» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
27 / 60
»»

danix1 ::

Model 5140 nima S-video izhoda. Kateri prodajalec je to napisal, se je zmotil. Pravzaprav nima skoraj noben Philipsov novejši model več S-video izhoda. Ima Scart RGB priključek, ki je boljši kot S-video. Če ti je zmanjkalo scartov, je rešitev v Scart razdelilcu.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: danix1 ()

Omen3 ::

Na spletni strani nakupovanje.net so imeli za DVP 5140 podatek da ima S-video.Ko sem jih opozoril,so rekli da bodo preverili in popravili.
Kako je pri tem modelu s podnapisi pri DivX in kakšen F/W je potreben za nadgradnjo?

Firmware za svoj model dobiš na www.p4c.philips.com. Slovenske podnapise ima že iz škatle, v meniju Divx subtitle moraš samo prestaviti na central Europe. V glavnem vse piše v navodilih. Če bi pa slučajno rad večje divx podnapise pa malo preglej strani kot so recimo mtz.softpedia.com ali pa najdi kak neuraden fw na googlu.

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: danix1 ()

Po težavah z iskanjem po trgovinah nabavil DVD player Philips 5140.Očitno gre dobro v prodajo,ker ga razen v H. Norman-u niso imeli skoraj nikjer več (niti na nekaterih spletnih prodajalnah).V akciji sicer malo dražji kot drugje,toda še vedno sprejemljivih 18.990.- sit
Kljub temu,da je prvi vtis,da si prinesel domov igračo in ne komponento (sploh če primerjam po velikosti in teži s prejšnjim DVD),se je zadeva dobro obnesla.Sicer še nisem stestiral DivX-a,toda tega tako ali tako ne uporabljam pogosto.Običajno imam raje kvalitetnejši zvok in sliko,kot pa da si preje ogledam določeni novejši film.
Predvajalnik bere vse,ima celo CD tekst,kar sploh ne oglašujejo posebej.
Bravo Philips.
Hvala vsem za pomoč pri informacijah na portalu.
Lp,:)

Olajuwon ::

No tudi jaz sm kupu pshilipsa 5140 (nekdo na forumu me je fanj zajebu :D )... Vglavnem prvi vtisi so kr prijetni. Probal sem divxe in delajo vsi, slika je uredu... skratka moram reči, da velik korak naprej od Kissa dp-1000... Sicer mam ene par problemčkov ki jih moram še rešiti.
1. Problem: Ok slika in zvok sta simpatična, vendar podnapisi (čžš delujejo brezhibno) so za moje pojme obupno grdi... Odloču sm se da bom naložil novi firmware, vendar tu se zatakne. Torej na škatli piše da moj model je Philips Dvp 5140/12... na priročniku pa Dvp 5140K. Verjetno velja prvo, ampak heh.. ne bi se rad zafukal... drugo kar je pri navodilih za naložitev firmwara naprimer mi kaže (na www.p4c.philips.com), da je firmware 12.06.18.12... jaz sm pogledal na mojem philipsu in imam 12.06.18.15, naložu pa bi 1.7 verzijo. original od philipsa. Torej upam da te informacije me ne bi smele motit kajne?:) Potem se pa zatakne pri peki .bin fajla... Na nerotu sm vse točno po navodilih spremenil način pečenja... vendar nastane problem, ker nero mi ne prepozna slike .bin in mi noče zapečti tega fajla. Pozna vse mogoče od iso, mds, nrg.. itn, vendar za njega bin ne obstaja... A mogoče ve kje sm kaj narobe naredu?
2.Problem: Torej nekaj časa sm gledal en film na nastavitvi 4:3 na TV 16:9 (prav tako philips;( ) in sm opazil da je precej površine na ekranu neizkoriščene... potem sm šel na meni in malo čekiral opcije in seveda najdu nastavitev na 16:9..., ki pa žal sliko na ekranu popači... (pri kissu je to delalo brezhibno... in me vsakič ko sm naložil novi firmware prašal kakšen tv mam 4:3 ali 16:9...). Torej ima kdo kakšno idejo kako nastavit na 16:9 format ne da bi se slika na ekranu popačila?

PS: Omen... mm nisi dober iskalec vidim... ta model philipsa dobiš tko na enaa kot mimovrste 0:)
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Olajuwon ()

Olajuwon :|
Jaz sem hotel predvajalnik takoj in ne čez 2, 3 - 7 dni ( odvisno od ponudnika).
Edina spletna prodajalna,ki ima tudi trgovino v Lj je Nakupovanje.net.Tam jim ga je zmanjkalo.Eltus (Philips trgovina) ga baje dobi čez en teden,v BOF-u je bil na voljo en poškodovan,Big Bang in Merkur ga tudi nista imela.Tako da malo sem se pa vseeno potrudil.
Poleg tega je pri spletni ceni včasih potrebno prišteti še poštnino,tako da potem niso več tako ugodnejše cene.
Poleg tega sem iskal predvajalnik v črni barvi,da bi se skladal z ostalimi komponentami,pa sem obupal.
Lp,:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Omen3 ()

aljo221 ::

Hello. Sem nov na tem forumu. Danes sem kupil DVD/Divx PHILIPS, HTS 3300 in me zanima kje bi lahko dubu firmwerov za ta model. Lahko tudi pošle na mail (aljo221@email.si) in pa kako se to pol nadgradi. hvala za vsako informacijo:\ :\

funaky ::

Pred nekaj časa sem kupil DVD Philips HTS3500S/12 :\ pa ne znam zapečt podnapise da bi mi jih bral! DVD še ni nič nadgrajen z nobenim firmware a je mogoče že to prva napaka. V big bangu :O so mi rekl da bere vse podnapise sedaj pa mi ne bere nič ne srt ne sub kaj lahko in maoram storiti da mi bodo delali podnapisi.
Hvala vam za odgovor!

Banananjam ::

Ime podnapisov se mora točno (vsak znak) ujemati z imenom filma.

Ja, film in podnapis morata imeti popolnoma enako ime. In v Setup meniju moraš nastaviti
vrstico Divx subtitle na Others.

brko22 ::

Jaz sem pa kupu divx player philips DVP 3040 in me zanima kje bi jaz lahko dobu nadgranjo podnapisov za ta DVD.

brko22 ::

Aja pa še tole me zanima kako morm poj to zapečt na cd?

kucmar ::

Imam dvd predvajalnik philips dvp 3010 do sedaj sem ga nadgradil samo 1x... lepo mi predvaja podnapise in sliko... nazadnje sem si potegnu dol vse sezone risanke family guy in jih posnel na CD-je na računalniku dela vse lepo... na dvd-ju pa slika zaostaja za zvokom. Risanka je v formatu 640x480, bit rate 192kbps, Audio format mpeg layer-3, XVID Obsataja kak kodek al karkol, da bi to delal normaln?Kateri?

LP,

Vsi ki rabite firmware za Phillips MCD 708, za slo podnapise, ga dobite na www.bigbang.si - posodobitve

LP

Zorro ::

@brko22

Na tej povezavi imaš zadnjo originalno nadgradnjo FW-ja z navodili za 3040/12.

platoom ::

A že ima kdo izkušnje z DVP5960?
Imel bi naj že serijsko podporo za našo regijo pa mi ga ne uspe nastavit.
Drugače pa dela super, bere vse kar vtaknem notri.:D

yoco ::

Zdravo!
Lahko se kdo meni poslje firmware za DVP3010? Bil bi mu neskoncno hvalezn.
yoco007@gmail.com

pp25 ::

Pozdravljeni!

Imam problem: kolega ima predvajalnik Philips DVP3010, zapekel sem mu 2 filma(različna seveda) in podnapise.Oboji podnapisi so bili preimenovani v isto ime kot film.Oboji so formata .srt.
Sedaj pa bistvo: prvi film mu podnapisi delajo, pri drugem ne.Kako je to možno saj so oboji podnapisi istega formata.Meni na mojem XORO HSD 415,pa delajo tko pri prvem kot drugem.(No ja, saj pri mojem tko vse dela, kar mu daš:D ).

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: podtalje ()

@yoco,

neuradne FW-je za tvojega philipsa dobiš na tej povezavi, samo pazi katero verzijo predvajalnika imaš (3010/00, 3010/02 ali 3010/04).

Uradno podporo pa imaš tukaj.

TOP ::

Pozdravljeni imam namen kupiti model 5140 pa me zanima,če obstajajo različne verzije tega modela,če obstaja nadgradnja FW in kolikšni so podnapisi

Tukaj imate FW za 3040/12 s podporo za slovenski nabor.

Kar sem do sedaj ugotovil o tem FW je, da:
- podpira prikaz datotek z dolgimi imeni (prikaz nad 22 oz. 23 znakov deluje malce čudno, ampak je za preživet);
- v meniju ne prikazuje datotek s podnapisi, tako da ti ne motijo pri izbiranju;
- podpira večsnemalnost (dosnemavane medije);
- divXvid podnapise ne naloga samodejno, ampak jih je potrebno vklopiti s tipko na daljincu;
- podpira packed bitstream.

Tukaj, pod postom 143, najdete še eno predelavo prejšnjega FW, kot tudi predelavo zadnjega originalnega FW za 3040/12.

Razlika med njima je le, da 1. podpira prikaz datotek z dolgimi imeni, 2. pa ne.

Novost pa je ta, da se sedaj podnapisi za divXvid naložijo samodejno. Poleg tega je mogoče predvajati tudi OGG datoteke, kar pri dosedanjih modificiranih FW, ki sem jih našel na spletu, to ni bilo mogoče (vsaj ne na mojem predvajalniku ne), čeprav naj bi menda nosili v sebi podporo. Drugače pa obstajata še dva manjša problema, in sicer da OGG datotek predvajalnik ne označi s pravilno ikono (OGG), čeprav je ta prisotna v naboru, in da je med predvajanjem prazen zaslon oz. file browser, tako da ni prikaza kot ga imajo mp3 datoteke. Ne glede na to pa prikaz že pretečenega ali še preostalega časa predvajanja deluje (tipka display). Prav tako delujejo ostale funkcije predvajanja (previjanje, ponavljanje, samodejna izbira naslednje datoteke...).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zorro ()

Kje lahko dobim najnovejši FW za 5140.HVALA

podbevna ::

TOP:

Tukaj je uradni FW.

Najlepša ti hvala za to ali morda obstaja še kakšen.HVALA

še nekaj me zanima,kaj se bolj splača kupiti model dvp5140 ali 3010.HVALA

platoom ::

@TOP
Morda pa bi DVP5960, ima tudi USB !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: platoom ()

kupil sem model 5140 sedaj še testiram zanima me pa zakaj ne dela čšž.HVALA

Šumniki ti ne delajo najbrž zato, ker imaš v meniju izbrane podnapise "Standard", namesto "Central Europe".

Ej HVALA Zorro sem sprermenil in zdaj dela,zanima pa me če se da da so črke bolj temne nekam presvetle so in na svetli podlagi so slabo berljive.Kaj so to kej popravili v novem FW,ki je na original strani.HVALA.Drugače pa sem zadovoljen z predvajalnikom.

Ja, to se da enostavno popravit. Ne rabiš kaj dosti znanja, prav tako ne za zamenjavo podnapisov. Mislim, da so sedanji podnapisi na "traku" (imajo ozadje), tudi to se lahko odpravi. Mogoče ima kakšen slotechovec že tak firmware in bi bilo lepo, če bi ga podelil z drugimi.
Če ne bo nikogar, ti lahko sam nekaj od tega uredim.

Za lastnike 3040/12 z Mediatek čipom (serijska xx1Axxxxxxxxxx) sta tukaj (post 155) še dva FW-ja, ki sta identična predhodnim. Novost je ta, da sedaj predvajalnik samodejno naloži vse podnapise, ki so na mediju, v kolikor ni takšnega z istim imenom kot predvajani film. Manjša težava se lahko pojavi, če je teh podnapisov kar precej na mediju, takrat zna dotični film malo "štekati" pri preklapljanju med podnapisi.
Pri verzij 3A podnapisi niso prikazani v meniju (file browser), pri 3B pa so.

Poleg tega 5.9. sem posredoval napačno informacijo, da FW podpira večsnemalnost (dosnemavane medije). V bistvu podpira dosnemavane DVD+RW medije (to menda itak vsi), ne pa DVD±R!

Zgodovina sprememb…

Ej Zorro ti si res prijazen,res je sedanji podnapisi so na traku in to me moti kako bi lahko to popravil.prosil bi te za pomoč,če mi ti lahko to poveš kako se to naredi.HVALA,čakam na tvoj odgovor to za model 5140.

Na softpedia.com najdi orodje MTKReMaker, nato z njim odpri firmware in zamenjaj nabor (Font) št. 3 , 4 in 5 (standard, cirilica, Centralna Evropa) z našim večjim. Trak odpraviš tako, da vstaviš nabor, ki ima rdečo (ne sivo) podlago. Te lahko dobiš pa kar npr. iz FW-jev za 3040/12, za katere sem dal link.

Zgodovina sprememb…

Da ne bomo Amerike odkrivali, za to že obstaja tema, in sicer

Modificiranje MTK1389 firmware-a.

Kje pa lahk dobim moj original FW in kako lahko pogledam katero verzijo imam.HVALA

Original dobiš na philipsovi strani, malo "poguglaj".

Svojega preveriš pa tako (iz softpedia.com):

• POWER ON the set.
• Press SYSTEM MENU key to enter SETUP menu
• Press < or > to navigate to GENERAL menu
• Press keys 1,3,7,9 successively. Version table will be displayed on screen.

HVALA lepa za to,to sem našel imam ver:12.06.18.15 na philipsovi strani pa je 12.06.18.17,kar pomeni da je novejša,zdej bi probal tole sam bi rad prej našel ,še orginalno ,da bi dal nazaj,če se mi ne bo dopalo.Probal sam zamenjat fonte pa rajši nebi ,ker to nisem še počel in če zaflešam nemam kabla.

Med verzijo 15 in 17 ni praktično nobene razlike, menda le neka zamenjava pri cirilčnem naboru.

Zelo dobro stran, kako si firmware prilagoditi po lastnem okusu, najdeš tukaj.;)

Hvalalepa Zorro sedaj sem nekaj gledal ja ampak jaz se ne upam to naredit,ker se bojim da bom kaj zaflešal prosil bi te,če bi mi ti lahko to naredil,res bi ti bil hvaležen.HVALA

Ali bi bilo bolje da ga zamenjam za model 3040.

globe ::

rad bi upgradal firmaware na lx 3900sa modelu. firmware sem nasel na tejle strani in sem ga downloadal, ampak firmware ni pisan samo z velikimi crkami. bi blo bolse to spremenit? kako ga pa zapecem na cd v nerotu? kot image ali dam kot bi pekel neke podatke (data disc)? morm se na kaksno stvar bit posebi pozorn? nisem se nikol tega delal, pa se predvajalnik ni moj...hvala

Glede na to, da gre za ISO datoteko (v zip arhivu), zapeci CD kot sliko (image). Pri tem velike ali imale črke datoteke ne igrajo nobene vloge, ker je ISO že pripravljen tako, da se bo CD zapekel kot je potrebno.

Zgodovina sprememb…

sem uposteval tvoj nasvet in speklo se je tako kot treba. in kaj zdej? sam cd dam v player in pustm da naredi svoje?

Ja vstavi CD v predvajalnik. Nato te bo najbrž vprašal, če ga želiš nadgraditi in da to potrdiš s tipko "play". Po pritisku na tipko "play" se bo odprl pladenj, takrat vzemi CD, vendar pladenj obvezno pusti pri miru (odprt), kot tudi vse ostalo (daljinec, tipke na predvajalniku)! Po približno 2 minutah, ko bo proces nadgradnje končan, se bo pladenj zaprl in lahko boš normalno uporabljal predvajalnik.

Zgodovina sprememb…

laguna ::

globe. tudi jaz sem nadgrajeval lx3900sa, vendar ko vstaviš v pladenj pravilno zapečen cd, samo zapreš pladenj in čakaš, torej nič ne pritiskaš, da se pladenj odpre in samo vzameš ven cd, nič drugega, ne zapirat pladenj, čakaš kakšne dve tri minute, potem se sliši pok, ne se bat, nič ni narobe, takrat je nadgradnja končana. Jaz ponavadi še ugasnem dvd player in ga ponovno prižgem.

LP
lagunaaaa

pok?? joj upam da ne bom kej z*ebal...hvala na pomoci, bom porocal ko sprobam.

tomideli ::

Ali kdo uporablja model Philips 5140 za predvajanje mp3jev? Zanima me, kako nahecati player, da bi predvajal mp3 komade iz vseh folderjev na cedeju?

Namreč, ko konča s predvajanjem datotek v enem folderju, predvajalnik ne nadaljuje s predvajanjem v naslednjem. A je to možnost sploh mogoče nastaviti?

Večino cedejev imam glasbo urejeno po folderjih albumov oz. izvajalcev, a bom moral sedaj vse skup vreči v en žakelj? Hvala in lp!

Valentin ::

Ali že obstaja kakšna posodobitev FW-ja za DVP5960?

Valentin ::

@Zorro
V zipu FW-ja iz Philipsovi strani so trije fajli: DVP3040_12.bin, dvp3040Z_12V46.img ter update.ver.
Na tistem forumu, ki si ga dal, pa dobiš samo DVP3040_12.bin. Ali moraš potem na CD zapečt zraven tudi tadva fajla, dvp3040Z_12V46.img ter update.ver iz Philipsove strani?

A za DVP5960 res še ni nič novga ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Valentin ()
««
27 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027661 (7193) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325022 (50366) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724900 (9514) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198318 (7822) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531459 (14712) Stepni Volk

Več podobnih tem