» »

F1 2004

F1 2004

««
29 / 43
»»

dëych ::

ne vsekakor ne markec, ker če pogledaš šumaher ne prehiteva po cesti ampak po boxih, to je takrat ko stoji in če vam je to zanimiv da gledate kako šumaher s taktiko zmaguje, prov, ampak meni bi bla bolj všeč formula če bi se to dogajalo na cesti. Vidu sm pa samo eno tako prehitevanje, ki ga je izvedel barichelo, ter na štartu.:\

Lep pozdrav

Tilen ::

kako šumaher s taktiko zmaguje

Taktiko je treba tudi uresnicit, si pozabiL?! ROss brown lahko ima se kako dobro taktiko vendar ce bi bil za volanom Baumgartner nebi bilo nic s tega >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

@ljash ::

Taktiko je treba tudi uresnicit, si pozabiL?! ROss brown lahko ima se kako dobro taktiko vendar ce bi bil za volanom Baumgartner nebi bilo nic s tega

jah to že, ampak če bi on prehiteval na cesti bi blo drugače, sicer so pa tut taka dirkališča, na katerih je težko prehitevat, pa tudi največkrat zmeraj dobi pole position tko da :\ Ampak takrat ko ga pa ne dobi, pa s taktiko druge zjeba. Jebi ga.:D Lahko bi pokazal, da zna koga tut prehitet po cest, ne sm čez boxe.:\

Dost o tem.0:)

lp

Lahko bi pokazal, da zna koga tut prehitet po cest, ne sm čez boxe.

Ce pa mu ni treba. Zakaj bi izbral trnjevo pot? To, da zna prehitevat, pa smo nekateri ze v 6 letih videli. Pac je letos tako da je dominanca Ferrarija toliko vecja in da se dobesedno ne rabi j**** na stezi z dirkaci. >:D

Microsoft ::

Gledu prvih 5 krogov, potem pa se zadnje 3. Podn.|O

Bi pa pohvalil McLaren. Ze tretjic zapored sta prisla oba do cilja in oba sta dobila tocke (tako, kot v Kanadi, za ZDA se ne spomnem). Tole je po zacetnih odstopih lepo za vidit.

Tilen, da te popravim. Priimek se pise z veliko zacetnico, torej Ross Brown.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Yep, my mistake.

Jaz sploh nisem opazil, da sta prisla do konca, se mi je pa zdelo, da se je Mirsad danes malo manj drl kot ponavadi. Mogoce prav zaradi tega. >:D

Tattoo- ::

Jaz sploh nisem opazil, da sta prisla do konca, se mi je pa zdelo, da se je Mirsad danes malo manj drl kot ponavadi. Mogoce prav zaradi tega.

Drl se je mogoče res manj...cvetk pa vseeno ni manjkalo! Kot npr. tista, da je Max Mosley predsednik mednarodne smučarske zveze :D
Racing is in my blood - Ayrton Senna

flashroyal ::

Forza Ferrari!

Ampak ce ze nic ne dirkamo me prav zanima kdo bo prvi zadel pravilno ime in priimek njihovega stratega RB-ja.

Sumo ::

Ferrari sux.

SUmo, ce nebi sel gledat tvoje osebne statistike nebi vrjel da si toliko star glede na tvoje izjave ki jih dajes tukaj Jaz vas cisto razumem da vam ni pogodu ce ne zmagujejo "vaši" vendar sam nebi nikoli rekel da npr RENAULT sux ker so pac zmagali v Monte Carlu. Takrat je bil pac Ferrari in drugi vsi slabsi od njih, imeli so dobro taktiko ter hiter avto in jim z vsega srca privoscim zmago. Zmaga pac naj najbolsi, ne morm pa zdaj rect da pac oni SUX kr "mi" nismo zmagali.

Svašta...

Ma ferrai ni sux, sux so ostali, pa čeprov ne navijam za ferrari...Škoda besed o tem. :)

Drgač je pa Mclaren definitivno naredu en step forward, zdej vsaj ne zaostajajo za en krog za ferrari-jem. Tko da bodo ziher do konca sezone mal višje prilezel.:D

Sumo ::

Aha, torej nekateri lahko govorijo "forza ferrari", jaz pa ne smem govoriti obratno?

Pač mi je dosadilo njihovo večno zmagovanje in njihova gnila politika pri dirkačih (favoriziranje šumaherja). Ne maram jih pa tudi zaradi dejstva, da so oni najbolj zaslužni da je šumaher kao najboljši dirkač ever, saj se on svojim naslovom lahko zahvali le ferrariju (zame je on en čist povprečen dirkač).

ripmork ::

SUmo,nisi edini ki ima poln k. Ferrarija in to že več let zapored ko že govorimo o tem.:|
...ampak tako pač je,najboljši dirkalnik in zelo dober dirkač je pač logična zmagovalna kombinacija...kapo dol loh rečem,čeprav mi rdeči še zdaleč nikoli niso bili pri srcu.

Jah,Mclaren bo do konca sezone razvil kar soliden dirkalnik,ampak kaj ko bodo pol za naslednje leto spet začel eno "revolucijo" ustvarjat in zmage napovedovat,pol bo pa spet vse skupaj v vodo padlo.:| ...mar bi z lanskoletnim dirkalnikom furali,bi vsaj imeli nekaj več točk če drugega ne.

Dr_M ::

pa kaj je z vami retardanci...

a je ferrari kriv, da so drugi gnili??
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

BigWhale ::

Bilanca danasnje dirke:

Miranove cvetke danes so se zacele ze pred dirko. Michael je namrec ze tam pridobil nekaj pred Alonsom, saj si je pred njim poveznil celado na glavo.

Zelo zanimivo je bilo tudi slisati kako Barichelo lahko ignorira ukaz, lahko ga preslisi, lahko ga ne uposteva lahko se pa naredi tudi gluhega. Kajne Miran? ;>

Nihce od FIE ni opazil, da je Michael v krogu za ogrevanje prehitel Alonsa. To je se Miran opazil.

Med prvimi tremi je prislo v sedemdesetih krogih do rekordnega enega prehitevanja in se to v predzadnjem ovinku zadnjega kroga. Pred tem je Barichelo uspesno perhitel tudi Buttna. Dva omembe vredna prehitevanja na 'dirki'.

Blazno zanimiva dirka.

Pozabil si se to, da JE ZE v sezoni 2004 osvojil naslov svetovnega prvaka Ferarrijev voznik. 'Vprasanej' je se samo, kateri bo ta voznik; MS ali RB (res zelo tezko vprasanje)...

Se bolj blazno zanimivo.

by Miha

Zgodovina sprememb…

Ce bo Mosley uspel ufurat vsa nova pravila, potem bodo mostva dobila po dva kompleta gum na avto, kar pomeni, da ne bo vec menjavanja gum v boksih, ce bodo motorji svohnej, bo marsikdo spet zacel delat na tem, da bi prevozil dirko brez postanka v boksih. Kar bo good. Mogoce se bodo vsaj takrat kaj prehitevali.

Jebes taktiko, ce kdo koga slucajno prehiti na startu, potem pa vozijo v koloni. Like a fuckin' orient express...

Sicer pa leta 2008 potece pogodba med mostvi in FIA-o. Takrat bodo spremenili nacin glasovanja o spremembah pravil. Sedaj so se morali VSI odlociti za spremembo, potem bo dovolj neka vecina.

Gavran ::

BigWhale: Nihce od FIE ni opazil, da je Michael v krogu za ogrevanje prehitel Alonsa. To je se Miran opazil.

Ta položaj ni sporen. Pravilo pravi:

Overtaking during the formation lap is only permitted if a car is delayed when leaving its grid position and cars behind cannot avoid passing it without unduly delaying the remainder of the field. In this case, drivers may only overtake to re-establish the original starting order.

In ker je Alonso speljal zelo počasi, ga je Schumacher prehitel ( dirkač ob startu ne more vedeti, če morda drugi dirkač nima kakšnih težav). Alonso je svoj položaj dobil nazaj že v prvem ovinku.

SUmo: Očitno si začel F1 spremljati šele leta 1999. Da te spomnim, Schumacher je osvojil dva naslova svetovnega prvaka z nekonkurenčnim Bennetonom, kjer ni bilo "prvega" in "drugega" voznika, pa je vseeno svoje moštvene kolege puščal daleč zadaj. Ko je prestopil k Ferrariju, je bil ta v razsulu. Schumacher je s sabo pripeljal tudi del svoje ekipe (F1 je ekipna zadeva).

cryptozaver ::

Kaj pa ce pride na prestol EX Ferrarri JT? Tezko bo ostal pristranski. Sploh za kaksen masten honorar. Estetsko bi blo, da bi bla nova predlagana pravila sprejeta ampak dvomim da bojo. Vsaj ne vsa. Trde gume recimo pomenijo manj kavcuka na pisti s tem pa vecjo moznost prehitevanja.
Vsi mamo pun kurac odlocanja dirk v boxih. To sploh ni vec race vozil ampak strategov. Pa so ekipe krive da je tako??? Niti slucajno. Sistem pravil jim to omogoca. Najboljsa ekipa je tista, (tudi) ki zna pravila obrnit v svojo korist (podobnost z nasim pravnim sistemom).

Jaz sem pa taksnega mnenja:

Dokler druga mostva ne bodo naredila ENAKEGA napredka kot Ferrari ali pa vsaj PODOBNEGA lahko Max Mosley in vsi z njim obrnejo vsa pravila na glavo in bo vse ostalo ENAKO. Sumi in Ferrari bosta zmagovala, drugim bodo delili tocke od 2. mesta naprej.

lp,

Tilen

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

markec_ ::

mene ne zanima spreminjanje pravil
so jih spreminjali ze nevem kolkokrat
pa vsi toti ukrepi niso ustavili ferrarija samo mocnejsega so ga naredili

lp

ja a naj pol kar z zakonom prepovejo ferrari po tvoje??

Zgodovina sprememb…

zgleda nisi razumel kaj ti hocem povedat.Kakrsen koli zakon bo, ce nebo napredka pri drugih mostvih je to vredno en k**** , razumes zdaj?

OrlyTM ::

Jebes taktiko, ce kdo koga slucajno prehiti na startu, potem pa vozijo v koloni. Like a fuckin' orient express...

Saj taktika JE dirkanje ... poglej zadnjo dirko: Schumacher in Alonso sta startala v istem krogu (cudn ane :D ) oba sta mela moznost taktizirat kr sta hotla (v okvirih pravil), realno gledano je bil Alonso "hitrejsi na stezi", na koncu pa rezultat 4 postanki v boksih proti 3 in se dodatnih 8 sekund prednosti, za zabelit KRALJEVSKO ZMAGO! ...

to je dirkanje v pravem pomenu besede ... pac, ekipni sport in Ferarri je totalno brez konkurence ... :D

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

BlackHole ::

Močno dvomim, da je bil Alonso hitrejši na stezi od Shumija. Tebi se zdi logično?:\

a si spregledal " " ?

> Saj taktika JE dirkanje

Erm, ne. Dirkanje je, ko se 20 avtov lovi po pisti in se prehiteva. Voznja v koloni ni dirkanje.

No, mogoce za koga je. Meni osebno je pecej bolj zanimivo videti kako se avtomobili prehitevajo. Taktiziranje v med pit-stopi je trapast.

Dr_M ::

taprave dirke so ala DTM (zdej nevem kako se imenuje), kjer se dejansko zaletavajo med sabo. to je prava drika :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

tako je.Taktiziranje je kot da bi šefi moštev tekmovali na pisti-bedasto in dolgočasno.Ravno zato pa imajo dirkalnike-da se dirka!
Res upam da bodo v bližnji prihodnosti omejili uporabo pit-stopov....

Nasploh pa upam da nekateri znate ločiti med zanimivostjo dirke in tem kdo zmaga...zaradi mene lahko M.Schumacher&company zmaga vsako dirko,samo naj bo zaboga dirka gledljiva,polna prehitevanj in zanimivih trenutkov,prav za tem pa stojijo nova pravila-da postanejo dirke GLEDLJIVE.

Kar se pa Ferrarijeve premoči tiče je pa itak jasno da bojo vsem pravilom navkljub še vedno no.1,se bojo morali konkurentje še preklemano potrudit,ni druge.

OrlyTM:se strinjam s tabo da nimajo konkurence,samo bi uporabil kak drug smajli recimo tegale::| ...

seveda so te brezupne dirke za vse tiffosije raja veselja in histerično-bedastih vzklikov:Forza Ferrari!....samo prosim enkrat pozabite na Ferrari in poglejte dirko skozi oči nekoga,ki bi rad videl DIRKO v pravem pomenu besede..

Poslusajte RIPa, ker ve kaj govori.

Debata je o dirki in ne o tem kdo je zmagal, kaj sploh dirkanje je? Orient Express, ki se ga gredo zdaj? To se vam dejansko zdi zanimiva dirka? Ko desetkrat zapored (vem da ni bilo desetkrat ne se zdaj v detajle vpikovat) zmaga en in isti, med dirko se pa prehiti mogoce pet avtov med sabo?

zile ::

Fantje. When money talks, bullshit walks. Poglejte kako so skenslal primer uvedbe starih kvalifikacij. Bedno bedno. ;(

Tilen, pravzaprav sem postal markec_a !?

Ripmork a se zavedas da so tiffozi vec kot 80% populacije navijacev F-1? Bedasti? hmm tudi prav ampak brez njih F-1 NI in je ne bo!!!

off.t.
Meni osebno se zdi nadvse bedast fuzbal. En selektor nekaj treniranih gumpcev in brcanje zoge eno uro in pol. F-1 nikol ne bo in ne more bit tko dolgocasna, ce poleg dirk clovek vsaj malo spremlja se razvoj tehnike. Konckoncev vecina high-techa iz komercialnega avtomobilizma izhaja iz F-1.

Konckoncev vecina high-techa iz komercialnega avtomobilizma izhaja iz F-1.

WRONG! :D

F1 nikoli ni bila preizkuševališče novih tehnologij, ki bi bile kasneje uporabne za avtomobile serijske proizvodnje. To je še en izmed mitov, ki obkroža F1 8-).
F1 je za velike avtomobilske proizvajalce zgolj prestiž...in v primeru uspehov dobra marketinška poteza - saj kot pravijo v UK: Win on sunday, sell on mondey >:D

cryptozaver: nisem rekel da je kdo bedast,rekel sem da enkrat pozabi na Ferrari in poglej dirko kot dirko,glej jo objektivno in opazuj kaj vse se dogaja....kajti dogaja se vse skupaj nič na žalost.

pa tudi to vem da je več kot 80% navijačev Ferrarija...moja babica tudi navija za Ferrarija,to pa zato ker Ferrari zmaguje in se kul sliši če rečeš da navijaš za nekoga ki zmaguje nonstop...no ampak to ni pravi Tiffosi:D ....sicer pa vemo kako je s tem:
KAMOR VETER PIHA8-) ....

Tatoo- še kako prav imaš da je to marketinška poteza....če že je kaj omembe vrednega so to keramične zavore o katerih je vedno toliko pompa ko predstavljajo kakega novega Poršija....seveda z doplačilom...High-tech se razvija kjer pač prostor in potreba je-istočasno:)

.če že je kaj omembe vrednega so to keramične zavore o katerih je vedno toliko pompa ko predstavljajo kakega novega Poršija

Tudi keramični diski se niso razvili v F1...ker v F1 uporabljajo karbonske diske :D

Samo za primer - leta 92 je Williams namesto vzmeti in blažilnikov uporablajl aktivno vzmetenje pa ga je FIA-e prepovedala...Naslednje leto je spet Williams testiral CVT (constant variable transmition) menjalnik, pa ga je FIA-e še preden so z njim nastopili na dirki prepovedala...

kdor tako govori bolj malo ve o f-1

BMW f1

pa se veliko bi se naslo - se mi ne da iskat.

Poleg prestiza bojda od f-1 dobijo se kaksno uporabno resitev...

vidim da je tekla beseda o taktiki pa prehitevanjih v bosih pa sem zamudo :)
bom zdaj nekaj dodal
meni se zdi da majo vsi iste moznosti vsak lahko izbere svojo pot do zmage svojo taktiko
ce je uspeh samo v prehitevanju v boksih nevem zakaj drugi ne izbirajo take taktike sej majo isto moznost ko ferrari nikjer ne pise kako taktiko je treba imeti
vsak izbere svojo za katero misli da mu bo prinesla zmago

s taktiko ko jo nekdo izbere nemore za..... nikogar drugega ce majo drugi bolso taktiko

Seveda se tehnologije prepletajo...in npr. materiali in postopki, ki jih uporabljajo za izdelavo dirkalnikov F1 se že sedaj uporabljajo za izdelavo superšportnikov (Enzo, McLaren F1, Mercedes CLK GTR,...).

Sem pa skoraj 100% da se ti postopki nikoli ne bodo uporabljali za izdelavo serijskih avtomobilov...ker cena ne bi zdržala vse te tehnologije! Polek tega je pa utopična misel, da je F1 kao razvojni laboratorij za avtomobilsko industrijo - v F1 ne razvijajo dirkalnikov zato, da bi bili čez čas cestni avtomobili varnejši/hitrejši/bolj varčni :|

markec_, ne gre se za to, kaj lahka kdo in kaj ne more.

Gre se za zanimivost dirke. Ce si ti ta pojem predstavljas kot 'Sumaher prehiti Alonsa skozi bokse', potem... :\

by Miha

meni je dirka zelo zanimiva
prehitevanja pa bom gledal takrat ko bo kdo vozil pred sumaherju pa ga bo mogel prehiteti ce pa niso sposobni kaj ces ce je prehiter za njih nevem ne samo najhitrejsi nemore prehitet nobenega pred sabo

markec_,kaj pa če se vrti vse samo okoli Šumaherja?Veš,na dirki tekmuje 20 dirkačev in za nekatere je dober uspeh že če pridejo do točk.....torej veliko potencialnih prehitevanj,Šumi gor al pa dol.
verjamem da ti je dirka zanimiva,samo drugič jo glej trezen tako kot jaz:D

nevem kaj ma pri tem alkohol da ti je dirka zanimiva al pa ne
sicer pa se lahko drugi prehitevajo pa se tudi nena razen baricelo na toti dirki vsaj
te pa samo sumaherja izpostavljate te pa glejte tam kak se drugi prehitevajo v boksih kdo vam je reko da morete gledat samo sumaherja kak prehiteva v boksih

flipflop ::

,
.
?
!
;
:

Vidim da ti ločila ne primejo. Sem ti jih napisal v moj post, pa jih lahko kopiraš v svojega, da bo bolj berljivo.;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flipflop ()

lepo bi se te proso za sumnike ce lahko, toti mi tudi ne delajo

flipflop ::

Š š Č č Ž ž

ok, dost offtopic:D

ŽirC ::

khm srebrni ze ta 3 trening vodjo 8-O

Lp, ZirC
aks.rula.org

TribesMan ::

Lepo je vidit naše spet mal na vrhu, sam trenengi ki kaj štejejo šele pridejo, tako da mirno kri, saj vemo da se je tudi letos že večkrat zgodilo da so bli rezultati prostih treningov precej zavajajoči. Če bo jutri enak razpored po dirki, bom kar zadovoljen :D

Sam močno dvomim.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

njok ::

A vsi racunajo na meteorologe al kaj? MS in RB sta tole se najbolje izvedla. :D
««
29 / 43
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 - pred sezono 2006

Oddelek: Loža
152971 (2726) Daedalus
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

257687133 (46048) Alexius Heristalski

F1 - pred sezono 2005 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

60533773 (25322) OwcA
»

F1 sezona 2003 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

119241867 (26528) balocom
»

F1 (strani: 1 2 3 4 )

17010666 (9394) Nemelk

Več podobnih tem