Forum » Loža » F1 2004
F1 2004

DjTonic ::
Ja proga je še kr fajn mokra, sem zdaj malo gledal trening na RTL (Pre-Qual). Bomo vidli končni rezultat Ferrarija sta bila prej prva, torej bosta zadnja štartala na kvalifikacijah.

Microsoft ::
- razmocen asfalt
- raztrescila sta se
- dokoncen konec
- zveneca steza
- bori se z volanskim obrocem
- v prvem ovinku formule 1
- kot je vse improvizirano tu v sap
- z bar hondo se poskusa
- zajetno hitrejsi
- tu je skorajda tema
Ko takale poslusas, se kr nasmejis.
by Miha
- raztrescila sta se
- dokoncen konec
- zveneca steza
- bori se z volanskim obrocem
- v prvem ovinku formule 1
- kot je vse improvizirano tu v sap
- z bar hondo se poskusa
- zajetno hitrejsi
- tu je skorajda tema
Ko takale poslusas, se kr nasmejis.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tilen ::
MS je v enakih pogojih kot DC postavil za 1.7 sekunde boljši čas. Obeta se nam res "zanimiva" dirka jutri.

413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

CallMeAl ::
nisem prepričan, da sta imela MS in DC podobne pogoje; ko so vozili zadnji, je deževalo precej močneje. Trulli in Alonso sta si lahko na primer privoščila odpeljati krog z intermediate gumo, kar so načrtovali tudi pri Ferrariju, vendar so morali zaradi razmer vzeti monsoon gumo. ne vem pa kakšne pogoje je imel DC (bili pa so podobni kot pri obeh Renaultih).
druga stvar pa je vprašanje nastavitev; jutri naj ne bi deževalo, zato lahko profitirajo tisti, ki do danes v dežju vozili z nastavitvami, bolj primernimi za suho vreme (po pravilih se nekatere nastavitve sicer lahko spreminjajo pred dirko, vendar lahko kljub temu ostane precej velika razlika).
LP
druga stvar pa je vprašanje nastavitev; jutri naj ne bi deževalo, zato lahko profitirajo tisti, ki do danes v dežju vozili z nastavitvami, bolj primernimi za suho vreme (po pravilih se nekatere nastavitve sicer lahko spreminjajo pred dirko, vendar lahko kljub temu ostane precej velika razlika).
LP

Hoces reci da je MS v dosti slabsih pogojih postavil za 1.7 sec hitrejsi cas od DC? Kul. Saj to sem hotel reci, vendar mislim da sta imela DC in MS priblizno enake pogoje. Glede gum za jutri pa imas prekleto prav.
Zanimivo bo.

Zanimivo bo.

DC je vozil takoj za Trullijem in Alonsom. zadnjih 5 je v drugih kvalifikacijah najbolj nastradalo - da so se razmere zelo poslabšale dokazuje tudi dejstvo, da sta tako Rubens kot Kimi naredila precej veliko napako pri vstopu v Bus Stop; poleg tega pa se je že na oko videlo, da je na progi bistveno več vode kot prej. ampak... Michael pa tudi ne more imeti vedno sreče
(in očitno letos Jarno profitira kadar se to zgodi)
LP

LP

Jaz ti ze cel cas hocem povedat, da so ju3 pri enakih pogojih SPET popusli. You just don't get it or smth?

saj se razumeva. jutri bi morala biti dirka precej divja, da na najvišji stopnički ob koncu ne bi bilo Ferrarija. BTW: pri Ferrariju in McLarnu so že povedali, da so izbrali setup za suho progo in se niso podajali v kompromise (ker se pač jutri pričakuje suha dirka)

Taksne izjave si eni in drugi lahko privoscijo saj eni ne morejo s tem veliko zgubiti in drugi nic pridobiti. CE bi bili dirkaci (prvih 10) v sekundi potem dvomim da bi taksne izjave brali. Vsi bi bili lepo modro tiho in upali da so izbrali najboljso taktiko. Torej so potrjene spekulacije glede gum? ferrari na 100% deznih potem Alonso in Trulli na gumah za nekaj srednjega? Ob moznem suhem vremenu so potem ta mostva v prednosti, zanima pa me kako hitro bo lahko MS vozil z deznimi za Trullijem in Alonsom ce kr predpostavim da ga le ta na startu zaradi boljse startne elektronike prehiti. Najbol zanimiv del bo pomoje drugi del dirke, ko bodo dirkaci menjali na taksne gume ki jih res rabijo. Npr gume za suho stezo(ce bo le ta suha). Sledilo bo napadanje z vseh strani (ce bo takrat MS se za Renaultom). Obeta se nam res huda dirka. Barichello je pokazal, da tudi v dezju vozi zelo hitro, tako da bo tudi v "ozadju" zanimivo. Ne smemo pozabiti tudi na Kimija, ki lahko preseneti v dezju. IMO bo tole najzanimivejsa dirka letos.
lp,
Tilen
lp,
Tilen

nikomur v suhem vremenu ni potrebno štartati na dežnih gumah, četudi je z njimi odpeljal kvalifikacije. vkolikor se vreme spremeni, je menjava vrste gume dovoljena. tako da bodo jutri vsi (če ne bo dežja) štartali z gumami za suho progo. pri spreminjanju setupa so pravila precej bolj ostra - nekatere nastavitve se sme spreminjati (te so bile danes zanesljivo pri vseh nastavljene za mokro progo), precej pa jih mora ostati enakih kot na kvalifikacijah.
LP
LP

vkolikor se vreme spremeni, je menjava vrste gume dovoljena.
Uuu, to pa nisem vedel, hvala.
Uuu, to pa nisem vedel, hvala.

ripmork ::
joj Tilen,nikar ne govori da bo dirka zanimiva!
...Še kadar je to kdo rekel na forumu je bilo obratno-dolgčas
...sicer pa jutri lah Renaulte samo bog reši,jaz že vem kako se bo končalo....

Jaz tudi, vendar poskusam biti kar se le da objektiven.
Vsaj ce bo dezevalo se jim slabo pise...

Vsaj ce bo dezevalo se jim slabo pise...

Daedalus ::
Pa se jim res slabo piše... Se kdo spomni Spaja leta 1999 (če se prav spomnim?). Massive crash direkt v prvem ovinku
Drugače pa jutri Šumi nima za burek proti Renault štartu, pa ni važno vreme. Je tud sam Šumi priznal, da je prvo mesto zapravo zaradi preslabe trakcije iz Bus stop šikane - tam ga je Trulli premagal.

Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

A je kdo rekel da je Ferrari na startu boljsi od renaulta?
A je sta je imel MS v primerjavi z JT ter FA enake pogoje na stezi?
Ne.
A je sta je imel MS v primerjavi z JT ter FA enake pogoje na stezi?
Ne.

njok ::
Hehe, ne, niti malo. V bistvu se bodo morale michelinke zelo izkazat (v kar dvomim), da lahko renaulti kaj pokazejo.

Azrael ::
Renault ima dober štart in to je tudi vse, po čemer iztopa iz ostale letošnje sivine, med dirko je običajno na čelu ene zelo dolge kolone, vsaj do menjave gum in dolivanja goriva, njihovi mehasniki bolj počasene sorte, kot tudi avto.
LP, Azrael
LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

razveselil ostale z novico, da niti malo ne razmislja o odhodu s F1
That's the way I like it ... aha, aha

That's the way I like it ... aha, aha

Tattoo- ::

Vse kar rabimo za večjo zanimivost dirk so klasična hitra dirkališča! Toliko zanimivega dogajanja in prehitevanj kot smo jih videli na tej dirki, nismo videli že celo sezono skupaj!
Racing is in my blood - Ayrton Senna

njok ::
Ja, sploh ne vem kaj zidajo nove proge, ker bi lahko komot 3x na leto dirkali tukaj. Ko se piloti s takimi dirkalniki kot so danes po cele dirke cjazijo v kolonah sploh ni cudno, da ko pride na vrsto prehitevanje vidis same nesrece. :))

Ko se piloti s takimi dirkalniki kot so danes po cele dirke cjazijo v kolonah sploh ni cudno, da ko pride na vrsto prehitevanje vidis same nesrece. :))
LOLOLOL! :) good one.
LOLOLOL! :) good one.

ripmork ::
njok-se podpišem pod tvoj post
...jap,tole je pa bila dirka v pravem pomenu besede.Ko sem gledal kako je Montoya prehitel Schumacherja po zunanji strani tam na postajališču me je kar razganjal po sedežni
...takih dirk nam je treba.
-zaslužena zmaga Mclarnu,po katastrofalni sezoni jim prav privoščim takole zmago.
in pa seveda čestitke Schumacherju za sedmi naslov prvaka-čeprav ga ne prenašam najbolje moram reči bobu bob-dokler bo on v f1 drugi nimajo za burek.pika.

...jap,tole je pa bila dirka v pravem pomenu besede.Ko sem gledal kako je Montoya prehitel Schumacherja po zunanji strani tam na postajališču me je kar razganjal po sedežni

-zaslužena zmaga Mclarnu,po katastrofalni sezoni jim prav privoščim takole zmago.
in pa seveda čestitke Schumacherju za sedmi naslov prvaka-čeprav ga ne prenašam najbolje moram reči bobu bob-dokler bo on v f1 drugi nimajo za burek.pika.

Zanimiva dirka predvsem zaradi nesrec, a kaj, ko ze razmislajo, kako bodo zmanjsali velikost motorja na 5dl, 10 cool pecilki z 1000 rezami, 1 prestavo, padalom na repu,...
Pismo, nevem kaj se tolko gonijo okrog te varnosti. Bilo je polno nesrec, a nobenemu se ni nic naredilo. In tudi potem, ko bo F1 dosegla koncno hitros 50km/h, se lahko smrtno ponesrecis.
Drgace na dirki vlko smole za Williams, sploh za brazilca, ki je mel pred sabo zivljensko priloznost osvojit tocke po samo nekaj odpeljanih dirk. Tudi Montoya je mel smolo, ki se lahko zavlece na naslednjo dirko zaradi kresa...
Tudi Button je imel na koncu smolo. Skoda. Ze prej pa Alonso, ki bi lahko bil vsaj na stopnickah. Skoda.
Glede Kimija. Ko ima pravo stvar v rokih, raztura. Upam, da bo drugo leto dost vec takileh dirk.
by Miha
Pismo, nevem kaj se tolko gonijo okrog te varnosti. Bilo je polno nesrec, a nobenemu se ni nic naredilo. In tudi potem, ko bo F1 dosegla koncno hitros 50km/h, se lahko smrtno ponesrecis.
Drgace na dirki vlko smole za Williams, sploh za brazilca, ki je mel pred sabo zivljensko priloznost osvojit tocke po samo nekaj odpeljanih dirk. Tudi Montoya je mel smolo, ki se lahko zavlece na naslednjo dirko zaradi kresa...
Tudi Button je imel na koncu smolo. Skoda. Ze prej pa Alonso, ki bi lahko bil vsaj na stopnickah. Skoda.
Glede Kimija. Ko ima pravo stvar v rokih, raztura. Upam, da bo drugo leto dost vec takileh dirk.
by Miha
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Microsoft ()

Ma men se Schumacherjevo dirkanje zdi dolgocasno. Ce ni akcije, potem jest ne gledam. Recimo, ko ga je prehitel Montoya, sem jst norel. Pac, drugo ali tretje (nevem tocno) prehitevanje v tej sezoni, pa je zanimivo, ko kaj takega vidis.
Sem ze kar malo pozabil, kako izgleda prehitevanje, sploh ce gre za dva, ki sta med prvih 10 in celo v istem krogu.
by Miha
Sem ze kar malo pozabil, kako izgleda prehitevanje, sploh ce gre za dva, ki sta med prvih 10 in celo v istem krogu.
by Miha

ČIP 008 ::
Dobra in zelo zanimiva dirka ni kaj. Zopet se je pokazalo , da če imaš pravi material ni težko zmagati in srebrni ga zagotovo imajo. Na koncu ni težko ugotoviti , da bo McLaren v naslednji sezoni v postavi Kimi in Momtoya zelo težek nasprotnik Ferariju.Tilen da Schumi niti ne razmišlja o odhodu s F1 je razveselilo mnoge saj bo v naslednji sezoni Ferariju konkurenčna še kakšna ekipa razen McLarna in zanj je rezervirano mogoče v najboljšem primeru tretje mesto.

Ma ja, lepo bi blo vidit, da bi drugo leto McLaren razturo, kot je leta 98 in 99. Ka bi sele blo, da bi bli interni dvoboji na vsaki dirki med Kimijem in Montoyo! Tega jst dost pogresam, saj je Ferrari porti tem...
by Miha
by Miha

Končno zalužena zmaga za McLaren, Kimi je pa še enkrat dokazal, kaj lahko naredi z dovolj dobrim dirkalnikom
Šumaher se je tudi dobro držal, samo vedno pa tudi ne more zmagat
Čestitke pa tui njemu za naslov svetovnega prvaka

[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]

zanj je rezervirano mogoče v najboljšem primeru tretje mesto.
LOL ;) Morem še kaj dodat?
LOL ;) Morem še kaj dodat?

To kaze kako je z levo pistolo pihnil vse z drugo pa grozi drugo leto.

BigWhale ::
Ce sem prav gledal, to dirko Mihajlo ni nikogar prehitel... Vsaj ne tako kot so prehitevali ostali... Kimi, Montoya, Truli, Alonso (na startu...) ... ;)
Moram priznat, da mi je bila dirka vsec...
Todays favourites:
Mihael je razsiril svoj avto...
Mihael se drzi blizu Sumaherja...
;)
Moram priznat, da mi je bila dirka vsec...
Todays favourites:
Mihael je razsiril svoj avto...
Mihael se drzi blizu Sumaherja...
;)

TribesMan ::
Kimi končno spet nekaj pokazal... žal nisem mogel spremljat dirke... mi je kar mal žal. No pa čestitke Šumiju in Ferrariju...
Aja a ni en angleški novinar rekel da bo prelaufal cel Silverstone nag, če McLaren letos zmaga. To bo še zanimivo.
LP
TribesMan
Aja a ni en angleški novinar rekel da bo prelaufal cel Silverstone nag, če McLaren letos zmaga. To bo še zanimivo.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Alexius Heristalski ::
JimiBtn, kaj za vraga se je zgodilo s tvojim vzdevkom? Te bo Microsoft še tožil ...
Zanimiva dirka, celo prehitevali so se, veliko pestrega dogajanja. Kljub temu, da navijam za Schumija, sem navdušen. Sicer pa čestitke za 7. (že 5. zaporedni) naslov svetovnega prvaka. Bravo!
Aja, Williams in Renault jajc. Me je pa Montoya presenetil z lepim prehitevanjem (MS-ja).

Zanimiva dirka, celo prehitevali so se, veliko pestrega dogajanja. Kljub temu, da navijam za Schumija, sem navdušen. Sicer pa čestitke za 7. (že 5. zaporedni) naslov svetovnega prvaka. Bravo!
Aja, Williams in Renault jajc. Me je pa Montoya presenetil z lepim prehitevanjem (MS-ja).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

TribesMan: To je bila najboljša dirka letos, tako da si ogromno zamudil - glej Športno sceno, tam bo najbrž zanimivo poročilo z dirke.

Se bo kdo rekel kaj cez Mischelin?
Namrec so se zelo izkazale danes! Se posebej zadnje desne gume.

markec_ ::
Nemec Michael Schumacher se je z zlatimi crkami vpisal v knjigo nesmrtnih, saj je na 14. dirki svetovnega prvenstva formule 1 za VN Belgije osvojil ze sedmi naslov svetovnega prvaka.
Rdeci baron se za nov naslov ni pretirano naprezal, saj se je konkurenca oklestila kar sama.
vse cestitke ferrariju pa michaelu :) danes ga bojo se dolgo cagali :)
Rdeci baron se za nov naslov ni pretirano naprezal, saj se je konkurenca oklestila kar sama.
vse cestitke ferrariju pa michaelu :) danes ga bojo se dolgo cagali :)

Ja, to sem pozabil: gume Michelin sekajo, mislim pokajo!
Toliko počenih gum na eni dirki nismo videli že zelo zelo dolgo (je kdo štel, kake 4 so bile gotovo). Vse so bile zadnje desne!

Mogoce je tam Bridgestone najel kakega snajperista ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

zile, "spregledal" je.
Tk kot je prej Microsoft oz ex. JimiBtn "pozabil" na MS.

markec_ ::
kot ze eni vidijo samo to kaj hocejo :) s tem pa hocejo druge prikazati v "slabi luci" pa kak nikoli nic ne naredijo "zanimivega"

Si lahko zamislite tale scenarij:
DC pred koncem dirke zanalasc povzroci nesreco, s tem pripelje SC na stezo, od 5 preostalih krogov je SC na stezi 2 kroga, do cilja jih ostane se samo 3, Kimi je na M gumah, ki delajo boljse kot B prvih nekaj krogov, tako da ima Kimi nekoliko varnejso pot do cilja pred MSjem... ?
by Miha
DC pred koncem dirke zanalasc povzroci nesreco, s tem pripelje SC na stezo, od 5 preostalih krogov je SC na stezi 2 kroga, do cilja jih ostane se samo 3, Kimi je na M gumah, ki delajo boljse kot B prvih nekaj krogov, tako da ima Kimi nekoliko varnejso pot do cilja pred MSjem... ?
by Miha

A je kdo videl, kako je Raikkonen prehitel Šumaherja v Eau Rouge
Al ste vidli samo kako je Šumi prehitel Trullija

[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | F1 - pred sezono 2006Oddelek: Loža | 2904 (2659) | Daedalus |
» | F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 4 … 49 50 51 52 )Oddelek: Loža | 85247 (44162) | Alexius Heristalski |
⊘ | F1 - pred sezono 2005 (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 32798 (24347) | OwcA |
» | F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Loža | 40719 (25380) | balocom |
» | F1 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 10219 (8947) | Nemelk |