» »

Barva strešne kritine

Barva strešne kritine

nekoman ::

Pozdravljeni.
Prekrivalo se bo streho na hiši 200 m2, kritina bo kar betonska.
Zanimajo me izkušnje, mnenja glede barve materiala. Ker imamo okoli hiše 2 velika nadstreška antracit barve, bo seveda tudi streha temne barve. Vsak pravi, daj antracit. Ja, saj je logično.
Jaz pa razmišljam, če bi dal na streho temnejšo od antracita, torej črno barvo.
Zato ker, vsaka streha zbledi, pleh, obrobe po moje ne toliko in če gledam za naprej, bi bilo bolje dat zdaj črno barvo na streho, če jo z leti opere/pobere barvo, bo še zmeraj blizu antracita. Streho/kritino pa menjaš na 30+ let.
Kakšna so pa vaša mnenja?
Lep pozdrav

starfotr ::

To je samo stvar odločitve. Ali bo sedaj sekala ven, ker bo temnejša barva od okolice. Ali pa bo čez leta sekala ven, ko bo svetlejša barva od okolice.

Jaz se nagibam k antracitu. Bolje je imeti svetlejšo streho, kot temnejšo.

Če te moti barva čez leta, potem se da streho tudi očistit in pobarvat strešnike.

iso2000 ::

Jaz bi se odločil na osnovi cene, v kolikor se cena za strešnike zaradi barve razlikuje. Drugače pa nimam kaj dosti odnosa do teh zadev. Važna mi je kvaliteta, cena in šele potem barva... Itak živiš v hiši in ne na hiši. Kaj si mislijo sosedje, je pa njihov problem. Ampak to sem jaz...

JanK ::

Das cim bolj svetlo, da imas poleti hladneje.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

nokken ::

Za zacetek preveris ce slucajno barva strehe ni predpisana. V tem primeru imas izbire precej manj ;)

V naši vukojebini ni predpisov glede barve ?
En sosed ma black,drug rjavo,tret rdečo, mi mamo na poslopjih sivo.
Cena pa menda ne vpliva toliko ne?
Kakih par centov po komadu mogoče.

Še mnenja glede izolacije strehe nad špirovci:
se splača dat nad špirovce pir izolacijo?
Mansarda bo bivalna ali pa ne. 10 let si sigurno noben ne bo gor urejal stanovanja, sam verjetno boljše dat že zdaj pir izolacijo pa je. Tukaj pa se pojavi novo vprašanje glede strešnih oken. Sedaj strešnih oken nebo, ker kdor si bo urejal stanovanje v mansardi, si bo okna dal po svoji želji, kjer želi. Se da strešno okno vgraditi naknadno, torej če je že položena pir izolacija, ali so takrat dodatne težave pri naknadni vgradnji.
Za 170m2 strehe je to 6000€ za pir izolacijo.
Mnenja, hvala.

fikus_ ::

Podeskaj, folija, letve za prezracevalni kanal ter streha!
Z mansardo in kar spada zraven, se boste tedaj, če se boste, ukvarjali.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

tony1 ::

"Podeskaj, folija, letve za prezracevalni kanal ter streha!
Z mansardo in kar spada zraven, se boste tedaj, če se boste, ukvarjali."

Se strinjam, to je to. Za vnaprej se običajno ne splača še pol hiše izdelati.

10 let se hitro obrne, otroci pa grejo drugam študirat, potem se pa ne rabi... Pa tudi standardi gradnje se spremenijo in tudi če plac enkrat kasneje rabiš, bi čez 15 let človek najraje vse čisto drugače naredil...

Kljub temu da so v mansardi 2 sobi, ena bo v uporabi, oziroma je že, se mi bolj splača dat 1000€ za klimo in je za prebrodit ekstremnih 15 dni v poletju, strošek za elektirko ne bo ne vem kaj.
Gremo v izdelavo brez pira!

tony1 ::

To je pa druga zgodba, torej se mansarda že uporablja?

Stroškovno se klima izplača, ne znam pa presoditi, kakšno bo stanje poleti brez dodatne izolacije... Lahko bo za crknit naprej že od sredine maja in bo morala lavfati klima večino dneva... Bo v mansardi kakšna spalnica?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

111111111111 ::

Jaz sem dal glazirano glineno opeko, ker sem blizu gozda. Na betonski se nabira preveč mahu in je treba po 10+ letih spucat, ker začne zatekat po mahu. Je pa 2x cenejša in če si v naselju se verjetno splača.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.