» »

Janša vs Bandelj

Janša vs Bandelj

Olajuwon ::

Nežno me klikni!

Jaz mislim, da je to dokaz, da je menjava oblasti koristna. Kajti, če ne bi prišlo do tega, take stvari bi se še naprej počenjale NEKONTROLIRANO in nihče ne bi odgovarjal za to, sočasno pa bi se večal davkoplačevalski strošek za neumnosti, na katerih potem LDS-ovci in njihovi priseski masno obogatijo. Bandelj ni samo znan v zadevi nalepke in potni listi, temveč tudi pri nakupu letala Falcon, kader Šimenc, afera operacijske mize... Kaj pa vi menite o tem?... Kdo ima prav... Janša ali Bandelj?
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

cryptozaver ::

Menjava oblasti je vsekakor dobrodosla, da bi preprecila take pojave. Korito vseeno ostane, kdo se pa zbira okoli pa vemo. Nenehno izgovarjanje na dediscino presnje garniture lahko razumemo tudi kot zakrivanje lastnih napak in nesposobnosti.
Takile pojavi so tezko dokazljivi in nadzorljivi. Verjetno je potrebno drugje iskati resitve.

Zgodovina sprememb…

ČIP 008 ::

Zato smo pa vsako leto menjavali potne liste, osebne izkaznice pa nalepke na avtomobilih itd...... Da so se eni na ta račun bogateli. Mislim pokvarjenost pa res taka, da ne moreš verjet in potem še govori da je delal uslugo-sramota.

Daedalus ::

>Kdo ima prav... Janša ali Bandelj?

Tisti, ki bo na sodišču dokazal svoj prav, če bo do tega prišlo. In ja, menjava oblasti je dobra, ampak se je treba zavedat, da če bo Janša na oblasti toliko časa, kot je bil LDS, ne bo nič boljši...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

borchi ::

mja, težko je vedet, če bo janša isti. vsakemu se zaredi par podgan.

drugač pa vlada celo neki miga. še bol bi lahko, če ne bi bla tk zaposlena z razlaganjem kk so vse drugi zajebali. edino rupla se naj čimprej znebijo. ta tip je odtripal že dolgo let nazaj.
l'jga

acheron ::

Rupla se ne morejo znebit, ker so zarad tega da je on in še par ljudi k SDS stopil dobili volitve. Mislim, da se je Rupel zavedal da LDS ne bo zmagala in je zato odhitel tudi na zbor za republiko, ker sta z Janšo verjetno že mela zmenjeno da če SDS zmaga postane zunanji minister. Sicer pa je blo to zanj donosnejse, ker tud ce bi LDS zmagala minister vec gotovo ne bi bil.

borchi ::

sj volitve so že za nami. lahk ga brcnejo zdej. tut če bi zgledalo kot da so ga izdali/izkoristli. sj rupl je naredu isto. no, ni treba kr takoj. v roku enga leta, recimo.
l'jga

Olajuwon ::

Po evropskih volitvah, je že večina slovenskega prebivalstva vedelo, da LDS ne bo zmagala na državnozborskih volitvah. Samo najbolj ortodoksni LDSovci temu niso verjeli. Upam, da če bo še kdaj LDS na oblasti, da ne bosta zraven Rop&Bandelj
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Thomas ::

Rupel je intelektualec tavelkega formata. Škoda bi ga blo zjagat, ker takih kalibrov v Sloveniji ni dost.

Pa če ga kdo mara, al pa ne.

Barakuda1 ::

Kaj je Rupel in kam bi ga kter "zjagal" ni debata v tej temi. :|

Nazaj na naslovno temo prosim.

Dman ::

Glede na osnovo vprašanje, kdo ima prav bi odgovoril Bandelj. Očitno sem edini...

Zelo lahko je v javnost lansirat ovadbo ali koga očrnit pred javnostjo z navajanjem nepravilnosti - veliko težje pa je oprati svoje ime čez leto ali dve, ko se obtožba zavrže, ovadba umakne, izgubi tožbo zaradi žaljive obdolžitve.

Falcon - čigava ideja je bila nakup? Drnovškova in Ropova, Bandelj je kot generalni sekretar zgolj izvršil naročilo. Ali kdo misli, da je kupil iz lastnega veselja ali za lastni dobiček? Mislim, da ne.

Šimenc - menda ni Bandelj kadroval na SŽ? Pa četudi bi, ali je on kriv za ponarejeno diplomo - ali je vedel zanjo? Ne bi rekel.

Nalepke - ideja o nalepkah se ni izpeljala do konca, morali bi odpraviti prometno dovoljenje. Če bi ji še to uspelo, bi bile nalepke super zadeva. Da bi pa Bandelj podpisal pogodbo na obeh straneh, pa ni nihče dokazal (Bandelj je kazal pogodbo, kjer njegovega podpisa ni - sedaj pa ne vem, komu je verjeti).

Bandelj je lahka tarča in če bi dejansko delal protipravno, bi glede na gonjo zoper njega, ki v bistvu teče že več let, že zdavnaj bil na sodišču, pa ni.

acheron ::

A tebi se ne zdi, da je g. Bandi vpleten v veliko preveč afer?

Falcon:
On se je pa kar strinjal, in z nasmeškom na obrezu pomagal Drnovšku in ropu..

Nalepke:
Podjetji sta imeli zagotovilo, da bosta izbrani kot izvajalki storitev..

Šimenc:
A ni Bandelj odgovoren za vse kar se tam dogaja?

Dman ::

Dokler se gremo gostilniško debato na ravni rekla kazala, potem je za sve kriv Bandelj. Je LDSovc, kar je že 50% krivde, povrh vsega pa še človek, ki je bil marsikje zraven. Morda zato, ker je sposoben...

Če pa se gremo bolj resno debato, pa dajmo argumentirati svoja stališča, pri tem insinuacije tipa: "je povsod zraven", ne zadoščajo.

Kaj bi pa ti naredil glede Falcona? Ali ni zdaj jasno, da slovenska vlada rabi avion - ali pa se naj vozi z rednimi linijami in najetimi letali. Bomo videli na koncu leta, kaj je stroškovno in časovno bolj učinkovito, Zavedaj se, da je čas ministra dragocen (tudi za državljana), razen če zastopaš stališče, da manj ko delajo, manj škode naredijo. OK, kupili so preveč razkošno ptico, samo da mora pa ravno Bandelj pojesti ves gnev okoli tega, medtem ko ni bil on tisti, ki je izbral, se mi ne zdi fer.

Nalepke: zagotovilo od koga? Ali lahko resno trdiš, da od Bandlja? Kaj bi imel od tega? Podkupnino?

Šimenc: mogoče je odgovoren za vse na SŽ, samo ne vem, kaj so potem tam počeli ostali člani nadzornega sveta in direktorji? Gledali v zrak, medtem ko je Bandelj delal?

acheron ::

Falcon:
Zakaj pa pol ni nic rekel ko sta Drnovšek in rop zbrala Falcona, sedaj pa se mi zdi da tudi sam obsoja nakup letala a je bil vseeno pomemben člen pri zadevi. Kaj je pa blo z starim Learjetom blo in zakaj vlada rabi najprestižnejše letalo? Se mi tud zdi da nobena država podobna Sloveniji nima takega letala. Zaradi luknje v proračunu so zdaj problemi kriv pa ni nihce..

Nalepke:
Zakaj je blo od takrat dalje možno, da se podobne stvari zakljucijo brez javnih razpisov. Podjetji sta bili eni izmed najdrazjih in po Bandljevem najbolj usposobljeni, a koliko drazji sta bili spet nikomur mar. Sigurno je imel Bandelj ali pa tudi kdo drug kaksno korist od tega.

Šimenc:
Zakaj pa ti sploh tko branis Bandlja. Tvoje sporočilo sem razumel kot, da so vsi na SŽ lenarili in igrali Tetris, le Bandelj je pridno delal. Kot sem rekel, šef je vedno odgovoren za podrejene.

LDS:
Glede LDS pa povem samo to, da če ni bil Bandelj kriv je pa bil kdo drug iz LDS, ker sem močno prepričan da ta stranka sigurno ne bi pustila komu drugemu na vodilne položaje v slovenskem gospodarstvu, npr. Mercator, Sava ipd. Stranka je totalno obvladovala celotno gospodarstvo in brez članov stranke se ni moglo zgoditi nic.

Dman ::

Glede Falcona si si že sam odgovoril. Fokus na Ropa in Drnovška. Sicer pa tuji Janši ni bil ravno med glasnimi kritiki, saj se je zavedal, da bo kmalu sam v situaciji, da bo potreboval dobro letalo.

Zakaj branim Bandlja? Zato da ta debata ne bi bila preveč enopolarna - a ni dolgčas, če vsi v eno smer trobijo. Pa da ne boš slučajno mislil, da sem LDSovc. Evo njih kot celoto pa ne bom zagovarjal, da ne bo še večje zamere pri tebi :)

To z tajnimi razpisi, pa da je avion za ranjence - to je vse na trhlih argumentih zgrajeno; če bi se morda glede izbire izdelovalca zaradi zaščit še lahko pogovarjali o tajnem razpisu (najbrž je bil potreben kak tak tajen razpis tudi za tiskalno denarja), četudi sprejemam možnost, da je tudi to nepotrebno, pa gotovo ni sprejemljivo, da se je falcon kupoval kot avion za SV. Seveda obstajajo razlogi za to, morda tudi kakšen v korist državljanov (kvota porabe za vojsko glede včlanitve v NATO?), gotovo pa je bilo Bandlju težko branit to stališče, vsaj jaz bi težko pred celo Slovenijo razlagal, da bo namenjen za prevoz ranjencev. Ena izmed bolj lovskih for prejšnje vlade.

Zgodba s Šimencem je izven proporcov - predvsem je sam Šimenc tukaj največ odgovoren in naj tudi nosi posledice svoje diplome.

Daedalus ::

Bandelj je en tak velik privrženec LDS-a. Zakaj? Tolkrat so ga že namočili, on pa še kr vztraja tam... Zdaj ga pa še drug tabor malo tunka. Saj je že navajen, naj kr svoje "nadrejene" v LDS vpraša.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

cryptozaver ::

Dokler se gremo gostilniško debato na ravni rekla kazala

Bojim se, da drugac ne bo slo. Kako argumentirano kazat s prstom na tega ali onega? Brez dokumentov, pogodb... ne bo slo. Se mediji samo ugibajo. Ja saj se kao ve... no, pa smo spet tam.

OffT glede Falcona. Se marsikatera bogatejsa vlada uporablja redne letalske linije kot tudi prava vojaska letala za sluzbene poti. Jih bo pa se nasa. Pa se lepse je letet z vecjim avionom kot z majhnim!

_sas_ ::

če je kaj tega iz medijev res, potem je to vse skupaj zelo sumljivo (če ne kaj drugega vsaj to, da so zdaj nekateri glavni akterji, zaposleni pri omenjenem podjetju):

Posel z osebnimi izkaznicami je bil vreden poldrugo milijardo tolarjev, posel z nalepkami pet milijard in še nekaj več milijarden je posel s potnimi listi. Vse tri posle si delita tandem Cetis, ki je ob prevzemu prvega posla imelo 482 zaposlenih, in Mirage, s takrat petimi zaposlenimi in nekaj deset milijonskim dobičkom. Po prevzemu državnih poslov pa je, kot pravi premier Janez Janša, znano, "da so lastniki zelo obogateli, saj posojajo letala celo ministrstvu in vladi."

V ugovoru Cetisa je razvidno, da je Mirage v državne posle pripeljal Mirko Bandelj. "S strani ministra je bil odločeno in predlagano, da se za izdelavo osebnih izkaznic izbereta dva ponudnika," pa čeprav, beremo v papirjih Cetisa, Mirage niti slučajno ni bilo z njimi primerljivo podjetje. A šef razpisne komisije je bil Miloš Šuštar, generalni sekretar takratnega ministra Mirka Bandlja, danes pa prokurist podjetja Mirage.

Z nalepkami in osebnimi izkaznicami sta imeli obe podjetji ponovno zagotovljen posel, pa čeprav je imelo ministrstvo takrat v rokah analizo gospodarske zbornice, da so projekt nalepk sposobna izpeljati tri slovenska podjetja: Cetis, Etiketa Žiri in podjetje Muflon. Takratna vlada pa je uredbo spremenila tako, da javni razpis ni bil potreben.

Barakuda1 ::

Pri tej temi samo eno prijazno opozorilo.

V diskusijah bodite skrajno previdni.

Kaj hitro se namreč lahko znajdete na hudičevo splskih tleh kazenskega prava.

Beseda ali dve in že so lahko podani znaki kaznivega dejnja od ražalitve pa tja do žaljive obdolžitve.


Zato, previdno prosim.


Hvala za raumevanje

Dman ::

Res je! Čeprav ne verjamem, da bi slo-tech izdal osebne podatke svojih uporabnikov (kolikor jih sploh ima), in če ima samo email, bi moral podatke izdati še kdo drug, pa še to je vprašljivo, če jih ima. IP-številk najbrž na ST ne shranjujete - no kako je s tem, moderator? ALi je že bila kdaj kakšna zahteva za podatke?

Barakuda1 ::

Yap, jez to resno :)

Kar se pa Dman-ovega vprašanja tiče, pa nisem lih taprav naslov, čeprav mislim, da boš del odgovora na zastavljeno vprašnje zlahka našel v pravilih

Da ne boš predolg iskal (pa drugi tudi ;) ), evo ti kratek izvleček

C. ZASEBNOST

13.člen

Slo-Tech zbira naslednje uporabnikove informacije:
IP naslov za administracijo strani (statistika);
Naslov elektronske pošte, ki je potreben za registracijo;
Podatke, ki jih uporabnik posreduje.
Slo-Tech dodeli uporabniku ob začetku seje piškotek (session cookie) za prilagoditev uporabniške izkušnje.
Slo-Tech dodeli uporabniku ob samodejni prijavi trajen piškotek (cookie) za njegovo enolično identifikacijo.
14. člen

Slo-Tech bo zagotovil vse razumne ukrepe, da podatki, ki jih uporabnik ni objavil, ne bodo dostopni tretjim osebam in javnosti.
15. člen

Podatki iz prejšnjega člena bodo razkriti samo, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za:
postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi;
nujno potrebno za zaščito in obrambo pravic ali lastnine Slo-Techa.
16. člen

........


Tko, zdaj pa nazaj na temo. Previdno prosim :)

Barakuda1 ::

No to je zdaj sicer mal off, ampak naj bo.

Bandelj je napovedal tožbo zoper Janšo. Zakaj naj bi bil pa en najbolj obiskanih portalov "sveta krava", ki je Bandelj ne bi niti povohal???


Pa tud, če se ne bi odločil za tožbo (v kaj takšnega tud sam osebno dvomim), bi pa lahko to uporabil kot dokaz zoper Janšo (zaradi izgube dobrega imena)

Aplikacij (prvnih) takšnih in drugačnih je veliko.

Za enkrat sodelujočim zaupam, da bodo znali in zmogli najti ustrezno ravnotežje diskusije. Če bo katera stvar pa le preveč "štrlela ven" in jo bom kot moderator opazil, jo bom pa zagotovo brisal.



Tko, zdaj pa res nazaj na temo.

Hvala za razumevanje

|CyGNUS-x ::

Nesmisel. Kaj ti delaš slučajno v Bandeljevem kabinetu?
Ni in ne more biti nobenega drugega načina za preizkušanje
resnične moči kapitalistične države kot je vojna.

Pithlit ::

Glede na to da je slo.tech javna publikacija (glej ISSN cifro čisto spodaj) kazensko odgovarjaš za vse svoje trditve na forumu. Kolikšna je možnost da bo do dejanskega kazenskega pregona prišlo je pa druga pesem.

Kar pa se same teme tiče... Janšo osebno poznam in se mi zdi faca, tako da bi bil tukaj precej pristranski :P .
Life is as complicated as we make it...

BigWhale ::

Mir dajte in ne bodite off-topic.

tomaz321 ::

Kdorkoli že brani Bandlja ga ne razumem!:D

Janša ni rekel, da je podpisana ista oseba na obeh straneh (rekel je skoraj ista oseba); Bandelj pa gre kazat - da ni ista?????

Bandelj je sam priznal, da se je pri Miragu samo odločil in hkrati dodal, da je lahko Slovenija lahko vesela, da je to on kot "nek hudi intelektualec" to naredil v lastni režiji, saj je izbral najboljšo rešitev!

Iz tega sledi da Janševi dvomi niso neupravičeni!

Bandelj si ne-bi smel dovoliti, da sodeluje v kakršnikoli odločitvi, kjer mu lahko najdemo povezave iz obeh strani (kot ponudnik in kot povpraševalec); naj si bo to družinsko, poslovno - iz preteklosti,...

Mislim, da velja v parlamentu imuniteta in glede tožbe se mi zdi da sploh ni mogoča, če je Janša to izjavil v parlamentu!


Ni važno na kateri strani sem/bom/sem bil , tuki gre za čisto politično zbadanje, kar ni nič novega! Se mi zdi pa skrajni čas, da je prišlo do zamenjave oblasti, da lahko tudi druga stran dobi natančen vplogled v piz...arije, ki so se dogajale in se temu primerno tudi pošistijo stvari!

Največji problem pa je, ker pri najhujših kaznih vedno pride le do verbalnih spopadov, na naših sodiščih se pa nič ne reši (ker je prezapleteno in dolgotrajno in bog ve od kod podmazano)! Slovenije, sveta ne bo mogoče nikoli rešiti, dokler ga bodo vodili ljudje!

drejc ::

Pričakujte še več takih "izpod preproge vladavine LDS" v naslednjih mesecih. Ker oni so bili dejansko prepričani da bojo zmagal, neglede na eurovolitve (kjer je bila udeležba prenizka za tovrstna sklepanja), pa so pozabl še par zadev uničt.

Potrč & lefty-loverji pa v jok :D

cryptozaver ::

Meni se pa zdi da se niso posebej trudili zmagat. Del strategije ali notranji problemi???

Alexius Heristalski ::

Potrč & lefty-loverji pa v jok
Mah, zdaj so angažirali izbrisane ;).

Če na kratko komentiram dogajanje glede Bandlja: po moje je normalno, da bodo po zamenjavi oblasti prišle ven svinjarije. Edino prav, da se Slovenija očisti po dolgoletni vladavini LDSa. Saj zato pa so koristne periodične menjave oblasti.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

hruske ::

Težko je kakorkoli sodit po tem, kar nam je javnosti dano vedeti iz medijev, ki pa vemo koliko so kaj nepristranski.

Zanimivo se mi zdi dejstvo, ki ga je omenil tomaz321, in sicer kako gre Bandelj naivno kot otrokom kazat da podpisa nista ista ... ko pa pravzaprav ne gre za podpise ampak za odgovornost in kdo bo pobasal denar.

No. To je moje mnenje, lahko pa se tudi motim.
Rad imam tole državico. <3

drejc ::

Meni se pa zdi da se niso posebej trudili zmagat. Del strategije ali notranji problemi???


Vrjemi mi na besedo, da so bili prepričani v svojo zmago. Tm kjer se veliko o politki govori so jo tut dobil (gosta urbana področja), pozabl so pa na periferijo, ti so pa čisto "common sense" cost/benifit analizo svojih glasov nardil (niso imel prav velik od Firme), župani (takratna opozicija) so jim tut svoje povedal in so jih vrgl.

Pa tut obnašal so se kot krokodili...do vratu v dreku pa še kr z gobcem opleta. Preveč skorumpiranih barabc majo v svojih vrstah, k so se preveč poredile odkar je šu Drnovšek vn in jim tut uredniki v 90% medijev (sami Levaki) niso mogl več gledat čez prste.

Ponavad naprej mečejo Ruparja, k se je pa včer odpovedu poslanski imuniteti, da ga pregrizejo kranjski kriminialisti in tožilci...pa mislite da je tip res sadist?

Barakuda1 ::

|CyGNUS-x :)

Neč bat. V nobenem kabinetu nisem.

Opozorilo je glede na to, da je g. Bandelj takoj tekel na medije, bilo dano ravno zato, ker je kot je to navedel že Pithlit slo.tech javna publikacija (glej ISSN cifro čisto spodaj)

To seveda tudi pomeni, da kot taki pademo v polje takoimenovane kaskadne odgovornosti.

Vse kar se navedene problematike tiče, se da zapisati (tudi najhujše kritike) na način, ki ni kazniv.

Če tega kdo ni sposoben, bog pomagaj. Moderatorji lahko do neke mere takšno stanje saniramo (z izbrisi postov) vsega pa ne.
Za sporne poste (tudi tiste, ki imajo elemente kaznivega dejanja), pa v prvi vrsti nosi odgovornost avtor.

Prav zato sem tudi priobčil tisti del pravil ST, ki kaže na odgovornost posameznika.

Opozorilo torej ni imelo namena kakorkoli omejiti diskusij in polemik (pa tudi kritik) kateregakoli subjekta, pač pa samo opozoriti na previdnost (da ne bi bilo potem----jaoooouuu, tega pa nisem vedel.----zakaj nam ni pa nihče tega povedal:( :'( :'( )

Eto, povedano vam je bilo :)

Alexius Heristalski ::

Lepo od tebe, Barakuda1. Sam zdaj si se že tolikokrat vmešal, da bi lahko odprl novo temo z naslovom "Tveganje pri udejstvovanju na Slo-Techovem forumu".:D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Luka Percic ::

"Če na kratko komentiram dogajanje glede Bandlja: po moje je normalno, da bodo po zamenjavi oblasti prišle ven svinjarije. Edino prav, da se Slovenija očisti po dolgoletni vladavini LDSa. Saj zato pa so koristne periodične menjave oblasti."

To je šele prva faza. Druga je ta da zaradi bojazni da jih bodo tekmici po prepustitvi oblasti odkrili, tega (svinjarij) sploh ne počno (saj generalno- anomalije pa so in bodo).
Upam da bo že sedanja vlada čimbolj zapadla v drugo fazo.

Ja. Saj so nam govorili da demokracija reši pol problemov sama po sebi.
Mi pa jim nismo verjeli!
(nekatri še zdaj ne:( )

Dman ::

Barakuda: ali si 100% prepričan glede kaskadne odgovornosti?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vlada hoče falcona nazaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
535714 (4513) username
»

Rezultati državnozborskih volitev 2004 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
49027371 (17410) iration
»

Rupel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1438782 (6645) drejc
»

Slovenska oblast s pridom uporablja mobilne telefone

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
102326 (2326) cekr
»

Interbrew

Oddelek: Loža
301876 (1456) Matty

Več podobnih tem