» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
21 / 28
»»

sotlerx ::

Miro40
Res je mal nerazumljivo sem jaz napisal za vratca da, ponovim še enkrat.Pri nalaganju FW-a ko uzameš medij stran se vratca morajo sama zapreti, no meni se niso in zaradi tega sem 2x zamenjal Yakumo-ta.Torej ti mene nisi razumel.ker sem bil malce nejasen.
Kar se tiče srt predvajanja YAKUMO predvaja samo srt podnapise.Z CenterSub programom pa ni važen,ali imaš podnapise v srt ali sub.Van dobiš centrirane in zmiraj
v SRT-ju podnapise .
Če filme pečeš zmiraj na istih CD medijih in z isto hitrostjo (osebno uporabljam 16x
hitrost in najboljše rezultate sem dobil z PLATINUM CD-R 1x48) potem je rezultat da mi
res zalo malkrat podnapisi zginjajo.
Upam da je tole bilo razumljivo.
LP
sotlerx

fijuuu ::

mirkuma
tudi meni je bilo zlo čudno, da se je to pojavilo po nadgradnji. v bistvu se mi je zgodilo tako kot sotlerx-u (vratca se ob nadgradnji niso zaprla - mislim pa da sem čakal dovolj časa).mislim, da sem imel 05.00.03.05 -Version
0C.00.00.02 -SUB Version. zdaj imam 0C.00.00.04 - SUB VERSION. zapekel sem vseh 5 BIN fajlov (YAD2710.BIN, YAD2710G.BIN, YGAD2710.BIN, YWAD2710.BIN in YFAD2710.BIN) in vtaknil v nadgradnjo (kakor sem zasledil na tem forumu, je mislim da Stepni Volk napisal, da naprava sama išče fajle potrebne za nadgradnjo) kje pa dobim stari fw? na yakumovi strani? saj mene niti ne moti pretirano, ker drugo vse dela. samo da ne bo kasneje kaj zaj...aval. še nekaj: vsi govorijo, da se s tem fw-jem da izbirat med različnimi podnapisi (barve, ozadja itd.), jaz pa tega nikakor ne najdem.

Whatafuck in miro 04
.sub podnapise se da v .srt prav lepo skonvertirat z directSubom (s centerSubom še nisem poskusil).

sotlrx
ali so tebi zaradi vratc yakumota res menjali? kolk si moral pa težit?
lp

Fijuuu LP
2x so mi ga zamenjali brez problema ker Yakumo ni dal od sebe znake življenja.Nisem ga
mogel več prižgati,ta tretji pa dela brezhibno.
Fantje CenterSub program je zakon.
Če imaš naložen ta zadnji FW greš v meniju na zadnjo ikono in v prvi vrstici ti mora
biti napisano MPEG 4 in tu so podnapisi v 8-ih variantah in v beli in rumeni barvi.
in kompletni meni je v slovenščini.
LP
sotlerx

oj, sotlerx
no takih težav jaz hvalak...u nimam. bom poskusil za podnapise. če ne, se oglasim še kdaj :) thanx!
lp

miro40 ::

Ja,dobro da smo se sporazumeli Sotlerx.:P Saj v bistvu ni nič novega.Za centersub ne vem kakšen je,ker ga še nisem preizkusil.Verjamem pa,da je ok.Jaz osebno uporabljam Subtittle Workshop,ki je sicer nek tuj program,vendar je pravtako odličen.Tekst lahko spreminjaš v najrazličnejše podnapise.Saj ti programčki so v bistvu povsem enaki.
Sotlerx,praviš da so Platinum CD-R ok?Hvala,bom poizkusil če bo potem kaj boljš.

Miro40
Jaz delam tudi z Subtitle Workshop-om,CenterSub je specialno narejen od P.Y.P.S grupe
za Yakumo-ta da spremeni iz SUB-a v SRT in obenem centrira podnapise pa še dobiš
podnapise za velike in male fonte.
LP
sotlerx

Dobri_Janez ::

Hi folk!

Sem našel stran, kjer lahko imetniki verzije 0c.00.00.04 dobite najnovejši FW za svojega Yakuma DX 4. FW ponuja kar precej novosti napram P.Y.P.S. tazadnjemu firmwaru.

Sem sprobal in dela ful vredu, brez pripomb. Kot kaže so dobili fantje iz PYPS-a konkurenco.

Link je http://yakumo.gajba.net/

LP, Dobri_Janez

Zgodovina sprememb…

Dobri_Janez
Ne vem kaj si lahko pomagaš s temle linkom.Na njem sploh ne najdem česar koli o našem Yakumu. 8-O Zelo nepregledno!!Res pa je,da je zdrava konkurenca zmeraj dobrodošla.
LP

Dobri_Janez ::

@miro40: ja spodaj je link do novega FW. Saj o tem sem govoril. Za grafiko je meni vseeno.

LP

Pabo ::

dobri janez!
sem naložo ta FW in je vse OK le da mi filmov in slik ne zazna!

tak da ne vem kak je zaj to!

upam da bom lahko porihtal!
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

toti FW je za k***c! vse mi je z****l!
Sem mogo flashat z originanim FW iz yakumove strani pol pa flashat z pyps FWjem!

Nikoli več ne bom nalagal nekih FWjev ki so neznani! Samo še od pyps-a!

LP pabo

No fantje,a sem vam rekel da si s tem fw ne boste mogli kaj pomagati.Saj Dobri_Janez je sigurno imel dobre namene,vendar pa...Na napakah se učimo.Upam Pabo,da si porihtal zadevo.
LP:)

Stepni Volk ::

POZOR

Problem z Yakumo-i je, da jih je 5 različnih vrst, čeprav se na zunaj predstavljajo z enakim imenom: Yakumo DVD Master DX4. Vsak potrebuje svoj lasten FW, ker se razlikujejo po sestavnih delih:
- motorček za vratca
- motorček za vrtenje medijev
- laser
- itd...
Firmware je dejansko operacijski sistem, ki napravi pove kako ravnati s svojimi sestavnimi deli, če naložite napačno verzijo Firmware-a... se bo vaš predvajalnik obnašal ČUDNO in na KONCU se bo verjetno CELO POKVARIL.
Povedno malce drugače: To je tako, kot če bi nadgradili Firmware v vašem avtomobilu in mu s to nadgradnjo dopovedali, da ima bencinski motor namesto dizelskega, ročno odpiranje oken namesto električnega, ročno klimatsko napravo namesto avtomatske...

Upam, da je to bolj razumljivo?

Detajli na prvi strani, prav tako ta prispevek.

PROŠNJA ZA LASTNIKE VERZIJ C

Vse lastniki ploščkosukov, ki točno veste katero verzijo ste imeli ob dobavi, naprošam, da poslikajo notranjost oz. če ste v Ljubljani ali okolici se lahko dobimo in neposredno primerjamo sestavne dele.
Na ta način bomo lahko pomagali tistim uporabnikom tega ploščkosuka, ki so jim ga nadgradili v trgovini (in s tem naredili zmedo).
Moj ploščkosuk uporabalja YAD2710G.BIN. Notranjost lahko vidite na moji Internetni strani (povezava na prvi strani te teme).
Takoj ko prejmem slike notranjosti drugih verzij, bodo objavljene na isti strani.

LP;
Stepni Volk

Zgodovina sprememb…

Stepni volk
ali hočeš povedat da sem verjetno yakumota poslal v franže? ali lahko pogledaš v moj predzadnji post pa poveš če sem pri nadgradnji zagrešil. lahko pa povem še enkrat: zapekel sem vseh 5 BIN fajlov (YAD2710.BIN, YAD2710G.BIN, YGAD2710.BIN, YWAD2710.BIN in YFAD2710.BIN), plošček vtaknil v yakumota in počakal. Na tem forumu sem nekje zasledil, da napravca itak sama išče tiste fajle za nadgradnjo, ki jih potrebuje. Iz tvojega današnjega posta pa sem razbral, da to ne bo čisto držalo. Zdaj pa res nič več ne štekam :) Ali je možno, da bi se težava z vratci popravila, če bi dal noter uradni yakumo FW. Je to tisti na yakumovi strani?
Prosim razumte da sem pri teh stvareh bolj zelen, čeprav sem prebral skoraj cel forum, a večina piše o teh stvareh za take kot sem jaz nerazumljivo (verjetno zato ker je pa njim to samoumevno).
Thanx!
lp

fijouu - čisto preprosto, če so ti prodali že nadgrajen ploščkosuk, ne veš ali so ti ga pravilno nadgradili. In dokler imaš težave z vratci: nimaš pravega FIrmware-a oz. je predvajalnik v okvari.
Da boš vedel kateri FW je pravi sem pozval vse tiste lastnike predvajlanika, ki vedo kaj imajo, da poslikajo notranjost oz. kako drugače najdejo razlike med modeli... MORDA IMA VSAJ YAKUMO po SERIJSKIH ŠTEVILKAH zebeleženo kateri model je katara verzija?
Vprašajte YAKUMO... pošljite email.

Tole se ne da preprosto razložiti; a do sedaj je znanih 5 verzije FW:
YAD2710.BIN - recimo ji "verzija 1"
YAD2710G.BIN - recimo ji "verzija G"
YGAD2710.BIN - zloglasna prva "verzija C" (0C.00.00.02 - SUB VERSION)
YWAD2710.BIN - recimo ji "verzija W" - KI je NI bilo na našem tržiščU
YFAD2710.BIN - recimo ji "verzija C mark II & II" ( 0C.00.00.04 - SUB VERSION in 0C.00.00.05 - SUB VERSION)

verzija G je bila pri nas naprodaj do oktobra 2004
verzija C je bila na prodaj nekje od oktobra do decembra 2004
verzija C mark II se je pojavila nekje v decembru 2004 in
nato še verzija C mark III

Moj ploščkosuk vedno išče verzijo G (YAD2710G.BIN - kupljen poleti 2004 v Comtron-u),.
Potem se je pojavila prva verzija C, ki se ni pustila nadgraditi z obsotječim Firmware-om. Še preden je Yakumo objavil uradni Firmware za to verzijo C, so poljaki odkrili, da se zadevo da nadgraditi v primeru, da YAD2710G.BIN preimenuješ v YGAD2710.BIN. Ljudje so množično preimenovali YAD2710G.BIN v YGAD2701.BIN in večini je delalo BP.
Toda pri nekaterih so se pojavile težave, z vratci, predvajanjem, šum pri vrtenju itd...
Tudi, ko se je pojvail uradni firmware YGAD2710.BIN, se verzija ni pustila nadgraditi. SEVEDA, saj je po nadgradnji s preimenovanim YAD2710G.BIN v YGAD2701.BIN ploščkosuk iskal file, ki je zapisan v Firmware-u se pravi: YAD2710.BIN.
Lastniki prve verzije C so tako morali ponovno preimenovatu originalen Firmware YGAD2710.BIN v YAD2710G.BIN (obratno kot prej). Na ta način so dobili pravi Firmware na svoj predvajalnik.

Tako smo s skupnimi močmi ugotovili, da se Yakumo DVD Master DX4 med seboj razlikujejo.

Yakumo bi lahko vsaj drugače poimenoval modele, recimo:
DVS Master DX4 A za "verzijo 1"
DVS Master DX4 G za "verzijo G"
DVS Master DX4 C za "verzijo C"
...

Po napisu na škatli bi tako vsi kupci vedeli kateri Firmware je pravi.

Ko se je pojavila verzija C mark II in III so ljudje le iskali kakšna kombinacija črk bo "prijela"... in so jo našli: YFAD2710.BIN.

Če kupite originalno zapakiran predvajalnik in naložite uraden Firmware težav ne sme biti!!!
V primeru, da si želite imeti tudi vse dobrote, ki jih omogočajo predelani Firmware-i pa morate biti 100% katero verzijo imate.

Prav v ta namen sem v prejšnjem sporočilo naprosil lastnike, ki vedeo kaj imajo, da poslikajo notranjost. Trgovci, ki so vam nadgradili pločkosuke, so sicer mislili dobro, a na koncu vi kot kupec ne veste kateri predvajalnik imate.
Vsak Firmware vsebuje tudi ime datoteke, ki jo bo sprejel za nadgradnjo.

Recimo, da so trgovci imeli cezijo C mark II, ki so jo pretentali in nadgradili s YAD2710G.BIN tako, da so preimenonvali datoteko v YFAD2710.BIN... je ploščkosuk dejansko napačno nadgrajen!!!!
In bo sprejemal le nadgradnjo z NAPAČNO datoteko YAD2710G.BIN !!!

Neuradni Firmware namreč ni nujno tisto, kar piše da je:
YFAD2710.BIN je lahko le preimenovani YAD2710G.BIN...
Za vsak neuradni Firmware vprašajte izdelovalca ali je predelal uradni Firmware (vsak file posebej, se pravi 5x)... če ni, potem ne vtikajte predeleanga Firmware-a v svoj ploščkosuk!!

ZARADI "trgovskih nadgradenj" in "preimenovanj datotek predelanih FIrmware-ov" SE POJAVLJAJO TEŽAVE IN JE "ODKRITI" KATERO VERZIJO DEJANSKO IMATE ZELO TEŽKO. ENA MOŽNOST JE ODPRETI POKROV POGLEDATI KOMPONENTE IN POGLEDATI KAJ IMAJO DRUGI.

Zgodovina sprememb…

piki64 ::

Hi!

Ja zadeva ni tako zakomplicirana. Tisti, ki jim štekajo vratca, naj definitivno potrdijo, da se jim je to začelo dogajati, po nadgradnji z "napačnim" firmwarom. Tisto se mi zdi, morda pa so se, takšne komentare zadržite, in ne pišite tega na forum, ker potem ljudi samo zmedete. Ali ste 100% v nekaj prepričani al pa ne pišite ničesar.

Kot drugo, je pomembno ali je bil gor originalen FW ali pa je že bil player nadgrajen (če je originalen gor potem zagotovo nimate slovenskih menujev). Ti bi potem lahko s kablom prebrali originalen FW in zapisali serijijsko številko playerja, morda še pogona ki je noter.

Tako bi naredili knjižnico FW originalnih FW:
0C.00.00.02
0C.00.00.04
0C.00.00.05

Nato bi lahko tistim, ki jim štekajo vratca zaradi napačne nadgradnje nadgradili enega od teh FW-jev, dokler jim nebi vratca delovala OK. Potem bi spet dobili serijsko številko playerjev, ki imajo določen FW. Tako bi potem naredili listo, po kateri bi uporabniki vedeli, kako in kaj!

Ponovno, pa je spet odvisno od vas samih uporabnikov, da pokažete malo samoinciative in si med seboj pomagate. Mi skupina PYPS lahko samo s koristnimi nasveti koordiniramo zadevo.

LP, Piki64

Duxon ::

Hi,imam mali problem.Imam Yakumo DX4 DVD player.Napravio sam FW sa novim backgrounds,centrirao titl,povecao velicinu slova titla (font Georgia)....radi sve super.Jedino sto ne znam kako da sklonim sivu pozadinu iza titla.Zelio bih imati bijela slova sa crnim outline.Probao sam sa MTKSubPatcher ali onda dobijem crni titl sa bijelom pozadinom iako sam izabrao background transparent.Ako mi ko moze objasniti kako da to napravim bio bih veoma zahvalan.Kasnije bih onda stavio link da i drugi mogu skinuti taj firmware,zaista super izgleda sa font Georgia i centriran je titl.Hvala unaprijed.

Duxon

icek ::

Piki, dobra ideja. Zal meni se vedno vratca stekajo, tako da zgleda tudi tisti FW ni bil pravi, ki si mi ga poslal.
Je varjanta, da poberem original FW dol iz yakumotove strani in probavam vseh pet filetov po enega preimenovat in dajat gor, pa upat, da bodo pri katerem FWju vrata sla normalno? Ali lahko s tem kaj resno poskudujem?
Rider of Theli
www.air-tv.net

mirkuma ::

Odprl sem Yakumo in poslikal notranjost. Serijska: E0418215006, pred nakupom je bila moja verzija ze poslovenjena, torej je bil fw nalozen ze v trgovini (verzija sub 0C.00.00.04, zatikajoca vratca pri odpiranji predvajalnika od samega zacetka). Slike lahko Stepeni Volk uporabis na svoji strani... http://yakumodx4.tvheaven.com/master.html...kot vidite je en kup nalepk cez cip, torej so s tem nekaj oznacevali...bogsigavedi ce sploh kdo ve kaj?
Slike:

Torej kot je svetoval ze Piki64, javite se tisti ki imate se originalni fw torej brez slo menijev...s pomocjo kabla bi lahko shranili vas fw in tako dolocili pravilnega glede na notranjost oz. serijsko stevilko predvajlnika.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: perci ()

icek - Preveri le delovanje originalnih YFAD2710.BIN in YGAD2710.BIN. Zadeve zelo verjetno ne boš uničil, a ti tega ne morem garantirati. Zato ukrepaj po lastni presoji.
Najboljša rešitev je, da Yakumo pove po serijskih številkah, kateri predvajalniki so katera verzija. A ker se na Yakumo v preteklosti ni bilo ravno zanesti... bo bolje počakati, da odkrijemo kar se da videti od zunaj in notri predvajalnikov.

mirkuma - hvala za fotografije, nekaj je žel neostrih... na prvi pogled se tvoj ploškosuk razlikuje od mojega:
- popolnoma drug drive (mehanizem za DVD/CD-je)
- drug spomin (ti imaš en sam čip, jaz dva)
- platsika za zunanje konektorje je pri tebi rdeča, pri meni rumena
- popolnoma drugo kovinsko ohišje + da ima tvoj štampiljko "A"

Vse kar potrebujemo sedaj so slike ali vsaj serijske številke tistih, ki točno vedo kateri predvajalnik imajo, beri so kupili nenadgrajen ploščkosuk.

2 varianta, kot je predlagal Piki64, naloži originalne firmware (mirno lahko izpustiš YWAD2710.BIN in YAD2710G.BIN). Seveda je to na tvoj lasten riziko.

Eto se fotografije ickovega Yakumota, te so precej bolj ostre:

SLIKE:

Ugotovitve:

Icek
verzija/serijska: E0418214521
napajalno vezje: GK001151060 * , trafo: BCK-D33-02
chip MTK zadnja oznaka: D0SA? (? = vejetno F)
DVD enota zgleda ista , ohisje verzija B?
Nalozen fw 02 v trgovini (verjetno napacen)
vratca pri odpiranju se zatikajo od zacetka

Mirkuma
verzija/serijska: E0418215006
napajalno vezje: JK0???04879 * ,trafo: BCK-D33-02
chip MTK zadnja oznaka: D0RY2
DVD enota zgleda ista, ohisje verzija A?
Nalozen fw 04 v trgovini
vratca pri odpiranju se zatikajo od zacetka

Ne glede na razlicne oznake dolocenih sestavnih delov izgledata tale dva predvajalniko precej enako, tudi serijska je precej blizu.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: perci ()

gobice ::

Hoj. |O |O
Imam Yakumo DX4 in mi pri DVD-jih iz knjižnice dela probleme, da ga bom glih zdaj čez okno vrgel. V intervalih mi zvok crkuje in sliko potemni, pol spet par sekund normalno, pol pa spet crkne zvok in slika se potemni. Imam tudi nekaj kupljenih DVD-jev, delajo super, isto vsi DIVX filmi in ostali CD-ji/DVD-ji. Zakaj se to dogaja, mi ni niti približno jasno.

Vljudno bi vas prosil za kakšen nasvet. Najlepša hvala!

Pribaj te dvdje iz knjiznice tudi na racunalniku...po moje so glede na to da se sposojajo v knjiznici v precej ubogem stanju (poglej ce so poraskani in popraskani) in je to vzrok tvojih tezav!

klara ::

Lep pozdrav.Odpru sem Yakumo in prepisal notranjost.Kupljen je bil v comtronu v Kopru 15.1.2005.Naložen je bil v trgovini.SUB-VER 0C.00.00.04.Serijska številka E0418214243 ,napajalno vezje GK000922507,trafo BCK-D33-02 ,čip MT1389DE 0414-BWS D0TL8 ,DVD enota ista kot od ICEKA.Razen oznake čipa mislim da ni neke bistvene razlike.Bilo bi zelo dobrodošlo ,če bi nekdo posnel vratca pri odpiranju in zapiranju in dal posnetek na razpolago na forum.Meni se vratca med odpiranjam na polovici malenkost,ponavljam malenkost upočasnijo nato spet dobijo na hitrosti dokler niso odprta do konca,kar pa ne smatram za napako.možno je na primer da ja kakšna zobata letev ali zobnik na določenem mestu malo več namazan in se vratca na tisti poziciji malo upočasnijlo , kar pa ne smatram za napako v firmweru.Zelo rad bi si ogledal vaš posnetek .Čau čau, se slišimo!!
Dare

Ker sem nekje zasledil da si od Comtrona dobil originalen fw in ker praviš,da ti je uspelo nadgraditi ga na originalno verzijo,bi tudi jaz rad poizkusil.Imel sem enak fw kot ti pri nakupu Yakume.Prosim te,če bi mi ga lahko poslal na:miro_novak@hotmail.com
Lepo prosim!
Naredil sem že celo zbrko s tem ploščkosukom,pa tako fajn je delal.Razen tega da so se zatikala vratca pri odpiranju je bilo drugače vse ok.Nato pa sem flešal z originalnim fw in sedaj nikakor več ne morem naložiti P.Y.P.S-ISO-a.Kar naprej javlja UNKNOWN DISC(prej je bilo vsaj v slovenščini).Nescentrirani podnapisi sicer so,ni pa SLO menija.Le kaj mi je bilo treba tega!!!!!Ta p......a vratca pa ja niso tak problem.:O

MIRKUMA,tista prošnja za originalen fw od Comtrona je bil namenjen tebi.Sem nekaj zamučkal,pa se je izgubil tvoj nik.
Še enkrat te prosim...
LP

Še enkrat jaz.KLARA,z vratci imamo tudi mi enake probleme,zato je tvoja tolažba o premalo namazani zobati letvi oz. zobniku odveč.Tudi mi imamo povsem enake probleme(med odpiranjem se nekje na sredini malo zataknejo,kot bi se hotela ustaviti,nato se pa normalno odprejo).Še enkrat-ne delaj problemov zaradi tega,če ti drugo vse "špila".Boš drugače zamočil,kot sem jaz.:\
LP

meacho ::

Je že kdo opazil, da med originalnimi firmwari ni zadnjega YFAD2710.BIN ?? Mogoče zato ker ni nove verzije...

Imam Yakumota, ki je imel firmware že nadgrajen v YFAD2710.BIN verzijo, vratca so mi štekala že na začetku.
Nadgradil sem ga v vse verzije originalnega firmwara in nobena ni rešila težav z vratci...
Mogoče pa obstaja še šesta verzija firmwara??

Tudi jaz sem ravnokar prisel do iste ugotovitve. Fleshal sem player z vsemi original FWji in z vsemi vrata stekajo. Res bo treba najt enga, ko ima nefleshanega.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Miro40 s katerim fw si nadgradil nazadnje? Fw od Comtrona YFAD2710.BIN imam, ne vem pa ce je originalni, je pa vsekakor tisti ki ga dajejo gor na zadnje serije (brez MPEG4 Subtitles menu-ja). Pisi mi na mirkuma@volja.net in ti ga posljem. (ce ti ga ne zagrabi ga moras preimenovati, sam sem ga moral v YAD2710.BIN, razlog za to poglej nekaj strani nazaj... preimenovati ga je potrebno v ime zadnjega fleshanega fw...)
Zanimivo je da Yamada.de ponuja le uradni fw YAD2710.BIN z EE podporo...ostalih vsaj sam ne najdem.
Uradni podpori yakumo.de sem posredoval serijsko ter slike notranjosti, ter jih vprasal kateri fw je pravi za moj tip...ce oz. ko mi odgovorijo, javim.

Medtem potrebujemo cimvec informacij glede fw in serijskih ter sestavnih delov odprtih predvajalnikov ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirkuma ()

Interspar ponuja v akciji Yakumo za 15+K SIT, na sliki reklame je tudi dalinjski upravljalec, ki se precej razlikuje od sedanjih...kar verjetno pomeni ali da so slikali napacen dalinjski ali pa...PAZI... je zunaj spet nova verzija!

Mirkuma
Imam v roki zadnji reklamni letak Interspara in v njem je reklama Xoro Dvix za 15 + toliko
ali si mogoče spregledal, ker nikjer ne vidim Yakumota.
Če koga zanima, imam FW YAD2710.BIN IN YAD2710G.BIN za testiranje .
LP
sotlerx

OMit ::

mirkuma:
V eni prejsnjih reklam Interspara sem tudi jst opazu, da prodajajo ta dvd predvajalnik, zmotili pa so se pri sliki daljinca, ki je od modela Yakumo Record Master XL

LP

Evo!

Danes sem se pogovarjal s kolegom - trgovcem v comtronu. Mi je rekel, da ce mu zrihtamo kabl, nam od zrihta odiginal FW iz novega yakumota.
Piki, rekel si mi, da si imel ti izposojen player. Kolega mi je rekel, da si dobil nov zapakiran yakumo, ki se ni bil flashan. Iz tistega FWja si ti potem naredil predelavo. Ampak na tej predelavi tudi vrata stekajo. No, potem takem bi se ti moral imet original FW???
Rider of Theli
www.air-tv.net

Mirov Yakumo. Pri nakupu originalna verzija 0C.00.00.05...zal s slik ni razvidne serijske in kaksna je DVD enota...Je pa oznaka napajalniskega vezja blizu Ickove, prav tako zadnja oznaka MTK chipa.

SLIKE:

Bom jaz se enkrat mojega odprl pa utrgal nalepke iz MTK cipa pa naredil sliko, da se bo tocno vidlo.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Mirkuma,uspelo mi je!!!!
Skoraj sem že obupal,pa se je splačalo.Hvala za Fw.Šele zadnja varijanta se je obnesla.Originalni YFAD2710.BIN ni prijel.Spremeniti sem ga moral v YGAD2710.BIN
Sedaj imam spet originalni fw kot ob nakupu.Torej sub.ver.ni 0C.00.00.05(to je bil prvi Yakumo,ki sem ga zamenjal).Se opravičujem!!
Originalna verzija se glasi:05.00.03.05
sub-ver:0C.00.00.04
8032 :05.00.03.05
servo :18.03.00.00
RISC :05.00.03.05
DSP :03.03.01.27
Hvala lepa Mirkuma!Misliš,da bo sedaj naš Y.P.S.P.spet prijel?!Ne upam si poizkusiti.

Ta fw za verzijo 0C.00.00.04 je identicen P.Y.P.S. fw, torej z nadgradnjo ne pridobis nic, saj so Comtronu za Yakume fw napisali pri P.Y.P.S.
Poglej moj zadnji post v P.S.P.Y. firmware temi...ako si zelis novejsi fw.
Kako je z odpiranjem in zatikanjem vratic DVD pogona?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirkuma ()

Sedaj sem vstavil film in...Hej,imam tudi scentrirane podnapise s vsemi šumniki in SLO meni.SUPER!!Samo podnapisov se ne da spreminjati.Pa inicijalk P.Y.P.S tudi ni.Bom kar tako pustil verjetno.
Težave z vratci so pa ostale!

Še enkrat hvala Mirkuma.
Kako pa je s tvojim Yakumom?Glede vratic še nič novega?Jaz mislim,da se bomo s tem morali kar sprijazniti.Saj ni tako huda stvar.
LP

Torej mormo dobit 0C.00.00.05 pa probat kak to dela??
Rider of Theli
www.air-tv.net

Kaj misliš s tem icek?Ne razumem.

Ce obstaja tudi verzija C05, bi bilo mogoce fajn dobit FW in ga probat na moji masini. Mogoce pa bojo vrata vredu delovala.
Rider of Theli
www.air-tv.net

alsl ::

Ko sem kupil Yakumota z verzijo 0C.00.00.05 je imel naložen še originalen FW. Vratica so že takrat ob odpiranju na sredi poti malo upočasnila, pa še odprejo se ne prav čisto do konca. Ko sem naložil nov FW se ni nič spreminilo, torej vsaj pri meni FW ni na to nič vplival.

Algorex
Te težave imamo skoraj vsi lastniki Yakume.Na začetku so bili Yakumi le z originalnimi fw(torej brez slo menija,podnapisov s šumniki itd.).Originalni torej niso imeli tega problema.Če player kupiš danes,imajo že nadgradnjo(zahvala grupi Y.P.S.P.).Takrat pa se pojavijo tudi zgoraj omenjene težave,ki pa končno niso nekaj strašnega.Kogar pa to seveda moti,pa naj ga vrne prodajalcu.Takšno je moje mnenje,za ostale ne vem.Drugo pa je,če se ti vratca ne odpirajo do konca.V tem primeru pa stopi do prodajalca in zadevo reklamiraj.Namreč vratca se morajo povsem odpreti,čeprav vmes malo upočasnijo.

agi ::

Živjo!
Malce prebiram razne rešitve pa se ne znajdem najbolje. Rad bi posredoval podatke o mojem Yakumotu, s katerim recimo nimam težav razen odpiranja vratic in pri Xvid filmih mi film zašteka..dokončno. Prosim za mnenje o mojem firmwaru, kaj mislite, je pravi ali predlagate boljšo, novejšo verzijo. DVD sem kupil 14.01.2005 v Comtronu in je trgovinsko nadgrajen. Hvala za komentar.

Verzija: 05.00.03.05
Sub.ver. 0C.00.00.04
8032 05.00.03.05
servo: 18.13.00.00
risc: 05.00.03.05
dsp: 03-03-01-27

AGI

jaz imam yakumota kuplenega v decembru in imam tisto zloglasno verzijo C! v trgovini ni bil naložen noben FW zato vem da je bila C verzija! naložil pa sem tisti FW od pypsa ki je bil za to verzijo namenjen(YAD2710G.BIN ---> YGAD2710.BIN) sedaj imam naložen tazadnji FW od pikija in yaneza od 22_12 in mi dela popolnoma normalno! Vratca pa mi niso nikoli štekala ali pa se počasi odpirala! tudi film še mi ni noben zaštekal tako, da nimam takšnih problemov kot vidim da jih imate ostali!

Z YAKUMOTOM SEM ZELO ZADOVOLJEN!!!
ko pa bom imel čas in voljo pa bom še poslikal notranjost mojega yakuma da boste imeli slike tiste zloglasne verzije C. sem pa 100% da je bila verzija C saj sem imel probleme z nalaganjem FWja. mogoče se piki še spomni ko sem mu gnjavil prek maila!:D

LP pabo

gorann ::

pabo, imam enako verzijo kot ti, sem moral tudi premikat G naprej nazaj, da sem nadgradil C verzijo, potem sem pa nazadnje nalozil od p&y firmware! ima podporo 8 razlicnih podnapisov, tudi vratca niso delala nikoli kakrsnihkol problemov.
zadovoljen pa nisem bil z yakumom edino zarad slike ki mi ni bila nikoli vsec, tiste malo slabse resolucije je kazal res slabse kot tiste malo boljse resolucije, prek pcja na tvju sem pa imel tudi z unimi slabse resolucije dobro sliko, me ni preprical yakumo pa sem ga rajsi dal punci, ona je skromna in zacuda nikol ne tecnar zarad slabse slike, heh dobr da ma mene, da mal pojamram;)

haha boga punca:D

jaz pa sem z sliko zadovoljen saj za ceno 15 000sit ne moreš pričakovat vrhunske slike kot jo recimo prikazuje DVD harmann/kardon za 150 000sit!

LP pabo

skocij1 ::

Na sreco sem dobil v Intersparu neko verzijo, za katero verjetno nikoli ne bom vedel katera je in je ne bom upal nadgrajevati... Je pa bila ze nadgrajena, tako da imam sumnike in so podnapisi delno scentrirani (ob
asno se pojavi, ce ostaneta samo crka ali dve, da gre ostanek levo spodaj).
Imam pa nek drug problem. Ne vem, ali je to normalno ali ne.. Ce imam film v .mpg file, potem mi podnapisov ne predvaja, ceprav so v .srt obliki in povsem identicni nazivu .mpg datoteke.
Ce slucajno kdo pozna resitev in ce morda celo ve, katero vrzijo nadgradnje naj bi se dodajalo kasneje na Intersparove Yakumote, naj prosim pomaga.
Ostalo me ne bi motilo, tudi z vratci nimam nekih tezav (niti nisem opazpoval, spomnim pa se, da je imel s tem tezave rzstavni model v Intersparu).
Hvala vsem za nasvete in pomoc
««
21 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35871823 (19642) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

1524682 (5180) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

38462233 (20647) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

194339 (2161) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

24124611 (13027) piki64

Več podobnih tem