» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
26 / 60
»»

piratko ::

poskusil sem z cd-rw z cdr z 8x hitrostjo vendar ne gre

ali lahko kdo naredi sliko cd-eja z fw pa mi jo pošlje na mail piratko@email.si
vrjetno gre predvajalnik popoldan nazaj v trgovino ker sm zgobil upanje
drugace pa je zelo dober predvajalnik razen nadgrajevanja....

lp in hvala za pomoc

kronik ::

TUKAJ je se en firmware za DVP3040 z normalnimi fonti in vsem. Delajo tudi sumniki. Pri snemanju ne pozabit preimenovat .bin v .BIN!

elToro ::

Tudi pri temu ne delajo šumniki pravilno. Vsaj ne s CP1250 kodno stranjo, ki je v originalnem. Poleg tega je font malce prevelik in se precej podnapisov pokvari če so malo daljši.
Še vedno iščemo primeren firmware za 3040. :\

zzzorzzz ::

Najlepša hvala, hodu63!

Nevem, meni sumniki delajo. Je pa res da se v menijih povsod moral vpisati posebno kodo za slovenijo (slovenski charset). To kodo mas v navodilih za uporabo.

Tiste kode se tičejo izključno DVD filmov. Če nastaviš kodo za Slovenijo imaš po defaultu izbrane slovenske podnapise oz. audio (če obstaja).
Jaz govorim o DivX podnapisih (DVD podnapisi so itak bitne slike).

medotwd ::

Zdravo

A za LX8300 SA obstaja že kšn novejši FW. En lep cajt nazaj si mi zrihtov FW ki podpira šumnike in 2 velikosti podnapisov. Stvar dela k urca tko da prov zadovoln. Nobenih problemov in tko naprej. Zdej pa k mal berem forum kaj že us enovga me zanima al je tud v tole kišto k jo mam kšna novejša zadeva not paše?
lp, MEDO

danix1 ::

@ Piratko:
zdaj vem, zakaj ne moreš nadgraditi svojega DVP3040. Zato, ker sta na trgu DVE verziji. Od zunaj sta popolnoma enaki, imata enak naziv (DVP3040/12), vendar sta zgrajeni na različnih čipih. Prva (starejša) ima Mediatek čip, in tam firmware prime, druga pa ima drug čip (ne vem še kateri, mislim da Vaddis 7) in jasno, da firmware za starejšo verzijo ne prime.
Od zunaj sta torej popolnoma enaka, nastavitveni meniji pa so pri novejši čisto drugačni.In tudi vprašanje, če bo za to novo verzijo sploh kdaj na voljo kakšen fw, saj je scena uradnih in neuradnih firmware-ov aktivna samo pri playerjih, ki bazirajo na Mediatek čipu.
Žal,....

LP

piratko ::

predvajalnik je ze v trgovini kjer je bil kupljen, niso vrjeli da se ne da nadgradit potem pa so sami poskusili in so ugotovili da moje ugotovitve drzijo... "prijazno" so ga poslali na servis :)))))
vrjetno bom vzel drug predvajalnik toda ne vem še katerega mogoče kaksna pomoč za lažjo odločitev?-nadgradnje,podprti predvajani formati,vzdrzljivost.....:)

hvala vsem za prijaznost in pomoč lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: piratko ()

destiny ::

Poglej si Lg-ja DVX9900. Sem ga kupil za starga ata in dela enkratno. Meni na starejšem tv-ju (v bistvu je že zelo star) na žalost ne dela.

Jago ::

Ne vem zakaj nisi vzel modela 5100.

Na njem vse lepo deluje ....

Evo, fw, ki ga je posredoval kronik, predelan z našimi fonti (cp1250). Moti edino to, da se sedaj v spisku datotek pojavljajo tudi podnapisi, čeprav jih ni mogoče ročno izbirati. Vsi trije fonti so cp1250, z različnimi velikostmi in obliko.
Za DVP3040/12.

DVP3040_12.RAR

Kje pa nastavis katero velikost naj uporabi player? V meniju tega ni, default font pa bi lahko bil za malenkost vecji. (za .sub)

Na mestih za Standard, Cyrilic in Central Euro so trije cp1250 fonti. Tisti zadnji (Central) je še največji).

OSA ::

Philips HTS3300. Zanima me naslednje:
1. podpira Packed Bitstream?
2. podpira QPEL?
3. podpira različna imena podnapisov in filmov?
4. ali izginjajo podnapisi pri kombinaciji XviD+AC3?
5. ali izginjajo podnapisi pri previjanju?
6. ali podpira šumnike in če jih ne ali se da dobit FW da jih podpira (kje se ga da dobit)?
7. ali so podnapisi dovolj veliki
8. kateri čip ima vgrajen ta predajalnik?

To bi bilo zaenkrat vse, za odgovore se vam zahvaljujem.
OSA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OSA ()

Osa:

1. podpira Packed Bitstream?
Ja

2. podpira QPEL?
Da, pri DiVX kodiranju. Kot vsi ostali playeri na MTK.

3. podpira različna imena podnapisov in filmov?
Ne.

4. ali izginjajo podnapisi pri kombinaciji XviD+AC3?
Ne.

5. ali izginjajo podnapisi pri previjanju?
Ne oziroma da in se pojavijo nazaj cez par sekund.

6. ali podpira šumnike in če jih ne ali se da dobit FW da jih podpira (kje se ga da dobit)?
Podpira šumnike in pisavi v dveh velikostih, FW dobiš na tej strani, poglej majo nazaj, še slike imaš...

7. ali so podnapisi dovolj veliki
Kak za koga. Poglej si slike na tem forumu. Menim, da so dovolj veliki, imaš dve velikosti.

8. kateri čip ima vgrajen ta predajalnik?
MTK 1389xx

Jago:

Hvala.

Zanima me še, če lahko brez problema zamenjam katero pisavo ali ozadje z MTKRemakerjem in se potem velikost FWja malo spremeni ali so podobne omejitve za velikost FWja, kot na primer na Yamadi 6700?

lp

sekundek ::

Sam sem pred tednom dni kupil model 3040, ki ocitno temelji na zoran cipu. Preveril sem ga s tesnim CDjem v2 in igra vse divxe razen pri GMC warp3 se tu in tam zatakne. Packed bitstream, QPel igra vse bp. Podnapisi imajo šumnike, morda bi koga velikost motla. Ampak ce se vam zdijo premajni pol mogoce rabite očala ali pa mal blizje TVju sedet. Kako poimenujete podnapis sploh ni vazno, saj lahko rocno izberes pripadajocega. Sirina vrstice je nekaj cez 50 znakov v dveh vrsticah.

FWja verjeno ni nobenega, ce ima pa kdo se kaksno vprasanje glede aparata mu rade volje preverim in odpisem. Aparat je kupljen v BigBangu.

lp

Sekundek: temelji na MTK čipu.

Forum 3040

Na gornjem linku imaš nek fw.

sekundek ::

jago: Kako si potem razlagas meni, ki je drugacen od tistega v PDFju na njihovi strani in tudi navodila kako pogledati verzijo firmwarea. Tudi odklep na vse regije se nastavi drugace. In ze v osnovi podpira packed bitstream, kar kot vem imajo nekateri sele po nadgradnji. Tudi firmwarea za 3040 ne sprejme in je posnet pravilno.

lp Uros

Obstajata dve verziji playera 3040. Ena je /12 (tvoj ocitno ni 3040/12)

clarc ::

Lep pozdrav! Nekaj me zanima...imam predvajalnik DVP 3040 in pri enem filmu mi nikakor noče podnapisov prebrat. Pri ostalih pa delajo normalno. Format je tako kot pri ostalih .srt pa vseeno ne gre. Probal sem skrajšat ime, zapekel na cd, dvd pa vseeno ne delajo. Na cd sem jih pa takole spekel:
DateMovie.avi
DateMovie.srt

Ve kdo mogoče v čem bi bil problem?

destiny ::

Podnapise odpri v Subtitle Workshopu in jih še enkrat shrani v .srt formatu.

hvala - zdj pa deluje:))

brezimni ::

Danes kupil za kolega philipsa 3040, ga namestil, vse priklopil, dam sprobat dvx film, a glej ga zlomka zvoka ni, grem v meni tam vse obrnem okoli in počez, a zvoka ni, šment. Odprem 2 film tam pa normalno dela zvok, zatem poizkusim še enega tudi dela in za konec še Trumanov šov in zopet tam ni zvoka. Ali je v firmwaru fora ali pa res ne predvaja vsakega zvoka. V navodilih piše, da če ni zvoka ali slike da ne podpira kodekov, drugače pa se mi zdi kar soliden plejer.

GaChO ::

Tudi jaz sem postal lastnik Philipsa 3040 in sem generalno kar zadovoljen. Zanima me samo nekaj stvari v katere nisem prepričan.

Torej, zanima me, ko predvajam DVD+R 16:9 mi je ne raztegne čez cel zaslon(LCD TV 16:9), ampak imam črni rob zgoraj in spodaj.Je to vredu ali bi moralo biti čez celotni TV, kajti divxe mi raztegne če nastavim na fill, DVD+Re pa ne?

Drugo pa je, ali se splača upgradat na novejši firmware, in kateri, saj je bilo že veliko napisanega okrog tega pa sem v dvomih?

HVALA!!

stil1 ::

Pozdrav!
Danix Prosim če pogledaš na ZS!

Rabil bi nof FW za dvp 3010
Prosim
lp boris

Zgodovina sprememb…

• spremenila: stil1 ()

brezimni -> tudi sam imam podobne probleme na SCART-u, a sem do zdaj krivil TV. Zvok prek stereo cinch konektorjev je vedno prisoten.
GaChO-> če nisi zadovoljen z DivX podnapisi in neobstojem packed bitstream podpore ti predlagam fw, ki sem ga objavil nekaj postov više.

stil1 ::

Ali ima kdo fw za dvp 3010 02!
Če ga ima naj me prosim kontaktira ali ga pošlje na moj mail

boris.pusnik@gmail.com

Hvala

@stil1

Že dolgo nisem bil na forumu, tako da sem tvoj post prebral šele danes. Je pa stvar taka, da z prejšnjim fw nisem bil zadovoljen - na začetku je sicer delal dobro, vendar je sčasoma začelo ružiti v mehanizmu, ni več prepoznal original DVD-jev, ipd.. Zdaj testiram nov fw, ki res nima
branja vseh podnapisov ne glede na ime in daljšega izpisa imen v filebrowserju, ima pa podporo za Packed Bitstream, velike podnapise in slovenski meni in kar je najbolj važno - deluje stabilno, brez kakšnih "stranskih učinkov". Ti ga pošljem v začetku tedna.

LP

@danix1

ko že pošiljaš ta fw, bi ti bla moja sestra :D zelo hvaležna, če bi tudi meni poslal na tale mail

hvala lepa v imenu moje sestre :))

podbevna ::

Pravkar sem naročil Philips DVD predvajalnik DVP 5140. Zdaj me zanima ali ta predvajalnik podpira packed bitstream ali ne.

Upam, da nisem naredil napake, ker se mi res ne da prepakirati vsakega Divx-a, ki bi ga pogledal...

Ja, kolikor sem gledal po forumih, 5140 podpira Packed Bitstream.

LP

obutip ::

danix1, jst bi se tudi prijavil za firmware:) Hvala!

Lep pozdrav! Imam predvajalnik DVP 3040 in me velikost podnapisov zelo moti, saj so premajhni. Je možno s kakim programom povečati velikost podnapisov da bi bili pol na TV-ju večji, ali pa če jih je možno povečati ter zapečti kr direktno v film? Ali bo potrebno na firmware počakat?

podbevna ::

Zdaj imam dober teden DVP 5140.

Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Predvajalnik ima brezhibno sliko in zvok. Brez zatikanja predvaja vse Divx-e (podpira packed bitsteam) . Ima pregledne menije. Zelo dobro prebere tudi nekoliko slabše posnete DVDje, ki so se na prejšnjem zatikali, zdaj pa lepo delajo. Enostavno se ga regijsko odklene. Je zelo majhen in se ne greje, tudi če ti ga sinko pusti prižganega in nepretrgoma rola risanko 24 ur. Ima kvliteten in majhen daljinec. Podnapisi podpirajo naše znake. V glavnem mislim, da nudi veliko za svojo ceno.

Ima pa precej majhne in neizrazite podnapise pri Divx, ki se na 82 cm TV kar težko berejo. Mene sicer to ne moti preveč, a bi bilo to smiselno popraviti v novem FW.

dean444 ::

Že mogoče kdo kje našel firmware philips3100V/02 ali pa kakega, ki je kompatibilen.
Nesel na servis in niso nič naredili, mi še zmeraj ne bere šumnikov in podnapsi so miniaturni.
xy

DVP3040_12.rar

Popravljen link za 3040 firmware (Večji, netransparentni fonti, XVID packed bitstream)

LP

plavut244 ::

Kateri firmware je zdaj zadnji za model hts3300?
Ker mi še vedno zaustavlja skliko in podnapisi so majhni. Katerega naj naložim?

Hvala !!!
Smejko

Gogo ::

elToro

Žal na tvojem linku ne najdem fajla. Stran je prazna.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Hammer19 ::

Imam DVD 737 model in pri nekaterih filmih zvok začne sčasoma prehitevati: na začetku ni zamika po približno 20 min se opazi majhna razlika pri 40 min pa zvok prehiteva sliko. Na računalniku se isti film predvaja pravilno. Ali se da to kako popraviti? Imam fw iz strani www.alec999.tk.

s51as in ostali, ki rabite firmware z slo znaki za Philips MCD 708, mi pustite e-naslov
v zasebnih sporočilih.

Gogo ::

@elToro
Snel fajl, me je nekaj zaj******lo. :8)

Thx.

Gogo
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

ArTHUR_18 ::

lep pozdrav

kupil bom Philips 3040 v bigbangu.
Zanima me kako se upgrejda FW na tem predvajalniku?

Hvala!

Omen3 ::

Ker sem Philips fan,se odločam za nakup novega DVD/DivX predvajalnika.
Nekako sta prišla v ožji izbor DVP 5140 Ultra in DVP 5500S.Samo,če sem pravilno opazil model 5140 nima DTS,imam pa doma ojačevalnik z DTS.Zato pa pri tem modelu oglašujejo Divx Ultra,ki naj bi bil "oh in sploh the best" za predvajanje DivX-ov.
Gledal sem tudi malo po forumu in zasledil,da je bilo z nadgradnjo F/W za 5500 kar nekaj težav.Philips pač podpira bolj legalne formate.
Zanima me,če mi lahko kdo svetuje kateri model od naštetih je "boljši",oziroma če obstaja mogoče še kakšen model v tem rangu.Spadam med pristaše enostavne uporabe in se ne nameravam ukvarjati z kakšnimi predelavami v drug format,da si potem lahko ogledam DivX film.
Vnaprej se zahvaljujem za pomoč. :)

Jonny boy! ::

Pozdravljeni,
Glede na to da ne najdem nobenega delujočega linka za downlodat FW za model lx8200sa z naborom 1250,
bi bil zelo hvaležen če bi mi ga kdo od vas poslal kak delujoč link oz. mi poslal FW direkt na mail.
LP
"Coniunctis viribus"

LX 8200 ali LX8300 ? LX 8200 namreč ne podpira divx.
Za LX8300 za slovenske podnapise pa imaš firmware na www.bigbang.si - posodobitve

Zgodovina sprememb…

• spremenil: danix1 ()

@Omen3 : model 5140 prenese DTS (in seveda vse ostale zvočne signale) preko digitalnega izhoda. Tako, da se ti, ki imaš receiver z DTS dekoderjem sploh nimaš ničesar bati. Samo poveži DVD z receiverjem digitalno koaksialno in imel boš DTS zvok.
Model 5500 pa ima vgrajen DTS dekoder, saj ima 5.1 izhod za Dolby Digital, Dolby Pro logic II,
in DTS ter še za Super Audio CD. V glavnem DTS dekoder ti ne potrebuješ, saj za dekodiranje skrbi tvoj receiver.
Preko digitalnega izhoda prepuščajo DTS signal praktično vsi novejši predvajalniki, tako da se lastniki A/V receiverjev ne rabijo bati glede DTS-a. Samo digitalno (optično ali koaksialno) je obvezno treba povezat DVD in receiver, pa bo.
Moj nasvet je 5140, saj je novejši, ima podporo za Divx Ultra in še za Packed Bitstream. Plus tega bazira na Mediatek čipu, tako da tudi glede velikosti podnapisov ne bo problema.

LP

Jonny boy! ::

Ja bo kar model 8300 THX Danix1, sem snel z bigbang strani.
Dela enkratno.
"Coniunctis viribus"

Omen3 ::

danix1 me je že prepričal v nakup Philipsa DVP 5140,potem pa sem opazil eno pomanjkljivost (ali napako?) pri objavi podatkov.
Na spletu sem pri večih prodajalcih opazil da oglašujejo,da ima ta model tudi S-video izhod.Tega sedaj uporabljam tudi s starim DVD player-jem,zaradi "pomanjkanja" scart priključkov na TV-ju.V trgovini pa sem opazil da tega S-video izhoda nima.A je možno,da obstajajo različni modeli?Ker običajno ima že vsak kolikor-toliko spodoben model DVD playerja običajno že tudi S-video priključek (poleg ostalih seveda).
««
26 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027661 (7193) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325020 (50364) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724900 (9514) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198318 (7822) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531459 (14712) Stepni Volk

Več podobnih tem