» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
22 / 28
»»

tintorel ::

Imam:

verzija 05.00.03.05
subver 0C.00.00.04
8032 05.00.03.05
servo 18.03.00.00
risc 05.00.03.05
dsp 03.03.01.27

Mod by Piki64 (c)2004
Kupljen v Comtronu v BTC-ju sredi decembra 2004.
Nikakšnih problemov, tudi z vratci ne. Podnapisi beli s črno obrobo, meniji slovenski...vse OK.
Bom poslikal, ko bo čas.
Edino ne vem kakšna reslucija JPG slik mora bit, da je raztegnjena čez cel ekran. Pri meni je pri vsaki sliki črn okvir, kot pri starih Geforce TVout (720x576 ne deluje)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tintorel ()

agi ::

Bravo vsem, ki se jim da ukvarjati s tem problemom. Sicer ne vem, toda mislim, da bi morali v firmi Yakumo imeti podatek, kateri firmware spada k določeni seriji playerjev.
Lp Agi

Pabo ::

ja ne nimajo ga ker so neuradni FWji in Yakumo kot firma nima 0 s tem veze!
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

legy ::

Zakaj so pri mojemu yakumotu podnapisi pod robom tvja vsaj eena vrstica please help me!
Firmwar je pa od pikija64.
Predstavljajte si omrezje v katerwm bi lahko poganjali World v New Yorku, svoje dokumente pa shranili na strezniku v Los Angelesu.....tudi to bo 1x mogoce.

MareNo1 ::

Pritisni tipko p/n (PAL NTSC) pa se bodo podnapisi normalno videli na ekranu.

Imam pa problem s podnapisi, ki ne sledijo filmu. V glavnem prehitevajo in to precej, pri večini DiVX filmov. Ali ima kdo rešitev za ta problem ?

Pabo, vem, da nimajo informacij o nasih firmwarih, toda kot sem razumel temo je problem, ker se ne ve, kateri so originalni firmwari za posamezne serije. No, mogoče se motim, le površno sledim ...

No1, na strani 21 preglej ta problem podnapisov, tam tudi piše s katerim programom to urediš, pač film in podnapisi niso na isti hitrosti in je treba uskladiti npr. če ima film 25 morajo enako imeti tudi podnapisi.
LP agi

mirkuma ::

agi na podporo Yakumo.de sem 2x posal e-mail (izpolnil obrazec na njihovi support strani in celo pripel slike razdrte Yakume), ter popvrasal kateri fw originalni so za katere serije glede na serijsko stevilko...odgovora se ni in ga verjetno tudi nikoli ne bo ker je minilo ze vec kot 14dni...
Toliko o tem

Naj vprasa se kdo, mogoce pa le pride kaksen odgovor ce bomo vec tezili.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

bobbek ::

Yakumota sem kupil pri Comtronu lani, mislim da je iz prve serije. Nadgrajenega imam z zadnjim firmwarom. Pri predvajanju XViD in DiVX filmih nekateri štekajo ampak se lahko gledajo, nekateri pa čisto zaštekajo (za par sekund). Kaj je mogoče z mojim Yakumotom kaj narobe ali pa so filmi v k****? Prosim za pomoč.

mirkuma ::

Jao jao bobbek in podobni, pa dej preberte si ostale teme glede teh stvari...uporabite sikanje...

Film se rahlo zatika oz. netekoce predvaja -> film je zakodiran z packet bitstreamom
Resitev: MPEG Modifier
Yakumo, Yamadal 6600 ne podpirata packed bitstream-a, preverite vse filme s tem programomckom. V primeru packed bitstreama, ga z omenjenim programckom odstrani.Film se ustavlja: Film je zakodiran z uporaba QPEL, GMC...
Tega ne vrti gladko se noben divx predvajalnik...s programom GSPot preveri ali film vsebuje QPEL, GMC...ce je odgovor da, prekodiraj film (Virtual Dub, AutoGK, Dr.Divx)
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

klara ::

Miro40 -SORY Za NEODGOVOR.DOMA VIROZA NA KVADRAT,in jaz dežurni oficir.Računalnik počiv že 4 dni. Glede tvoje prošnje mi ni bilo čisto jasno saj praviš da sem dobil od comtrona freware kar pa ni tako.ŠEL KUPITI YAKUMOTA-TIP REČE-POČAKI DA TI GA NADGRADIM-JAZ POČAKAL -PLAČAL IN ŠEL.Tako je bilo to.Frewera pač nimam Sory.:(
Dare

miro40 ::

KLARA
Je že v redu.Mi je Mirkoma poslal ta fw.Sem že uredil zadevo.P a zdrav bodi!
LP

novak71 ::

Pozdrav vsem
Jaz bom svoj problem razložil takole: Prvega yakuma sem kupil decembra lani in je približno mesec in pol delal brez problemov potem pa konec crknil. Seveda sem ga reklamiral in februarja letos dobil novega. Stvar pa je takšna, da je prejšnji imel FW, ki je spodaj pisalo mode by Piki in je prikazoval podnapise v SUB in SRT formatu, ta ki ga imam pa sedaj pa ima tazadnji FW 041222 in prikazuje samo SRT podnapise. Preiskusil sem isti film, ki ima SUB podnapise in sem ga gledal na prejšnjem yakumu sedaj na tem pa podnapisov ni skratka ne bere nobenih SUB podnapisov.
Za pomoč in odgovor se zahvaljujem.
Novak

Stepni Volk ::

Pabo - Serijska številka ploščkosuka, ki jo najdeš na nalepki na hrbtni strani ohišja in Firmware nimajo nič skupnega.
Yakumo MORA imeti svoje produkte razvrščene po S/N. Od te S/N do te je TA VERZIJA, od ... do... druga itd...

novak71 - različni firmware-i ponujajo različne možnosti, do sedaj so to bili: možnost izbira barv podnapisov, št. vrstic in znakov... Žal se ne da vseh dobrot stlačiti v en sam ULTRA firmware. Da ti bo spet predvajal SUB, moraš naložiti FW, ki to podpira. Naj ti ostali uporabniki sporočijo kateri FW je to bil.
Pri tem pazi, da je narejen tudi za tvojo verzijo ploščlosuka!

roli ::

Včeraj sem kupil DVD spider man 2.
Ga dam v mojega yakumota ( DVD master DX4 ( pyps firmware ) ) in pritisnem
play.Nekaj časa bere nato pa se prikaže slika televizorja.
Predvajalnik moram ugasnit in še enkrat prižgat.
Pa po tistem sem nadgradil firmware na zadnjega.
Pa tudi meni se ne prikaže.
DVD je regije 2 in 5.

Problem pa je da mi DVDja ne predvaja niti WIN.Media player.
Napiše mi:
"Windows Media Player cannot play the DVD because a problem occurred with digital copyright protection."
Probal sem tudi MV2 Player in ne predvaja.
Pravilno mi film predvaja le power DVD 4.
Kaj je narobe?
LP!
http://www.r00li.com

rolihandrej - moj nasvet: vrni Spidermana trgovini, kjer si ga kupil. Za hec ga lahko poskusiš predvajati na drugih predvajalnikih. DVD-ji so ponavadi narejeni za eno samo regijo.

Podobna zgodba je bila s CD-ji, ki so nosili oznako Compact Disk, a jih na računalniku nisi mogel brati (zaradi zaščite). Potrošniki so masovno vračali te CD-je in na koncu se je preko zvez potrošnikov izsililo, da CD-ji, ki so zavarovani na tak način, ne smejo nositi oznake Compact Disc.

Še vedno mi ni nič jasno. Moj Yakumo predvaja .sub in .srt podnapise. Nekateri .sub podnapisi, ki niso vezani na čas ampak na frame delajo normalno, drugi pa drvijo pred filmom. Če naredim konverzijo podnapisov .sub na čas, jih sploh ne predvaja. Vsi podnapisi so časovno sinhronizirani s filmom ( običajno 25 FPS).

:8)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MareNo1 ()

roli ::

Sam čudno je,da mi power DVD DVD predvaja.
LP!
http://www.r00li.com

Mare No1
Prosim, če mi poveš kateri FW imaš na svojem yakumu, kajti moj yakumo sploh ne bere SUB. Kupil sem ga v začetku februarja in imam naložen FW z datumom 22.12.2004 (041222).
Novak

Novak !

moj Yakumo je:

VERSION 05.00.03.05
SUB-VER 0C.00.00.04
8032 05.00.03.05
SERVO 18.03.00.00
RISC 05.00.03.05
DSP 03.03.01.27

MareNo1
Vse lepo in prav ampak jaz res ne vem katere verzije je moj yakumo (ne znam preveriti)
ampak prejšnji, ki mi je nažalost crknil mi je SUB predvajal ta hudič pa noče.
Prosim povej mi kateri FW imaš gor naložen. Vse skupaj me še bolj jezi, ker imam veliko filmov z SUB podnapisi.
Novak

Pabo ::

stepni volk jaz sploh nisem govoril o nobenih serijskih številkah!
tak da ne vem od kje ti to?
pa saj nima veze!!!!!

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Tejc ::

OK eno vprasanje. DL sem zadnji FW za YAKUMO, uspesno nadgradil, podnapisi (srt) delujejo, SAMO so v plavi barvi:\ . Ali se da kako zamenjati barvo podnapisov?
LP

sotlerx ::

Tejc

Če si dal ta zadnji FW o41222 gor moraš imeti bele in rumene fonte ter 8 vrst
podnapisov
LP
sotlerx

Tejc ::

Jep sem pol najdu v nastavitvah... Hvala

Moj Yakumo je bil kupljen 15. 01.2005 v Comtronu in ima maslednje podatke:

VERSION 05.00.03.05
SUB-VER 0C.00.00.04
8032 05.00.03.05
SERVO 18.03.00.00
RISC 05.00.03.05
DSP 03.03.01.27

Mislite, da bo v redu, če nadgradim z najnovejšim firmwarom? sicer je že trgovinsko nadgrajen, le zanima me, če bo s tazadnjim kaj boljše...oz. če lahko celo crkne zaradi tega.
LP AGI

firmware ki ga potrebuješ ima oznako YFAD2710,.... Firmware sem naložil nekaj dni po tem ko sem kupil YAKUMO.Bere SRT in SUB v frame zapisu.Moj YAKUMO je iste verzije, kot od AGI-ja Poglej kakšno verzijo imaš .Na prvi strani foruma lepo piše koko pogledaš verzijo.Če imaš isto verzijo mi pošlji še email naslov ,da ti pošljem firmware.
Dare

KLARA! (Dare)

Si prepričan, da je ta firmware v redu, da recimo tud vratca ne bodo štekala..al pa da ne bo crknu DVD, kot je na tem forumu že bila omenjena možnost!!??
Daj pošlji še meni ta firmware..pa bo kar bo... agi.nmNO@SPAMsiol.net
Čeprav bi po eni strani najraje počakal, da bo stvar dorečena...od te do te serijske štev. je ta in ta firmware, itd..itd..ker kot sem bral, nekaterim dela vse ok, tudi vratca, se pravi, da so zadeli pravo verzijo.

LP Agi

klara , agi - ne moreta vedeti katero verzijo ploščkosuka imata, če so vama v trgovini naložili Firmware... ko stisneta 1389 (gelj prvo stran)... vam pove samo kateri FW imata naložen. Glej nekaj spročil nazaj!

Stepni Volk!

Zdravo!
Ja, vem...torej se strinjaš, da še počakam z nadgradnjo, da bodo stvari popolnoma dorečene? Sicer zaenkrat nimam posebnih težav, le bojim se, da mi ne bi motorček za odpiranje vratic crknil, imam namreč občutek, da mi čedalje bolj šteka.
Lp Agi

agi - če imaš recimo napačno nadgrajen ploščkosuk, ti nova napačna nadgradnja ne nič BOLJ škodovala, kot ta. >:D

Kdaj bodo zadeve dorečene, je pa težko reči... saj dosedaj ni še nihče dostavil rešitve ali vsaj fotografij.

Zadeve bodo dorečene, ko bodo uporabniki, ki vedo katero verzijo imajo, povedali kako se fizično ločijo ploščkosuki ali po:
- sestavnih delih
- serijskih številah (glej nalepko na hrbtni strani ohišja)

Moja verzija, kot rečeno, potrebuje YAD2710G.BIN, kako izgleda notri si oglej na Internetni strani (link na prvi strani te teme).

Zgodovina sprememb…

agi- klara..poslal ti bom teh 5 fajlov toda pazi na besede stepnega volka ,ki se popolnoma strinjam z njim.Tudi jaz sem še vajenec na tem področju.Jaz sem tudi kupil yakumota sredi januarja .Če pa res nimaš kaj izgubiti pa probaj nadgraditi.
Dare

Stepni Volk pozdravljen!

Pozorno berem in spremljam ta forum v vezi štekanja vratc in osebno se ne morem strinjati da na to vpliva FW.To se dogaja pri vseh DVD playerjih (cena do 20000.-),
ampak mislim da se to dogaja tudi pri dražjih playerjih.
Če dobro pogledam vratca pri odpiranju, opažam da so za malenkost po strani-visijo
proti levi strani in nekje na polovici odpiranja mal zaropotajo,torej če visijo na levo
vodilo ni narjeno tko kot treba in ker nimajo podporo, pri izhodu meni je normalno
da zaropotajo,hočem reči( malo denarja malo muzike) in to po moje nima nobene veze z
FW-om.
Od samega začetka in prvih korakov za izdelavo FW-a sem praktično bil skozi zraven, naložil sem vse FW-e in še zmiraj je isto kot na začetku(vratca mal zaropotajo).Če kdo misli drugače me mora res prepričati da je takoPreveč je debate o nevažnih stvareh.
Se oproščam ker sem bil mal predolg.
LP
SotlerX
sotlerx

sotlerx - verjetno imaš po svoje prav, saj če bi uporabniki upoštevali Piki64 namig in nadgradili ploščkosuk z vsemi znanimi Firmware-i (vsakega poimenuješ v tisto ime datoteke, ki ga tvoj predvajalnik sprejema, v mojem primeru bi tako preimenoval vsako datoteko v YAD2710G.BIN).
Tako preimenovane Firmware bi potem enega za drugim preverjal v predvajalniku. Če ropotanje ostane je:
A - vzrok mehanski, tako kot ti praviš,
B - ni še verzije za tvojo 6 verzijo Yakumo-e

Ker so se glede ropotanja (še starejši "problem" - pred vratci) pri predvajanju pritoževali na marsikaterem forumu (moj je čisto spodobno miren, beri: če sediš meter stran ga slišiš, če si dva metra, pa več ne >:D)

Toda glede nato, da se ploščkoski FIZIČNO razlikujejo, je zelo verjetno, da potrebujejo drugačne "ukaze" v firmware-u (napetost, trajanje...).

Torej lastniki zatikajočih vratc, malo razmislite in na delo... sfoftware ali hardware?
Šmirat al upgrajedirat... :)

Stepni Volk
Mislim, da smo na isti valovni dolžini ,apsolutno se strinjam s tabo in še bolj upam da
bodo tole še ostali prebrali ki se jim zatika branje foruma in dobrih nasvetov.
LP
sotlerx

piki64 ::

Hi FOLK!

Naj razščistimo par zadev.

Za vse tiste, ki sprašujejo ali naj nadgradijo svoje predvajalnike s PYPS-ovim najnovejšim FW, naj povem, da v kolikor imajo slovenske menuje, tega ne rabijo početi, saj imajo tako ali tako naš zadnji uraden FW naložen. (je zunaj tudi novejša verzija, ki pa ni javno dostopna; glej nekaj postov nazaj zakaj ne).

Glede vratc je tako, da se še sedaj nobeden ni razjasnil, ali te štekajo že ob nenadgrajenem računalniku ali šele po nadgradnji. Tu bi lahko zastopniki malo pomagali, ki dobijo direktno predvajalnike in ki še niso nadgrajeni!

Kot INFO pa lahko povem da mi je že uspelo v FW integrirati MP3 ID Tag vendar je še vse v fazi preizkušanja.

LP, Piki64

Micho68 ::

:( Mislim, da pišem zadevo že tretjič (že lep čas nazaj in do sedaj ni bilo nobenega odziva...): 100% ZAGOTAVLJAM, DA TRAY ZAJEBAVA OD NADGRADNJE NAPREJ!!!
Player sem nabavil okoli božiča in je bil:
VERSION 05.00.03.05
SUB-VER 0C.00.00.05
Po nadgradnji s P&Y (odličnim) firmwarom v:
VERSION 05.00.03.05
SUB-VER 0C.00.00.04
Takoj po nadgradnji sem opazil pizdarijo z vratci, na forumu žal naletel na gluha ušesa. Zdaj, ko je folk to ugotovil v malo večjem številu, se je pa dvignil prah...
Edina pripomba firmwaru je to, z ostalim sem zadovoljen. Upam, da tray ne bo crknil...

sajmons ::

Micho68: Se popolnoma strinjam z tudi meni so se vratca začela zatikati takoj po prvi nadgradnji in sem popolnoma prepričan da je temu tako. Večkrat so nekateri uporabniki foruma poskušali negirati to trditev, ampak sam dam takoj roko v ogenj, da je za zatikanje kriva nadgradnja. Tudi moj player je bil kupljen okoli božiča prek enaa.com, enakih verzij kot je ta od "Micho68". Takoj po nakupu sem naložil FW verzije FW_041215 in nato naslednji dan FW FW_041215 New. Zatikanje se je pojavilo takoj po prvi nadgradnji. Kasneje sem naložil še uraden FW z www.yakumo.de v upanju da bo zatikanje izginilo, vendar ni. Nato sem naložil FW_041222 in opazil, da mi naenkrat info o verzijah prikaže samo VERSION in SUB-VER, ostalih podatkov pa ne. No, sedaj imam naložen FW iz strani yakumo.gajba.net. Verzije v info so se vrnile, MPG4 podmeni sedaj omogoča še kup dodatnih nastavitev, pozicioniranje itd. Problem z vratci pa ostaja, še vedno se zatikajo zato se pridružujem pobožni želji Micho68 v upanju, da tray ne bo crknil.

Čudi me tudi to, da piki64 in druščina nekako ignorirajo Yakumo predvajalnike. Mogoče je res, da ga oni nimajo in da jih nima noben od njihovih prijateljev, ampak samo če pogledajo zaporedno številko strani tega foruma, ki je trenutno na 22 tokoj za Yamado, se iz tega da sklepati, da je precej ljudi kupilo ta predvajalnik in da je zanimanje zanj in za FW veliko. Po moje je to glavno merilo, ali se nek FW splača updejtati, ali ne. Očitno je trenutno situacija taka, da imajo samo oni znanje, resource in možnosti, da izdajajo nove verzije in če je temu tako, je pomoje precej nefer, da ignorirajo tako veliko skupino uporabnikov. Mogoče se pa tudi motim.

Sam sem aktivno pripravljen sodelovati pri dobavi podatkov, ki jih ustvarjacli FW-jev potrebujete za odpravo tega problema, s fotografijami mojega playerja in ostalimi informacijami, ki jih potrebujete.

Lp vsem in hvala za vaš trud.
sajmons@gmail.com

ulepos ::

Zdravo

Po dolgem času sem pogledal na forum in ugotovil, da naj bi Yakumo DX4 podpiral tudi SUB podnapise. Imam zadnji FW 22.12.2004. Zanima me ali moram vse FW ( od prvega do zadnjega naložiti po vrsti) ali obstaja kakšen nov FW za SUB podnapise ali je zadosti FW041222.

Po verjanti Foruma ugotovljeno naslednje, da je Yakumo verzije:

Verizija 05.00.03.05
Sub-VER: 00.00.00.04

Ali sploh lahko bere SUB

Z odgovor najlepša hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ulepos ()

Jaz imam naložen FW is strani yakumo.gajba.net. Prav tako sem opazil, da z njim delujejo SUB (zasnovani na frejmih) podnapisi. Opazil pa sem tudi, da niso usklajeni z zvokom, čeprav so pravilno sinhronizirani in se z predvajalnikom na računalniku prikazujejo pravilno. Bom še malce potestiral ostale starejše CD-je ki jih imam. Se beremo takrat.

lp

ulepos: Očitno je to na prblem s SUB-i naletel že Ydx4, ki je 09.01.2005 14:21:38 napisal sledeče:

SUB-i niso sinhronizirani, če film ni na 25 fps (na 24 prehitevajo), vsaj pri meni. Nisem zasledil, da bi kakšna verzija fw-ja odpravila ta problemček

Piki64, StepniVolk vidva bosta najbrž vedela, ali je že kje na voljo verzija SUB-VER 0C.00.00.05 z Servo: 18.03.00.00? Zgleda da je to srčika problema nas revežev, ki se nam po upgrade (oz. downgrade na SUB-VER 0C.00.00.04) zatika pladenj. Sam imam trenutno naložen FW iz yakumo.gajba.net, ki je po verzijah še najbližje moji oroginalni verziji, vse špila ok, razen pladnja, ki se še vedno zatika in ropoče. Originalne verzije na mojem ploščkosuko so bile:

Version 05.00.03.05
Sub-ver 0C.00.00.05
8032 05.00.03.05
Servo 18.03.00.00
RISC 05.00.03.05
DSP 03.03.01.27

Sedaj imam enako razen podverzije, ki je Sub-ver 0C.00.00.04 namesto Sub-ver 0C.00.00.05.

Je mogoče ta nova verzija, ki ni javno dostopna Sub-ver 0C.00.00.05? Kje se jo da dobiti, kam naj nakažem donacijo?

Hvala lepa za odgovore.

jerry_jk ::

Pozdravljeni!

Imam problem z Yakumotom pa nevem če se to dogaja pri drugih tudi ali samo pri meni.

No problem je vtem, da mi noče prebrati vseh divx filmov posnetih na dvd-ju. Npr. če imam 6 filmov z podnapisi, mi recimo prebere samo enega pravilno ostale pa mi sploh noče naložit oz. predvajat. Dogodilo se je že tudi da mi je prvič prebral film 1 drugič pa recimo film 3 na tem DVDju tak da nevem če je narobe posneto. Sem poskusil že tudi z različnimi mediji DVD-ejev (sony, hp, memorex,...) tak da mislim da v tem tudi ni problem.
Predvajalnik sem kupil sredi decembra v Comtrunu nalozen je že bil FW, sedaj pa imam to verzijo od 22 12.Dvd filme pa predvaja vredu pa tudi tisti divx fim,ki mi ga predvaja pa dela recimo potem vredu, čeprav se je že tudi zgodilo da se je ustavil po kaki minuti.

Prosim če mi poveste ali moram iti menjat predvajalnik ali je FW napačen ali vsaj kaj je narobe, ja vratica pa recimo da delajo vredu vsaj nisem še opazil da ne bi.

NAjlepša hvala

mmiran ::

:D HOJLA
Mene pa firbec matra, če je že kak upgrade za podnapise v 3h vrstah in kje.
Mejte se
thanks

@mmiran: seveda obstaja samo v privatnih logih. Imajo ga tisti, ki so tako ali drugače donirali naši skupini. Sicer pa prihajajo že novi FW ven.

@sajmons: Kot prvo je FW na yakumo.gajba.net enak FW, ki je na naši strani. Tiste dodatne opcije ki jih imaš ne delujejo.
Kot drugo, pa če je 1000 postov, na temo yakumo, a to potem pomeni meni obvezo, da moram za ta player FW delat.

Sicer, pa sedaj prihajajo ven FW za Bellagio, Yakumo, Yamakawo, Rimax,... ki bodo imeli podporo za MP3 ID Tag. FW bo prosto dosegljiv, le te opcije bo potrebno preko kabla aktivirat.

LP, Piki64

gorann ::

nekaj za piki64
dj povej kaj je narobe ce bi delal fw za yakuma naprej?
ker ce zastonj delas za druge predvajalnike, zakaj ne za yakumo?to je tvoja dobra volja, ampak zakaj to delas?dj mi dva razloga napis zakaj to delas ce so vsi fwji prostodosegljivi?
folk zelo malo donira pypsu, glede na to kolk se matras, ocitno se splaca matrat ko tako vestno delas izboljsave:) in glede postov ti je oseba kateri si napisal, da nemores na podlagi postov delat fw takoj za tisti predvajalnik, sam dobro ves kaj je mislil s temi besedami opisanimi malo visje.
yakumovcev je veliko, tudi jaz, in ce ze delas fw za druge zakaj ne za yakumo, ker si prej delal za yakumo kot pa za druge.in zdaj je tega konec, zato folk zanima kaj se zgodilo, ce je pa fora v tem da nimas yakuma, pa ni vrag da ti neb kdo dostavu ta player pred vrata.
zakaj tud drugim ne racunas te novejse fwje?ves tukaj je veliko teh vprasanj na katera ti najbolj poznas odgovor in prosim, da napises, kaj je vzrok temu, ce je donacija za yakumo fw naj bo donacija za druge fwje tud, z drugimi besedami je malokomu jasno zakaj delas te fwje sploh.
in ne zamer ce bos spet narobe kaj zastopu iz mojih besed, ker ponavad narobe zastopis, nisem mislil nic slabega, samo pac folk nima nobenega da jim izboljsuje fwje razen tebe, ti si primarni clen zato in nihce drug, zdaj si jih pa pustu:)
prosim moderatorja da ne brise posta, ker ni nic slabega napisanega, pa se v tej temi yakumo je omenjen yakumo kar dostikrat. ali pa skopiraj tole v pyps temo ce mislis da tam sodi, samo ne brisat, ker me zanimajo odgovori.

@gorann: čisto preprosto ti bom razložil! Ti bom po vprašanju in vprašanju razložil.

dj povej kaj je narobe ce bi delal fw za yakuma naprej?

Glej vsak FW vzame čas in ne mislim prostega časa preživeti zato, da bi lahko ti in še na stotine ostalih uživali ob izboljšavah našega FW, kjer pač zraven pravite "ej fejst fantje so kaj so naredili". Poleg tega pa nekateri na naše žulje lepo služijo. Mislim predvsem na vse ki predvajalnike prodajajo.

ker ce zastonj delas za druge predvajalnike, zakaj ne za yakumo?

sem delal, sedaj več ne. Vse kar je dosegljivo na naši strani tudi ni vse naše delo, nekaj je tudi delo drugih in pač omogočimo uporabnikom da imajo do tega dostop.

to je tvoja dobra volja, ampak zakaj to delas?dj mi dva razloga napis zakaj to delas ce so vsi fwji prostodosegljivi?

Kaj delam? misliš na to da za ene pišem za druge pa ne. Sem že zgoraj napisal da ne pišem več za noben player prosto dosegljivih FW. Kot drugo pa če tudi bi za kakšen player kaj zastonj napisal, je to moja dobra volja. A sedaj mi boste že uporabniki pravili kaj lahko počnem in kaj ne?

folk zelo malo donira pypsu, glede na to kolk se matras, ocitno se splaca matrat ko tako vestno delas izboljsave:) in glede postov ti je oseba kateri si napisal, da nemores na podlagi postov delat fw takoj za tisti predvajalnik, sam dobro ves kaj je mislil s temi besedami opisanimi malo visje.

Matram se za tiste, ki so bili vzajemni. Splača pa se definitivne ne. Če misliš da sem kaj zaslužil, se hudičevo motiš.

yakumovcev je veliko, tudi jaz, in ce ze delas fw za druge zakaj ne za yakumo, ker si prej delal za yakumo kot pa za druge.in zdaj je tega konec, zato folk zanima kaj se zgodilo, ce je pa fora v tem da nimas yakuma, pa ni vrag da ti neb kdo dostavu ta player pred vrata.

Spet isto vprašanje. Zakaj za druge za Yakumo pa ne. Sem ti napisal da ne delam več za noben predvajalnik. Sem pa prvo delal podporo za Yakuma, ker je dvojček Bellagio AD2020, katerega sem tudi sam imel (sedaj ga nimam več), pri kasnejših FW za Yakuma pa več ni bilo podobnosti. Zato je FW za Yakuma postal, dodatno delo brez potrebe.

zakaj tud drugim ne racunas te novejse fwje?ves tukaj je veliko teh vprasanj na katera ti najbolj poznas odgovor in prosim, da napises, kaj je vzrok temu, ce je donacija za yakumo fw naj bo donacija za druge fwje tud, z drugimi besedami je malokomu jasno zakaj delas te fwje sploh.

Sem že zgoraj napisal, da za FW rabim čas, in v tem času lahko jaz neko inštruiram in za to zaslužim denar. To sem tudi mirkumi povedal in sem mu tudi povedal koliko časa rabim za izboljšavo. Potem je on to zmnožil in dobil cifro. Če bi se vas 100 skupaj zbralo al pa še več, bi vas več položnica prišla kot pa prispevek. Toliko o tej temi.
Od sedaj naprej bodo za vse predvajalnike free FW, samo nove opcije boš lahko preko kabla aktiviral. Tako, da boš sedaj zadovoljen da bo za vse enako. Seveda razen tistih FW, ki jih kdo drug napiše in jih pač dam na našo stran, samo za delovanje tistih in njihovih pomankljivosti ne odgovarjam.

in ne zamer ce bos spet narobe kaj zastopu iz mojih besed, ker ponavad narobe zastopis, nisem mislil nic slabega, samo pac folk nima nobenega da jim izboljsuje fwje razen tebe, ti si primarni clen zato in nihce drug, zdaj si jih pa pustu:)

Ja ne vem kdo koga narobe zastopi. Morda ti malo komunikacija šteka, ker moderator tvoje poste briše ne mojih, kjer se pač dokaj agresivno spravljaš na ljudi. Glede tega, da ima folk samo mene in da sem jih pustil na cedilu!! A sem jim jaz prodal predvajalnike? A so meni morali našteti 14 tisočakov za Yakuma? A zdaj sem jaz vsesplošna baraba, ker nočem podpore zastonj pisat?

To je vse kar sem imel okrog tega za napisat. Upam da so odgovori zadovoljivi. Lahko pa se kdaj dobiva, pa ti malo razložim kaj vse potrebuješ, stvar malo naštudiraš in lahko potem ti kot odrešitelj pomagaš ostalim in jim zastonj pišeš FW.

LP, Piki64

gorann ::

hvala za odgovore:)

saj za to sem mislil, zakaj ti pises fwje, ce bi morali ze sami izdajatelji yakuma za to poskrbet, seveda pa lahk delas kar hoces, tvoja volja, tvoj cas, ampak s tistim ko sem napisal, da si pustil folk, sem mislil, da je folk videl v tebi nekoga(odresitelja za fw tezave) ki jim rad pomaga samo z dobro voljo, ampak vse vec ljudi bi radi od pypsa najboljse fwje, po moznosti free, zato pa sem mislil ze skoz da bi bilo boljse da bi ze od zacetka za vsak fw ljudje nekaj placali, vsaj trud in cas, ker smo ljudje pozresni pa hocemo vse zastonj, kot da ti to moras kao delat za nas, ceprav nam nisi ti prodal plosckosuka! Zato se pa zmente z unimi luleki(prodajalci) naj vam oni nekaj odstejejo denarja, saj konc koncev oni najvec sluzijo!
ves zkaj sem jaz nabavil yakuma?
ker sem bral tukaj da pyps velik dal na yakuma in je en boljsih plosckosukov v tem rangu(do 20ksit), zarad vas sem ga nabavil, ne zarad comtrona ker mi ga je prodal, ce neb blo vas ga sploh neb nbavil, in to ni nic narobe, res je en boljsih dvdjev, vse mi je do sedaj prebavil, vse dvdje, vse divxe, zahvaljujoc pypsu sem pa dobil se centrirane podnapise in velike fonte!
s tem ste mi se pomagal, ne pa ponagajal!
zdaj bi ze lahko vedel, da ne mislim nic slabega o pypsu, saj mi ne date moznosti mislit slabo:) kar se pa denarja tice je pa edino prav, da se usluge placajo, ti men fw jest teb denar!
ves kak balkanci pravijo?:) nema đabe ni kod stare babe

piki64: sem opazil, da one napredne funkcije ne delujejo, lahko bi napisal, kako jih omogočit? Naj ti prek kabla pošljem jurja, al kako? :) Bi ga, pa niti ne vem komu in kam? Upam, da bo sistem odklepanja novih funkcionalnosti javno objavljen, da bomo uporabniki vedeli kje in kako lahko dobimo nadgradnje.

Mimogrede zadnji FW, ki je objavljen na vaši strani je FW_041222 definitivno ni isti tistemu, ki je na gajbi. Razlika je v verziji servota.

Lep pozdrav in hvala za trud!

piki64: a obstaja kakšna varianta, da postanejo FW-ji in znanje za njihovo spreminjanje odprtokodni? Sicer si trenutno ne predstavljam najbolj, kako pravzaprev sploh spreminjate FW-je? Imate source kodo ali pač odkrivate bitek za bitkom kje se kaj nahaja in na kaj vpliva? Fino bi bilo, da bi nekdo od vaše skupine malce razsvetlil še nas ostale uporabnike, kateri imajo (imamo) ustrezna znanja, da bi lahko sami odkrivali nove funkcionalnosti in jih po možnosti tudi prispevali nazaj v skupino.

podtalje ::

Za vse tiste, ki bi radi sami sodelovali pri razvijanju firmware-a, lahko vse informacije dobijo na

http://groups.yahoo.com/group/mt13x9/ (potrebna je prijava)

Izvorno kodo za firmware ima samo Mediatek, tako da kakšna odprtokodnost ne pride v poštev.
Spreminjanje firmware poteka samo preko reverznega inženiringa in disassemblerja. Na zgornji povezavi pod Files rubriko
lahko najdete dokumente o večini sprememb, ki so bile do sedaj narejene pri firmware-ih.
««
22 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35871824 (19643) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

1524682 (5180) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

38462235 (20649) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

194339 (2161) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

24124612 (13028) piki64

Več podobnih tem