previsoka?
Naredil sem po vseh pravilih flashanja. Prej sem imel Yanezov firmware in je bilo OK.
Drugače STE uredili firmware ODLIČNO!
Hvala vsem!

LP, Mitcho

janikav59 ::

Tudi meni migetajo črke v meniju.
Ko med predvajanjem pritisneš gumb displey, se številke normalno prikažejo pri izklopu pa ostane sled teh znakov, znebiš se jih šele ob ponovnem zagonu filma.
Vse pohvale PYPS
kdor grize še ni pes

OMit ::

Ta problem z utripanjem crk bo ostal zaradi:
citiram PYPS:
"naprava črpa za prikaz teh številk enake fonte kot so za podnapise. Ker pa so podnapisi velikost 46 pixlov, naprava pa tam lahko prikaže 30 pixelov, pride do te napake. Žal bo to tako ostalo, ker je to v domeni strojne kode samega FW, v kar se je nesmoterno spuščati.
Pač med gledanjem se naj gleda samo film, brez pritiskanja gumbov.
Včasih je tako, da zaradi nekaterih dobrih stvari malenkosti spregledamo."

Drugace je pa FW ODLICEN!

LP

ervinja ::

zakaj mi program za centriranje pdnapisov spremeni iz slo v neki čuden jezik če pa posnamem brez programa je pa vredu samo da so zamaknjeni

@ervinja, definiraj ta tvoj čuden jezi. Če dobiš odspredaj par znakov, ki niso črke, se ne bat. To je zaradi centriranja. Na TV bodo prikazani samo podnapisi, brez tistih znakov.

Za tisto migetanje al kako že imenujete, je pa tako OMit vse lepo napisal. Na Yakumo in Bellagio se ne da narediti, da tega ne bi bilo, razen da so fonti takšni kot so v Yanezovem FW (tam so velikosti 30 ali 32 pixelov), kar pomeni da so 30% manjši kot ti novi, ki so 46 pixelov.

V kolikor Vas to tako moti, si pač dajte nazaj star FW, pa glejte TV 1 meter bližje in boste lahko med gledanjem pritisnili gumb Display (da vidite koliko je do konca filma), kar pa Vam tako na displayu od playerja piše (tam boste tudi videli številke), ker boste tako blizu TV-ja.

Izbira je Vaša, mi smo vam dali na voljo samo več alternativ in se ne obnašamo monopolno. Odločitev kateri FW boste imeli na Vašem playerju je čisto vaša stvar.

LP, Piki64

smonito ::

Pozdravljeni!
Zanima me kaj za ta FW od P.Y.P.S Work potrebuješ samo datoteko YAD2710.BIN ali potrebuješ še Yad2710g.bin. Ker sem posnel ta FW pa je bilo noter samo YAD2710.BIN pa sem hotel dati upgrade pa piše unknown disc pa sem imel vse črke veliko pisano.
Drugače imam pa Yanezov tazadnji Fw - upgradu pa bi Yakumo samo zato da videl razliko.
Pomoč!!!
Lp, Gregor

Zgodovina sprememb…

sotlerx ::

Piki64 Hi
Bravo Piki64 , to je beseda in upam da bodo zdaj tisti ki mislijo da so to "čudni znaki"
razumeli da niso le to,ampak da v bistvu oni centrirajo podnapis.
LP
sotlerx

1 pixel - piksl
2 pixla - piksla
3 pixli - piksli

bo šlo brez tistega nadležnega e-ja vmes? torej brez pixela, pixelov.

@Smonito, kot prvo si potegni dol s strani verzijo Yakumo_300904.zip
Noter sta obe datoki, ki jih potrebuješ posnameš na CD in to je to.

CaqKa oprosti za nepravilno sklanjanje ampak, si tudi ti naredil napako ker se piše:
- ena točka,
- dve točki,
- tri točke.
Če se že gremo slovenščino.

LP

tec ::

Mene pa zanima, zakaj ne morem flashat playerja. Na cd posnamem tista dva bin fajla, vendar mi player vedno javi unknow disc. A moram kej posebnega naredit, ko pecem cd?

Pa se tole. Film mi na pcju lepo predvaja, ko ga pa specem in gledam na playerju, pa zvok prehiteva in podnapisi ne delajo. Ceprav mi na vecini drugih filmov vse lepo dela.

Ce se je vprasanje ze pojavilo, se opravicujem ampak search ne dela, tema je pa too much dolga.

Hvaa

@tec odvisno kateri FW imaš na playerju. Če imaš ono C. verzijo boš moral preimenovati eno od *.bin datotek v YADG2170.bin
Sicer pa je to bilo obisano na tem dforumu, poglej malo nazaj, pa boš našel. Ni tako veliko da nebi mogel najti, predlagam pa da greš od zadi naprej.

LP

@ tec & piki64 - pokorno javljam, da sem prvo stran (moj otvoritveni prispevek teme) razširil z nekaj FAQ - Frequently Asked Questions = najbolj pogostimi vprašanji... seveda bom to stran razširil. Tako bo vsakemu novincu lažje začeti s prvo stranjo:D .

Zgodovina sprememb…

janikav59 ::

naj mi nekdo razloži:
Dobim na netu datoteko "podnapis.txt" ker jo ni v .sub verziji, potem jo z Subtitle
Workshopom spremenim v datoteko .sub (v katero točno ne vem- možnosti je kar nekaj).
prosim za dolgo verzijo .sub končnice. To .sub verzijo povozim z Centersub programom, kateri naj bi podnapise scentriral in spremenil v .srt. JE TAKO? Ko to zadevo spravim na CD , mi sredinska povezava sicer dela z nekaterimi čudnimi znaki.

Nismo vsi experti!

Zgodovina sprememb…

@ piki64 - predlagam ti, da odpreš temo s podporo za tvoj program CenterSub.

¸­AYou 1got 7a time probl9em, gentleĂmen.­
¸±Lock your TRS and get th‚is ovŤer with
piki64 poglej takšne podnapise mam na tv. to je naredilo iz slovenskih

bili_39 ::

@PYPS (al kak je že): poglejte si tale oglas: bolha - zgleda, kot da nekdo prodaja vaš firmware (dvomim, da je sam spisal kaj posebnega) za 3000 SIT.

@ervinja: Ali si registriral CenterSub? Če ga nisi, potem si nisi tudi prebral datoteke beri_me.txt

Glede podpore programu, bom morda odprl stran s podporo programu, vendar ljudje, ki ne znajo brati, tudi ta prispevek ne bo nič pomenil. Kaj sem mislil s tem "brati" pa je to, da nekdo DL program, potem pa ne prebere navodil, kjer vse lepo piše. Šele ko je vse naredil, se res lahko kaj zalomi in potem naj vpraša.
Kako bi bilo če bi kupec avtomobila vprašal trgovca, zakaj avtomobil ne gre? Potem pa bi ugotovila, da kupec ni natankal bencina. (sicer banalno ampak upam da razumete nauk)

LP

ne da ne znam brat ,tudi registriro sem ga pa noče tudi tvoje navodila sem prebral pa ne vem ni mi jasno

ervinja, pošlji email na pyps@medvedek.org in se tam predstavi, saj jaz ne morem vedet pod katero ime si registriran, če tu uporabljaš nickname.
Saj sem že zgoraj napisal, če kaj ni vredu tudi ko vse preverete pošljite email na zgornji naslov in se naj tam rešujejo težave, saj dvomim da bi lahko nekdo , ki nima source kode od program na forumu vedel kaj je narobe.

Ali pa morda.

LP

Vse težave s programom CenterSub sedaj v svoji temi na forumu (zvok in slika / [DivXviD] CenterSUB urejevalni podnapisov - centriranje).

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

pepe66 ::

POMOČ
Lahko mi kdo pomaga in sicer pri nekaterih DIVX filmih predvajanje ne teče gladko zgleda kot da so osebe roboti. Filmi imajo različni FPS ji in ni mi jasno kje bi lahko bil problem. Če ima še kdo takšne probleme ali če kdo ve kje bi lahko bil PROBLEM prosim da mi pomaga.Moram še povedat da večina DIVX dela brez problemov. Imam zadnj FW. :)
vsakemu je potrebna pomoč

vista-s6e ::

Enako se dogaja meni pri filmu Troya na dveh cd-jih(XVID, ac3). Pri predvajanju na PC-ju teče slika gladko.
Predvajalnik je bil kupljen pred 10 dnevi in ima Yanezov FW.
LP

:P
Če vam izginejo podnapisi po določenem času, poskušajte narediti takole.Jaz sem
večkrat preizkusil in je DELOVALO.
Pritisnite tipko STOP nato zavrtite film nazaj z hitrostjo 16 x potem tipko PLAY
in nato SUBTITUL o1/01.Tako ni treba film gledati od začetka.
POROČAJTE če vam bo uspelo .
LP
sotlerx

vista-s6e
Na kakšnem CD je in z kakšno hitrostjo je posneta TROJA.Že večkrat je bilo omenjeno
da 16x ali 20x - na hitrost dovolj indostikrat to vpliva na predvajanje na DVD playeru.
LP
sotlerx

P.Y.P.S. Group
Glede zadnjega FW me zanima, ce je mozno narediti crke vecje za samo 20% in ne za 30%?
Tako bi se lahko resil tisti problem z utripanjem crk v menuju in pri predvajanju filmov ne bi ostajale pike, ce bi pritisnil zoom, display ipd.

LP

Xela ::

A je to normalno, da pri Yakumo odreže 10% slike z leve in 10% z desne? Če uporabim zoom in pomanjšam sliko za pol, se lepo vidi, koliko slike manjka na kakšni strani. Se pa vidi že na oko, ker je črn rob pod in nad sliko pretanek (WS filmi) - sploh v primerjavi z računalnikom ali normalnim DVD filmom.

krneki ::

Xela:
Sliko režejo (overscan) več ali manj vsi playerji in televizorji. Če se zelo pikolovski se da take stvari popravljati v kakšnih servisnih menijih televizorja/playerja.

Pepe66, vista-s6e:
Jaz bi preveril, da ni morda bil uporabljen packed bitstream pri kodiranju teh XviD filmov, ki se zatikajo in če je, se to lahko popravi s MPEG4Modifier-jem.

pivmik ::

krneki:
Če Player pošlje TVju že odrezano sliko je ne more TV pričarat kar sam manjkajoči del.
Če imaš 4:3 televizijo je morda obrezava filma ob straneg še dopustna, ampak če imaš WideScreeen pa je nujno da ni nobene obrezave, to ni pikolovstvo.

in 10% + 10% = 20% in to ni malo. Pol lahk rečeš da si gledal 80% filma in ne celega :)
LP, Gregor GRE^

The Overscan Problem - o "rezanju" slike na TV-ju... na kratko:
using a DVD player with a quality incremental zoom allows it to actually "zoom out" (i.e. underscan) the overscanned image in order to restore the entire original film frame as encoded on the DVD.

Zgodovina sprememb…

krneki ::

PicNiK:
Nikjer nisem rekel da TV pričara mankajočo sliko. Rekel sem, da se tisti del, ki ga odreže TV popravi v servisnem meniju od TVja in tisti del, ki ga odreže player v servisnem meniju od playerja, če sploh imaš take naprave, ki imajo servisne menije oz. take zvezne zoom funkcije.
Poleg tega obstaja dosti DVDjev, ki nimajo slike na desnem in levem robu do konca in pri takih DVDjih si želiš overscan tudi na Widescreenu. Recimo en tak primer:

Zanimiva domneva o ver. C in novejših Yakumah

"Hi,
I own one of the newer Yakumo's with sub.ver. 0C.00.00.02 and I think the update is roblematic. You already mentioned on your upgrade page that there can be DVD playback problems and I have them, too. I did the update right after I had purchased the player and
had often problems loading DVD's and the drive sometimes made some screaming sounds.. So, I returned the player and got a new one. This time I made a backup with a serial cable and I opened the firmware with mtkremaker. The servo code is 19.03.00.00!
This means that the newer Yakumo's have a slightly different drive built in and this explains the problems after the update. I don't believe that Yakumo just made a mistake with the file names, they did it on purpose, because the firmware is not fully compatible with the 0C.00.00.02. players. With the original firmware I have no DVD loading problems and the drive is very quiet, when I make the update I have the same symptoms as the first player I had.
Can you give me some feedback of the other owners with the newer Yakumo's. Maybe I am totally wrong, but when i'm right the update is not recommandable for these players. I will write a mail to the Yakumo support and will inform you...if they answer.
Bye"

Hi again,

I made a post on the german forum of dvdboard.de to get some feedback. One user posted, that he has similar problems and "totte" (I think you know him) has none of these problems. So far mixed results... I made more tests with all media I have and came to the conclusion, that the drive gets picky randomly. One time the drive reads a disc instantly and the other
time the same disc is not recognized. Very strange, but I still believe that many of the C players are not compatible with servo code 05.04.00.00. In the meantime I tried many firmwares with my player. e.g. the bellagio and the apex have also this servo code and i got the same problems. The xoro has 05.03.00.00 and my drive likes this code. 4tune with 05.10.00.00 is also good, but no sound and no RGB with this firmware. Oh, and I had a typo in my last mail. The original servo code of my player is 18.03.00.00. I read that there is a new firmware available for the yakumos. Gonna try it out when I get my hands on it.

Keep up the good work!

To elektronsko sporočilo sem prejel danes. Lepo vac naprošam, da vaše ugotovitve podate tu ali jih pošljeta na moj email.. Hvala.

Zgodovina sprememb…

Prejel sem novi FW od ToTTe z dvdboard.de, ki omogoča, tako kot pri Yamadi 6600, izbiro med dvemi nabori znakov. Več o tem je že spisal Yanez na temi [DivXviD] Yamada predvajalniki, str.6.
Po FW sodeč obstajajo najmanj 4 verzije Yakumo DVD Master DX4... saj se datoteke imenujejo takole:
YAD2710.BIN - angleška verzija
YAD2710G.BIN - nemška verzija
YGAD2710.BIN - zloglasna verzija C (glej sporočilo zgoraj)
YWAD2710.BIN - zaenkrat še neznana
P.Y.P.S. že dela na tem novem FW. Za detajle počakajte, da se javi tehnični del PYPSA.

Stay tuned for more:D.

Zgodovina sprememb…

NOV Firmware za Yakumo DVD Master DX4 & Bellagio AD-2020

061004a - dodan izbor med velikimi in malimi podnapisi (ni več motečih prikazov, ko stisnete npr. display tipko ali ostale)
061004b - enako kot gornja verzije vendar s širšim innekoliko drugačnim naborom zankov
061004c - enako kot 061004b, brez sivega odzadja pod podnapisi (dobra ostrina).

+ nova verzija programa CenterSub (nudi podporo vsem FW skupine PYPS)
CenterSub: Zaradi različnih fontov v FW je dodan izbor "Vašega FW" in nato program glede na Vaš FW pretvori podnapise.
Programa ni potrebno ponovno registrirati.

Vse dobrote na PYPS Firmware Internetni strani

LP

Zgodovina sprememb…

morfius ::

@PYPS Team, vse naj naj glede novega FW, zdej so pa:
- fonti u nulo8-O
- ni več malih črtic ko hočeš videt čas:P
vi že vete kako se stvari streže. zdaj je pa še sam to ostalo glede mp3-jev
-dolga imena
-id3 tag
sicer pa počasi se daleč pride a ne.. Če BoSte KdAj V VeLeNjU , javite prej da se dobimo na kaki pijači ....Laško je pa zakon a ne:D

Zgodovina sprememb…

morfius - tvoje želje so že uslišane, Shackan Fortune 151 firmware:

Pro's:
- the subs are centered and outlined (very nice)
- MP3 ID Tags are working (in file browser)
- also if shows JPEG info
- very smooth SERVO code (quit and quick)
- progressive scan

Cons:
- Front display is not correct (due to MtkRemaker?)
- Remote has shitty response (old MEDIATEK bug?)
- subs sometimes disappear and truncated (old MEDIATEK bug?)
- no audio on cinch plugs (haven't tried the scart)

This firmware can be applied to the next players:
Bellagio AD2020 (05.04.00.00)
APEX 2102 (05.04.00.00)
Fortune MP 151 (05.10.00.00)
Yakumo DVD Master DX4 (05.04.00.00)

POZOR... zadeva še ne deluje dobro... tudi sliko se dobi zaenkrat le preko SCART in S-Video z zelo tihim zvokom...
Poleg tega si lahko trajno za-flash-ate komponento!!!

Zato vem svetujem, da počate, da s-hack-ajo še ostale dele Mtk-ja... potem bo šlo... samo počakati je treba... Tudi podnapisov prvi dan ni bilo... in poglejte do kam smo prilezli :D

Zgodovina sprememb…

ok.

sam se eno malo vprašanje za PYPS group:

-Kako pa bi lahk screensaver zamenju...?
a se da,rečmo da bi bil scrsav Matrix code.scr?

ok s vem da sm že tečen sam če ne vprašam še tega ne vem če je možno,a ne

pa lp iz Velenja

@morfius:

Še kakšne pobožne želje?

LP

jaz mam samo željo da bi mi kdo pomagal kako ta program za centriranje dela ker meni če dam sub 52kb dobim potem srt 14kb prazno mi laho kdo malo to razloži ne vem če sem res tako zabit ali kaj

@ervinja ni nujno da si zabit. lahko je zabit program! (mogoče imaš takšen file, da ima program z njim problem). Nisem se spravljal v finese pri pisanju programa, zato so napake možne. pošlji na email skupine PYPS datoteko, ki jo hočeš pretvoriti pa bomo pogledali kako in kja.

LP

@piki64
ne.

se mi je zdelo:8) , da me boš na kratko odslovil.
pa vseeno hvala.

morfius pa brez zamere. Zaenkrat se ne bomo ukvarjali z takšnimi zadevami. Kot drugo pa ti povem, da je screen saver samo ikonica velikosti 64*240, pa še to v eni barvi. Če hočes imeti tisto kar si ti hotel, potem piši na yakumo-ta, tam pa ti vrjetno sploh ne bodo odgovorili.
Zato še enkrat brez zamere.

LP

pepi ::

Hi,
pri pretvarjanju podnapisov s CenterSub se je meni tudi dogajalo, da sem na koncu dobil prazen file v srt obliki. V programu za delo s podnapisi Subtitle Workshop sem opazil, da je možno shraniti podnapise pod več vrst sub končnic. Malo sem probal in ugotovil, da CenterSub prepozna file, ki je bil shranjen pod MicroDVD file in od takrat ni več teh problemov.
Tudi drugače nimam problemov in vse deluje dobro, zato fantje PYPS hvala za vaš trud.
««
9 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35871802 (19621) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

1524681 (5179) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

38462196 (20610) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

194336 (2158) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

24124603 (13019) piki64

Več podobnih tem