Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Philips predvajalniki
[DivXviD] Philips predvajalniki
Zorro ::
BIN datoteka se lahko uporablja sama, vendar je namenjena modelu, ki ima MTK (Mediatek) čip, oziroma s serijsko št. xx1Axxxxxxxxxx.
Mislim, da pa model z Zoran Vaddis čipom (serijske 1B, 1C, 1D...) rabi zgolj preostali dve datoteki ali pa samo IMG datoteko (to ne vem, ker imam MTK čip).
Poleg razlike v serijski številki se modela ločita tudi po načinu, kako preverimo trenutni firmware. Vse o tem je napisano že v samem navodilu o nadgradnji - točka 4.
Mislim, da pa model z Zoran Vaddis čipom (serijske 1B, 1C, 1D...) rabi zgolj preostali dve datoteki ali pa samo IMG datoteko (to ne vem, ker imam MTK čip).
Poleg razlike v serijski številki se modela ločita tudi po načinu, kako preverimo trenutni firmware. Vse o tem je napisano že v samem navodilu o nadgradnji - točka 4.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zorro ()
xyxyxyxy ::
Mi lahko nekdo pove, kako bi pri PHILIPS-u DVP5100 nastavil, da mi prikazuje strešivce? Sedaj mi jih prikazuje kot nekakšne čudne znake.
danix1 ::
Pojdi v meni Preferences in se pomakni do (skrite) vrstice Divx Subtitle in prestavi na Central Europe. Z drugimi besedami - preberi si navodila za uporabo.
Če bi pa rad imel večje, lepše - popolnoma bele podnapise pa pojdi na www.bigbang.si
- posodobitve in si naloži firmware za svoj DVP 5100.
LP
Če bi pa rad imel večje, lepše - popolnoma bele podnapise pa pojdi na www.bigbang.si
- posodobitve in si naloži firmware za svoj DVP 5100.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: danix1 ()
Jaz nimam na voljo Central Europe. Imam samo "Standard" in "Cyrillic". Če izberem slednjo opcijo, ni nič drugače. Še vedno se pojavljajo čudni znaki namesto strešivcev.
<u>Tukaj</u> pod sporočilom 342 imaš dve datoteki s povečano našo pisavo. Samo preveri, če imaš isti predvajalnik - 5100/02.
p.s.: pod sporočilom 361 je še tretji firmware
p.s.: pod sporočilom 361 je še tretji firmware
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zorro ()
Enkrat sem že naložil Davorjev FW in mi je potem povsod kazalo widescreen, tudi v menijih. Sploh se ga nisem mogel rešiti, tako, da sem moral nazaj naložiti default FW.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xyxyxyxy ()
Valentin ::
Pri posodabljanju FW za 3040/12 mi napiše "unknown disk". Naredil sem vse po navodilih, probal tudi z uradno verzijo...
Ali je treba pri peki mogoče poimenovati CD s kakšnim imenom?
Ali je treba pri peki mogoče poimenovati CD s kakšnim imenom?
BlackHole ::
Kolega ima tega Philipsa LX3900 SA. Pa me zanima, če imate vi tudi te težave oz. ali ste jih imeli pa ste jih odpravili. Namreč za skoraj vsak drug DIVX film mu ne kaže podnapisov. Podnapise in filme mu jaz posnamem na DVD, potem ko jih pogledam doma, imajo enako ime kot film, so v isti mapi. Tako da, me zanima če se da to odpravit s kakim updejtom firmwera. Še vedno ima originalnega.
LP Marko
Valentin, očitno nisi ravnal po navodilih, ki so objavljena v tej temi ene 2-3 strani nazaj, sicer bi predvajalnik prepoznal, kaj je na CD-ju.
PRIPRAVA NADGRADITVENEGA DISKA:
- CD-ROM
- No multisession
- Oblika podatkov: Mode2/XA
- File system: Le ISO9660 (brez Joilet!)
- Dolžina imena datoteke. Max 31 znakov (stopnja 2)
-Disk na enkrat, zaključi CD
PRIPRAVA NADGRADITVENEGA DISKA:
- CD-ROM
- No multisession
- Oblika podatkov: Mode2/XA
- File system: Le ISO9660 (brez Joilet!)
- Dolžina imena datoteke. Max 31 znakov (stopnja 2)
-Disk na enkrat, zaključi CD
sablov ::
Mene pa zanima če se za philips lx 8300 sa dobi fw da je ime filma drugačen od podnapisa, ker imam veliko nepravilno posnetih filmov! Hvala
platoom ::
Philips DVP5960-12
Imam novi firmware!
-večji podnapisi (29)
-postavljeni pod sliko (če je ta 2,35:1)
-do cca 50 znakov (tudi v treh vrsticah)
-daljši napisi datotek v menujih
-šumniki tako kot mora bit
Stvar dela, preikušeno na mojem playerju!
Če bi kdo..., na PM!
Imam novi firmware!
-večji podnapisi (29)
-postavljeni pod sliko (če je ta 2,35:1)
-do cca 50 znakov (tudi v treh vrsticah)
-daljši napisi datotek v menujih
-šumniki tako kot mora bit
Stvar dela, preikušeno na mojem playerju!
Če bi kdo..., na PM!
humaxboy ::
platoom, poslan ti je PM glede novega firmware za Philips DVP5960-12 že pred dnevi.
kdo pa je napisal ta firmware, ker na netu za ta player ni mogoče najti ničesar uporabnega razen sprememb fonta?
Humaxboy
kdo pa je napisal ta firmware, ker na netu za ta player ni mogoče najti ničesar uporabnega razen sprememb fonta?
Humaxboy
Humaxboy
@humaxboy
Firmware za 5960 je moj in ga kot takega ne boš našel nikjer drugje.
Imam ga naloženega in je OK.
Firmware za 5960 je moj in ga kot takega ne boš našel nikjer drugje.
Imam ga naloženega in je OK.
Torej ti napisal sam ? In če te prav razumem je le za tvojo lastno uporabo in ne za nas druge?
Drugače za tiste, ki premišljujejo o nabavi tega predvajalnika še dve pozitivni stvari:
1. MP3 320 Kbps obdela brez težav, kljub temu da v specifikacijah piše le do 256 Kbps. MP3 VBR ne prikazuje pravilno.
2. podpira tudi txt podnaslove in to brez težav.
Drugače za tiste, ki premišljujejo o nabavi tega predvajalnika še dve pozitivni stvari:
1. MP3 320 Kbps obdela brez težav, kljub temu da v specifikacijah piše le do 256 Kbps. MP3 VBR ne prikazuje pravilno.
2. podpira tudi txt podnaslove in to brez težav.
Humaxboy
kocbek ::
Mene pa zanima kako ste lastniki DVP5960 zadovoljni z tem playerjem in če se splača nakup le tega ali priporočate katerega drugega.
?????
@Platoom, lahko meni pošlješ omenjeni firmware na sprehod2000@email.si.
@kocbek - player je zelo dober, le firmware bi bilo potrebno izpiliti (tako npr. kot pri Yamadi)
@kocbek - player je zelo dober, le firmware bi bilo potrebno izpiliti (tako npr. kot pri Yamadi)
Humaxboy
@kocbek
5960 je dober player, kjer ni da ni.
Edina alternativa bi morda bil Pioneer, ki pa zaenkrat še nima USB-ja, je pa visoko ergonomičen.
5960 je dober player, kjer ni da ni.
Edina alternativa bi morda bil Pioneer, ki pa zaenkrat še nima USB-ja, je pa visoko ergonomičen.
kocbek ::
Hvala obema za odgovore.
Me pa zanima kaj je v firmwaru takšnega da bi ga bilo treba izpilit, ker trenutno imam xoro-ta 415 pa mi ži krepko gre na jetra.Ne firmware ampak motorček pogona.
Zato tudi iščem drugi playre in mi je tale 5960 res všeč alternativa bi bila še 5140.
Me pa zanima kaj je v firmwaru takšnega da bi ga bilo treba izpilit, ker trenutno imam xoro-ta 415 pa mi ži krepko gre na jetra.Ne firmware ampak motorček pogona.
Zato tudi iščem drugi playre in mi je tale 5960 res všeč alternativa bi bila še 5140.
?????
@humaxboy
Tisti mail ki si ga nalepil je kaput.
Sorry problem je pri meni - že odpravljam težavo.
@kocbek
Kaj pričakuješ od DVD-ja in koliko si pripravljen odšteti zanj?
Če nisi čisto prepričan kaj bi, resno poglej še pri Pioneer-ju.
Ponuja veliko!
Tisti mail ki si ga nalepil je kaput.
Sorry problem je pri meni - že odpravljam težavo.
@kocbek
Kaj pričakuješ od DVD-ja in koliko si pripravljen odšteti zanj?
Če nisi čisto prepričan kaj bi, resno poglej še pri Pioneer-ju.
Ponuja veliko!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: platoom ()
woofy ::
Tudi jaz sem z DVP5960 zadovoljen, kupil pa sem ga predvsem zaradi USB vhoda.
@Platoom
Lahko prosim tudi meni pošlješ tvoj firmware.
@Platoom
Lahko prosim tudi meni pošlješ tvoj firmware.
@_Bruce_
-HDMI
-1080i
-Divx 6+, ULTRA
-odlična slika tudi pri mpeg4 formatu (moja ocena-verjettno ne edini)
Kupci Philips DVD player-jev bodite pozorni pri nakupu le teh.
Menda Philips prehaja na čipovje, ki ni nadgradljivo.
Vzrok naj bi bil veliko število okvarjenih predvajalnikov kot posledica ponesrečenih
nadgradenj.
saj poznate:
-XX1A.....
-XX1B.....
-...
-HDMI
-1080i
-Divx 6+, ULTRA
-odlična slika tudi pri mpeg4 formatu (moja ocena-verjettno ne edini)
Kupci Philips DVD player-jev bodite pozorni pri nakupu le teh.
Menda Philips prehaja na čipovje, ki ni nadgradljivo.
Vzrok naj bi bil veliko število okvarjenih predvajalnikov kot posledica ponesrečenih
nadgradenj.
saj poznate:
-XX1A.....
-XX1B.....
-...
clancy ::
Imam Philipsov DVP 5100 z naloženim FW-jem 5100_02_verzija 3 by Davor.
Ko ga hočem prižgat se ne prižge. Plejer je še pod garancijo in me zanima, če garancija še velja, glede na to, da ni naložen originalni FW.
Ko ga hočem prižgat se ne prižge. Plejer je še pod garancijo in me zanima, če garancija še velja, glede na to, da ni naložen originalni FW.
@clancy
Ta bo težka.
Philips ma tega s....a zelo veliko.
Mislim, da bo treba plačat in menda sploh ni poceni.
Obstaja pa alternativa, da ga popraviš sam.
Je cel kup tutorialov vsepovsod, tudi na slo-tech se ga najde.
ps:
Ne obupati - kar korajžno in pa predvsem pazljivo, ...
Ta bo težka.
Philips ma tega s....a zelo veliko.
Mislim, da bo treba plačat in menda sploh ni poceni.
Obstaja pa alternativa, da ga popraviš sam.
Je cel kup tutorialov vsepovsod, tudi na slo-tech se ga najde.
ps:
Ne obupati - kar korajžno in pa predvsem pazljivo, ...
@clancy
Na svojem sem ravno tako naložil nov firmware in ga na tak način uničil. Nesel sem ga na servis in dobil novega, DVP5140.
Na svojem sem ravno tako naložil nov firmware in ga na tak način uničil. Nesel sem ga na servis in dobil novega, DVP5140.
_Bruce_, ti kar verjamem, da si se uspel dobro izpogajati.
Ne velja pa to povsod, vedno in za vse.
Ne velja pa to povsod, vedno in za vse.
Jago ::
Da malo osvežim podatke za model 5100_02.
Trenutno najboljši FW za ta model je predelava, ki jo je izdelal Davor.
Podnapisi (velikost Big) v formatu 16:9 na diagonali 106 cm.
pogled v menu, izbira 3 velikosti podnapisov.
Podnapisi (velikost Big) v formatu 4:3 na diagonali 106cm.
FW podpira PB, podnapise nalaga avtomatsko (obvezno enako poimenovanje), pokaže pa jih tudi v browseru.
Download FW
DVP5100_02_ver3.rar z dne 25.03.2006
V fajlu so tudi natančna navodila.
Na drugem forumu so nekateri uporabniki imeli težave s tem FW, za kar pa je kriva nova verzija playera 5100_02, Philips očitno daje not različen HW.
Trenutno najboljši FW za ta model je predelava, ki jo je izdelal Davor.
Podnapisi (velikost Big) v formatu 16:9 na diagonali 106 cm.
pogled v menu, izbira 3 velikosti podnapisov.
Podnapisi (velikost Big) v formatu 4:3 na diagonali 106cm.
FW podpira PB, podnapise nalaga avtomatsko (obvezno enako poimenovanje), pokaže pa jih tudi v browseru.
Download FW
DVP5100_02_ver3.rar z dne 25.03.2006
V fajlu so tudi natančna navodila.
Na drugem forumu so nekateri uporabniki imeli težave s tem FW, za kar pa je kriva nova verzija playera 5100_02, Philips očitno daje not različen HW.
zmaki ::
@ platoom
Hvala za tvojo različico FW za DVP-5960 . Sem namestil brez problema.
DivX podnapisi so zdaj malo večji kot v originalnem FW, niso pa še zadovoljivo veliki, vsaj za moj okus. So pa pravilni (razen morda "ć" , ki ima malo zamaknjeno strešico). Zanimivo je da v SETUP moram izbrati standardne podnapise, in ne Eastern Europe.
Hvala za tvoj trud. Če pa lahko še povečaš podnapise, ter spremeniš barvo le-teh na svetlo-rumeno, bi bilo odlično.
Ali obstaja kakšen "trik" za direktni skok na določen čas v DivX filmih ? Če ga ni, potem je to morda največja pomanjkljivost DVP-5960 (razen USB 1.1 in ne 2.0). Zdaj se poslužujem hitrega prematanja naprej (Fast Forward), kar pa je zamudno (na hitrosti 32x za skok pred konec filma od cca 100 min traja cca 1 min, pa še moram paziti kdaj prekinem prematanje).
Ostalo (kvaliteta slike, predvajanje vseh možnih DivX formatov) je odlično.
zmaki
Hvala za tvojo različico FW za DVP-5960 . Sem namestil brez problema.
DivX podnapisi so zdaj malo večji kot v originalnem FW, niso pa še zadovoljivo veliki, vsaj za moj okus. So pa pravilni (razen morda "ć" , ki ima malo zamaknjeno strešico). Zanimivo je da v SETUP moram izbrati standardne podnapise, in ne Eastern Europe.
Hvala za tvoj trud. Če pa lahko še povečaš podnapise, ter spremeniš barvo le-teh na svetlo-rumeno, bi bilo odlično.
Ali obstaja kakšen "trik" za direktni skok na določen čas v DivX filmih ? Če ga ni, potem je to morda največja pomanjkljivost DVP-5960 (razen USB 1.1 in ne 2.0). Zdaj se poslužujem hitrega prematanja naprej (Fast Forward), kar pa je zamudno (na hitrosti 32x za skok pred konec filma od cca 100 min traja cca 1 min, pa še moram paziti kdaj prekinem prematanje).
Ostalo (kvaliteta slike, predvajanje vseh možnih DivX formatov) je odlično.
zmaki
yoco ::
Pozna mogoče kdo kaksno novejso verzijo firmware za LX3900SA? Jest mam PhilipsLX3900-3950_1250_v6_Mtz. Pa se to, a mogoče se komu podnapisi pri serijah ned delajo prov, meni vedno zadnjo vrstico ne pokaze. Mogoce kdo ve kva bi lahk blo?
@Zmaki
Odpreš tisti meni, v katerem imaš film v majhnem oknu, pod njim pa so podatki o filmu. Tam greš do časovnika in nastaviš točen čas in to je to.
Odpreš tisti meni, v katerem imaš film v majhnem oknu, pod njim pa so podatki o filmu. Tam greš do časovnika in nastaviš točen čas in to je to.
fejstfnt ::
Kako veš katera verzije je player?
Nameravam nabaviti tole
Samo če sem prav razumel so tudi za 5100_02 različne verzije.
Verjetno mi ne preostane drugega da kupim, naložim FW in upam da bo delal?
Verjetno mi ne preostane drugega da kupim, naložim FW in upam da bo delal?
Jaz sem svojega uničil na ta način. Na srečo so mi ga na servisu zamenjali za nov model, 5140.
Jaz sem svojega uničil na ta način. Na srečo so mi ga na servisu zamenjali za nov model, 5140.
A pri 5140 pa ni problemov s FW? Zanima me še če so te playerji za dobrih 15K dejansko kaj kvalitetnejši kot npr Xoro za 10K? Imel sem namreč Xoro 415 in je crknil po dobrem letu. Ko sem razdrl motorček, ki vrti CD, je izgledal precej žalostno
chlan ::
Pozdravljeni.
Imam Philipsa 720SA, pa me zanima, kateri je zadnji delujoči oz. najbolj priporočljivi FW? (sem malo brskal po temi, pa zadnja omemba dotičnega playerja datira še v 05...)
Prav tako je bilo omenjeno nekaj v zvezi z packed bitstream - je kakšen FW, ki to že podpira?
Hvala za odgovor!
P.S.: Je 720SA/02, po nalepki na škatli sodeč...
Imam Philipsa 720SA, pa me zanima, kateri je zadnji delujoči oz. najbolj priporočljivi FW? (sem malo brskal po temi, pa zadnja omemba dotičnega playerja datira še v 05...)
Prav tako je bilo omenjeno nekaj v zvezi z packed bitstream - je kakšen FW, ki to že podpira?
Hvala za odgovor!
P.S.: Je 720SA/02, po nalepki na škatli sodeč...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chlan ()
danix1 ::
Ja, za 720 obstaja fantastičen fw na http://videopeli.szm.sk/subory/dvd_en.h...
in ta podpira tudi packed bitstream
in ta podpira tudi packed bitstream
@platoom
Že nekaj dni nazaj sem ti poslal zasebno sporočilo, če mi lahko pošlješ firmware za 5960. Mi lahko čimprej pošlješ?
Že nekaj dni nazaj sem ti poslal zasebno sporočilo, če mi lahko pošlješ firmware za 5960. Mi lahko čimprej pošlješ?
blaz13 ::
a ima kdo že tega philipsa HTS3115?
izkušnje?
predvajanje slo podnapisov v divx?
usb?
lp,
blaž
izkušnje?
predvajanje slo podnapisov v divx?
usb?
lp,
blaž
laguna ::
JOCO
Glede philipsa lx3900sa so najnovejši (no nekaj mesecev stari) podnapisi na strani
http://videopeli.szm.sk/subory/dvd_en.h...
Jaz imam naloženega v10 in je res zelo dober. Vednar pozor, ti FW je za ta "starejše" philipse, v tem forumumu je bilo napisano za katere oz. kateri servo morajo biti. Meni delajo podnapisi res lepo, tudi radio ima dodatne funkcije RDS, razširjen RDS, podnapise lahko premikaš gor in dol, ...
Torej pobrskaj po tem forumu malce nazaj, in boš našel stran, kjer je glede FW V 10 napisano še več, kaj je novega od V6, ter BODI POZOREN NA SERVO, ČE JE TVOJ PHILIPS S TA STARIM SERVOM, ... mislim, ... PREBERI NAZAJ
Če pa ustreza tistim specifikacijam, pa si kar naloži ta V10. Res odličen FW.
LP
Glede philipsa lx3900sa so najnovejši (no nekaj mesecev stari) podnapisi na strani
http://videopeli.szm.sk/subory/dvd_en.h...
Jaz imam naloženega v10 in je res zelo dober. Vednar pozor, ti FW je za ta "starejše" philipse, v tem forumumu je bilo napisano za katere oz. kateri servo morajo biti. Meni delajo podnapisi res lepo, tudi radio ima dodatne funkcije RDS, razširjen RDS, podnapise lahko premikaš gor in dol, ...
Torej pobrskaj po tem forumu malce nazaj, in boš našel stran, kjer je glede FW V 10 napisano še več, kaj je novega od V6, ter BODI POZOREN NA SERVO, ČE JE TVOJ PHILIPS S TA STARIM SERVOM, ... mislim, ... PREBERI NAZAJ
Če pa ustreza tistim specifikacijam, pa si kar naloži ta V10. Res odličen FW.
LP
lagunaaaa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27666 (7198) | monaco |
» | [DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 4 … 42 43 44 45 )Oddelek: Zvok in slika | 325024 (50368) | cryptozaver |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24900 (9514) | bizi72 |
» | Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?Oddelek: Zvok in slika | 8318 (7822) | ta_ki_tke |
⊘ | [DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?Oddelek: Zvok in slika | 31459 (14712) | Stepni Volk |