» »

Kaj je s temi Hrvati???...

Kaj je s temi Hrvati???...

«
1
2

Cr00k ::

...prav prosjo(s zaj...) nas da jim nekoliko zmanjsamo BDP na podrocju turizma...

Na temu LINKUje le ena izmed mnogih tem, ki so me letos, odvrnili od dopusta na Hrvaški obali...

Malo si preberite/pokomentirajte...

Jst jih ne razumem, se ne strinjam z njimi, nej imajo oni tisto morje...in turisticne objekte ki se niso spremenili v 10letih cisto nic...

Lp, Cr00k

PS. Ta link sem se odlocil posredovati po e-mailu vsem mojim znancem...Ce mislite tudi vi tako, dajte se vi!!!

madviper ::

Cr00k: Ne jemati tega tako osebno. Ni vredno, da se razburjkaš. Ja sem doma z Rogaške, to je blizu hrvaške meje in ti moram povedat, da se z hrvati čist dobro zastopmo, ker dost prihajajo k nam kupovat.

To da pa je en "nacionalistično zabit purger" :D nekja pluval po slovencih, ni nič takega. Taknotak govorijo eno-te-isto non-stop.

Zmeraj, ko sem na hrvaške, pa nivažno kje, so hrvati najboljši gostitelji (so tudi izjeme, zanje imam tud aduta v rokavu).

Jos jednom pozivam sve Hrvate bojkotirajte sve slovensko, sve slovenske proizvode, Merkator, jednostavno sve. O kakav bi to uzitak bio jednog dana gledati kako nitko ne ulazi u Merkator!


On lahko poziva sodržavljane, samo vprašanje je kolk folka ga bo sploh poslušalo. Ko mu je en nekja nazaj reko pa ga je takoj zmerjal z komunistom. Tip je zabit ko bik, ne sprejema drugih možnosti in bi šel z glavo skozi zid, pa čeprav bi ble vrata, samo pol metre stran :D.

So! Don't worry, be happy!
I'd like to do something crazy!

madmitch ::

Pa kaj se sekiraš, saj se bodo sami zadušili v svojem napihnjenem balonu. Pač, sami s sabo imajo toliko problemov, da ne vidijo ven. Pač, rabijo grešnega kozla in mi smo kot naročeni. Izšli smo "skupaj" iz iste države, le da mi neprimerno bolje in neprimerno dlje kot oni. In to jih boli. Oni so vendarle v zgodovini bili "nekdo" mi pa smo bili samo "dunajski hlapci". Se bodo že umirili, ko bodo našli kaj bolj zanimivega.
Ne se sekirat zaradi njih. Sicer je pa to odraz nedonošenih bebčkov in vsekakor ne večine.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Matek ::

Ja, počasi se bo stanje, vsaj upam, izboljšalo. V takih temah se pogosto duvajo eni čisto primitivni ljudje. Ko jim kak razloži, kaj delajo narobe, ga pa zabijejo nazaj, posebej, če je slovenec. S takim odnosom po moje ne bi bilo dobro, da pridejo v EU, saj bi naj poleg gospodarstva ta unija povezovala tudi ljudi na kulturnem nivoju. Call me naive... :|
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

matter ::

Ne moreš po parih postih ocenit mnenje hrvatov lol
Če boš to okol pošiljal, boš dosegel da bojo nekateri od njih (slovenci) postali enaki kot ta tepec na forumu. Sam nestrpnost zvišuješ. To pa nikamor ne vodi.

Sej podobnih, kot tisti nacionalist na hrvaškem, najdeš veliko tut po slo. forumih, tko da ni to nič nenavadnega :P

chill out

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

huelz ::

Cr00k, ja se bo pa ful poznal na BDPju Hrvaske, ce ne bo par Slovencev prslo :D :D
Drgac pa ne vem zakaj se morjo zmerej eni in isti nekej usajat?
Kolk zadev sem ze jazst slisov cez Hrvate (btw, po narodnosti sem drugace Hrvat), pa se nikoli nisem ne vem kaj razburjal. Se mi pac ne da spuscat na nivo neandertalcev... Kle mas pa ene osebke, k pac morajo na en nacin dokazovat svojo superiornost in ne vem kaj, pa misljo da so eni boljsi od drugih...

Da se razumemo, mas bebce tko v Sloveniji kot v lijepi nasi. Ampak k srec ni ne enih ne drugih v obeh drzavah v vecini, tko da dokler bodo samo posamezniki tkole gonil gobc, bo se dobr...

perci ::

Ma dejstvo je, da tole niso osamljeni primeri. Vsako leto okoli 20 dni prezivim na hrvaski obali in morm rect, da je veliko hrvatov tako smotanih. Da vam povem par letosnjih izkusenj.

Prvi primer: Smo z gliserjem šlepal hrvaski policijski coln 45 minut dalec do Osorja in ko jih odklopimo v marini so rekli en boren "hvala decki" in sli. Mislm halo? Da gliser kuri 20 litrov na uro pa ne vejo al kaj? Pa sej ne bi rekel, da bi se vsaj mal bolj kulturno zahvalu, ampak ne, nam slovencem se ni treba. Par dni kasnej smo enga Italijana samo spremili do pumpe, ker ni vedel koliko ima se bencina in nam je sam za spremstvo dal 100 EUR. Hrvaski policaji so pa itak zakon.

Drugi primer: Parkiramo čoln v marini na otoku Premuda. Zraven nas je bil parkiran en italijanski gumak in ko smo prisli ene stvari vzet iz colna nam takoj zacne sikat en hrvaski ribic, kaj nam je, da lovimo s puskami (na colnu smo mel neoprene in puske)? Mu povemo, da mamo dozvole in on nam lepo: "Nemojte se zajebavat!" Potem nam je se zabrusil, kako imajo se italijane raje kot nas. Idiot.

Tretji primer: Smo v oštariji. Vprasamo kelnarco, če lahko igramo tarok medtem ko cakamo. Rece, da ni problema, da pa bo za vsak slucaj sefa vprasala. Kolega gre ravno takrat mimo kuhinje na WC in sliši, kako se kelnarca vpraša šefa za naš tarok. Model jo je vprašal iz kje smo, in ko je dobil odgovor je izdavil: "Onda ne."

Glede tega, da se v 10ih letih ni nic spremenilo, se ne strinjam. Spremenilo se je to, da so zaceli kasirati parkiranje na plazi in se marsikaj drugega. Se pravi, stvari so se spremenile, na slabše. Nove instrakture pa itak da ni in je zgleda se lep cas ne bo.

Je pa res, da ta profesionalni hrvati so hudo prijazni. To so tisti, ki se zavedajo, da oni nekaj prodajajo, ne da mi hocmo njim nekaj iztrgat iz rok. Recimo predlani sva bla s punco pri enem modelu (apartmaji) na rabu in naju je model zastonj vozil s svojo dizelko naokoli po morju. Res car.

Tut ful hude ribe nama je prpravu za vecerjo za male pare. Res car.

Pa na Premudi letos je bil letos en carski kelner. Tak profi, ki ga ne bi pricakoval v gostilni v takem zabacenem selu. Ma, se vidi, da Italijani tja zahajajo.

Tarzan ::

Tolko negativnih izkušenj sem imel, da me ne vleče več tja. Žal! Imajo lepo morje, ki pa jim ne koristi kaj dosti, če se ne bodo naučili manir.
PS: obstajajo izjeme, nekaj folka je bilo tako OK, da komaj verjameš da je to možno. Neko zaje... selo na otoku Hvar (Sveta nedelja :\ ).

V glavnem, dokler so cene kot so, se bolj splača letet v Grčijo, ceneje te pride, ljudje so prijazni (zares PRIJAZNI) pa tudi morje imajo na nivoju.
Na Hrvaško pa bom naslednjič spet šel, ko se zadeve normalizirajo in se naučijo kulture.

Cr00k ::

huelz: sem napisu nekoliko... :)

Sej imamo vsi povrsti neke slabe izkusnje s Hrvati, se posebaj sem bil zacuden z odnosom v Istri...8-O

O policajih nebi govoru... se posebaj so me presenetli kriminalisti... Vozjo se v tistih golfih misljo da drzijo boga za jajca, k majo tisto (za moje pojme otrosko igracko, iz Babycentra) kriminalisticno znacko...

...tole se je zgodil... gremo v Umag in nekje 3 km do Umaga bratu postane slabo..., smo se pac ustavl ob cesti... (edino zadnji levi kolo se je malo dotikal asfalta...)in takoj prleti golf, skocta dva vn...kr neki tulta nam ni blo cist nc jasn... po naglasku sta bla iz Karlovca (policaje tko menajo... po pokrajinah, kot sem izvedel...)... uglavnem: Tulta kwa se mamo za ustavlat na cest...itd...?!?! halo?

Potem gremo na pijaco v Stellamaris, narocimo, natakar prnese, pa ni mel kao za zmenat... pa je reku da bo takoj nazaj... (takoj je pomenilo uro in pol, po pritozbi pri poslovodji....)

Gremo v Novigrad... tm parkiramo, placamo parkirnino, pridemo nazaj gume prazne?!?!

to je samo nekaj cvetk...

Sicer nimam nasplosno nic proti Hrvatom, niso vsi taki. Vem da imamo tud v Sloveniji take budale... sam sem 100% da jih je na Hrvaskem VELIKO vec... tisti ostali se pa samo skrivajo-ocitno.

zato sem se tudi odlocu, da vidm, kaj vi mislte o Hrvatih, na podlagi izkusenj... Da vidm ce mi res kej na celu pise, da me morjo je...at!!!

Ce majo tolk radi ta morje ne se vsi skupi notr zabrisejo, pa tm ostanejo...:D

root987 ::

Jaz sem do letos vedno hodil na Hrvaško obalo, ampak nekih res slabih izkušenj nisem mel z njimi. Z policaji smo imeli pa kvečjemo dobre izkušnje - mati ni vidla polne črte pri unih "hiškah" za cestnine pobirat pa jo je en policaj štopal - starejši policaj reče da bo to 100 kun pa naj se gre zmenit z mlajšim, ki je sedel v avtu, gre tja pa mlajši reče da bo 50 kun dovolj.

Sicer pa tam kjer smo bivali - tip bil kar kul, nas zastonj vozu po morju z motornim čolnom(sicer neka prdalica, ampak ok), njegova žena nam je podarjala domače sadje in zelenjavo (lubenice, ...), oče pa mama sta pila njihovo vino z njimi, ...

Se pa najdejo kakšni hudi nacionalisti, to pa je za priznat ja. Me pa res zanima kako bo letos v grčiji...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

PCman ::

jst jih tud nerazumem 8-)

perci ::

starejši policaj reče da bo to 100 kun pa naj se gre zmenit z mlajšim, ki je sedel v avtu, gre tja pa mlajši reče da bo 50 kun dovolj.
Hehe, grem stavt, da niste dobil potrdila o plačilu ;). Zato, ker sta tist keš v žep pobasala.

Jst na hrvaškem vsak let naplatim ;) - polovično in brez potrdila ;).

frenk ::

tko kot je blo že rečeno...extremisti so na vseh koncih, tko da nimaš nč za nardit

...je pa res da mene tm ne vidjo več, ampak to ne zarad hrvatov, ampak njihove politike:\

Dr_M ::

jest ze 15 let bojkotiram hrvasko...
v tem casu sm biu 3x tm na morju. pa se to samo lani, ko sm biu s punco.
pa se to so se mi tok zameril, da nikol vec ne grem tja.
nej ti tisto usrano morje zlijejo nekam... prov boli me za hrvatarje in njihovo gnojnico.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Wox ::

root987: V Grčiji kako letos bo? Glede na lanske cene bi reku da kar precej drago. Vzami večje količine eurov.:D

Keyser Soze ::

Tile naši sosedi imajo en tak hud kompleks. Ne vem. Al so preveč obremenjeni z preteklostjo al se pa bojijo svoje negotove prihodnosti. Obnašajo se pa tako, kot da držijo Boga za jajca. Trenutno jih rešuje samo njihov geografski položaj. Ampak na "žalost" jih njihovo "poslovno" razmišljenje hitreje pokopava.

Možno, pa da jih daje tudi kakšna zavist. Nismo samo slovenci "fouš" vsakmu sosedu, ki ima tri pare več kot mi.:\

Drugače pa. Imam frenda, ki je pol slovenec pol hrvat(istrijanec), pa tud on težko prenaša hrvatarje. Zanimivo.
OM, F, G!

Zavo ::

Crook, jebat ga zakaj pa hoiš v hrvatijo?

Grčija je res dežela san. Ceneje, kot pri jugovičih, lepše morje s kilometri peščenih plaž in prijazen folk!

Ste vedeli, da ima Kreta več nočitev v 21 dneh, kot cela hrvaška v 90 dneh? Kreta je eden izmed več, kot 300 grških otokov! :D

zile ::

Jest bom letos 8x "spal" na Kreti. :D 8-)

root987 ::

@perci: Tega se pa ne spomnem ;) Sry, ampak to pa sedaj zanima tut mene. :-)

@Viharnik: Kolkr sm mamo poslušu glede stroškov, imaš verjetno kar prav. [:D]
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Dodgeviper ::

Ni kaj tm se res najdejo pogostej kaki šmki. Jih je pa tud več še posebej poleti ob morju a ne. Sm hrvat in mel hude probleme z njimi na meji ( obtožl so mojga očeta da je švercal neke kuhinjske pripomočke:D , kr neki. No vglavnem so rekl da dokler kazni neplačamo da nas nikamor ne spustijo, nato sva z očetom zatežila da naj nas peljejo do rijeke glavne policijske postaje, sta vtihnila se pomenila in rekla. Naprej v hrvaško nemorete lahko se obrnete in greste nazaj:\ in poudaril kako bojo našo sliko dal povsod na hrv meje tko da nebomo mogli kao prestopit;(( . Naslednij dan na isto mejo pregledajo osebne vse cool.:)) ni kaj. Sklepate lahko sami zakaj je šlo?

Sam kaj čmo po en stran majo pa še zmerom velik turistov, celo jim še narašča
a to ker pa nebo nekaj slovencev tam, se pa njim prov jebe za to.




Slovenska meja:
Šlo je takole
Vračal smo se iz hrvaške in nas na meji carinik vpraša če imamo kaj za prijavit rečemo da ne. In on pa začne pa kaj mislite da sem nor!!! Wtf, in reče kaj pa tista steklenica oziroma plastenka, nm nč jasn kaj znjo, on pa to je šnopc a ne, a mate še kje po avtu dddd
Nato pregleda prtljažnik in nič ne najde ( mi smo sam tih bili) pol pa reče dej do plastenko sem, in jaz rečem da je sam sok, čist mal rumenkaste barve, on pa, a lahko vidim, in ko je vidl je neki zamomljal in rekel pejte pejte. Vpričo drugih ljudi je nam mal blo nerodno, njemu pa pol vrjetno še bol.
Ni kaj

Butci so in bojo če njih nebi blo neb mi mel kaj razpravljat tuki a ne.

Lp

volkec ::

No mi smo sli lan na Pag in sem se z našmu gostiteljam pogovarju in je tipo reku, da smo slovenci najbol priljubljeni v Dalmaciji, mogoce v Istri ne tok.

Njegova razlaga je bila pa prbližn taka, da Nemc pride na počitnce na Hrvašk z zlo mau dnarja, gleda kje pa kok ga bo zapravu, tok da ga pokur minimalno. Za Čehe je reku, da pridejo, prnesejo vso hrano s sabo pa še svinarijo za sabo pusti. Tko da Čehi so najmn prljubljeni. Za Slovence je pa reku, da Slovenc resnicno pride na dopust in pusti tm vs dnar k ga ma s sabo. Najvec pa v lokalih se razume :D Pa tud tko smo jim usec ker se z nami lazje sporazumevajo. Tko da kokr mi je on govoru smo zlo dobrodošli v Dalmaciji. Po mojem mnenju južneje gremo bolj smo priljubljeni. Mogoče je razlog v tem da smo bili Slovenci pred 10-imi leti edini, ki smo hodili tja dol. To znajo zlo cent starej Dalmatinčani.

Kar se pa Istre tiče je pa stvar mau ubrnjena, sam na žalost ne bi znov kej več povedat ker ne hodm tja. A po pripovedovanjih niso v Istri lih tolerantni do Slovencov.

Jez nimam slabih izkušenj s Hrvati, tist iz unga foruma pa sigurn prhaja iz notranjosti Hrvaske, kateri se pač ne zavedajo da Slovenci prinaša poleg gorja(kokr pravjo) tud velik denarja v Hrvaski mosnjicek. Sigurno več kakor pa Hrvati v našega. Sicr pa Hrvati so čist ql, še bomo dol hodil :)) :))

CCfly ::

Jaz sem obiskoval Istro že 23 let, letos me pa sploh več ne vleče dol. Že prejšnja leta sem šel samo za en konec tedna.
Odnos je pa nekako tak, da sem po osamosvojitvi zaznal nekakšno komajda prikrito sovražnost. Saj ne rečem imamo nekaj prijateljev, ki so res super, ampak na splošno njihov odnos sux. Še posebej če primerjam odnos do gostov s tistim, ki sem ga doživel v Grčiji.
Definitvno imajo problem z dojemanjem principov dobrega poslovanja.

Tarzan ::

He, je kdo gledal včeraj Dnevnik? Hrvaška Istra 15% manj turistov kot lani tak čas, je že res, da je kilavo vreme ampak 15%? Na slovenskem delu pa je samo 4% nočitev manj, tako da je lahko vsakomur jasno, da tam nekaj hudo škriplje.

Me zanima, kdaj se bodo spametovali...

Glede priljubljenosti v Dalmaciji... Že res, da smo najbolj priljubljeni kot turisti, ki ves denar tam pustijo, je pa res, da vsakega Čeha tretirajo za 200% bolje kot Slovenca! Pravijo si, SLovenci so sem hodili že ohohoho let, in ni vrag da bojo še naslednjih ohohoho let, četudi jih ignoriram.

LotoZgubitek ::

Zakaj bi hodil na dopust na Hrvaško za 10 dni,ko pa lahko grem v Egipt,Španijo,Italijo,...za 7 dni za isti denar.
O Hrvaški pa tole - sem se poklicno dosti gibal na Hrvaški-prostovoljno pa NIKOLI več ne prestopim njihove meje.Tudi mi lahko zaščitimo domače gospodarstvo!
Ne,ne,ne...vode ne pijem jaz...rabi jo računalnik...

Zavo ::

Dodgeviper: Sam kaj čmo po en stran majo pa še zmerom velik turistov, celo jim še narašča
a to ker pa nebo nekaj slovencev tam, se pa njim prov jebe za to.


Verjetno se jim bo nehalo jebat po letošnji sezoni. V Istri 15 % manj turistov, v Dalmaciji pa 12% manj turistov! :D
Glede na to, da obisk v Črni gori, Bolgariji in Romuniji strmo narašča! Da o Grčiji niti ne govorimo.

Nič ne de, imeli so prednost pred Romuni in Bolgari, tudi pred Srbi, vendar so svojo prednost zaigrali... Brez skrbi, še se jim bo kolcalo po Slovencih!

Primerjava cen med Grčijo in hrvaško: Soudokakia s prilogo(ražnjiči) + pivo + greek salat v restavraciji 12 EUR. Cena vzeta iz Krete (Cherssonisos)!
V makarski pa jebeni čevapi (59 kun)in pivo (24 kun): 83 kun = okoli 13 EUR

To pove vse!

madmitch ::

Verjetno se jim bo nehalo jebat po letošnji sezoni. V Istri 15 % manj turistov, v Dalmaciji pa 12% manj turistov!

Ne se sekirat, tudi za ta izostanek bodo našli nek zunanji vzrok, ONI sigurno ne bodo krivi, v to ste lahko prepričani. Še nikoli niso bili in nikoli ne bodo (neprijatelj nikad ne spava). ko si bodo priznali, da so sami krivi, bo seveda zopet prepozno.

To, da se da s policijo na hrvaškem vedno "dogovoriti" vam pove dovolj o profesionalnosti državnih uradnikov in posledično vseh ostalih (če lahko policaji, zakaj ne bi še jaz). V takem kaosu je razumljivo, da napredka ne more biti in zato jih je marsikatera država prehitela za svetlobna leta.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

perci ::

No, kar se mene tiče je tko, da bom še vedno hodil na hrvaško morje. Pač ne mislim žrtvovati svojih užitkov zaradi par nacionalistov, ki mislijo, da denar od turizma prihaja sam od nemcev in italijanov.

Kar se mene tiče imajo pač obalo in morje daleč lepše od egipta, da ne govorim o grčiji.

CCfly ::

Kar se mene tiče imajo pač obalo in morje daleč lepše od egipta, da ne govorim o grčiji.

Jaz imam pa ravno obratno mnenje. Njihova obala je vsako leto bolj podobna naši. Sam cement in svinjarija (izjema je naravni rezervat).

perci ::

jah, v istri je tko, za dalmacijo pa ne morem tega rect, v istro pa itak ne hodm

Tarzan ::

Se absolutno s tem ne strinjam. Res imajo lepo obalo, ampak Grčija je v določenih krajih še 10× lepša od hrvaške. Poleg tega imaš tam tudi kaj pametnega za počet, cene so nižje in gost = kralj.

Zavo ::

Niti se jaz ne morem strinjat s percijem, to glede obale!

Ne vem kje si bil v grčiji (če si sploh bil, ali je to povzeto po ustnem izročilu), vendar meni so bolj všeč kilometre dolge peščene obale, kjer rastejo banane, pomaranče, kiwi, da celo kokos se najde...

Borovci in skala, ter kakšna razbita flaša na obali mi nista nikoli bila pri srcu! Niti prazne plastenke "sonchivne olyicke" in kakšna PVC vrečka, ki pleše v vetru...

perci ::

Zavo: Recimo, da sem dal Grčije nekaj skozi. Pa da se omejim na obalo: z motorjem sem parkrat prevozil cel Corfu - bil dvakrat tam, potoval po Kreti, bil pa sem tudi v Glifadi - kao najbolj monden del Aten.

Poleg tega ti lahko povem, da sem prevozil en soliden del Grčije od Patrasa do Aten. Skratka, v Grčiji sem bil do sedaj 4krat in se mi priblizno sanjajo zadeve.

meni so bolj všeč kilometre dolge peščene obale, kjer rastejo banane, pomaranče, kiwi, da celo kokos se najde...

No vidiš, meni so pa vsec ravno skale in borovcki. Verjetno zato, ker je pescena obala za ribo bolj v kurcu, jst pa rad lovim s puško. Pa tudi ne pase mi, da imam polna usta peska.

Sicer imas v Grciji tudi skalnate plaze, vendar voda tut priblizno ni tolk bistra kot v Dalmaciji. V Dalmaciji (pa ze celo juzni Kvarner) je vidljivost pod vodo 25+ metrov. In to je meni blazno vsec, saj se mi ni prijetno potapljati v globine, kjer ne vidim do tal.

Kar se pa tiče flaš in podobnega sranja, ga pa imaš ravnotako v Grčiji kot na Hrvaškem.

Kar se pa tiče lepih plaž pa sem skoraj prepričan, da dlje kot od Zlatnega rata vecina od vas se ni zašla. Skoda.

De gustis non disputandum.

Zavo ::

perci, ne vem zakaj se sedaj počutiš napadnega. Nekaj nas je reklo samo, da se pač ne strinjamo s tvojo izjavo, da ima hrvaška najlepšo obalo.
Ok, zate pač ima. Verjetno je tudi hrvatom njihova najlepša :D !
Ampak, če je tebi nekaj ok, ne moreš govoriti, da je to najbolj cool na svetu. Sicer pa nisem vedel, da si ribič :D , kar pač pojasni marsikaj. :))
Res pa je, da še nikoli nisem bil v dalmaciji. Po enkrat sem bil na Pag-u, Rab-u in Medulinu in vsepovsod mi je pač bruh, oziroma sux :D !

Navadil sem se pač na Grčijo. Na državo kjer so ljudje prijazni, ki ima zgodovino ter najlepše plaže na svetu! :D

perci ::

Zavo: Od kje ti pa ideja, da se počutim napadenega? ;)
Čist narobe dojemas. In tut sam sem napisal, da se o okusih ne razpravlja. Meni je najlepsa hrvaska obala , tebi pa grska, hvala bogu.

btw: Če so ti všeč peščene plaže, potem se enkrat oglasi na Zlatnem ratu na Bolu na Braču.

ferdo ::

Jzt vam pa povem to, otoški hrvatje so prijazni, celinski pa ne, tisti, ki so na otoku, vedo, kaj mortajo početi, da preživijo, tisti na celini, se jim pa fržmaga "po domače rečeno" in iščejo samo denar pri turistih, tist, ki ima keš se mu bodo lizali, tist, ki pa ne, ga bopdo na hitro ADIJO, da bodo meli plac za tistega, ki ima keš.
NAjdi si hrvata, ki je dober in ne sodi ostalih po nekaj slabih...

Zavo ::

Slišal sem, da naj bi imel bol peščeno plažo. Sicer je to argument vsakega rvata, ko mu pač rečeš, da imajo gnilo obalo!
Perci, načeloma ne maram 10 urnih voženj z avtom in da te potem še olupijo za trajekt. Če pa že grem enkrat z avijonom, pa je cenovno isto, če letim do Brača ali pa do Krete!

Tarzan ::

Otoški niso nič drugačni,... Otok Hvar--> Sveta Nedelja--> razočaranje nad domačini z izjemo mladega para, ki ima gostilno s starim češkim pivom! Onadva sta svetla izjema in mi ju je precej žal, da morata živeti s tistimi starimi ozkogledneži.:(

Zavo ::

Tarzan ne sekiraj se, v parih letih, bomo slovenci itak imeli ene par otokov. Sedaj je na vrst Hvar, ki ga spet kupujejo Terme Čatež!

Potem bo doli vse skupaj bolj domače...:D

madviper ::

Zanima me kdo je imel slabe izkušnje na otoku Pagu? Kar se tiče domačinov, so super ljudje in gostitelji. Je blo nekaj sranja, pa smo rabli nekaj orodja v nedeljo popoldan, ko nikjer ni nikogar za dobit. Ni problema. Prvi ki so pomagali so bli domačini.

Kar se policajev tiče. Je budal, ampak, smo parkiral tam ko ne bi smel, pa je prišo mim z pajkom, videl da so slovenske tablice in nas je sam opozoro, da je potrebno avto preparkirat. Nikoli ne blo težav na meji, sam mahal so.

V Istri so sicer Slovenci res drugorazredni gostje (ne povsod), ampak tudi nisem imel težav z domačini. Kar se pa tiče Dalmacije, tam pa je Slovenec kralj. Pag pa je taknotak cel slovenski. Greš po otoku, pa so sam slovenske tablice, nakja malega hrvaških, še manj pa drugih.

Ne bit slabši kot oni. Tist bedak, ki je na index-u napisal tis post, pa je z Zagreba (prevero sem v profilu), tak, da tip nima pojma o pojmu. On naj sam poziva. Kdo je pameten ga ne bo poslušal. Je ga spodbil en ti s Slovenije.

Kar se pa tiče, da jim je promet padel za 14%, slovencem pa sam 4%. Slovenci majo že taknotak mal prometa, pa se jim to res ne pozna. Njim pa se bo. Bojo si že gor prišli, pa se bojo pobolšal. Nemci pridejo na večerjo pa naročijo eno pico in liter kisle vode, pa si jo šest ljudi razdeli in plača sam tolk vode, kolk jo spije. Slovenec pa pride, naroči vsak svojo jed in pijačo (ne eno ampak najmanj tri runde) pol pa plača, pa še napitnino plača.

Na plaži nikoli nisem zasledil vrečk, razbitih flaš itn.
Peščene plaže ne maram, ker se rad potaplajm in na pesku ne vidiš nič pametnega. Če pa so skale v vodi, je morje polno življenja in potaplajanje je zanimiejše.

Sicer imajo vsake oči svojega malarja, ampak starši ne znajo angleško, nemško slabo, tak da Grčija odpade za moje, ker jaz in brat ne moreva stalno prevajat, ker naju ni stalno zram. Kar se praktike jezika tiče mislim, da je Hrvaška bolša. Tudi deset urna vožnja z avtom se izplača, ker potem ne rabiš avto na rent-a-car sposojat. Pa na letalo tudi ne moreš vzet vsega, kar v avto zložiš.

Tak, da ne bit taki nacionalistični kreteni, kot so nekateri hrvati (ne morejo si pomagat, da je "Dežela Janezov" razvitejša od njih). Pokažite, da ste bolši in razvitejši narod. Ne se spuščat na njihov nivo.

Škoda besed in prostora na Internetu (še sploh na ST-jevem serverju :D )!

LP madviper
I'd like to do something crazy!

CCfly ::

Ja tisto na index.hr je bila zadeva na nivoju 13-letnih frocov, ki se frajerja delajo. Popolnoma brez veze, še komentar je škoda dat v tisto temo.

Barakuda1 ::

Nekateri prispevki so nevarno blizu temu, da jih uvrstim med kršitev 1. odstavka 1. člena pravil.

Ostanite na primernem nivoju debate, ker bodo v nasprotnem primeru nujno sledile sankcije

Hvala

sparklyslo ::

Bi še jaz nekaj dodal...

Hrvaška obala je že lepa, samo to ne odtehta negostoljubnosti nekaterih hrvatov.

Domačini v Grčiji so do Slovencev veliko bolj prijazni, saj niso obremenjeni z nami. In to
je po mojih izkušnjah na otokih (Santorini,Kreta,Rhodos,Karpatos kakor tudi na celini - Peloponez, Atene). V hotelskih sobah sem videl celo slovenske napise (hišni red) in slovensko zastavo pred hoteli. Na hrvaškem ne vidiš kar tako slovenske zastave (razen na naših čolnih).V menijih v restavraciji ni nikoli nič v slovenščini, čeprav je slovencev tam največ...(važno je, da so v nemščini,francoščini, italjanščini, angleščini,...)

Če pa si kdo želi videti zares lepe obale (in ne samo Hrvaško izsušeno kamenje) naj gre v Azijo - Filipini,Tajska,Indonezija,Vietnam. Priporočam. Je poceni (ampak res), nekaj več stane le letalska karta, odnos ljudi pa je neprimerljiv. Bolj kot so revni, bolj so prijazni...ampak to je že druga tema...

Vikking ::

mene pa preseneča tudi poleg tega, da so nekateri "mladi" domačini negostoljubi oz. agresivni do Slovencev na hrvaški obali, mi je zanimivo to, da so cene letos "baje" (še nisem sam preveru) veliko višje, kar se tiče hrane v restavracijah. Da pride 1 procija ena "mičkena" riba pa neki priloge 3 slovenske čuke,, da so to jedli na kornatih, pa še v enih parih restavracijah in je baje ornk drago!!! Pa še vode nimajo več iz pip ampak se da dobit samo ustekleničeno, drugače je nimajo!!

Cr00k ::

Tist z revscino bo kr drzalo...

Moj kolega je bil na Kubi 3 tedne... prisel nazaj, je reku, da gre nasledn leta za 4 mesce...pa magari ce dela skos brez dopusta, pa da daje mal kesa nastran...

...na Kubi si varovan, kot malokje... Je povedal kaj se mu je zgodilo. Sel iz ene restavracije, pa ga je en lokalni pijancek zacel prost za mal dnarja... V minuti so prleteli 4 polcaji, ga zagrabli in ga hotli kar odnest na postajo...?! Frend jih je pomiru, in dal pijancku mal napitnine... PA je bla stvar resena...

Je reku, da je ves folk tolk prijazen s turisti, da lohko sam gledas... se ta pijancek, ga je spostoval in ga lepo prosil, ce mu lahko da kaj denarja...

Na HR bi bilo pomoje stvar obrnjena, pijancek bi nesramno tezil za kes, clovk mu ga ne bi hotel dat, pijancek zacne se bolj tezit, ti ga odrines, ga mal naderes, pa prletijo kriminalisti iz Karlovca(zacnejo tud oni vpit: "Ko je viko???", in majo clovka za kriminalca... pol se pa najde se kaksna kazna, ki jo more clovk placat...

Osebno nimam nc proti HR je lepa dezela (ce odstejemo vse kar je severno od Velebita), imam pa proti folku...

Pred parimi leti sem v Zadru spoznal par folka, ki so nekaj let delal v Svici... primerjava: Kot noc in dan...

Moj nacrt za nasledn let: Dopust Santorini z najeto(najem v Grciji) jadrnico... Vikend pocitki v Termah...

Ps.: s tem postom nikakor nocem vecati nestrpnosti,... zelim, da samo razmislite in malo zracunate stroske... in ugodje na dopustu... in ne brezglavo na HR samo zato ker tja hodte ze 10let...

Pps.: Nevem na kateri strani sem zasledil izracune/primerjave, kolko zasluzijo Hrvati na turista in koliko Grcija...kakor se spomnim je dalec v vodstvu je Grcija (pestra ponudba, nove ideje kako zadovoljiti turista...), pred Hrvasko (vsako leto isto...z izjemo nekaj hotelov, v lasti tujcev...). HR ima zelo velik potencial, ki pa ga zelo ocitno ne zna izkoristiti, niti 50%-no... (link se bom potrudil najti)

Lp, Cr00k

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cr00k ()

Zavo ::

Treba je tudi vedeti, da na hrvaško po večini hodi nižji sloj ljudi. Vsaj tisti ki jih jaz poznam. Pač ne znajo komunicirat v tujem jeziku in jih je enostavno strah tujih dežel (kao, kako se pa naj zmenim tam kaj!)
Mislim, da je to že en prejšnji sogovornik omenil!

Sicer pa še štorija iz Krfa! Si sposodim scooterja pri eni izposojevalnici, kjer je delal en Čeh. Ko sem čez 7 dni vrnil scooterja sem se zapletel v pogovor z njim, kjer sem izvedel, da mu grejo njegovi sonarodnjaki strašno na živce. Človek pravi, p.... jim m..... 10 let so rinli na hrvaško, zdaj pa malo več zaslužijo in hodijo kot "gipsy-ji" sem.

Cele dneve na balkonih prečepijo, ker so navajeni to še iz hrvaške, bog ne daj da bi si za kak dan scooter izposodili itd...
Na koncu pravi tip, da je bil enkrat brez keša, pa je pač šel na hrvaško :D prvič in zadnjič, in začudeno ugotovil, da imajo tam 3 x cene, kot te v Grčiji. Skoraj ga je kap, saj so mu za liter vode kasirali 8 kun...

They are gipsys, fucking gipsys...:D

BigWhale ::

Se malo pa bo tale tema odjadrala... ... na morje... ;)

Hrvaska, Grcija, Afrika, Baltik, saj vseeno... Previdni bodite... :)

tratto ::

BW, odjadrala ali ne, facts are facts.;(

madmitch ::

Ne glede na vse, ena stvar me pa vendarle moti. Hrvaško govorim odlično, predvsem korčulanski dialekt a vseeno. Ko sem danes prižgal TV in prijadral na HTV2 sem nabasal na prometne informacije, najprej v Hrvaščini potem Nemščini, Italianščini, Angleščini na koncu še Češčini. O Slovenščini ne duha ne sluha. Ni čudno, da hodijo Slovenci raje drugam, če se tako obnašajo do nas že pri najbolj osnovnih stvareh. Pred časom sem se odločil, da se na poti čez hrvaščo morje ne bom več z nikomer (razen prijatelji) pogovarjal v njihovem jeziku, nastaja kar nekaj zadreg, ni kaj.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Barakuda1 ::

Čist tko iz firbca

Kolkrat ste že na radijskih valovih Španije, Francije, Irske, Norveške; pa še bi lahko našteval, naleteli na turistična poročila v slovenskem jeziku.
Ali pa morda v njihovih gostilnah (gostinsko-turističnih objektih) naleteli na jedilni list in vinsko karto v slovenskem jeziku :\

Mavrik ::

Barakuda to ni primerljivo, ker na Irskem, Norveškem itd. ni toliko slovencev. Na hravškem pa slovenci precej prevladujejo med drugimi narodi.
The truth is rarely pure and never simple.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dopust na hrvaški obali

Oddelek: Loža
318531 (6382) klekej
»

Hrvaška - cene piva (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11215939 (11969) Goran's Blog
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17038146 (28190) ThinkPad
»

Gostoljubje naših sosedov Hrvatov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
39230049 (15913) krneki0001
»

kam na hrvaško poleti?

Oddelek: Loža
192812 (2426) Business

Več podobnih tem