» »

Metafizika in vi ?

Metafizika in vi ?

1
2
»

socialec ::

c3p0 je izjavil:

PMM nisi tako daleč. Le da ne gre za simulacijo, temveč peskovnik s fakultativnim učnim programom. Da ti je kdo porušil potičko, pa ne gre jemati preresno, ker boš jutri oblikoval novo.

Sem bral podobno sci-fi zgodbico nekoč, mi smo sicer samo kot produkt sicer (v svojem krogu) precej retardiranega Subjekta. Kar pa nikakor ne izniči simulacijske teorije in to na eni ali več ravneh! Hočeš dokaze? Dobiš!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

nevone ::

Dokler ne bo jasnih dokazov o čemerkoli, je polje odprto za različne interpretacije.

Vsekakor je pa to eno najbolj zapletenih vprašanj in nalog, kako opisati prvoosebno dojemanje in kako sploh lahko potem nekomu pokažeš in dokažeš kakšno je pri posameznem osebku.

Torej brez neke vrste telepatije je po moje to nemogoče. Enostavno moraš dobiti link do možganov sočloveka, da lahko vidiš njegovo dojemanje.

Sem mnenja, da tudi dojemanje je neke vrste spomin ali informacijski tok, ki se ga da dešifrirati.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

c3p0 ::

socialec je izjavil:

c3p0 je izjavil:

PMM nisi tako daleč. Le da ne gre za simulacijo, temveč peskovnik s fakultativnim učnim programom. Da ti je kdo porušil potičko, pa ne gre jemati preresno, ker boš jutri oblikoval novo.

Sem bral podobno sci-fi zgodbico nekoč, mi smo sicer samo kot produkt sicer (v svojem krogu) precej retardiranega Subjekta. Kar pa nikakor ne izniči simulacijske teorije in to na eni ali več ravneh! Hočeš dokaze? Dobiš!

Tudi, če je simulacija, je navsezadnje vseeno. Odvisen je namen te simulacije in ali smo le programčki, obsojeni na propad, ali imamo kak way out, morda 1x laufat lastne simulacije, ko se dokažemo, da smo tega na nek način zmožni. Odvisno od politike lab-a, ki vodi zadevo. Lahko mu rečemo tudi Bog, ker za nas ni neke razlike.

Razen, če kdo simulira tudi njega, ampak potem smo že pri želvah, vse do dna.

nevone ::

Če je temu tako, zakaj mi v en kozarec ne moreš namešati malo zavesti ? Če je vse samo kemija, ti to ne bo problem

Ta citat jemljem samo kot iztočnico.

Namreč zastavlja se vprašanje, ali je za zavedanje potrebna določena kemija, ali je dovolj samo pravi tok informacije.

Recimo, če se naslonimo na zdravljenje nekaterih mentalnih bolezni, je tako, da lahko pomaga kemija, kar so zdravila, lahko pa pomaga pravi informacijski tok, kar je psihoterapija. Seveda eno in drugo se ne izključuje.

Torej na delovanje možganov lahko vplivamo s kemijo in/ali pa z dovajanjem informacij.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

CopiumRovte ::

nevone je izjavil:

tisto kar ostane, tisto je zavest. Kljub temu, da smo veliko odvzeli, zavest ostaja in še vedno v tem stanju nekaj doživljaš. Je nekaj kar si.

Ja to je golo samozavedanje. Ampak zavedanje vključuje tudi senzoriranje stvari, ki jih ti v tem primeru eliminiraš.

o+ nevone

Jaz mislim, da ni več samozavedanja, je samo zavedanje.

nevone je izjavil:

Namreč zastavlja se vprašanje, ali je za zavedanje potrebna določena kemija, ali je dovolj samo pravi tok informacije.

Mogoče prava integracija informacije. Poglej si Information Integration Theory.

Integrated information theory @ Wikipedia

Koch je izgleda tudi simpatizer te teorije.

Miki N ::

CopiumRovte je izjavil:

Še en, ki se ga je zadel ko mina s psihadeliki, zdaj pa razlaga kako je letal po vesolju.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Higgsov bozon deset let pozneje

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
214923 (3939) trancer01
»

Google suspendiral inženirja po izjavah, da bi njihov strojni algoritem lahko imel za (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
12220042 (11876) nekikr
»

Bela, zelena in modra soba (strani: 1 2 3 484 85 86 87 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
4303215708 (63514) rh^
»

Zavest, svobodna volja, determinizem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
40430439 (23986) Matevžk

Več podobnih tem