» »

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

[DivXviD] Yakumo predvajalniki

««
23 / 28
»»

Stepni Volk ::

sajmons: poglej si prvo stran te teme in mojo Internetno stran, tam so vsa navodila, ki jih potrebuješ, vključno s podtaljevim linkom...



O Firmware-u


YAKUMO, Yamada, Philips, KISS... vsi izdelovalci predvajalnikov imajo veliko več znanja in orodij za izdelavo novih Firmware-ov. O tem zakaj ne naredijo enega dobrega, sem že: Firmware-i so odlična rešitev, da lahko tehnično identičen ali vsaj podoben predvajalnik prodajaš DRAŽJE ali CENEJE, pač glede na ciljno skupino.
K sreči je na svetu kar nekaj zanesenjakov, ki to "prevaro" proizvajalcev spregleda in izdeluje orodja za predelavo teh Firmware-ov... pač glede na procesor, ki ga uporabljajo.

OD PROIZVAJALCEV TOREJ NI ZA PRIČAKOVATI, DA BODO NADGRADILI FIRMWARE PO VAŠIH ŽELJAH.
Izdelek so vam že prodali, zaslužili in vas potrebujejo le toliko, da boste kupili njihov "nov" izdelek. Zato se navidezno trudijo in izdajajo Firmware, tode nikoli z vsemi možnimi dobrotami. Korenčki morajo biti pred oslovim nosom in ne v njegovem gobcu.

Zelo verjetno proizvajalci kupujejo procesorje in programska orodja po različnih cenah, recimo :
PAKET A: 10'000 MTK 1389DE procesorjev in programsko orodje za codec-e, Divx podnapise
PAKET B: 15'000 MTK 1389DE procesorjev in programsko orodje za codec-e, centrirane Divx podnapise, ID3 Tag...
Upam, da vam je približno jasno, kaj želim povedati...

IZDELOVALCI FIRMWARE-a so pri MTK-ju... in le te vam dajo toliko, kolikor ste kot proizvajalec plačal. Popravljajo ga potem pri izdelovalcu, prilagajanje hardware-u, verzijam itd...

Prodajalci ploščkosukov


Uradni zastopniki predvajalnikov vam bodo ponujali le URADNI Firmware, ker bodo v nasprotnem primeru izgubili zastopništvo... Slovenija je majhna in nima vsak proizvajalec uradnega zastopnika, zato je prodajalcev kar nekaj... vsi po vrsti so le uvozniki. Ti so že malce bolj lisičje narave in jim gre le zato, da prodajo čim več. Z delom entuzast-ov si mastijo svoje brke... saj oni služijo s prodajo. Še več, nemalokrat si "sposodijo" delo prostovoljcev, zamenjajo ozadja in vstavijo svoje logotipe (kar je najlažje), ter vse skupaj ponujajo, kot svoj "izdelek". Stopite do trgovin... boste videli, da je temu tako.
Pošteni prodajalec (če kaj takega obstaja>:D) oz. bolje povedani premetni prodajalec, bi kontaktiral ljudi, ki izdelujejo neuradne nadgradnje... saj se bo nek predvajalnik prodajal veliko bolje, če ima LOKALNO PODPORO. Recimo, če bi tako namenil cca. eno pivo po prodanem predvajalniku predelovalcu Firmware-a... bi bili mi vsi zadovoljni. Kupci bi imeli vedno boljše predvajalnike (za isto ceno), predelovalei še večje veselje do dela in prodajalci več strank... kar je najpomebnejše, zadovoljne stranke se namreč vračajo.

Predelovalci Firmware-a


S svojimi sposobnostmi in preteklimi dognanji (beri: orodij drugih) predelujejo in izdelujejo nove in nove nadgradnje. V glavnem niso kaj preveč cenjeni, saj jih lastniki predvajalnikov kontaktirajo le, ko kaj ne dela oz. nečesa ne znajo... tako do njih prihaja le NEGATIVNA KRITIKA... obljubljenih piv je veliko, toda nobeno se ne zlije po njihovih grlih...
Zakaj to še počno?
So sodobni Robin Hood-i, jemljejo bogatim (predvajalnikom, ki določene funkcije imajo), ter dajejo revnim (vstavljajo v FIrmware "zabremzanim" predvajalnikom). To se dogaja tako v računalniških komponentah, fotoaparatih, tiskalnikih in naših preljubih ploščkosukih.
Sam se s tem ne ukvarjam, ker je tu glavna ovira: čas. Globoko pa spoštujem vse, ki so in še vedno žrtvujejo svoj čas za predelave, ter svoje delo delijo z nami.
Pravna situacija tu ni znana. Za sedaj je znano le to, da če Canon EOS 300D nadgradite z neuradnim Firmware-om (in dobite skoraj EOS 10D), izgubite GARANCIJO.
To je pač obrambna taktika proizvajalcev... ki je po drugi strani tudi razumljiva... napačne nastavitve FW lahko pripeljejo do okvare. Zakaj v prvi vrsti Firmware zaklepajo, je pa druga pesem... V ZDA Hewlett Packard toži ženska, ki trdi, da so kartuše s črnilom za tiskalnike rogramirane tako, da po določenem času ne tiskajo več. Ne glede nato koliko ste tiskali oz. gleden nato koliko črnila dejansko je še v samem tiskalniku.
Verjetno se bo našel še kdo, ki jih bo tožil zaradi "zabremzanih" Firmware-ov...

Zakonodaje o Firmware-ih pri nas še ni, za EU ne bi vedel... vedite le, da so to kalne vode. "Lasnitki" uradnih delov Firmware-ov se lahko nekega dne spomnijo in tožijo v stilu programske opreme na osebnih računalnikih, glasbene in filmske industrije vsakega Robin Hood-a in na koncu še uporabnika.
Pravim, lahko... ker je to že v osnovi "kalni" trg, saj sta že Divx/Xvid codec-a in predvsem material, ki jih vrtijo iz zelo motnih voda>:D. Spremembe prihajajo in te ne bodo v našo korist... to mi lahko verjamete.
Proizvajalci grafičnih kartic, so se hitro naučili, da samo z različnim FW ne pridejo daleč... tako se bo zgodilo verjetno tudi z naslednjo "generacijo" predvajalnikov... ovir bo več in bolje bodo varaovane, predvsem pravno :(

Do takrat, vam svetujem, da od prostovoljcev čim manj zahtevajte, godrnjate in kar je še teh "slovenceljskih športov"... njihova dobra volja, vam je že zelo popravila predvajalnike... če ne bi bilo njih ne bi imeli marsičesa... Zahteve bodo v njih povzročile samo odpor... bi vi imeli veselje še delati, če se od vas samo zahteva, zahteva, ZAHTEVA??

Zato namesto zahtev pomislite, kako bi lahko tudi sam pomagal?

Kako?


Eno rešitev vam pripravljamo PYPS-ovci... z njo bo lahko pomagal čisto vsak, ne glede na znanje, bogastvo ali lepoto>:D ... malce potrpljenja, da se v skupini dogovorimo o detajlih. Glavna ovira do sedaj je bila moja nekaj tedenska odsotnost. A sem spet tu... :)

Do naslednjega, bolj vzpodbudnega javljanje, si vzemite v roke lepo dobro PEKARNO MIŠ-MAŠ Svetlane Makarovič... če boste preveč "težki", bodo peki odšli iz vašega mesta... in jih tople besede vseh ostalih ne bodo prepričale v nasprotno.

Zgodovina sprememb…

Dejancek ::

Amen 0:)

sotlerx ::

dojencek
Lahko bolj natančno razložiš ta tvoj AMEN ???
LP
Stepni Volk
To je trebelo že zdavno napisat za večino na tem forumu samo vprašanje je če se
bodo držali tega.
MOJE ČESTITKE
LP
sotlerx

gorann ::

zdravo!
problem pri yakumu je ta da ko imam dva fileta v eni mapi(npr. dva dela filma, filmcd1.avi, filmcd1.srt, filmcd2.avi, filmcd2.srt) mi je, do sedaj samo dva filma, samo v drugem delu predvajal podnapise, v prvem pa ne. enak ime je bil enega in drugega filma, vse postimam tako kot mora biti, predvaja mi ga pa ne, hm zanimivo. ima kdo kaksno idejo, resitev?

Pabo ::

to maš verjetno na DVDju posnete divXe ne?
naredi eno glavno mapo in 2 podmapi!
npr.:

mapa FILM
mapa FILM CD1 (1del filma in podnapisi za 1 del)
mapa FILM CD2 (2del filma in podnapisi za 2 del)

tak ti pa more 100% delat!

upam da veš kak mislim!

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pabo ()

miro40 ::

Pozdravljeni!
Po dolgem času se spet oglašam.Nič kaj novega s temi Yakumi!Še vedno isti problemi,še vedno ista vprašanja.Saj toliko lahko človek razbere iz vaših besedil.Lahko rečem le to,da
imam že "poln kufer"tega ploščosuka in ga ravno sedaj nesem nazaj v Comtron.Enostavno sem se ga naveličal.Naveličal sem se tega čakanja pri odpiranju vratic,naveličal sem tega nemarnega dizajna,ki se nikakor ne vključuje k moji dragi video tehniki v omarici.Takšnega sr.... že dolgo nisem imel pri hiši.Od sedaj naprej se bom kar držal tistega preizkušenega pregovora:"Za malo denarja,malo muzke".
Pa lep pozdrav vsem skupaj.

gorann ::

pabo!
vsak film imam v svoji mapi, torej ce je film iz dveh datotek imam obe datoteki s podnapisi v eni mapi, ce pa dam tako kot ti pises, da dam v vsako mapo eno datoteko s podnapisom potem ne bo sam zalaufal drugi del, se motim?
ponavad mi je delal, ceprav sem imel po dve datoteki v eni mapi, zraven pa se oba podnapisa, no nima veze bom pa drugic v svojo mapo dal pa je, sam cudn da se to dogaja, prej pa ni:)


miro40: citiram:,naveličal sem tega nemarnega dizajna,ki se nikakor ne vključuje k moji dragi video tehniki v omarici.Takšnega sr.... že dolgo nisem imel pri hiši.Od sedaj naprej se bom kar držal tistega preizkušenega pregovora:"Za malo denarja,malo muzke
zakaj si pa nabavljal tako nemaren dizajn in dal zraven tvojih, najlepsih na svetu,komponent.
za malo denarja je pri yakumu kar prevec muzike glede na druge plosckosuke visjega ranga, sam k si ti naletu mogoce na kaksnega zjebanga!
poglej pri avtih, lahk je avto za 4mio pa se unic turbina prej kot pa pri kaksnem za 2 mio, rabljenem turbincu, pac napake so povsod.
nes ga nazaj, zamenjaj za philips hisni kino LX3900SA sj sam nekaj manj kot 90ksit, glede na tvoje drage komponente bo ta tud pasal tja, pa verjem, da on tud ni popoln(LX3900SA )

Pabo ::

gorann:
ja sam film ti nebo šal naprej če boš mel v posebje mapah!
sicer pa malo pavze med filmom itak ne škodi tak da... maš cajt da si spečeš nove kokice, greš na WC,... potem pa pogledaš drugi del filma! HAHA


miro40:
če ti ni yakumo po godu, zakaj si ga pa potem kupoval sploh?
raje bi kupil kak DVD od harmann/kardon, ki ima lep dizajn in lepo ceno(okoli 120 000 - 150 000 sit)! TA BI SE ZELO LEPO PODAL K TVOJI DRAGI IN LEPI OSTALI FERŠTEKERIJI!
mislim pa da samo govoriš, da imaš drago opremo, ker če bi dal kaj na kvaliteto (tak se zdi ko praviš da imaš drago opremo) in če bi imel denar si YAKUMA nebi kupoval!


LP pabo

p.s.: administratorje pa prosim da mi posta ne izbrišejo!
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pabo ()

miro40 ::

Točno Gorann.Philipsa sem vzel.Odličen aparat.Sem ga že pri bratu testiral in je res vreden tega denarja.Fantje,pa še nek Quart sem dobil za Yakumota.Na oko je precej lepši kot Yakumo.Hčerka si ga je že prilastila.Ga bom sedaj stestiral.Se slišimo.
Pa brez jeze!

Stepni Volk ::

Nalepka na sprednjem delu aparature ne pomeni nič drugega, kot to koliko si za napravo odštel. Nič pa ne govori o tem, kaj je dejansko v škatli. Večina predvajalnikov nastaja tako ali tako v cca. 5-tih tovarnah (večino na Kitajskem) in so tehnično zelo podobni, če ne že identični (enako velja za Notebook-e, LCD zaslone
Tako pri Philips-u pokličejo tovarno, povedo: ta model, s takšnim sprednjim delom 10'000 kom.
Yamaha naredi isto (Philips 720SA in Yamaha 515 sta identična brata dvojčka) in zamenja front, ter zadevo prodaja še malce dražje.
Začuda se Philips še ni odločil zadeve prodajati pod imenom Marantz (katerega lastnik je tako ali tako). V tem primeru bi bilo lahko še dražje. Vendar je Marant "nobel" firma... in k takšni ne sodi nekaj tako nizkotnega kot so "piratski" Divx predvajalniki.

V tem kontekstu spoštujem samo B&O, ker se vsaj potrudijo narediti samosvoja ohišja in originalne rešitve... in seveda, kot prava "visoka" HI-FI in video firma ne proizvaja Divx predvajalnikov.
Zato, če ti je res do "višin", tam ne boš našel Divx predvajalnikov... saj le ti že s svojim namenom sodijo v plebejske vode...

Znamka ne pomeni nič... največ pomeni podpora... uradna in neuradna in Philips-ova uradna podpora šepa enako, kot Yakumo-va. Oba predvajalnika se morata naslanjati na neuradno podporo, da se lahko pokažeta z vsemi svojimi sposobnostmi.

In ker je Divx "neuraden", ter predvsem računalniški format, se bo hitro spreminjal in ima veliko podverzij, možnosti, nastavitev in prav nobeden Divx predvajalnik jih ni sposoben predvajati brez problemov... to zna samo računalnik... in še ta ima probleme, če ni vseh codecov.

Zgodovina sprememb…

gorann ::

kaj ces ce nekateri ne zastopijo te politike proizvajalcev ter prodajalcev:)

zato pa na ta racun se kako klepajo profit, pac philips je res lep plosckosuk, se hisni kino ima, ampak za 90ksit je zame obcutno predrag, zato pa imam genius 5.1 home theater system pa sam se cakam da nabavim kaksen plosckosuk tja do 30ksit(mislu sm tud do 40ksit dat, sam ne hvala!) ki bo mel analogne izhode 5.1, vse skupaj 50ksit in manj!

za dvdje je vsak hisni kino dober ki je okol 50ksit, sem gledal aiwa v merkurju 49ksit, jo ma moj prjatu, res seka pa se radio ma ter se kaksno dobro stvar, 400watt tm nek ma vse skupaj, seka res dobro, za slabih 50ksit, ampak divx nima:)
to spada v temo yakumo, ker se pac menimo zakaj ni vsak nakup smotrn, in vreden svojega denarja!
danes so dvd mediji zelo pocen, edin ce bi imel se boljsi pc bi si vse divxe v dvd spremenu pa neb blo problema z gledanjem in stekanjem:)
filmmachine sem imel, oz. ga mam se kar, ampak mi javi eno napako pri kodiranju videa, skoda, drugac je dober progi za dvdje delat!
edino kar nevem in ne zastopim, zakaj imajo nekateri plosckosuki boljso sliko od drugih?? ce gledamo isti medij v predvajanju!

pabo: vem da ni nevem kako motece da bi imel film v dveh mapah, ampak mene zanima vzrok zakaj noce prvi del podnapisa predvajat drugi del pa hoce? drugac je pa yakumo res neizbircen za vsak medij;) edino dva mi ni zaznal, pa se to ker nisem imel prave koncnice filma, hehe! edin serje s kodekom 3ivx pa zamika zvok in je negledljiv, tko da nc hudega, ce mu odpravis packed bitstream je en najbolj delujocih playerjev, kar sem jih imel(heh, sam njega sem imel), povsod drugje al ne zazna diska al je izbircen pri proizvajalcu medijev(butasta fora) hitrost peke jih base, kr nekj neumnih stvari majo drugi na grbi, yakumo pa ne:)
od 1-10 bi mu dal 7ko, ker me slika ne preprica v boljso oceno, mogoce nisem videl istega filma na drugih predvajalnikih na mojem tvju, pol bi se lazji odlocu za boljso oceno.

Pabo ::

jaz pa sem z yakumotom zelo zadovoljen!
kupil sem ga v comtronu lani ne ve al je blo decembra li prej. mislim pa da je bilo prej!
naložen ni bil noben FW, prodajalec pa mi je težil da prebere vse podnapise, da slovenske predvaja brezproblemov. Ampak temu ni bilo tako! HVALA BOGU da ne, saj sem malo preletel forum in takoj mi je bilo jasno kaj narediti. naložil sem FW od pyps-a in ga nadgrajeval tako kot so prihajali ven tako, da sedaj nimam nobenih problemov z vratci ali z čem podobnim. Aja pa imel sem zloglasno verzijo C.
res sem srečen da mi DVD player za 15 000 sit dela fenomenalno dobro. problemov nimam niti z DVDji niti z DivXi. tak ko je stepni volk reko, da vse DVDplayere delajo na kitajskem in da so si vsi identični le ohišje je drugo(to pa je že šminka).

ČEZ YAKUMO NIMAM NOBENE SLABE BESEDE. SAME DOBRE SO!

piki64:
zanima me gdaj bo na voljo FW, ki bo imel itagMP3 vgrajen?
če ga ne bo mogoče dobiti oz. DLti iz vaše strani bi se pa lahko drugače zmenla! vem da si iz MB in bi se lahko kje dobila in stvar porihtala na drugačen način.

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

gorann ::

pabo, jaz sem tud decembra c comtronu nabavu c verzijo, pa sem sam nadgrajeval s pyps fwjem!
nobenih problemou z vratci ali kaj drugace, edino kar je da nima yakumo treh vrstic pa teh dobrot k majo drugi nekateri, s protiuslugo pikiju64 pa lahk se to dobis, jaz bom enkrat narocu ce bo piki za:) sam ne mislims e takoj, mogoce bo se kaksen dober fw naredu za yakuma pa bom mogoce takrat nabavlou, odvisno od potreb pa kaj bo punca rekla, namrec ona ma yakuma pa ce nje ne bo motil pol nimam kj narocevat, ce bo pa se ona zacela jamrat, kar mocno dvomim, hehe, pol pa nabavim;)

Pabo ::

gorann
ja saj jaz tut ne mislim nič naročevat saj mi je zdaj ta FW kar pogodu!
tak da...
če pa se naju bo piki usmilo pa tut nebi mel nič proti!

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

piki64 ::

@Pabo: že imam FW s podporo MP3 ID Tag-a. Ravno dokončujem projekt, ki sem si ga zamislil, kako se bo sedaj dalo dobiti (oz. aktivirati) naš FW.

Ko bo dokončno sporočim :)


LP

Pabo ::

@piki64:
te pa tak vredi če je projekt že speljan do konca!
Upam, da nebo kakih komplikacij glede aktiviranja za redne spremljevalca pypsa oz. piky&yaneza!

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

ombre ::

Z Yakumotom sem zelo zadovoljen. Za to ceno je presneto dobra stvar. :D Ima slovenski meni, bolj ali manj uspešno predvaja slovenske podnapise, ne zgleda slabo pa dosedaj mi je prebavil še vsak film ki sem ga vstavil v njega.

Kupil sem ga ravno zato ker je bila takrat podpora zanj res na nivoju (skoraj vsak mesec nov firmware) in bolj ali manj znani problemi ter rešitve za njih. Sicer pa mi sedanji firmware od PYPS čisto zadosti saj ga ne uporabljam za predvajanje mp3 datotek.

Drugače pa fantje iz PYPS vsaka vam čast da delate te stvari prostovoljno in zastonj.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

gorann ::

sram je lahk nas, da komaj cakamo, da kdo kaj zastonj ponudi :=)
piki a bo ta fw mel vse tri vrstice ce bo podnapis tolk velki, brez rezanja podnapisa, pa vse dobre stvari k jih ze mam z p&y fwjem starim skoraj dva meseca?
sporoc ko se bo lahk taksen fw lahk od tebe dobil, bom kar vzel, ce nau kaksne gorenjske skrtosti z moje strani:)
lep pozdrav!

ulepos ::

Holja!

Dejte mi prosim povedat ali sedaj delujejo SUB podnapisi na Yakumotu ali ne

Hvala
konec

Pabo ::

nekaterim prebere .sub podnapise ampak veliki večini ne.
100% bere .srt podnapise!
saj kaj pa ti je problem podnapise vrečt v SUBTITLE WORKSHOP jih prilagodit filmu in spremenit v .srt obliko?

ime filma in ime podnapisa morata biti itsa:
film.avi
film.srt

LP pabo
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

gorann ::

jah to je tud pri meni problem, vcasih sem snemal divxe na cdje, pa sem dajal enak ime podnapisa kot filma, ampak je bil podnapis .sub, .txt, vse drugo razen srt:) zdaj pa sam se srt delam podnapise, vsaj delajo na vseh predvajalnikih, zato ulepos rajs srt nared namest sub.

Pabo ::

GENAU SO!
spremeni vse v .srt
!!!Z MALO SAMOINICIATIVE POSTANEJO ŠE TAKO ZAPLETENE STVARI ZELO ENOSTAVNE!!!

roli ::

Sam sem enkrat pozabil spremenit končnico v .srt pa mi
je tut .sub predvajal.
http://www.r00li.com

sotlerx ::

Stepni Volk
Imam problem z Yakumotom.Ne prebere medij CD film(bere,bere,bere in td in ne prebere)
ne morem tudi ugotovit verzijo , ker ne prebere.Ali veš kaj bi bilo narobe(ali je kaj crknilo) Hvala v naprej za pomoč.
LP
Sotlerx
sotlerx

sotlerx ::

Stepni Volk
Sem že rešil problem.NA SERVIS MORA ITI in to se zgodi ko je konec YAKUMO DVD-jev.
Ne delajo ih več in ni ih nazalogi.
LP
sotlerx

Stepni Volk ::

Ob problemu moraš naslednjič povedati kaj več, npr. kater medije bere in katere ne... Če ne bere nobenih medijev je odgovor na dlani: servis.

sotlerx ::

Stepni Volk
Ja točno tako, na servis mora ker ne BERE NIČ , zgodilo se pa odenkrat.CD sem dal not
in napiše da ne pozna medija in od takrat bere,bere , bere in na koncu ne prebere nič.
LP
sotlerx

piki64 ::

Hi!

Novi FW za Bellagio AD2020 in pa Yakumo (verzija 2710.BIN) sta zunaj.
Narejena je podpora za MP3 ID Tag info. FW-ja nista prosto dostopna, saj je potrebno za aktivacijo le teh lastnosti in tudi kasnejših ki bodo ščasoma narejene narediti s povezavo med PC-jem in predvajalnikom.

Podporo oz. novi FW izpod mojega peresa (prstov), se bodo v prihodnje dali izključno aktivirati s kablom, ki ga lahko dobite pri meni. Za kaj več, pa moj email: piki64@medvedek.org

BTW: Administratorji, kdaj boste naredili, da bo lahko človek tudi kakšno slikico pripel

LP, Piki64

pubi ::

to pa res ni možno

končno mi je uspelo nekot ugotoviti kako snemati, da potem delajo podnapisi
SEDAJ PA NOVA FORA.
posnel sem film in podnapise z enakim imenom ter avi in srt končnice

Na gumbu subtitles lahko menjam med ne prikazuj podnapise ter 01/01


AMPAK PODNAPISOV NIIIIIIII!!!!!!!!
A mogoče kdo ve zakaj se podnapisi ne vidijo?

to ne morem verjet

Ne vem če sem posnel (od 50 posnetih) 5 cd-jev ki bi delali



LEPO PROSIM ZA POMOČ
pubi

sotlerx ::

pubi
Najprej ugotovi čo so podnapisi resnično SRT,ker drugih player ne pokaže.Preveri če sta
film in podnapisi do pikice enako napisani,še to če ti na koncu podnapisov piše srt,
podnapisi ne morajo biti srt in podnapisov ti ne pokaže.

LP
sotlerx

ervinja ::

piki praviš da je izšel novi firmware ,kje pa ga najdem na vaši strani ga ni

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ervinja ()

pino ::

ervinja bo treba dober prebrat post od pikija:

Podporo oz. novi FW izpod mojega peresa (prstov), se bodo v prihodnje dali izključno aktivirati s kablom, ki ga lahko dobite pri meni. Za kaj več, pa moj email: piki64@medvedek.org
LP Pino

mosnik ::

men je tud crknu yakumo skoz bere pa bere in potem na koncu napiše da ni medija pa sem ga odprl in videl da ne suče cd če pa potem malo z roko zasukneš cd pa gre normalno naprej in začne predvajat vprašal sem na comtron so mi reki naj ga prinesem na servis če ga nisem nadgajeval pa me sedaj zanima kako naj dobim nazaj prvotno nastavitev FW ki je naložen ob nakupu novega DVD imam pa verzijo C
danč

Cuoresportivo ::

lep pozdrav. meni yakumo dela vredu, mam edino eno vprašanje. Pri dveh filmih , ki sem jih zapekel se zgodi, da ko dam play, da se zvok začne predvajat slike pa ni, in sicer vbistvu vidim še kar dalje tisti menu ko izbereš film. Kaj bi to lahko bilo? edina dva filma do sedaj ,ki delata probleme, bom rekel med mnogimi, ki sem jih zapekel. Hvala že vnaprej.
lep pozdrav(best regards)

sotlerx ::

cuoresportivo
Yakumo ne podpira codec v katerem je film narejen,codec za zvok pa pdpira in ga zato
slišiš.
LP
sotlerx

fordesc ::

Zahvala

Zahvaljujem se vsem avtorjem (Yanez,Piki64,Stepni volk...)strani P.Y.P.S. oz. FW za yakumo ker ste res najboljši.
Ratalo mi je z vašim zadnjim FW_041222 brez problemov centrirat in polepšat podnapise!!!:))

Men moj yakumo po nadgradnji dela brezhibno tud vratca se zapirajo,če se pa bo kej spremenilo se pa obrnem na vašo pomoč.:))

Le tako naprej nas presenečajte in razveselite!!!:))

NEBO ::

Za DimmniBurek imam vprašanje, če je naložil novi FW za yakumota in po čem se razlikuje od P.Y.P.S-ovega z dne 041222.

Ali ima kdo matrixs dvd predvajalnik in kako se na njem nadgrajuje FW, če seveda to sploh omogoča.:\

Ekipi P.Y.P.S pa lep pozdrav. :) :) :)
Marko

Stepni Volk ::

Matrix imajo svoj temo... klikni na iskanje na levi strani.

vojkovouk ::

Lep pozdrav.Mene pa zanima,če je že kdo kupil Yakumota v Comtronu,ki bi naj podpiral podnapise v SUB in Srt formatu.In če obstaja fw,ki bi podpiral poleg srt še sub.
vojko

alexio ::

no mene tudi zanima če ima kdo kakšne informacij o tem novem fw, ki podpira tako srt kot tudi sub format...lp

Stepni Volk ::

Deja vu... Poglejta malce nazaj, je bilo že govora o tem.

roli ::

Sicer kopija posta,ker ne vem kam paše.
Torej sam nameravam kupiti te 2.1
zvočnike.Pa ne rabim super kakovosti!Boljši od TVja so.

Zanima me kaj bi potreboval,da bi to vezal na Yakumo DVD Master DX4.
Yakumo si je zaželel družbo:P .
Je možno?
Pa da pride čim ceneje.
razpored vhodov in izhodov:

Silo sem si sposodil.
http://www.r00li.com

locoman ::

Vsem lep pozdrav.
Sem nov na forumu in imam problem.Ko sem hotel pogledati film na rač. z BSpro payer-jem je slika "trokirala" in bila malce zakasnela z zvokom.Podnapisi pa so sinhronizirani z zvokom kar je vredu.Nato sem film posnel na cd in ga preizkusil še na Yacumo-tu.Ista zgodba.Ko pa sem na pc naložil nov Divx codec 5.2.1 in z njem zagnal film pa je bilo vse ok.V Bs-u pa še vedno vse "trokira".Ali to pomeni da bi moral tudi v Yakumo-tu naložit nov "Divx codec" ali je kakšna druga fora.Na Yakumo-tu imam naložen orig. FW 05.00.03.05 .
Vsem hvala za pomoč.

Lp

Stepni Volk ::

rolihandrej - levi zvočnik na LEFT AUDIO OUT; desni na RIGHT AUDIO OUT... in če so zvočniki aktivni, jih vklopiš in uporabljaš... simple.

Iocoman - codec-ov v Divx/Xvid še ne zna zanekrat nihče "hack-at"... zato je za podporo potrebno počakati uradni FW... druga možnost je, da film prekonvertirap v codev, ki ga predvajalnik lažje požira... :)

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

rolihandrej postavljanje enakega vprašanja v različnih temah je prepovedano (5. člen pravil), zato se tega tudi drži!
lp moderator

locoman ::

Stepni volk.A mi lahko prosim malo pomagaš glede konvertiranja filmov,ker očitno cela serija filmov uporablja enak kodek.

Hvala

roli ::

A ma torej enake izhode kot računalnik?
ker gre za računalniške zvočnike
Copy/paste:

Zvočniki SoundX, namenjeni za uporabo z osebnim računalnikom. Zvočniki podpirajo Bass in Stand-by.

Tehnične podrobnosti:

* izhodna moč: 36W RMS
* gumb za nastavitev glasnosti, nastavitev tona, gumb za vklop/izklop
* frekvenčni razpon: 65Hz - 20kHz
* S/N razmerje: 45dB
* magnetno zaščiteni, lesen globokotonec
* priloženi kabli, navodila za uporabo
http://www.r00li.com

piki64 ::

Hi folk!

Možna je novost pri Yakumotih. In ta je da vam prebere podnapise ne glede na ime filma in podnapisov. Ta zadeva pride prav vsem tistim, ki imajo kup že posnetih CD-jev, ki niso pred prihodom ploščosukov pazili na to, da je ime podnapisov enako imenu filma.

Primer:
do sedaj
film.avi
film.srt

sedaj:
film.avi
karkoli.srt

Vsi interesenti, se lahko zglasijo na moj email, vsi tisti, ki ste pa že prej kakorkoli donirali, pa se mi tudi javite na email, da vam pošljem FW.

LP, Piki64

email:piki64@medvedek.org

piki64 ::

Hi!

Še to. Prijave za donacijo (vseh tistih ki bi radi imeli novi FW) bom zbiral 1 teden. Po enem tednu bom vsem zainteresiranim sporočil, koliko vas je bilo in koliko bi znašala donacija. Več vas bo manjša bo donacija.

LP, Piki64

roli ::

Kaj pa to?
Rabim za to kak konverter???
http://www.r00li.com
««
23 / 28
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
35870602 (18421) koks2005
»

[DivXviD] Firmware za predvajalnik (peka in uporaba)

Oddelek: Zvok in slika
1524566 (5064) JanezC
»

[DivXviD] Gericom Bellagio predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38460976 (19390) Caniggia
»

[divXvid] Mediatek - kateri firmware oz. fonte uporabljate

Oddelek: Zvok in slika
194249 (2071) Nebomgabiksa
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
24123818 (12234) piki64

Več podobnih tem